Paljonko vuokrasta käteen?

chkhöjn.

Meillä on pietarsaaressa n. 100 neliön omakotitalo, joka on rakennettu 1960 ja remontoitu kauttaaltaan 2006. Omaa pihaa on reilu 1000 neliötä..

Olemme miettineet talomme vuokrausta (mahdollisen muuton takia toiselle paikkakunnalle). Pelkkään lainanlyhennykseen menee tällä hetkellä n. 700 euroa. Sen lisäksi tietenkin kaikki muut pakolliset kulut, mm sähkö, vesi, öljy, ekorosk, jne!

Millä summalla talo kannattaa ylipäänsä laittaa vuokralle? Ottaen huomioon että vuokratuloilla pitäisi maksaa kaikki talon menot.. plus tietenkin verot, mitä pitää saaduista vuokratuloista maksaa?

Kuinka paljon teillä jää suurinpiirtein vuokratuloista käteen?

Asiallisia vastauksia kiitos..

6

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokraloooordi

      Vähennä vuokralaisen maksamasta vuokrasummasta kulut joita sinulle vuokranantajana tulee, eli kiinteistövero tai tontin vuokra, ja muut juoksevat kulut joita vuokralainen ei maksa vaan sinä, jos sellaisia on (lämmitys, vesi, jätehuolto?). Sellaiset kulut jotka voi kumpi tahansa maksaa kannattaa ehkä ottaa itsensä maksettavaksi ja lisätä vain vuokraa sen verran, ihan jotta et joudu kuitenkin maksumieheksi jos vuokralainen luistaa noista maksuista. Sinulta ne tultaisiin silloin karhuamaan, sinä joutuisit karhuamaan niitä vuokralaiselta jälkikäteen.

      Kyseisestä vähennetystä summasta ota pois 30% (vero), ja se on mitä sinulle lopulta jää käteen.

      Tarkista vielä saako myös lainankorot (ei lyhennykset) vähentää verotuksesta, en muista. Olen vuokrannut vain täysin omistamaani asuntoa, ei pankkivelkaa.

      • läski-isäntä

        Läski Isäntä vähentää korkot kokonaisuudessaan, toisinkuin tavallinen omistusasuja.


      • paskas24uudistus

        Ei se ihan noin mene, kiinteistön arvo vähennetään poistoina, ulkomuistista- vuodessa 4% ja ulkorakennuksista 7%, mahdolliset koneet 25% irtaimistosta sitten omat vähennykset, sitten muut kulut. Kun asian osaa, ei juuri veroja jää maksettavaksi ja kuluuhan se kiinteistö käytössä.


    • halbaheikki

      Ei veroja tarvitse maksaa jos ei ole tulojakaan. Vasta kaikkien vähennysjälkeen katsotaan paljonko tuli tuloja. Vata tästä maksetaan veroja. Ja vuokraläävän voi myydä verottomana kunhan on siinä kaksivuotta kirjoilla.

    • Myykääpois

      Pietarsaaressa on tällä hetkellä Vuokraoven mukaan kolme asuntoa vuokralle annettavana. Yksi juuri vapautuu http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunnot/Pietarsaari . Yksikään ei ole omakotitalo. Nyt oleellista on, onko paikkakunnalla vuokramarkkinoita lainkaan. Teidän pitää itse tuntea alueen markkinat. Samoin teidän pitää itse laskea, millä vuokralla kannattaa vuokrata. Jos aiotte muuttaa siihen taloon takaisin, on tärkeintä, että vuokralaiset pitävät talosta hyvää huolta. Sellaisia vuokralaisia on tosi vaikeaa löytää. Vuokralaisten ajatusmalli on yleensä helpolla pääseminen. Myyntiin minä laittaisin tällaisessa tapauksessa.

    • gjhkhkk

      Kysy vuokralaiselta ampuma-aseluvat ja harrastukset. Oikea vempula ei saa ampuma-aseita ja tiedät siten edes vähän vuokralaisen taustoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe