Laina paikka

Avittaja

Todella monella suomalaisella on ahtaat oltavat. Olen miettinyt sellaista,että saako tehdä sivuston jossa normaali ihmiset auttavat hädän hetkellä toisiaan myös rahallisesti.

Tarkoitan yksityisen lainaa yksityiselle. Sivusto olisi sellainen jonne pitää kirjautua omilla tiedoilla eikä lainan antaminen olisi isoista rahoista kyse vaan ns. pieni hätälaina.

Saako sellaista tehdä?

Tämä siis vasta suunnitteluvaiheessa ja kysynkin mitä laki sanoo sellaisesta toiminnasta.

Kiitos jos jaksat vastata.

13

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avittaja

      Lisään vielä että laina olisi ilman korkoja. Auttamista ainoastaan ilman rahankiiltoa silmissä.
      Joskus jollekkin voi jo 20e olla iso apu..

      • öafk

        Ilmaisen rahan antaminen ei aina ole auttamista, vaan hankalan tilanteen pitkittämistä. Kun rahavaikeuksiin on jouduttu, on takana yleensä jo pidemmän aikaa jatkunut tapa tehdä huonoja ratkaisuja. Eli opittua käyttäytymistä, josta ei opita pois sillä, että joku itsensä laupiaaksi samarialaiseksi tunteva lahjoittelee rahaa. Ne, jotka ovat todellisissa ongelmissa, saavat apua sosiaalitoimesta, näille muille isoin apu on, kun seinä tulee vastaan ja omaa käytöstä on pakko muuttaa. Avittaminen on heille isoin mahdollinen karhunpalvelus.


      • armollinen

        Sanoo ihminen joka ei ole todellisuudessa käynyt syvällä ja toivottavasti ei tarvitsiskaan.


    • Avittaja

      Ei tule vastauksia..Vippipaikathan olisi kauhuissaan tällaisesta..Toivon että joku osaisi neuvoa.

    • siitä_vaan

      Eli verkkosivusto, joka saattaa lainan tarvitsijan ja potentiaalisen lainaajan yhteen?

      Tottakai sellaisen saa tehdä. Ongelma tulee olemaan niiden lainaajien puute.

      Rahan lainaaminen ilman korkoa ihmiselle, joka on jo valmiiksi sotkenut raha-asiansa, kun ei useimpien mielestä ole kovin järkevää. Edes mahdollisuus periä korkoa ei muuttaisi asiaa, koska todennäköisyys nähdä ikinä niitä korkoja on täsmälleen yhtä huono kuin sen pääoman osaltakin.

    • SiitäVaan

      Mitään laillista estettä ei tuollaisen sivuston perustamiselle ole. Rahan lainaaminen ei ole rikos, ainoastaan koronkiskonta on kiellettyä. Sinähän sanot että kaikki lainat olisivat korottomia joten lainaajat eivät joudu miettimään edes sitä mikä korko voisi potentiaalisesti mennä kiskonnan puolelle.

      Koska sivustolle pitää kirjautua omilla tiedoilla, sivustosta tulee henkilörekisteri. Sinä sivuston ylläpitäjänä olet rekisterinpitäjä ja sinulla on siis lain määräämä velvoite laatia asianmukainen rekisteriseloste. Se ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen hankala juttu.
      Suurin ongelma jonka tuon sivustosi kanssa tulet kohtaamaan on lainaa haluavien ja sitä tarjoavien määrä epäsuhta; veikkaisin että se tulee olemaan noin 1000:1.

      • nimieki

        Mistä ajattelit löytää sen yhden lainantarjoajan jokaista tuhatta pyytäjää vastaan?


    • lainaajoo

      Itse olen huomannut ettei tuo rahanlainaaminen onnistu. Mieluimmin lahjoitan ja niin olen tehnytkin jopa tällä palstalla useamman kerran. En vain halua sitä pahaa mieltä kun joku sitten sen kaksikymppisen jättää lupauksesta huolimatta maksamatta...

    • Avittaja

      Kiitos vastauksista. Kyse ei olisi pelkästään lainapaikasta vaan myös siellä voi tarjota konkreettistakin apua. Esim. lahjoittamalla vaikka käyttämättömiä leluja toiselle perheelle jne. tehdä vaikka vaihtokauppaa tavaroilla ym..

    • marko230179

      ihan hyvä idea. ite olen ollut todella SYVÄÄLÄ. tosin tälläkin hetkellä ulosottoon menee joka tilistä :) mutta ei sillain vaikeeta elää. avovaimo ja 2 lasta helpottaa :) sen olen kuitenkin huomannut että jos jollain on esim 10000e rahaa lojumassa tilillä niin 5e on TODELLA iso raha. ite olen lainannut pienistä rahoistani aina jos olen pystynyt lähinnä parille kaverille. ja auttanut myös muissa asioissa jos on ollu tarvetta jos vaan olen huomannut että rahat riittää seuraavaan tiliin. tosin velkaantuminen ei TODELLAKAAN johdu siittä että olen lainaillu. :) velkaantuminen tapahtu kun ei vielä ollut lapsia yms. alkoholi ja auto oli syyllinen :) nyt juon ainoastaan ilmasta viinaa :) eli juhlissa. tosin ite olen miettinyt miten saisin lainaa mutta kyse on sellasesta summasta mitä ei saa (max30000e) takaisin maksu ei ongelma. sais vaan nopeempaa ulosoton pois :) mutta kuitenkin tuollainen sivusto on todella hyvä idea. siellä vois olla rahan lainaajille oma paikkansa. oikeilla nimillä yms kun rekisteröityy ni tietää kenelle lainaa yms.

    • Minäxx

      Täällä on tarjottu lainaa ja viestinä tullut tiettyjä ehtoja. Ne eivät ole olleet kynnys minulle.
      Kun on pahassa jamassa, pystyy kyllä ne täyttämään. Ongelma on se että "rahanlainaaja" onkin tehnyt oharit ja vaikka on ollut olevinaan selvä peli asian suhteen, on toinen jätetty ns. oven taakse suuren vitutuksen kanssa. No..oppia ikä kaikki. Itse olisin tarjoutunut maksamaan lainasumman kokonaisuudessaan takaisin jo kuukauden päästä ja tämä ylimääräinen olisi ollut vain ns. "korkoa". Tässä näkee että kaikkiin vedätyksiin ei kannata lähteä vaikka mikä kriisi on päällä. Uskon kuitenkin ihmisten hyvyyteen vielä, itsekin autan jos pystyn läheisiäni useinkin. Täällä on kaikenlaisia sairaita liikkeellä joten yrittäkää välttää rahanlainausta tuntemattomilta. Asiat kyllä järjestyy aina vaikka tuntuu hetkittäin ettei toivoa ole.

    • Juuhpuuh

      Näitä vertaislainauspalveluitahan jo on, esim. Fixura ja Lainaaja. Muutamista blogeista olen lukenut, että lainaa antaneet eivät ole saaneet omiaan pois vaan homma menee hyväntekeväisyyden puolelle.

      Jossain oli myös tuumailuja, olisko kyseessä uudenlainen pyramidihuijaus, koska kaikki osapuolet ovat toisilleen anonyymeja ja pyramidin yläpää saisi mukavaa tuottoa "luottotappioilla"..

    • eskovaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe