PÄIKKY-JÄRJESTELMÄSTÄ kokemuksia päiväkodissa

X-paroni

Hei ja huhuu !

Onko täällä palstalla ketään työntekijää tai vanhempaa, jonka päiväkodissa on käytössä PÄIKKY-MOBIILIJÄRJESTELMÄ lasten ja töissä olevien aikuisten kirjaukseen?
Julkisuudessa sitä niin kovasti hehkutetaan, mutta taas yksi systeemi joka vie aikuisten aikaa kokeen ääreen lapsilta pois...eli lapsi ja töissä päiväkodissa olevat aikuiset kirjataan lätkällä älykännykkään sisään ja pois lähtiessä.
Koneet takkuaa ja yksi aikuinen on kännykkä kädessä kirjaamassa lapsia sisään ja ulos, sen sijaan kun leikkisi lasten kanssa tai tekisi muuta järkevää. Hullu systeemi !
Ja mikä on langattomien verkkojen säteily vaikutus lapsiin, kun langattomat verkkoyhteydet yleistyy päiväkodeissa enemmän ja enemmän. .Suomessa paukkuu kaikki raja-arvot säteilyssä rikki. Ranskassa jo kielletty langattomat verkkoyhteydet kouluissa ja päiväkodeissa. .Miksi näistä asioista ei puhuta julkisuudessa ja yhteiskunnan tulisi suojella lapsia?

7

1514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päiväkotilainen

      Meillä on käytössä mobiilikirjaus, eikä ole yhtään pois lasten kanssa olosta. Lapset kirjataan läpyskällä kännykkään hoitoon tullessa ja pois lähtiessä. Ja sen tekee siinä samalla kun ottaa lapsen vastaan ja vaihtaa kuulumiset vanhemman kanssa ja sama iltapäivällä, kun kerrotaan lapsen päivästä samalla kirjataan lapsi kännykkään ulos hoidosta. Ei vie kauempaa, kun normaalit hoitoontulot ja lähdöt. Jos on jokin tilanne kesken, kun vanhempi on tuomassa lasta hoitoon, eikä päästä kirjaamaan lasta, voidaan pyytää vanhempaa odottamaan hetki tai sanoa, että kirjaan kohta käsin. Totta, että ohjema välillä jumittaa tai on epäkunnossa, mutta mikäpä ei olisi. Onpahan aina ajan tasalla oleva lapsilista käsillä, samoin lapsen huoltajien puhelinnumero, jos tarivitsee soittaa. Eikä tarvitse päivittäin istua tietokoneen ääressä laittamassa lasten läsnäoloja taulukkoon, kun mobiiliohjelma ja tietokoneohjelma ovat yhteydessä toisiinsa. Ei ole mitään pahaa sanottavaa tästä systeemistä. Eikä alun purnausten (parilta vanhemmalta) ole ollut vanhemmillakaan mitään valittamista.

      • eitässäoleaikaa

        "tai on epäkunnossa, mutta mikäpä ei olisi"
        Esim. toimiva ohjelma ei ole epäkunnossa. sama pätee esim. laitteisiin, siis toimiviin ja huollettuihin. Sekunda, puolitekoinen jne. ovat sitten asia erikseen.

        Ja mitä tulee repliikkiisi "alun purnausten (parilta vanhemmalta)", voin kertoa paljon muutosvastarintaa erilaisissa tietojärjestelmäprojekteissa kohdanneena, että sulkeissa oleva lisäyksesi on aivan turha. He ovat vain olleet sen verran fiksuja, että ovat uskaltaneet ääneen sanoa mielipiteensä. Toiset ovat hiljaa hyssytelleet. Niin, ja ne hyssyttelijät sitten kirjoittelevat niistä vanhemmistä työntekijöistä täällä...


      • päiväkotilainen

        Oletpa kriittinen tästä asiasta. Toimiva ohjelma on, mutta välillä kun on ruuhkaa palvelimella se saattaa jumittaa tai päivityksien yhteydessä. Ihan kuten muissakin elektronisissa laitteissa tällaista voi olla.

        Ja kyllä vain pari purnasi asiasta, ja se mitä toiset ovat vain miettineet, niin sitä emme voi tietää. Moni oli ihan alusta asti sitä mieltä, että tämä on ihan hyvä juttu ja osalle se oli ihan yhdentekevää. Ja nämäkin jotka purnasivat, eivät ole asiasta enää samaa mieltä, asiasta on keskusteltu heidän kanssaan. Joitain ihmisiä kaikki uudet asiat saavat kritisoimaan.

        Mutta ihan miten vaan. Meillä tuo mobiilikirjaus on käytössä ja se toimii ja olemme siihen tyytyväisiä. Säästyy myös aikaa lasten kanssa yhdessä oloon, kun ei tarvitse käydä joka päivä tietokoneella lasten läsnäoloja merkitsemässä. Ja tulee jokainen vanhempi varmasti kohdattua aamulla lasta tuodessa ja illalla hakiessa. Kun oli niitäkin vanhempia, jotka vaan jättivät lapsen eteiseen tai illalla haki eikä ilmoittanut mitään, jos ei huomattu hakemista. Nyt on lapsi käytävä kirjaamassa sisään/ulos joten vanhempien on pakko tulla kasvattajan luokse.


    • Ruutuvihko

      Kalenterimerkinnät ei toimi kun siirrytään kesäaikaan eli sille viikolle ei voi tallentaa hoitoaikoja

    • Päikkyeivaantoimi

      Meillä kaksi lasta päikyn piirissi ja voin kertoa ettei ohjelma toimi. Nyt ollaan todettu jo kaksi kertaa että ohjaajan päikkynäkymästä ja vanhempien päikkynäkymästä näkee eri tiedot samaa päivää koskien. Ihmettelin vähän aikaa sitten kun päikyssä ei näkynyt mitään varauksia koko viikolle. Soitin päiväkodin johtajalle ja hän kertoi näkevänsä tiedot. No tänään ei näkynyt päiväkodilla tietoja eikä omassa näkymässäni tietoja hoitovarauksesta. Katsottiin seuraavaa viikkoa ja varaus näkyi hoitajien päikyssä mutta ei omassani. Eli todella epäluotettava systeemi. Jouduin antamaan kirjallisesti varaukset päiväkotiin.

    • PäikkyEItoimi

      Päikky ei todellakaan toimi!!!

      Lapsemme pääsivät (lue: joutuivat) Päikyn piiriin keväällä. Alkuun kännykkäkirjaaminen toimi, mutta ongelmat alkoivat melko pian. Maalis-kesäkuussa Päikky-kirjaaminen toimi yhteensä ehkä viikon ajan ja kovasti lupailtiin, että uuden kännykän myötä syksyllä homma jo toimisi.

      No, elokuuta on tässä jo kolme viikkoa kulunut ja kirjaamiset on tehty koko ajan käsin.

      Hoitajat ovat kertoneet, että moni kunta on näiden ongelmien takia jo luopunut Päikystä. Toivomme todella, että myös Turussa luovutaan tästä surkeasta Päikky-järjestelmästä.

    • PÄIKKYonP--SEESTÄ

      Eipä toimi Päikky.
      Yritin juuri muuttaa Päikyssä syyskuun ensimmäisen viikon suunnitelmaa, kun tuli työvuoromuutos sille viikolle.
      Syyskuun eka viikko menee lukkoon ensi maanantaina (27.8.), mutta ohjelma ei suostunut tallentamaan muutoksia. Yritin useamman kerran.
      Päikyssä on syvältä myös se, että ohjelmistontoimittajan yhteystietoja ei ole missään, joten näistä toimimattomuusongelmista ei voi antaa heille mitään palautetta.

      Toivottavasti muistan yrittää tehdä muutoksen ennen maanantaita, muuten joudun pyytämään, että päiväkodin henkilökunta tekee muutoksen. Ja tämänkin aika on sitten taas lapsilta pois, kun hoitajat tekevät tätä turhaa työtä, mitä Päikky-ongelmat aiheuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe