oksennus märkäruoasta

miumaumii

Mistäköhän johtuu, että kissani oksentaa lähes aina kun annan purkkiruokaa tai jotain tuoreliharuokaa, kun on ollut tauko välissä, niin, että on syönyt raksuja pelkästään. Oikeastaan oksennus saattaa tulla vaikka olisi jo syönyt aikaisemmin päivällä tai edellisenä päivänä märkäruokaa. Muroja harvemmmin oksentaa. Oon miettiny voisiko olisiko kyse yksinkertaisesti siitä, että ahmii näitä kosteita ruokia vai olisko herkkä vatsa tai jotain.. kyse on rescue-kissasta, joka on säikky, niin myös stressaa jonkin verran syömistä, eli vilkuilee ympärilleen kupin äärellä. Tänään annoin pitkästä aikaa purkkiruokaa ja menin koiran kanssa lenkille, että kisu saisi syödä ihan rauhassa, kun tultiin takaisin löysin oksennuskasan matolta :/ En jotenki haluias siirtyä pelkästään kuivamuonaan, vaikka ihan laadukkaita merkkejä ostankin, mutta en haluais odottaa aina, että oksentaako.. Onko muilla kokemuksia, siitä ettei purkkiruoka pysy sisällä?

9

3674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apollon

      Jotkut eläimet ovat yliherkkiä/allergisia joillekkin ruokaaineille tai säilöntäaineille, mistä oksentelu johtuu. Joillakin taas on taas esim kasvain vatsalaukussa, joillakin johtuu loisista ruuansulatusjärjestelmässä. Jotkut ihan vain siksi koska niiden ruokavalio muuttuu yhtäkkiä, aina pitäisi olla vähän sitä sun tätä tarjolla ja jos kokeilee uutta tai vanhaa uutta, niin totuuttaa syömään niitä sen hetkisen ruuan kanssa ensin joka aterialla. En tosin suosittelisi missään vaiheessa totuttamaan kissaa syömään vain kuivamuonaa, vaikka se olisikin nyt helpompaa, kun ei oksentele sitä niin usein.

      Tietty on niitäkin jotka vain hotkivat ruokansa ja sen takia oksentavat. Silloin kannattaa ihan ensin pienentää annoksia ja muussaa hitusen ruokaa ja leikata lihapalat pienemmiksi isommalle lautaselle sinne tänne, sinun kissasi tapauksessa olisi myös varmaan hyvä tästä lähtien alkaa opettaa sitä syömään jollakin korkeammalla tasolla missä se näkee kaiken ja uskaltaisi syödä hermoilematta. Sitä kokeilemalla jonkin aikaa selviäisi ainakin aika varmasti, että johtuuko oksentelu hotkimisesta vaiko jostain muusta.

      Vaihtoehtoja on aika paljon, jos loogisimmat eivät olekkaan syipäitä oksenteluun ja joituu tekemään ihan töitä sen eteen, että vastaus löytyisi :/ mutta jos jotain on tehtävissä asialle ja se saisi pitää terveellisemmän ruokavalion, niin olisihan se kaiken vaivan arvoista :)

      • miumaumii

        Eläinlääkäri on todennut terveeksi, joten en oikeen usko ainakaan syöpään tai loisiin, oireilisi varmaan muutenkin, jos näistä olisi kyse. Kissallani on oma ruokailutaso, joka on suht korkealla, mutta johon sillä on helppo hypätä. Oon miettiny, auttaisikohan jos sekoittaisi märkäruokaa raksuihin, auttaisikohan se. Tuorelihaa annan hyvin harvoin, sillä niiden suhteen on todella nirso, yleensä jää syömättä koko satsi. Raaka lohi (lemmikeille tarkoitettu) kelpaa kyllä. Tänään annoin taas purkkiruokaa, samaa kuin eilen ja oksennushan sieltä tuli :(


    • Bigmomma

      Sisältääkö märkäruoka yleensä kalaa? Meidän kissoille (tai nyt kissalle, 24.1 syntymäpäivänäni jouduimme lopettamaan 10 vuotiaan kissakaverin) :( ei sovi ollenkaan kala, oksentaa joka kerta siitä. Koita antaa semmoista jossa ei kalaa.

    • tattistankero

      onko havaintoa onko jokin tietty merkki mitä oksennetaan? Mulla on vahva epäillys että meidän kissa oksenttaa vain erästä merkkiä . Parhaillaan testi menossa

      • kolmeplus

        Meidän kissa oksentaa lammasta sisältävän märkäruuan.

        Mites muuten, annatkos märkäruuan jääkaappikylmänä? Jotkut oksentaa siinä tapauksessa. Märkistä kannattaa pitää vartti huoneenlämmössä ennen kuin tarjoaa kissalle.


      • tattistankero

        Moi,
        puolessa tapauksissa menee jääkaappikylmänä, sillä voi olla vaikutusta, myös epäilen että Mjaun kastike/hyytelö tetrat aiheuttavat oksennusta. Animondan murekkeet eivät juurikaan jos ollenkaan.


      • kolmeplus kirjoitti:

        Meidän kissa oksentaa lammasta sisältävän märkäruuan.

        Mites muuten, annatkos märkäruuan jääkaappikylmänä? Jotkut oksentaa siinä tapauksessa. Märkistä kannattaa pitää vartti huoneenlämmössä ennen kuin tarjoaa kissalle.

        No just...Luin eilen sun kommentin ja kissa oli pari tuntia aikaisemmin ryynännyt.Katsoin roskiksesta "piruuttain" mitä annoin viimeksi niin Latz'in annospussi mikä sisälsi lammasta.Joskus oksennus tulee enemmän nestettä ja joskus ruoka mukana,harvemmin ollut normi karvatuppo.Ja sen totesin et Lidl'n Coshida tekee kakan kovaksi,harvoin kuullut kissalta tulevan ilmaa hiekalla käydessään ja pylly maassa pois kun pökäle jumissa.Mut ei enään ja Lamb-pss en enään anna.


      • Anonyymi
        tattistankero kirjoitti:

        Moi,
        puolessa tapauksissa menee jääkaappikylmänä, sillä voi olla vaikutusta, myös epäilen että Mjaun kastike/hyytelö tetrat aiheuttavat oksennusta. Animondan murekkeet eivät juurikaan jos ollenkaan.

        Meillä kans oksennetaan vaan ja ainoastaan Mjaun märkäruoka. Eli jotain paskaa siinä on mikä ei kissoille sovi. Molemmat kissat siis oksentaa siitä.


    • Anonyymi

      Minun kissa oksentaa märkäruoat,jos on kalaa,samoin nappulat. Edellinen oksensi tuoreet kalat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe