Junkohalli romahti

Snowballtoo

Nyt voivat kemiläiset potkupalloilijat potkia lunta, kun jättivät huolehtimatta lumenpoistamisesta hallin katolta. Kaupunki maksaa ja palloilijat taasen jaksaa!

55

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjhhhööp

      Eihän kaupunki ehtinyt tulla vielä omistajaksi - eihän !

      • Potkija

        Toivottavasti ei. Ja tämä tapahtuma tuli sitten yllätyksenä....... Lumipainumahan oli havaittu jo eilen? Miksi ei reagoitu? Miksi ei vuokrattu vaikkapa autonosturia jossa työskentelylava. Siihen pari miestä töihin niin lumi olisi saatu turvallisesti pois ja romahtaminen estettyä. Vai eikö ollut rahaa?


      • Suomi oli 1920-luvun lopulta 1980-luvulle eräs Euroopan heikoimmista jalkapallomaista. 1990-luvulta alkaen Suomi on noussut maanosan alempaan keskikastiin, toisaalta koska ulkomaiden tasokkaissa sarjoissa pelaavian suomalaisammattilaisten määrä on kasvanut muun muassa vapaampien EU-säännösten vuoksi, toisaalta koska Euroopan jalkapalloon on tullut lukuisia uusia pienmaita. Suomi ei ole koskaan selviytynyt miesten puolella MM- tai EM-turnaukseen.
        Eikö olisi aika harkita kyseisen lajin yltiöpäisen paapomisen ja rahan haaskauksen mielekkyyttä? Voitaisiin keskittyä niihin urheilulajeihin joissa menestystä on tullu ja odotuksen paremmat.
        Joukkuelajeja löytyy pesäpallosta gurlingiin, väliin mahtuu jääkiekkoa ja koripalloa, sadoista yksilölajeista puhumattakaan.
        Suomalaiset on menestyneet ja menestyvätkin jopa eksoottisissakin lajeissa (rantalentis, purjelautailu, jousiammunta) mut eivät jalkapallossa koskaan.
        Rakennuttaisivat nyt sellaisen monitoimihallin jossa vois harjoittaa ja harrastaa mahdollisimman useaa eri urheilumuotoa, toki sitä potkupalloakin jos joku sitä haluaa. Onko se pallon potkiminen nyt niin ykkös asia, kun lapsen tai nuoren aika ja haaveet menee hukkaan moisen puulaakitason menestyksen vuoksi?
        Helpompi suomesta on päässä vaikka Selänteen tasolle, kuin Messin. Uskottava se on!
        Kyllä on jo tarpeeksi hakattu päätä seinään tän lajin kanssa, et olis aika ottaa se järki käteen, mikäli sitä enään moisen hakkaamisen jäljiltä jotain löytyy.
        Liikunta harrastuksena ja jonku muun lajin kunnon ja tekniikan ylläpitäjänä suosittelen, mutta ei se erikseen tarvi omia halleja.
        Luulempa et monen nuoren mieli ja menestyksen halu nousee kun sille antaa vaikka sähly,- tai tennismailan niiden nappulakenkien sijaan.
        Kuplan puhkeaminen on valitettava tapaus, mutta jospa nyt sitten viimein saataisiin Kemiin kunnon liikuntakeskus vaikkakin siihen menisi jokunen vuosi?
        Kemi tarvitsee sellaisen, ei uimahalli ja tervahalli riitä. Muuttotappio on jo nyt valtava ja jos täällä ei ole tarjolla moninaisia harrastusmahdollisuuksia, niin eiköhän juurikin ne nuoret turhaudu ja lähde pois.
        Turhan pitkä jaaritushan tästä tuli, mut ei se liikunta saa yhden asian harrastus olla. Annetaan tilaa muillekin, niin jospa joskus näkisimme kemiläsen olympiamitalistin?


      • Potkija

        Asiaa puhut. Tuo romahtanut halli oli pienen porukan junailema asia johon Kemin päättäjät suostuivat takaamaan velat veronmaksajien maksettaviksi.
        Nyt peli poikki veronmaksajien kustannuksille ja halliyhtiö hoitakoon sotkunsa itse!


      • nestori7

        Mitä tästä opimme..ahneella on pa..nen loppu


    • Loppu

      Toivottavasti tämä oli surkuhupaisan halliprojektin loppu...

      Ei kai tämä voinut mikään yllätys olla, koska vanha Junkohalli romahti useaan otteeseen milloin mistäkin syystä ja näitä romahduksia on sattunut myös muille ylipainehalleille Suomessa. Kyllä tämä olisi pitänyt tietää ja kyllä tästä varoiteltiin, että ei pohjoisen olosuhteisiin kannata ylipainehallia rakentaa.

      Mutta jalkapalloilijoiden kiire ja ahneus alkaa nyt kantamaan siementä...Koko hallipriojekti on ollut uskomatonta sähellystä, sekoilua ja kusetusta alusta loppuun. Toivotaan, että tämä on nyt viimeistään se LOPPU, eikä hallia aleta ainakaan kaupungin kustannuksella korjaamaan ja odottamaan seuraavaa (lumipyryä) romahdusta.

      • Loppulle

        Mitä pitäisi tehdä?


      • Loppu

        Antaa palloilijoiden hoitaa omat sotkunsa, ilman kaupungin rahaa.


    • Taakka
    • Pallopoi

      Täälä sitä taas viisastellaan toisen vahingolle. Jos takuu voimassa niin homma äkkiä hoitoon eikö sieltä jo joku ukko ole tulossa. Ellei niin yhtiöittäminen käyntiin ja kunta asialle. Kyllä Kemissä pistetään rahhaa turhempaankin.

      • Potkija

        Älä höpötä. Nythän kävi veronmaksajilla kerrankin hyvä tuuri kun junkohallia ei ehditty liittää tulevaan isompaan yhtiöön. Jos hallin voi korjata takuuseen niin ok. Jos korjaus on maksettava niin halliyhtiö maksakoon. Jos yhtiöllä ei ole rahaa niin voivoi. Menköön junkohalliyhtiö konkurssiin,jos rahaa ei ole niin yhtiö on varaton ja hallin myyjä kärsii nahoissaan. Kaupunki tietenkin häviää sen myöntämänsä pikavipin mutta se on pikku raha kun ei tarvitse ottaa hallin miljoonavelkoja veronmaksajien rasitteeksi.


    • Naurattavaa

      haa haa velka halli meni nurin antakaa sen olla jo......

    • kemintollot

      Ei mee Tornion jalkapallo halli nurin vähän voi vituttaa kemiläisiä ostakaa vaan sika säkissä vaikka ohan teillä kokemusta pressu hallista

      • PIKKUHAUKKA

        Mitä se landepaukku jupisee?


    • työnjohtooooooo

      niin kyllä nyt ovat vastuussa nämä hallin työnjohtajat/vastaava mestari,,,,,,laiminlöivät ,,,halli oli jo painunut lumenpainosta ,eivät reagoineet mitenkään, ei mitääntoimia hallin pelastamiseksi,,,yksityisellä sektorilla tuomio korvausvastuu,,,,maksat virheistä/kokemattomuudesta,menee talot ym, omaisuus ja lopun elämää maksat ulosottoon korvaukset,,,,,,oikein tässäkin tapauksessa,,,,täyttä hulapaloota työnjohdon puolelta

    • maksaja

      niin kyllä nyt ovat vastuussa nämä hallin työnjohtajat/vastaava mestari,,,,,,laiminlöivät ,,,halli oli jo painunut lumenpainosta ,eivät reagoineet mitenkään, ei mitääntoimia hallin pelastamiseksi,yksityisellä sektorilla tuomio korvausvastuu,maksat virheistä/kokemattomuudesta,menee talot ym, omaisuus ja lopun elämää maksat ulosottoon korvaukset,oikein tässäkin tapauksessa,täyttä hulapaloota työnjohdon puolelta

    • apin8

      Tällaiset rättihallit eivät näille seuduille sovi , jossa talvi on luminen ja ankara . Ihmeellisintä on , ettei opita , eikä viisastuta yhdestä kerrasta , pitää romahtaa useita kertoja . Nyt on pelattava kesäisin niin paljon , ettei tarvitse potkia talvella palloa . Liekö kaupungin rahoittama , onpa tietenkin . Lieneekö miljoonan hintainen tuollainen rättihalli ?? . Meni taas valtavat rahakasat kankkulan kaivoon . Olipa sitten kenen tahansa varat menneet tällaiseen turhuuteen . Olisi ollut järkevämpi lahjoittaa vaikka terveydenhoitoon miljoona , kun hankkia tällainen humpuuki . Kyllä nämä etelä Ranskassa pysyvät kasassa , mutta eivät täällä , jossa on metritolkulla lunta .

    • fkkfjfjfj

      mistä helvetin takuusta te puhuttu..ei kai se korvaa jos ei hommia tehdä oikein..sama kun ajat autolla ja et sitä huolla..esim muutaman vuoden ja sitten kitisemään kun tämä nyt sitten hajosi..ei helevetin helvetti mitä hommaa...

      • Oue

        Ja sinäkö sen tiedät mitä on tehty tai jätetty tekemättä. Lyö faktaa pöytään jos todella tiedät tai pidä suus kiinni.


      • Hitlor
        Oue kirjoitti:

        Ja sinäkö sen tiedät mitä on tehty tai jätetty tekemättä. Lyö faktaa pöytään jos todella tiedät tai pidä suus kiinni.

        No ei sieltä ainakaan ollu lumia pudotettu / poistettu. Takuuseehan se sillo menee


    • FCSauvo

      Pitäis saada se uusi katettu jalkapallokatsomo Sauvosaaren kentälle. Muuten tästä ei tule mitään jos vielä lähivuosina noustai liigaan.

    • Urhoilija

      Demarit ja kommarithan lupasivat rakentaa monitoimihallin. Nyt olisi sitten näytön paikka, vaalitkin tulossa.

      • Potkija

        No nuo p..saukist nyt lupaa vaikka kuun taivaalta mutta rahat kaivetaan jonkun muun kuin omista taskuista. Tämä hallitouhuhan on siitä hyvä esimerkki.


    • Jooooooooooooooo
      • Potkija

        Takuuasioissa kannattaa lukea huolella se "pieni präntti"jota aletaan tutkia ja tulkita kun on korvauksista kysymys. Siinä tarvitaan juristia ja se maksaa.


      • Ökhigy

        Ei tule korjatusta uuden veroista. Kaupungin ei pidä ottaa minkäänlaista osaa koko hallikuvioon.Kun halli seuraavan kerran repeää,jos edes korjaus jollakin lailla onnistuu, niin silloin se on korjauskelvoton lopulisesti.


    • Ryssänvärit

      Junkohallin räteistä tulis potkupalloilijoille monet peliasut.

      • kolallinen

        mene kattoon eläkä täällä utele ja osta kola


    • Tutkiva_journalisti

      Ei ole hallin valmistajan tai vakuutusyhtiön päänsärky, jos lumikuorman poistamisesta ei huolehdita. Takuu tai vakuutus eivät siis vahinkoja korvaa, vaan artisti (Junkohalli Oy) maksaa.

      Ei käy kateeksi talkoolaisia. Kuinkahan pitkään heillä riittää huumorintajua kolata jalkapallokentän kokoista rättiä puhtaaksi lumesta päivästä toiseen. Kertaalleen noin isot repeämät varmaan pystyykin paikkaamaan, mutta kun hallista seuraavan kerran katoaa ilmat niin lupaa korjaukseen tuskin enää annetaan. Viime vuosien luhistumisten aikana on säästytty hyvällä tuurilla henkilövahingoilta, mutta itse miettisin kyllä kaksi kertaa veisinkö omia penskojani enää ilmapalloon pelaamaan.

      Minkähän takia ohjeita lumikuorman keventämiseen kyseltiin hallin toimittajalta, vaikka Junkohallin omasta pelastussuunnitelmasta löytyy seikkaperäiset toimintaohjeet lumen pudottamisen suhteen. Sitä voi jokainen miettiä, miksi näitä ei noudatettu. Haettiinko kustannussäästöjä kun lumenpudottajia ei tilattu paikalle? Toimimalla ajoissa pelastussuunnitelman mukaan onnettomuudelta olisi todennäköisesti vältytty. Suunnitelmaan lumitöiden kohdalle vastuuhenkilöiksi on kirjattu Pekka Tuomela ja Kimmo Arstio.

      http://www.junkohalli.fi/@Bin/174973/Pelastussuunnitelma_ArinaAreena_10012014_ver1.pdf

      "Päivittäiset käsilumityöt tehdään Junkohalli Oy:n oman huoltomiehen voimin ja koneelliset
      lumityöt tehdään Kemin Konepalvelu Oy:n toimesta.
      Hallin katolla tehtävät lumityöt tilataan toistaiseksi Kemin Konepalvelu Oy:ltä tai Lapin
      Palolaitokselta.Pelastussuunnitelma Arina Areena Kemi 9
      Hallin katolta tulee poistaa nietostuva lumi viimeistään, kun sen syvyys on joillakin kohtaa
      30 cm. Jos lumi kerääntyy epätasaisesti ja on erityisen painavaa, ja on silmin havaittavaa
      painumista hallin katolla, saatetaan se poistaa jo aiemminkin, mikäli hallin vakavuus alkaa
      kärsiä. Hallin lumikuormaa voidaan myös pudottaa poistamalla ilmaa eristekerroksesta.
      Lumenpudottajat kiipeävät katolle hallin kulmissa olevia vaijereita hyväksikäyttäen.
      kiivettäessä tulee jalka saada vaijeriin siten että se ei pääse luiskahtamaan sivuun.
      Turvavaljaat tulee kiinnittää poikittaisvaijereihin.
      Lumitöissä tulee pudottajilla olla turvavaljaat jotka kiinnitetään teräsvaijeriverkkoon.
      Lumenpudottajilla ei saa olla mitään teräaseita tai teräviä metalliesineitä mukanaan katolle
      kiivetessään. Lumenpudottajilla on oltava pyöreäkärkiset turvajalkineet, joissa ei saa olla
      teräs tai metalli vahvisteita eikä mitään ulkonevia koristeita.
      Pudotustyössä saa käyttää ainoastaan muovikärkisiä tylppiä tasaisella tylpällä kärjellä
      olevia lumilapioita. Ei saa siis olla metallivahvistettua kärkeä. Lisäksi voidaan käyttää
      harjoja sekä poistaa lunta pomppimalla ja saamalla katolle aaltoliike. Katolla saa olla
      samanaikaisesti enintään 8 henkeä.
      Hätäpoistumisteiden tulee olla lumesta vapaat ja hallin käyttö on kiellettyä, mikäli
      hätäpoistumisteitä ei voi avata tai niistä ei voi kulkea.
      Valvonta ja koordinointi: Pekka Tuomela vastaa ensisijaisesti ja Kimmo Arstio valvoo, että
      asiat on hoidettu pelastusviranomaisten ohjeiden mukaisesti."

      • Jyp

        Erinomainen kommentti edellä. Halli korjataan, mutta korjauskustannusten maksaja on auki ?


      • Ouhuttfj

        Tuo pelastussuunnitelmahan sen kertoo:mitään sen ohjeista ei ilmeisesti noudatettu. Miksi? Pettikö jollakin harkintakyky? Päätöksentekokyky tai tahto puuttui?


      • Klurps

        Kyllä tuon perusteella ei nimetyt vastuuhenkilöt pääse luikertelemaan vastuustaan irti mitenkään.


    • Posarinlukija
      • Viisasta

      • Ymmärtämätön

        Posarihan ei salli Kemiä tai,kuten tässä"tapaus Junkohalli",koskevia kriittisiä kommentteja. Posarihan ei kirjoita Koskaan mitään esim.kulttuuria,matkailua tai maahanmuuttoa koskevaa kriittistä artikkelia ja myöskin tekstarit ovat moderaattorin(sensorin) harkinnassa julkaistaanko niitä vai ei. Joskus kriittisiäkin tekstareita julkaistaan mutta poistetaan ne lyhyen ajan jälkeen etteivät ymmärtämättömät lukijat ehdi ymmärtää mistä on kysymys.


    • Kolaamaan

      Nyt kaikki urheilun ystävät harjaustalkoisiin pressua puhdistamaan! Näyttäkää nyt sitä kauan kaivattua talkoohenkeänne!

      • Harjaamaaaan

        Onko halliyhtiön osakkaat ja hankkeen puuhaajat osallistuneet harjaukseen? Niittenhän pitäisi suorastaan asua talkoopaikalla.


    • 1417

      Ja muistakaa laittaa nastakengät jalkaan jotta ette liukastui...

    • umpivasen

      Järkevin olisi rakentaa kuntien yhteinen täysimittainen kunnon halli esim. Kaakamoon tai keminmaahan. Torniossa hyvä halli mutta hekin tarvitsevat täysimittaista.

    • Pallopo
      • 16-1

        Siis onko tosi, että kuvassa oleva kaveri korjaa repeämän tuollaisella pienellä käsikolvilla ? - ei takuulla tule kestämään....


    • Herranduudeli

      Voi herranjestas tuota rätin kolaamista puhtaaksi ja parsimista kasaan. On siinä urakkaa. Tuomelalle ja Arstiolle vois sanoa terveisiä että "Sulla oli yks homma..." Jos herrat olisivat tilanneet lumenpoiston aikoinaan kuten heidän itse laatimissaan ohjeissakin neuvotaan, niin ei tarttis kymmenien ihmisten tuhlata omaa vapaa-aikaansa rättitalkoissa. Ja vasta vuosi sitten tuo teltta saatiin talkoovoimin pystyyn. Kannattaa talkoolaisten pitää kalenterit tyhjinä näin keskitalven aikoihin. Nimittäin Suomessa sitä lunta on tapana sataa talvella ja nuo massiiviset repeämät tuskin ainakaan parantavat teltan kantokykyä.

    • Bolla
      • Kolaton

        Laskun maksaja on sitten taas kerran joku? Kemiläinen veronmaksaja? Vakuutusyhtiö? Antakaa tuon yhtiön mennä konkurssiin,nehän vedättävät veronmaksajia kuin Kreikka EU:ta! Nyt on aikeissa hankkia ajanmukainen valvontalaitteisto,miksi ei heti hankittu?Eikö ollut rahaa vai asiantuntemusta?Hoitakoon halliyhtiö sotkunsa ihan itse!


      • 4344
        Kolaton kirjoitti:

        Laskun maksaja on sitten taas kerran joku? Kemiläinen veronmaksaja? Vakuutusyhtiö? Antakaa tuon yhtiön mennä konkurssiin,nehän vedättävät veronmaksajia kuin Kreikka EU:ta! Nyt on aikeissa hankkia ajanmukainen valvontalaitteisto,miksi ei heti hankittu?Eikö ollut rahaa vai asiantuntemusta?Hoitakoon halliyhtiö sotkunsa ihan itse!

        Sehän maksaa joka tilaa....


      • Kolaton

        Onko kupla jo pullistunut?


    • jäinenpotkupallo

      Ihmettelen että yllätyksenä tullee! Johan sokea reettakin näki että katolla oli liiaksi lunta.miksei pantu potkupalloilijoita talkoilemaan lumia katolta.ei kun ootetaan sormi suussa ja toivotaan parasta.ihan uskomatonta uusavuttomuutta vai tyhmyyttä ja laiskuutta!

      • Kolaton

        Mitä sitä turhia rehkimään lumen kanssa kun veronmaksajat hoitavat homman vaikkakin "pitkän kaavan mukaan".Valmiille on helppo tulla.Eikä tule hiki.Vaikka eik kait nuille potkupalloilijoille tule hiki ees reeneissä tuloksista päätellen.


    • kuplahalli

      Turhaan murehditte täällä kun halli on taas pystyssä ja pääsee pelaajat treenaamaan. Hyvin oli talkooporukkaa liikkeellä, mutta yksi hallia käyttävä seura ei osallistunut hommiin.

    • dommytail

      ja seura on...?

    • Potkikoonulkona

      Onkos junkohallilla räntävahdit paikalla,taas sataa räntää tuutin täydeltä.Vai onko tarkoitus kokeilla mitä korjattu halli kestää?

      • eteläkemiritikka

        Kesällä "rantavahdit", mitenkäpä jos itse valvoisit tilannetta kun tuo asia kiinnostaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe