Mikä ihme vaivaa

voiaikojavoitapoja

vanhempia?
Ollaan aivan käsiä lähes kaikissa asioissa ja lapselle ei saa missään nimessä tuota mielipahaa ja lässytys lää vaa kokoajan?


Ei osata pukea sään mukaisia varusteita,sateella ja kurakelillä EI ole kuravaatteita,jopa kahdeksan asteen pakkasessa on jalassa KUMISAAPPAAT!! Kesähelteillä kyllä löytyy jalasta sitten ne kurahousut!!! Tulkaapa itse kokeilemaan juoksemista kesällä kuravaatteissa! Ja varahanskoja ei ainakaan kannata mukaan laittaa,niissä märissä on niin mukava olla!!

Ja potalle ei voida opettaa,mieluummin ne vaipat vaa pöksyihin vielä kolme vuotiaallakin,niin itse pääse helpommalla ,mutta lapsen alapää saa hautua rauhasssa. Ja tutti,no hyvännenaika,täytyyhän sen yli kaksivuotiaan vielä sitä syödä kun sen on NIIN pieni!!!! Onhan se mukava lapsen kasvaessa maksella hammaslääkärikuluja kun pelätään että se itkee kun otetaan tutti pois!!!

Ja huom,kun tuot lapsesi kerhoon,tarhaan tai puistoon tai hoitoon niin älä pitkitä lähtöäsi jos lapsesi itkee ne sympatiahakuset itkut,kun jäät paikalle lässyttämään ja voivottelemaan ja vilkuttamaan sadannenkerran,viestität lapselle ,että paikka johon olet häntä jättämässä on hirveä ja et haluaisi häntä jättää sinne!!
Elämä tuo isompiakin pettymyksiä eteen,joten opetetaan lapsi kestämään niitä,eikä osteta kaikkea mitä hän haluaa ja silotella sitä tietä ihan valmiiksi.


Ja huom,ennenkuin kukaan kirjoittaa että sinä et tiedä mitään kun ei ole lapsia,minulla on ja en ole täydellinen äiti,ongelmat ne on meilläkin,mutta näillä,pikkuasioilla helpotetaan lapsen,vanhempien ja heitä hoitavien aikuisten elämää.

17

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsoset

      ........meidän lapset saa valita vierailulla ruokapöydässä missä haluavat. Kotona kylläkin heillä on omat paikkansa johon muut ei saa istua.
      Ennen ruokailua he saavat syödä jo katetulta pöydältä kurkut, salaatit, juustot, makkarat jne, siis vierailulla. Ei tarvitse odotella muita syöjiä kun lapsoset jo aloittavat.
      Vanhempana laitan lapset etusijalle, ei muuta.

      • freene

        Samaa mieltä. Vierailulla saa katsoa kaapit ja laatikot läpi. Jääkaappia ei saa unohtaa, sinne pitää katsoa ja kertoa vanhemmille mitä siellä on. Onhan lapsen turvallisempaa olla vierailulla kun saa tutustua paikkaan kunnolla. Kotona näitä asioita ei saa tehdä.


      • eisaa

        Kylässä ei jääkaapille mennä ja piste. Pitää sentään jotain käytös tapoja olla.


    • Hirveetähuutoa

      Juur näin toissapäivänä, kun isoäitinsä kanssa oli tuollainen lapsonen optikolla. Hän meinasi laittaa ihan koko paikan remonttiin, mutta mummo vaan katseli pokia. Optikkotäti joutui sitten puuttumaan asiaan, ennekuin kaikki laitteet oli mäskänä ja silmälasit lattialla ja johan alkoi mummoakin kiroiluttaa pojan käytös.
      Mitäs yksityisyrittäjä voi tuossa tilanteessa tehdä? Antaa porttikielto molemmille vaiko vain kauhukakaralle?

      • Naapuri.vaan

        Naapurin 3-5-vuotiset kersat karkasivat autotien varteen ryntäilemään tuon tuostakin. Kun varoitin vanhempia, he sanoivat, että ei lasta voi kahlita.
        Mietiskelin ihan tosissani hetken, kun taas tapasin muksut juoksemassa jalankulkuväylän ja ajotien välisellä nurmikaistalla, että jätänkö ne sinne ja menen ohi vaan. Autoilijat ajoivat varoen ohi, mutta joku olisi saattanut kuitenkin joutua törmäyskurssille. Otin lapset kiinni ja vein väkisin pihaan. Sanoin, että sinne EI saa mennä.
        Eivät tietenkään minua usko: ET SINÄ MEITÄ MÄÄRÄÄ. No, ei määrää kukaan muukaan.
        Vielä ovat hengissä.


      • vitunhuonotgeenit

        "Vielä ovat hengissä."
        --
        Valitettavasti


    • Tollikka

      Joo,terve vanhemmuus taitaa olla hukassa.Joskus tuntuu kuin ihmiset vetäisivät jotain näytelmää läpi,ainakin julkisissa liikennevälineissä. teennäistä ja rasittavaa seurata filmaamista. Enne lapset vietiin koko kesäksi maalle ja syksyllä menivät taas kouluun. On täällä Pohjolassa tehty iso numero mokomasta lisääntymisestä.Eri asia on sitten nämä Eerikat.

    • outoaon

      Kyllä se minuakin ihmetyttää, miksi niitä lapsia pitää koko ajan miellyttää niin kamalasti. Jos pentu haluaa jotain ja sen kieltää, niin kun vaan sinnikkäästi jankuttaa lopulta itkun kanssa niin miellytettävähän sitä sitten on? Eikö kodeissa ajatella ollenkaan minkälaisia esimerkkejä saavat luotua?
      Usein tulee tyhjä tunne kun katsoo vanhempien ns. viettävän aikaa lapsen kanssa. Lapsi keinuu tms. kiipeilee ja vanhempi plärää puhelintaan. Kysyy lopuksi että joko mennään, leikitkö tarpeeksi jo niin mennään ostamaan jädet. Tuo välinpitämättömyys kylmää. Iloisia ja onnellisia lapsennaamoja näkee nykyisin melko harvoin. Sen sijaan myrtyneistä ja totisista naamoista ei ole pulaa.

      • fkhene

        Tuo on muuten niin totta! Ollaan lapsen kanssa viettämässä enemmän tai vähemmän laatuaikaa ja todellisuudessa vanhempi plärää kokoajan kännykkäänsä. Sitä näkee todella paljon! Lapsi hakee huomiota, vanhempi vastaa jo, jo, mmm-m, joo oota kohta. Harmi.


      • nettiriippuvuutta
        fkhene kirjoitti:

        Tuo on muuten niin totta! Ollaan lapsen kanssa viettämässä enemmän tai vähemmän laatuaikaa ja todellisuudessa vanhempi plärää kokoajan kännykkäänsä. Sitä näkee todella paljon! Lapsi hakee huomiota, vanhempi vastaa jo, jo, mmm-m, joo oota kohta. Harmi.

        Minäkin olen noihin törmännyt. Selataan nettiä, eikä huomioida lasta. Sen lisäksi että lapsi ei saa vastakaikua, niin lapsen turvallisuus kärsii, kun vanhempi ei valvo. Entinen kälyni, joka on seurakunnalla lastenohjaajana kertoi olevansa lopen kyllästynyt pariin äitiin jotka perhekerhossa vain selaavat nettiä, eivätkä valvo lapsiaan tai osallistu mihinkään. Sitten lapset juoksentelevat ympäriinsä, vetävät leluja kädestä, tönivät ym. Ei vanhempi komenna, koska ei huomaa tilannetta. Kasvatus jää lastenohjaajille ja niille äideille joille ei ole ongelma komentaa toisen lasta.


      • Ei.korvat.käytössä

        Lapsi yrittää puhua äidille, kauniisti ja kiltisti: Äiti kuule, kuuntele.
        Äiti ei vastaa, puhuu vain toisten äitien kanssa. Lapsi kysyy jo vihaisena asiaansa, lopulta raivostuu, huutaa, jolloin äiti tempaisee hänet sivuun ja haukkuu kieltää käskee, sitten valittaa muille, kuinka vaikea ja tempperamenttinen tämä erikoislapsi on! Onkohan sillä ADHD?
        Huoh.


    • minäminämi

      Eräs onneksi entinen sijaisvanhempi esitti niin pontevaa sijaisvanhempaa, niin pontevaa sijaisvanhempaa, etten nähnyt koskaan hänen käytöksessään minkäänlaista empatian häivähdystäkään. Todella karmea ilmestys kaikin puolin.

    • Isäpappa
    • 12cal

      Naapurin läskituhero on lastenhoitaja jo kolmannessa polvessa ja ollaan niin ammattilaista että, omat kakarat terrorisoi koko kulmakuntaa eikä mitään rajoja ole.
      Mutta onhan sanonta ettei suutarin lapsilla ole kenkiä.

    • voikauhistus

      Nykyään pelätään lapsen itkua ja curling-vanhempi hätääntyy siitä niin että antaa periksi tai alkaa hyvitellä runsaskätisesti. Oikein ruokitaan sitä lapsen huonoa käytöstä, että se lisääntyisi. Lapsi oppii feikkaamaan paremmin ja seuraavalla kerralla tuloksena on kahta kovempi vaatimus ja lapsen tyytyväinen virne selän takana kun taas onnistui. Miksi ihmeessä vanhemmat ajattelevat vain itseään ja omaa helppoa olemistaan. Ei lapsi opi hillitsemään itseään ja toimimaan yhteiskuntakelpoisesti vanhemman antaessa jatkuvasti kaiken mitä pikkuherra tai pikkuneiti vaatii.

    • Peruskäytöstavat

      Tervetuloa tähän päivään.

      Mulle soitti lapseni luokkakaverin mamma, lapset siis tokaluokkalaisia.
      Ihan vaan ilmoitti, että hänen lapsensa oli kesken duunipäivän soittanut ja kertonut minun lapseni saaneen lahjaksi erään uuden tuotteen, ja että hänen lapsensa TAHTOO sitten itselleen meidän lapselta sen edellisen vastaavan tuotteen.
      Hetken vetäisi minut hiljaiseksi, jolloin jatkoi että noh, ettekö muka saaneet uutta, nii että teillä on niitä sitten kaksi, ja me otetaan se toinen!

      Ei mitään että kysyttäisi onko ostettavissa saati että onko "otettavissa" tai että antaisinko, onko tarpeeton tai olenko luvannut jo jollekin sukulaiselle tai ystävälle tai kaverille. Hänen lapsensa tahtoo, ja hänen lapsensa kuuluu tällöin saada.
      Ei muuten ole ensimmäinen kerta kun tuo mamma osoittaa oikein esimerkillisiä käytöstapoja. Tällä kertaa sentään soitti, edellisillä kerroilla lapsen tahtomiset on laitettu oikein tekstarilla yöllä. Että hänen lapsensa tahtoo sitä ja tätä huomenna. Ei olla edes hyvän päivän tuttuja tuon mamman kanssa, lapset luokkakavereita. Ihan puistattaa että jos kohteliaisuustaso on tuollaista tällä tuttavuusasteella, millaista se mahtaa olla niille joita tavataan ekaa kertaa tai niille jotka on tutumpia.

      Että sellaisia lapset millaisia vanhemmat.

      • hoit_su

        Kait kieltäydyit antamasta tuota tuotetta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe