Jumalalle olet arvokas ja tärkeä

SallaKo

Kiusaamisen seurauksena ihmisen itsetunto saattaa alentua niin, ettei hän enää itsekään jaksa pitää itseään arvokkaana olentona vaan näkee itsensä sellaisena, miksi häntä haukutaan ja kiusataan. Siksi on tärkeää tietää ja muistaa, että jokaisella ihmisellä on oikeasti hyvin suuri ihmisarvo. Ihmisen arvon määrittelee hänen Luojansa ja tekijänsä, Jumala, rakas, kaikkivaltias taivaan Isä. Tiesitkö, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen? Sinäkin olet Jumalan kuva ja sellaisena suuri ihme. Tiedän, ettei sitä aina tajua, mutta silti asia on niin ja se on hyvä tietää. Lisäksi kenelläkään ei ole oikeutta tehdä sinulle mitään pahaa. Jumalan lait, jotka hän on säätänyt suojellakseen ihmistä, ovat tässä kohden hyvin tiukat. Aikanaan, kun Jumala sääti Israelin kansalle maallisetkin lait, niin niiden mukaan, jos joku katsoi oikeudekseen tappaa toisen ihmisen, niin ei hänellä ollut enää itselläänkään oikeutta elää. Silmä silmästä, hammas hampaasta. Mitä joku katsoi voivansa toiselle tehdä, samoin piti hänelle itselleen tehdä. Tämä meni niinkin pitkälle, että jos jonkun härkä tappoi ihmisen, niin jos härjä oli ennenkin puskenut ihmistä ja omistaja tiesi tämän eikä vahtinut kunnolla härkäänsä, härän omistajalle laki määräsi kuolemantuomion. Tämä kaikki esimerkkinä siitä, kuinka tärkeä ja arvokas ihmisyksilö on Jumalalle. Parhaiten näemme tämän siitä, että Jumala antoi oman ainoan Poikansa kuolemaan meidän ihmistyen edestä, jotta voisimme välttää kadotuksen ja päästä iankaikkiseen elämään ja iloon Jumalan luona.

Kurinpito on jossain vaiheessa pahasti romahtanut maassamme, ja nyt näemme, millaista hedelmää se kantaa. Aikuiset ovat avuttomia pistämään rajoja lapsille, ja tästä kärsivät vartsinkin monet lapset, joita kiusataan. Tai toki aikuiset pystyvät laittamaan rajoja jos haluavat, mutta he joutuvat sitten helposti vaikeuksiin siitä jopa virkavallan kanssa. Kaikesta päätellen maassamme ollaan nykyisin kiinnostuneempia kiusaajien kuin kiusattujen lasten ja nuorten eduista. Omia suosituksiani on:

Jos kärsit kiusaamisesta pahasti, etenkin jos olet harkinnut itsemurhaa, älä mene kouluun. Siitä ei silloin ole mitään hyötyä. Kenelläkään ei ole oikeutta pakottaa sinua kestämään sellaista. Aikuisetkin saavat ilman muuta irtisanoa itsensä sellaisesta työpaikasta, joka tuottaa heille sellaista kärsimystä. Ehkä asiastasi vihdoin joku kiinnostuu, kun sanot, että sinähän et kouluun mene ennen kuin kiusaamisesta tehdään loppu. Sun ei tartte sietää sitä, koska olet sen verran arvokas ja tärkeä. Hyvin usein kiusatut ovat myös sielunkyvyiltään paljon miellyttävämpiä kuin kiusaajat, he välittävät muista ihmisistä ja osaavat kunnioittaa heitä. Tämä on Jumalankin silmissä suurinta.

Mene mukaan seurakunnan toimintaan. Kristillinen seurakunta rakentuu hiukan toisenlaiselle arvomaailmalle kuin nuorisojengit. Saat sieltä varmaan kivoja harrastusmahdollisuuksia ja kilttejä kavereita.

Tutustu itse Jumalaan. Hän on kautta aikojen ollut heikkojen ja maahantallattujen auttaja ja ystävä. Hän voi johdattaa sinut rikkaaseen elämään, siis kokemuksellisesti, ei välttämättä rahallisesti. Tässä tärkein apu on Raamattu, jota kannattaa lukea ehkä ensin Uuden Testamentin puolelta. http://www.evl.fi/raamattu/1992/

Tästä nettiosoitteesta löytyy todella hyvää ja hoitavaa opetusta Jumalasta ja elämästä hänen lapsenaan: http://www.onewaymission.fi/index.php/kotimaa/opetuslapseuskoulu/netti-opetuslapseuskoulu ja http://www.tv7.fi/vod/series/?series=47
Varsinkin Tapani Suonto on hyvä. Näitä kuunnellessa tulee muuten mukavasti unikin. ;) On niin rauhoittavaa tai jotain.

Mutta Jumala haluaa tehdä voimaansa ja armoaan ihmisille tiettäväksi myös auttamalla meitä maan päällisissä vaikeuksissamme. Sen lisäksi, että haluaa pelastaa meidät maanpäällisen elämämme jälkeen taivaaseen.:) Olisi tosi hyvä löytää seurakunnasta itselle uskovia kavereita, joiden kanssa voisi jutella ongelmista yhdessä ja voisitte yhdessä rukoilla. Jumalassa on turva! Hän rakastaa pieniä ja murheellisia ihmisiä! Mutta hän on ylpeitä vastaan eli ehdottomasti sinun kiusatun puolella.

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SallaKo

      Jos haluat apua asioittesi kuntoon laittamisessa ja tuntuu, ettet itse jaksa tai osaa, tai jos haluat jutella asioistasi tai Jumalasta kanssani, voit pistää viestiä vaikka facebookin kautta josta löydyn nimellä Salla Karimies (ei oo muita samannimisiä).

    • SallaKo

      Jeesus vei tuota ehdotonta ihmisarvoa vielä pidemmälle:

      "Te olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä tapa', ja: 'Joka tappaa, se on ansainnut oikeuden tuomion'. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." (Matteuksen evankeliumi, luku5.)

      Tässä vedetään ehdoton raja myös henkiselle väkivallalle. Jatkoa vielä:

      "Sentähden, jos tuot lahjaasi alttarille ja siellä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, niin jätä lahjasi siihen alttarin eteen, ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa, ja tule sitten uhraamaan lahjasi. Suostu pian sopimaan riitapuolesi kanssa, niin kauan kuin vielä olet hänen kanssaan tiellä, ettei riitapuolesi vetäisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei sinua pantaisi vankeuteen. Totisesti minä sanon sinulle: sieltä et pääse, ennenkuin maksat viimeisenkin rovon."

      Nämä neuvot on selvästi annettu sille osapuolelle, joka tehnyt tai sanonut toiselle pahasti ilman syytä, siis kiusannut. Jumala ei huoli toiselle pahaa tehneistä ihmisistä, ennen kuin nämä sopivat uhrinsa kanssa ja hyvittävät tekonsa, pyytävät anteeksi jne. Siis jos tämä on vielä mahdollista. (Tietty ihan äärimmäisyyksiin asti tätä ei voi viedä, toki monet meistä sanovat vahingossakin paljon kaikkea tyhmää eikä kaikkea vuosien takaa voi lähteä aina selvittämään, mutta selvät tapaukset ovat oma lukunsa.)

    • oikea_apu

      Itsetunto-ongelmiin ja kiusaamiseen auttaisi paremmin oikeat ystävät ja ammattilaiset kuin mielikuvituskaveri ja vanhentunut syntisen lakikirja...

      • SallaKo

        Kiusatulla on usein pulaa kavereista koulussa, siksi neuvoinkin hakeutumaan seurakuntaan josta saattaisi löytyä mukavia ystäviä. Kuka on koulukiusaamisalan ammattilainen? Mielestäni kiusattu ei tarvitse esim. psykologia vain siksi että on kiusattu, pikemminkin olisi kiusaajan asia mennä psykologille.


    • SallaKo

      Ja jatkona aloitukseen vielä, että Suomessa ei tosiaan edes ole koulupakkoa, vaan vain oppivelvollisuus. Moni kiusattu pystyisi varmasti paljon paremmin keskittymään opiskeluun kotona rauhassa kuin koulussa ahdistavassa ilmapiirissä kiusaamisen kohteena. Vaikka toki ennemmin olisi syytä pistää ne kiusaajat kotiopetukseen, mutta mahtaako onnistua nyky-Suomessa?

    • SallaKo

      -Up-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe