Asuminen siskon kanssa - miksi se on niin outoa?

HämmentynytSoppa

Perheeseemme kuuluu tärkeänä osana avomieheni sisko ja hänen tyttärensä. Vietämme suuren osan ajastamme yhdessä, ja suunnitelmanamme on kesällä muuttaa yhteiseen isompaan asuntoon. Tilanne on vähän kuin siinä kohtaa seurustelua, kun pohditaan, mitä järkeä on maksaa kahta vuokraa, kun kuitenkin kaikki aika kuluu vain toisen luona.

Taloudellisesti tämä olisi kannattavaa. Suhteelliset asumiskulut pienenisivät ja yhteinen ruokatalous vähentäisi päivittäistäkin menoerää. Tyttäremme, joilla on vain noin vuosi ikäeroa, saisivat toisistaan "sisarukset". Mitä tulee parisuhteemme yksityisyyteen, jonka puutteesta monet ovat huolensa ilmaisseet, viiden huoneen asunnossa se olisi paljon parempi kuin kaksiossa, jossa nykyään joukolla oleilemme. Emme muutenkaan ole huolissamme aiheesta. Lisäksi väliin jäisi kaikenlainen logistinen häslinki vaihtovaatteiden sun muiden kanssa.

Suurin hyötypuoli olisi kuitenkin kälyni tukeminen. Hän on tällä hetkellä tyttärensä kanssa ensikodissa, josta on pääsemässä piakkoin pois. Hänellä on taustallaan rankkoja elämäntilanteita, yksin olo ahdistaa häntä ja tämä ahdistus on sitten purkautunut huonoina ratkaisuina. Rakastamme häntä kovasti, ja haluaisimme tukea sekä ohjata häntä oikeisiin valintoihin ja tavalliseen perhearkeen, johon hän on nyt päättäväisesti pyrkimässä itsekin.

Miksi suunnitelmamme sitten kohtaa niin paljon vastustusta? Eihän vielä muutama vuosikymmen sitten, tai monissa muissa maailmankolkissa nykyäänkään, tulisi kuuloonkaan, että vaikeassa elämäntilanteessa oleva läheinen jätetään oman onnensa nojaan. Meitä kehotetaan ulkoistamaan huolenpito sosiaaliviranomaisille ja huolehtimaan vain omista asioistamme. Kohtaamme oudoksuvia katseita jo nyt, kun kadulla liikumme kolmestaan, kaksia rattaita vuoroissa työntäen. Kun kyse on yhteisestä päätöksestämme, ei siihen kenenkään muun mielipide vaikuta eikä sen kuuluisikaan, mutta kohtaamamme asenteet ovat vähintäänkin kummallisia. Vai olemmeko me sittenkin se kummallinen osapuoli tässä itsenäistymisen ja syrjäytymisen yhteiskunnasa?

10

2206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voihankokkeilla

      Kimppakämpät oli kivoja opiskeluaikoina. Mutta hyvin lyhytaikaisia ratkaisuja. Teillä kolmella aikuisella menee toistaiseksi ok. Kuvioihin voi tulla muutoksia, uusia parisuhteita yms. Mutta ne ovat sen ajan murhe. Sitten vaan uudet vuokrakuviot. Joko on riitaa tiskivuoroista ? Kenen pyykit ? Olisikohan jotain läheisriippuvaisuus-kuviota ?

    • kolhoosiko

      Minä asun aviomieheni ja poikamme kanssa äitini omakotitalossa. Äitini on muuttanut yhteen uuden avopuolisonsa luokse ja talo jäi meille asuttavaksi. Aikaisemmin minun perheeni (mies ja poika) lisäksi talossa asui myös äitini sekä siskoni avopuolisonsa kanssa. Silti jäi vielä mukavasti tilaa yövieraillekin mm. veljelleni viikonloppuisin tai loma-aikaan sekä "isäpuolelleni" jos sattuivat täällä viettämään muutaman yön.

      Tällä hetkellä perheeni kanssa asuu siskoni avopuoliso, joka viipyy täällä kevään loppuun töidensä vuoksi. Siskoni asuu täällä viikonloput, viikot omalla opiskelupaikkakunnallaan.

      Meillä tämä on ainakin toiminut hyvin, vaikka usein järjestely onkin ollut tilapäinen max. vuoden mittainen järjestely. Meillä kaikki osallistuvat kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan kotitöihin ja kuluihin.

    • hyväelämä

      Ihanaa kun tämmöistä lähimmäisen rakkautta on vielä olemassa! Minusta teidän suunnitelma kuulostaa oikein hyvältä :) Miettikää etukäteen kaikki asiat, joissa voi tulla ongelmia ja voitteko ratkaista ne ongelmat? Miten avomiehen vaimo hoitaa raha asiansa? Maksaako vuokransa ja kulunsa ajoillaan, ettei jää teidän huoleksi? Onko teidän siisteys käsitys samanlainen? Jos toinen haluaa, että paikat on tip top ja toinen on huithapeli, siitä voi syntyä riitoja. Kaikkia asioita ei voi tietysti ennakoida.. lopulta täytyy vaan uskaltaa kokeilla ja katsoa mitä tulee.

      Jos homma sujuu, niin se voi olla rikkaus teille kaikille. Suomalainen yhteiskunta on siitä kummallinen, että täällä ei käsitä oikein muita asumisen ja olemisen muotoja kuin perhe, johon kuuluu vanhemmat ja lapset. Täällä hylätään nuoret, vanhukset ja yksinäiset. Yhä useampi voisi oikeasti miettiä vastaavanlaista ratkaisua kuin te olette tekemässä.

      Minä itse asun mieheni kanssa omakotitalossa ja mieheni vanhemmat asuvat 20 metrin päässä omassa talossaan. Kun olin muuttamassa mieheni luokse, minua varoiteltiin, että kuinka huono ratkaisu on kun anoppi ja appi asuu vieressä, tulee riitoja ja ongelmia, ei ole omaa rauhaa ja jne. Kukaan ei ollut sanomassa mitään positiivista ja rohkaisevaa. Nyt kun olen tässä asunut 6 vuotta, niin koen tämän ratkaisun rikkautena. Appi vanhemmat eivät häiritse meitä millään tavalla. Heistä on apua monenlaisissa asioissa. He hakkaavat puut, auraavat lumet ja ajavat nurmikot. Anoppi tekee ruokaa.. ei tarvitse itse aina tehdä. Me juhlimme yhdessä nimppareita ja synttäreitä. Voin sanoa, että kaikki pelottelut ovat olleet turhaa. Tämä on rikkaus molemmin puolin.

      • lexus-tytteli

        Taustalla saattaa olla laskelmointi ja rahanahneus. Minulla on kokemusta tuollaisista muka niin hyvistä ihmisistä, jotka oikeasti vaanivat lasta itselleen. Ei heitä käly kiinnosta pätkän vertaa, vaan raha ja että saisivat lapsen itselleen. Käly voi heidän puolestaan mennä vaikka katuojaan. Ja kun he saavat lapsen varastettua, hyvä, jos käly saa nähdä edes vilauksen lapsestaan enää sen jälkeen. Kierolta kuulostaa ja KUORRUTETULTA, NIIN KUORRUTETULTA. Lexus hankkii sitten oheishuoltajuuden jne.


    • HjyväJuttu

      Tietenkin, jos on mahdollista asua jonkun sukulaisen luona, on se parempi vaihtoehto kuin ensikoti. Jossain vaiheessa kälysi on kuitenkin aikuistuttava ja opittava seisomaan omilla jaloillaan jo lapsensakin vuoksi. Mutta teillä onkin tavoite ohjata häntä normaaliin perhearkeen, joten onnea yrityksellenne!

      • väkivalta

        Niin ja taustat kannattaa selvittää. Jotkut esim. kaltoin kohtelun vuoksi sijaisvanhemmuuden menettäneet henkilöt tekevät kaikkensa, jotta saisivat uudelleen talouksiinsa lapsia - ja sitä kautta yhteiskunnan varoja. Myös ympäristössä saatettaisiin hämääntyä, että "ai ne eivät sittenkään kaltoin kohdelleet lapsia" kun heillä näyttää niitä taas olevan.

        Kaltoin kohtelijat ovat todella ovelia. Ensikodista saapuvan henkilön kannattaa selvittää, mikä tilanne on oikeasti, sillä taustalla saattaa olla halu kaapata lapsi. (Ei se käly sittenkään pärjää lapsen kanssa - kuten ei ennenkään. joten saamme sijoituslapsia uudelleen taloomme. ja meillähän asuu meidän äitimmekin samassa, jolta myös otettiin pois sijoitetut lapset.

        Kuulostaa samankaltaiselta juonimiselta, mitä tuo huonolaatuinen sijaishuoltopaikka harjoitti vuosikaudet.


      • etsi.parempi

        Rahaa ja mainetta (ollaan niin hyviä ihmisiä) tuo kiero poppoo haluaa. Sitten LEXUS, joka täällä niin vienosti visertää, ajaa pakettiautolla lapsen piiloon, kun rouva sitten kuljettaa lapsen kellariin. Yhteistuumin käly tehdään lapsettomaksi ja sijoitetun lapsen rahat tulevat AHNEILLE, RÖYHKEILLE, MÄDÄNTUOKSUISILLE JALANNOSTAJILLE ja LEXUKSILLE. Hyi, hyi, hyi. olkaa kälyt varuillaan. Tuo porukka niiata niksauttaa ja esittää, mutta sillä ei ole oikeasti minkäänlaista empatiaa.

        Jos haluat apua ja sijaisperhettä lapsellesi, älä anna heille. He kaltoin kohtelevat lastasi, kuten ovat tehneet kymmenille lapsille, ennekuin jäivät kiinni väkivallasta ja lapset otettiin pois. Warning!


      • harlemirouva

        Itse ovat äärimmäisen epäitsenäisiä'. Tyttäret suunnilleen asuvan äitinsä alushousuissa, kun eivät luota itseensä lainkaan. Tytär muka alkoi sijaisvanhemmaksi, niin muuttikin äitinsä alushousuihin, kun ei itse pärjännytkään. Toivottavasti lapsi otettiin pois, ennemmin, kuin että olisi annettu kaltoin kohtelevalle muorille ja ukolle (joka kiusasi pieniä sijoitettuja tyttöjä). Tytär ei ollut näkevinäänkään, kun sijoitettuja lapsia kaltoin kohdeltiin, päinvastoin, hän avitti vanhempiaan. Varo vaan käly, ettei taas ole viemässä lastasi äitinsä alushousuihin.


    • utela

      Miten aplla sujuu? Vuokrasitteko 5h asunnon? Vieläkö sisko asuu kanssanne tyttönsä kanssa? Onko siskon menneisyyden ongelmat helpottaneet vai pahentaneet koko poppoon elämää?

    • HämmentynytSoppa

      Hei, vuokrasimme ja asumme kaikki saman katon alla, tytön poikaystäväkin. Siskon menneisyyden ongelmat ovat taaksejäänyttä elämää. Olemme kääntyneet lestadiolaisiksi ja siksi harrastammekin kuimppakivaa luojamme Jeesuksen Kristuksen valvovan silmän alla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      374
      3361
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      164
      1386
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1208
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1092
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      774
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe