Ikä näkyy jo

Tottuus

Ikä 40 alkaa näkyä ihan kaikilla.Niin miehillä ja naisilla.Fyysinen kehomme vanhenee ja ajankulkua ei voi pysäyttää. Tai jos näet hyvännäköisen yksilön-häntä on korjattu kirugisesti tai botox-täyteaineilla,

27

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Einäyvieläkään

      Olen pahoillani että on korjattava näkemyksesi. Ihminen joka on elänyt terveellisin elämäntavoin; osannut syödä oikein, jotta elimistö on saanut oikeanlaista ravintoa, nukkunut riittävästi ja liikkunut säännöllisesti ... ei vielä 40 kohdalla ole muuttunut, ainakaan rapistunut siinä määrin, että se näkyisi silmin. Tällainen henkilö ei tarvitse botoxeja eikä kirurgin veistä vielä parinkymmenen vuoden päästäkään.

      Em:n vastakohdista sen sijaan näkyy kaikki elämän aikana kurkusta alas lutratut alkojuomat, poltetut kessut, nukkumattomat yöt, liikkumaton vapaa-aika ja vääränlaisen ravinnon mättäminen mahalaukkuun. Sillä todellakin on väliä, miten ihminen elämänsä elää ja millaisia vaihtoehtoja valitsee elämäntavoikseen. Väärät valinnat vaikuttavat esim. ruokailutottumuksissa siten, että jos ihmisen elimistö ei saa oikeaa ravintoa solutasolle saakka, niin ne riutuvat ja pinta ja kaikki muukin rapistuu ja rupsahtaa.

      Kannattaisiko miettiä elämäntapavalintojaan uudelleen, jos olet sitä mieltä itsestäsi, että "ikä näkyy jo".

      • Nihilistikö

        Kuullostaa todella tylsältä elämältä suojella ulkonäköänsä noin tarkkaan rupsahtamiselta :D


      • Tieto-onvalttia

        Päinvastoin. Mulla on tylsää hyvin harvoin. Olen kanssasi eri mieltä myös nihilismistä, jona pidän ihmistä joka ei kunnioita eikä toteuta minkäänlaisia terveys- eikä muitakaan normiarvoja, joiden mukaan tiedostava tyyppi elää ja on.


      • kolmeryhmää

        Nihilistien ja terveiden elämäntapojen ihmisten lisäksi kolmas ryhmä on toinen osapuoli, jonka mielestä oppiminen, kasvu ja työ kuuluu loppua 40 ikävuoteen mennessä, mm. vanhempani. Heidän mielestä sen jälkeen elämä kuuluu olla pelkkää nukkumista. Eriksonin teoriahan mainitsee neljänkympin kriisin tavoitteeksi pohtia elämän tarkoitusta.


      • Ohoh

        Olet väärässä. Ihminen 40 v on takuulla aloittanut rupsahtamisen siinä määrin että näkyy. Riippumatta elämäntavoistaan. Toiset vain kieltäytyvät katsomasta todellisuutta peiliin. Toiset taas ovat menettäneet parhaimman terävyytensä näkökyvystä ja siksi eivät näe rupsahtamista. Voin kertoa omasta kokemuksesta että itselläni on 2 hyvän elämäntavan omaavaa tytärtä 40 . Molemmat ovat vakavissaan sitä mieltä ettei heidän oma ulkonäkönsä ole millään tavalla vielä rupsahtanut viimeisen 15 vuoden aikana. Annan heidän tietenkin elää siinä uskossa mutta onhan tässäkin esimerkki kuinka puolueellisia ja sokeita olemme kun arvioimme omaa ulkonäköämme.


      • Hah-hah-hah-haaa

        Niiin, tai sitten se on vain yksinkertaisesti sillä tavalla, että kun aivot ovat tarpeeksi rupsahtaneet, niin ei näe, kuule, ymmärrä eikä tajua ympärillä olevasta mitään. Ja kun näkökyky falskaa, niin aivollinen käy silmälääkärillä joka määrää okulaarit, jotta voi edelleen nährä ympäristönsä selkeästi.


    • ikälisä

      Sykööt vaikka mitä terveysruokaa-iho vanhenee ja kehon hormonitasapaino ja aineenvaihduntakin hidastuu.Kyllä se näkyy-Toki alkoholi ja tupakka mättöruoka vanhentaa vielä lisää ja nopeasti

    • Minäkäänenvieläole

      Nii-in, todella hormonit, aineenvaihdunta ja moni muukin asia muuttuu iän mukana, mutta vasta sitten, kun on oikeasti iäkäs. Eikä 40 vielä ole.

    • ikäneitoko

      En ymmärrä miksei ihminen saa näyttää ikäiseltään? Nolointa on se, että epätoivoisesti pyrkii näyttämään nuoremmalta. Ikänsä hyväksyvä on aidosti kaunis

    • Terveysonkauneutta

      Mutta kaikista nolointa on se, että kaikesta nykypäivänä saatavasta infosta eli tiedosta huolimatta on yhä vain ihmisiä, jotka eivät ole ikinä kuulleet elämäntapojen vaikutuksesta omaan terveyteen ja samalla myös ulkonäköseikkoihin. Tai eivät vain välitä. Mitä se kertoo ihmisestä?

      Ihmiset, jotka hoitavat ja huolehtivat itsestään, eivät välttämättä tee sitä nuoruuden tavoittelun nimissä. Se on niitten kateellisten panettelua, jotka eivät kykene syystä tai toisesta samaan vaan lösähtävät ja rupsahtavat ennen aikojaan pelkkää laiskuuttaan, viitsimättömyyttään tai tietämättömyyttään.

    • rmmrkmg

      No sillä pääsee jo pitkälle, ettei anna itsensä lihoa järjettömästi eikä tuhoa tukkaansa. Miehet ei voi mitään kaljuuntumiselle mutta muuten voi pitää itsestään huolta. Muutoksia alkaa silti näkymään neljänkymppisillä, eli kasvojen iho alkaa roikkumaan ja uurteita tulee ympäri kehoa, iho menettää kimmoisuutensa. Mutta ei niille voi mitään. Parasta hyväksyä ikänsä ja olla ylpeä ensimmäisistä harmaista hapsista.

      • Vieläkökangesta

        Yeap, näin tapahtuu, mutta ei neljäkymppiselle jos hän ei ole tupakoinut koko ikäänsä ja käyttänyt alkoholia enemmän kuin 'laki sallii'. Ja sen lisäksi on sisäistänyt ja toteuttanut muutenkin terveet elämäntavat; oikea ruoka / terveellinen ravinto, riittävä uni ja säännöllinen liikunta.


    • att2

      Kaikki huomaavat ajalla, tärkeintä on kai se toinen---fyysinen apina ei ole mitään minulle!

    • Eiviehätä

      Varisinkin tupakka näkyy naamasta!

    • mjuh

      Niin ? Kiitos kun kerroit tämän, kukaan ei varmaan tietänytkään tällaista asiaa ? EVVK

    • elämäniloakin

      Minua luullaan koko ajan 15 vuotta nuoremmaksi. Terveellisillä elintavoilla on todella vaikutusta. Samoin pitää tuntea ja rakastaa itseänsä. Postiivinen elämänasenne vielä tähän päälle ja silloin on hyvät mahdollisuudet terveeseen ja korkealaatuiseen elämään.

    • öaöjthaö

      Totta. Kyllä sen iän aina jostain huomaa. Paikallaan olevasta hyvässä valossa otetusta kuvasta jotain voi luulla nuoremmaksi, mutta ääni, liike, luonnonvalo paljastavat iän. Ja entäs sitten? Kyllä nelikymppinen saa näyttää jo nelikymppiseltä, ei enää nuorelta muttei vielä vanhaltakaan.

      On toki eroja ihmisissä, ne terveet elämäntavat versus huonot. Saatat olla kankea, tukeva ja nuori kasvoilta tai sitten hoikka, hyväkuntoinen ja ryppyinen. Jos nelikymppistä kovin hurjasti nuoremmaksi kehutaan, niin kannattaa jo vakavasti epäillä onko ihan rehellisistä mielipiteistä kyse. ;) Monesti näkee esim. Facebookissa, miten varsin vanhan näköistä kehutaan ikinuoreksi, et ole vanhentunut yhtään, tai kaunis/komea. Tekisi mieli naureskella, ja tulee mieleen että selän takana mutta päin naamaa vittuillaan.

      Tärkeintä ei ole se miltä näyttää vaan se miltä tuntuu. Ja se sitten voi näkyä ulospäinkin, ja sinusta pidetään.

    • ehtoopuoli

      Kyllä 40-41 vuotias voi olla ihan hyvin vielä 35-v ikäisen näköinen, mutta tietenkin mitä lähemmäs viittäkymppiä mennään, niin alkaa näkyä todellinen ikä esim. kaulan ihosta ja rystysten ihosta.

      Ehkä oleellista onkin se, että vaikka neljäkymppisellä miehellä tai naisella jo näkyisi se, että on yli neljäkymmentä, niin se ei haittaa, koska silti voi olla vielä hyvinkin viehättävä. Nostetaan esille nyt esimerkiksi seuraavat 40-50 vuotiaat, jotka omasta mielestäni ovat viehättäviä tai charmikkaita:
      - näyttelijät: Anu Sinisalo, Maria Sid, Minna Haapkylä
      - missit: Anna-Liisa Tilus
      - urheilijat: Teemu Selänne, Jari Litmanen, Heli Kruger
      - poliitikot: Paula Lehtomäki, Paula Risikko (on kylläkin jo yli 50-v), Henna Virkkunen

      Tuossa nyt vain muutama esimerkki julkkiksista. Toki omassa ystäväpiirissänikin on hyvinsäilyneitä, mutta niitä nyt tässä on turha nostaa esille, kun ei voi mitään kuvia linkittää liitteeksi tietenkään.

    • näinseon

      Ja pas-kat kaikki me vanhetaan joka päivä ja sille ei voi yhtään mitään. Muista, että nuoruus on hetki vain ja elä tuhlaa sitä. 50 ja iskee sitten haluttomuus ja sillekään et voi mitään. Pakko myöntää, että siihen 40v elämä oli hyvää ja siitä se rapisemaan alkoi. Nyt olen 64v ja vain omasta mielestä jonkulainen.

      • Tiedoksi-ilmoitan

        Vaikka mitkä pashkat, niin totuus on se, että me kaikki vanhenemme fyysisesti joka ainoa päivä, mutta jotkut vanhenevat valitettavasti myös mielenpuoleltaan. Sinä kuulostat sellaiselta, onneksi minä en. Henkisesti vireä on nuori vielä satavuotiaanakin.


    • ei_saa_enää

      kyllä se elämä loppuu siihen, kun pillun saanti loppuu nuorilta naisilta. yleensä just 40 plus ikäisenä tämä tapahtuu.

      • Kasvajakehity

        Kylläpä sinun elämäsi on kapea-alaista ja köyhää.


    • kohtaviisjanolla

      Ihmettelen kovasti,miksi ihmisen pitäisi näyttää oikeaa ikäänsä nuoremmalta..? Mainokset pursuavat "nuorekasta ihoa,hiuksia,hampaitakin".Totuushan on,kaikki vanhenemme ja kuolemme.Jos kyse on muiden miellyttämisestä,halua olla ihailtu,niin totuushan on,että mielummin ihmisiä katselee nuorina,juuri aikuisiksi kypsyneinä.Ei vanhuuden kynnyksellä.Jos taas omassa arvomaaimassa ulkonäkö näyttelee isoa osaa,niin voi,voi,osanottoni,vanhuus tulee kaikille ja rupsahtaminen ja elämässä jää paljon huomaamamatta pinnallisten asioiden myötä.Hyvinvointi/terveys on eri asia kuin turhamainen itsensä fiksailu.Iso-äiti iässähän tässä ollaan,vaihdevuodetkin päällä ja hedelmällisyys loppu.

      • Varsinkiniäkkäänä

        "Hyvinvointi / terveys" ovat miltei sama asia kuin kauneus ja kukoistus, ts. terveys on kauneutta ja kauneus on terveyttä ja itsestään huolehtiminen ei suinkaan kerro pinnallisuudesta vaan elämän tärkeimmän asian sisäistämisestä. Turhamaisuus on pieni lisäbonus naisen elämässä ja onneksi nykyään jo monet miehetkin osaavat siitä nauttia.


    • Kyllälähteevarmasti

      Tirha elvistellä. Hengenlähtö on lähellä ihan jokaisella.

    • Ajattelija3453

      Miksi pitäisi näyttää nuoremmalta tai vähemmän ryppyiseltä, eikö pää asia ole, että mieli on virkeä ja jaksaa.

      • Hyvinajateltu

        Olet aivan oikeassa; mielen virkeys auttaa jaksamaan ja se on pääasia. Virkeä jaksaa hoitaa montaa muutakin lajia, mm. ulkokuorensa ja -muotonsa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe