Epäilyttävä kiinteistönvälittäjä Oulussa

Vituttaaa

Olen nuori opiskelija Oulussa ja löysin vuokra-asunnon tori.fi:n kautta. Menin katsomaan asuntoa ja sitä esitteli hyvin puhelias kiinteistövälittäjä.
Sanoin haluavani asunnon ja välittäjä alkoi tekemään vuokrasopimusta paikanpäällä. Hän sanoi että minun jälkeeni asuntoa tulisi katsomaan toinen vuokraehdokas, joka oli valmis allekirjoittamaan sopimuksen samantien ja halusi asunnon varmasti. Välittäjä painosti minua allekirjoittamaan sopimuksen tai asunto menisi seuraavalle. Hän myös vaati 40e käsirahan vakuudesta, jotta osoittaisin olevani tosissani asunnon suhteen. Hän antoi myös ymmärtää että jos jättäisin vakuuden jostain syystä maksamatta, hänelle jäisi 40e ja sopimus mitätöityisi.
Allekirjoitin sopimuksen, joka oli määräaikainen eikä hän suostunut muuttamaan sitä toistaiseksi voimassa olevaksi. Vuokravakuus, joka oli 2kk vuokra, pitäisi maksaa välittäjän tilille 5 päivän aikana. Avaimet saisin vasta kuukauden päästä kun edellinen asukas olisi muuttanut.
Olin lähdössä pois ja välittäjä sanoi että jos joskus unohtaisin avaimet asuntoon, hän tulisi aukaisemaan oven! Eli hänellä olisi avaimet asuntoon kokoajan.
Jälkeenpäin sopimus ja välittäjä alkoivat epäilyttämään. Välittäjä ei ollut antanut asunnonomistajien yhteystietoja ja vuokravakuuden maksaminen välittäjälle epäilytti samoin kuin sopimuksen määräaikaisuus. Välittäjä oli suullisesti luvannut että sopimuksen vanhetessa (31.7) tehtäisiin uusi määräaikainen sopimus vuodelle. Tästä jatkuvuudesta ei hän kirjoittanut sopimukseen mitään. Vuokravakuuden maksamisella vaikutti olevan kiire, joka alkoi myöskin epäilyttämään.
Seuraavana päivänä ilmoitin välittäjälle etten maksaisi vuokravakuuta ellei sille tehtäisi vuokravakuustiliä, jolloin välittäjällä ei olisi oikeutta käyttää rahoja ja sopimus muutettaisiin toistaiseksi voimassa olevaksi. Tunnin puhelimessa jankkaamisen jälkeen hän suostui ottamaan seuraavan vuokralaisehdokkaan. Myöhemmin päivällä ilmoitus oli laitettu uudestaan tori.fi:hin.
Seuraavana aamuna välittäjä soitti ja sanoi vievänsä jutun käräjille ellen maksaisi vakuuden loppuosaa hänen tililleen! Välittäjän reagointi ja käräjillä uhkailu sai minut epäilemään tätä tyyppiä vaan lisää.
Oli sunnuntai, joten virastot olivat kiinni enkä saanut apua mistään. Välittäjä soitteli minulle jatkuvasti yöhön asti ja lähetti viestejä, joissa uhkasi käräjöinnillä ja kertoi minun olevan korvausvelvollinen hänen asianajajansa mukaan.
Maanantaina menin juttusille asianajajan kanssa ja hän rupesi selvittämään tilannetta. Välittäjä ei suostunut neuvottelemaan ja myönnyin hänen vaatimaansa korvaukseen vuokrasopimuksen mitätöinnistä, koska halusin eroon tästä tyypistä enkä halunnut käräjille. Korvaukseksi hän vaati yhden kuun vuokraa alv, joka on minulle opiskelijana erittäin suuri summa.
Välittäjän tyyli hoitaa tämä asia oli erittäin epämieluisa enkä hänen reagointinsa takia halunnut jäädä asuntoon vuokralle, mitä siitäkin olisi seurannut. Tällä välittäjällä on Oulusta lukuisia muitakin asuntoja välitettävänä ja hän on asunnonomistajan tuttava.

15

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vihastunut

      On kyllä erittäin selkärangatonta toimintaa välittäjältä. Viedä nyt opiskelijalta viimeisetkin rahat. Ja millähän logiikalla hän kuvitteli että hänellä kuuluisi olla vara-avain asuntoon? Ja että suoraan sanottuna häiriköi ja rikkoi kotirauhaa sekä välittäjän suhtautuminen koko juttuun tekee mielestäni hänestä todella epäpätevän välittäjän. Varmaan kannattaisi harkita uran vaihtoa ei ole oikein ammattimaista tuollainen.

    • Puolustaudu

      Anteeksi mut onko tosikaan , voisiko laittaa vaikka linkin kohteesta.

      • Vituttaaa

        En halua että välittäjä alkaa ahdistelemaan jos linkkaan kohteen. Jos vastaan tulee määräaikastasopimusta vaativa vuokranantaja/ välittäjä niin kannattaa harkita allekirjoittaako sitä. Jos en olisi allekirjoittanut niin tältä olisi vältytty.


    • Ainafirmalta

      Ottamatta kantaa kuka oli oikeassa ja kuka oli väärässä, tässä oli pieni elämän oppitunti. Jos joku epäilyttää tai askarruttaa, kannattaa jättää homma siihen eikä myöhemmin purnata kun on asiat jo sovittu.

      Toisekseen, miksi vuokrata Oulussa yksityiseltä hämärin ehdoin kun saa hyviä asuntoja vuokra-yhtiöiltä ilman mitään ongelmia (Avara, VVO, Sivakka, TA-Yhtymä, SATO), noin muutamia esimerkkejä mainitakseni. Ikinä en ole lähtenyt arvuuttelemaan yksityisen isännän tuuliviiriaikeita vaan vuokrannut firmalta jolloin homma on pelannut ilman ylläreitä.

    • Tutultavieksahtaa

      Merkit viittaisivat sukunimeen Hanhisalo, mutta en tiedä onko hänellä vuokravälitystä. Täysin tunteeton psykopaatti kylläkin on.

      • Vaiht00nHeti

        Kiertäisin kaukaa kyseisen isännöitsijä firman. Ei oikeen toimi ja tapahdu asiat jos tulee ongelmia taloyhtiössä.


    • Rikosilmoitus

      tuollaisesta välittäjästä - hän on uhkaillut ja kiristänyt sinua sekä myös käirinnyt kotirauhaa. Käypä Oulun poliisin luona kyselemässä, mitkä ovat sinun oikeutesi ja mitä hämäräperäinen välittäjä on tehnyt.

      Itse en jättäsi asiaa tähän, vaan selvittäisin ainakin, mitä laki sanoo tällaisesta "vuokraustoiminnasta." Tietäisit ainakin vastaisuudessa, mitkä ovat sinun oikeutesi.

      Jouduit saalistajan kynsiin!

    • suxi_vittuun

      Trollihan tuo on selvästi.

    • Lakymies

      Tee rikosilmoitus poliisille, niin eiköhän asia ratkea.

    • Googlettelin

      Olikohan kyseinen asunto kenties Alppilassa Muottikadulla? Ainakin googlettelemalla (aiemmin mainittua sukunimeä ja vuokra-asuntoa) tulee sellainen esiin, tosin on jo vuokrattu, eli ilmeisesti joku "onnekas" on sen mennyt vuokraamaan. En ole kyllä eläissäni kuullut, että välittäjälle pitäisi maksaa 40€ (ilmeisesti bensarahat, tms) ja että vuokravakuus pitäisi maksaa välittäjän tilille.. kenen kämppä ylipäätään oli kyseessä? Tuskin välittäjän ainakaan, joten eiköhän vuokravakuudet ole talletettavissa vuokravakuustilille...

    • Hommaonselvä

      No siinähän on vain tilanne, missä joku limanuljaska ongelmatapaus, on saanut omistukseensa asunnon, jota vuokraa.

    • Anonyymi

      Varmasti Muurinen kyseessä. Samoja kokemuksia siitä tyypistä täälläkin. Eikä mikään laki suojaa vuokralaista tältä ketkulta.

    • Anonyymi

      Lestojen toimintatapoja tuo siis ihan selvästi

    • Anonyymi

      Kerran oli esittelemässä yksi siiderivalas, joka yritti vain tiirailla kummassa lahkeessa mulla on.

    • Anonyymi

      Ettei olisi ollut santeri...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe