YLE:n asiantuntijat

kuolemanspiraali

Tarvitseeko taitoluistelun EM-kisat erillistä asiantuntijaa studioon? Anuliisa Uotila hoitaa asiantuntemuksella selostuksen ja kommentoinnin. Mielestäni erillistä asiantuntijaa ei tarvita, kun selostamassa on lajin todellinen ammattilainen.

29

1405

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdfgfhbte

      Kyllä tarvitsee, Laura tekee taas työnsä loppuun toisin kuin Kiira joka luovutti taas.

      Huomaa että aloittaja on joku katkera kiira-fani joka purkaa pahanolonsa selostajiin.

      Jos seuraat muita urheilulähetyksiä niin nykytrendi on että kaikissa on selostajan lisäksi ns. asiantuntijakommentaattori joka yleensä ex kilpaurheilija.

      • kateusonkansanperinnettä

        Jep, Laura täydentää kaunopuheista Uotilaa hyvin.
        Myöhemmissä kommenteissa havaittavissa silkkaa kateutta Lauraa kohtaan mikä on hyvin valitettavaa.
        Keskittykää valittajat mieluummin kannustamaan Kiiraa jolla on taas ollut harmittavaa takapakkia.


    • yksinkertaisesti

      Yksi ehdotus: Luistelun aikana vain välttämättömimpiä kommentteja, varsinkin yleiset lajin selitykset menee ohi, keskitys luistelijaan ja hidastuksen aikana tarkemmat ohjelman analysoinnit.

    • Ettämuttaettämutta

      Ei. Lepistö pois sieltä honottamasta, todella ärsyttävä, mitäänsanomaton. Ei mitään annettavaa, ei persoonaa, kopioi Uotilaa (joka on hyvä omana itsenään)

      • eiiiiitaas

        Samaa mieltä. Anuliisa Uotila ei todellakaan tarvitse erillistä "asiantuntijaa" vierelleen kommentoimaan taitoluistelua. Laura Lepistö osasi vain myötäillä Anuliisan jo sanomia asioita... joo olen aivan samaa mieltä! Toivottavasti MM-kisoissa ei ole turhanpäiväisiä asiantuntijoita!


      • Laura..pois

        Minäkin samaa mieltä ja Laura vielä ääneltään niin ärsyttävä. Eikä kovinkaan tietävä lopulta, hänhän sanoi jossain haastattelussa lopettaneensa siksi, että oli jo voittanut kaiken. Aika kovasti ja ylimielisesti sanottu. En kyllä ole mikään varsinainen Kiira fani, vaan tykkään katsoa muuten luistelua mutta nyt Lauran tultua ei enää niin kovasti huvita katsoa :(


    • Selostajista

      Kieltämättä Lauran anti sekä lähetyksissä että lähetyksiä edeltävissä haastatteluissa jää kovin laihaksi. EIkä Laura pääse loistamaan edes taustatiedoillaan. Uotila tekee lähetyksissä usein virheitä, ei live-suoritusten osalta, vaan luistelijoiden taustojen ja aikaisempien kisojen osalta sekä erilaisissa voimasuhteiden ennakoinneissa, mutta Laura ei osaa tai tiedä niitä korjata tai tarkentaa.

      Yhtenä mieleen jääneenä esimerkkinä voisi mainita, että Uotila kertoi pariluistelun vaapaaohjelmassa siinä vaiheessa kun Stolbova teki virheen heittohypyn alastulossa, että pari ei juuri ikinä tee virheitä, vaikka alastulo oli täsmälleen identtinen myös Venäjän mestaruuskisoissa. Mainitsematta jäi myös sinänsä mielenkiintoinen seikka, että EM-kisojen vapaaohjelmassa tekemättä jäänyt heittohyppy päätyi Stolbovan kaatumiseen Venäjän mestaruuskisoissa. Tämänkaltaisten seikkojen mainitsemiset sopivaan paikkaan suorituksen aikana tai heti sen jälkeen toisivat hyvin syvyyttä selostukseen.

    • Värikäs

      Selostajista puheen ollen tuli mieleen eräs lause, jonka joku selostaja sanoi yhdessä katsomassani englanninkielisessä lähetyksessä. Kyseessä ei ollut EM-kisojen lähetys vaan yksi aikaisempi kisa ja jäällä luisteli tuolloin Ilinykh/Zhiganshin.

      We all know how these two ended up skating together, they were dumped by their previous partners.

      Tylyä.

      • ikävältä_tuntui

        Noissa kuvioissa voi olla yhtä ja toista, valmentajakin voi vaikuttaa tai jotkut liitossa suunnitella kuvioita, mutta noinhan se näin ulkopuolisen silmin vähän valitettavasti voi näkyä. Elena on näköjään jo vähän tottunut minusta rajumpaan kaveriinsa, vaikken vieläkään tästä muutoksesta tykkää. Jotenkin Morozov on jäänyt taka-alalle, tai sitten puuhailee niissä valmennettavissa, joita ei ole tullut ite seurattua.


    • Pariluistelu

      Uotila kyseli jossakin lähetyksessä, että mistä löytyy suomalaisia pariluistelijoita. Tässä on yksi vaihtoeho, vaikka Lauralle parksi. Meriitit taitaa olla helposti kaikkein kovimmat suomalaisista luistelijoista. On esimerkiksi luistellut olympiavoittajan parina.

      https://www.youtube.com/watch?v=XVpCAyHVyLM

    • Joojoooooo

      Lepistön pitää rahastaa kaikki mahdollinen taitoluistelusta. Hänelle pedataan paikkaa YLEn vakiselostajana kun Uotila piakkoin luopuu hommasta. Onneksi netistä voi katsoa ilman selostusta.

    • Anuliisa

      Huomasko muut kuinka Anuliisa sekoili eilen? Kertoi kisan aikana lopullisia sijoituksia ja pistemääriä kun Anuliisan tarkoitus oli kertoa sijoituksia ja pistemääriä lyhyttanssin jälkeen. Noloa.

    • Ylen_koosteet

      YLE näyttää naisten JA miesten vapaaohjelmasta vain yhden TUNNIN koosteen!! Illan koosteeseen ei voi montaa luistelijaa mahtua, kun pisteiden odottelutkin pitää näyttää.

      • suora_videosignaali

      • ööh1

        Vaarana on että kohta ei näytetä edes enää sitä jos suomalaiset eivät lajissa enää menesty.


    • ens-ka

      Valitettavaa on että media tukeutuu kyseisen lajiliiton puoleen. Varsinkin näissä naispuolisissa lajeissa Tasaarvo valtuutettu tiedustelee liitolta jos kyse on miesten syrjimisestä taitoluistelussa.Jos tarvitaan kommentaattoria soitetaan liitolle. Hupiohjelma Dancin on ice, mitä se oli? Liiton buffaus. Tuotantoyhtiötä vietiin kuin pässiä narusta. Maasta löytyy paljon lajin asiantuntioita mutta kun SE liitto.

    • ööh1

      Ei tarvitse, Anuliisakin osaa luetella hypyt. Sehän on Lauran ainut osaaminen. Lisäksi jokaisen lähetyksen alussa hänen täytyy listata kaikki elementit jotka sisältyvät ohjelmiin. Lauran mukanaolo ei tuo mitään lisäarvoa selostukseen, päinvastoin. Esimerkiksi eilen kun Amodio oli tekemässä elämänsä lyhkäriä niin kesken kaiken Laura alkoi luettelemaan kuinka monta hyppyä ja piruettia miehet tekevät. Haluaisin eläytyä ohjelman tunnelmaan niin eiköhän Laura taas lakonisesti totea että "kolmoistulppi".

    • hyvälaura

      Aika puuduttavaa olisi kuunnella pelkästään Anu-Liisaa. Laura tuo eloa selostukseen, tuntee monet luistelijat henk.koht. ja osaa kertoa jotain uutta.
      Kilpauransa aikana tosin puhetyyli samanlainen kun Kiiralla, jompikumpi imitoi toinen toistaan.

      • eipäs

        Anuliisa on se joka tuo eloa selostukseen. Laura vain luettelee tekniikkaa. Hän ei kerro mitään uutta mitä luistelua jo seuraavat eivät ennestään tietäisi ja tuskin enää tuntee nuoria tulokkaita henkilökohtaisesti. Minullakin oli suuret odotukset siitä että hän kertoisi jotain insidejuttuja luistelijoiden persoonallisuudesta, valmistautumisesta tai ohjelmista mutta ei. Sano mitä uutta hän kertoi näiden MM-kisojen aikana????


      • Tornitieto

        Laura ei tuo mitään taustoista koska on täynä itseään. Tuskin tunsi kanssa kilpailijoitaan, Varsinkin miesten kilpailuista ei hänellä ole ollut mitään tietoa saatika pari luistelusta.
        Laura ja Anu-Liisa pihalle ja asiantuntijat kehiin. Niitä kyllä löytyy muualtakin kuin Pasilan
        4 krs,


      • hyvälaura
        eipäs kirjoitti:

        Anuliisa on se joka tuo eloa selostukseen. Laura vain luettelee tekniikkaa. Hän ei kerro mitään uutta mitä luistelua jo seuraavat eivät ennestään tietäisi ja tuskin enää tuntee nuoria tulokkaita henkilökohtaisesti. Minullakin oli suuret odotukset siitä että hän kertoisi jotain insidejuttuja luistelijoiden persoonallisuudesta, valmistautumisesta tai ohjelmista mutta ei. Sano mitä uutta hän kertoi näiden MM-kisojen aikana????

        No viimeiseen kysymykseen vastaan että ne asiat mitkä ovat aktiiviseuraajalle tuttuja ovat satunnaiselle katsojalle ehkä uusia.


    • eijeijeijei

      Minä taas vaadin ehdottomasti selostajiksi -ei Uotilaa- vaan Jorma Uotisen kera Juha Miedon tai Paavo Lipposen. Siinä vastakohdat täydentävät toisiaan ja kokemusta piisaa kaikilla aloilla. Näin on!

    • Kiira_kommentaattorina

      Eilisessä Finlandia Trophyn lähetyksessä mainittiin että Kiira tulee toimimaan Ylen asiantuntijakommentaattori joissakin GP-kisoissa.

    • Selostajat

      Minusta tämä Jere on selostajana ihan lapanen. Ei käytännössä tiedä mistään mitään, eikä sen takia osaa koskaan kertoa tai sanoa mitään järkevää. Ja kun ei ole todellista ymmärrystä taitoluistelusta, niin ei osata edes hehkuttaa silloin kun siihen olisi todellista aihetta. Ihmetellään sitten vain pisteitä, että onpas kovat pisteet, kun jo keskiverto katsojakin näki suorituksesta, että mitä tuleman pitää.

      • Surkeaa_toimintaa

        Pakko todeta että aika kaukana todellisesta asiantuntijuudesta nämä Suomen selostajat ja kommentaattorit ovat. Kiira varmasti tietää lajista, mutta ulosanti on täysin olematonta ja Jere puolestaan ei tiedä mistään yhtään mitään. Uotila taas jauhaa usein täysin turhaa asiaa ja on lisäksi toisiaan erittäin asenteellinen jos omat suosikit eivät pärjää. Lisäksi usein vaikuttaa että kukaan tiimistä ei edes ymmärrä milloin on nähty oikeasti todellinen huippusuoritus, vaan tiimi saattaa usein hehkuttaa jotain pilipali-luistelijan suoritusta ja haukkua huippusuoritusta.


    • Kiirasta

      Kiira heitti Amodion vapaaohjelman jälkeen jotain tälläista.

      "Olipa dramaattinen lopetus uralle. Minullakin oli EM-kisoissa dramaattinen lopetus uralle, mutta hiukan toisella tavalla".

      Hienoa että Kiira pystyy vitsailemaan asialla ihan julkisestikin.

      • floamo

        Niin ja sanoi myös ettei itse ole koskaan ollut Amodion suuri fani. Mitä merkitystä sillä on ja muutenkin epäasiallinen kommentti tuossa tilanteessa. Hyvä selostaja olisi kertonut Amodion suht menestyksekkäästä urasta ja kuinka hänen uransa lopetus jättää tietynlaisen aukon miesten taitoluisteluun. Olisi voinut kunnioittaa sitä tunteellista hetkeä.


    • oulaanu

      En kuullut tätä kommentointia mutta tiedän entuudesta ettei naiset, Jere mukaan lukien, tulisi kommentoida miesten kisaa. On aivan eri maailma miesten kisassa kuin mitä on naisissa. Kiira ja Laura on mukavia ihmisiä mutta pysykööt lestissä. Hakekaa vaikka Oula Afrikasta jos ei lähempää löydy mies kommentaattoria.

    • onkaiperääkin

      Siinähän se missä mainitaan, kun Suomen Taitoluistelussa on naiset touhunneet koko ajan, mites muiden maiden liitoissa ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe