MM-kisat Shanghaissa 2015

MM-kisat

Muun muassa Japani, Kanada ja Usa ovat jo ilmoittaneet alustavan joukkueensa MM-kisoihin.

http://en.wikipedia.org/wiki/2015_World_Figure_Skating_Championships

Venäjä ilmoittaa joukkueensa maaliskuun alussa, mutta alustavasti joukkue lienee hyvin pitkälti seuraavanlainen.

Naiset
Elizaveta Tuktamysheva
Elena Radionova
Anna Pogorilaya

Miehet
Maxim Kovtun
Sergei Voronov

Parit
Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov
Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov
Kristina Astakhova / Alexei Rogonov

Jäätanssi
Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin
Alexandra Stepanova / Ivan Bukin
Ksenia Monko / Kirill Khaliavin

MM-kisoissa on Luvassa paljon uusia mitalisteja, koska sekä naisissa että pareissa kaikki viime kauden olympiamitalistit ja MM-mitalistit ovat kisoista poissa lukuunottamatta MM-pronssilla ollutta Duhamel/Radford -paria.

35

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmeliini_

      Ketkähän sinne Suomesta on menossa? On kai STLL jo valinnut?

      • Joukkue

        Taitoluisteluliitto ei ole tainnut MM-kisojen joukkuetta vielä julkistaa, mutta ei taida kisoihin muita lähteä kuin Kiira. Kiiralla pitäisi olla ihan hyvät saumat hankkia Suomelle toinen paikka ensi vuoden MM-kisoihin. Siellä kun molemmat luistelijat onnistuisivat edes kohtuullisesti, niin Suomi saisi kaksi paikkaa myös MM-kotikisoihin 2017. Tämä olisi erittäin tärkeää paitsi kotikisojen kiinnostavuuden kannalta, niin myös olympiapaikkojen saannin kannalta.


      • Joukkue

        Suomen MM-joukkue on juuri julkistettu.
        http://www.stll.fi/?x2126=5596300

        Naiset:
        Kiira Korpi
        Varalla Jenni Saarinen, Viveca Lindfors

        Jäätanssi:
        Cecilia Törn-Jussiville Partanen
        Varalla Olesia Karmi-Max Lindholm


      • ripulit

        No ainakin ripuli - Kiira.

        Keskeytys tulee taas.


    • jäätanssi

      Olesialla ja maxillahan on korkeampi sb, miksi jäivät pois kisakoneesta?

    • Tahtotilanne

      Valintakriteerissä: Mikäli ensimmäisen ja toisen parin välillä on alle viiden pisteen ero valintakriteerien perusteella, liittohallitus voi harkita, että MM-kilpailuihin lähtee eri edustaja, kuin EM-kilpailuihin.

      Takaporttina on "alle viiden pisteen ero" joka on keksitty että MM-kisaan lähetetään ne jotka halutaan.

      • Valinnasta

        Olesia ja Max sijoittuivat paremmin myös parin viikon takaisessa Bavarian Openissa, mutta hyvin lähekkäin parit olivat. Olesia/Max olivat 7. pisteillä 126,65 ja Cecilia/Jussiville 8. pisteillä 124,25. Samassa kisassa Cecilia ja Jussiville rikkoivat myös heiltä puuttuneen toisen TES-rajan MM-kisoihin. Olesialla ja Maxilla TES-rajat olivat jo olemassa, mutta kisassa molempien tanssien TES:it jäivät alle MM-rajan kun vastaavasti Cecilialla ja Jussivillellä molempien tanssiet TES:it ylittivät MM-rajan. En näe, että valinnoissa olisi tapahtunut suurta vääryyttä, olisi valinnat menneet kummin päin tahansa.


    • Astakhova_Rogonov

      Venäjän MM-kisoihin tuleva Kristina Astakhova / Alexei Rogonov -pari voittivat tänään Venäjän Cupin. Linkissä parin vapaaohjelma. Sanoisin, että huippuluistelulla voivat yltää MM-kisoissa jopa kuuden sakkiin.

      https://www.youtube.com/watch?v=j-lxAmTkts4

    • Joukkueet_nimetty
    • Veikkauksia

      Miehet
      1. Yuzuru Hanyu
      2. Denis Ten
      3. Javier Fernandez

      Naiset
      1. Elizaveta Tuktamysheva
      2. Elena Radionova
      3. Anna Pogorilaya

      Parit
      1. Meagan Duhamel / Eric Radford
      2. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov
      3. Sui Wenjing / Han Cong

      Jäätanssi
      1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron
      2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje
      3. Anna Cappellini / Luca Lanotte

      • Muitaveikkauksia

        Miehet
        1. Hanyu
        2. Fernandez
        3. Takahito Mura
        Naiset
        1. Tuktamisheva
        2. Pogorilaya
        3. Ashley Wagner
        Parit
        1. Duhamel / Radford
        2. Qing Pang / Jian Tong
        3. Kavaguti / Smirnov
        Jäätanssi
        1. Weaver / Poje
        2. Madison Chock / Evan Bates
        3. Maia Shibutani / Alex Shibutani


      • Veikkauksista

        Pieni yhteenveto omista veikkauksistani.
        - Kolme mestaria meni oikein: Tuktamysheva, Duhamel/Radford ja Papadakis/Cizeron.
        - Miesten kisassa oli kaikki oikeat mitalistit, mutta kaikki väärällä mitalisijalla.
        - Naisten kisassa, pareissa ja jäätanssi kaikissa minulla oli oikea mestari ja lisäksi kaikissa oli yksi mitalisti oikein, mutta luistelija oli väärällä mitalisijalla.

        Kaiken kaikkiaan veikkaukset osuivat ihan hyvin, vaikka tietysti enemmänkin olisi voinut olla oikein. En ole mitään pistelaskusysteemiä miettinyt, mutta sanoisin, että minun veikkaukseni osuivat hiukan enemmän oikeaan kuin nimimerkin "Muitaveikkauksia" tekemät veikkaukset. Minulla on mm. yksi mestari enemmän oikein ja lisäksi minulla oli sekä miehissä että naisissa yksi mitalisti enemmän oikein.


      • Muistaveikkauksista

        Jep, hiukan taisin hävitä tässä veikkauskisassa.

        Kisojen suuria floppeja olivat mm. Pogorilaya ja Mura. Fernandezin voittoa ei näköjään kumpikaan osannut arvata. Naisten lopputuloksissa jokainen voi tehdä omat päätelmänsä siitä, olivatko sijat 3-6 oikeassa järjetyksessä vai eivät, erot ovat joka tapauksessa muutamia pisteitä.

        Parien ja jäätanssin veikkauksista taisi tulla tasapeli. "Veikkauksissa" olivat mitalistit Sui / Han ja Papadakis / Cizeron, itselläni Pang / Tong ja Chock / Bates.


    • Suomalaiset

      Törn/Partanen luistelivat uudet ennätyspisteet 45,11 joka on 4,5 pistettä enemmän kuin aikaisemmat ennästyspisteet. Hieno luistelu, mutta vapaatanssiin pääsyyn olisi vaadittu yli 50 pinnaa.

      • erikoisasiantuntija

        Nyt jäädään sit odottamaan Kiiran mahatautia.


      • mahalaskuttt

        Kerrankin oikeat pisteet Hyvä meidän tytöt


      • vpktt

        Ei taida Kiirakaan nyt päästä vapaaluisteluun, pisteet 41.11


      • Sijoituksesta
        vpktt kirjoitti:

        Ei taida Kiirakaan nyt päästä vapaaluisteluun, pisteet 41.11

        Jos ei aivan valtavia yllätyksiä tapahdu niin vapaaluisteluun pääsi vielä pisteillä 45.74. Pisteissä eroa ei ehkä jäänyt paljon, mutta sijoituksissa jäi. Kiira jäänee sijalle 32 kun vapaaluisteluun pääsee 24 parasta. Kiiran taakse jäi vain 3 luistelijaa.


      • Sijoituksesta
        Sijoituksesta kirjoitti:

        Jos ei aivan valtavia yllätyksiä tapahdu niin vapaaluisteluun pääsi vielä pisteillä 45.74. Pisteissä eroa ei ehkä jäänyt paljon, mutta sijoituksissa jäi. Kiira jäänee sijalle 32 kun vapaaluisteluun pääsee 24 parasta. Kiiran taakse jäi vain 3 luistelijaa.

        Erikoisesti neljännessä ryhmässä luistelleista yksi luistelija jäi koko kisan viimeiseksi. Nyt finaaliin pääsee pisteillä 43.85. Kiiran sijoitukseksi tullee jäämään 31.


      • vpktt

        Täältä nuo videot voi jo katsoa, Kiiran on tässä:
        https://www.youtube.com/watch?v=Mwbv2xy1TFY
        Mitä tuohon sanoisi kuin että kunto ei riittänyt MM:ään, olisko pitänyt ottaa huomioon valintaa tehdessä EM:n jälkeisten harjoitteluvaikeuksien takia.


      • vmptaas

        Ihmettelen myös valintaa. Jos urheilija on puolikuntoinen ja uupunut, miksi ei päästetä varaluistelijaa kehiin. Kukaan ei olisi tuonut meille toista maapaikkaa, mutta ainakin joku muu olisi saanut arvokisakokemusta. Ens vuonna paikat menee taas kuitenkin kiiralle...


      • tekniik

        Melkein tulee mieleen, että Kiiran kannattaisi pohtia, jatkaako enää. Jos mielisi jatkossa hyviä sijoituksia, niin 3-3 tuntuisi ainakin olla ohjelmassa aika varma. Ja Kiira ei sitä kai ole saanut tähän mennessä vakio-ohjelmistoon, niin että se olisi varma. Millä sen enää sitten saa? Pelkona on loukkaantuminen. No tämä oli henk.koht. ajatus, mutta tulihan nyt mieleen.


    • Team_Unique

      "Suomalainen muodostelmaluistelujoukkue, Team Unique, on saanut ainutlaatuisen kutsun. Maailmanmestaruuden vuonna 2013 voittanut joukkue on kutsuttu esiintymään taitoluistelun MM-kilpailun loppunäytökseen Kiinan Shanghaihin tulevana sunnuntaina."

      http://www.stll.fi/?x2126=5720654

    • Pogorilaya

      Noinkohan Pogorilayan arvokisat olisi nyt nähty? Jotenkin vähän tylyä sanoa luistelijasta, joka on voittanut EM-pronssia tällä kaudella ja on syntynyt 1998, mutta minusta Pogorilaya on hermoiltaan hyvin pitkälti samanlainen kuin Kovtun miesten puolella ja se on huono juttu, koska Venäjällä on nykyään niin paljon kovahermoisia ja taidoiltaankin parempia luistelijoita kuin Anna. Vaikea heikkohermoisen ja usein epäonnistuvan luistelijan on murtautua joukkueeseen, johon on tarjolla paljon voittajatyyppejä. Anna ei tätä ole.

      • ongelmathermoissa

        Pogorilayalla tosiaan on ilmeisesti hieman heikot hermot suurissa kilpailuissa. MM-kisojen ohjelmat olivat huonointa Pogorilayaa, mitä olen vähän aikaan nähnyt. Toisaalta hän ei ole ainoa venäläinen , jolla on tämä ongelma, verratkaapa esim. Julia Lipnitskajan suorituksia ennen olympialaisia ja tällä kaudella.

        Teknisissä taidoissa Pogorilayalla ei pitäisi olla mitään ongelmaa, hän sai EM-kisoissa teknisiä pisteitä yhteensä yli sata, mihin melko harva luistelija pystyy. Venäjällä yksi naisluistelija vain jättää tällä hetkellä muut sivuosan esittäjiksi.


      • Pogorilaya

        Lipnitskaya oli tosi huono tällä kaudella, mutta sen kisahermot on kyllä täyttä terästä. Jos Julialla kisahermojen kanssa olisi ongelmia, niin tämä olisi kyllä tullut esiin olympialaisissa, koska sen kovempaan paikkaan ei urheilija voi joutua kuin missä venäläiset luistelijat olivat mylvivän kotiyleisönsä edessä. Naisten kisa ei tietysti mennyt aivan putkeen, mutta tähän on syynä enemmän todella raskas kahden täyden kisan ohjelma kuin Julian hermojen pitäminen. Juliahan luisteli aivan upeasti joukkuekisassa, jossa luisteli molemmat ohjelmat ja voitti naisten kisan luokkaa 215 pistettä olevalla tuloksella. Naisten yksilökisassa molemmat luistelut olivat joukkuekisan luisteluita huonompia, mutta tulos oli kuitenkin erittäin hieno 5. sija ja yli 200 pinnaa. Lisäksi hermot pitivät aivan loistavasti niin EM- kuin myös MM-kisoissa. En tiedä mikä oli syynä tämän kauden tuloksiin, mutta ennemmin syy löytyy jostain kasvukivuista tai vastaavasta kuin kisahermoista. Olen melko varma, että ensi kaudella nähdään taas vanha Julia maailman huipulla. Toivottavasti nähdään myös vanha Adelina.

        Nykyään jo parhaimmat junioritkin keräävät yli 100 pinnaa teknisiä pisteitä. Minä näkisin, että Pogorilayan tilanne on hyvin haastava. Venäjän supertähdet tietää kaikki, mutta näiden lisäksi Venäjältä on tulossa ensi kaudeksi jälleen kaksi superlupausta. Venäjän mestaruuskisoissa Evgenia Medvedeva oli jo tällä kaudella Pogorilayan edellä kolmantena Annan ollessa vasta neljäs. Toinen juniori Serafima Sakhanovich epäonnistui lyhytohjelmassa, mutta jäi vapaaohjelmassa vain alle pisteen Pogorilayasta ollen kisojen viides. Ensi kaudella molemmat kilpailevat siis senioreissa ja voivat hyvinkin olla jo Radionovan luokkaa. Lisäksi kolmaskin loistava juniori Maria Sotskova on ilmoittanut, että haluaisi siirtyä senioreihin ensi kaudeksi. Venäjän mestaruuskisoissa Sotskova oli kuudes ja taakse jäi muun muassa Alena Leonova, tämä tosin lähinnä Alenan vapaaohjelman epäonnistumisen takia. Kilpailu edustuspaikoista Venäjällä tulee olemaan lähitulevaisuudessa niin tasokasta, että sääliksi käy niitä, jotka jäävät sijoille 4. ja 5. Nämä luistelijat saattavat hyvin olla maailman 5-6 parhaimman joukossa ja GP-finaalin mitalisteja, jotka olisivat arvokisoissa ehdottomia mitalisuosikkeja, mutta eipä siitä paljoa lohtua ole kun eivät pääse arvokisoihin.


      • ongelmathermoissa

        Jatkan vielä vähän edellisestä kommentistani. Julia Lipnitskaja nousi viime kaudella todella nopeasti maailman parhaiden joukkoon, enkä ole varma, ehtikö hän huomaamaan, kuinka kovassa joukossa oli. Tästä kaudesta en voi oikein ajatella muuta kuin olympialaisten jälkeen muiden ja omat odotukset olivat ehkä liikaa. Toivottavasti Julia luistelee ensi kaudella paremmin, koska hän on yksi omista suosikeistani.

        "Nykyään jo parhaimmat junioritkin keräävät yli 100 pinnaa teknisiä pisteitä"
        Tämä Venäjän juniorijoukkue on toisin sanoen hyvin vähän jos lainkaan jäljessä maailman kärkeä. 100 pistettä teknisiä on oikeasti todella kova pistemäärä. Sen taisivat MM-kisoissa ylittää vain Tuktamisheva ja Miyahara.

        Se on varmaa, että tämän kauden tavoin venäläisillä on ensi kaudella kova kilpailu arvokisojen edustuspaikoista. Jos Pogorilaya tekee EM-kisojen kaltaiset ohjelmat Venäjän mestaruuskisoissa, lienee edustuspaikka silti todennäköinen.


    • Naisten_kisa

      Aika yllätyksellinen ja keskinkertainen vapaaluistelu naisten kisassa. Täysin ehjät ohjelmat, puhumattakaan huippusuorituksesta, olivat hyvin harvassa. Tuktamysheva ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta luisteli kuitenkin ehjän ohjelman. Radionova oli epävarman oloinen läpi ohjelmansa, mutta 121 pistettä oli kyllä alakanttiin tästä huolimatta. On varmasti iloinen, että sai kuitenkin pronssin heti ensimmäisistä MM-kisoistaan. Pienikokoinen Miyahara luisteli ennätyspisteet molemmissa ohjelmissa ja sai hiukan yllättäen hopeaa. Pogorilaya oli päivän floppaaja, mutta pahasti epäonnistui myös lyhytohjelman jälkeen neljäntenä ollut Murakami, joka jäi luokkaa 20 pinnaa vapaaohjelman ennätyspisteistään ja putosi vasta seitsemänneksi.

      Aika usein kuulee puhuttavan, että saman maan huippuluistelijoilla on aika kylmät välit, mutta tänään tästä ei ollut mitään merkkejä Elizavetan ja Elenan välillä, koska naiset paitsi istuivat samalla penkillä odottamassa muiden luistelua, niin myös keskustelivat ja halailivat toisiaan. Esimerkiksi aikaisemmin samassa tilanteessa olleet amerikkalaiset istuivat eri penkeillä ja heidän keskinäinen vuorovaikutus näytti olevan hyvin vähäistä.

      • Hyvä_Rika

        Voihan se aina johtua vähän kulloisesta mielentilastakin, mutta kyllä Rika Hongon Carmen oli aito Carmen, en tiedä noiden Amerikan tyttöjen eläytymistä, vähän pikkukoreaa mutta jotenkin neutraalia, tekihän Gracie muun muassa stepoutin ja meni heillä ehkä vähän tuurillakin nuo tekniset. Mutta tosiaan henk.koht. Carmen oli antoisa:
        https://www.youtube.com/watch?v=o8plO_OiBrI
        Tosin Rikakin vähän alussa oli vielä puolivaloilla.


    • Sotnikova

      Sotnikovassa olisi aineksia myös aivan mahtavaksi jäätanssijaksi. Ajatelkaapa miten upealta esimerkiksi videon noin kohdassa 1:30 oleva liike näyttäisi jäätanssissa. Kerrassaan upea urheilija.

      https://www.youtube.com/watch?v=cAZtlQJaK7A

    • ööh1

      Kyllä liiton olisi pitänyt järjestää testiluistelu Kiiralle ja muille ehdokkaille ennen MM-kisoja. Valinta tehtiin aivan liian nopeasti välittämättä siitä että Kiira oli ollut flunssassa tai jossain muussa taudissa koko ajan EM-kisojen jälkeen ja tämän lisäksi hänellä ei ole vieläkään toipunut vammastaan kunnolla että olisi saanut edes hyppynsä takaisin. Ensi vuonna Suomelle taas yksi edustuspaikka ja hermoheikon Kiiran lähettäminen on riski sillä kotikisoihin ei silloin tulisi taaskaan kuin yksi paikka. Tällä tavoin ne kaikki hehkutetut nuoret lupaukset jäävät paitsi arvokkaasta arvokisakokemuksesta.

    • Pariluistelu

      Venäjän taso pariluistelussa on kyllä aivan mahtava. Huolimatta siitä seikasta, että tuoreet olympiavoittajat ovat sairaslomalla ja olympialaisten kakkosetkaan eivät ollee mukana ja vielä näiden lisäksi olympialaisissa kuudenneksi luistellut Bazarova/Larionov -pari hajosi, niin Venäjällä oli MM-kisoissa kaksi paria kuuden sakissa ja kolmaskin oli 10. Eurosportin lähetyksessä toinen selostaja kommentoi, että hän näkee nuoressa Tarasova/Morozov -parissa lähitulevaisuuden maailmanmestarin. Olen täysin samaa mieltä.

      Paljon potentiaalia löytyy myös toisesta nuoresta MM-kisojen venäläisparista Astakhova/Rogonov, joka oli 10. vaikka luistelevat vasta ensimmäistä kauttaan yhdessä. Näiden lisäksi Venäjältä löytyy useita muitakin suunnilleen saman tason uusia erittäin potentiaalisia pareja, kuten Bazarova/Deputat, Davankova/Enbert ja Zabijako/Larionov. Nämä kaikki luistelevat vasta ensimmäistä kauttaan yhdessä.

    • Yuzuru

      Yuzuru taisi saada kisoissa selvästi eniten pehmoleluja, mutta Elizaveta taisi saada kisojen suurimman pehmolelun. En muista, että olisin aikaisemmin koskaan nähnyt suurempaa luistelijalle heitettyä pehmolelua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe