Dem/Kok-Klikki puolustaa pakkoruotsia

Intti_Ranne

Eduskunnan sivistysvaliokunta on esittänyt YLE-uutisten mukaan, että pakkoruotsin valinnaiseksi tekevä laki hylättäisiin jo ennen täysistuntokäsittelyä:

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_kielen_opiskelu_jatkumassa_pakollisena__sivistysvaliokunta_esittaa_kansalaisaloitetta_hylattavaksi/7828778


Valiokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (Kok):

"Valiokunta katsoi, että ruotsin kielen opiskeluun liittyvillä kysymyksillä on paljon laajempi yhteiskunnallinen, historiallinen ja sivistyksellinen ulottuvuus ja se on otettava huomioon, kun me katsomme opetuksen kokonaisuutta"

Toisin sanoen ruotsinkielinen elitismi on pidettävä voimassa hinnalla millä hyvänsä, koska Ruotsi oli joskus Suomen isäntämaa. Sellainen kokonaisuus jossa ruotsin kieltä ei tungeta koululaisten kurkusta alas ei sovi kokoomus-demariklikille sivistysvaliokunnassa edes siinä määrin, että he luovuttaisivat päätöksen täysistunnon päätettäväksi.

Sivistysvaliokunnan jäsenet ovat täällä listattuna:

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-siv01/index.htx?subpage=jasenet

Varsinaisista valiokunnan jäsenistä melkein puolet on SDP:n tai Kokoomuksen jäseniä. PJ on Kokoomuslainen, joten äänten mennessä tasan hänen äänensä ratkaisee.

Demariedustajista tuossa valiokunnassa nimekkäin on entinen opetusministeri Jukka Gustafsson. Hänen surkea kautensa ministerinä päättyi tekstiviestipotkuihin ja tilalle tuli Stubbin tavoin virkanimityksissä kavereitaan suosiva Krista Kiuru. Vahasalo sanoo:

"Kannamme huolta siitä, että kieliä pitäisi lukea Suomessa paljon enemmän, Vahasalo sanoi."

Ehkä pitäisi, mutta miksi niitä pitää demarityyliin opettaa pakollisena niin monia. Varsinkin melko hyödytöntä kieltä, jota ei voi Suomen lisäksi käyttää oikein muualla kuin Ruotsissa. Ihme kun ruotsalaisilla ei ole ikinä ollut samoja huolia suomen kielen opettamisen suhteen.

Perussuomalaiset jättivät vastalauseen tuolle valiokunnan esitykselle.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huusiann

      SDP torppasi kansalaisaloitteen vapaaehtoisen ruotsin puolesta. Perustelut olivat historia. Historialla perustellaan asioita kun oikeita perusteluja ei ole. Pakkoruotsin perusteluna käytetään mielipiteitä, argumentointivirheitä ja valheita. Mutta mitkään näistä eivät pysty perustelemaan pakkoruotsia.

      IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022519258601_uu.shtml

      Vain Persut kannattivat pakkoruotsin poistamista.

    • huusiann

      Ministeri Krista Kiurulla oli kaikkien aikojen perustelu pakkoruotsille. Hän sai kullia pakkoruotsin avulla.

      Opetusministeri Krista Kiurulla (sd.) oli nuoruusvuosiltaan kokemus ruotsin opiskelun hyödyllisyydestä.

      – Sain tutustua ruotsalaiseen poikaystävään nuorena siksi, että osasin edes muutaman sanan heti alkuun ruotsia.

      http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288689365101.html

      Hauska huomata kuinka pakkoruotsin kannattajien perustelut huononevat kun keskustelu edistyy. Samalla he tekevät itsestään narreja ja idiootteja

      • Intti_Ranne

        "Ministeri Krista Kiurulla oli kaikkien aikojen perustelu pakkoruotsille. Hän sai kullia pakkoruotsin avulla."

        Harvinaisen hyvät perustelut siis -demariksi. :DDD

        "Hauska huomata kuinka pakkoruotsin kannattajien perustelut huononevat kun keskustelu edistyy"

        Perustelut eivät oikein voi edetä heillä muuhun suuntaan. Ihmiset eivät niele mitä tahansa demarillista pajunköyttä, joten heidän on Kiurun tavoin vedottava tuollaiseen hömppään saadakseen kannatusta.


    • huusiann

      Ruotsinkieliset tahot ovat aina yrittäneet estää suomenkielisten sivistyksen ja kulttuurin kehittymisen.

      Sivistysvaliokunta on liittoutunut suomenkielisiä vastaan estääkseen suomenkielisten sivistymisen. Sivistysvaliokunta on sivistymättömyyden tyyssija. Länsimaissa pakko ei ole sivistystä vaan diktatuuria.

      Ruotsalaisuuden ruma historia Suomessa
      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen, ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.
      http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kieliasetus_(1850)
      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Uusin piikkilanka-aita on Rassenburgin (Raasepori) pakkoruotsin aloittaminen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

    • huusiann

      Kansa ei unohda harhaanjohtajiaan vaan petollisten poliitikkojen romahdus tulee yllättäen.

      Kun pakkoruotsi muutaman vuoden jälkeen poistuu, joutuvat ne poliitikot jotka ovat tähän asti olleet pakkoruotsin takuumiehiä suuren halveksunnan kohteiksi. Kansa ei unohda vaikka suuri osa kansasta ei vielä välitä tai ole tietoisia pakkoruotsin haitoista.

      Lipposten, Urpilaisen, Tuomiojan, Jyrki Kataisen, Folktingeting puheenjohtajan Kimmo Sasin, Jan Vapaavuoren, Alex Stubbin, Heidi Hautalan ym. tapaiset pakkoruotsin takuumiehet unohdetaan poliitikkojen hautausmaalle aivan kuten Lipposelle kävi.

      Hävetkää suomalaiset heikkoja johtajianne.

    • Minä pystyn perustelemaan miksi TODENNÄKÖISESTI "pois-pakkoruotsi"-lakialoitetta ei tämä hallitus käsittele ! Otin talteen seuraavan kirjoituksen : ..kerrotaan kokoomuksen suurien velkojen poistuneen yhdessä yössä hallitusneuvottelujen aikana RKP:n rahoilla vaatimuksena pakkorutsin jatkaminen ja 2 ministerinpestiä ... H.H. eräs "euroedustaja" oli Brysselistä käsin sanonut hallitus on ostettu, mutta vaienneut heti, kun vihreät otettiin mukaan. en tiedä onko mikään taho vienyt asiaa eteenpäin .. mutta tällaista demokrataiavajetta mikään yhteiskunta ei voi kestää ( sanomat 24 keskuetlupalsta "timpuri"; rekisteröitynyt käyttäjä ). Mitä sitten on TAPAHTUNUT, joka tukee timpurin kirjoitusta; ruotsinkielinen varuskunta säilyi ja oikeuspiirien muutoslain yhteydessä tapahtui seuraavaa: Kuopion oikeuspiiri muutettiin kaksikieliseksi ja lain esitöistä löytyy seuraava maninta: "Nykyiset suomenkileiset tuomarit saaavat poikkeuslain turvin jatkaa viroissaa hallintokautensa loppuun"; lukekaa itse JULKISIA "lainsäädäntöasiakirjoja" ! Laittaisin tämän tutkintaan; mutta Suomen PERUSTUSLAKI estää sen ; julkinen lakiteitokanata Finnlex ; Suomen perustuslaki 118 § ..."Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... syyteoikeutta ei kuietnkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa." Ja muita juttuja joita koskee samat "lait" voi lukea kimmoleaks.fi . Eoa päätöksen 876/2/05 "kaltainen" rikosilmoitus ( "poliisilla ei ole oikeutta suorittaa ESITUTKINTAA") on nyt ollut Porin poliisilla esitutkinnassa 8.9. 2005 lukien ! Eli presidentin- ja ministerinvastuuasioita ei kansalainen Suomessa "lain" mukaan voi saattaa esitutkintaan ! Tästä on kannelti IHMISOIKEUSTUOMIOITUIMEEN ( EIT 24221/06); jossa se "seulottiin" pois käsittelystä 27.3. 2008 ja asiakirjat TUHOTTIIN 27.3. 2009 ! Nyt tämä kirjoitus kai poistetaan, koska se perustuu ASIAKIRJOIHIN; joista 90 % on JULKISIA ! Suomessa EI saa "keskustella" PL 118 §:n "taustoista" ? PL 118 §:n takia pakkoruotsittamistakin on ollut helppo jatkaa ? Tein tsätä Suomen tilanteesta jo 9.12. 2005 syyteilmoituksen Valtakunnansyyttäjänviarstoon, koska olin valmis TODISTAMAAN Valtakunannoikeudessa ( eoa päätöksen 876/2/05 ) kaltaisesta asiasta .... "Lapsiin ja hetero-aviomiehiin kohdistetut lainsäädännölliset ihmisoikeusloukkaukset; joita poliisi EI saanut esitutkia". Suomen hallitus tässä pakkoruoytsi asiassakin vähät valittää PERUSTUSLAIN yhdenvertaisuuspykälästä; koska Suomessa voi OSTAA "lainsäädäntöä"; toinen todiste Iltalehti 19.2. 2013 "Miljoonien rahavirrat puolueille"; Jorma Heikkinen: "Puolueille ei maksettu rahaa turhaan." .. rahalla on saatu "omanlaista lainsäädäntöä". Ei tämä olisi edes ENSIMMÄINEN kerta, kun Suomessa rahalla on ostettu "lainsäädäntöä" ! Tätä "ostetua" lainsäädäntöä oli mm. "lailla 444/2012" tehty jopa 3 MILJARDIN euron varkaus pienyrittäjiltä "vakuutusyhtiöille" . Julkista tietoa, joka AINA poistetaan ?

    • huusiann

      Ruotsi ei ole alkuperäiskieli Suomessa.

      HS Mielipide 30.9.2010

      Ruotsi ei ole Suomessa alkuperäiskieli

      " - -. Alkuperäiskieliksi kutsutaan vanhimpia tunnettuja, jollakin alueella puhuttavia kieliä. Suomen alkuperäiskieleksi tunnustetaan perustuslaissa saamen kieli (siis pohjoissaame, inarinsaame ja kolttasaame). Suomessa puhutaan vanhastaan myös kahta autoktonista eli kotoperäistä kieltä: perustuslaissa toiseksi kansalliskieleksemme määriteltyä suomen kieltä sekä Suomen ainoaa kotoperäistä vähemmistökieltä, karjalaa, joka näyttää unohtuneen Arffmanin vähemmistökielten listasta. Kielen kotoperäisyydellä tarkoitetaan, että sitä on puhuttu jossakin maassa tai jollakin alueella "aina". - -. Historialliselta taustaltaan ruotsi on Suomessa alloktoninen eli muualta tullut kieli. Alloktonisuus ei millään tavoin vähennä ruotsin kielen merkitystä Suomen kielimaiseman historiallisesti vakiintuneena ja keskeisenä osana."

      Rino Grünthal

      Johanna Laakso

      Anneli Sarhimaa

      professoreita

      Euroopan komission rahoittama Eldia-projekti

      (European Language Diversity for All)

    • älyhoij

      Wikipedia on epäluotettava lähde, lukekaa tutkimuksia laiskurit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe