Luottotietoraportin summista ym.

epätiedoton

Olen velkaa 60 eri paikkaan. Luottotieto-otteelta selviää, että maksuhäiriömerkintöjä viimeisen 1,5 vuoden aikana on kertynyt vajaat 40 kpl, eli osa noista tuolta löytyy ja pystyy loogisesti muistelemaan mikä firma on mikäkin velka jne. Sitä en sitten tiedä missä loput pyörivät tätä nykyä.

Summat kuitenkin hämmentävät. Esimerkiksi muutamissa pikavipeissä, vakuutusmaksuissa ja monissa muissa kulutusluotoissa on summana vain se, minkä alunperin velkaannuin. Minne ovat kadonneet satojen eurojen perintäkulut ja oikeudenkäyntikulut?
Yritän päästä velkajärjestelyyn ja maksaa pois nämä muutama kymmenen tuhatta euroa.

Kiinnostaisi tietää, että jos velkajärjestelyyn ei pääse, ja alkaa tätä sotkua selvittää itsenäisesti, tai vaikka sitten ulosoton kautta (antaisi palkasta mennä mitä menee ja pysyä siinä sitten kärryillä, maksella ulosottomaksuja yms...), niin kuka vastaa niistä kaikista perintäkuluista?

Jos minulta aletaan ennen poistumispäivää / sen jälkeen perimään vuosia vanhoja velkoja uudelleen, niin siinähän tulevat taas uudet perintäkulut ja oikeudenkäyntikulut. Menivätkö edelliset tappioksi firmoille, vai mihin?! Jos homma pyörisi niin, olisi vuosien saatossa oikeudenkäynti- ja perintäkuluja kymmeniä kertoja alkuperäisen velan verran, kunnes nämä lopulta vanhenisivat kokonaan. Sen odottaminen ei sentään ole tavoitteenani.

Oikeudenkäyntikuluthan tulevat maksettaviksi itselle siinä vaiheessa, jos käräjäoikeuden tai ulosoton haasteeseen tosiaan vastaa maksamalla velan ja myöskään maksuhäiriömerkintää ei silloin tule, mutta entä jos antaa merkinnän tulla - mikä tie se silloin on?

Kiitos jos jollain sattuu olemaan asiallisessa muodossa vastauksia.

Tosin kenestäkään sellaisesta en vielä ole kuullut, joka olisi tämän asteisen velkaantumisen hoitanut muulla tavalla, kuin ulosoton tai velkajärjestelyn. Eipä ihmekään, sen verran sekava suo on, vaikka paperilla ylhäällä on jokaikisen firman nimi, jolle velkaannuin.
Tokihan voisi antaa vaan ajan kulua, ja katsella mitä vastaan tulee poistumispäivien lähellä, pakkohan niistä on jälleen tulla uudet tuomiot ja ulosotot ennen uutta merkintää?!

Ulosottomieheltä yritin kerran vastauksia saada. Tämä oli tietysti haluton kertomaan mistään mitään, vastaili vain että osa veloista on siirretty sivuun ja osa on tässä vielä, mutta mitään listaa kummastakaan ei halunnut antaa, enkä ollut silloin motivoitunut hänen kanssaan jäämään vänkäämään sen pidemmäksi aikaa.

7

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selkäranka

      Mielenkiintoista. Minkälaisella elämistyylillä ja mihin ovat rahat menneet. Ihan vaan uteliaisuuttani kysyn, on niin kova tahti ollut. Tuohan on käynyt jo työstä?

      • noloannou

        on muuten ap.lla melkonen "korttitalio." 60 velkaa. Itse en ole velallisena sotkenut, mutta tiedän läheltä, että 6-7 yhtäaikaisella velalla jopa yhdessä eri paikassa ( päivittäispankki) voi saada asiat sekaisin ja vain tuurilla selviää siitä ilman merkintää. Toki pankki teki sen, että heiltä on enää turha hakea mitään lisää. Ongelma on se, että jos luottotiedot on olemassa, niin ihminen voi velkaantua myös toiseen tai jopa kolmeenkin pankkiin kun oikee hyvä mielikuvitus.

        Yleisesti on tuo ongelma, että on vielä nämä pikavippipaikat. Niihin ei tarvi kuin puhtaat taustat ja pari tervettä sormea.


    • simosumee

      Sen voin sanoa että tuolla tilastolla ei ole velkajärjestelyyn mitään asiaa. Vai voitko väittää että tuo ei ole ollut " kevytmielistä" velkaantumista ?

      • viranhaltijan

        Aloitttaja ei maininnut mitä velkoja ne oli.... joten eipä voi arvuutella onko kevytmielistä vai ei.


      • zx11

        Aina ei voi tietää velallisen taustoja mutta vjärjestelyssähän velallinen saa mahdollisuuden laatia selvityksen velkaongelmiin joutumisesta. Tämän perusteella tuomari päättää onko vai ei ollut kevytmielistä.


    • avunsaa

      Velkasaneeraus taitaa olla paras vaihtoehto nuolla tiedoilla mitä tuossa on. Hakeudu velkaneuvojalle ja älä luovuta vaikka velkaneuvoja ei osaisi auttaa koska niissäkin on tumpeloita, Myös on yksityisiä velkaneuvojia jotka kyllä maksaa vähäsen mutta ne yleensä osaa homman paremmin ja on tietoa. Itse pääsin yksityisen kautta kuiville kun kunnallinen oli avuton ja haluton auttamaan.

    • viranhaltija

      Luottotiedoissa näkyy vain se velkojan alkuperäinen summa. Velat ovat joko ulosotossa tai palautettu perintätoimistolle/velkojalle. kerran haettu käräjäoikeuden päätös on voimassa vaikka velka palautuu velkojalle, velkoja ei saa/joudu hakemaan uutta käräjäoikeuden päätöstä= sinulle ei tule uudelleen käräjäoikeuden maksuja. Nyt vain soitat kaikki perintäfirmat läpi, pyydät perinnän keskeytyksen ja velat siirtyy takaisin ulosottoon. Yhden paikan velkaa on helpompi hahmottaa ja hallita. Velkoja perii siis sinulta edelleen ne kulut ja korot vaikkei niitä asiakastiedon rekisterissä näy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe