Miksi ihmisellä on pieni suu?

Suurempi_suu

Suorastaan naurattavan pieni. Onko millään näin isolla eläimellä yhtä pientä suuta, tuskin on. Ajatelkaa miten paljon helpompaa syöminen olisi jos suu olisi vaikka kaksi kertaa suurempi.

12

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieluummin saisi olla reikiintymättömät hampaat.

    • al_jabr

      Elimet ovat sopeutumia. Jos elin olisi niissä oloissa, joissa olemme, liian suuri tai liian pieni, sopivankokoinen saisi biologisen edun epäsopiviin verrattuna. Sopivankokoinen jatkaisi sukuaan todennäköisemmin kuin epäsopiva ja näin lisäisi geenejään populaatiossa,

      Nauttimamme ravinnon laatu ja hengitysilman määrä, mutta myös lähes lukematon määrä muita tekijoitä. kuten hampaiden tarve tai kykymme tuottaa sylkeä, suun käyttö kieleen, on sopeuttanut suumme sopivankokoiseksi.

      On kuitenkin huomattava, että geenistö muuttuu hitaasti verrattuna ympäristöön. Meillä on perintönä lähes samat geenit kuin varhaisella ihmisellä. Ympäristö on ehkä muuttunut niin paljon, että olemme vasta matkalla uutta sopeumaa kohti. Biologiassa ei arvauksella juuri ole sijaa, mutta oma arvaukseni on, että ruoan laatu on niin kohentunut, että tuskinpa suu tulee ainakaan suurenemaan.

      • hohhoo

        Suurisuinen saisi biologisen edun mihin? Sama määrä sitä ruokaa menee mahaan oli pieni tai suuri suu. Vauvat kuolisi ennen kuin pääsisivät jatkamaan sukua koska niillä on niin pieni suu.


      • al_jabr
        hohhoo kirjoitti:

        Suurisuinen saisi biologisen edun mihin? Sama määrä sitä ruokaa menee mahaan oli pieni tai suuri suu. Vauvat kuolisi ennen kuin pääsisivät jatkamaan sukua koska niillä on niin pieni suu.

        Ei suuri suu tarjoa mitään biologista etua. AINOA biologisen edun mitta on lisääntymiskykyisten jälkeläisten määrä. KAIKKI elimet ovat optimaalisia sopeutumia. Suuremmat ovat haitallisia, pienemmät ovat haitallisia. Optimi löytyy niiden väliltä.

        Jos suu olisi pienempi, voisi käydä, ettei se riittäisi tehtäviinsä. Jos suu olisi suurempi, siitä voisi olla haittaa esimerkiksi synnytyksessä, kuten alla "Kollimaattori" toteaa, tai se kuluttaisi kokonsa takia enemman energiaa. Jokainen elin on vain sen kokoinen, kuin välttämättä tarvitsee, sillä luonto ei voi tuhlata energiaansa. Vähemmän energiaa käyttävä olisi selvinnyt paremmin ja lisännyt geenejänsä populaatiossa.

        Biologiasta on saatavissa runsaasti yleisesityksiä. Suosittelen Ernst Mayrin kirjaa Evoluutio, mutta mikä tahansa yleisesitys käy. Innostavia lukuhetkiä!


    • totta-tuo-on

      mutta kuitenkin---Jaak. 3:5

      Samoin myös kieli on pieni jäsen ja voi kuitenkin kerskata suurista asioista. Katso, kuinka pieni tuli, ja kuinka suuren metsän se sytyttää!

      • kaksplussa

        Syököön itse piru sinut täältä jeesustelemasta.


    • Olisikohan evoluution myönnytys tosiasioille: Jos ihmisellä olisi sekä isot aivot että suuri suu jykevine leukoineen ja niiden käyttöön tarvittavine lihaksineen, niin eihän lapsen pää mahtuisi synnytyskanavasta läpi. Jo nykyisellään on ihmisen synnytys luultavasti ainakin nisäkkäiden keskuudesta se tuskallisin, monin mahdollisin komplikaatioin.

      • eihän evoluutiolla mitään järkeä ole. Jos olisi niin isopäinen ihminen olisi syntyessään soikiopää, kuten alienit, vaikka ne taitaa kyllä kuoriutua munasta. Ahdas synnytysaukko on evoluutiolta omituinen valinta, koska miehethän tykkää naisista joilla on muotoja.


    • En ole asiaa tutkinut muuten kuin omakohtaisesti ja vaikuttaa siltä, että suuhun mahtuu pitkälti sama määrä tavaraa kuin yhdellä kämmenellään voi sinne sitä kerrallaan tunkea.

      Kehityksen tuloksena ihmisen on mahdollista käyttää hyvin energiarikasta ravintoa. Päivittäinen ravinnontarve on mahdollista tyydyttää vain muutamalla kämmenen kahmaisulla. Samalla toinen käsi voi tehdä jotain muuta eloonjäämisen kannalta välttämätöntä kuten paloitella pihviä veitsellä tai tarjota kukkasta kumppanin haisteltavaksi.

      Voidaan todeta, että ihminen on tarvinnut liikkumiseen kohtuullisen pitkät raajat, jotta voisi saada syödäkseen energiarikasta ravintoa. Kun tätä ravintoa on vihdoin ja viimein löytynyt, ei sen syömiseen ole mennyt paljon aikaa. Pieni suu ja niiden mukaan mitoitetut kädet ovat hoitaneet homman hyvin. Suurempi suu olisi vaatinut suuremman pään, joka ihmisellä alkaa synnytysanatomian vuoksi olla jo niin suuri kuin vain olla voi.

      Jos ihminen eläisi ravinnolla, jossa olisi vähän energiaa ja tätä ravintoa esiintyisi harvakseltaan, mutta paikoitellen runsaasti, olisi hyödyllistä tunkea sitä suuria määriä suureen suuhun, jotta nälkiintynyt elimistö saisi nopeasti ja tehokkaasti tarvitsemaansa ravintoa riittävän määrän. Nythän tilanne ei ole niin vaan päinvastainen.

      • kirves

        Ei tarvitse käyttää metsästykseen eikä puolustukseen.


    • pinta-alasta_kiinni

      Ihmisen kalloon ei taida mahtua mitään jätti suurta suuta. Avautuneen suun pinta-ala EI VOI olla kallon pinta-alaa suurempi. Tuottaako matematiikan hallinta vaikeuksia?

      • kutgb

        Köyhä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe