Pulla kuuluu kaikille! Myös vegaaneille

Hah! Meitä on huijattu!

Kananmuna, rasva tai maito eivät ole millään tavalla välttämättömiä pullassa! Kokeilkaapa

25g hiivaa
2,5dl lämmintä vettä
ripaus suolaa
tl kardemummaa
1/2dl sokeria tai enemmän maun mukaan
(hieman steviaa tms makeutusainetta)
n. 5 dl vehnäjauhoja

Itse olin tyytyväinen ilmavaan, kardemummaiseen pullaan. En edes kohottanut taikinaa vaan lykkäsin uuniin.

Tästä voisi lähteä kokeilemaan, lisätä esim hieman leseitä tai täysjyväjauhoa
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta



Hyvin tosiaan onnistuu näinkin. Lisämakua ja väriä saa lisäämällä paiston kestävää marmeladia, joko päälle tai kääräistä sisälle.
Ilmianna
Jaa
Uskaltaako joku vielä nykypäivänä syödä vehnää? Sehän on tappavaa myrkkyä ihmiselle!
Ilmianna
Jaa
Teen tuolla samalla "ohjeella" pizzanpohjataikinan . Kardemumman tilalle oregano ja sokeri pois. Tai jos sen jättää yön yli jääkaappiin niin hiiva tarvitsee sokeria, sitä ripaus. Leivontavoita on tarvis laittaa että saa taikinan vaivattua.. vekkkaani käyttää tähän jotain itikkaöljyä tai moottoriöljyä niin ei luonto hajoa käsiin.
Mitähän kikkaireita se vekkeeni on saanut tuolla aikaiseksi.

Jos tulee tästä karmeesta puolenlitran taikinasta ylijäämää niin meiän koirille voi heitellä niillä frisbeetä. Laita sitten sinne sitä täysjyväviljaa sekaan.

PERUSPULLATAIKINA- puolen litran (pieni)
5 dl punaista maitoa
2 pussia kuivahiivaa
1-2 kananmunaa, riippuu koosta
1 tl kardemummaa
½tl suolaa
1.5 dl sokeria
--- nämä sekaisin kunnolla
vehnäjauhoja ..hmm 7 dl, lisäile vähitellena ja
alusta kunnolla
150 g huoneenlämpöinen voi /leivontamargariini alustetaan loppuvaiheessa kun taikinassa on tarvittava sitko
kun se irtoaa käsistä (teen yhdellä näin pienet) liinan alle kohoamaan, jotain 20 m,
Sen jälkeen uusi vaivaus ja pulliksi pyörittely , tai mitä tästä nyt sitten meinää tehdä- korvapuusteja, marjapiirakkaa, voipullia, rusettipullia, pulla-ukkoja.

Pellille kohoamaan 10 min , tästä tulee 2 pellillistä .
VOITELE kananmunalla- luit ihan oikein, ne voidellaan, pinnalle raesokeria, uuniin 220 astetta kymmenen-viisitoista minuuttia, riippuen sun uunista.

Vai ymmärsinkö nyt oikein että ei ole enää varaa kanamuniin, maitoon ja voihin , tässä joku epätoivoinen hätäratkaisu saada ns "pullaa"
Mene seurakunnalle , ne kyllä auttaa siellä vähävaraisia.
Ilmianna
Jaa
Joku äippäihminen teki jo vuosikymmeniä sitten maidotonta ja munatonta pullaa koulun myyjäisiin. Oli havainnut saman kuohkeudesta, ja kävi siten useammalle syöjälle.

Itse tosin pienikokoisena vegaanina en juurikaan pullaa tai muuta herkkua syö. Jos syön vehnää, teen siitä seitania = lihankorvike. Suurin osa tärkkelyksestä pestään pois, ja suhteellisesti proteiinimäärä kasvaa.

Nk. leivonnaiset eivät oikeasti ole lainkaan välttämättömiä. Nk. herkkuja tekee ihmisellä mieli silloin, kun syömisen perusasiat eivät ole kunnossa. On esim. tuhoon tuomitulla jojoiludieetteilyllä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onneksi on olemassa lihaa, ettei tarvitse syödä epäterveellisiä "lihankorvikeita".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pulla kuuluu kaikille! Myös vegaaneille

Hah! Meitä on huijattu!

Kananmuna, rasva tai maito eivät ole millään tavalla välttämättömiä pullassa! Kokeilkaapa

25g hiivaa
2,5dl lämmintä vettä
ripaus suolaa
tl kardemummaa
1/2dl sokeria tai enemmän maun mukaan
(hieman steviaa tms makeutusainetta)
n. 5 dl vehnäjauhoja

Itse olin tyytyväinen ilmavaan, kardemummaiseen pullaan. En edes kohottanut taikinaa vaan lykkäsin uuniin.

Tästä voisi lähteä kokeilemaan, lisätä esim hieman leseitä tai täysjyväjauhoa

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta