Poken ammattikoulu nuorten päivähoitopaikkako?

nynnyjen-tylsäpaikka

Kyllä 3 vuotta Pokella on täysin hukkaan heitettyä aikaa. Jyväskylässä sentään oppii asioita ja ammattia. Opetus ja tilat ovat laadukkaampia.

8

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuorten_puolesta

      Totta puhut. Kyllähän tällaiset joutavanpäiväiset, yhteiskunnan varoilla ylläpidettävät oppilaitokset tulisi karsia pois tästä maasta. Toivottavasti se kirjattaisiin seuraavan hallituksen säästöohjelmaan. Kyllä nuorten kannattaisi ehdottomasti hakeutua tasokkaampiin opinahjoihin, kuin Pokelle "pituutta hyppäämään"

    • tosiasioita

      Asiaa kirjoitat! Pokelta työelämään saapuvat vastavalmistuneet ovat ihmeen osaamatonta porukkaa. Tällaiset yhteiskunnan varoin ylläpidettävät "opettajien suojatyöpaikat" pitäisi ehdottomasti lakkauttaa. Ei voi olla kenenkään etu että opiskelijoita "säilötään" pari kolme vuotta paikassa missä ei saa nykypäivän työelämän vaatimusten mukaista opetusta.

    • Jyväskylässä_paras_koulu

      Kyllä vanhempien pitäis keskustella kouluvalinnoista yhdessä nuorten kaa...

    • nanso

      Pokea käyvän nuoren vanhempana kertoisin, että poke on hyvä vaihtoehto silloin, kun nuori ei tiedä vielä yhtään mitä haluaa. Kyllä siellä aina jotain oppia jää päähän ja ainakin meidän jälkeläinen on oppinut siellä tekemään paljon erilaisia ruokia. En itsekään suuremmin muuten arvosta tuota koulua ja aika helppoa siellä tuntuu olevan, kun koulupäiviäkin tuntuu jäävän väliin mitä ihmeellisimmistä syistä, mutta sellaisena "mietin vielä mitä haluan" -kouluna se on ihan mainio.

      Kustannukset eivät olleet suuria (vaatteet, kirjat), joten ei siinä korkealta tipu, vaikka jäisikin vain "päivähoitopaikaksi". Parempi sekin kuin lorvia kotona ja nostaa työttömyyskorvauksia valtion kassasta.

      Harva yläasteelta pääsevä tietää vielä sitä ammattia, missä viihtyy lopun ikäänsä ja kaikki eivät halua mennä lukioon. Meidän tyttö olisi sinnekin päässyt, mutta koki, että haluaa mieluummin oppia käytännön asioita kuin lähteä lukemaan yläasteen aineita laajemmassa mittakaavassa.

      Toinen asia, miksi päädyttiin Äänekosken pokeen, oli se, että päivät olisivat muodustuneet tosi pitkiksi, jos pitäisi kulkea linja-autolla Jyväskylään, kun busseja ei kulje aina niin sopivalla aikataululla. Nyt lapsi voi asua kotonaan ja käydä jalan koulussa.

    • eivielämyöhäistä

      Olen pannut merkille nyky nuorissa sen, että suurimmalta osalta puuttuu täysin oma-aloitteisius. Kasvamassa on uusavuton sukupolvi! Mistä se sitten johtuu? Siitä, että kotona hyysätään ja huolehditaan aivan liikaa. Nuorilta kitketään jo varhaisessa vaiheessa oman pään käyttö. Vanhemmat herättävät kouluun, pesevät pyykit, siivoava huoneen, kustantavat kaiken mahdollisen. Tämä on mielestäni täysin väärää ja nuoria vahingoittavaa kasvatusta. Kolme vuotta on pitkä aika elämässä ja sillä on tärkeä merkitys nuorten kehitystä ja tulevaisuutta ajatellen. Jyväskylässä on huomattavasti tasokkaampaa opetusta kui, esim. Pokella.

      Kehottaisin nuoria yhdessä vanhempien kanssa harkitsemaan tarkoin nuorten opiskelupaikkaa NYT kun kevään yhteishaku on käynnistymässä.

    • eikö_kukaan_reakoi

      Mitätön kouluhan se poke on. Nuoriso menee ihan pilalle...

    • Se_on_tosi

      Meiltä ei yhtään lasta Pokelle aikaa kuluttamaan! Miksi nuorilta pitää kitkeä pois viimeinenkin motivaatio jo työelämän kalkkiviiloilla?

    • piilola

      Kyllähän se on nuoresta kiinni jos se on vain päivähoitopaikka. Pokella on loistavia nuoria jotka menevät vielä pitkälle. Osalle oppilaista on työpaikka heti koulun jälkeen kun harjoittelu on tehty kunnolla harjoittelupaikassa.Tosin on myös poikkeuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe