Epäonnistunut kasvo- ja jalkahoitokokemus

Kimbe_

Kävin Helsingissä Suomen Kosmetologikoulussa erikoiskasvohoidossa ja hemmottelujalkahoidossa.

Noiden kokemusten perusteella en voi suositella ko. hoitoja enkä ko. paikkaa yhtään kenellekään.

Ilmoittauduin aluksi "tiskillä". "Keskustytöllä" meni hetki, ennen kuin hän ymmärsi, mihin hoitoihin olin tulossa ja, keiden oli tarkoitus "hoitaa hoitoni". Kun itse ilmoitin nettivarauksen perusteella "ilmi tulleet" hoitajien nimet, niin vasta sitten "keskustyttö" "pääsi tilanteen tasalle". Tuossa vaiheessa jo ajattelin, että mitenkähän hoidot menevät, jos henkilökunta on jo ennen hoitoja noin "pihalla".

Kasvohoidon tekijä ei kertonut kasvohoitoon liittyvistä vaiheista eikä siinä käytettävistä tuotteista etukäteen yhtään mitään. Hän "pomppi" vähän väliä hakemassa muualta tarvittavia tuotteita, mutta kommentoi kyllä aina noita tuotteiden "hakuretkiään", mikä häiritsi rentoutumistani.

Minulla oli melkein koko kasvohoidon ajan "laput" silmillä. Omien tuntemusten mukaan tuntui kuin hoitaja olisi tehnyt puhdistuksen jälkeen "vain" kolme kertaa peräkkäin jonkun saman kuorinnan ja naamion, eikä muuta.

Loppu rasvauksen jälkeen hoitaja ilmoitti, että hoito on päättynyt ja nosti tuolin istuma-asentoon sen verran nopeasti, että hemmottelusta ei ollut kyllä loppuvaiheessakaan tietoakaan. Ennemminkin pyörrytti nopea istumaan nousu sen verran, että meni hetkinen, ennen kuin olo tuosta tokeni.

Ennen hoidon aloittamista kerroin itse, että kasvoni ovat hyvin kuivat, johon hoitaja vastasi tekevänsä oikein kosteuttavan hoidon, mutta hän ei millään tavalla itse kartoittanut ihoni tilannetta. Kaikesta huolimatta kasvoni olivat kuitenkin hoidon jälkeen jopa kuivemmat kuin ennen hoitoa.

Ennen jalkahoitoa minulta perittiin kummatkin hoidot "kimpassa".
Ihmettelin tuota ääneenkin moneen otteeseen, mutta silti tilanne meni noin.
Eikö normaalisti hoidot makseta kuitenkin vasta jälkikäteen?

Jalkahoitajakaan ei tehnyt esikartoitusta ennen hoidon aloitusta, vaan laittoi vain jalkani heti "liotusveteen", mutta todella lyhyeksi ajaksi, jossa ei kyllä ehdi kenenkään jalat vielä pehmetä. Liotuksen aikana kerroin hoitajalle, että jalkapohjani ovat ongelma-alue "number one", koska niissä oli jopa halkeamia. Ajattelin, että ei kait voi niin huono tuuri olla, että saisin kaksi huonoa hoitoa putkeen? No kyllä se vain oli kuin olikin totta. Kun olin laittamassa hoidon jälkeen sukkia jalkaani, niin huomasin, että jalkapohjissani oli edelleen halkeamia eli hoitaja ei ollut saanut niitä kokonaan pois.

Jalkahoito eteni vielä oudossa järjestyksessäkin. Säärien kuorinta ja naamio suoritettiin "virheellisesti" vasta lopuksi, minkä takia sitä ennen laitettu paksu rasvakerros katosi iholta saman tien kuin tuhka tuuleen. Yritin "ohjeistaa" hoitajaa oikeamman järjestyksen suhteen, mutta kommenttini meni kuin kuuroille korville. Lisäksi kuorinta tehtiin niin kivuliaalla tavalla, minkä takia se tuntui samalta kuin ihoa olisi hierottu karkealla hiekkapaperilla. Kuorinnan yhteydessä hoitajan ilmoille esittämä Miltä tämä tuntuu? -kysymys kuulosti tuossa tilanteessa lähinnä kettuilulta.

Jalkahoitaja kyllä kertoi, että he olivat tehneet paljon jalkahoitoja jo tuota ennenkin, mutta käytäntö osoitti kyllä aivan jotain muuta, valitettavasti.

Minusta hoitajien olisi pitänyt ottaa (paremmin) huomioon juuri minun erikoistarpeeni, etenkin hyvin kuiva ihoni niin kasvoissani kuin kantapäissänikin ja keskittyä hoidoissa niihin aivan täysillä, eikä toimia vain saman sapluunan mukaan ja "viis veisata" siitä, minkälaisia tarpeita kullakin asiakkaalla itsellään sattuu olemaan.

Erityisesti sen laitoin merkille, että kummankaan hoidon aikana en nähnyt ko. hoitajien opettajia, jotka olisivat voineet ohjeistaa hoitajia oikeampaan suuntaan. Kyse oli kuitenkin opiskelijoista ja käytäntökin osoitti, että lisäohjeistus olisi ollut enemmänkin kuin paikallaan.

Heti seuraavan päivän iltana raspasin jalkapohjani hyväksi ja laitoin kantapäihini jopa kahdeksaa eri rasvaa (suurimmalta osin erilaisia apteekkirasvoja), joita olen aiemmin käyttänyt hyvällä menestyksellä muille ihoalueille. Tuon jälkeen laitoin yöksi elmukelmun jalkojen ympärille ja sukat päälle. Sitä seuraavana aamuna halkeilevat kantapäät olivat kuin "varjo vain".

Tästä lähtien tulen tekemään ainakin kasvo- ja jalkahoitoni aina itse.

6

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onniintyhjänpäiväistä

      En jaksanut lukea ..

    • kaikkasitalukee

      Toivottavasti olet toipunut tästä hirvittävästä kokemuksesta. Hoitele vaan tästä lähtien naamasi ja koipesi ihan itse tai mene ammattilaisille.

    • tsiisusnieminen

      Toivottavasti olet toipunut tästä hirvittävästä kokemuksesta. Hoitele vaan tästä lähtien naamasi ja koipesi ihan itse tai mene ammattilaisille. SInä tunnut olevan itse niin pätevä, että rupea tekemään hoitoja ammatiksesi..

    • pihistäjä

      Halkeilevat kantapäät paranee useimmiten pihkasalvalla. Edullista pihkasalvaa löydät Huutonetistä haulla "pihkasalva"

    • oleeol

      harmi, että rahaa meni lähes hukkaan mutta muuten juttu oli hauskaa, viihdyttävääkin luettavaa... :)

    • hukitukimuk

      Voi herranen aika sentään:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe