Kohta kirjoitetaan viimeinen sivu

sitäsaamitätilaa

Kontiolahden konkurssi on enää muutaman viikon päässä, kun Ampumahiihdon kupla puhkeaa lopullisesti Jaamankankaalla.
Meininkihän on jo nyt kuin Pohjois-Koreassa, kisoihin on pakolla määrätty porukkaa kouluista ja kepuhallinollisista työpaikoista.
NYT on aika kuntalaisten olla valppaana mille momentille ne menot kirjataan jotka uppoavat Jaamankankaan sohjoon. Saadaan edes lopullisessa konkurssissa ne nimet selville, jotka hakataan kunnantalon kivijalkaan lopun tekijöinä.
Kisavieraille on syytä kertoa mitä kunnan vouhotus ampumahiihtoon on merkinnyt kuntalaisille ja etenkin se, että kunta ei ampumahiihtokiimassa ole unohtanut lapisiakaan, vaan vei heiltä perinteisen jouluaterian saadakseen rahaa kisoihin.
Pahitteeksi ei varmaan olisi muutama kymmenen traktoria käyttämään Hukkaputkentietä noina kisapäivinä, tiehän tehtiin ihan vaan kuntalaisten liikkumista varten sinne korpeen.

25

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kontu

      Missä olit piilossa kun p....n puhujia "tapettiin"? Ei teitä kovin monta ole. Tervetuloa talkoisiin ah-stadionilllle niin saat oikeeta ja asiallista informaatiota. Ja ruuan. Kisat on yhteinen asia.

      • Ex-valmentaja

        Kyllähän tuo "kontun" kommentti kertoo hyvin että "AH-uskovaiset" eivät näe/tiedä faktoja kunnan taloudesta ja AH-kisoihin satsattavasta rahamäärästä kunnan puolelta. Eivätkä nämä puuhamiehet varmasti haluakaan puhua oikeista summista.
        Ihan kuriositeettina kysyn "kontu":lta kuka maksaa sähköt valaistuksesta kisojen aikana ja kauden aikana jäähdytetyn ladun lumenteosta ja ladun viilennyksestä. Jos vastaat että joku muu kuin kunta niin puhut palturia. Tämä on jo noin 300.000-400.000€ kulu vuodessa. (Aika monta kouluruokaa ja kevätjuhlaa?)


      • Täälläyksi

        Vai ei ole montaa. Kontiolahden asukkaista tuskin 20% kannattaa ampumahiitoon satsauksia, joten kyllä meitä on monta.................meitä on enemistö.


      • sikusimanerani

        Olen nähnyt ja kokenut tätä KontU:n toimintaa 80 luvulta lähtien. KontU.n toiminta ei ole tuonut yhtään maastohiihtäjää pitäjään, "huippuvalmennuksesta" huolimatta!


      • manzungu

        "Tervetuloa talkoisiin ah-stadionille niin saat oikeata ja asiallista informaatiota. JA RUUAN! Kisat on yhteinen asia." "Sen lauluja laulat kenen leipää syöt!"
        Reilu vuosikymmen sitten Höytiäisen Urheilijat järjesti tasokkaat "Waaran Vilskeet ampumajuoksukilpailut. Mutta mihin se loppui? Se loppui siihen kun tapahtuman järjestäjät hankki palkinnot, antoi ruuan ja kahvin toimitsijoille ja maksoivat Pärnävaaran vuokran niin tapahtuman tulos oli tappiollinen ja erotus tuli rahoittaa järjestäjien omasta rahasta! Tässä se ero on Kontiolahden urheilutoiminnassa, yksi seura toimitsijoineen nauttii kunnan rajatonta tukea ja toimitsijat lähtevät tyytyväisenä onnistuneen tapahtuman ja kunnan maksaman ruuan ja kahvin jälkeen!


      • sirnitsa

        Muutama viikko sitten Pohjois- Karjalan Yle kertoi tekstiuutisissaan että näiden kisojen pelkät järjestelykulut maksavat 6 miljoonaa. Sen lisäksi kunta tekee 4 miljoonan investoinnit.
        Kaikki Joensuun hotellihuoneet ja vähän ylikin on varattu joukkueille.
        Nuo kisajoukkueiden ja liittojen ylläpito- ja majoituskulut- 1,5 miljoonaa- maksaa kisojen järjestäjä eli Kunta/KontU! Haapala itse kertoi tuon Hesarissa. Siis nuo miljoonat on poimittu painetusta sanasta Yleltä ja Hesarista.
        Paljonko miljoonia on uhrattu edeltävinä 30 vuotena? Siitäpä repikää.


      • EikinkkuaLapsille

        Niin, paljonko noista kisoista jää loppujen lopuksi tuloa Kontiolahdelle? Suurin osa mm. majoitus- ja ravitsemistuloista niistä maksettavine veroineen menee ihan muualle kuin Kontiolahdelle. Myös se kiinnostaa kuntaan veroja maksavana, kuinka paljon Kontiolahtelaisia yrittäjiä/yrityksiä on rakentamassa kisoja infrastruktuureineen? Vai onko valitettavasti niin, että suurin osa yrityksistä tulee muualta, rahastavat omansa pois ja jäljelle jää kuntalaisille vain suolan raiskaama latu. Tokihan kisat tuovat tunnettavuutta maailmalla, mutta pelkkä imago ei valitettavasti taida ensi joulunakaan lasten lautasille jouluateriaa tuoda.


      • haluaisin nähdä sen Domratseevan. Upea nainen. Lieneekö venakko?


      • yllikyrsiäinen
        doq kirjoitti:

        haluaisin nähdä sen Domratseevan. Upea nainen. Lieneekö venakko?

        Ei se ole. On ihan oikea VALKOvenäläinen.


    • Mökkiyrittäjä

      Aamu-uutisissa majoitusvastaava halusi lisää "ilmaisia" majoitustiloja kisojen käyttöön. Vaikka minulla on useita vuoktavia mökkejä ei niistä yksikään tule vuokralle tuohon tapahtumaan. Se tapa jolla kunnassa on tuota ampumahiihtoa tuettu ei kestä muutenkaan päivänvaloa, vielä tuollaista toimintaa tukemaan.

      Huvittava tuo yllä oleva kommentti, vain Ah-stadionilla on saatavilla oikeaa ja sopivasti muokattua tietoa. Meiniki tosiaan on kuin Venäjällä tai Pohjois-Koreassa.

      • tukiaisillakoselät

        Minkäs verran olet saanut tukiaisia mökkiis?
        Toivottavasti ei tule maksavia-asiakkakkaitakaan mökeillesi.

        Ettekö ymmärrä, näitäkin palstoja luetaan Helsinkiä myöten.
        Mökkiyrittäjän ei tulsi olla noin ahdasmielinen.


      • Mökkiyrittäjä

        En satu olemaan Kepulainen loinen, vaan teen bisnekseni omarahoituksella, enkä aitoon Kontiokepulaiseen tapaan ole joka paikkaan ole kinuamassa tukia ja kunnan apuja.
        Asiakkaita riittää ihan oikeasti omillaan maksavistakin riittävästi, joten en kaipaa siihenkään kunnan apuja.


    • Ex-valmentaja

      En usko että AH-kupla puhkeaa ainakaan julkisuudessa, niin hyvin kaikki suurimmat mediat YLE ja Karjalainen etunenässä kertovat vain "muunnettua totuutta".

      Kun kisat on ohi meille tavan tallaajille hehkutetaan taas valtavan hyvistä katsoja määristä (ilman faktoja) ja kunnan päättäjille (lue ei AH-uskovaisille) ei julkisteta kisojen talouslukuja vaikka kunnalle ne pitääkin ilmoittaa.

      Loppujen lopuksi kaikki luulee että kisat oli taloudellisesti menestys mutta kukaan ei "uskalla" edes kysyä mikä oli kunnan kokonaiskulu kisoihin ja paljonko tuli tuottoja....tunnettuudesta kun ei voi maksaa kouluruokia ja kevät juhlia?

    • vasama

      Mitäs minä täältä luenkaan? Nythän te pojat olette vallan erehtyneet. Eihän kuntaa tällä tavalla rakenneta, ehei. Ja sitä paitsi olette pahasti myöhässä. Yhdessä päätetyistä asioista on pidettävä kiinni ja kaikki mukaan tekemään hyvät kisat. Ne sattuukin kreivin aikaan Kontiorannan kehittämistä ajatellen. Kisoilla on alueelle valtava mainosarvo. Ja tulosta on jo nyt näkyvissä.

      • Tääonniinnähty

        Kontioniemi ei yksinkertaisesti vedä, se on sellainen pussinperä, ettei sinne haluta asumaan. Vapaa-aikakeskusta haaveillaan, malliin Vuokatti / Katinkulta, mutta mistähän löytyy rahottajat ? Konsultteja kyllä riittää, joille tekninen makselee rajojensa puitteissa "vaivoistaan". Tiedossa ei ole "tulosta" vaan "menosta" , nyt on iso momentti auki mihin mahtuu taas AH-keskuksen meneviä miljoonia lisää. Menoja yritetty tehdä julkisiksi mutta kun ei niin ei. Kähmintä ja salailu jatkuu. KEPU PETTÄÄ AINA....


    • Hölmölänasukki

      Yhdessä päätetyt asiat, siis muutama diktaattori on päättänyt ja tuskin kukaan kuntalainen on sitoutunut.
      Kuntaa ei todellakaan rakenneta diktatuurilla vaan demokratialla, josta Kontiolahden päättäjillä ei ole hajuakaan.
      Koko kunnallishallinto koostuu diktaattorien valisemista häntyreistä ja siksi ilmapiiri kunnassa on todella huono.
      Kontiorannan ja muiden kähmitäkukkloiden (Paihola ja Lehmonsuo) vuoksi kunnasta ei läydy tällä hetkellä edes järkevällä paikalla olevia rakennustontteja, koska kunta on päättänyt ettei muualle saa rakentaa kuin näihin pakkosiirtoloihin, joista sopimukset on tehty jossain kabineteissa.
      Hölmöläisten päätöksistä sopii hyvin vaikka Lehmonsuolle kaavoitettu asuinalue, kunnan kehnoin maa-alue on päätetty väkisin muuttaa rahaksi, vaikka vieressä olisi yllin kyllin rakennuskelpoista maata. Lehmonsuohan on tulevaisuudessa Kontiolahden venetsia, sinne pääsee myös veneellä. Kun rakentajille tarjotaan tälläisiä "ikuisen riesan" rakennuspaikkoja, vaikka vieressä on ensiluokkaista rakennusmaata, jonne persustuskustannukset ovat murto-osa Lehmonsuon lietteikköön verrattuna......tämäkö on kunnan ekoteko?

    • HÖPSistä

      Nyt Hölmöläispuistossa siirretään liikoja lumia pois alueelta ja uutta lunta tehdään samaan aikaan kalliisti lumitykeillä varastoon. Kenen piikkin nuo hölmöläisten hommat tehdään, ei kait vaan kuntalaisten verorahoilla.
      Kontiolahti on saamassa erittäin kyseenalaista mainetta nimenomaan maailman hölmöimpänä kuntana noiden Haapalan haahuiluiden vuoksi. Ainut mitä edellisistä kisoista muistetaan on ilman lämmittäminen haloilla ja lämpimän ilman kierrättäminen helikopterilla, näille hölmöläistempauksille nauretaan vieläkin keskieuroopassa.
      Luulen että paremmin tuottaisi tuo Hölmöläispuisto jos sinne siirrettäisiin koko kunnan johto, sinne sitten myytäisiin pääsylippuja joilla pääsisi seuraamaan hölmölän päätöksentekoa.

      • bangweulu

        Helikopteri oli parkissa sotkun edessä jossa tapasin nämä helikopterilentäjät silloin kisojen aikaan. Kertoivat pieni hymynkare kasvoilla kuinka kylmää oli silloin eri korkeuksissa ja mitä se ilman "vatkaamineen vaikuttaa. Ei mitään vaikutusta, tilavuutta riittää!


    • Vuotavavuokralainen

      Tulle mökkiyrittäjälle yllä sanoisin, että jos on vuotavia mökkejä tarjolla, niin asu itse niissä. Ei niitä pidä vuokratakkaan pidä.

    • piskurillas

      Ei uskota,monta miljonääriä on Kontiolahdessa---------Älä kadehdi kaikki hoituu...

      Monta on mieltä,mut monikaan ei tedä...

    • paskajaska

      Kylän kerma koolla.Mistä näitä kädettömiä tumpeloita oiken sikiää? eläkää ja antakaa muidekin elää.

    • Missärahat

      Nasan sateliitti on havainnut maapallolla mustan aukon. Tarkemmassa tutkimuksessa aukko on osoittautunut Kontiolahden kunnan kassaksi, jossa ammottava aukko on imaissut kaiken kunnan varallisuuden kitaansa. Viikon päästä aukon syntyä saapuu selittelemään kuntakööri, kunhan ampumahiihdon krapula on saatu alulle. Krpapulasta ennustetaan pitkää ja kroonista.

      • yhtälöön voi vielä lisätä torin sadan metrin jonon ja tunnin odotuksen siinä. Montako ihmistä on sadan metrin jonossa? Tuskin tuhansia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe