Omaishoidon tuki verottomaksi

Etikka65

Ottaen huomioon, paljonko omaishoitaja säästää julkisen terveydenhuollon rahoja, tuki pitäisi maksaa verottomana. Nyt siitä menee eläkettä huomattavasti korkeampi vero, eli käteen jää pikkurahoja. Tällaiseen sopimukseen minä en ainakaan pane nimeäni alle.

12

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verotettu

      Hämmästyin asiasta kun aloitin omaishoidon, että se käsitellään lisätuloksi ja siksi vero lisätulosta joka ilmoitettiin omaishoidon palkka / palkkio laskentaan. Tulos oli, että jos oli yli 300 € palkkio meni veroina siitä liki 100 €.
      Verovirastosta selvitin asiaa ja vastaus oli, että lisätuloa.
      Olin kuitenkin eläkeläinen hoitaja jolla eläke oli hieman yli 1000 € brutto.
      Siis ihan törkeää tuo verotus oli. Nyt en enää omaishoitajana. Kotihoito hoitaa.
      Voin tarkemmin lähettää nuo palkkalaskelmat ja verot jos kiinnostaa.
      Kun edsukunnassa oli aikoinaan tuosta verottomuudesta pääministeri silloinen totesi keskustelussa eduskunnassa " se on palkkio ei palkka".
      Onkin niin, että omaishoitaja ei ole työsuhteessa kuntaan tai hoidettavaan vaikka on virallisesti omaishoitaja. Hyväksi käytetty voisi sanoa tuohon asiaan.
      Omaishoitajuus on lisäksi raskasta ja lisäksi siinä kiinni 24/7.

      • Verotettu

        Veroa meni siis eläkeveron lisäksi tuo n. 100 € / kk


    • Ex-omaishoitaja

      Onhan sekin tapa kerätä valtiolle tuloja kun verottaa omaishoitajia joilla jo muutenkin rankkaa. Tosiaan ovat " hyväntekijöitä" omaishoitajat. He tekevär arvokasta työtä, mutta näin kohdellaan heitä rankimman mukaan. Kiitos en ole enää omaishoitaja.
      Harkitkaa ennen kuin alatte omaishoitajaksi. Se on rankkaa todella ja arvostus 0.

    • Vanhusmyös

      Olen toista mieltä. Tässä maassa maksetaan veroja kaikesta työstä. Kun olen omaishoitajana omalle läheiselle, en voi käsittää, että alkaisin vaatia siitä maksua. Missä minä edes sen saamani rahan tuhlaisin kun yhteiskunta maksaa jo meille molemmille eläkettä.? Ei eläke iso ole, mutta ei ole menotkaan isoja.

      Kyllä tarpeita olisi, mutta olisipa edes puutteeseen.

      Onhan se kummallista jos kolmaskin määräraha pitää köyhän maan nuorison maksaa.Meno on mennyt merkilliseksi. Samoin lapset viedään hoitoon, vaikka isä ja äiti ovat kotona. Se on subjektiivinen oikeus. Jotensakin järkyttävää.

      • Ez-omaishoitaja

        Oletko tosiaan sitä mieltä, että omaishoito ei ole työtä siinä kuin muukin. Enemmän pitää huolehtia toisesta kuin normaalisti. Lisäksi jos itselläkin sairauksia ettei jaksa ja sydänsairaudet aika rasittavia. Vaatisi lepoakin. Tressaavaa vaikka kuin järjestäisi esim. Alzheimer sairaan hoito kun ei itse pysty laittaa ruokaansa tai ylipäätään mitään. Kaikki jää toisen vastuulle. En ihan allekirjoita kantaasi omaishoitajan asemaan, paitsi jos muu sairaus ja helppo hoitaa. Alzheimer ei se helpoin sairaus hoitaa.
        Suhteessa vero on korkea kun yli 300 € - veroa 100 € vaikka hoitajan eläke alle 1000 € ja vielä vero eläkkeestä lisäksi menee.


    • Huuska

      Kaikesta menee vero. Niin paljon on vapaamatkustajia tässä maassa ja rahaa jaetaan suruttomasti sinne ja tänne. Jos asiaa yritetään korjata, alkaa hirveä huuto.
      Hiukan kohtuuttomalta tuntuisi jos noin vain saisit 300 euroa aplkkaa etkä maksaisi siitä veroa.

    • lahja-sinulle

      Verottomia pitäisi olla kaikkien tukien. Ei mitään järkeä silmän lumeen vuoksi antaa toisella kädellä ja ottaa toisella. Aivan turhaa byrokratiaa.

      • hetkiomaaaikaa

        en tiennytkään että tuosta pitää verokin maksaa, ymmärtäisin sen sitten jos tuo tulo olisi paritonnia kk.

        vero pois tuosta ja samoin peruspäivärahasta joka on törkeästi verotettu.

        http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyyspuoleen-eduskuntavaaliohjelma-2015/

        Eriarvoistamisesta kaikkien pärjäämiseen – porrastettu perustulo käyttöön, verotus ja tulonjako oikeudenmukaisemmaksi
        Suomella ei ole omaa rahaa eikä sen mukanaan tuomia joustomahdollisuuksia taloudessa. Suomi on euron vanki. Nyt on käytössä EU:n ja sen keskuspankin vaatima sisäinen devalvaatio, joka tarkoittaa työttömyyden lisääntymistä ja todellisen palkkatason alentamista.
        Eriarvoistaminen näkyy mm. elinikäerojen voimakkaassa kasvussa. Rikkain kymmenys miehistä elää jo 16 vuotta köyhimpiä pitempään. Oikeudenmukaisempi politiikka tarkoittaa pitempää elämää monille.
        EU-Suomella ei ole varaa edes reumasairaalan ylläpitoon tai uuden lastensairaalan rakentamiseen.
        Eriarvoisuuden voimakas kasvu johtuu suurtyöttömyydestä – todellinen työttömyys on noin kaksinkertainen virallisiin työttömyyslukuihin verrattuna – tulonsiirtojen ja peruspalvelujen leikkauksista sekä verojen ja maksujen siirtämisestä yhä enemmän pieni- ja keskituloisten maksettavaksi.
        IPU kannattaa perustulojärjestelmää, joka rohkaisee toimeliaisuuteen ja turvaa kohtuullisen toimeentulon kaikissa elämäntilanteissa. Perustulon avulla voidaan parantaa niiden asemaa, joiden tulot jäävät hyvin pieniksi eri syistä. Heitä ovat mm. monet opiskelijat, työttömät, nollatyösopimuksella olevat ja muut pätkätyöläiset, palkattomassa työharjoittelussa olevat ja pieneläkeläiset.
        Alle 1 000 euron kuukausitulot on tehtävä verovapaiksi.
        Toimeentuloon liittyvä asiointi on tehtävä mahdollisimman yksinkertaiseksi.
        Pääomatuloja ja ansiotuloja on verotettava samalla tavalla progressiivisesti. Eläkekatto on toteutettava. Kenenkään käteen jäävän tulon ei tarvitse olla yli 10-kertainen pienimpään tuloon verrattuna. Tulojen kohtuullistaminen voidaan toteuttaa verotuksen avulla.
        ________________________________________________________
        tuota päivähoitooikeutta en kyllä ymmärrä, miksi vanhemmat ei hoida
        lapsiaan itse jos kotona ovat?
        Ihan hyvä on jos on jotain kerhotoimintaa niin että lapset saa tavata
        toisia lapsia, vaikka puolipäivää.

        Äidillekin tauko.


      • imierki

        "Eriarvoistaminen näkyy mm. elinikäerojen voimakkaassa kasvussa. Rikkain kymmenys miehistä elää jo 16 vuotta köyhimpiä pitempään. Oikeudenmukaisempi politiikka tarkoittaa pitempää elämää monille."

        Juttu vain on niin, että rikkain kymmenys meillä on aina. On ja pysyy. Kuten myös köyhin kymmenys. Siinä ei mikään politiikka auta.

        Köyhyys ja ennenaikainen kuolema kytkeytyvät toisiinsa. Köyhät elävät vaarallista elämää, on paljon sairautta, alkoholikuolemia, tappoja, onnettomuuksia jne. Toisaalta vaarallinen elämäntapa, runsas alkoholinkäyttö, onnettomuudet ja sairaudet johtavat köyhyyteen. Ja kuolemankierre on valmis. Sitä ei katkaista rahalla. Muutoksen olisi lähdettävä ihmisestä itsestään. Mutta harva havahtuu tai välittää.

        Annetaan niiden olla. Ei niistä mitään tule kuitenkaan. Tykkäävät kai sellaisesta elämästä.

        Rikkain ja köyhin kymmenys pysyy, oli koko joukko sitten millainen hyvänsä. Matematiikka on sellaista.


    • ellinkellin

      Omaishoitajallahan voi olla vaikka 5000 euron tulot. Siihen kun lisätään esim. 500 euron omaishoidon tuki, siitä tuesta ei monta kymppiä käteen jää. Tyhjää rahan pyöritystä.

      Toisella omaishoitajalla, kuten itselläni aikoinaan, ei ehkä muita tuloja omaishoidon tuen lisäksi olekaan. Tuki oli melkein veroton.

      Omaishoidon tuki on oikeaa verotettavaa tuloa. Kun se lisätään muiden tulojen päälle, verotus nousee. Niin tapahtuu aina, kun tulot lisääntyvät.

      • Ez-omaishoitaja

        Se siinä vaan oli, että Helsingin kuntaa varten piti olla eri verokortti tuota omaishoitajan verotusta varten ja se oli tosiaan n. 300 € palkastaa7 palkkiosta n. 100 €.
        Voin antaa tarkemmat laskelmat noista nyt vain noin laskelma.
        Oma eläkkeeni noin 1000€ brutto. Että silleen.....Tuntui aika isolta veron osuus tosiaan siitä palkasta.


    • jvhfuvvjfg

      Mun käsitykseni mukaan omaishoidontuen määrä olis hieman päälle 300 euroa,eikä aina sitäkään, riippuen toki kunnasta. Luulen, että suurin osa vanhusten omaisista haluaa koska omat vanhuksensa palveluista maksaa, järjestää lääkkeidenhoidon muutoin, kuin omalla vastuulla. Nykyiset päättäjät toki 1990-luvun laman ajan ikäisiäni, alta viiskymppisiä läskiperseitä, eli heitä itseään ei aihe kosketa vielä moneenkymmeneen vuoteen etenkään, jos vanhempanan ovat pykässeet heidät todella nuorina. Omaishoitajaksi ei kannata alkaa ainakaan köyhän, koska siinä menettää yhteiskunnan tuet. Ja ymmärrettävästi monet seitsenkymppiset varakkaatkaan ei halua sitä vastuuta, koska heillä on oikeus omien työllä tienaamiensa eläkepäiviensä viettämiseen rauhassa.

      Minusta olisi moraalisesti oikein, jos yhteiskunta osallistuisi sen verran, että jos ja kun jokatapauksessa omaiset hoitaa kaikki asiat, että edes roskapussin nähdessään täyden roskapussin veisi palkollinen. Jos vanhuksen eläke on vaikka alle 1500 euroa, vanhus maksaa kotihoidosta vuositasolla lähes seitsenkytprosenttia tuloistaan. Mistä sellainen vanhus maksaa, jos kerran olisi heitteillä ilman lähiomaisia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe