Isännöitsijä purki sopimuksen

vedätetty.taloyhtiö

Onko kokemusta? Meillä osakas halusi asentaa ilmalämpöpumpun, lähetti isännöitsijälle As Oy lakiin nojautuvan sertifioidun asennusfirman asennusssuunnitelman sekä naapurien suostumuksen allekirjoitusten kera. Isännöitsijän mielestä asennussuunnitelma oli puutteellinen ja asian ydin puuttui, ei kertonut mikä. n. 25 sähköpostin selvittelyssä selvisi, että asennuspaikan selkeä sijoittaminen oli puuttuva tekijä, tässä tehtiin myös katselmuskäynti, jotta tiedämme miten sijoitamme jatkossa ilmalämpöpumput. Hallituksen mielipidettä ei jääty odottamaan vaan isännöitsijä jatkoi kilometrin pituisilla sähköposteilla osakkaan kanssa narun vetoa.
3 kk tapahtuneesta osakkaalle lävähti taloyhtiön nimissä 389€ lasku sähköpostiviesteistä. Hallitus ja osakas reklamoitu kohtuuttomasta laskusta. Asia olisi voitu hoitaa ytimekkäällä viestillä ja vähemmilla kustannuksilla, rahastamisen makua. Isännöitsijä ei hyväksynyt reklamaatiota, jossa osakas olisi maksanut n. 60€, taloyhtiö ja isännöitsijä loput noin puoliksi. Hallitus päätti kokoontua keskenään ja lähetti isännöitsijälle ohjeistuksen ettei ole asian tiimoilta enää sähköpostilla yhteydessa (laskutti joka sählöpostista) ennen kuin hallitus ehtii käsittelemään asiaa. Isännöitsijä syytti hallitusta sopimusrikkomuksesta, olimme muuttaneet sopimusta yksipuoleisesti. miten? Hän esitti purku uhkauksen, jos emme korjaa toimintaamme, johon hallitus vastasi ettei sopimusrikkoa ole syntynyt , mutta on samaa mieltä, että sopimus voidaan purkaa molemminpuoleisesti yhteisymmärryksessä. Seuraavan päivä meitä odotti kaikilla osakkailla postilaatikossa sopimuksen päättymisilmoitus, jossa isännöitsijä haukkui hallituksen toimintaa ja hän laskutti meitä 3000€ edestä oikeudellisten kiista asioiden viestittelyistä sekä 3 kk kulukorvauksia keskimääräisten hallintotöiden edestä, koska olimme muka rikkoneet sopimusta. Ikäväksemme emme ehtineet sulkemaan häneltä tilimme käyttöoikeutta ennen veloitustaan. Nyt olemme pyrkineet päästä sovittelu pöytään, mutta hän viittaa kintaalla, koska on rahansa anastanut. Tässä kiitos vuodesta 2001 asiakkuudesta ja kerran oltiin sitten vain erimieltä. Mietimme asian viemistä käräjille, mutta kustannukset mietityttävät? Kiinteistöliittoon oltu tämän tiimoilta yhteydessä, ja olemme toimineet heidän ohjeiden perusteella ja tämä kaikki tapahtui reklamaation lähettämisestä 19.1. päättymisilmoitukseen 28.1. Aika hätäinen purku, perustuen ohjeistukseemme. Ohjeistuksen antamisen oikeudellisuutta kysyttiin kiinteistöliitolta ja sanoivat että voi antaa. Mitä mieltä?

50

1845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwertyuu

      Ei kai ole kysymys Kallion isännöinnistä Helsingin Kalliosta? Heillä asioita hoidetaan samaan tyyliin.

      • Jumpe65

        Meillä on päinvastaiset kokemukset. Toimii ystävällisesti.


      • Rasta100

        Tommeen ei varmaan ole ollut tekemisissä kcp:n kanssa, kun mitään tuonsuuntaistakaan ei ole ole havaittu hänen kanssaan.


      • pöllästynyt

        Viekää ihmeessä käräjille. Hävinnyt joutuu maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Eihän tuollainen asia voi keskustelupalstalla selvitä. Kun kustannukset näyttävät pelottavan, niin onko tuossa tarinassa jäänyt jotakin sellaista kertomatta, jonka tiedetään tulevan esille oikeudenkäynnissä ja taloyhtiö häviää jutun sen vuoksi. Tuntuu uskomattomalta, että pitkäaikainen isännöitsijä voisi toimia yhtäkkiä noin törkeästi, kuin tuossa kertomuksessa on annettu ymmärtää.


    • vedätetty.taloyhtiö

      Ei ole tällä kertaa, kuin Järvenpäässä. Lähetin juuri kyselyn asianajotoimistoon asiasta ja onko meillä varmaa juttua oikeudessa läpiajamiseen. Haluaisin saada isännöitsijän vastuuseen väärästä toiminnasta ja ennalta ehkäistä tällaisen toiminnan vakiintumista isännöintitoimistoille. Tuntuu ettei hallituksella ole oikeutta toimia laisinkaan, Taloyhtiön hallituksia syytetään toimimattomuudesta, mutta kun toimii ja ottaa kantaa asioihin, käy näin. Kaikki pitäisi vain niellä....

      • Epäileväinen

        Mitenköhän se kirjoittajan oman toiminnan ja rehellisyyden laita oikein on. Onkohan itse tullut toimittua virheellisesti ja sitten pitää siitä syyttää isännöitsijää. Eikös hallitus ole ilmapumppuasioissa päättävä toimielin eikä isännöitsijä.


      • ihmetyttää

        Ihme touhua. Hallitus on isännöitsijän esimies. Miksi hallitus ei ole osallistunut asian käsittelyyn jo alusta alkaen.


    • vedätetty.taloyhtiö

      Ja nyt uskallan julkaista, että kyseessä Win Win isännöinti, Jotain luin kunnianloukkauksesta, jota ei voi harjoittaa muuta kuin yksityishenkilö kohtaan. Pyysimme heitä sovittelupöytään, mutta eivät suostuneet. Nyt katsotaan meidän oikeusturva-asiat, mutta en voi antaa yrityksen toimia näin ja saada muitakin taloyhtiöitä ansaan ja huijattua. Asiat julki. Niin sieltä isännöinniltäkin sanottiin, että heidän mielestään heidän viestintänsä ja toimintansa täysin asianmukaista, joten julkaistaan pian koko viesti ketju (ilman nimiä), josta erimielisyys sai alkunsa.... katsotaan mitä mieltä kansa on....

      • Puskajuttu

        Vain asiattomat henkilöt ryhtyvät loanheittoon keskustelupalstan pusikoihin piiloutuen. Muualla heitä ei uskotakaan. Ei ihme, että isännöitsijä purkaa sopimuksen tuollaisen kanssa.


      • Sivustaseuraava

        Tässä yhteydessä valheellisen tiedon levittäjänä ja loanheittäjänä toimii Jenni Juvonnen AsOy Sipoontie 6:sta (hallituksen puheenjohtaja). Tiedoksi Jenni Juvoselle ja kaikille palstan lukijoille: Kunnianloukkausrikos voi kohdistua vain yksityishenkilöön. Valheellisen tiedon levittäminen on kuitenkin tuottamuksellinen vahingonteko, josta vahingonkorvauslain mukaan joutuu vahingonkorvausvastuuseen.


    • Isännöitsijätkuriin

      Meillä isännöitsijä myös yriritti jarruttaa kaikkea muutosta ja rahastaa näillä. Kunnes asia nostettiin pöydälle ja todettiin yhtiössä että jatkossa keskustellaan hallituksen parissa asioista ja mikäli isännöitsijän jarrutus ja sitäkautta lauskuttaminen alkaa niin isännöitsijä vaihdetaan. Isän öitsijä on loppupeleissä töissä taloyhtiöllä ,eikä hän ole mikään kuningas. Nyt on kaikilla halukkailla mm. Ilmalämpöpumput ,pihavalot ymym.

      • sivustastaseurannut

        Joo. Hallitus on taloyhtiössä kunkku ja toimii miten sattuu ja tahtoo ja millä tuulella sattuu olemaan. Onhan se paikka, jossa ihan tavallinen Pulliainen pääsee vallan kahvaan ajamaan omia etujaan ja polttamaan isännöitsijä.


    • Eiihanpihalla

      Kannattaisi varmaan kaivaa sopimuspaperit esille ja katsoa, mitä niissä sanotaan sopimuksen purkamisesta. Irtisanomisesta varmaan mainitaan jotain, mutta onko mainintaa siitä, että taloyhtiö joutuisi maksamaan X kuukauden verran, jos _isännöitsijä_ purkaa sopimuksen? Tuskin.

      Kuvauksen perusteella vaikuttaa aika käsittämättömältä, että 14 vuotta kestänyt asiakkuus päättyy tuollaisen takia. Kyllä tässä on syytä niin isännöitsijän kuin hallituksenkin katsoa peiliin.

      Vastaisuuksien varalta kannattaa seuraavan isännöitsijän kanssa sopia pelisäännöt kirjallisesti. Jos haluatte seurata isännöitsijän laskutuksia sitä mukaa kun laskuja syntyy, kannattaa valita sellainen isännöitsijätoimisto, joka tarjoaa www-pohjaista seurantaa laskujen hyväksymisjärjestelmään. Tämän lisäksi kannattaa kenties myös kirjallisesti sopia, että isännöitsijä ei saa hyväksyä omia laskujaan ennen kuin hallitus on ne hyväksynyt. Jotta tämä ei mene liian monimutkaiseksi, voitte esim. valita hallituksesta yhden ihmisen, jonka vastuulla on tarkistaa, mitä laskuja on tullut järjestelmään ja sitten tarvittaessa pytää isännöitsijältä lisäselvityksiä ja/tai muun hallituksen mielipiteitä.

      Yllä olevan voi toteuttaa monella eri tavalla, ja kunhan halua pöydän molemmilta puolilta löytyy, löydätte varmasti sellaisen mallin, joka toimii sekä isännöitsijän että hallituksen näkökulmasta. On sekä isännöitsijän että taloyhtiön etu, että laskutusasiat tehdään mahdollisimman läpinäkyviksi.

      Valitan, etten pysty auttamaan tuossa mahdollisessa riita-asiassa, mutta yhden oleellisen sanan kerron: oikeusturvavakuutus.

      • vedätetty.taloyhtiö

        Olemme katsoneet sopimuksen läpi ja nojautuu yleisiin isännöinninsopimusehtoihin ISE 2007 ja vaikka luetaan faktat että toiminut väärin, ongelmana on se ett isännöitsijä ehti vetää rahat taloyhtiön tililtä. Hän on mielestään toiminut oikein eikä suostu neuvottelupöytään. Olemme reklamoineet laskuista ja kiistänyt sopimusrikkomuksen ja täten purkuoikeuden... Selvitämme tällä hetkellä, onko meillä oikeusturvavakuutusta ja mitä se kattaa.

        Taloyhtiömme tilanne on myös se, että itse muutimme n. 3 vuotta sitten yhtiöön ja sanotaan että kolmea asuntoa (yht. 9) lukuunottamatta osakkaat eivät ole kuin 4 vuotta täällä asuneita. Itse "jouduin" hallitukseen kun kokouksessa ei yksinkertaisesti ollut kuin 3 osakasta. Olin alusta asti sitä mieltä ett isännöitsijä pitäisi kilpailuttaa, mutta muut hallituksen jäsenet olivat tyytyväisiä. Uusien osakkaiden myötä isännöitsijä varmaan huomasikin ettei pysty toimimaan enää niin leväperäisesti kuin häneen on sokeasti luotettu ja tästä syystä toimi varmaan niin kuin toimi. Uskoo varmasti ettemme vie eteenpäin... Ja voi olla oikeassa, riski kulujen kasvulle voi olla liikaa. Laskin että pysymme enemmän kuin omillamme jos ulkoistamme kirjanpidon ja hoidamme isännöinnin itse ainakin tämän 2015 vuoden loppuun asti. Tämän jälkeen en varmasti halua antaa kenellekään isännöitsijälle tilioikeuksia.

        Ainoa positiivisuus tässä on se, että itse viisastui roppakaupalla ja osaa olla jälkiviisas tulevaisuudessa ja uskon että tämä muutos on taloyhtiömme kannalta vain hyvä. Vaikka tapa miten tämä meni siis vit***taa ja paljon.

        Aiomme ainakin tehdä kantelun isännöintiliittoon, jos ei muuta.


      • rtryrytr

        Jos tämä kirjoituksesi saa yhdenkin taloyhtiön karttamaan mainitsemaasi firmaa, se vie firmalta jo paljon enemmän kuin se vei teiltä. Tyhmää heiltä lähteä tahkoamaan rahaa tyhjästä, kun heidän on täytynyt tietää, että heidän firmansa nimi ryvettyy, heidän oman toimintansa takia.


      • vedätetty.taloyhtiö
        rtryrytr kirjoitti:

        Jos tämä kirjoituksesi saa yhdenkin taloyhtiön karttamaan mainitsemaasi firmaa, se vie firmalta jo paljon enemmän kuin se vei teiltä. Tyhmää heiltä lähteä tahkoamaan rahaa tyhjästä, kun heidän on täytynyt tietää, että heidän firmansa nimi ryvettyy, heidän oman toimintansa takia.

        Näin toivon.


      • hallitussähläri

        Eikös se ole niin, että sopimus voidaan purkaa vain sopimusrikkomuksen perusteealla. Voiko todellakin olla niin, ettei hallitus rikkonut mitenkään sopimusehtoja ja isännöitsijä kuitenkin purki sopimuksen. Kukakohan haluaisi luopua hyvästä asiakkaata, vai oliko asiakas sittenkin itse syypää sopimuksen purkamiseen.


      • älykääppä
        vedätetty.taloyhtiö kirjoitti:

        Olemme katsoneet sopimuksen läpi ja nojautuu yleisiin isännöinninsopimusehtoihin ISE 2007 ja vaikka luetaan faktat että toiminut väärin, ongelmana on se ett isännöitsijä ehti vetää rahat taloyhtiön tililtä. Hän on mielestään toiminut oikein eikä suostu neuvottelupöytään. Olemme reklamoineet laskuista ja kiistänyt sopimusrikkomuksen ja täten purkuoikeuden... Selvitämme tällä hetkellä, onko meillä oikeusturvavakuutusta ja mitä se kattaa.

        Taloyhtiömme tilanne on myös se, että itse muutimme n. 3 vuotta sitten yhtiöön ja sanotaan että kolmea asuntoa (yht. 9) lukuunottamatta osakkaat eivät ole kuin 4 vuotta täällä asuneita. Itse "jouduin" hallitukseen kun kokouksessa ei yksinkertaisesti ollut kuin 3 osakasta. Olin alusta asti sitä mieltä ett isännöitsijä pitäisi kilpailuttaa, mutta muut hallituksen jäsenet olivat tyytyväisiä. Uusien osakkaiden myötä isännöitsijä varmaan huomasikin ettei pysty toimimaan enää niin leväperäisesti kuin häneen on sokeasti luotettu ja tästä syystä toimi varmaan niin kuin toimi. Uskoo varmasti ettemme vie eteenpäin... Ja voi olla oikeassa, riski kulujen kasvulle voi olla liikaa. Laskin että pysymme enemmän kuin omillamme jos ulkoistamme kirjanpidon ja hoidamme isännöinnin itse ainakin tämän 2015 vuoden loppuun asti. Tämän jälkeen en varmasti halua antaa kenellekään isännöitsijälle tilioikeuksia.

        Ainoa positiivisuus tässä on se, että itse viisastui roppakaupalla ja osaa olla jälkiviisas tulevaisuudessa ja uskon että tämä muutos on taloyhtiömme kannalta vain hyvä. Vaikka tapa miten tämä meni siis vit***taa ja paljon.

        Aiomme ainakin tehdä kantelun isännöintiliittoon, jos ei muuta.

        Ei tuo viisastuminen paljon auta, jos on noin pljon pakkasen puolelta pitänyt liikkeelle lähteä.


      • sepitettyäpuppua
        vedätetty.taloyhtiö kirjoitti:

        Näin toivon.

        Haaveeksi taitaa jäädä. Ei tuollainen loanheitto normaaliälyiseen uppoa. Eikä tullaisia asukkaita kukaan asiakkaaseen haluamiaan.


      • pahasaapalkkansa
        vedätetty.taloyhtiö kirjoitti:

        Olemme katsoneet sopimuksen läpi ja nojautuu yleisiin isännöinninsopimusehtoihin ISE 2007 ja vaikka luetaan faktat että toiminut väärin, ongelmana on se ett isännöitsijä ehti vetää rahat taloyhtiön tililtä. Hän on mielestään toiminut oikein eikä suostu neuvottelupöytään. Olemme reklamoineet laskuista ja kiistänyt sopimusrikkomuksen ja täten purkuoikeuden... Selvitämme tällä hetkellä, onko meillä oikeusturvavakuutusta ja mitä se kattaa.

        Taloyhtiömme tilanne on myös se, että itse muutimme n. 3 vuotta sitten yhtiöön ja sanotaan että kolmea asuntoa (yht. 9) lukuunottamatta osakkaat eivät ole kuin 4 vuotta täällä asuneita. Itse "jouduin" hallitukseen kun kokouksessa ei yksinkertaisesti ollut kuin 3 osakasta. Olin alusta asti sitä mieltä ett isännöitsijä pitäisi kilpailuttaa, mutta muut hallituksen jäsenet olivat tyytyväisiä. Uusien osakkaiden myötä isännöitsijä varmaan huomasikin ettei pysty toimimaan enää niin leväperäisesti kuin häneen on sokeasti luotettu ja tästä syystä toimi varmaan niin kuin toimi. Uskoo varmasti ettemme vie eteenpäin... Ja voi olla oikeassa, riski kulujen kasvulle voi olla liikaa. Laskin että pysymme enemmän kuin omillamme jos ulkoistamme kirjanpidon ja hoidamme isännöinnin itse ainakin tämän 2015 vuoden loppuun asti. Tämän jälkeen en varmasti halua antaa kenellekään isännöitsijälle tilioikeuksia.

        Ainoa positiivisuus tässä on se, että itse viisastui roppakaupalla ja osaa olla jälkiviisas tulevaisuudessa ja uskon että tämä muutos on taloyhtiömme kannalta vain hyvä. Vaikka tapa miten tämä meni siis vit***taa ja paljon.

        Aiomme ainakin tehdä kantelun isännöintiliittoon, jos ei muuta.

        Käviköhän tuossa niin, että hallitus aiheutti taloyhtiölle vahinkoa, joka nyt yritetään korvata hoitamalla isännöinti itse. Kun isännöintiä hoitaa taitamattomat henkilöt syntyy lisää vahinkoa, jonka hallitus taas johtuu korvaamaan taloytiölle. Näin tuli kehitettyä uusi ikiliikkuja, joka maximoi tyytymättömyyden taloyhtiössä ja takaa asioiden sekavana pysymisen pitkän aikaa. Onneksi Olkoonsähläreille.


      • Tuomarinalku
        vedätetty.taloyhtiö kirjoitti:

        Olemme katsoneet sopimuksen läpi ja nojautuu yleisiin isännöinninsopimusehtoihin ISE 2007 ja vaikka luetaan faktat että toiminut väärin, ongelmana on se ett isännöitsijä ehti vetää rahat taloyhtiön tililtä. Hän on mielestään toiminut oikein eikä suostu neuvottelupöytään. Olemme reklamoineet laskuista ja kiistänyt sopimusrikkomuksen ja täten purkuoikeuden... Selvitämme tällä hetkellä, onko meillä oikeusturvavakuutusta ja mitä se kattaa.

        Taloyhtiömme tilanne on myös se, että itse muutimme n. 3 vuotta sitten yhtiöön ja sanotaan että kolmea asuntoa (yht. 9) lukuunottamatta osakkaat eivät ole kuin 4 vuotta täällä asuneita. Itse "jouduin" hallitukseen kun kokouksessa ei yksinkertaisesti ollut kuin 3 osakasta. Olin alusta asti sitä mieltä ett isännöitsijä pitäisi kilpailuttaa, mutta muut hallituksen jäsenet olivat tyytyväisiä. Uusien osakkaiden myötä isännöitsijä varmaan huomasikin ettei pysty toimimaan enää niin leväperäisesti kuin häneen on sokeasti luotettu ja tästä syystä toimi varmaan niin kuin toimi. Uskoo varmasti ettemme vie eteenpäin... Ja voi olla oikeassa, riski kulujen kasvulle voi olla liikaa. Laskin että pysymme enemmän kuin omillamme jos ulkoistamme kirjanpidon ja hoidamme isännöinnin itse ainakin tämän 2015 vuoden loppuun asti. Tämän jälkeen en varmasti halua antaa kenellekään isännöitsijälle tilioikeuksia.

        Ainoa positiivisuus tässä on se, että itse viisastui roppakaupalla ja osaa olla jälkiviisas tulevaisuudessa ja uskon että tämä muutos on taloyhtiömme kannalta vain hyvä. Vaikka tapa miten tämä meni siis vit***taa ja paljon.

        Aiomme ainakin tehdä kantelun isännöintiliittoon, jos ei muuta.

        Kyllähän noin selvä tapaus kannattaa viedä oikeuteen ja sieltä määrätään rahat palauttamaa, mikäli tuo kerrottu tarina vaan pitää kaikilta osin paikkansa. Vai eikö se olekaan totta, kun asiaa puidaan keskustelupalstalla eikä oikeuden istunnossa.


      • Perusteetontapaskaa
        rtryrytr kirjoitti:

        Jos tämä kirjoituksesi saa yhdenkin taloyhtiön karttamaan mainitsemaasi firmaa, se vie firmalta jo paljon enemmän kuin se vei teiltä. Tyhmää heiltä lähteä tahkoamaan rahaa tyhjästä, kun heidän on täytynyt tietää, että heidän firmansa nimi ryvettyy, heidän oman toimintansa takia.

        Ei taida keskustelupalstojen paskapuheilla olla kovin suurta merkitystä yritysten maineeseen. Normaalikansalaiset eivät juurikaan noita juttuja lue ja jos joskus sattuvat lukemaankin, niin silloinkin ymmärtävät itse arvioida paskapuheiden todenperäisyyttä ja niiden kyseenalisia motiiveja.


      • plkittavaidea

        Eiihanpihalla kirjoitteli hyviä neuvoja hallitukselle. Kyllä isännöintisopimusta solmittaessa kannattaa ehdottomasti sopia siitä, että hallitus voi jälkikäteen yksipuolisesti päättää siitä paljonko isännöitsijälle kulloinkin maksetaan vai maksetaanko mitään. Tällä tavoin hallitus voi helposti säädellä taloyhtiön rahatilannetta. Samaa menettelyä voitaisiin soveltaa kaikilla työmailla. Palkka päivänä työnantaja harkitsee paljonko viitsii kennellikin maksaa vai jättääkö maksamatta kokonaan, jos rahaa on niukalti tai pärstä ei oikein miellytä. Tällä tavoin saadaan Suomi nopeasti nousuun ja varmuudella töitä ihan kaikille maahanmuuttajat mukaan lukien. Kerrassaan mainio ehdotus.


    • Hurjaon

      Viekää käräjille, jos ei sovinnolla maksa/palauta. Kyse aika raskaasta asiasta, kun muistetaan, että käsittelee asiakkaansa varoja.Valittaminen isännöintiliittoon on turhaa, se on vain hyvä-veli järjestö ja edustaa isännöitsijöitä sekä isännöitsijätoimistoja. Isaan ei kannata valittaa, siellä asiamimiehenä asianajotoimisto, jonka markkinoitikanava on Isa ja isännöintiliitto. Kiinteistöliitto voisi valitukselle oikea osoite.

      • Hallituslainen

        Ikävä tapaus. Winwin - isännöinti näyttäisi kuuluvan Isännöintiliittoon. Liiton sivuilla sanotaan mm.; "Isännöintiliiton yritysjäsenet ovat sitoutuneet isännöinnin eettisiin ohjeisiin ja niihin liittyviin valvonta- ja kurinpitomenettelyihin". Ei näytä tämä yritys noudattavan eettisiä ohjeita.

        Olkaa yhteydessä Isännöintiliittoon aiheesta, ei heitä liitossa voi pitää jos tuollaista on heidän toimintansa. Omassa yhtiössämme oli ennen yritys joka ei kuulunut liittoon ja toiminta oli erittäin ala-arvoista, lähes vastaavanlainen tapaus. Kilpailutuksen yhteydessä katsoimme yrityksiä Isännöintiliittoon kuuluvista ja voin sanoa että laatu parani, en tiedä johtuiko liittoon kuulumisesta vai muuten vain hyvästä yrityksestä.. Tuskin voivat mitä tahansa yrityksiä pitää liitossa mukana!


      • Hohdin

        Isännöintiliittoon kuuluminen tai kuulumattomuus ei kerro mitään siitä onko yritys hyvä. Hyvät toimistot hoitavat asiansa hyvin. Monet isännöintiyritykset ovat tyytymättömiä isännöintiliiton toimintaan koska ovat sitä mieltä ettei liitto aja riittävän hyvin isännöintiyritysten ja alan asemaa. Sen vuoksi liitosta on eronnut monia tunnettujakin toimistoja.


      • Historianhenkilö

        Liitoihin valittamisessa ja käräjille viemisessä taitaa olla sellainen ongelma, että siellä ei voi estottomasti satuilla mitä sattuu niin, kuin täällä keskustelupastalla. Noissa oikeissa foorumeissa varmaankin kuullaan myös vastapuolen kertomus, jolloin kaikki satuilut ja mustamaalaukset iskevät omaan nilkkaan. Onhan näitä keskustelupalstojen tyylisiä toverituomioistuimia ollut ennenkin, joissa aikoinaan p -puheiden perusteella tapettiin laumoittain ihmisiä voita vastaan oli jotain vanhoja kaunoja.


      • vähänrajaa
        Hallituslainen kirjoitti:

        Ikävä tapaus. Winwin - isännöinti näyttäisi kuuluvan Isännöintiliittoon. Liiton sivuilla sanotaan mm.; "Isännöintiliiton yritysjäsenet ovat sitoutuneet isännöinnin eettisiin ohjeisiin ja niihin liittyviin valvonta- ja kurinpitomenettelyihin". Ei näytä tämä yritys noudattavan eettisiä ohjeita.

        Olkaa yhteydessä Isännöintiliittoon aiheesta, ei heitä liitossa voi pitää jos tuollaista on heidän toimintansa. Omassa yhtiössämme oli ennen yritys joka ei kuulunut liittoon ja toiminta oli erittäin ala-arvoista, lähes vastaavanlainen tapaus. Kilpailutuksen yhteydessä katsoimme yrityksiä Isännöintiliittoon kuuluvista ja voin sanoa että laatu parani, en tiedä johtuiko liittoon kuulumisesta vai muuten vain hyvästä yrityksestä.. Tuskin voivat mitä tahansa yrityksiä pitää liitossa mukana!

        Eivät taida liitosta erottaa pelkkien paskapuheiden perusteella. Voivat ehkä kuulla isännöitsijänkin version tapahtumista. Tällainen menettely on pääsääntöisesti käytössä muualla kuin keskustelupalstalla, jossa herkkäuskoisimmat nielevät pureksimatta kaikki valheet ja muut paskapuheet.


    • RumatRopellit

      Otithan selvää etukäteen ettei yhtiöjärjestyksessä ole kieltoa huoneistojen omille ilmalämpöpumpuille? Ulkoseinillä nuo kirjavat lauhduttimet pudottavat kohteen myyntihintoja ja siksi noita estoja lisätään yhtiöjärjestyksiin,

      • Selvittäisitkö

        millätavoin pudottavat myyntihintoja? Esteettisten arvojenko? Vaikka kaupungin rakennusjärjestys ne hyväksyy. Vaiko asumisviihtyvyyden takia? Valaiseppa näkökulmaasi. Todennäköisesti et.


    • asumisrauhaa

      Julkisivun muutokset tarvitsevat luvan. Ilmalämpöpumpun "koppa" muuttaa talon julkisivua. Ilmalämpöpumput tarvitsevat ainakin taloyhtiön päätöksen niiden sallimisesta ja tämän jälkeen vielä mahdollisen julkisivun muutosluvan kunnalta. Talojen e-lukuja ei lasketa erikseen joka huoneistolle eli ilmalämpöpumpun vaikutusta ei voida huomioida.

      Isännöitsijöillä voi olla kokemusperäistä tietoa epärehellisistä ilmalämpökauppiaista ja urakoitsijoista. Jos ilmalämpöpumppuja aletaan asentaa taloyhtiöihin niin paras ratkaisu on sitten se "yhteistilaus" eli taloyhtiö tilaa koko projektin ja asukkaat jäävät odottamaan. Eihän siinä ole mitään järkeä, että joka huoneistossa on eri merkkiset laitteet joita eri firmojen huoltomiehet käyvät huoltamassa eri aikoihin. Säästetään edes se pihamaa huoltoautojen lukumääriltä.

    • vallaton.isännöitsijä

      Isännöitsijä ei taloyhtiön asioita päätä. Ne päättää hallitus ja yhtiökokous. Isännöitsijällä ei ole mitään valtaa kieltää ilmalämpöpumpun asennusta, jos hallitus sen hyväksyy. Voihan sen viedä vielä yhtiökokouksenkin hyväksyttäväksi, ja hyväksyntä todennäköisesti tulee, jos kerran naapurit ovat suostumuksensakin allekirjoittaneet. Siinä voi isännöitsijä kitistä mitä kitisee.

      • vieläjotain

        Asiansa osaava isännöitsijä kirjaa hallituksen päätöksen ilmalämpöpumpun asentamisesta hallituksen kokouspöytäkirjaan.

        Tulee nimittäin päivä, kun joku valittaa tuosta päätöksestä. Silloin hallitus itkee, ettei isännöitsijä hallitukselle osannut kertonut. "Mehän otimme ammatti-isännöitsijän, joka tuntee nämä asiat. Mehän olemme vain maallikkoja, emmekä näistä asioista mitään ymmärrä..."

        Syyllinen löytyy ja se on tietysti isännöitsijä.

        Niin on nähty...


    • Urpukka

      Winwin isännöitsijä on tälläkin hetkellä käräjillä perusteettomien ja järjettömien laskutusten vuoksi. Tosin taloyhtiöhän kaiken lopulta maksaa kun antoivat hölmöt kaikki valtuudet isännöisijälle.

      • totuudentorvesta

        Perätön väite ja pelkkää valehtelua.


    • Epäileväinen

      Aika pitkä stoori on kyhätty. Ei varmaankaan ihme, jos viestittely isännöitsijän kanssa pitkittyy. Ettei vaan olisi liioittelun lapanen lähtenyt käsistä. Olisi hauska kuulla isännöitsijän näkemys samasta asiasta. Tulisi varmaankin aivan erilainen sepostus. Sitä jään mielenkiinnolla odottelemaan.

      • Aiheettomastiparjattu

        Tapaus isännöitsijän kertomana:
        Osakas ilmoitti isännöitsijälle aikovansa asentaa ilmalämpöpumpun. Isännöitsijä lähetti osakkaalle listauksen asennuksen edellytyksistä sisältäen myös ilmoitusmallin ja tiedon siitä, että ilmoituksen voi suoraan kopioida mallista. Osakas palautti täysin erilaisen ilmoituksen, jossa ei oltu mainittu yhtäkään niistä asennusedellytyksistä, jotka olivat ilmoitusmallissa listattuna. Isännöitsijä pyysi täydentämään ilmoitusta puuttuvilta osiltaan. Osakas ryhtyi kinastelemaan siitä, millainen ilmoitus oli hänen mielestään riittävä. Isännöitsijä perusteli osakkaalle, miksi asennuksilla on tietynlaiset rakenteelliset edellytykset. Syntyi pitkä viestiketju, koska osakas ei halunnut noudattaa annettuja ohjeita vaan halusi toimia niin kuin hänestä itsestään tuntui. Selvittelyjen yhteydessä isännöitsijä kertoi senkin, että hallitus toimii asiassa päättävänä elimenä ja että hallituksen tehtävänä on sopia ja määrittää sopivat paikat ilmalämpöpumpun ulkoyksiköille ja että hallituksen tehtävänä on myös päättää ulkoyksiköiden verhoilutavoista (ulkonäköasioista). Kaikki viestintä meni kokoajan tiedoksi kaikille hallituksen jäsenille.
        Hallitus ei osannut tehdä omalta osaltaan päätöksiä ja asia pitkittyi. Lopulta isännöitsijä ehdotti hallitukselle, että pidetään yhdessä katselmus, jonka yhteydessä hallitus päättää sopivat asennuspaikat ja ulkoyksiköiden suojuksen ulkoasuasiat. Katselmuksen jälkeen isännöitsijä ilmoitti osakkaalle hallituksen päättämät asennuspaikat ja ulkoyksikön verhoilutavan ja myös sen, että nyt hallitus oli antanut suostumuksen asennustyölle.
        Asian pitkittyminen johtui siitä, että osakas ei halunnut toimia ohjeiden mukaisesti ja että hallituksella oli päätöksentekovaikeuksia (ei osattu päättää yksinkertaisista ulkonäköasioista).
        Yhtiökokouksessa oli jo aiemmin päätetty, että taloyhtiö veloittaa (kuten AsOyLaissa säädetään) osakkaalta ne kulut, jotka taloyhtiölle syntyvät siitä, että joku osakas tekee jotakin remontointia tai lisävarustelua. Isännöitsijä laskutti isännöintisopimuksen ja hinnaston mukaisesti asian käsittelystä aiheutuneet työtunnit taloyhtiöltä ja taloyhtiö velkoi niitä sen jälkeen osakkaalta. Käsittelykulut nousivat poikkeuksellisen suuriksi, koska osakas ei halunnut noudattaa niitä ohjeita , jotka oli annettu jo ensimmäisessä sähköpostiviestissä. Sen sijaan osakas ryhtyi asiattomaan tyyliin kiistelemään siitä, millainen ilmoitus olisi ollut hänen mielestään riittävä.

        Osakas valitti asiasta hallitukselle. Hallitus käsitteli asiaa isännöitsijää millään tavoin kuulematta ja päätti, ettei osakkaalta peritä taloyhtiölle aiheutuneita kuluja, vaikka yhtiökokouksessa oli toisin päätetty. Sen jälkeen taloyhtiön hallitus reklamoi isännöitsijän laskusta, mutta ei kyennyt millään tavoin perustelemaan, miltä osin laskutus olisi poikennut siitä, mitä isännöitsijän sopimuksessa oli sovittu. Hallitus vain ilmoitti, että heidän mielestään lasku olisi pitänyt olla pienempi. Isännöitsijä ilmoitti hallitukselle, ettei voi ammattihenkilönä toimia sellaisen hallituksen alaisuudessa, joka ei halua noudattaa AsOyLakia eikä yhtiökokouksen päätöksiä eikä sitä, mikä on isännöintisopimuksessa sovittu (tehdystä työstö on oikeus saada siitä ennalta sovittu palkka). Sen jälkeen hallitus yritti yksipuolisella ilmoituksella muuttaa isännöintisopimusta ja aiemmin sovittuja menettelytapoja. Tämän jälkeen isännöitsijä purki sopimuksen, koska hallitus oli rikkonut sopimusehtoja eikä hoitanut tehtäviään AsOyLain mukaisesti ei myöskään yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti eikä isännöintisopimuksen mukaisesti.

        Pitkä yhteistyö päättyi siihen, että hallitukseen tuli enemmistöksi taitamattomia henkilöitä, jotka laista piittaamatta halusivat toimia niin, kuin itse kokivat parhaaksi toimia. Hallituksen taitamatonta toimintaa kuvastaa myös hyvin se kuinka loanheitto on aloitettu täällä keskustelupalstalla. Hallituksella ei ole ollut kanttia keskustella kasvotusten isännöitsijän kanssa. Isännöitsijän keskustelutarjoukset torjuttiin hallituksen toimesta ja vastalahjaksi hallituksen puheenjohtaja teki isännöitsijästä perusteettoman rikosilmoituksen, josta poliisi antoi parin päivän käsittelyn jälkeen lausunnon: "ei rikosta".


    • Epäileväinen

      Miten se isännöitsijä on voinut purkaa sopimuksen, jos hallitus on toiminut oikein ja sopimuksen mukaisesti. Vai onko kuitenkin niin, että hallitus onkin itse menetellyt väärin antanut perusteen purkaa sopimuksen.

    • Osakaspuskista

      Aikamoista sekoilua tuolta Jenni Juvoselta. Tuollaisia henkilöitä ei saisi koskaan päästää taloyhtiön hallitukseen aiheuttamaan taloyhtiölle eli muille osakkaille vahinkoa.

    • typeryyttäliiaksi

      Isännöitsijän kertomus näyttää olevan melkotavalla erlainen. Ei ihme, ettei hallitus uskalla viedä asiaa raastupaan. Taitaisi hallitus hävitä jutun. Siitä syystä on varmaankin ryhdytty repostelemaan asiaa keskustelupælstalla, johon voi sepitellä mitä lystää. Näyttää myös olevan sellaisia henkilöitä, joilta oma harkintakyky puuttuu kokonaan ja kaikkia sepitettyjä tarinoita pidetään totena.

    • Medialukutaidonoppia

      MIKSI Jenni Juvosen kertomus olisi epätotta ja "nimimerkin takaa" huutelevan a.o isännöintitston. edustajaksi miellettävän totta ?. Huomasin aiemmin ketjussa agressiivista hyökkäystä yleisellä tasolla J.Juvosta kohtaan ilman että casea tunnetaan. On ymmärrettävää että isännöitsijät lukevat palstaa ja yrittävät puolustaa virkakuntaansa, win win isännöinnin edustajaksi oletetun nimimerkin tarinan pystyy kuka tahansa isännöitsijä substanssiosaamisellaan väsäämään.
      Olen itse hallituksen PJ WinWin isännöinnin vaikutuspiiristä ja ajoittain aina googlettelen Järvenpään isännöinnin ettei omasta yhtiöstä ala leviämään huhuja jotka sitten a.o lähteistä tarkastan. Tästä ketjusta valitettavasti itseni mieleen jäi Win Win negatiivisessa sävyssä eivätkä he imagokolhuaan korjaa nimimerkillä keskustelupalstoilla chattailemalla, ehdottomasti päinvastoin.

      • oivaltaja

        Hei, vähän rajaa. Jos Jenni Juvosen satuilu olis totta, niin asiaa olis käsitelty oikeudes eikä täl keskustelupalstal. Onkohan kaikki muumit kotosal.


      • HattiWattiLaaksosta

        Jos asia on mennyt niinkuin nimimerkki "Aiheettomasti parjattu" kirjoittaa otsikolla "Isännöitsijän kertomana", niin ei tosiaan jää hyvää kuvaa isännöitsijästä:
        - Isännöitsijä on pyrkinyt tekemään laskua sähköposteista. Korrekti toimintatapa olisi ollut ilmoittaa sekä osakkaalle että hallitukselle, että jokainen vastaus menee laskulle ja puhaltaa peli poikki ja antaa hallituksen hoitaa asia loppuun. Asiahan ei isännöitsijälle edes suoranaisesti kuulu. Laskun tekeminen kinastelemalla osakkaan kanssa sähköposteilla ei osoita kunnioitusta asiakkaita kohti.
        - Jos isännöitsijä oli kypsynyt hallitukseen, olisi hänen tullut irtisanoa isännöintisopimus eikä purkaa sitä. Tämäkin olisi ollut sitä hyvää asioidenhoitoa ja oman maineen ylläpitämistä.
        - Jos pitää paikkansa, että isännöitsijä oli siirtänyt tililleen riidanalaisia maksuja ennen karkuun juoksemistaan, niin tämä on mielestäni todella huonoa isännöintiä. Hänen olisi pitänyt myöhemmin periä yhtiöltä kuluja, jos hän tunsi ne oikeutetuksi. Isännöinti on luottamustoimi ja tällaista ei kertakaikkiaan voi tapahtua. Jos itse olisin yhtiön hallituksessa, jonka isännöintinä on tällainen firma, niin vaihtoa alettaisiin samantien harkitsemaan.


      • Osakaspuskista

        Sen toisen kertomuksen mukaan veloitukset perustuivat sopimukseen. Ei liene vaikeaa katsoa, mitä sopimuksessa on sovittu. Taloyhtiön eduksi olisi asiallinen hallitustyöskentely ja haitaksi ovat sepitetyt tarinat keskustelupalstoilla.


      • jospitäispaikkansa

        Jos pitäis paikkansa ja jos lehmät lentäisi olisi maailma avain toisen lainen. Aika hupaisaa viestintää ja pohdintaa pelkän jossittelun pohjalta. Ei ne kaikki muumit ainakaan Jenni Juvosen laaksossa ole.


      • osakaspuskista

        Kyllä tuntuu ikävältä ja harmilliselta, että Jenni Juvosen kaltainen henkilö pääsi taloyhtömme hallitukseen sotkemaan asioita. Nyt on taloyhtiömme maine pilattu hallitus hölmöilyjen takia. En yhtään ihmettele , että isännöitsijä purki sopimuksen, kun hallitus ei noudattanut yhtiökokouksen päätöstä eikä osakkaan remontti-ilmoituksen käsittelykuluja veloitettu osakkaalta siten kuin laissa on säädetty. Nyt emme voi muuta kuin toivoa, että Jenni Juvonenn muuttaisi pois sotkemasta taloyhtiömme asioita.


      • Osakaspuskista

        Jenni Juvosen hallitussekoilujen jälkeen taloyhtiömme asiat ovat rempallaan ja hoitamatta. Jenni Juvonen ei ole tehnyt edes kaupparekisteri-ilmoitusta, vaikka itse lupasi hoitaa isännöintitehtävät, kun hänen hallitushölmöilyjensä johdosta taloyhtiölle tuli ylimääräisiä kuluja. Me osakkeenomistajat olemme joutuneet maksumiehiksi ja asiat on hoitamatta. Kukaan ei enää halua mennä hallitukseen, kun Jenni Juvonen on sotkenut asiat monella tavalla. Meillä oli aiemmin hyvä ja osaava isännöitsijä. Nyt ei saada tilalle minkäänlaista isännöitsijää ja asiat jäävät hoitamatta.


      • Otanosaa

        Tuon on kyllä kovin harmillista muiden osakkaiden kannalta, että hallitukseen pääsee henkilöitä, jotka eivät ymmärrä lain ja sopimusten merkitystä. Sen jälkeen vielä ihmetellään, miten isännöitsijä voi purkaa sopimuksen. Kun hallitus sotkee asioita olisi viisainta vaihtaa kiireesti asuntoa. Ongelmaksi taitaa kuitenkin tulla se, että ostajaa on vaikeaa löytää yhtiöön, jossa hallitus sotkee asioita ja sekoilee.


    • skljdhfdfgfglkfjödl

      Miksi ihmeessä mikään taloyhtiö pitää isännöitsijää viemässä rahoja..? Ne tyypit on hyvävelijärjestelmän ansiosta ryöstämässä rahojanne, maksattaen teillä ystäviensä firmojen kautta ylihintaa milloin mistäkin. No omatpa on rahanne. Miksi samanikäisessä naapuritaloyhtiössä vastike voi olla lähes puolet pienempi?

      • fiksulanniksu

        Just nyt tuli asiaa. Onhan se paljon fiksumpaa, että hallituksen jäsenet sössivät taloyhtiön eli naapureiden rahat. Onhan se paljon parempi tapa päästä eroon taloyhtiön rahoista kuin se, että niillä maksettaisiin isännöitsijälle palkkioita asioiden hoitamisesta. Mitä järkeä o hoitaa taloyhtiön asioita kunnolla, kun ne voidaan samalla hinnalla jättää kokonaan hoitamattakin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe