Lumen auraus

PateLapista

Nyt on tullut lunta monta päivää peräkkäin ja enemmän kuin monena viime talvena. Ajelin tuossa päivällä Torniossa autolla ja kadut sekä myös valtatiet olivat todella karmeassa kunnossa - lumipolannetta, tiet kapeita rännejä yms yms..

Kävin sitten myös Haaparannalla - ja voi ihme ! - siellä oli aura käynyt puhdistamassa tiet ja ne olivat puhtaat ja lähes paljaalla asfaltilla ! - ajoin hetken aura-auton perässä ja se yksi auto pystyi ajamaan tien kerralla puhtaaksi ja poisti myös polanteen ja vielä levitti myös suolaa.

Suomessa aina valitetaan, että pitää olla tiekarhut yms. vehkeet millä saa polanteen pois - höpö höpö - ruotsissa osataan tämäkin homma näköjään paremmin. Sen aura-auton ovessa luki BDX.

17

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cpwkc

      Paskaki peittyy hyvin kun tämmösellä ilmalla levittää

    • Vihastunut

      KYLLÄ SAIS LUMENAURAAJAT JOTKA TEHNEET SOPIMUKSET HOITAA TYÖNSÄ.UMPIHANGESSA SAA PYÖRÄLLÄ YRITTÄÄ MATKAA TAITTAA

      • wertyu

        Se olis parempi ajela pyörälä katua pitkin eikä lumihangessa, johan tuon pitäs käsittää tyhmempiki.


    • LaatuEiKannata

      Eihän nyt Suomessa sellaseen kyetä. Täällä kato YIT:n pomoilla on niin kova kiire käyä jokaselle toimittajalle huutelemassa niitä jokatalvisia "Kaikki mahdollinen kalusto on ajossa" ja "kun on niin huono keli" tekosyitä että unohtavat lähettää ne aurat liikenteeseen sieltä hallin pihalta.

      Tänäänkin iltapäivällä oli sopivasti motarilla vain laskettu rajotus 80:iin ja laitettu leditaululle teksti "Jäätä". 5min myöhemmin ku Yit:n varikon ohi ajeli niin siellähän ne aurat kököttivät lumisateessa hallin pihalla. Kyllä tuo kuvastaa naurettavan hyvin tuota YIT:n ammattitaitoa että onnistuvat saamaan motarille monen sentin jääkerroksen nollakelissä..

      En tosiaankaan jaksa ymmärtää miten nuo vastaavat jaksavat noita tekosyitään listata jokaseen haastatteluun. Sanoisivat nyt vittu suoraan että "hei, ei me aurata koska näin saadaan firmalle enemmän voittoa. Ja elyn hissukat eivät asialle mitään mahda..

    • Laatua_auraukseen

      Autojen ajotiet on ihan pottu pellollaan !! Aurauksen laatua vois kehittää siten että omakotialueella pitää olla lumen stoppari auraussa, jonka voi laskea alas liittymän kohdalla. (Tälläisia on käytössä paljon), ettei tarvitse omakotitalon asuja tiestä irtoavaa lunta / jäätä huolehtia ja tarvittaessa maksaa itse että saa pois (kaupunkinkihan maksaa tien aurauksesta?), kun ei omat rahkeet enää riitä isoja auraus valleja liikutteleen. (Kolme kolaa meni viime vuonna,ketä laskutan??).

      • Kolamiäs

        Ole onnellinen että on tie edes aurattu. Joka talvi sama vingunta että tulee palle pihalle voi voi, ja ihan näin ohi menen en ole KOSKAAN nähnyt että MISSÄÄN aurassa olisi mitään stopparia.
        Itse kolaan ja käytän tarvittaessa auraa pihalla jos on iso palle koska RAHAA ON! Eikös se näin ole että köyhät vinkuu vai miten se meni


    • Ääni-vasemmalle

      Äänestäkää sinne eduskuntaan sellaisia ehdokkaita jotka ajattelevat seutukunnan tavallisia ihmisiä. Kun vielä joskus sais nuo auraus hommat takasin valtiolle ja kunnille, niin kyllä taas kelpais ajella syrjempiäkin teitä.
      Teiden hyvä kunnossapito on kuitenkin niin tärkeää työtä, että se on niitä vihoviimeisiä asioita terveydenhuollon ja ensiavun ohella joita kannatti mennä ulkoistamaan valtiolta ja kunnilta firmoille.
      Firmat ovat vain osakkeenomistajia varten, ja tekevät kaikkensa keinoja kaihtamatta jotta sille osakkeenomistaja läskipossulle tulisi vieläkin lihavampi tili. Valitettavasti näin tekee myös tämä YIT, se paskat välittää tavallisista ihmisistä vaan tärkeintä on tuloksen teko osakkeenomistajille.

    • rxxx1

      ei auta muu, kuin panna sormet ja varpaat ristiin, ettei tähän taloyhtiöön tarvitsisi hälyyttää pelastusajoneuvoja. eihän ne pääse tänne, kun kapea kinttupolku johtaa taloon.

    • latelapista

      Vali vali vali.talvella on yllätys yllätys lunta.

    • pekpowk

      kyllä taas uus avuttomat valittaa kola käteen ja auraamaan saa hyötyliikuntaa.

      • åsrpogbj

        Meinaakko että että kolalla pidetään Lapin tiet auki? Vaikka kyllä se sillä kolallakin sujuisi paremmin kuin nykyisillä urakoitsijoilla.


      • kaapungissatöitäteen
        åsrpogbj kirjoitti:

        Meinaakko että että kolalla pidetään Lapin tiet auki? Vaikka kyllä se sillä kolallakin sujuisi paremmin kuin nykyisillä urakoitsijoilla.

        Kyllä tietenki mieli muuttus jos lähtisit tuonne yrittään kolalla, tai vaikka lähtisit ihan oikealla koneellakin kokeileen... Auraajia on helppo aina sortaa ja vittuilla, koska työ näkyy kaikille...
        Tuli vain tässä mieleen ja itse olen kyllä päässyt pyörällä töihin joka aamu eikä ole tarvinu edes missään isossa hangessa polkea max 5 cm lunta eikä ole kuule haitannu sen vertanen yhtään.


      • Kunnonauraaja
        kaapungissatöitäteen kirjoitti:

        Kyllä tietenki mieli muuttus jos lähtisit tuonne yrittään kolalla, tai vaikka lähtisit ihan oikealla koneellakin kokeileen... Auraajia on helppo aina sortaa ja vittuilla, koska työ näkyy kaikille...
        Tuli vain tässä mieleen ja itse olen kyllä päässyt pyörällä töihin joka aamu eikä ole tarvinu edes missään isossa hangessa polkea max 5 cm lunta eikä ole kuule haitannu sen vertanen yhtään.

        Se palkka maksetaan auraajalle siitä, että se 5 cm lumi aurataan pois. Jos lunta ei ole aurattu, on palkkaa maksettu tyhjästä.


    • yksiHämmästyneistä

      A. Ponkala ainakin on haalinut (kai sukulaisensa avustuksella) itselleen aivan liian suuret aurausalueet hoidettavakseen, kun jotkut tiet jäävät jopa kokonaan auraamatta tiettyinä päivinä.
      Auraus tapahtuu sadepäivinä todella harvoin ja jälki on myös tosi ala-arvoista.
      Liekö saavat tänäkään talvena toimitettua suuria lumikasojakaan pois ...?

    • Auramies2015

      Soonvaikea ploovata ko nuo tiet liikkuu alta pois. Kattokaapa vaikka Kukkolassa kylän pohjoispuolela ko. keskiviiva näkkyy alle kaks metriä reunasta.
      Ottaa se tietenki tiisseliäki jos sitä keppiriviä joka oli syksylä vissiin sokkeita varten sinne reunaan laitettu, hakkee näkösälle.
      Auto ahistuu ja mennee niistäkin tienastikerroista ko tien pääle joutuu melekein kymmenys polttoaihneishiin.
      Soli enne niin mukavako maksethiin aurauksesta. Ei tarvinu puhelinta pittää pois päältä eikä valehella olleensa ajossa aivan justhiin.
      Nykkö saapii maksun sato eli paisto , on kiusana se perkelheen keepeeässä jonka oova authoon laitanheet. Sole muuta keinoa olla tärväämättä tulojansa ko aijaa keskeltä tietä ja aura vähäsen irti maasta. Aijaa pittää, muttei sole pakko aurata.

      Son kummaa sakkia nuo aamula töihin menijät. Mistä helevetistä ne on saahneet oikeuen aijaa niikö kesälä. Valot vilikkuu silhmin ko mie pluuvaan aurata keskitietä vasthaan.
      Kappeita non henkilöautot.Hyvin sinne alta kahenmetrin levysele autole on tillaa kahen ja puolenmetrin tilassa. Ajasit hiljempaa, noin suhtheellisesti.
      Otinki siittä keskitien puolelta äärivalon aurasta pois. eikhään ne vähene, yks kerralhaan.

      Hoppu son mullaki ja teän ei häy väistää kö yhtä, minun sattaa autoa. Kettään en ohi päästä. Täston aina joku pääsy kuittamhan kun olen joskus vahinkossa käyny liian laiassa. Lentää ittelekki peihliin lumi eikä aina hoksaa heti käänttää enämpi keskele ko joku tormaa ohitte.Melekein aina pemari. Niisson vissiin kaikki jollei ole liukuvvaa työaikaa, niikö mulla.

      Yölä en lähe , en vaikka satais. Ja mitä se satteela vaikutaakaan. On nin saatanan liukas iteläki aijaa, auraamattomalla tielä. Niin paitti jos sen auran puottaa maahan.....

    • kolamuija

      Kyllä! Täällä luotomäellä tämän kaarlelan kuskit näyttää ajelevan kadut vain kertaalleen läpi jolloin kaksi autoa ei mahdu yhtä aikaa tietä edes ajamaan. ajorata on myös mutkainen kuin rallipätkä ja kinoksia jää sinne tänne. On se kumma kun piti edellinen kuski saada pois potkittua joka hoiti työt mallikkaasti ettei koskaan tarvinnut ite kolata puolta tietä puhtaaksi!!

    • efgg

      Vali vali, sama virsi joka pitäjässä tällä hetkellä. Kun ei kiinni jää ja pääsee paikasta A paikkaanB, niin riitänee, kun lunta tulee kuin Esterin p:stä. Inhimillisyyttä ihmiset, lumen auraus on hommaa, josta ei saa kuin haukut palkaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe