Näin toimii Suomussalmen Metsähallitus:

HylkiöOletKokoMH

Tammikuussa avohakattiin pieni Komminsärkän harjusaari, rantoja myöten ja tuhotyö varmistettiin äestämällä.:

http://www.greenpeace.org/finland/fi/media/blogi/metshallituksen-trkyhakkuut-kainuussa-kaikki-/blog/52141/

http://kulttuuriperintoinventointi.blogspot.fi/2014/04/ajoitustuloksia-hirviateria-8-000.html

Avohakattu liito-oravametsä, Peippoharju, Suomussalmi 5-2014:
https://www.flickr.com/photos/greenpeacesuomi/16001122246/in/set-72157631842070856

Saaren "siistiminen" Piispajärvellä:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=katsoppa ilmakuva&srs=EPSG:3067&y=7243306&mode=rasta&x=590278&lang=fi

Piispajärven maisemia laajemmin...
http://tinyurl.com/p65srsv

--,--

Esim. Vuokkijärven ja Piispajärven saarista olisi saanut myymällä ja/tai vuokraamalla huomattavasti suuremmat rahat kuin nyt tehdyllä ympäristön tuhonnalla.

Kukaan uusi järjissään oleva, omistaja tai vuokraaja ei ikipäivinä olisi ryhtynyt Metsahallitusmaisiin tekoihin, tuohoamaan tarkoituksella ainutkertaista omaisuuttaan.

75

2101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MummukinMyytävänä
    • Vitunkommarit

      Mikä vittu näitä Metsähallituksen kusipäitä vaivaa? Kommarit haluaa paskoa ja tuhota luonnonkin. Vitun ahneita pullasormia.

      • käpytikanperseessä

        Eläpä sekota kommunismia Metsähallituksen toimintaan. Tietänetkö ressukka mitä kommunismi tarkoittaa?
        Kommunismilla ole mitään tekoa kapitalistisen Suomen Metsähallituksen teoilla.
        Valtioneuvosto eli maan halluitus, nykyisin kokoomuksen johtamana, antaa valtion eri tahoille suuntaviivat, joiden mukaan niiden tulee tomia.
        Metsähalitukselle on asetteu tulostavoitteet ja niiden mukaan on MH:n työntekijöiden koetettava elää.
        Eli kiinnittäkäpä huomio siihen kuka, ketkä istuu maan hallituksessa.


      • vitun_uus_punikit
        käpytikanperseessä kirjoitti:

        Eläpä sekota kommunismia Metsähallituksen toimintaan. Tietänetkö ressukka mitä kommunismi tarkoittaa?
        Kommunismilla ole mitään tekoa kapitalistisen Suomen Metsähallituksen teoilla.
        Valtioneuvosto eli maan halluitus, nykyisin kokoomuksen johtamana, antaa valtion eri tahoille suuntaviivat, joiden mukaan niiden tulee tomia.
        Metsähalitukselle on asetteu tulostavoitteet ja niiden mukaan on MH:n työntekijöiden koetettava elää.
        Eli kiinnittäkäpä huomio siihen kuka, ketkä istuu maan hallituksessa.

        eipä sillä oo väliä kuka millonkin hallitusta sattuu johtamaan, kommunistien meininkiä tämä on


      • Anonyymi

        Millä autoilla ne ajaa?


    • prunuspadus

      On ihanan fantastista kuljeksia aukealla alueella ilman pelkoa eksymisestä synkkään korpimetsään! Kyllä vihreät ovat vihreinä ilosta avarista järvinäköaloista!

    • LuehanKokoJuttu

      Paikalliset, heerääätyyyyyys!!

      http://yle.fi/uutiset/luonto-liitto_suomussalmella_vastustamassa_hakkuita/7818663

      -Luonto-Liiton Metsä-ryhmän jäsen Hanna Jauhiainen kertoo, että perjantaina puolen päivän aikaan kolmen luontoliittolaisen ja yhden paikallisen henkilön ryhmä on Pesiönjärven saarilla Kumpusaaressa.
      -Jauhiainen kertoo, että helsinkiläisistä ja kuopiolaisista koostuva Luonto-Liiton ryhmä saapui Suomussalmelle torstaina ja aikoo viipyä lauantaihin.

      -Metsähallituksen Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan aluejohtaja Arto Tolonen sanoo, että Metsähallituksen hakkuusuunnitelmat eivät etene ennen kuin liito-orava-asia on selvitetty.

      • MHkuinVarasYöllä

      • LUOJAVARJELEE

        Ei tule jäätä, joudutte vetämään puut vesikelkalla.


    • piipertäjä

      Onpa taas viherpiiperöiden juttuja koko touhu täynnä! Vai oikeen liito- oravia nähty, vai onko viety sen paskoja sinne maastoon? Suomi elää metsästä ja näitä rauhoitettuja alueita on jo aivan tarpeeksi valtakunnassa! Ei Suomi nouse tästä lamasta viherpiiperöiden touhuilla!!

    • Parsapersehomoja

      Taas näitä Vihervasurihomokommareita hänkkäröimässä Kainuussa.

    • kukkuu11

      meleko ruman näköstä jäläkeä..ei oo ahneudella rajaa näköjään minkäänlaista..

      • Greenpers

        Suomiko on ahne? mene sitten sinne missä ei ole ahneutta.


    • pirkäänseurannut

      Ootteko ajatellut kuinka iso organisaatio Metsähallitus on. Vaatii paljon hakkuita että saavat sen pyörimään. Eikä valtionmetsät pitäisi hyödyttää kaikkia kansalaisia?? Taitaa vaan mennä nuo hakkuutulot oma organisaation pyörittämiseen. Olisiko aika karsia tuolta jonninjoutava porukka pois niin voisi jäädä jokukaan euro yhteiseen hyvään niin kuin se kuuluisi.

      • fakt

        Vai sosialisoidaanko valtion metsät? jaetaan jokaiselle asukkaalle puut tasan jotta jokainen saa just saman verran puita. ja sitten jokainen puunomistaja velvoitetaan hoitamaan puitaan henk kohtaisesti.


      • pitkäänseurannut

        Näinhän se isojen jakojen ja torppareiden aikoina. Taitaa olla kuitenkin ihan hyvä näin niinkuin nyt mutta olisi sitä metsähallituksessa melko paljo karsimisen varaa.


    • k..piintynyt

      Eikä siinä kaikki,jos metsät hakataan raiskioiksi, myös puolivuositaa(50) vuotta sen käytössä olleet tiet pyritään yksityistämään Otson ja hölmöjen yksityisten taholta. Myös maanmittausinsinöörit toimivat kumileimasimena. Sellainen Metsähallitus meillä, turpiin tulee kun vastaan satutte, poijan mulkut!!

    • VakavaksiVetää
      • Luontomatkailumainontaa

      • piipertäjä

        Ei muuta kuin puuta pinoon ja Suomi nousuun!!


      • käpytikanperseessä

        "Valtioneuvosto on päättänyt nostaa Metsähallituksen tuloutusta valtiolle kymmenellä miljoonalla eurolla. Viime vuoden voitosta maksettavaa tuloutusta päätettiin nostaa 130 miljoonaan euroon.

        Tämän vuoden voitosta linjattiin tuloutettavaksi vuonna 2015 135 miljoonaa euroa. Metsähallituksen liiketoiminnan voittotavoite vuodelle 2014 on 116 miljoonaa euroa.

        Päätökset liittyvät taannoiseen hallituksen kehysriiheen. Julkisen talouden suunnitelman mukaisesti Metsähallituksen tuloutustavoitetta tämän ja ensi vuoden osalta nostettiin niin, että 25 miljoonan euron lisätuloutus vuosina 2014 ja 2015 katetaan metsien ja muun omaisuuden lisämyynnillä.

        Maaomaisuuden myynnin lisäksi talousmetsien määrä vähenee myös hallituksessa päätetyn METSO-suojelupäätöksen myötä. Hallitus on päättänyt vahvistaa Etelä-Suomen metsien suojelua ohjaamalla 13 000 hehtaaria valtion maita suojeltaviksi."

        http://www.metsa.fi/sivustot/metsa/fi/ajankohtaista/Tiedotteet 2014/Sivut/metsahallituksentuloutustanostetaan10miljoonallaeurolla.aspx


      • käpytikanperseeessä

        Eli heille tiedoksi joille oheinen teksti ei avaudu:

        1.Metsähallituksen tulostavoitetta on nostettu kuluvalle vuodelle
        2.Tuloustus katetaan metsien ja omaisuuden myynnillä.
        3.Metsähallituksen on suojeltava 13000 ha Etelä-Suomen alueelta.

        Päätösten(valtioneuvoston) jäljet voitte itsekukanekin nähdä. Paikalliset mh:n toimijat toteuttavat maamme ylimmän johdon linjauksia. Piiperöikää siitä!
        Eli jos haluatte muutosta, äänestäkää keväällä viisaammin.


    • Jätkänhumppa

      Valtion kansallisomaisuuden haaskausta se on jos puiden pitää lahota metsiin. Ei täällä matkailulla elä kuin muutamat vaikka miten paljon suojellaan. Metsätalous sen sijaan työllistää täällä tulevaisuudessakin. http://www.kainuu.fi/su_paatokset/kokous/20141183-6.PDF

    • faktaa

      Valtio,eli käytännössä maamme hallitus olisi pienentänyt Metsähallituksen tulostavoitetta,mutta metsähallituksen johto ja aluejohdokin on vakuuttanut,että pystyy vastaamaan tulostavoitteeseen.Ymmärättä varmaan mistä kate otetaan.

      • Jätkänhumppa

        Tulostavoitetta tietääkseni onkin pienennetty ja valehtelematta puuta löytyy mutta metsänhoidollisesti tärkeintä on saada vanhat metsät tuottamaan ja ainakin minä käsitteleisin metsät vanhimmasta päästä jos ne olisi omia. Nykyinen metsälaki antaa mahdollisuuden metsänomistajalle vetää vaikka taimikon aukeaksi, no sehän ei ole tietenkään kannattavaa.
        Eli jos haluamme Suomelle mahdollisimman hyvän tuoton puusta, niin vajaatuottoiset ja pystyynlahoavat ovat etusijalla.
        Tietääkseni jäätietä on jo valmisteltu kuukausia ja kustannuksia on tullut kymmeniä tuhansia euroja ja jos nyt ei puuta korjatakkaan, niin sehän on kaikki pois Suomen valtion kassasta ja toveri Putin taputtaa karvaisia käsiään.
        Eli pienen maan täytyy hyödyntää joka aari, josta puuta saadaan vaihdettua rahaksi ja teollisuus saa tarvitsemansa kotimaisen raaka-aineen, jotta puun ostoon ei tartte lähteä isossa mittakaavassa Venäjälle, ja ne pojat eivät metsiään uudista, ei edes saarissa ja sehän olisi näille viherpiipertäjille mieluista katseltavaa.


      • SSalami

        Ei ole ainakaan paikallisen väestön edunmukaista se, että kokoajan nämä viherpandiitit ovat hänkkäröimässä täällä Suomussalmella. Kuinka monta ihmistä joutui työttömäksi kun Kemijärven sellutehdas lopetettiin? Puun kuljetuskustannukset nousevat kun puuta ajetaan pitkien matkojen päästä muille tehtaille ja hiilijalanjälki kasvaa, eli fossiilisten polttoaineden kulutus lisääntyy. Kylät autioituvat ja väki joutuu muuttamaan maalta kaupunkiin.
        Eiköhän täällä ole jo ihan tarpeeksi suojeltu metsiä; kääpiä, ötököitä ja erittäin harvinaista liito-oravaa varten, joka tuntuu olevan aika yleinen laji loppupelissä. Martinselkonen, Murhisalo ja monet muut suojelualueet riittänee lahopuiden tuotosalueiksi.


    • honka

      Ei muuta kun laijaltaan kaikki puskat,saaret, harjut,risukot nurin vaan.Pannaan kädet ristiin ja päästetään syvä huokaus.Loppui jatkuva kitinä.Ps. myyvään lopuksi maapohjat halavalla ulukolaisille sijoitusyhtiöille.

      • AteistiMetsuri

        Joko Härkökankaalle on tehty hakkuusuunnitelmat?
        Harvennus- vai päätehakkuut, eli metsurit vai moto?


      • JäätSulakoon

      • piherviiperö

        Mitä te ruikutatte? Hakkuut olisi tehty, jos ei olisi näin leuto talvi! Ensi talvena uudelleen ja totta puhuen kyllä ne vanhat metsät joutavat hyötykäyttöön! Kohtahan ne lahoavat pystyyn, eikä niistä ole yhteiskunnalle mitään hyötyä! Menkää nyt piipertäjät nauttimaan vielä viimeisestä vuodesta!


      • piherviiperölle
        piherviiperö kirjoitti:

        Mitä te ruikutatte? Hakkuut olisi tehty, jos ei olisi näin leuto talvi! Ensi talvena uudelleen ja totta puhuen kyllä ne vanhat metsät joutavat hyötykäyttöön! Kohtahan ne lahoavat pystyyn, eikä niistä ole yhteiskunnalle mitään hyötyä! Menkää nyt piipertäjät nauttimaan vielä viimeisestä vuodesta!

        Ruikkiiko vasta kautoille vai tirahteleeko jo pöksyihin... ne on merkkejä keltaisen nesteen virtaaman vaikeutumisesta... vanhemmiten paine nousee ja silmät rupeaa kellertämään alareunoista alkaen... silloin on viimeiset hetket myydä omat metsänsä eikä saalistaa enää eläkeroposia Metsähallituksen kautta.


      • rwerwe
        piherviiperö kirjoitti:

        Mitä te ruikutatte? Hakkuut olisi tehty, jos ei olisi näin leuto talvi! Ensi talvena uudelleen ja totta puhuen kyllä ne vanhat metsät joutavat hyötykäyttöön! Kohtahan ne lahoavat pystyyn, eikä niistä ole yhteiskunnalle mitään hyötyä! Menkää nyt piipertäjät nauttimaan vielä viimeisestä vuodesta!

        Aijon omakohtaisesti tuhota jäätien aina kun se ois valmis pölkyn ajuun! Vaikka käsin perkele kaivan avannon!


      • piherviiperö
        rwerwe kirjoitti:

        Aijon omakohtaisesti tuhota jäätien aina kun se ois valmis pölkyn ajuun! Vaikka käsin perkele kaivan avannon!

        Tee vaan niin ja ihan omakohtaisesti. Pidä sitä avantoa varsinkin pakkasella auki, niin siitä saa vettä lisäjäädyttämiseen. Nythän teillä piipertäjillä on mahdollisuus ennen ensi talvea näyttää, että kuinka paljon niitä turisteja siellä saaressa käveleskelee ja paljonko ne tuo rahaa teille?! Toivottavasti ennen seuraavaa talvea saadaan oikeat laskelmat, kuinka turistit on elättäneet puolet sumppisalmea, eikä puusta tulevaa rahaa enää tarvita kunnassa??


    • faktaa

      Metsähallituksen samat trollit työaikana kirjoittelee näille foorumeille.Hyvä se metsienhakkuilla maksettavien suojatyöläisten kirjoitella ja omistella valtion metsiä ,kuin olisi heidän omia metsiään. Minulla on se varma tieto ,että valtaosa kainuulaisitakin vastustaa Metsähallituksen toimintaa,mutta nämä luuserit saavat poliitiikkojen siunauksella tuhota Kainuun luonnon

      • fiktiooooota

        Vai tuhotaan se Kainuun luonto, kun hyötypuu otetaan käyttöön? Halooooo oikeesti!! Suomi elää metsästä?!!! Kun se oikein tehdään, niin luonto vaan virkistyy touhusta! Tuskin ne siellä aukkohakkuita ovat tekemässä? Menkää te viherpiipertäjät katsomaan vaikka Talvivaaran purkuputken asennusta, että teistä olisi joskus edes jotakin hyötyä!


      • KahtelehanTuosta
        fiktiooooota kirjoitti:

        Vai tuhotaan se Kainuun luonto, kun hyötypuu otetaan käyttöön? Halooooo oikeesti!! Suomi elää metsästä?!!! Kun se oikein tehdään, niin luonto vaan virkistyy touhusta! Tuskin ne siellä aukkohakkuita ovat tekemässä? Menkää te viherpiipertäjät katsomaan vaikka Talvivaaran purkuputken asennusta, että teistä olisi joskus edes jotakin hyötyä!

        ...Tuskin ne siellä aukkohakkuita ovat tekemässä?...

        https://www.flickr.com/photos/greenpeacesuomi/sets/72157631842070856/


      • Käpytikka

        Näkyy nuissakin kuvissa Suomen valtion omaisuus lahoavan pystyyn. Kiristetään vaan verotusta ja nostetaan polttoaineen hintaa niin saahan se valtio tulonsa sitäkin kautta ja säästyy metsät. Paljonkohan on veroprosentti ja polttoaineen hinta jos puusta saatava tulo kerätään verotuloina ja jätetään metsät käsittelemättä, ja onko Greenpeace valmis työllistämään kaikki nämä pohjois-suomen asukkaat, jotka jää työttömiksi suojelun takia.


      • Puutamarkkinoille
        Käpytikka kirjoitti:

        Näkyy nuissakin kuvissa Suomen valtion omaisuus lahoavan pystyyn. Kiristetään vaan verotusta ja nostetaan polttoaineen hintaa niin saahan se valtio tulonsa sitäkin kautta ja säästyy metsät. Paljonkohan on veroprosentti ja polttoaineen hinta jos puusta saatava tulo kerätään verotuloina ja jätetään metsät käsittelemättä, ja onko Greenpeace valmis työllistämään kaikki nämä pohjois-suomen asukkaat, jotka jää työttömiksi suojelun takia.

        Turha se on täällä ruikuttaa miten pitää toimia. Ajatellaanpa asiaa toisesta näkökulmasta. Valtio päättää miten toimitaan milläkin sektorilla, eiköhän tyydytä siihen mitä päättäjät eduskunnassa päättää. Eduskunta päättää valtion metsien käytöstä ja se on ihan oikein. Ajatellaanpa asiaa toisessa valossa; armeija, poliisi, sairaanhoito, koululaitos, työtön, eläkeläinen, suomalainen jne...kaikki me ollaan riippuvaisia suomen metsistä ja siitä rahasta mikä kilahtaa valtion kassaan kun puuta laitetaan pinoon.
        Suojelulla vain lahotetaan arvokas puupääoma metsiin, josta vain hyötyy ötökät ja Greenpeace, joka vaikuttaa olevan terroristi järjestö kuten isis, joka ei kaihda mitään keinoja.


      • Suominousuun

        Suurin osa näistä luontohihhuleista on jotain peeaukista kouluttamatonta sakkia, jotka kaipaa vaan arkeen jotain uutta ja saavat muutaman lantin tilileen Greenpeacelta, joka taas käyttää hyödykseen näitä "rikollisia" ja kriminaaleja joilla ei ole mitään menetettävää, koska kaikki on jo ulosmitattu.


      • OrsiaTimanttiterä
        Suominousuun kirjoitti:

        Suurin osa näistä luontohihhuleista on jotain peeaukista kouluttamatonta sakkia, jotka kaipaa vaan arkeen jotain uutta ja saavat muutaman lantin tilileen Greenpeacelta, joka taas käyttää hyödykseen näitä "rikollisia" ja kriminaaleja joilla ei ole mitään menetettävää, koska kaikki on jo ulosmitattu.

        Päinvastoin. Kouluttamattomat tyhjätaskut uunin pankolta näkyy säestävän MH:n räkyttäjiä tälläkin palstalla.


    • faktaa

      Metsähallitus on tainut palkta trolleja puolustamaan luonnon tuhoamistaan.Nämä sivystymättömät saman litugian saarnaajat eivät edes ymmärrä miten luonnon monimuotoisuuden tuhoamien vaikuttaa laajasti heikentäen ihmisten elämää tulevaisuudessa monella muotoa.Näille sivystymättömille ei ole vielä selvinnyt se totuus ,ettei Jumala ole luomistyösssän luonut yhtään turhaa eläintä ja Jumalan tiedossa on ollut myös se,että missä elinympäristössä luomansa eläimet, linnut,matelijat elää.Nämä viimeisiä ikimetsien hakkuita vaativilla on vain itsekkyys pinnalla oman työpaikan säilymisen johdosta.Vaikka nämä Metsähallituksen itsekeskeiset toimihenkilöt ja muut heitä siipeilevät ihmiset eivät edes menetä työpaikkkojaan liito-oravien ja ikimetsien hakkaamattomuuden vuoksi,koska nuoria metsälöitä on yllinkyllin hakattavana.Vain pakkomielteen ja peraatteen vuoksi nämä luonnosta vastuuttomat ihmiset haluaa riistää kaiken luonnosta välittämättä mitä tuhoa se aikaan Eu- ympäristökomission tuoreen raporrtin mukaan Suomi on muista Eu-n maista kakista vähiten kantanut vastuuta luonnon monimuotoisuuden säilymisestä ja sitä kaikista eniten on tuhonnut ja tuhoaa valtion metsiemme hallintaa pitävä Metsähallituksen talouspuoli.Lähiaikoina on laajaa raportointia ympäri maailman Suomen Metsähallituksen toiminnasta ikimetsien tuhoajana.Ootellaan sitä ihan rauhassa.

    • Järkikäteen

      Sivistymättömät viherpiipertäjät täällä yrittää saada kansaa barrikaadeille oman etunsa puolesta ja yrittävät tehdä itsensä ja työpaikkansa tärkeäksi muka luonnonsuojelun nimissä. Kyllä Suomessa osataan metsiä käsitellä ja lakikin velvoittaa sen että, uusi puusukupolvi on saatava hakkuun jälkeen kolmen vuoden sisään aikaiseksi, eli muokattava se maa on jos aiotaan uusi metsä saada alulle.
      Onhan tuo ihan tyhmää touhua yrittää vaikuttaa asioihin täällä toteuspäässä, kun päätökset hakkuista tehdään arkadianmäellä, joten luulisi tyhmempikin ymmärtävän, että jos halutaan vaikuttaa Suomen metsien käsittelyyn niin yhteydenpito päättäviin virkamiehiin on ainut tie.
      Onneksi meidän virkamiehet on sen verran asioista perillä, etteivät he lähe näiden viherbandiittien juoksupojiksi, mikä on aivan oikein.
      Mietinkin tuossa lakialoitetta, joka kuuluisi näin. Henkilö tai yhteisö, joka omalla toiminnallaan hankaloittaa Suomen valtion harjoittamaa liiketaloudellista toimintaa, olkoonpa kyseessä asetarvikkeiden valmistus, valtion harjoittama puukauppa omissa metsissään tai vaikkapa muu tietotaidon ulosvienti, tai monien muiden valtion harjoittaman alojen liiketoiminnan hankaloittaminen on tuomittava maanpetoksesta karkoitettavaksi tai vankeuteen määräajaksi.

      • lorkku

        Vai sivistymätttömät viherpiipertäjät. Kirjoituksestasi päätellen se sivityksen puute taitaa vaivata enemmän näitä Mh-n trolleja.


      • pääpölkylle

        Hei nim. Järkikäteen. Olen kanssasi aivan samaa mieltä! Nämä helkkarin piipertäjät ovat joka asiaa sotkemassa ja ei niitä oikeasti luonto kiinnosta, vaan julkisuus! Se yksikin ämmä joka oli siellä Venäjällä laivaa valtaamassa, voiko typerämpää touhua enää olla? Olisivat pitäneet Venäjän vankilassa 10- vuotta koko sakkia ensi hätään, niin eiköhän siellä hörhöilyt alkaisi loppumaan! Suomi on aina elänyt metsästä ja nyt on jo aivan liian paljon suojeltu suomen alueella, näiden pölövästien toimesta! Ei muuta kun puuta nurin ja Suomi nousuun!


      • Luonnonystävä

        Tosi hyvää tekstiä nimimerkiltä Järkikäteen!


    • hiljaiseksi_vetää
    • tietämättömyyttä

      Sivistyksen puute lienee enemmänkin näiden suojelunvastustajien korvienvälissä pakkomielteenä.

    • käpytikanpersiessä

      Nyt olisi hyvä sauma kaikilla ideanikkareilla näyttää, miten vanhojen metsien Suomussalmelle ja Kainuulle tuomalla arvolla ylläpidetään aluetaloutta pystyssä.
      Tähänhän sitä aina päädytään, talouspolitiikkaan. Eli miten tuottaa metsät/luonto/luonnonvarat hyvinvointia alueelle. Jotta alue pysyisi elinvoimaisena jatkossakin täytyy olla kannattavia töitä alueen ihmisille. Karvat pystyssa terhistellään millon missäkin, mutta vaihtoehtoja hyvinvoinnin kartuttamiseen, edes ylläpitämiseen on hyvin vähän.
      Oma otaksuma on, että hakataanko puuta vai säästetäänkö kulkijoiden ihasteltavaksi, niin talousmetsinä antavat edes jotain työtä ihmisille.
      Jotta käsitykseni muuttuisi, pitäsi metsäpolut olla kieränään rahaa tuovia(ja samalla "koskematonta" luontoa kuluttamattomia) kulkijoita, ettei niiden polkujen umpeen kasvamisen takia takia tarvitseisi vonkua yhteiskunnalta verovaroja.
      Vastustaa aina voi, mutta kun pitäsi saada elantoakin...

      • pääpölkylle

        Kirjoitatpa todellakin asiaa käpytikanper...! Ei näitä piiperöitä edes kiinnosta se kuinka ihmiset tulee toimeen siellä! Jos siellä metsät suojellaan, niin siellä tuskin todellakaan käveleskelee turisteja niin paljon, että saatte elantonne niiltä. Nyt kun sinne on tulossa kunnon rata ja lanssipaikka, niin puuta kulkee paljon paremmin/ nopeammin. Kun vielä saisitte kunnon puunjalostus tehtaan/ sahan sinne, ettei tarvitseisi pyöreänä puuna kuljettaa muualle, niin siitäkin jäisi todella iso taloudellinen hyöty teille koti kuntaan!


    • viipeltäjä

      Suomussalmen metsiä pitää rauhoittaa ainakin 20 vuotta kaikenlaisilta hakkuilta ja ojituksilta.Pitäjä on jo muutenkin tuhoon tuomittu, koska luontoa on tuhottu liikaa.

    • ccccccccccccccccc

      Pääpölkylle : Hyvä kirjoitus .Lue Kainuun Sanomien 21.3.2015 etusivulla mitä on suunnitteilla Kajaaniin .Mikäli puuta ei jälosteta täällä ei nykinen hyvinvoiti ei voi jatkua .Vaalit on tulossa jos järki viimmein voittaisi . Suomi nousee vain työllä -( T Y Ö P A I K O I L L A ).

      • pääpölkylle

        Se on aivan totta, että mitä pitemmälle lähtöpäässä pystytään tuote jalostamaan, niin sitä enemmän jää rahaa kotikuntaan, joka vaikuttaa suoraan hyvinvointiin. Suomi todellakin nousee vain työllä!


    • Kaupunkiserkku
    • timbööö
      • timböö

        siinä meni muutama öttiäinen


    • timböö

      Kuulkaahan, täällä ei ole kohta töitä kuin metsissä.

    • timböö

      Luontoliittolaisten tavoitteena on sahata lopuksi sähkölinjat ja puhelinpyväät ja viimeinen samuttaa valot ja jättää tämä kaunis maakunta ötököille.

      • stihlms

        Kyllä se sahan ääni kuuluu suomalaiseen metsään, siinä kuin teerenkin soidin jos me täällä halutaan asua.


      • Älä_Viitsi
        stihlms kirjoitti:

        Kyllä se sahan ääni kuuluu suomalaiseen metsään, siinä kuin teerenkin soidin jos me täällä halutaan asua.

        Onko motokuskit siirtyneet takaisin stihlin kahvoihin?


      • timböö
        Älä_Viitsi kirjoitti:

        Onko motokuskit siirtyneet takaisin stihlin kahvoihin?

        meeppä joskus sinne metsään kuuntelemaan työn ääniä, saha se soi motonkin keulassa.


      • TotuuksiaUuninpankolta
        timböö kirjoitti:

        meeppä joskus sinne metsään kuuntelemaan työn ääniä, saha se soi motonkin keulassa.

        Stihlikö se parkuu moton kouran kupeessa?


      • timböö
        TotuuksiaUuninpankolta kirjoitti:

        Stihlikö se parkuu moton kouran kupeessa?

        Meeppä itse katsomaan niin tiiät? puuta se kumminkin leikkovaa. Luulis noinkin hölömön tietävän vaikkei tiijä mistään mitään.


    • Anonyymi

      Mitäs Suomussalmelle / Ämmänsaarelle kuuluu nykyään? 😁

    • Anonyymi

      Bisnekset jyllää ja vointikin on aivan mainio.

    • Anonyymi

      Kyllä metsähallituksen pitää tehostaa hakkuutoimintaa, jotta saadaan rahaa valtion kassaan jaettavaksi sinne sun tänne.

      • Anonyymi

        Luuletko että Metsähallitus on joku paikallinen toimija ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko että Metsähallitus on joku paikallinen toimija ?

        Metsähallitus tekee korvaamatonta tuhoa ikimetsissä. Sitten on hirmu rikos kun kalastaja kaataa pikkuhongan tulipuiksi. Ahvenen ja hauen kalastuksesta pitäsi maksaa korpijärvillä. Mitä hittoa muka metsähallitus tekee näidenkin järvien järvien kalakannan hoidolle, ei yhtikäs mitään. Ne on luojan luomia ja kasvattamia kaloja, niillä ei ole kellään oikeutta rahastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsähallitus tekee korvaamatonta tuhoa ikimetsissä. Sitten on hirmu rikos kun kalastaja kaataa pikkuhongan tulipuiksi. Ahvenen ja hauen kalastuksesta pitäsi maksaa korpijärvillä. Mitä hittoa muka metsähallitus tekee näidenkin järvien järvien kalakannan hoidolle, ei yhtikäs mitään. Ne on luojan luomia ja kasvattamia kaloja, niillä ei ole kellään oikeutta rahastaa.

        Pitäähän etelän vetelille saada euroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäähän etelän vetelille saada euroja.

        Pitäähän ulkopaikkakuntalaisille koneyrittäjille saada töitä!


    • Anonyymi

      Jospa nykyiset "metsäammattilaiset" pelkäävät hyttysiä niin paljon särkillä kulkiessa. Sitten hakataan tuulelle tilaa tuivertaa.

    • Anonyymi

      Hienoa , metsä saa uuden kasvun entistä ehompana . Hieman aikaa niin uusi metsä on vallannut koko alueen , joten luonto uusiutuu .

      • Anonyymi

        Horsma ja paju kasvaa kummasti. Siinä uutta metsää sinulle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe