TE-toimistojen UUdet temput

KonsultitRikastuu

Uudenmaan ja Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistoissa käynnistyi vuoden alussa kaksi uudenlaista kokeilua.

Palveluntuottajat saavat itse päättää, millä keinoilla asiakkaan työllistymistä parhaiten edistetään.

Yksityisille palveluntuottajille, kuten esimerkiksi työnvälitystoimijoille, maksettava korvaus perustuu palvelun tuloksellisuuteen eli siihen, miten hyvin työnhakija työllistyy.

Uudenmaan TE-toimiston pilotissa mukana ovat toimiston 3–6 kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä olleet työnhakijat, joilla on valmiudet työllistyä suoraan työmarkkinoille.

Pirkanmaan pilotin kohderyhmänä ovat vähintään 12 kuukautta yhdenjakoisesti tai viimeisen 16 kuukauden aikana 12 kuukautta työttömänä olleet työnhakijat.

Kokemuksia?

10

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnkoKokemuksia

      Joku kertoi: "Kävin tuommoisessa tempputyöllistämis-infossa. Homman idea oli se, että konsultti kyttää vieressä, kun työtön soittelee puhelimella eri firmoille ja kyselee niiltä itselleen töitä. Tätä jatketaan, kunnes ilmainen harjoittelupaikka löytyy ja työtön tempputyöllistyy. Kun palkaton harjoittelu päätty palaa työtön työttömäksi, mutta kuntaa ei enää uhkaa sanktio pitkäaikaistyöttömyydestä. Jos soitteluun tympääntyy ja lopettaa homman kesken, niin 3kk karenssi napsahtaa ja työtän päätyy pois työttömyystilastosta työvoiman ulkopuoliseksi. Konsultit rikastuvat, kunta rikastuu, yritykset rikastuvat, työtön pysyy köyhänä."

      Menisitkö?

      • EiVapaaehtoista

        Jutussa koitettiin väittää homman olevan "vapaaehtoista", mutta unohdettiin kertoa että kieltäytymisestä seuraa karenssi.

        Kiusaahan voi aina tehdä. Mikäli et ota vastaan tätä niin tulee parin viikon päästä kutsu johonkin alipalkattuun vuokratyövoimafirman välittämään paskaduuniin 80km:n päässä. Ja jos et ota sitä vastaan niin taas tulee karenssi... eli vapaaehtoista ja vapaaehtoista.


      • www.toimeentulotuki.net

        Ei saa enää plussata :;(


    • säikähdinjo
    • työtön_numero_555555

      Siis kertokaa nyt paremmin tietävät, miten tämä asia on. Jos tytöttömälle määrätään karenssi niskoittelun seurauksena, niin tipahtaako hän pois työvoimatoimiston rekisteristä eli työvoiman ulkopuolelle, ja hänen täytyy hankkiutua uudelleen työnhakijaksi karenssiajan jälkeen?

      • karenssilainen

        Itsällä karenssi, ei niskottelun syystä kylläkään, mutta työhaku pysynyt normaalisti voimassa. Karenssi ja työnhaku ovat kaksi täysin eri asiaa.


    • Kikkerlström

      Oikeasti tämä ei ole vapaaehtoista. Jos työkkärissa tämä kirjoitetaan sinulle tämä kokeilu niin sinun on pakko allekirjoittaa ja suostua tähän. Muuten saat karenssin.

      Rahaa näyttää riittävän konsulttifirmoille, mutta ei työttömille. Sinun on pakko suostua minkälaisiin pätkätöihin tahansa. Eli toiselle paikkakunnalle joka ikinen arkipäivä tekemään pari tuntia sijaisuutta josta rahallisesti tai muutenkaan et hyödy yhtään mitään. Kamala kiusaus systeemi.

    • Menisitkö

      Tule kouluttajaksemme, osaksi menestystarinaamme. Yrityksemme on nopeasti kasvava valmennuspalveluja tuottava yhtiö. Palveluksessamme on 140 valmentamisen ammattilaista, joiden merkityksellinen työ tuottaa kilpailukykyä, työtä ja osaamista Suomessa. Liiketoimintamme kasvaessa etsimme iskukykyisen joukkueemme vahvistukseksi kouluttajaa Uudellemaalle, määräaikaiseen kuukausipalkkaiseen työsuhteeseen.

      Kouluttajana vastaat TE-toimiston asiakkaiden työnhaun ja verkkoasioinnin yksilöohjauksesta.

      Työhön voi sisältyä myös ryhmäohjausta, mutta pääpaino on työnhakijoiden yksilöohjauksessa.

      Odotamme sinulta halua ja taitoa innostaa ja motivoida ihmisiä. Olet helposti lähestyttävä persoona ja haluat, että työnhakijat pääsevät lähemmäksi omia tavoitteitaan. Valmennus ja ohjaus tapahtuu Uudenmaan TE-toimiston toimipaikoissa.

      Sinulla on soveltuva ylempi tai alempi korkeakoulututkinto ja mielellään vähintään kahden vuoden kokemus opetus-, valmennus- tai ohjaustehtävistä. Arvostamme kielitaitoasi (suomi, ruotsi ja englanti), kokemusta asiakaspalvelutehtävistä sekä pedagogista pätevyyttäsi.

      Elämänasenteesi on ratkaisukeskeinen ja nautit ihmisten auttamisesta. Vaatimuksenamme onkin, että kaikkea toimintaasi ohjaa pyrkimys auttaa ihmisiä eteenpäin elämässään ja urapoluillaan. Sinua on kuvattu luontaiseksi ihmistuntijaksi, joka osaa eläytyä toisen tilanteeseen.

      Tarjoamme haastavan ja monipuolisen työn dynaamisessa, voimakkaasti kasvavassa ja mielenkiintoisia urapolkuja tarjoavassa yhtiössämme.
      Lupaamme, että kanssamme sinulla on mahdollisuus kehittyä kouluttajana.

      Tartu tilaisuuteen, joukkueesi odottaa sinua!

      • CapoksiEnAla

        "Tartu tilaisuuteen, joukkueesi odottaa sinua!"
        Taitaa olla vanginvartijan koulutus kova sana noissa hommissa.


    • ParempiPilottihanke

      Pilotin "Tavoitteena on löytää uusia keinoja työllistää asiakkaita avoimille työmarkkinoille. "

      Miten TE-toimistot voivat hankkia palkkatöitä työttömille (edes pilottikokeilussa), jos työpaikkoja ei ole tarpeeksi kaikille? (Työttömiä joulukuussa 2014: 232 000, avoimia työpaikkoja 3.2.2015: 12 403) Ulkomailleko "ylimääräiset" työttömät "pilotoidaan"?

      Parempi (utopistinen unelma)hanke olisi mielestäni: Tavoitteena on hankkia hirveästi rahaa jostakin, jotta voidaan etsiä ja/tai luoda kaikille työikäisille, työkykyisille ja työhaluisille kunkin kiinnostuksenkohteisiin ja elämäntilanteisiin sopivia työpaikkoja heidän haluamaltaan alueelta sekä palkata kuhunkin työhön sopivat ja motivoituneet työntekijät. ...ainahan saa haaveilla... ;-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe