Tukiperhe/tuettavan perheen vaihtaminen

Pahoillaan

Onko kellään kokemusta, tukisuhteen lopettamisesta ja uuden tukisuhteen aloittamisesta toisen perheen kanssa? Meillä se tilanne, että lähes vuosi oltu tukiperheenä, ja tukiperhevalmennuksessa ei vielä osattu sanoa kuinka monta ja millaisia lapsia toivotaan. Nyt vasta on alkanut selkiytyä mitä jaksaa ja toivoo jne. Ja tämän hetkiset tukilapset eivät ehkä ole parhaat mahdolliset meille sillä tavoin, että voisimme auttaa heitä heidän tarvitsemallaan tavalla. Poden huonoa omaatuntoa, kun koen etten enää jaksa. Haluan auttaa ja olla tukiperhe, mutta ehkä erilainen perhe olisi meille parempi. Meneekö tämä nyt niin, ettei meitä enää kelpuuteta olleenkaan tukiperheeksi, jos emme tätä kyseistä lapsimäärää/lapsia jaksa?

6

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukiperhemekin

      Me olemme lopettaneet tukisuhteen sen sopimattomuuden takia tai oikeastaan väsymyksen takia,eikä se vaikuttanut tulevaisuuteen. Meillä on tällä hetkellä aivan ihanat tukimuksut,tulivat muutaman kuukauden jälkeen edellisen lopetettuamme. Mekin olemme ihmisiä ja voimavaramme rajallisia. Rohkeasti vain kertomaan tuntemuksianne. :)

    • meilll

      Jos olette tehneet esim. vuoden sopimuksen näiden nykyisten lasten kanssa niin ehkä kannattaisi jatkaa se vuosi/sovittu aika loppuun. Olisi kivointa myös lapsille ja perheelle ettei heille tulisi sellainen olo etteivät he kelpaa.

      Meidän kokemuksen mukaan alku on "aina" hankalaa, eli ihan helposti ei kannata luovuttaa, kestää ennenkuin luottamus puolin ja toisin syntyy ja lapset tuntuvat tutuilta.
      Voi myös miettiä sitä että jos lopettaa tämän suhteen ja sitten seuraava suhdekaan ei toimi, niin silloin on vähän hankalampi tilanne.

      Totta on silti se että tämä on vapaaehtoistyötä, joten pitäisi olla ihan kivaa eikä pakkopullaa. Kaikkien kanssa se ei vaan toimi.

      Meillä tukiperhe suhteet ovat kestäneet 6 vuotta (jatkuu vielä) 4 vuotta (sitten lapset oli jo niin isoja etteivät tukiperhettä tarvinneet) 4 kk (perhe muutti mutta suhteessa oli paljon muitakin ongelmia, joten ollaan tyytyväisiä että päättyi näin).

      • Vaihtoon

        Meillä tuli tuo vuosi täyteen ja uusi sopimus kirjotettiin ihan yllättäen. Ilmoitimme, ettemme jaksa jatkaa. Liian monta lasta ja liian vaativia meille kun on omia pieniä lapsia. Ihan ymmärtäväinen sossu oli ja uudestaan katsotaan mitä tehdään. Jos ei uutta perhettä tarjota pienemmällä lapsimäärällä, olemme mielummin ilman tukilapsia. Loppuu muuten kokonaan oma jaksaminen. Alusta asti oli kyllä työlästä, tosi työlästä ja ajateltiin, ettei kyllä ihan pienestä luovuteta, mutta pahemmaksi on mennyt ja minulta yöunet.


    • epätoivoinennn

      Tietääkö kukaan onko mahdollista vaihtaa tukiperhettö olen saanut ja käynyt siellä 3 vuotta, mutta haluaisin vaihtaa henkilöä. Olen 14 vuotias ja minua ei enään innosta lähteä tukiperheeseen, mutta kuitenkin haluaisin uuden... onko tämä mahdotonta?

      • sijari-tukiperhe

        Tottakai voit vaihtaa,mutta eri asia onko minun ikäiselle tarjolla uutta perhettä. Ja uskoisin että uudessa perheessä pitäisi olla ikäisiäsi tai ainakin ikäisesi tyttö. :)


      • sijari-tukiperhe

        sorry,tarkoitin sinun ikäisellesi tietysti. :) ja jos olet poika niin ikäisesi poika tietty. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe