Vaarallisin uusi ehdokas

Intti_Ranne

Voi olla vaikea sanoa, kuka demari saisi eniten hävitystä aikaan Suomen eduskunnassa valintansa jälkeen. Tietenkin meillä on jo esimerkkejä näistä poliitikoista, jotka puhuvat mielellään minimitoimeentulosta kansalle kun maksimoivat omaa toimeentuloa.

Vaarallisimpana uutena pyrkijänä (Merkityksessä: Ei ole ollut aiemmin kansanedustajana) Suomen eduskuntaan pitäisin kuitenkin demaripuolueen toista varapuheenjohtajaa, LITEOT Sanna Marinia. Demaripuolue näyttääkin tekevän kaikkensa saadakseen pikku prinsessansa ajettua sisään eduskuntaan kuin käärmeen pyssyyn. Marinista tehtiin jopa, sen jälkeen kun hän rimaa hipoen oli päässyt Tampereen kaupunginvaltuutetuksi, valtuuston puheenjohtaja. Tämä on aikamoinen myönnytys sellaiselle, jolla ei ole merkittäviä poliittisia ansioita ennestään.

Marinin ehdokkuuden vaarallisuudessa on yleinen ja erityinen puoli. Yleinen puoli on siinä, että hän on nuori ja nainen. Tämä painottaa sitä tosiasiaa, että politiikka ei todellisuudessa ole tasa-arvoista. Naisille menestyminen on helpompaa kuin miehille, koska vähiten politiikka kiinnostaa nuoria naisia ja eniten keski-ikäisiä miehiä. Siten naisten on helpompi kuin miesten päästä nopeasti pelkän sukupuolen perusteella etenemään politiikassa. Jos onnistuvat valituttamaan itsensä eduskuntaan.

Erityinen puoli, joka näyttää puhuvan Marinin ehdokkuutta vastaan on siinä, että hän vaikuttaa... tuota noin... sekopäiseltä mitä tulee poliittisiin linjauksiin. Suomen Kuvalehti julkaisi hänestä henkilökuva-artikkelin tämän vuoden ensimmäisessä numerossa ja mielenkiintoista kyllä aloitti Marinin viimeaikojen tunnetuimmalla julkisella sekoilulla:

http://www.sannamarin.net/blogi/2014/11/14/151/?page2

SK:n mukaan Marin kertoi "...oman käsityksensä tavallisten ihmisten talouden realiteeteista." SK jättää sujuvasti mainitsemasta, että käsitys on aika puolueellinen. Marin ei sanallakaan ole maininnut tähän mennessä presidentti Koiviston (SDP) tempusta, kun tämä ajoi edustusmersulla hakemaan sotaveteraanien avustuksia itselleen. Näyttää siltä, että vaikka Koiviston tulot ovat paljon Korholan tuloja suurempia, tämä ei silti, vaikka siltä tavallisen ihmisen mielestä vaikuttaakin, "leikkinyt huono-osaista".

Ei ihme, että Kimmo Sasi (Kok) kutsui Marinin hyökkäystä Korholaa kohtaan vihapuheeksi ja kyseenalaisti tämän aseman valtuuston johdossa. Yllättävää oli lähinnä että sitä ei noin julkisesti oltu kyseenalaistettu aiemmin.

Oma arvioni tilanteesta, jossa Marin valittaisiin vaaleissa kansanedustajaksi (Hän on kaikkien epäsuosittujen ehdokkaiden tapaan listavaalien puolustaja. Listavaaleissa puolue valitsee ehdokkaiden suosituimmuusjärjestyksen.), on se, että valinta johtaisi uuteen puoluesuosinnan aaltoon politiikassa (Mallia Stubb -> Räty ja Grahn-Laasonen) ja vihapuheiden leviämiseen kautta politiikan sfäärin.

16

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harpyijataivas

      Demarit on kaikki poliittisia saastoja ja puolue pitäisi tehdä laittomaksi.

      • töpsl

        ilman muuta lakittomaksi julistamalla ja varat eläkkeensaajille jaettavaksi osa korvaukseksi TAITETUSTA INDEKSISSTÄ.


      • Intti_Ranne

        Aivan ja nähtäväksemme jää vielä, noudattaako Marinin kannatus tuollaista "taitettua indeksiä". Niin että hänestä tulisi puolueensa "Submarin". :DD


      • Intti_Ranne

        Ajatella miten moni päätyy tuollain ylistämään demareita... :D Puolueen julistaminen laittomaksi vaikuttaisi tosin erinomaiselta hankkeelta.


    • Kylmämarin

      Marin on kylmä nainen.

      • Intti_Ranne

        Ei ilmeisesti maahanmuuttajia kohtaan, koska hänen mielestään maahanmuutto on "sopivalla tasolla". Työtovereita kohtaan hän tosin lienee ollut, mikäli se Lea666:n esimerkki tosiaan on tyypillinen.


    • Huonoonjoo

      Helpointa varmaan jättää kokonaan äänestämättä demareita. Heissä ei ole oikein muita kuin täyssekopäitä.

    • Räyhähenget

      Marin on poliittinen räyhähenki kuten Vasemmistoliiton Li Andersson. Kaveerasivat hiljattain Tampereella. Anderssonhan puolustaa vasemmiston väkivaltaa parempana väkivaltana.

      • Intti_Ranne

        Muistankin tuon dokumentin. Marin siinä esitti kauhistunutta kun Li Andersson linjasi vasemmiston harjoittaman poliittisen väkivallan ihmeellisyyttä.

        Kukahan hölmö noita kahta mahtaa äänestää? Marinilla tosin on sivuillaan joitain puolestapuhujia. Tosin lähinnä demareita ja koska useat heistä ovat itse ehdokkaina, hekään tuskin äänestävät LITEOT:ia.

        Marinin vaalikampanjan päällikkönä on hänen sivuillaan mainittu Pirita Ruokonen. Tein mielenkiinnosta googletuksen nimestä ja seuraava sivu tuli esiin. Katsokaapa valokuvaa:

        https://twitter.com/piritaruo

        Sanna Marin junior.... :DDD Marin lienee noita alaisensa dementoivia pomoja -ainakin pitkällä tähtäimellä.


      • Harhaanjohtajatyttö

        Mitä mahtoi tapahtua hänen miehellensä? Saiko tämä potkut? Ennen viime vaaleja Sannaehdokas retosti miehensä mielipidettä muiden mielipiteiden joukossa osiossa Sannasta sanottua. Siitä sai harhaanjohtavan käsityksen että mielipiteen esittäjä olisi jotenkin puolueeton.

        Nyt hän on siivonnut tuon mielipiteen pois sanotuista. Varmaan luottaa että kukaan ei huomaa.


      • Intti_Ranne

        "Mitä mahtoi tapahtua hänen miehellensä? Saiko tämä potkut?"

        Mitä muuten tarkoitat potkuilla? Jos viittaat hänen ja Marinin suhteeseen, niin ainakin tuon Suomen Kuvalehden vuoden ensimmäisen numeron jutun mukaan he ovat edelleen yhdessä. Olkoonkin että itse en oikein pysty kuvittelemaan miten joku mies viitsii hengata feministin kanssa.

        " Nyt hän on siivonnut tuon mielipiteen pois sanotuista. "

        Syytä siivoamiselle ei kannata kovin paljoa ihmetellä. Marinin mies on ollut niin moneen otteeseen LITEOT:mme kanssa julkisuudessa, että tuo "puolueeton arvio" skene ei enää ole toteuttamiskelpoinen.


      • Harhaanjohtajatyttö

        Tarkoitin sitä, että hänen miehensä toimi hänen vaalipäällikkönään.


    • Oikee_libertaari

      Poliitikkojen tuo mainittu tulojen maksimointi muuten on mahdollista siksi, että ihmisiltä ryöstetään rahaa (=verotus) ja jaetaan poliitikoille (veronkuluttajat).

      Tässä mielessä kaikki demarit ovat "vaarallisia", koska he ovat jatkuvasti ajamassa korkeampia veroja.

      • Intti_Ranne

        Tässä verojen puolustelussa LITEOT kyllä on ihan omaa luokkaansa. Jopa demariksi.


    • Intti_Ranne

      Oheinen kirjoitus povaa LITEOT:lle huimaa äänisaalista:

      http://anttikoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188752-vaaliennuste-osa-4-pirkanmaa

      Näissä vaaleissa jää nähtäväksi, ovatko Pirkanmaan asukkaat menettäneet niin laajalti arvostelukykyään, että todella valitsisivat tämän ilmeisen arvostelukyvyttömän poliittisen räyhääjän huimalla äänenvyöryllä. Se olisi surkea päivä Suomelle.

      Tosin Marin lienee jo aika epätoivoinen saamaan itsensä läpi eduskuntaan. Ei ole mitenkään sanottua, että puolue ei löytäisi nuorempaa, kauniimpaa ja tyhmempää (viimeisestä en ole varma) poliittista keulakuvaa, jos valtava panostus kiiltokuvatytön hyväksi ei tuotakaan toivottua edustajapaikkaa. Nyt pitäisi toimittaa vastinetta. Muuten puolue ehkä ei viitsi suosia ensi vaaleihin saakka.

      • Harhaanjohtajatyttö

        Mitenkäs luotettava tuollainen arvio on? Demari arvostelemassa toista.

        Parhaimmillaankin tuo arvio on naurettavan lähellä parasta mahdollisuutta demareiden kannata. Ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys, vaikka puolue järjestäisikin ilmaista pr:ää että hän saa paikan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe