TAMK:in peliala

Gamegirl_advance

Hei!

Opiskelen tällä hetkellä graafista suunnittelua AMK:ssa. Haluaisin valmistumisen jälkeen vielä opiskella jotain, sillä en usko että nykyinen alani työllistää kovin hyvin... Olen aina ollut kiinnostunut videopeleistä, joten haluaisinkin kuulla nyt kokemuksia TAMK:in pelialasta?

Millaista opetus on ollut? Entä työllisyystilanne? Millainen pääsykoe pelialalle on? Kuuluuko opintoihin kamalsti matemaattisia aineita? Onko TAMK:iin kovin vaikeaa päästä opiskelemaan? Onko ala kovin miespainotteista vai löytyykö joukosta myös naisia?

Olisin nimenomaan kiinnostunut juuri visuaalisesta puolesta, en niinkään koodaamisesta. Tarjoaako TAMK tähän opintoja, kuten 3D-mallinnusta, animointia tai hahmosuunnittelua?

Jos on kokemusta myös muista alan oppilaitoksista, niin haluaisin vertailun vuoksi myös kuulla. En kuitenkaan ole kovin innostunut ajatuksesta hakea Etelä-Suomea kauemmas esim. Outokumpuun tai Kajaaniin... :/

5

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinenkinvaihtoehto

      Tuskin nyt vakavissaan täältä kannattaa mitään kysellä. Varsinkin työtilanteesta saat paljo paremmat tiedot ku lähetät vaikka mailia sinne amkiin minne oot hakemassa.

    • Entinen_tamkkilainen

      Oletko harkinnut Kymenlaakson Ammattikorkeakoulua? Heillähän on täysin pelialaan keskittyvä erikoistumisvaihtoehto tietotekniikassa, jossa voi myös keskittyä grafiikoihin. Ymmärtääkseni tämän erikoistumisvaihtoehdon koulutuksen laatu on siellä aika hyvä (ts. sieltä tulee paljon pelialalla työskentelevää porukkaa). Korjatkaa jos olen väärässä. Toinen vaihtoehto on Metropolian 3D-mallintamiseen keskittyvä viestinnän koulutusohjelma, jonne voisit graafikkona hyvinkin päästä sisään :)

      Olen itse opiskellut TAMKissa media-alan koulutusohjelmassa, mutta en ollut siihen järin tyytyväinen. Liikaa kaikkea, jolloin mitään ei oppinut kunnolla. Toki vika on myös itsessäni, kun en jaksanut motivoitua itsenäisesti opiskelusta. Voi kuitenkin olla, että kyseinen koulutusohjelma on kehittynyt/parantunut antamamme palautteen myötä ja jos nyt haet sinne, saat siitä paljon enemmän irti kuin minä.

      En ole varma puhutko TAMKin median vai tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmasta, sillä TAMKissahan ei ole mitään erillistä "pelialaa". Median puolella ei ainakaan käydä läpi matemaattisia aineita. Tekniikan puoli on sitten asia erikseen.

      Meidän luokalla oli miehiä enemmän kuin naisia, mutta sekin on tainnut muuttua päälaelleen :D

    • Gamegirl_advance

      Kiitos vastauksesta. Olisin kiinnostunut juuri TAMKin tietojenkäsittelystä ja pelituotantonnosta.

      KyAMK voisi olla hyvä, mutta esteeksi tulee sijainti. En olisi kovin halukas lähtemään Tampereen tai pääkaupunkiseudun ulkopuolelle... D:

      Ikävä kuulla, että TAMKissa on myös ollut ongelmia opetuksen laadussa. Monipuolisuuden näkisin myös etuna, vaikka ymmärrän oman näkökantasi. Turhauttavaa varmasti, jos taidot jäävät monen osa-alueen suhteen suppeiksi. Nykyinen koulutukseni kärsii juuri päinvastaisesta: opiskelemme tosi suppeasti asioita ja siksi on pakko mennä jatko-kouluttautumaan, koska nykyiset taidot eivät vastaa työelämän vaatimuksia.

      • Entinen_tamkkilainen

        Jos haluat keskittyä grafiikkaan, suosittelisin lämpimästi tuota Metropoliaa... Siellä kun pääsisit oikeasti keskittymään siihen. Katselin tuota tietojenkäsittelyn pelituotannon erikoistumisvaihtoa ja se vaikutti juuri siltä, että opetetaan pikkasen kaikkea. Tämä voi tietysti olla hyvä, jos haluat esimerkiksi produceriksi, mutta aloitusviestistäsi sai sellaisen kuvan, että haluaisit keskittyä pelkkiin grafiikoihin?


    • Tradenomikoulutus

      TAMKissa opetetaan pelialaa Tietojenkäsittelyn koulutuksessa (Tradenomi AMK) ei siis Tietotekniikan koulutuksessa (Insinööri AMK). Ne ovat eri alat. TAMKin nettisivuilla on yhteystietoja ja opiskelijoiden tarinoita, joita voi lukea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe