MasterCard-kortin käytöstä

Kortiton

Tein lentolipun tilauksen EU:n ulkopuolisesta maasta ja se ei hyväksynyt minun Visa Electron-korttia. Niinpä kokeilin tyttäreni (asuu vielä samassa osoitteessa) MasterCard Debet-kortilla sen maksamista - ja hyvin onnistui!
Ei kysynyt mitään kortinhaltijan (tyttäreni) tietoja. Onko toisen kortilla maksaminen tosiaan noin helppoa? Mys siis jos kadottaa korttinsa, niin voiko voro sillä noin vaan ostella ilman että verkkokauppa kysyy kortinhaltijan tietoja?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16ja19

      Riippuu kokonaan verkkokaupasta. Joillain sivuilla sinut ohjataan kortin myöntäneen pankin sivulle vielä erikseen tunnistautumaan verkkotunnuksilla. Joissakin tosiaan riittää pelkästään kortin tietojen syöttäminen.

      Mitä turvallisuuteen tulee, niin joidenkin pankkien sivuilla voi käyttäjä muuttaa turvarajoja, tai kytkeä tuon verkkomaksun kokonaan pois.

      Mitä korttiehtoihin tulee, niin pankkikorttiahan kuuluu kohdella kuin käteistä rahaa, ja jos ehtojen mukaisesti olet korttia käyttänyt, sekä ilmoittanut heti kortin kadottua sulkupalveluun, niin pankki on vastuussa kortilla tehdyistä ostoista sen jälkeen.

      Välillä pankeissa suoritetaan monitorointia, ja soitetaan jopa kortin omistajalle kun huomataan poikkeama tilitapahtumissa, kuten veloitus ulkomailta. Mikäli pankki saa esim näin tiedon siitä, että olet käyttänyt toisen henkilön korttia korttiehtojen vastaisesti, voi pankki sulkea korttinne kokonaan.

    • 9-6

      Jotkut lentoyhtiöt (ainakin South African Airways) edellyttää että maksukorttikortti esitetään lähtöselvityksessä, tuo oli mainittu yhtiön verkkokaupan ehdoissa.

      • EN_USKO

        "edellyttää että maksukorttikortti esitetään lähtöselvityksessä"

        eli pitää olla sama kortti matkassa, ei kai tuollainen ehto voi olla pienellä painettua,


    • TravelBOT

      "Tein lentolipun tilauksen EU:n ulkopuolisesta maasta ja se ei hyväksynyt minun Visa Electron-korttia. Niinpä kokeilin tyttäreni (asuu vielä samassa osoitteessa) MasterCard Debet-kortilla sen maksamista - ja hyvin onnistui!"

      Suosittelen hankkimaan oman MasterCardin. Lentoyhtiöt tosiaan haluavat nähdä sen kortin
      eikä mitkään lupalappuset salli toisten kortin käyttöä, jos kortista on nimi painettuna sitä saa käyttää vain siinä nimetty & sitä katsellaan henkilöpapereiden kera. kortinmyöntäjän ehdot pätevät. Firman nimellä vähän toinen juttu jos vain firma mainittu. Jenkkisarjoja on turha käyttää oppainna koska muu maailma on muuta kuin Jenkkilä. Sama koskee hotelleja, autovuokraamoita, laivafirmoja..... Samoin virtuaalikortit kuten ElisaLompakko tai Neteller on huonoja matkailuun kun pitää olla fyysinen kortti joka ehkä pitää esittää itsepalveluportille jossa kortinlukija tai lähtöselvityksestä kortti pitää lukea PINPAD:illa lähtöselvitysjärjestelmään.


      http://bit.ly/IKbpz4
      Tämä toimii Credit ohjelmalla ja luvataan toimivan missä MasterCard, paremminkin Maestro / Visa Electron. Ei toimi bensamittareilla. Täysi Chip&PIN kortti, suomessa heikompi toimivuus kuin maailmalla. Verkko ostoksista hyvä, Sony / Symantec ei toiminut mutta muuten hyvä.

    • Kortiton

      Itse olen aika paljon matkustellut eikä toistaiseksi ole katsottu Visa -korttiani. Täytyypä katsoa onko Icelandairin sivuilla asiasta mainintaa.

    • Kortiton

      Tuosta luottokortti-asiasta sanotaan Icelandairin sivuilla, kuten alla (oma suomennos). Eli luottokortin numeroa ei enää kysellä sisäänkirjautumisessa, ainoastaan lipun varauksessa.
      Suomennos:
      Kun varaat yksinkertaisesti anna "Form of ID" - luottokortin numero, joka viittaa varaukseen ja sitten lippusi on "tallennettu" meidän lähtöselvitysjärjestelmään.

      "Form of ID" tarvitaan vain silloin, kun varataan verkossa eikä lähtöselvitystarkoituksiin. Jos haluat, kaikki matkustajat voivat käyttää varauksiinsa samaa luottokorttia, mikä on E-lipun (tunnuksena) "Form of ID" (esimerkiksi lapset jotka matkustaa aikuisten kanssa).

      Huomaa, että "Form of ID" ei kysytä, kun teec Check In:n.

      When booking simply provide your “Form of ID”- a credit card number which references your reservation and then your ticket is “saved” in our check- in system.

      "The Form of ID" is only required for when making a reservation online and not for check-in purposes. If you wish, all passengers in your booking can use the same credit card or Frequent Flyer card as their E-Ticket form of ID (for example, children travelling with adults).

      Please NOTE that the form of ID will not be asked for when you check in.

    • varmuus-ennenkaikkea

      Kyllä korttiosto on helppoa,
      siksi olenkin raapinut sen 3 numeroa takaa pois

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe