Kielimatka?

Kielimatkalle

Moi
Siis mie en oikei tiiä et ku haluisi kielimatkal ni mihi miu kannattais men? :) Ja mistä saisin lisää tietoo? Oon muute 14, mut eiks tänki ikäsen voi lähtee?

12

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainainto

      Voi sentään, keskustele asiasta vanhempiesi kanssa. Omin päin et vielä voi lähteä mihinkään kuitenkaan. Ovatko vanhempasi halukkaat jo lähettämään sinut maailmalle ja maksamaan kulut?

      Kun haluat kielimatkalle, pitäisi olla joku käsitys, mitä kieltä oppimaan. Englantiako? Silloin mahdollisuuksia on useita. Englannin opettajasi voisi kenties mielellään neuvoa kielikoulun ja kohteen valinnassa, kun kysyt kohteliaasti.

    • Pinja111

      Moi :)
      14-vuotiaana voi hyvin lähteä ainakin EF:n kielimatkoille. Sun pitäisi tietää mitä kieltä haluaisit opiskella ja sen mukaan valita kohde. :) lisätietoa näet EF:n nettisivuilta http://www.ef.fi ja sieltä voit tilata myös ilmaisen esitteen, jossa kohteet on esitelty hyvin. :) Kannattaa katella sitä esitettä sun vanhempien kanssa yhessä ja kysyä et mitä mieltä ne ois EF:n kautta mahtavalle kielimatkalle lähtemisestä.

    • Vaihto-opiskelu

      Aihealueella "vaihto-opiskelu" on runsaasti tietoa kielimatkailusta ja yritysten toiminnasta!

    • 14 vuotiaana voi hyvin lähtee kielimatkalle! EF on tosi hyvä vaihtoehto, koska ne järjestää kielimatkalle paljon aktiiviteetteja ja matkalla on aina liidereitä mukana varmistamassa ettei sulle käy mitään :)
      EF:n sivuilta http://www.ef.fi/lt/ voit tilata ilmaiseksi esitteen ja voit tutustua vanhempies kanssa kohteisiin ja yleisestikin kielimatkaan! :)

    • Huonoja

      EF ja Sts on hirmuisen huonomaineisia! Silkkaa rahastusta!

    • EfAmbassador

      Moikka!
      Mä oon ollu tällä hetkellä ef:n kautta kolmella kielimatkalla Australiassa, Maltalla ja Californiassa. Ef:n kautta voi kielimatkalla lähtee opiskelee englannin lisäks ruotsii, saksaa, ranskaa, Espanjaa ja Japania. Japanin Tokio on uus kohde ens vuonna ja toivottavasti on halukkaita että tää reissu tulee mahdolliseksi. Ihan riippuen siitä mitä matkalta haluaa niin kannattaa valita kohde sen mukaan! Jos et oo vielä saanut/tilannut ef:n esitettä niin tuon esitteen voi tilata tuolta: http://my.ef.com/jemina.alavesa ja esite on tietenkin ilmainen eikä sitoudu mihinkään. Jos sulla heräilee kysyttävää niin mulle voi tulla laittaa kikis Jemina.a viestiä tai blogin puolelta löytyy muita yhteystietoja jota kautta muhun voi olla yhteydessä. Dreamscometruewithef.blogspot.fi :)

    • adsadsfadsf

      Kannattaa varmaankin pysyä Suomessa niin kauan että oppii suomen kielen. Usean kielen opiskelu yhtä aikaa on hankalaa.

    • kieliseonsuomikin

      Kirjoituksesi perusteella suosittelen matkaa johonkin suomalaiseen yliopistokaupunkiin intensiiviselle suomen kielen kurssille.

    • Valmistujaislahja

      Kaverini vietti kesän Ranskassa, oli kuulemma tosi kivaa ja oppi hyvin. EF:n kautta meni.
      Itse tahtoisin kielimatkalle Saksaan, Espanjaan ja/tai Ruotsiin, muttei ole rahaa... No, toivon sitten valmustujaislahjaksi (:

    • SuurtaHuijausta

      Kielimatkat ovat rahastusta. Kielitaito ei kohene, koska vietät aikasi suomalaisten kanssa. Kielimatkat ovat tytöille suunnattua viihdykettä ja huvitusta. Kielimatkoilla joudut asumaan ahtaasti muiden suomalaistyttöjen kanssa. Suihkuun pääset kerran päivässä, näin ainakin Englannissa. Isäntäperhe ottaa sinut vain rahan takia, käytös ja kohtelu on sen mukaista. Ruokaa saat niukalti. Esim. isäntäperhe syö pihvejä, kielimatkalaiselle on yksi lautasellinen makaronia ketsupin kera. Tämä on tosijuttu. Aamupalaksi on kulhollinen muroja. Ei leipää, teetä, appelsiinimehua, jugurtteja, tms. Tämäkin on tosijuttu.

      Jos luet kielimatkajärjestöjen (STS, EF) esitteitä, niin ne ovat pelkkää kuvitelmaa ja mainontaa. Älä usko. Mainokset ovat mainoksia, niiden tarkoitus on myydä.

      Tyttäreni oli kielimatkalla Englannissa. Tiesin jo etukäteen, että matka tulee olemaan pettymys. Sallin matkallelähdön siksi, että "siinäpähän näkee..". Kotiin tultuaan hän sanoi, ettei ikinä enää halua lähteä asumaan toisten nurkkiin, tai millekään kielimatkalle, vaihtoon, tms. Kielitaito kohentui kyllä - muuta hyvää ei ollutkaan. Esim. STS:n lupaukset "päivä Lontoossa" tarkoitti 4 tunnin perillä oloa. Ensimmäinen perhe osoittautui huijariksi. Isäntäperheen äiti asui itse toisaalla, mutta oli lavastanut toisen rähjätalon muka perheensä kodiksi. Samassa talossa - jonne 16-vuotias tyttäreni matkusti toisen suomalaistytön kanssa - majaili (turkkilaistaustainen) parikymppinen sukulaispoika olohuoneen pöydän vieressä patjalla. Eikä siinä kaikki, kämpässä asui toinen "sukulainen", sisällä tupakoiva, päivisin ryyppäävä työtön nainen. Isäntäperheen äiti pyöritti omaa harmaata talouttaan kielimatkalaisilla. Tytöt pelkäsivät turkkilaista nuorta miestä, joka vahtasi jokaista liikettä. Kolme päivää kesti, ennenkuin uusi paikka löytyi. Eikä sekään ollut muuta kuin yksinhuoltajaäidin rahantarvetta.

      Kehoitan sinua keskittymään kielten opiskeluun koulussa. Se on kovaa työtä ja pänttäämistä, mutta siten kyllä oppii. Kielimatkat ovat suurta huijausta. Maailmalle pääset ja ehdit myöhemminkin, nuorena aikuisena. Menetät paljon rahaa turhaan; vähän niinkuin ostaisit haalean, mauttoman hampurilaisen osallistuessasi kielimatkalle.

    • brighton13

      Kohdetta miettiessä kannattaa ensiks valita kieli jota haluaa opiskella. Useimmilla se on englanti, joten vaihtoehtoja löytyy niin Briteistä, Maltalta, Ausseista kuin Jenkeistäkin. Ehdottomasti isoin kurssikohdevalikoima löytyy EF:ltä, jonka listoilla on lukuisia eri kohteita kymmenissä eri maissa.
      Kun kieli on selvillä, voit alkaa miettimään minkälaiseen kohteeseen haluaisit. Ranta- vai suurkaupunki (vai kenties molemmat), minkä kokoinen kaupunki, mikä maa? Kannattaa tilata esite avuks, sieltä löytyy paljon hyvää tietoa kaikista kohteista :)
      14-vuotias voi lähtee ihan hyvin! Voit ite valita menetkö 10-14-vuotiaiden junnukurssille vai 14-18-vuotiaille suunnatulle matkalle. Esitteestä löytyy näistäkin lisätietoa! :)

    • kielimatka15

      Kuten aikaisemmat kommentoijat onkin jo sanoneet, niin 14-v voi hyvin lähtee kielimatkalle. Vaihtoehtoja on aina USAsta Ausseihin, mutta jos oot matkustamassa ekaa kertaa ilman vanhempia, voi Euroopan kohteet olla vähän "helpompia". Enkun sijaan voit halutessas opiskella myös mm. ranskaa, saksaa tai ruotsia (kohteista kannattaa kattoa lisää EF:n sivuilta).
      Mun oma kielimatka oli niin positiivinen kokemus, etten voi kuin suositella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe