Hoitokokousikävä

saatanalleheittäjä

Mitä voisi pahimillaan käydä ilmi, jos SRK alkaisi selvittää 70-luvun tapahtumia julkisesti? Onko heillä itsellään jotain salattavaa, jonka paljastumista pelätään, mikäli he ottavat esille hoitokokoukset ja niihin johtaneet syyt?

Jotain tuolloin tapahtui, koska tuollainen ihmisten nöyryyttäminen yhtäkkiä alkoi, mutta mitä se oli? Ja jos silloin oltiin aivan oikealla asialla, ja toimittiin raamatun mukaan, miksi tänä päivänä asioita ei hoideta samalla lailla? Missä on tuon mittakaavan hoitokokouskäytäntö tänä päivänä?

51

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aila62

      ## miksi tänä päivänä asioita ei hoideta samalla lailla? Missä on tuon mittakaavan hoitokokouskäytäntö tänä päivänä? ##

      Siksi, että vaikka aikanaan sitä käytäntöä pidettiin oikeana ja raamatullisena, niin tänä päivänä enemmistö ajattelee toisin.

      • Edessäpäin

        Yksikään uskovainen ei pidä hoitokokouksia oikeina - se on totuus! Eikä kukaan uskovainen ajattele toisin. Sellaiset henkilöt, joilla on edessään valtava häpeä eivät halua, että hoitamisia selvitettäisiin. Tiedän paljon näistä tapahtuista - enkä ole missään vaiheessa pitänyt hoitoväkivaltaan syyllistyneitä uskovaisina - enkä tule pitämään ennekuin näen heidät seurakunnan edessä tunnustamassa tekonsa. On hyvä, että asiat menevät koko ajan eteenpäin.


      • kdjie
        Edessäpäin kirjoitti:

        Yksikään uskovainen ei pidä hoitokokouksia oikeina - se on totuus! Eikä kukaan uskovainen ajattele toisin. Sellaiset henkilöt, joilla on edessään valtava häpeä eivät halua, että hoitamisia selvitettäisiin. Tiedän paljon näistä tapahtuista - enkä ole missään vaiheessa pitänyt hoitoväkivaltaan syyllistyneitä uskovaisina - enkä tule pitämään ennekuin näen heidät seurakunnan edessä tunnustamassa tekonsa. On hyvä, että asiat menevät koko ajan eteenpäin.

        Pidätkö minua uskovaisena?

        E. P. (rov.)


      • Henget_työttömänäkö

        Henkioppi ja hoitokokoukset halutaan haudata hiljaisuudessa. Niissä saarnoissa, joita olen radion välityksellä kuullut, erityisesti jokavuotisten suviseurojen aikana, ei henkioppi ja siihen liittyvät hoitokokoukset ole olleet lainkaan esille. Hoitokokukset oli voimalla toteutettu myllerrys ja täysi kaaos rauhanyhdistyksissä, keskeisenä aiheena väärät henget ja henkiparannus. Ovatko ne lukuisat henget nyt työttömänä vaiko muuten vain jouten? Kenties matkoilla tai nukkumassa kuten profeetta Eliaan aikana Baalin profeettain Jumala. (1.Kun 18)


      • Mikäeronäillä

        Miten niin "haudata hiljaisuudessa"?
        SRK ilmoitti jo aikaa sitten että hoitokokouksia ei enää pidetä mutta puhutteluja ja sielunhoidollisia keskusteluja pidetään edelleen. Näin on.


      • Vastuu_henkiopista

        Hoitokokousten aikaan Ry:n saarnoissa, lehdissä ja vuosijulkaisuissa henkioppi ja henkiparannukset oli vahvasti esillä. Hoitokokoukset saivat paljon pahaa aikaan ja tulivat julkiseen tietoisuuteen. Ulkopuolisen painostuksen lisääntyessä SRK ilmoitti luopuvansa hoitokousten pitämisestä. Myöhemmin SRK:n toimesta niitä myös pahoiteltiin julkisesti. Kuitenkaan henkiopista ei ole luovuttu, eikä asioita korjattu. Henkioppia ja hoitokouksia edelleen puolustellaan keskusteluissa ja tälläkin palstalla.

        Monet Ry:n ihmiset ovat keskusteluissa henkiopista ja henkiparannuksista todenneet vältellen: No, se oli sitä aikaa, ei se sellaista enää ole, ei niistä enää puhuta.

        Aika kuluu, sukupolvet vaihtuvat. Henkioppi halutaan vaikenemalla haudata historian hämärään. Aika hoitaa. Kuitenkin perustus on puhdistamatta. Synti ja vääryys ei vanhene, niistä on tehtävä parannus. Totuutta ei voi paeta.

        On väärin nuorempia kohtaan etteivät tunne oman yhteisönsä perustuksellisia tosiasioita. Ketään ei saa johtaa harhaan, pitää tuntea vastuunsa.

        Matt. 18
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.
        7. Voi maailmaa pahennusten tähden, sillä pahennukset kumminkin tulevat! Voi kuitenkin sitä ihmistä, jonka kautta pahennus tulee!


    • Elämäonarvokas

      Se, että hoitamisilla tuhottiin monen elämä ei ole Pyhästä Hengestä, vaan itse perk.leestä. Kateelliset ja röyhkeät ihmiset huomasivat tilaisuutensa tulleen. Pahennuttiin asioista, joita itse tavoitetiin. Ihmiset kiusattiin melkein hengiltä.

      Jos tahdot tietää, mihin ihminen oikeasti uskoo, et kuuntele mitä hän sanoo, vaan tarkkailet mitä hän tekee kanssaihmisilleen.

      Tähän uskon!

      • helvettiin

        Aloitajan mainitsemaa tutkimusta ei ikinä aloita vl:llät, ainakaan nii kauan kuin yksikään hoitokokouksissa erottajan ollut elää, ja tuskin sittenkää, sehä oli "siunaksellista" kun muumot ja paapat ja miksei nuoremmatkin lensi


      • Kunnianpieru

        Hoitokokoukset koituvat loppujen lopuksi hoitajien oman iaäkaikkisen elämän tuhoksi. Sitä saa mitä tilaa - valheeseen perustuvaa kunniaa ja mainetta.


      • pitkä_rojekti
        helvettiin kirjoitti:

        Aloitajan mainitsemaa tutkimusta ei ikinä aloita vl:llät, ainakaan nii kauan kuin yksikään hoitokokouksissa erottajan ollut elää, ja tuskin sittenkää, sehä oli "siunaksellista" kun muumot ja paapat ja miksei nuoremmatkin lensi

        Aini Linjakumpu Lapin yliopistosta on tehnyt tutkimuksen "Haavoittunut yhteisö". Se ei tuo mitään uutta jo tiedossa ennestään olleen lisäksi. Tämä hoitokokoussekoilu on semmoinen kestoaihe, josta varmaan puhutaan vielä vuosikymmeniä.


    • Esimerkkikin

      Kuinka moni mykkähoitaja on jo paljastunut huoraksi? Oliko se nyt 2011 suviseuroissa, kun jossakin puheessa saarnattiin siitä, että hoitamissa "heikot" pokottivat vahvat uskomaan oman omantuntonsa kautta. Tämä on kyllä osuvasti sanottu! Huoratahan voi irstaissa ajatuksissaankin naida toisen puolesta. Ja vaatia toista - aivan asiasta tietämätöntä - tekemään parannusta omasta kiimastaan.

    • Karjakso

      Ei ala SRK selvittää hoitokokouksia. Ei ikinä. He itsekin tietävät, kuinka eksyksissä olivat ja ovat. Selvittäminen olisi julkinen tunnustus siitä. Ylpeys ei jousta.

    • AikaNäyttää

      Ylilyöntejä sattui silloin, mutta niitähän sattuu nytkin: langenneita kanssaveljiä ollaan heti lynkkaamassa oikein valtamedian voimin. Armoa ja anteeksiantoa ei tunneta. Se on sitä hoitokokousmenttaliteettia tänä päivänä. 70-luku oli "henkien taiselujen" aikaa, kantelijoina olivat mm. PS hengenheimolaisineen. Nyt taitaa olla sama meininki menossa, hoitomiehet tosin ovat vielä susina lammasten vaatteissa?

      • voittosulijo

        SRK-suvaitsevaisuus liikkeen sisällä on tätä: Kun oot samaa mieltä, oot uskossa. Kun oot eri mieltä, oot kieltänyt uskosi. Erimielisyyden aihe voi olla puolue, korvikset tms. Seuratkaa esim. SULILA-VOITTONEN -uutisointeja.


      • Erimeininki

        Nyt ei ole missään mielessä sama meininki - silloin puhuteltavat eivät pääosin tienneet mistä hoitajat heitä puhuttelivat ja millä heitä kiusasivat. Ehei aivan muusta on kysymys..., ehei ei..., ei olet ymmärtänyt väärin..., ei, ei en minä sitä tarkoittanut... - tätä saattoi kestää tuntikausia ja päiviä ja loppujen lopuksi vuosia. Ja syy saattaa kymmenien vuosienkin päästä olla edelleen täysin pimennossa. Hoitajat ovat saattaneet vilpillisesti hämäykseksi tehdä jopa parannusta puhuteltavalle jostakin, mutta ei siitä asiasta mitä ovat puhuteltavan seläntakana levittäneet mustamaalatakseen puhuteltavaa. Syytä ei kerrottu ja Kristuksen kirkkolakia väkivallan apuvälineenä käyttäen ympärille kerättiin aina vain isompi ja isompi porukka pilkkaamaan puhuteltavaa ja hänen omaatuntoaan. Nyt tiedetään hyvin tarkasti hoitajien syntielämä/toiminnan motiivit/syyt miksi näitä asoita pidetään esillä.


      • Amazed

        Henkioppi ja hoitokokoukset olivat väkevä eksytys pois totuudesta. Jumala on sanassaan ilmoittanut totuuden ja se tulee olla meitä ohjaamassa. Jumala on armollinen ja laupias, joka tunnustaa tekonsa ja katuu, hänelle annetaan kaikki synnit anteeksi.

        2.Tess 2
        1. Sentähden on Jumala heille lähettävä väkevän eksytyksen, niin että he valheen uskovat:
        12. Että ne kaikki tuomittaisiin, jotka ei totuutta uskoneet, vaan vääryyteen suostuvat.

        Apt 17
        30. Nämät eksytyksen ajat on tosin Jumala sallinut, ja ilmoittaa nyt kaikille ihmisille joka paikassa, että he parannuksen tekisivät.
        31. Sillä hän on päivän säätänyt, jona hän on maan piirin tuomitseva vanhurskaudessa, sen miehen kautta, jonka hän on säätänyt, ja jokaiselle ilmoittaa uskon, siinä että hän hänen kuolleista herätti.

        Hebr 12
        16. Ettei joku olisi huorintekiä eli jumalatoin niinkuin Esau, joka yhden atrian tähden myi pois esikoisuutensa oikeuden.
        17. Sillä te tiedätte, että kuin hän sitte tahtoi periä siunausta, tuli hän hyljätyksi; sillä ei hän löytänyt yhtään parannuksen siaa, vaikka hän sitä kyyneleillä etsi.


    • Amazed

      Selvittämisen vaatimus on tullut aiheesta. SRK:n ja Rauhanyhdistysten toimesta järjestettiin laajasti ja vuosikausia kestäneitä hoitokokouksia, joissa pilkattiin ja häväistiin ihmisiä tosi julmasti. Keksittiin vaikka minkälaisia perusteita syytöksille. Oli todellista sadismia. Henkiä oli jos minkälaisia ja nimisiä. Mikä vaan saattoi olla joku henki. Jos ei hyväksynyt keksittyä syytöstä, oli syytetty heidän mukaansa noussut Jumalan seurakuntaa vastaan. Näin korotettiin Rauhanyhdistys Jumalaksi, sitä piti kuulla ja totella vastoin Raamattua.

      Vääryydessä ei voi olla osallisena vaikka ei itse tekisikään, osallisuuteen riittää että tavalla tai toisella hyväksyy, vaikkapa hiljaa hyväksymällä. Sehän on itsensä pettämistä. Jumalaa ei voida pettää.

      Nyt myöhemmin asioista ei haluttaisi puhua, eikä tunnustaa tapahtuneita. Moni aikoinaan kielletty asia on nyt tullutkin sallituksi, vaikka Raamattu on sama. Muistaa sopii ettei rikokset Jumalan edessä vanhene. Jeesuksen sovintotyö on ainoa joka puhdistaa meidät.

      Perustus on edelleen puhdistamatta. Tunkion voi poistaa ja itsensä puhdistaa kaikesta. Se edellyttää rehellistä toimintaa. Vääryydet ja rikokset pitää tunnustaa, tehdä parannus. Selittely ja vähättely ei puhdista mitään.

      • eimeeläpi

        Voisitko luetella ne asiat, jotka olivat ennen kiellettyjä, mutta nyt ovat sallittuja? Esim. televisio ei mene läpi, sillä tietokone ja internet on tänä päivänä paaaljon muutakin kuin pelkkä töllö. Alkoholia taikka ehkäisyä ei hyväksytty ennen eikä nytkään. jne...


      • Amazed

        Aikaisemmin kiellettyjä asioita löytyy. Tarkastelu pitää ulottaa pitemmälle ajanjaksolle. Tarkoitan nimenomaan niitä ohjeita, joille ei löydy perusteita Raamatusta. On annettu ohjeita, joista muodostui käyttöön perinnäissäännöksiä ja joiden noudattaminen katsotaan tai on aiemmin katsottu uskon osoitukseksi. Jotkut niistä liittyvät tapakulttuuriin, osallistumiseen kirkon toimintaan, puoluepolitiikkaan, pukeutumiseen ja muihin ulkoisiin asioihin, suhtautumiseen televisioon jne. Ohjeissa ja käytännöissä on alueellisia ja paikkakuntakohtaisia eroja. Yksityiskohtaisia ja tarkempia tietoja löytyy helposti tältäkin palstalta ja muilta nettisivuilta hakusanoilla sekä hoitokokouksia koskevista selvityksistä, esim. Linjakummun tekemä tutkimus hoitokokouksista ”Haavoittunut yhteisö”.

        Kysyjä ilmeisesti pitää tv-ohjelmien katsomista tietokoneella eri asiana kuin katsoa suoraan tv-vastaanottimesta. Monet Ry:ssä olevat henkilöt mielellään tuovat esille miten katsovat tv-ohjelmia Yle areenasta. Tällä tavalla on löydetty kiertotie syrjäyttää tv-kielto. Aikoinaan tv ei ollut sallittu edes opetuskäytössä kouluissa.
        Hoitokokousten aikana 1970-luvulla rauhanyhdistysten henkilöiden elämää valvottiin tarkasti. Muistan hyvin kun 70-luvulla alettiin puhua hengenviasta. Tällä tavalla henkioppi tuotiin Ry:n sisälle. Tästä se väärän, Raamatun vastaisen opin levittäminen alkoi. Vähän myöhemmin oppiin lisättiin uusia nimikkeitä: väärä henki, isäntähenki, kuiva lakihenki, kososlainen henki, jne. Johtohenkilöt ryhtyivät valvomaan seurakuntalaisten uskonelämää ja ottivat oikeudekseen määritellä kenen tahansa sieluntila omien näkemystensä mukaisesti.
        Pääaihe näissä hoidoissa oli henkiparannus. Olipahan tehnyt, kysynyt, sanonut tai jättänyt tekemättä jotain, keksittiin täysin aiheettomia syytöksiä, kaikki kelpasivat. Tuloksena hoitajat totesivat syytetyssä olevan väärän hengen. Aikaa myöten niille löytyi useita eri nimiä.

        Erityisen paha asia oli kun kysyi Raamatun perustusta henkiopille ja perusteettomille syytöksille. Hoitokokouksissa sanottiin: Ei tässä Raamatuita tarvita, olet Raamatulla sekoittanut itsesi. Tuomiona oli väärä henki vaikka perusteita ei löytynyt eikä löydy koskaan. Srk:n ja muutamat rauhanyhdistysten johtohenkilöt määräsivät mistä hengestä milloinkin oli tehtävä parannus.

        Hoitajat, Ry:n johto ryhtyi toimimaan ihmisten omana tuntona! Jos syytetty ei hyväksynyt syytöksiä ja ei suostunut henkiparannukseen, seurauksena oli erottaminen Ry:stä ja julistaminen uskonsa kieltäneeksi.

        Raamattu kuitenkin opettaa: Tunne ainoastaan sinun syntisi. Siis jokainen tuntee omat syntinsä Jumalan sanan valaisemina. Synti on Jumalan tahdon vastainen teko ja Jumalan tahto on ilmoitettu Raamatussa. Jumalan sana tulee olla jalkaimme kynttilä, ei mikään muu. Silloin emme eksy.


      • eimeeläpi

        Ylilyöntejä toki sattui puolin ja toisin, mutta ilman hoitokokouksiksi kutsuttuja keskustelutilaisuuksia vl-kristillisyys olisi kyllä maallistunut muun yhteiskunnan mukana! Etkö ymmärrä, että kysymys oli henkien taistelusta: kun tuli Jumalan aika, niin "riivaaja"-henget ajettiin Jumalan henen voimalla ulos ja alkoi pitkä, ihan näihin päiviin kestänyt, rauhan ja työn aika. Nyt riivaajahenget taas nostavat päätään, mm. syyttämällä poisnukkuneita puhujaveljiä "hoitomiehiksi" ja peloittelevat uusilla "hoitokokouksilla".. Ns. "valistunut" itsekkyys on huipussaan: Raamatun opetus seurakuntaäidistä ja kuuliaisuudesta seurakunnan äänelle on heille kauhistus. Mediaa ja maallisia regimentteja käytetään viekkaalla tavalla hyväksi, kun hyökätään seurakuntaäitiä ja Jumalan valtakuntaa vastaan. Mutta kaikella on aikansa: kun tulee Jumalan aika, nämäkin "valheveljet" ajetaan ulos Jumalan Pyhän hengen voimalla. Siihen ei tarvita tuomiokapitulin päätöksiä eikä median rummutusta.


      • yksvaan1
        eimeeläpi kirjoitti:

        Ylilyöntejä toki sattui puolin ja toisin, mutta ilman hoitokokouksiksi kutsuttuja keskustelutilaisuuksia vl-kristillisyys olisi kyllä maallistunut muun yhteiskunnan mukana! Etkö ymmärrä, että kysymys oli henkien taistelusta: kun tuli Jumalan aika, niin "riivaaja"-henget ajettiin Jumalan henen voimalla ulos ja alkoi pitkä, ihan näihin päiviin kestänyt, rauhan ja työn aika. Nyt riivaajahenget taas nostavat päätään, mm. syyttämällä poisnukkuneita puhujaveljiä "hoitomiehiksi" ja peloittelevat uusilla "hoitokokouksilla".. Ns. "valistunut" itsekkyys on huipussaan: Raamatun opetus seurakuntaäidistä ja kuuliaisuudesta seurakunnan äänelle on heille kauhistus. Mediaa ja maallisia regimentteja käytetään viekkaalla tavalla hyväksi, kun hyökätään seurakuntaäitiä ja Jumalan valtakuntaa vastaan. Mutta kaikella on aikansa: kun tulee Jumalan aika, nämäkin "valheveljet" ajetaan ulos Jumalan Pyhän hengen voimalla. Siihen ei tarvita tuomiokapitulin päätöksiä eikä median rummutusta.

        Noin sinänteet tyhjäksi tuhanten kärsimään joutuneiden lasten ja aikuisten pelon ja häpeän, jotka aiheutti vallanhimoiset ihmiset julmuuttaan. Rukoilen, että Jumala avaa suomuksesi ja uskallat takertua seurakunnan sijaan, seurakunnan päähän, Kristukseen

        Toivon että mietit seuraavia sanoja ja tutkit niitä sydämesäsi. Jumalan valtakunta ei ole siellä eikä täällä. Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa pyhässä hengessä.


      • Amazed

        Jumalan seurakunta on koottu elävistä kivistä, jonka kulmakivenä on Herra Jeesus Kristus ja jonka Jumala yksin tuntee. Seurakunnan tulee olla Kristukselle alamainen. Perustus on Jumalan Sana.

        Rauhanyhdistyksen opin ydin on "seurakunnan" korottaminen Jumalan yläpuolelle. Uskomisen kohteeksi silloin 70-luvulla tuli vl-yhteisö itse. Jumalan sana hylättiin: sanottiin "ei tässä Raamatuita tarvita". Vaadittiin ehdotonta kuuliaisuutta "seurakunnalle". Tosiasiassa seurakunnalla ei ollut mitään sanomista näihin asioihin, ei edes voinut kysyä. Jos kysyi oli tuomiona väärä henki. Johtohenkilöt määräsivät mistä hengestä milloinkin oli tehtävä parannus. Hyvin näkyy miten valta turmelee ja vääryys on saanut vallan.

        Raamattu opettaa tekemään parannuksen vain synnistä, siitä mitä ruumiissaan on tehnyt. Hengistä ei tehdä parannusta. Kukaan meistä ei ole niitä tehnyt. Mitenpä niitä voisi tehdä.

        Parannus on mielen muutos, katumusta ja vaivaa synnin tähden ja samalla uskomista ne Jeesuksen sovittamina anteeksi. Miten voi tuntea tehneensä vääriä henkiä, kun niitä ei edes kykene tekemään.

        Meidän tulee rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseämme. Rakkaus on lain täyttymys.

        Matt. 7:15
        "Mutta kavahtakaat teitänne vääristä prophetaista, jotka teidän tykönne lammasten vaatteilla tulevat, mutta sisältä ovat raatelevaiset sudet."

        Jumalan, Isämme tahto on ilmoitettu meille Raamatussa. Se on vahva perustus, joka kestää viimeisenäkin päivänä.


      • eimeeläpi

        Nimenomaan, vain synneistä pitää tehdä parannusta. Mutta on muistettava myös apostolin kehoitus "älkää Henkeä sammuttako"... ja myöskin toisaalla "kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi". Väärät ja julmat henget olivat monin paikoin vallalla 70-luvulla: Jumalan seurakunta, siis pyhien yhteisö, rukoili Jumalaa, että Hän lähettäisi Pyhän Henkensä puhdistamaan Siionia ja Jumala kuuli rukoukset. Pieni eriseura taisi silloin lähteä omille teilleen, mutta valtaosa silloisista vl-kristitiystä jatkoi talostelua veljellisen ja sisarellisen rakkauden hengessä. Alkoi jälleen ihana evankeliumin työn aika, jota on jatkunut aivan näihin päiviin saakka. Jos jollakulla on jotain hampaankolossa silloisia aikoja taikka mahdollisesti tapahtuneita ylilyöntejä kohtaan, hän voisi ensimmäiseksi antaa anteeksi ja toiseksi myös pyytää anteeksi, jos niin sydämessään tuntee... Katkerassa sydämessä ei asu Pyhä Henki: se on arka lintu, joka pakenee ihmisestä syntien ja ylitsekäymisten vuoksi. Vain evankeliumi, joka julistetaan Jumalan valtakunnassa, puhdistaa sydämen ja palauttaa eksyneen takaisin pyhien yhteyteen.


      • Piruntyötä
        eimeeläpi kirjoitti:

        Ylilyöntejä toki sattui puolin ja toisin, mutta ilman hoitokokouksiksi kutsuttuja keskustelutilaisuuksia vl-kristillisyys olisi kyllä maallistunut muun yhteiskunnan mukana! Etkö ymmärrä, että kysymys oli henkien taistelusta: kun tuli Jumalan aika, niin "riivaaja"-henget ajettiin Jumalan henen voimalla ulos ja alkoi pitkä, ihan näihin päiviin kestänyt, rauhan ja työn aika. Nyt riivaajahenget taas nostavat päätään, mm. syyttämällä poisnukkuneita puhujaveljiä "hoitomiehiksi" ja peloittelevat uusilla "hoitokokouksilla".. Ns. "valistunut" itsekkyys on huipussaan: Raamatun opetus seurakuntaäidistä ja kuuliaisuudesta seurakunnan äänelle on heille kauhistus. Mediaa ja maallisia regimentteja käytetään viekkaalla tavalla hyväksi, kun hyökätään seurakuntaäitiä ja Jumalan valtakuntaa vastaan. Mutta kaikella on aikansa: kun tulee Jumalan aika, nämäkin "valheveljet" ajetaan ulos Jumalan Pyhän hengen voimalla. Siihen ei tarvita tuomiokapitulin päätöksiä eikä median rummutusta.

        Ai, että ylilyöntejä vain sattui! Kieltämättä aika kevytkenkäinen on ilmaisusi asiasta. Sotket vielä Jumalankin hirvittäviin hoitovääryyksiin, vaikka kaikki tällä hetkellä tietävät, että väärähenkiset hoitajat kulkivat itse perkeleen talutusnuorassa. Minulla on hyviä esimerkkejä, jotka tänä päivänä tarkasteltuna näyttäytvät siinä valossa missä asiat olisi tullut nähdä jo aikoja sitten. Hoitajiksi ryhtyivät kateelliset ja monesti vähäosaiset, mutta röyhkeät, joilla riitti "uskallusta" lähteä tavoittelemaan uskonnon varjolla itselleen sitä, mitä toiselta kadehti. Syytä ei kerrottu ja sen varjolla käytettiin Kristuksen kirkkolakia väkivallan apuvälineenä. Ihmisiä ja heidän omiatuntojaan pilkattiin ei se ymmärrä -periaatteella. Yksikään hoitamissa toiminut väärintekijä ei toiminut uskovaisena sielunhoitajana, vaan pirun ohjaamana.


      • LaveaaTietäKuljetNääs
        eimeeläpi kirjoitti:

        Nimenomaan, vain synneistä pitää tehdä parannusta. Mutta on muistettava myös apostolin kehoitus "älkää Henkeä sammuttako"... ja myöskin toisaalla "kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi". Väärät ja julmat henget olivat monin paikoin vallalla 70-luvulla: Jumalan seurakunta, siis pyhien yhteisö, rukoili Jumalaa, että Hän lähettäisi Pyhän Henkensä puhdistamaan Siionia ja Jumala kuuli rukoukset. Pieni eriseura taisi silloin lähteä omille teilleen, mutta valtaosa silloisista vl-kristitiystä jatkoi talostelua veljellisen ja sisarellisen rakkauden hengessä. Alkoi jälleen ihana evankeliumin työn aika, jota on jatkunut aivan näihin päiviin saakka. Jos jollakulla on jotain hampaankolossa silloisia aikoja taikka mahdollisesti tapahtuneita ylilyöntejä kohtaan, hän voisi ensimmäiseksi antaa anteeksi ja toiseksi myös pyytää anteeksi, jos niin sydämessään tuntee... Katkerassa sydämessä ei asu Pyhä Henki: se on arka lintu, joka pakenee ihmisestä syntien ja ylitsekäymisten vuoksi. Vain evankeliumi, joka julistetaan Jumalan valtakunnassa, puhdistaa sydämen ja palauttaa eksyneen takaisin pyhien yhteyteen.

        Onko muiden kuin Kesk. ja Kok. tukemisen tuomitseminen jotenkin raamatullista ja "seurakunta" rakentavaa? Mitä pahaa on esim. KD äänestämisessä. Eihän se edes ole vas.puolue!


      • Amazed
        eimeeläpi kirjoitti:

        Nimenomaan, vain synneistä pitää tehdä parannusta. Mutta on muistettava myös apostolin kehoitus "älkää Henkeä sammuttako"... ja myöskin toisaalla "kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi". Väärät ja julmat henget olivat monin paikoin vallalla 70-luvulla: Jumalan seurakunta, siis pyhien yhteisö, rukoili Jumalaa, että Hän lähettäisi Pyhän Henkensä puhdistamaan Siionia ja Jumala kuuli rukoukset. Pieni eriseura taisi silloin lähteä omille teilleen, mutta valtaosa silloisista vl-kristitiystä jatkoi talostelua veljellisen ja sisarellisen rakkauden hengessä. Alkoi jälleen ihana evankeliumin työn aika, jota on jatkunut aivan näihin päiviin saakka. Jos jollakulla on jotain hampaankolossa silloisia aikoja taikka mahdollisesti tapahtuneita ylilyöntejä kohtaan, hän voisi ensimmäiseksi antaa anteeksi ja toiseksi myös pyytää anteeksi, jos niin sydämessään tuntee... Katkerassa sydämessä ei asu Pyhä Henki: se on arka lintu, joka pakenee ihmisestä syntien ja ylitsekäymisten vuoksi. Vain evankeliumi, joka julistetaan Jumalan valtakunnassa, puhdistaa sydämen ja palauttaa eksyneen takaisin pyhien yhteyteen.

        Niinpä, Raamattu opettaa tekemään parannuksen vain synneistä. Hoitokokouksissa nimenomaan piti tehdä parannus hengistä, siis vastoin Raamattua. Jossain vaiheessa aika yleinen oli parannuksen teko Kososlaisesta hengestä. Tästä opillisesta erheestä on tullut nimitys Henkioppi.

        Tällainen Henkioppi ja menettely ei ole Jumalasta. Silloin kun opetuksessa poiketaan Jumalan Sanasta, on kyseessä väärä oppi, Eriseura. Henkiopin levittäminen ja läpiajo tapahtui systemaattisesti ja organisoidusti Rauhanyhdistyksissä järjestetyissä hoitokokouksissa ja SRK:n tiukassa ohjauksessa. Ei siis ollut kyse joidenkin yksittäisten ihmisten toiminnasta.

        Väärästä opista, Eriseurasta pitää luopua ja tehdä parannus. Muuta tietä pelastukseen ei ole.


    • aila62

      Kirjoitat oikeaa asiaa "Amazed" !!!!!

    • voikurjuudenpaikkaa

      Mutta kunhan vihreys valtaa tienoot ja maa sulaa, taas kinnaa tämä jalo sotajoukko väkensä ja lapsilaumansa suviseuroille koska muualla ei ole heille ruokaa jota he haluavat.
      vaikka osa joukosta olisi uhrattu hoitovallalle loput seuraa johtajaa kun eivät osaa mihinkään muualle mennä eivätkä löydä päästäjiä muualta.

      tätä se vaan on edelleen ja ikuisesti, eivät he opi Raamattuaan tutkimaan ilman päästäjää.

    • seuraaja

      Minuun vaikutti hoitokokoukset siten, että luottamus meni täydellisesti. Olin luottanut kuin kiviseinään tähä 'jumalanvaltakuntaan', mutta minulle mielessäni se muuttui valheen valtakunnaksi, kun tosiasiat tulivat ilmi.

      • Kieroilu

        Et ole ainoa, joka on menettänyt luottamuksensa. Epärehellisyys on alkeellisin edellytys ukovaiselle. Vieläkö asiat mulukataan väärintekijälle edulliseksi.

        "Jos tahdot tietää, mihin ihminen oikeasti uskoo, et kuuntele mitä hän sanoo, vaan tarkkailet mitä hän tekee kanssaihmisilleen."

        Tähän uskon! Hoitopiru keksittyine juttuineen voi olla edestä ystävä ja takana piru.


    • aila62

      #### vaikka osa joukosta olisi uhrattu hoitovallalle loput seuraa johtajaa kun eivät osaa mihinkään muualle mennä eivätkä löydä päästäjiä muualta. ###

      Käskikö Paavali etsimään päästäjää ja sanooko Raamattu. että synninpäästö pelastaa? Lukeeko Raamatussa: Usko synninpäästöön, niin pelastut sinä ja koko sinun perhekuntasi. Joka uskoo synninpäästöön, ei ikinä kuole. Se Jumalan vanhurskaus tulee uskosta synninpäästöön kaikille, jotka uskovat,erotuksetta. Näinkö? Minun Raamatussani lukee toisin: Uskosta Jeesukseen Kristukseen!!!!

    • oikeaolo

      Oikeassa olet aila62!

      • VarokaaHarhaoppisia

        Srk lestahellarit ovat harhassa, kun väittävät vain lestahellareita uskoviksi / opettavat vain KesKusta- ja Kokoomus-puolueiden oikeellisuutta.


    • PahaHistoria

      Henkioppi ja hoitokokoukset ovat Raamatun vastaisia. Niihin liittyi lisäksi suuri määrä ihmisten pahuutta, kieroilua, valehtelua, panettelua, jne

      Tämä historia on edelleen rasitteena rauhanyhdistyksissä ja ihmisillä henkilökohtaisesti, koska ovat tavalla tai toisella osallisia. SRK ja rauhanyhdistykset toimivat organisoimalla ja tekemällä päätöksiä.

    • salattu_valtakunta

      Mitä selevittämistä siinä muka olisi? Sehän oli täyttä sotkua ja sekoilua ja sellaiseksi saa jäädäkin. Jumala salli noin tapahtua, jotta Jumalan valtakunta tulisi maailmalta entistäkin salatummaksi.

      • OmaVastuu

        Yksilön tulee vastata omista tekemisistään henkilökohtaisesti, niin usko kuin parannus ovat täysin henkilökohtaisia asioita. Mikään yhteisö ei pelasta ketään, eikä sinne voi Jumalalta piiloutua. Vääryyttä ei pidä tukea eikä siinä voi olla osallinen edes nimellisestikään. Jokaisen on syytä katsoa mihin uskonsa perustaa.


      • yksvaan1

        Salattu_valtakunta

        Muutama sana sinulle. Kirjoitat "Jumala salli noin tapahtua, jotta Jumalan valtakunta tulisi maailmalta entistäkin salatummaksi."

        Minä ajattelen, että salassa oleminen on kätkeytynyt häpeän viittaan. Vanhoillislestadiolaiset eivät uskalla nähdä mitä tekivät tai mitä heidän ympärillä tapahtui. Totuus on liian kipeä.

        Vielä toivon, että mietit seuraavia sanoja ja tutkit niitä sydämesäsi. Jumalan valtakunta ei ole siellä eikä täällä. Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa pyhässä hengessä.


      • toinenvaan2
        yksvaan1 kirjoitti:

        Salattu_valtakunta

        Muutama sana sinulle. Kirjoitat "Jumala salli noin tapahtua, jotta Jumalan valtakunta tulisi maailmalta entistäkin salatummaksi."

        Minä ajattelen, että salassa oleminen on kätkeytynyt häpeän viittaan. Vanhoillislestadiolaiset eivät uskalla nähdä mitä tekivät tai mitä heidän ympärillä tapahtui. Totuus on liian kipeä.

        Vielä toivon, että mietit seuraavia sanoja ja tutkit niitä sydämesäsi. Jumalan valtakunta ei ole siellä eikä täällä. Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa pyhässä hengessä.

        "Minä ajattelen, että salassa oleminen on kätkeytynyt häpeän viittaan. Vanhoillislestadiolaiset eivät uskalla nähdä mitä tekivät tai mitä heidän ympärillä tapahtui. Totuus on liian kipeä."

        Juuri niin. Oma hyvyys uskonasioissa on liian rakas ja aito nöyryys on näennäistä.


      • Pahennukset
        toinenvaan2 kirjoitti:

        "Minä ajattelen, että salassa oleminen on kätkeytynyt häpeän viittaan. Vanhoillislestadiolaiset eivät uskalla nähdä mitä tekivät tai mitä heidän ympärillä tapahtui. Totuus on liian kipeä."

        Juuri niin. Oma hyvyys uskonasioissa on liian rakas ja aito nöyryys on näennäistä.

        Hyvä kommentti!
        Kuinka moni hoitajista oli esim. huoria. Hävettää hoitajien puolesta, jotka naivat jopa toisten puolesta ja puhuttelivat henkilöä, jolla ei ollut mitään tekemistä hoitajien fiktioiden kanssa. Tunnustaminen, katuminen ja anteeksipyyntö ovat monella edelleen hoitamatta. Paljastaahan tunnustaminen hoitajien todellisen irstaan ajatusmaailman. Keväällähän on yleensä monilla pikkakunnilla seurakuntapäiviä. Joillakin hoitajilla asioiden korjaaminen vaatii parannuksen tekemistä monilla paikkakunnilla. Niin laajasti kuin on pahennusta aiheuttanut. Rukoillaan heille parannuksen armoa.


      • SiunauksellisuusSiion
        yksvaan1 kirjoitti:

        Salattu_valtakunta

        Muutama sana sinulle. Kirjoitat "Jumala salli noin tapahtua, jotta Jumalan valtakunta tulisi maailmalta entistäkin salatummaksi."

        Minä ajattelen, että salassa oleminen on kätkeytynyt häpeän viittaan. Vanhoillislestadiolaiset eivät uskalla nähdä mitä tekivät tai mitä heidän ympärillä tapahtui. Totuus on liian kipeä.

        Vielä toivon, että mietit seuraavia sanoja ja tutkit niitä sydämesäsi. Jumalan valtakunta ei ole siellä eikä täällä. Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa pyhässä hengessä.

        Jos kaikki hoitokok. kestää päivän valon, miksi piti kok. lukituin ovin ja yöaiikaan. Silti lapsia paikalla.


      • Pirutliikkeellä

        Järkyttävää, että syytät vielä Jumalaa näistä hirvittävistä tekoista!
        "Jumala salli noin tapahtua, jotta Jumalan valtakunta tulisi maailmalta entistäkin salatummaksi." Jumala ei mitään sallinut, vaan pirut itse olivat liikeellä.


    • Voihoitokokouksia

      Piri heitettäisiin Voittosen kanssa saa.tanan haltuun.

      Lisäksi >100 muuta hoitomiestä/naista. Seurakunnan eteen selvittämään seksikokemuksetkin.

      Sinnehän ne ovat menossakin..........Anteeksi kun ei pyydä...........

      • Juntunent

        Jos hoito-aktiiveja pidetään uskomassa olevina ilman hoitajien parannusta, tullaan osalliseksi Kidutuskoneiston harjoittamista synneistä myös vaikenemisella. Viljokin sen tietää.


    • sellaista

      Hoitajat tuomitsivat ulsosheitytyt juuri niistä "synneistä"joita olivat itse tehneet, moni tuomittu otti asian raskaasti, jopa issemurhia tiedetään tehty.

      • Tottaon

        Siinä on totuus! Hoitajat pakottivat täysin ulkopuoliset tekemään parannusta omista synneistään. Hoitajat eivät kertoneet syytä puhutteluilleen, vaan mitä tahansa puhuteltava yritti arvata, vastaus tyrmättiin ts. mikään ei kelvannut. Jos olisin nyt siinä tilanteessa tai jos saan uudelleen tilaisuuden kysyn suoraan hoitajalta -oletko huora?


    • toimiikidutus

      Hoitokokous-vyyhti pitäisi selvittää. Tässä tulee se vaikutelma, että vain odotetaan viimeisenkin uhrin kuolevan tai ainakin menettävän toimintakykynsä. Hoitomiehiä saattaa olla edelleen jopa puhujina. Kidutuksella siis edelleen SRK hyväksyntä.

      • älästähullujapuhu

        Siitä vaan lähimmälle ry:lle kertomaan, mistä kenkä puristaa: nyt on avoimen keskustelun aika, "hoitomiestä" voi aina ottaa väliajalla tai puheen jälkeen hihasta kiinni ja kysellä uskon perusteista. Niin ne asiat selviävät. Tätä on kyllä toistettu ainakin tuhat kertaa, mutta kun ei mene perille, niin ei mene... Tarkoitus ei ehkä olekaan asioiden selvittäminen, vaan SRK:n ja koko vl-kristillisyyden mustamaalaaminen?


      • Botrunoff

        Voiko hoitomies enempää itseään ylistää. Mustamaalaamistahan se on kidutettujen kunnianpalautuksen peräänkuuluttaminen. Mitä siitä, jos joku itsarin teki. Pik Diil.


      • Suunnittelua
        älästähullujapuhu kirjoitti:

        Siitä vaan lähimmälle ry:lle kertomaan, mistä kenkä puristaa: nyt on avoimen keskustelun aika, "hoitomiestä" voi aina ottaa väliajalla tai puheen jälkeen hihasta kiinni ja kysellä uskon perusteista. Niin ne asiat selviävät. Tätä on kyllä toistettu ainakin tuhat kertaa, mutta kun ei mene perille, niin ei mene... Tarkoitus ei ehkä olekaan asioiden selvittäminen, vaan SRK:n ja koko vl-kristillisyyden mustamaalaaminen?

        Entäs, jos otetaan hoitoporukka ja mennään ihan kylään. Ensin varmistetaan, että hoitaja on kotosalla. Enää ei kaksikaan riitä, näin neuvoo Kristuksen kirkkolaki.


      • kaukovieriie

        Mitään aikomustakaan virallisella srk järjestelmällä ei ole korjata erheitään hoitojen suhteen. "Yksilöt vain mokasivat - ei järjestelmä!" -valehtelu istuu hyvin aivopestyyn lestahellari-kansaan.


    • vloulaisista

      Joskus aina kuulee puhujaveljien kaipaavan "entisiä hyviä aikoja". Toivottavasti eivät tarkoita hoitokokousaikoja !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe