Laturaivo on kauheaa

JohanHelpotti

Laturaivo on kerrassaan kauheaa. Kyllä kaikki veronmaksajat ovat oikeutettuja hiihtämään kunnan laduilla ja vaikka kaatuilemaankin niillä. Että näin.

52

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihiihtäjä

      Niin että kaikki pikkulapset vaan pyllyilemään isojen ja vaarallisten laskujen alle. Yhtä kiinnostava paikka voi olla keskellä tietä mutkan takana.

      • Anonyymi

        Päiväkodin lapset hiihtää niin alvariinsa kaatuvat ja latuun tulee jälkiä. Hihhh juppihiihtäjä suuttuu. Peurat kävelee ladulla ja paskovat mihis sakkolappu viedään.


    • alamäkihiihtäjä

      Meneppä sinne Särkijärven mäen alaosaan makoilemaan ja odottele niitä 100 kiloisia laskijoita, jotka tulevat vauhdilla mäkeä alas.
      Ja kirjoittele sitten sairaalasta lisää kommentteja...

      • Anonyymi

        Kyllä nykyajan hiihtäjät on juppeja. Meillä maalla tehdään itse ladut. Kyllä kunto kestää umpihangessa mutta jupit ei jaksa. Lumikenkäilijöitä vihataan sen takia kun kunto on tosi kova. Noloo olla latuhirmu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä nykyajan hiihtäjät on juppeja. Meillä maalla tehdään itse ladut. Kyllä kunto kestää umpihangessa mutta jupit ei jaksa. Lumikenkäilijöitä vihataan sen takia kun kunto on tosi kova. Noloo olla latuhirmu.

        Vanhat ukot yrittää viimesillään olla kunnossa mutta vastassa on sydänkohtaus ja muut nivelsairadet jo monta tapausta laduilta😛


    • skicat

      Totta. Kaikilla on oikeus hiihtää, mut kaikkien kannattaa miettiä miten asiat suustaan päästää ja missä on turvallista lasten kanssa harjoitella. Molemmat osapuolet oikeassa ja väärässä.

    • jfhkjfhdf

      Hiihtäminen tekee ihmisestä agressiivisen?!

      • Vernpainenousee

        Ei ehkä hiihtäminen, mutta ankara säikähdys, kun kovassa vauhdissa yht äkkiä joutuu vaaratilanteeseen törmätä pieneen lapseen.


    • pykälä-morva

      Ensinnäkin hiihtäjältä todella typerää käytöstä. Valitettavasti laduilla liikkuu "himohiihtäjiä" joiden todellisuudentaju on pahasti hämärtynyt ja tuntuu että latujen pitäisi kuulua vain heille. Kertoo hiihtäjän henkisistä kyvyistä jos purkaa suuttumuksen 4v lapseen ja menee henkilökohtaisuuksiin vaikkakin äiti olisi kuinka provosoinut

      Lapsen vieminen harjoittelemaan yhteen jämsän latujen vilkkaimpaan paikkaan ja jyrkän laskun loppuosaan ei nyt ollut ihan loppuun asti mietitty, se on vaan myönnettävä että tälläinen aiheuttaa tarpeetonta vaaraa.

      Jämsässä on useita paikkoja lasten harjoitteluun varsinaisen latuverkon ulkopuolella. Keskutan alueella mainittakoon paunussa ns pappilankenttä ympäristöineen ja viiskulmassa ns hankkijanmäki. Myös kaipolalaisille ja koskelaisille on vastaavat paikat tehty, jos ei tiedä niin kysyy asiaa vaikkapa liikuntapaikkamestarilta.

      • oppilas80

        Olet kyllä tätä hiihtäjää pahempi aika paljon..........


      • entinenopettaja

        Kommentista päätellen, olet tosiaankin nykyopettaja!!!


    • Annastiinass

      Kakarat pois ladulta ja kauppaankaan niitä ei tarvis viedä!

      • Heljä

        Mitä lapset ovat sinulle tehneet vai oletko katkera kun et itse saa lapsia.
        Mene peilin eteen ja katso miten inhottva ihminen sieltä katsoo vastaan.
        Guugleta ja katso mitä Empatia tarkoittaa.Jos et ymmärrä lukemaasi,pyydä tulkkausta.


    • Puolueeton

      Miettikääs tilanne että se laskija olisi osunut siihen lapseen ja toinen taikka molemmat olisivat loukkaantuneet vaikkapa vakavasti. Eikö silloin keskusteltaisiin miksi mamma oli laittanut lapsensa sinne harjoittelemaan jyrkän mäen alle jossa hiihtäjiä tulee kovalla vauhdilla alas. Eikös vaan?

    • yksimummo

      Eihän pyärälläkään saa ajaa ihmisten päälle ja lapsi voi olla tielläkin, joten tässäkin vastuu on hiihtäjällä.
      Vantaalla kerran laturaivoinen tönäs minua ja kovasti, hiihti vaan eteenpäin eli teki tarkoituksella.

    • Leikki_Peltonen

      Hiihtäminen on leikkimistä, olipa kyseessä minkä ikäinen ihminen tahansa. Joten ei siellä kannata meuhkata jos lapsi on kaatunut ladulle tai on hidas.

    • ettäsellaista

      http://www.jamsanseutu.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KHA_newssite/AMLayout&cid=1194962702692&p=1192554253513&packedargs=packedargs=AMArticleCommentThreadDetails:currentPage=2&pagename=KHAWrapper

      Hiihtäjän puolustuspuheenvuoro. Nuo särkijärven laskut on pahimpia paikkoja jopa kokeineille hiihtäjille. Asia ei muuksi muutu että äiti vei lapsensa täysin väärään paikkaan leikkimään. Hiihtäjän kommenteista saa käsityksen ettei äitylinkään käytös tainnut olla ihan tyylipuhdas.

      "Äiti yritti selvittää tilannetta hetkeä myöhemmin pysäköintialueella. Silloin mies haukkui hänet pystyyn.
      – Niin tein ja kirosin, kun en saanut puheenvuoroa. Kun linnun kieli ei auta, niin silloin on sanottava ruma sana niin kuin se sanotaan. Siihen se keskustelu sitten loppui. Tämä asia on vielä sovittavissa. Kuten sanoin, en syytä äitiä mistään."

      • Ins2

        Kyllä se on laskijan, eli tässä tapauksessa raivoajan vastuulla saada itsensä pysähtymään ladun näkyvällä osuudella turvallisesti tai muussa tapauksessa on parempi vaihtaa lajia.


    • kunnonopetustavailla

      Tällainen latujen sankari ansaitsee ilman muuta kurinpalautuksen! Seuraavan kerran kun herran näkee hiihtämässä niin ei muuta kun nappaa luuviulusta niskapersotteen ja pyörittelee lumihangessa sillai että tulee huonot housuun! Pelkuriressukkahan tuollainen lapsille raivoaja on! Onneksi ei ollut oma lapseni jolle tämä mikkihiiri raivosi, olisi vähäjärkisen hiihtoharrastus tältä talvelta loppunut siihen. Laittakaa tuo vellihousu kuriin!

      • Liikuntapaikkojenhoitaja

        Laita sinä nelivuotiaasi vaikkapa Suomi-sarjajoukkueen harjoituksiin opettelemaan luistimilla pystyssä pysymistä tai tekemään hiekkakakkuja maanrakennustyömaalle.


      • 4vuotias

        Oliko hiihtäjä sulkenut hiihtoladun omaan käyttöönsä patikoidakseen niin kovaa kuin porkista lähtee?!? Ei ollut. Rakennustyömaat ja Hallivuorot ovat rajattuja alueita, Et sinäkään saa lähteä ajelemaan kemoralle kun ajetaan siellä SM-Ratakilpailua.


      • hgsfdhsgdshdfhdfs

        Yhtä järkevää olisi kaikki neljä tapaa toimia silti.


    • hihtelijä

      Räkänällit pois aikuisten ladulta, menkööt johonkin pellolle hiihtään

      • audimersubemari

        Rullasuksihiihtäjät pois maanteiltä! Odottakoot talvea kuten muutkin suksijat.


    • hiihtelijä

      Minä hiihdän rullilla siellä missä tykkään, muut väistäkööt kun tulen asfaltille.

      • kaahaaja

        Odotan että pääset autoni alle.


    • liuotankasvuun

      Oliko tämä MIES-hiihtäjä paperitollo?

      • djfklasdjga

        Kohta työtön sellainen ja sekös kannattaa purkaa pieniin lapsiin.


    • jgdhih

      Minun lapselle jos olis noin huutanut niin takaan että olisin vedellä oikein antaumuksella turpaan siinä ladulla. Hieno homma että ihmiset pitävät kunnostaan huolta, mutta nykyään on se mukava liikunta jäänyt pois. Liikuntaa harrastetaan hampaat irvessä nykyään, ihan kuin oltaisiin reenaamassa johonkin olympialaisiin. Syödään ohjeiden mukaisesti, tehdään kaikki asiat pilkulleen ohjeiden mukaisesti ja juuri niin ja vain niin on oikea tyyli, mikään muu tyyli ei ole oikein kuin vaan se miten ohjeet sanoo, miten se pitäisi tehdä... Mutta onneksi ohjeissa ei sanota eikä etenkään kielletä 4vuotiasta pientä lasta harrastamasta kivaa liikuntaa kaupungin laduilla.

      • Hienokäytös

        "Minun lapselle jos olis noin huutanut niin takaan että olisin vedellä oikein antaumuksella turpaan siinä ladulla."

        Juu sinähän vaikutat todella hyväkäytöksiseltä herrasmieheltä tähän huutelevaan hiihtäjään verrattuna.


      • Esimerkinvoima

        Voi tuotakin lasiparkaa, jolla on tuommoinen turpaanmättäjä isä. Samanlainen kasvaa sitten lapsestakin.


      • sopii-tulla-koittamaan

        Kyllä siinä voi tulla itku isältäkin kun kaljalla ja makkaralla kasvatetulla paskamahalla lähtee haastamaan jäntevää hiihtäjää :D Kyllähän tämä sellaista kakaroiden uhoamista on ollut kun uhkaillaan syytöntä hiihtäjää.


      • jghjh

        No syytönkö se on kun huutaa lapselle ja vielä sen päälle äitille??? Ja kun se ei riitä niin jatketaan sitä parkkipaikalla!! Olisiko oikeutettu huutamaan jos samanlainen pinko olisi kaatunut muutama sekunti tämän möykkääjän edessä ja meinannu kaatua tähän "kilpahiihtäjään"? eikö tämä olisi sama asia.


      • se-siitä-sitten
        jghjh kirjoitti:

        No syytönkö se on kun huutaa lapselle ja vielä sen päälle äitille??? Ja kun se ei riitä niin jatketaan sitä parkkipaikalla!! Olisiko oikeutettu huutamaan jos samanlainen pinko olisi kaatunut muutama sekunti tämän möykkääjän edessä ja meinannu kaatua tähän "kilpahiihtäjään"? eikö tämä olisi sama asia.

        Ja näin me huomaamme miksi tämä keskustelu vain jatkuu, osalle ei ole vieläkään auennut mitä oikein tapahtui
        .
        Hiihtäjä laskee jyrkkää mäkeä kun kaarteessa laskun loppuosassa hän havaitsee ladulla makaavia lapsia äitinsä kanssa, nopealla toiminnallaan hiihtäjä välttää törmäyksen ja säikähtäneenä huutaa että pois tieltä, menkää muualle saatana.

        Tämän jälkeen pakatessaan tavaroita tämä äiti hyökkää parkkipaikalle huutamaan ja sättimään hiihtäjää, jolloin provosoituneena hiihtäjä vastaa äidin huutamiseen omilla kommenteillaan. Äiti menee omalla nimellään valittamaan lehtien palstoille.

        Pari päivää jatkuneen hiihtäjään kohdistuneen lapsellisen uhkailun ja naurettavien kommenttien jälkeen, äiti tulee kolostaan ja toteaa asettaneensa lapset vaaraan viemällä heidät tuollaiseen paikkaan ladulla. Asia sovittu.


      • jfigifig

        :D voi voi...auennut... Hyvinhän tämä on minulle auennut.


      • se-siitä-sitten

        No miksi sitten valehtelet että hiihtäjä olisi raivonnut ladulla äidille tai jatkanut asiaa parkkipaikalla, vaikka selkeästi kerrottin että hiihtäjä oli ohimennen huudahtanut lapsille ja äiti oli mennyt parkkipaikalle haastamaan riitaa? Vai etkö ymmärrä lukemaasi?


      • Voimanesimerkki
        Esimerkinvoima kirjoitti:

        Voi tuotakin lasiparkaa, jolla on tuommoinen turpaanmättäjä isä. Samanlainen kasvaa sitten lapsestakin.

        Hieno kommentti. Minua nauratti koko päivän tuo " turpäänmättäjäisä"


    • Mietittävää-jokaiselle

      Jämsän Seutu ilmoittaa että vihdoin tämä äityli myöntää ettei harjoittelupaikka ollut lapsille turvallinen ja ymmärtää nyt hiihtäjän reaktion jälkeenpäin asiaa mietittyään , hiihtäjä myös vetää pahat sanansa takaisin. Jokainen voi tässä nyt hetken miettiä että olisiko koko soppaa syntynyt jos heti alussa, vaikkapa vielä tapahtuneen sattuessa mietitty järjellä kuinka tulisi toimia ennen kuin mennään omalla nimellä tihrustamaan itkua toimittajalle.

      Nyt sitten kaikki peräkammarin pojat uhkaili hiihtäjää ja kuinka hänelle kävisi huonosti jos ladulla kohtaisivat. Toiset reppanat sössöttivät kuinka yleinen paikka oikeuttaa tekemään ihan mitä vain ja muut ovat väärässä. Onneksi tällä lapsensa vaaraan saattaneella äidillä oli järkeä ja selkärankaa myöntää virhe.

      Harmi vain kun (ainakin tällähetkellä) Jämsän Seutu on poistanut keskustelut tästä aiheesta.

    • Reukku

      No ihan nyt ilman sarvia ja hampaita, mikä on minulle harvinaista;
      Kovinkaan kummallinen alamäki ei tarvitse olla, kun tommosen kaurapuuro jättiläisen nopeus nousee lähelle viittäkymppiä, etenkin jos latu on jäinen. Jos siihen y l l ä t t ä e n sattuu perheen hiihtokoulu eteen, niin kyllä siinä säikähtää....ihan tosissaan. Se meno ei todellakkan ole lapasessa harrastelijalla silloin.
      Ja sitte tulee sammakoita, ja iltalehti, ja hirvee haloo tyhjästä.
      Ei se niitten taaperoiden syy ole, mutta vanhemmalla olisi oltava käsitys mitä kulloinkin saattaa tapahtua.
      Ei muuta ku hyviä hiihtokelejä kaikille, niin pienille kuin isoillekki. Kyllä me kaikki sinne mahdutaan.

    • Raivoton

      Nyt pojat , laittakaa passeli naru poikittain ladulle niin oppivat elämän alkeita , useamman raivo laantuu kun mietiskelee hetken !

    • Läskiperse

      Hienoa äiti oli vikapaikassa , väärään aikaan väärässä paikassa . Jos hiihtäjämies olikin se joka oli hieman väärään aikaan liikenteessä ? Noooo eihän se voi miehen syy olla.

    • eestoivossa

      On se. Schenker ja Sergel pitävät huolen, ettei maahan lankea vahingossakaan.

    • tyyneliini

      Aika kauheaa lukea näitä hiihtäjämiehen puolustajia. Minäpä muotoilen kirjoitukseni näin, että kaikki ymmärtäisivät. Eli olisiko tätäkään keskustelua syntynyt jos tämä mies olisi pysähtynyt yhteishengessä opastamaan naista ja lasta, että tämä mäki ei ole oikea paikka harjoitella hiihtoa? Ymmärrän täysin äitin reaktion. Korostankin olisiko tätä haloota syntynyt jos haloon aloittaja olisi mennyt asiallisesti puhumaan tästä kyseisestä asiasta... ei olisi.

      • Stoppari

        Niin, että jäisessä alamäessä olisit tuosta vaan täydestä vauhdista pysähtynyt leppoisasti jutustelemaan! Eikö nämä tollot ymmärrä mitään? Sopisi käydä siinä mäessä pysähtymistä kokeilemassa ja sen jälkeen voi tulla uudelleen neuvomaan.


      • tyyneliini

        nin olisiko kysyin?


      • nyt-sitten

        Huvittavaa kuinka vielä ihmiset yrittää puolustella tätä äitiä vaikka hän itse myönsi tehneensä väärin. Onhan se tietty ymmärrettävää toimintaa äidiltä mennä vielä riehumaan parkkipaikalle ja tämän jälkeen tarinoida lehtiin sellaisen sepustuksen että kaikki jälkeenjääneet alkavat uhkailemaan hiihtäjää.

        Säälittävää kysellä että olisiko tätä tapausta tullut jos sitä tai tätä ei olisi tapahtunut. Mitään ei olisi tapahtunut jos äiti ei olisi riskeerannut lastensa ja hiihtäjien turvallisuutta tai hiihtäjä olisi tarjonnut lapsille pullakahvit siinä rinteessä kun oli välttänyt onnettomuden tai koko tapausta ei olisi sattunut jos ei olisi lunta...


      • nellis

        Se koira älähtää johonka kalikka kalahtaa... Vai mitä :)


      • Anonyymi
        Stoppari kirjoitti:

        Niin, että jäisessä alamäessä olisit tuosta vaan täydestä vauhdista pysähtynyt leppoisasti jutustelemaan! Eikö nämä tollot ymmärrä mitään? Sopisi käydä siinä mäessä pysähtymistä kokeilemassa ja sen jälkeen voi tulla uudelleen neuvomaan.

        Eiköhän ne hiihto- ja laskuvauhdit (ja -taidot) tarvitsisi pitää yleisellä ladulla sellaisina, että pystyy tarvittaessa pysähtymään oli latu sitten vaikka jäinen tai millainen tahansa.
        Ladullahan voi olla vaikka kaatunut aikuinen, ei sen välttämättä lapsi tarvitse olla.
        Silti pitää pystyä väistämään tai pysähtymään. Sitten jos hiihtää omalla ladullaan, jossa ei muut liiku, voi hosottaa menemään vailla mitään rajoituksia.


    • Anonyymi

      Minä luulin, että näitä pikkulapsille kiroilevia ja huutajia on vain isoissa kaupungissa. En minä uskalla ujona ihmisenä viedä lastani ollenkaan ladulle. Ei tartte sitten latuja ajaa muutaman vuoden päästä ollenkaan, kun hiihtäjät loppuu vihaisten buumereiden jälkeen. Taas tulee säästöä.

      Miksi muuten Jämsä ajaa latuja, vaikka rahat on loppu ja ainoastaan vihaisilla buumereilla on aikaa hiihtämiselle?

      • Anonyymi

        On latuja ja latuja. Me hitaillaan nelivuotiaan kanssa vielä niin vaatimattomilla pätkillä että yhtä ainoaa vaaratilannetta ei ole aiheutettu eikä laturaivoilijaa ole tavattu. Tilannetaju on kelpo käyttötavara yhteisillä laduilla.


    • Anonyymi

      Voisihan siihen Särkijärven ladunvareen mäen päälle laittaa liikennemerkin " MUU VAARA " LAPSIA LADULLA, HIDASTA PER....

      • Anonyymi

        Tämä on taas tätä yltiö suvaitsevuuden kulttuuria! Kaiki pitää sallia kaikkialla, minulla on oikeus kaikkeen. Hiihtolatu ja varsinkin mäki josta tullaan kovaa vauhtia, on yksiselitteisesti väärä paikka opetella hiihtämään. Tästä on aivan turha nillittää. Ei lapsia voi myöskään viedä harjoittelemaan pyörällä ajoa moottoritielle. Äiti asetti lapset ja hiihtäjät hengenvaaraan ajattelemattomuudellaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4349
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      239
      2143
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1580
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      256
      1129
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1077
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      939
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe