Kannattaako muuttaa Lapualle?

AaJiiR

Meinataan muuttaa Espoosta Lapualle. 4-henkinen perhe. Lapset alakouluikäisiä.
Kertokaas Lapuan plussat ja miinukset

95

2033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapuanlaki

      Ei voi miinuksia listailla ku on vaan 5000 merkkiä tilaa.
      Plussaa taas on... No ei tullu ny äkkiseltään mitään mieleen. No hei 1 olis. Hellanmaahan ei tuu paskaviemäriii. Saaraan erelleen päästää suoraan Lapuan jokeen

    • Lapsillehyväpaikka

      Suinpäin tänne ei kannata muuttaa. Pohjalaisuus olisi suotava alkuominaisuus ja tympeyden sietokyky toivottava. Muuten täällä on itsenäisen ihmisen ihan hyvä olla.

    • dshad

      Mistä ootte lähtöisin? Jos ette ole e-p:ltä lähtöisin, niin ette varmaaankaan kotiudu koko maakuntaan, korkeintaan Seinäjokea voitte harkita, sinne hukkuu paremmin väestöön. Lapuaa ei kannata edes harkita, jos ei ole syntyjään lapualainen. Lapualla kaikki tuntee kaikki, ja on ihmeellistä jos sinne tulee joku jota ei kukaan tunne.

      • reekirjain

        Niin, ei auta edes se, että on Lapualla syntynyt, pitää olla koko elämänsä täällä, sitten voi varmaan hyvin!


    • SjoenTröllitRahapulassa

      Näitä kanavassa pyöritettäviä, alottajakin nurkantakaa kiusaa ja odotaa, lähtiskös kukaan perään.

    • tosionnnnn

      Espoosta Lapualle.Huh.Pakko sanoo että jos ette oo täältä kotoosi niin passi on pakollinen.Muuttakaa nyt mialummin Seinäjoelle koska lapuakin on pian seinäjokee

    • Akathon

      Hei,

      Tervetuloa Lapualle. Aiemmista kommenteista huolimatta Lapua on ihan hyvä paikka asua. Täällä on "perusasiat" kunnossa. Terveyskeskus toimii, päiväkodi, koulut koulut etc. Vapaa-ajan viettopaikkoja on myös, etenkin jos pitää urheilusta.

      Asunnot ovat kohtuuhintaisia ja maakuntakeskukseen (Seinäjoelle) on vain lyhyt ajomatka.

      Varmasti tänne sopeutuu myös muut kuin Etelä-pohjalaisia sukujuuria omaavat henkilöt.

      • eitulisimieleenikään

        Omaan lapualaisjuuret mutta mikään ei minua sinne muuttamaan saisi. Tilaa siellä on mutta ei muuta.


    • JohanNytToki

      tottakai kannattaa. Itse muuttanut perheineen Vantaalta tänne ja hyvin on mennyt. Jää rahaa tilistä huomattavasti enemmän "säästöön" kun ruuhkasuomessa asuessamme.
      Ns alkuasukkaidenkin kanssa on hyvin pärjätty. Tai olihan siinä yksi joka luuli omistavansa kaikki mitä näkyy mutta kyllähän sekin lopulta asettui...
      Itse en voi muuta kuin suositella.

    • welcome

      Lapua on hieno ja rauhallinen paikka asua. Kaikki tarpeellinen löytyy kyllä täältä ja jos jotain spesiaalia kaipaa niin Seinäjoki on naapurissa. Itselle on Lapualla tärkeintä hyvät lenkkipolut ja koskemattomat ulkoilumaastot Simpsiöllä, ja se että tämä on tällä hetkellä nuorisoakin ajatellen turvallisempi paikka asua kuin joku isompi kaupunki. Toki joka kylästä löytyy näitä koirankakasta ja lumiaurasta urputtavia tapavalittajia, mutta niitä nyt on joka kaupungissa. Lapualla on erinomainen kirjasto ja ruokailupaikkoja joka tarpeeseen. Löytyy laskettelurinne ja uimahalli ja lukemattomia mahdollisuuksiä harrastaa vaikkapa kulttuuria ja urheilua halleissa tai ihan ulkosalla ilmaiseksi. Tervetuloa, kyllä tänne mahtuu ja viihtyy varmasti.

      • huvittunut

        "Itselle on Lapualla tärkeintä hyvät lenkkipolut ja koskemattomat ulkoilumaastot Simpsiöllä"

        Heh.


      • JouppiskallaKuljen
        huvittunut kirjoitti:

        "Itselle on Lapualla tärkeintä hyvät lenkkipolut ja koskemattomat ulkoilumaastot Simpsiöllä"

        Heh.

        Simpsiön ulkoilumaastot on ihan kuralla ja alkukantainen. En suosittele.


    • muuttanut

      Jos totta puhutaan on Lapualla satsattu todella paljon harrastusmahdollisuuksiin kaiken ikäisille. On riittävästi palveluja ja uskaltaa iltaisin kulkea kaduilla. Suurin osa asioista täällä on mallillaan. Rakennuksissa on sisätilaongelmia siinä missä muuallakin. Toki aina löytyy valittajia, jotka osaltaan kurjistavat omaa asuinympäristöään. Ilman muuta lapualle kannattaa muuttaa.

    • Tasapäätön

      No jos toinen vaihtoehto on pohjoiskorea niin sitten, mutta jos ei sukujuuret ole Etelä-Pohjanmaalta niin suosittelen pysymään kaukana Lapuasta, voin varmuudella sanoa että ette tule sopeutumaan.

      • kokemustaon

        Ei kannata muuttaa lapualle eikä kauhavalle. yhtä kolloa porukkaa keskimäärin, Seinäjokea suosittelen. pitää asunniokki arvonsa. jos muutat jompaan kumpaan ensi mainittuu, sun ei pirä piitata mistään kenenkä puheista. koska koko aija kaikki räknää ja o kateellisia, jopa omat sukulaases. jos oot hyvännäköne naine, sua kyttää nii miähet ku naiset.


    • Gake

      Lapua on hyvä paikka asua. Kaikki tarvittava on lähellä ja Seinäjoelta löytyy kaikki mitäLapualta puuttuu. Turvallisuus, edulliset asunnot, harrastusmahdollisuudet, hieno Simpsiön laskettelukeskus, Vanhan Paukun kulttuurikeskus. Ei myöskään rikollisia, huumeita ja vain muutamia kroonisia joka asiasta valittajia,mutta niitä lienee joka paikassa.

      • juppis

        kerro ny sitten mitä lapualta puuttuu kun asian nyt mainitsit ?


      • kuppis_

        sivistyneet ihmiset


    • KokeileLapuaa

      Tervetuloa, mutta älä osta heti asuntoa, sillä sen myyminen käypään hintaan voi olla vaikeaa jos paikkakunta ei miellytä. Kannattaa asua pari vuotta vuokralla, niin voi itse vetää johtopäätökset tarjoavatko Lapua ja lapualaiset toivomasi ympäristön. Näin siis siitä huolimatta, vaikka kuten tuolla yllä kirjotetaan, Lapualta saa edullisesti asuntoja.

      • Yksoikoonen

        Kyllä Lapualla pärjää, kun hyväksyy sen, että lapualaaset on vähän suuruuden hulluja ja oikoosia.


      • perseedellä
        Yksoikoonen kirjoitti:

        Kyllä Lapualla pärjää, kun hyväksyy sen, että lapualaaset on vähän suuruuden hulluja ja oikoosia.

        Niistä vaivoista pääsee eroon kun muuttaa ihmisten ilmoille.


      • KöyhätKyykyyn

        Lapualla uskotaan omistusasumiseen. Vuokralla asuvat ovat kurjia torppareita.


    • IrtolaisuudestaPäästävä

      Intiaanin juuret;
      Teidän täytyy opettaa lapsillenne, että maa heidän jalkojensa alla on esi-isiemme tuhkaa. Niin he kunnioittavat maata, joka on kyllästetty heidän kaltaistensa elämällä. Opettakaa lapsillenne, mitä me olemme opettaneet lapsillemme, että maa on meidän äitimme. Mitä tahansa tapahtuu maalle, tapahtuu maan lapsille. Jos ihminen sylkee maata, hän sylkee itseään.

      • TämäonEnnustus

        "Mitä tahansa tapahtuu maalle, tapahtuu maan lapsille. Jos ihminen sylkee maata, hän sylkee itseään." Simpsiö ajatuksissani.


      • Inkkarix
        TämäonEnnustus kirjoitti:

        "Mitä tahansa tapahtuu maalle, tapahtuu maan lapsille. Jos ihminen sylkee maata, hän sylkee itseään." Simpsiö ajatuksissani.

        Kuinkahan monta kilometriä teitä pitää purkaa ja siltoja poistaa, jotta maa olis tyytyväinen. Pellokin on raivattu mettästä. Ja ojia on kilometri tolukulla.
        Kyllä helepompi on vaan hyväksyä kehitys. Niin se maakin teköö.


    • SelväAsia

      Johtopäätös kysymykseen muuttaisiko Lapualle on helppo vetää näiden kirjoitusten pohjalta.

    • Poismuuttaja

      Tehkää suuri elämänmuutos ja muuttakaa Lapualle. Minulla olisi iso omakotitalo myynnissä kohtuuhintaan lähellä Lapuan ydinkesusta isolla 5.000 neliön tontilla yleiskaava-alueella. Lapualta löytyy kaikki peruspalvelut ja ne on helposti saavutettavissa.
      Lapua on maakuntakeskus Seinäjoen työssäkäyntialuetta ja Seinäjoki on tällä erää Suomen vetovomasin kaupunki. Lapualla on asunnot huomattavasti edullisempia, kuin Seinäjoella ja julkiset palvelut paremmin saatavilla, eikä välimatka ole kuin 20 km.

      • SjoenTröllitRahapulassa

        Juu ja s-joen ohi tehhään 4-kaistaista ohitusta, kyllä sinne saapi rahaasa tuhlata.

        Mitäs vetovoimaasiinä on -kun kietastaan ympäriltä, hyvähän siinä on henkseleitään paukutella, senaikaa, kun karvattavia piisaa.


      • kihus

        Heh ! Nyt naurattaa.Vai maakuntakeskus ja vetovoimaisin kaupunki suomessa ,,kissanviikset sanon minä ja muut ! Joo tosiaan myy se tötnös ja muuta nopiaa muualle ,ei täällä sua kaivata.Tervemenoa ja goodbye :)


      • TerveMenoa
        kihus kirjoitti:

        Heh ! Nyt naurattaa.Vai maakuntakeskus ja vetovoimaisin kaupunki suomessa ,,kissanviikset sanon minä ja muut ! Joo tosiaan myy se tötnös ja muuta nopiaa muualle ,ei täällä sua kaivata.Tervemenoa ja goodbye :)

        Tässä yksi esimerkki Lapualle muuttoa suunnittelevalle. Jos ajattelet itse, niin sinulle toivotaan tervemenoa muualle.


      • kyselemätöön

        ei kai kukaan tosissaan täältä kysele jotta kannattaako muuttaa paikkakunnalle? jos on työpaikka täälä tai kukkaro muuten kunnos niin silloin asia on selvä ja jos hinkuu tänne niin miksi kysellä tuloo vaan tai ei


    • vaioikeeespoosta

      Joo naurattaa kaas ku kysellään täälllä kannattaako muuttaa,Jos vanhemmilla työpaikka ja kukkaro kunnos niin mikä ettei tänne mutta jos ootte sossupummeja niin sitte voi olla asia toinen ja hankalampaa päästä elämisen vauhtiin

    • Seinäjoelta

      Olen muuttanut Seinäjoelta Lapualle, enkä ole päivääkään muuttoani katunut. Kaikki palvelut läheltä saatavissa Lapualla.

      • valepukkitekopukki

        No varmasti oot muuttanu joo..... Seinäjoella on kuitenkin niin avarakatseisempaa touhua ja elämää etten usko että olisit lähtenyt Lapualle ahdistumaan.


    • AaJiiR

      Kiitos vastanneille! Mukava nähdä että Suomi24-palstan taso ei ole vuosien saatossa kauheasti kohonnut. :-)
      Jäi tosiaan mainitsematta, että eteläpohjalaisia ollaan, mutta viimeiset 15 vuotta on kulunut etelässä. Että sinänsä pohjalainen luonne ja pikkupaikkakuntien takapajuisuus on ihan tuttua. :-)

      • jokutämäntiesi

        Olit siis pelkkä trolli. Tuntuuko nyt hyvältä?


      • HenkseleittenPaukuttelij

        Samaa henkeä edustat edelleen, kuin aikoinaan rutsista täällä käyneet, jotta kuinka sillä oli suurta ja komiaa, kun nämä siivoojat siitä vouhottivat,

        Sitten tuo suuri kaupungin ihanuus ja kerroksen väkikään ei tunne eikä tervehdi toisiaan, on se hauskaa siitä paasata, työssä käydään pussilla tai raitsikalla ja etehensä tuijotetaan hiljaisuudessa.


      • AaJiiR
        jokutämäntiesi kirjoitti:

        Olit siis pelkkä trolli. Tuntuuko nyt hyvältä?

        Höpöhöpö. Ihan aidosti kiinnostaa millainen Lapua on, kun ei siellä ole tullut muuta kun käytyä silloin tällöin, eikä Lapualla ole tuttuja tai sukua jolta kysyä. Lapualla tosiaan näyttää talojen hinnatkin vähän järkevämmiltä kun vertaa Sjokeen.


      • AaJiiR
        HenkseleittenPaukuttelij kirjoitti:

        Samaa henkeä edustat edelleen, kuin aikoinaan rutsista täällä käyneet, jotta kuinka sillä oli suurta ja komiaa, kun nämä siivoojat siitä vouhottivat,

        Sitten tuo suuri kaupungin ihanuus ja kerroksen väkikään ei tunne eikä tervehdi toisiaan, on se hauskaa siitä paasata, työssä käydään pussilla tai raitsikalla ja etehensä tuijotetaan hiljaisuudessa.

        Älä ota itteesi. Ei ollu tarkoitus trossata. Lapuahan on suuri pitäjä verratuna siihen missä olen syntynyt. Takapajuisuus viittasi näihin muutamiin kommentteihin, joissa väitettiin ettäjos ei ole pohjalainen ei voi sopeutua.


      • ElämäOnAinaMurrosta
        AaJiiR kirjoitti:

        Älä ota itteesi. Ei ollu tarkoitus trossata. Lapuahan on suuri pitäjä verratuna siihen missä olen syntynyt. Takapajuisuus viittasi näihin muutamiin kommentteihin, joissa väitettiin ettäjos ei ole pohjalainen ei voi sopeutua.

        Kiitos viestistä, tllaiset palautteet antavat syvällisempää tunnetta keskusteluihin, minäkin vaahtosin lähinnä näistä entisajoista ja nyt olen käynyt näissä isommissa etelän kaupungeissa ja tuo elämä näissä on aika suppeaa, ainakin näin äkkiseltään todettuna, sinne kuitenkin nuorisomme halajavat.


    • 5vLapualla

      Tulkaapa muutamaksi päiväksi tutustumaan Lapuaan, kiertelemään ja katselemaan kaupungin ilmettä, luonnonläheisiä asuinalueita, kulttuuritarjontaa, liikuntamahdollisuuksia jne...ihastutte varmasti. Lapualta on myös hyvät liikenneyhteydet, junalla pääsee nopeasti Helsinkiin tai Oulun suuntaan monta kertaa päivässä. Maakuntakeskus Seinäjoki monipuolisine palveluineen n. 20 min. ajomatkan päässä. En yhtään ihmettele, että Lapua on yksi harvoja Etelä-Pohjanmaan kuntia, joissa väkimäärä kasvaa. Ja onhan tänne muuttanut vuosien saatossa väkeä muualtakin Suomesta. Lapua on erilainen kaupunki
      kuin 20 v. sitten.

    • laskapaki

      Kannattaa muuttaa Hellanmaahan siälä on oma paskalaki

    • orpiitti

      Lapua on tosin asukasmäärältään kohtuu suuri kunta. Harmi vain että Seinäjoen läheisyys vie voiman omasta kehityksestä. Lapualla on suunnilleen samanmoiset kaupat ja palvelut mitä on jossain Jurvassa tms takapajulassa. Ilman Seinäjokea olisi Lapualla paljon vierämpi keskusta. Näin vain ei ole. Ilman Seinäjokea täällä olisi todennäköisesti jonkinlainen citymarket tai prisma, hyvällä tuurilla molemmat. Lisäksi olisi jyski, gigantti, hongkong, yms. Nyt nämä liikkeet on Seinäjoella, eikä niitä liikene Lapualle kun on liian lähellä.

      Sama ilmiö on muuallakin Suomessa. Suuren kaupungin ympäristökunnat kituu, eikä niissä ole mitään. Sitten kun mennään yli 50km päähän, niin jo löytyy Lapuankin kokoisista kaupungeista gigantit ja muut. Esimerkkinä voisin mainita vaikka Loimaan, joka oli ennen liitoksia noin 14-tuhannen asukkaan maalaiskaupunki, katsokaapa vaikka ihan huvikseen google-autolla sen keskustaa, niin on prismat ja muut siellä. Kyseinen paikka sijaitsee riittävän kaukana isoista kaupungeista, se näköjään riittää, 60km Turusta. Varmaan löytyy muitakin esimerkkejä.

      Tosin yksi syy tähän "kitukeskustaan" on myös Lapuan eripuraisuus asioista, ja tämän takia moni asia menee sivu suun, kun aika menee riitelyyn. Lapualla on keskustan aneemisuuteen nähden suuri määrä asuinalueita, ja huomattava määrä ihmisiä asuu aivan keskustan läheisyydessä. Lapualla on e-p:n toiseksi suurin keskustaajama, noin 10-tuhatta asukasta. Esim Kauhavan keskustaajamassa asuu vain noin reilu 5-tuhatta asukasta. Kun laitetaan ns keskustaajamat suuruusjärjestykseen koko Suomessa, niin Lapua on aika korkealla, sijalla 47, siis koko Suomessa. Itseasiassa tuon esimerkkini Loimaan keskustaajama on sijalla 52, eli Lapuaa pienempi.

      Yleiskäsityksenä voisin sanoa, että keskustat ovat eriluontoisia, riippuen suuren kaupungin läheisyydestä. Sanoisin että 50km on ns tapporaja, sen sisällä Seinäjoen kokoinen kaupunki kuppaa kaiken ympäriltään. Esim Alahärmä, Tuuri, sekä Kauhajoki ovat reilusti yli 50km etäällä Seinäjoesta, siellä ei Seinäjoen imu enää sillä tapaa näy eikä tunnu. Ugh.

      • ikl-Lapua

        Eiköhän kumminkin totuus ole se että Lapualla on palvelut ja esim mahdollisuudet harrastuksiin moninverroin paremmat kuin mainitsemassasi jurvassa.Nyt puhutaan kumminkin ihan eri kokoluokan paikkakunnista.Lapualla on mielestäni ja yleisen mittapuun mukaan ihan tarvittava palvelutaso mikä riittää peruselämisen pyörittämiseen.

        Ruokaa saa monesta kaupasta , vaatteita samoin.Giganttia ei tarvita sillä 2-3 kodinkoneliikettä on ihan tarpeellinen määrä perus elektroniikan ostoon peruskäyttäjillä.

        Liiveristä saa sitten loput tarpeelliset hyödykkeet.

        Lapualla on harrastusmahdollisuudet varmaan etelä-pohjanmaan parhaimmat kaupungin kokoon nähden,jokaiselle jotakin laadukasta toimintamahdollisuutta.

        Sitten on hyvät ,rauhalliset asuinalueet ihan keskutassa ja sen läheisyydessäkin.Mukavat ihmiset ja iloinen ilmapiiri.Urheilua ,kulttuuria ja kaikkea muutakin.

        Ihmettelen miksi joku viitsii edes valittaa asioista ,onko se ilkeilyä vai tahatonta typeryyttä vai mitä ?Ihan oikeesti hei ! Täällä on kaikki hyvin ,mitään ei puutu !


      • outo8
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Eiköhän kumminkin totuus ole se että Lapualla on palvelut ja esim mahdollisuudet harrastuksiin moninverroin paremmat kuin mainitsemassasi jurvassa.Nyt puhutaan kumminkin ihan eri kokoluokan paikkakunnista.Lapualla on mielestäni ja yleisen mittapuun mukaan ihan tarvittava palvelutaso mikä riittää peruselämisen pyörittämiseen.

        Ruokaa saa monesta kaupasta , vaatteita samoin.Giganttia ei tarvita sillä 2-3 kodinkoneliikettä on ihan tarpeellinen määrä perus elektroniikan ostoon peruskäyttäjillä.

        Liiveristä saa sitten loput tarpeelliset hyödykkeet.

        Lapualla on harrastusmahdollisuudet varmaan etelä-pohjanmaan parhaimmat kaupungin kokoon nähden,jokaiselle jotakin laadukasta toimintamahdollisuutta.

        Sitten on hyvät ,rauhalliset asuinalueet ihan keskutassa ja sen läheisyydessäkin.Mukavat ihmiset ja iloinen ilmapiiri.Urheilua ,kulttuuria ja kaikkea muutakin.

        Ihmettelen miksi joku viitsii edes valittaa asioista ,onko se ilkeilyä vai tahatonta typeryyttä vai mitä ?Ihan oikeesti hei ! Täällä on kaikki hyvin ,mitään ei puutu !

        Mä tiedän vain sen expert-liikkeen (latomäki). Muista kodinkoneliikkeistä en ole kuullutkaan. Missä ne Lapualla sijaitsee ja minkä nimisiä ne on?


      • orpiitti
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Eiköhän kumminkin totuus ole se että Lapualla on palvelut ja esim mahdollisuudet harrastuksiin moninverroin paremmat kuin mainitsemassasi jurvassa.Nyt puhutaan kumminkin ihan eri kokoluokan paikkakunnista.Lapualla on mielestäni ja yleisen mittapuun mukaan ihan tarvittava palvelutaso mikä riittää peruselämisen pyörittämiseen.

        Ruokaa saa monesta kaupasta , vaatteita samoin.Giganttia ei tarvita sillä 2-3 kodinkoneliikettä on ihan tarpeellinen määrä perus elektroniikan ostoon peruskäyttäjillä.

        Liiveristä saa sitten loput tarpeelliset hyödykkeet.

        Lapualla on harrastusmahdollisuudet varmaan etelä-pohjanmaan parhaimmat kaupungin kokoon nähden,jokaiselle jotakin laadukasta toimintamahdollisuutta.

        Sitten on hyvät ,rauhalliset asuinalueet ihan keskutassa ja sen läheisyydessäkin.Mukavat ihmiset ja iloinen ilmapiiri.Urheilua ,kulttuuria ja kaikkea muutakin.

        Ihmettelen miksi joku viitsii edes valittaa asioista ,onko se ilkeilyä vai tahatonta typeryyttä vai mitä ?Ihan oikeesti hei ! Täällä on kaikki hyvin ,mitään ei puutu !

        Toki, Lapualla on paremmat harrastusmahdollisuudet ja enemmän väkeä ja asuinalueita kuin Jurvassa. Siitä en puhunutkaan. Mutta jos pelkästään liiketiloja vertaa, niin suunnilleen samanmoiset on. Jurvastakin löytyy S-market, aabeecee, K-kauppa, alko, pankki, pizzeria, parturi, jne. En keksi oikein mitään liikettä mitä on Lapualla ja mitä ei löytyisi Jurvasta. No ehkä keilahalli on ainut, mutta sekin menee enemmän noihin harrastusmahdollisuuksiin, joka on taas eri asia.

        On esim Lapuan kokoisia paikkakuntia, joissa on citymarket, autoliikkeitä, yms. Näiden perusasioiden lisäksi siis. Lapualla on pelkät maitopurkkiliikkeet, kaikki muu pitää hakea Seinäjoelta. Toki Lapualaisilla on siinä mielessä hyvät palvelut, jos ottaa huomioon miten kohtuullinen matka on Seinäjoelle. Mutta Lapuan keskustassa on kunnan kokoon nähden varsin vaatimaton tarjonta, ja Seinäjoki on se syy. Mutta asia on juurikin kaksipiippuinen, koska Lapua sekä hyötyy että kokee haittaa Seinäjoesta. Hyöty on se, että Seinäjoelle on kohtuullinen matka asiointiin.


      • ikl-Lapua
        orpiitti kirjoitti:

        Toki, Lapualla on paremmat harrastusmahdollisuudet ja enemmän väkeä ja asuinalueita kuin Jurvassa. Siitä en puhunutkaan. Mutta jos pelkästään liiketiloja vertaa, niin suunnilleen samanmoiset on. Jurvastakin löytyy S-market, aabeecee, K-kauppa, alko, pankki, pizzeria, parturi, jne. En keksi oikein mitään liikettä mitä on Lapualla ja mitä ei löytyisi Jurvasta. No ehkä keilahalli on ainut, mutta sekin menee enemmän noihin harrastusmahdollisuuksiin, joka on taas eri asia.

        On esim Lapuan kokoisia paikkakuntia, joissa on citymarket, autoliikkeitä, yms. Näiden perusasioiden lisäksi siis. Lapualla on pelkät maitopurkkiliikkeet, kaikki muu pitää hakea Seinäjoelta. Toki Lapualaisilla on siinä mielessä hyvät palvelut, jos ottaa huomioon miten kohtuullinen matka on Seinäjoelle. Mutta Lapuan keskustassa on kunnan kokoon nähden varsin vaatimaton tarjonta, ja Seinäjoki on se syy. Mutta asia on juurikin kaksipiippuinen, koska Lapua sekä hyötyy että kokee haittaa Seinäjoesta. Hyöty on se, että Seinäjoelle on kohtuullinen matka asiointiin.

        Siis täh ? Onko jurvassa valinnan mahdollisuutta 30 eri parturiin/kampaamoon entäpä 10 ruokapaikkaan keskustan alueella,tokkopa ! Mites autonkorjauspaikat ,onko valinnanvaraa....kyllä kuule jurvan keksustan liikkeiden valinnanvara on lähes olematon Lapuaan verrattuna.Mitä sellaista tarpeellista HUOM TARPEELLISTA ! sun pitää hakea seinäjoelta mitä Lapualta ei saa ,,kerro yksikin asia / tuote? HUOM! TARPEELLINEN !!!


      • orpiitti
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Siis täh ? Onko jurvassa valinnan mahdollisuutta 30 eri parturiin/kampaamoon entäpä 10 ruokapaikkaan keskustan alueella,tokkopa ! Mites autonkorjauspaikat ,onko valinnanvaraa....kyllä kuule jurvan keksustan liikkeiden valinnanvara on lähes olematon Lapuaan verrattuna.Mitä sellaista tarpeellista HUOM TARPEELLISTA ! sun pitää hakea seinäjoelta mitä Lapualta ei saa ,,kerro yksikin asia / tuote? HUOM! TARPEELLINEN !!!

        Tarkoitat valinnanvaralla enemmänkin volyymia. Joo, kyllä Lapualla on enemmän partureita kuin Jurvassa, mutta niistä kaikista saa sen saman asian, tukanleikkuun. Ymmärsit siis asian täysin väärin. Valinnanvaraa tämä partureiden määrä lisää ainoastaan oman viitekehyksen sisällä. Tottakai Lapua voittaa Jurvan liikkeiden lukumäärässä 6-0. Mutta jos puhutaan liiketyypeistä, niin kaikki parturit voidaan luokitella yhdeksi ja samaksi liiketyypiksi. Samoin kukkakaupat. Näin jos vertaillaankin liiketyyppien määrää, ollaankin jo aika tasoissa. Tätä tässä hain.

        Kauppojen suhteen vertailu ei toimi tällä tavalla, vaan se voidaan tehdä kokoluokan mukaan. S-market vs Prisma, niin voidaan kyllä sanoa että kyllä Prisma tarjoaa paremman palvelutason mitä S-market. Sama juttu autonkorjauspaikoissa. Pärnäsen korjaamo vs Rintajouppi, niin kyllä siinäkin Rintajouppi tarjoaa paremman palvelutason, siinä mielessä että uudet autot takuuhuolletaan merkkiliikkeissä. Erikoisliikkeissä palvelutasoa kuvaa liikkeen neliömäärä, mitä enemmän neliöitä, sitä enemmän sinne mahtuu esim kodinkoneita josta valita. Tässäkin esim Seinäjoen expert on suurempi ja valinnanvaraltaan laajempi kuin Lapuan expert.

        Kysyit, mitä tarpeellista pitää hakea Seinäjoelta, mitä ei Lapualta saa. Ainakin auton merkkihuoltoliike, uusia autoja ei viedä fixukselle, eikä varsinkaan takuuhuoltoja tehdä muualla kuin merkkiliikkeessä.

        Yleensäkin valikoima on suurempi ja hintataso alhaisempi Seinäjoella kuin Lapualla. Jos Lapualla jossain liikkeessä on pari rekkiä ei-mieluisia vaatteita, niin voiko sillä perusteella sanoa että kyllä vaatteita saa Lapualta? Vaateasiassa ja monessa muussakin määrä ja valikoima on se joka ratkaisee. Asiaa ei voi miettiä siltä kantilta, että vaate kuin vaate. Kyllä sitä ainakin vaatteiden perässä moni ajaa Seinäjoelle, kun valikoima on Lapualla hyvin suppea. Sama juttu huonekalujen suhteen, Seinäjoella enemmän valinnanvaraa.

        Ei voi ajatella siten, että Lapualta saa halpahallista vaatteita, ja kenenkään ei tarvitse niitä hakea muualta kuin Lapualta. Se vain ei mene niin. Partureita ja kukkakauppoja yms kioskeja ei kannata tähän sotkea, niiden perässä kukaan ei lähde yhtään mihinkään, vaan niiden määrä korreloi lähinnä asukasmäärän kanssa.


      • mummua
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Siis täh ? Onko jurvassa valinnan mahdollisuutta 30 eri parturiin/kampaamoon entäpä 10 ruokapaikkaan keskustan alueella,tokkopa ! Mites autonkorjauspaikat ,onko valinnanvaraa....kyllä kuule jurvan keksustan liikkeiden valinnanvara on lähes olematon Lapuaan verrattuna.Mitä sellaista tarpeellista HUOM TARPEELLISTA ! sun pitää hakea seinäjoelta mitä Lapualta ei saa ,,kerro yksikin asia / tuote? HUOM! TARPEELLINEN !!!

        Tässä vähän listaa mitä pitää hakea Seinäjoelta. Listaan tänne nyt siis vain sellaisia mitä löytyy joistain Lapuan kokoisista kunnista. Hennesmauritseja en tänne siis listaa, vaikka niiden perässä Seinäjoelle nuorisoa kuskataankin.

        -Lastentarvikeliike, vaunut, turvaistuimet, yms
        -Hesburger ja sen tuotteet. (Sampan grilli ei ole sama asia)
        -Autojen merkkiliike/huolto. ("autoliikkeet" ei ole sama asia)
        -Jysk, Masku, Sotka, tms valtakunallinen liike. (annunkaluste ei ole sama asia)
        -Tokmanni, Hongkong. (paljon sellaista tavaraa mitä ei halpahallissa eikä liiverissä, vaikka yleisilme samanlainen onkin)


      • ikl-Lapua

        Jos kuule sulle ja muillekin ihmisille ei vaattehia löydy Lapualta niin sitten saatta kulkea vaikka alasti.Kaiken kokkosille löytyy ,ei ne tartte olla merkki vaatteita.Vaatteiden tarkoitushan on vain pitää lämpimänä keho tms ei niillä koreilla.Huonekaluja löytyy kyllä mielinmäärin.Eli kysymyshän onkin oikeasti koreilusta ! ei siitä etteikö täältä löytyisi palveluja ja laatua ,valinnanvaraa normi tarpeisiin.

        Merkkiautojen huollot on toki asia mikä yleisemmin laitta ihmiset assjoelle mutta nekin sopimukset voi siirtää paikallisiin yrityksiin ja palvelu sekä ammattitaito on varmastikin laadukkaampa ja osaavampaa kuin naapurikunnissa.Lisäksi ihmiset eivät tartte autoja jotka tulee huoltaa merkkiliikkeissä seinäjoella.Muunlainenkin auto käy suurinmaan osan pikkuajeluihin


      • ikl-Lapua
        mummua kirjoitti:

        Tässä vähän listaa mitä pitää hakea Seinäjoelta. Listaan tänne nyt siis vain sellaisia mitä löytyy joistain Lapuan kokoisista kunnista. Hennesmauritseja en tänne siis listaa, vaikka niiden perässä Seinäjoelle nuorisoa kuskataankin.

        -Lastentarvikeliike, vaunut, turvaistuimet, yms
        -Hesburger ja sen tuotteet. (Sampan grilli ei ole sama asia)
        -Autojen merkkiliike/huolto. ("autoliikkeet" ei ole sama asia)
        -Jysk, Masku, Sotka, tms valtakunallinen liike. (annunkaluste ei ole sama asia)
        -Tokmanni, Hongkong. (paljon sellaista tavaraa mitä ei halpahallissa eikä liiverissä, vaikka yleisilme samanlainen onkin)

        Eli ei yhtään tarpeellista tavaraa mitä ei Lapualta saa.Eli koreilun piikkiin menee taaskin !


      • mummua
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Eli ei yhtään tarpeellista tavaraa mitä ei Lapualta saa.Eli koreilun piikkiin menee taaskin !

        No se riippuu ihan ihmisestä. Sinunlaisesi varmaan pärjää ihan mainiosti tuulipuvulla ja piimäpurkilla, ja autoksi riittää vanha nissani. Mutta kun ei kaikki voi olla niin kuin sinä, että piimäpurkki riittää ja muuta ei tarvita. Suuri osa ihmisistä tarvitsee muutakin kuin piimäpurkin.


      • mummua
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Jos kuule sulle ja muillekin ihmisille ei vaattehia löydy Lapualta niin sitten saatta kulkea vaikka alasti.Kaiken kokkosille löytyy ,ei ne tartte olla merkki vaatteita.Vaatteiden tarkoitushan on vain pitää lämpimänä keho tms ei niillä koreilla.Huonekaluja löytyy kyllä mielinmäärin.Eli kysymyshän onkin oikeasti koreilusta ! ei siitä etteikö täältä löytyisi palveluja ja laatua ,valinnanvaraa normi tarpeisiin.

        Merkkiautojen huollot on toki asia mikä yleisemmin laitta ihmiset assjoelle mutta nekin sopimukset voi siirtää paikallisiin yrityksiin ja palvelu sekä ammattitaito on varmastikin laadukkaampa ja osaavampaa kuin naapurikunnissa.Lisäksi ihmiset eivät tartte autoja jotka tulee huoltaa merkkiliikkeissä seinäjoella.Muunlainenkin auto käy suurinmaan osan pikkuajeluihin

        Tyypillinen minäitte. Kun itte kuljet halpahallin nukkavierut nappiverkkarit jalaas, niin et voi vaatia että kaikille muille pitäis kelvata samanlainen tyyli. Muirenko pitääs olla samanlaasia kuin sä? Ookko vähän suvaattematoon hä? Että kun sulle riittää nappiverkkarit ja leijonapaita, niin muillekin pitää sama taso riittää, tai muutoon alasti. Ihme touhua.


    • Urpiitti

      Olen osittain samaa mieltä. Toisaalta Seinäjoen läheisyys tuo Lapualle asukkaita. Monihan lapualaisista hakee leipänsä Seinäjoelta. 50kilmetriä on usein työssäkäynnin kipuraja. Voi sanoa, että onneksi Seinäjoki ei ole80 kilometrin päässä. Ison kaupungin läheisyys on sekä hyöty, että haitta.

    • viess

      Juu, kouluthan on täällä niin hyvässä kunnossa;-) Yläkoulun lyseo ja lukio ovat aivan vertaansa vailla...

    • AaJiiR

      Kiitoksia kaikista asiallisista vastauksista! Itse näen että Lapualle on S-joesta enemmän hyötyä kun haittaa. Jos Lapua olisi yhtään kauempana, emme mekään sinne olisi muuttamassa. Nyt se on riittävän kaukana, että omakotitalojen hinnat ovat järkevämmällä tasolla. Seinäjoella on hinnat kaupungin kokoon nähden raakasti yläkantissa. Mutta kuitenkin niin lähellä, että työmatka on vielä siedettävä.

      Mitä kouluihin tulee, niin ne on joka tapauksessa kaikki homeessa. Myös Espoossa.

      • LippusetLappusetSiirellä

        Kyllä osuit oikeaan, niinkuin pieksu astuessaan haskaan, s-joellä tonttien hinnat näyttää olevan haarukassa 30000-150000 -egeetä ja lapualta saa kiitelemällä, joo ja samalla puhtaan luonnon ympärilleen, -- ja vielä noista kouluista ja homeista, kaikessa yhteiskunnan maneissa on hometta mukana, koska rilluttelu on suurinta ja järki pienintä, siinä silloin syntyy sutta sekä savea, uuttakin tehdessä.


      • kalessi

        Tervetuloa LAPUALLE tämä on sopivanpieni paikkakunta kaikilla palveluilla ja asunnot paljon halvempia kun S:joella eikä matka kestä sen kauempaa S:joen keskustaan kun jostain Kärjenmäen perältä liikennevalojen takaa. PS. Säästät 1 vuoden palkan ostamalla talon Lapualta. Hymyillään kun tavataan!


      • kuuts
        kalessi kirjoitti:

        Tervetuloa LAPUALLE tämä on sopivanpieni paikkakunta kaikilla palveluilla ja asunnot paljon halvempia kun S:joella eikä matka kestä sen kauempaa S:joen keskustaan kun jostain Kärjenmäen perältä liikennevalojen takaa. PS. Säästät 1 vuoden palkan ostamalla talon Lapualta. Hymyillään kun tavataan!

        Eipä oo Lapualla oikein tontteja tarjolla. Kaik männy..


      • AivanJonossaTontit

        Ja tonttejahan piisaa hönkäputkea vedetään ylikylään asti, sinne on 15-kilsaa keskustasta ja väliltäkin saa liittyä, kaupunki ostanut vaihtomaita lisäksi satoja hehtaareita, kyllä tontteja löytyy, pitäävain katsoa keltä kysyyyy.


      • kuuts
        AivanJonossaTontit kirjoitti:

        Ja tonttejahan piisaa hönkäputkea vedetään ylikylään asti, sinne on 15-kilsaa keskustasta ja väliltäkin saa liittyä, kaupunki ostanut vaihtomaita lisäksi satoja hehtaareita, kyllä tontteja löytyy, pitäävain katsoa keltä kysyyyy.

        Niin muttei sieltä Ylikylästä enää aja Sjoelle samas ajas kuin "kärjen perukoilta". Kuten nimimerkki "kalessi" mainosti. Ei se oikein täsmää, jos ei tontteja sitten olekaan Lapuan keskustan tuntumassa vapaana, vaan jossain Ylikyläs asti.


      • voiraukkoja
        kuuts kirjoitti:

        Niin muttei sieltä Ylikylästä enää aja Sjoelle samas ajas kuin "kärjen perukoilta". Kuten nimimerkki "kalessi" mainosti. Ei se oikein täsmää, jos ei tontteja sitten olekaan Lapuan keskustan tuntumassa vapaana, vaan jossain Ylikyläs asti.

        onko teillä niin surkiat autot jottetta ylikylästä asti seinäjoelle pääse.


    • huohhhhhhhh

      kuka hullu kyselee tääl,kannattaako tänne muuttaa

      • Jooojooojooojooo

        Harvemmin sen itsestään tunnistaa, niinkuin sinäkin.


    • yyyyyyyyyyyyyyyyy

      Kannattaa. Täällä hyvät peruspalvelut ja harrastusmahdollisuudet

      • mikäsvänrikilletuli

        Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Mutta nuo peruspalvelut kattaa vain välttämättömimmän tarpeen, eli lähinnä ruoan. Esim vaatteet joutuu hakea Sjoelta, jos ei halua verkkareissa ja crocseissa kulkea. Tämän takia peruspalveluja ei voi sanoa hyväksi, vaan korkeintaan keskinkertaiseksi.

        Jos halutaan ottaa esimerkiksi Lapuan kokoinen paikkakunta, jossa on hyvät peruspalvelut, niin sellainen on esim Kauhajoki. Löytyy cittari, maakunnan auto, käyttöauto, kauhajoen auto, jysk, tokmanni, yms, yms. Ei sillä että nuo liikkeet olisivat mitenkään välttämättömiä. Mutta ne tuovat sen verran lisää volyymiä ja valinnanvaraa, että peruspalveluja voi sanoa hyviksi.

        Ei Lapualla peruspalvelut huonot ole. Peruspalveluihin kun kuuluu kuitenkin esim terveyspalvelut, ja ne ainakin vielä toistaiseksi on Lapualla itsenäisesti, eikä muiden kuntien kanssa jaettu. Tietysti yöpäivystys on Seinäjoella, mutta se nyt koskee kaikkia muitakin.

        Summasummarum. Lapualla on riittävät peruspalvelut, eli puhutaan keskinkertaisesta. Hyvä on vielä kaukana. Mutta huonoksikaan ei voi sanoa.

        Palaver on pätynyt, hyvät hersat...


      • ikl-Lapua
        mikäsvänrikilletuli kirjoitti:

        Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Mutta nuo peruspalvelut kattaa vain välttämättömimmän tarpeen, eli lähinnä ruoan. Esim vaatteet joutuu hakea Sjoelta, jos ei halua verkkareissa ja crocseissa kulkea. Tämän takia peruspalveluja ei voi sanoa hyväksi, vaan korkeintaan keskinkertaiseksi.

        Jos halutaan ottaa esimerkiksi Lapuan kokoinen paikkakunta, jossa on hyvät peruspalvelut, niin sellainen on esim Kauhajoki. Löytyy cittari, maakunnan auto, käyttöauto, kauhajoen auto, jysk, tokmanni, yms, yms. Ei sillä että nuo liikkeet olisivat mitenkään välttämättömiä. Mutta ne tuovat sen verran lisää volyymiä ja valinnanvaraa, että peruspalveluja voi sanoa hyviksi.

        Ei Lapualla peruspalvelut huonot ole. Peruspalveluihin kun kuuluu kuitenkin esim terveyspalvelut, ja ne ainakin vielä toistaiseksi on Lapualla itsenäisesti, eikä muiden kuntien kanssa jaettu. Tietysti yöpäivystys on Seinäjoella, mutta se nyt koskee kaikkia muitakin.

        Summasummarum. Lapualla on riittävät peruspalvelut, eli puhutaan keskinkertaisesta. Hyvä on vielä kaukana. Mutta huonoksikaan ei voi sanoa.

        Palaver on pätynyt, hyvät hersat...

        älä ny puhu paskaa ,,jos ei ittellensä vaattehia ja muuta Lapualta löydä niin jo on kumma.mielestäni palvelut aika hyvää luokkaa kunnan kokoon nähden.volyymi ,,voi herranjestas mitä sanoja ,huh huh !


    • alskdjfhg

      lapualla hyvä sossu,tervetuloa

    • LaskeVähän

      Jos käyt töissä Seinäjoella niin lisää asumisen hintaan 20€/työpäivä matkakuluja tunnin matka-aika. Pelkkänä rahana matkat tekevät vuositasolla 2000€. Kymmessä vuodessa 20.000€. Matkatunteja tulee parisataa vuodessa eli 40 tunnin viikkotyöajalla viiden viikon työtunteja vastaava aika yhtä vuotta koden. Jokainen voi toki näille matkustustunneille laskea vaikka 0€/h. Lisäksi tietysti talouteen vaikuttaa asunnon hinnan kehitys, nouseeko vai laskeeko hinta aiotun asumisajan puitteissa.

      • LapuallaKelpaaAsua

        Jos sitä noin laskee, niin ei kannata ottaa varatonta emäntääkään, Harrastuksiin kannattaa lähteä ties minne joo.


      • AsunoMyynnis
        LapuallaKelpaaAsua kirjoitti:

        Jos sitä noin laskee, niin ei kannata ottaa varatonta emäntääkään, Harrastuksiin kannattaa lähteä ties minne joo.

        Akka otetaan tunteella. Asuinpaikka ja asunto ostetaan järjellä.


      • VäljätLakeudetJympärillä
        AsunoMyynnis kirjoitti:

        Akka otetaan tunteella. Asuinpaikka ja asunto ostetaan järjellä.

        Puhas luonto ja harrastusmahdollisuudet lähellä, lapsilla vanhanpaukun harrastukset joo.


      • dkjfgjjthgukj

        Aivan ja seinäjoelta kun kulkee päivittäin kauhavalla töissä, tulee matkakuluja aivan älyttömästi.


    • ellösmuuta

      Älä muuta lapualle täälon vaarallinen koveron risteys

      • kalessi

        Kannattaa ottaa sellanen AKKA jolla on ajokortti ja tekohampaat valmihiksi siinä säästää 10.000 € näin on!


      • kalossi

        sanoosin jotta kannattaa ennemmi ottaa akka johtavasta asemasta . hommaa itte autonsa ja tekohampanansa ja pääset siinä siivellä hyviin kemuuhin ja piiriihi.


      • TäänVaan
        kalossi kirjoitti:

        sanoosin jotta kannattaa ennemmi ottaa akka johtavasta asemasta . hommaa itte autonsa ja tekohampanansa ja pääset siinä siivellä hyviin kemuuhin ja piiriihi.

        Muuta vaan tänne, pääset mukaan näihin keskusteluihin.


    • 55556

      Lapua olisi palvelujen suhteen menestyvä paikkakunta, sikälimikäli lapualaiset käyttäisivät lapualaisten yrittäjien palveluja. Kateus vain lapualla niin kovaa, että ennemmin ostetaan seinäjoelta palvelut.

    • sannaliisa

      Itse en muuttaasi lapualle sielä rupiaa olemaan Huume Ja Pilleriviina sekakäyttäjiä ja alkoholisoituneita tosi paljon..

    • Siskontyttö

      Me muutimme kahdeksan vuotta sitten Espoosta Lapualle. Lapualla on hyvää se, että kaikki palvelut on lähellä, tosin ei enää esim. Verotoimistot, mutta eihän sitä nettiaikana tarvitakaan. Espoo on tosi hajanainen paikka, ei siihen voi ainakaan muuttaja samaistua. Kokoonsa nähden Lapualla on paljon harrastusmahdollisuuksia eri ikäisille ja kulttuuriakin monipuolisesti. Tietenkin paljon on kiinni omasta itsestä ja mukaan menemisistä.

    • PjtrCehd

      Lapualle kannattaa muuttaa, jos vaatimustasoksi riittää nukkumalähiön palvelut. Lapualta saa kaikki perusasiat, ruoan, terveysasiat, vakuutukset, pankin, postin, parturin, bensaa, jne. Mutta käytännössä erikoisliikkeiden tavara löytyy Seinäjoelta. Toki Lapualla on nimellinen määrä erikoisliikkeitä, mutta valinnanvaran perässä väki ajaa Seinäjoelle. Harrastusmahdollisuuksia Lapualta löytyy riittävästi, ja Seinäjoki on tässäkin asiassa kohtuullisen ajomatkan päässä. Tilaavievä kauppa, kuten esim konekaupat, autokaupat, jne ovat myös Seinäjoella, niitäkään ei Lapualla juuri ole. Mutta tarvitseeko sitä nukkumalähiössä kaikkea ollakaan.

      Tiivistettynä. Lapualla grillataan, leikataan nurmikkoa, lenkkeillään ja nukutaan. Ruoat haetaan omalta kylältä, vaatteet ja koneet Seinäjoelta.

      • ikl-Lapua

        höpö höpö ...Lapualta saa kaiken tarvittavan ,ei ole mitään sellaista asiaa jota pitäisi hakea muualta.Tuommoisia konekauppoja ei liiemmin normaalikansa tarvitse.Harrastusmahdollisuudet on todistettvasti etelä-pohjanmaan parhaat.
        Sulla tää panettelu lapualaisia vastaan on aika kovaa monellakin eri keskustelupalstalla ....erikoisliikkeitä ! hah anna mun kaikki nauraa.....Niinkun muka säkin nyt mitää erikoisliikeitä tarvitte...


    • Harkitsija

      Hei! 0len toiminut yrittäjänä Lapualla 16v. ja olen lähimaastosta lähtöisinkin. Ei ole pahempi paikka kun lähikunnatkaan, mutta harkitkaa, jos olette muualta päin Suomea. Lapualla pienet piirit pyörii ja tosi kauan menee aikaa päästä sisälle, ystävystyä esim. Voi olla aika haastavaa, jos täällä ei ole valmiiksi ystäviä, sukulaisia. Normi tutustuminen ei riitä, kuten ajatus, että tutustutaan lasten harrastusten tai työyhteisön kautta. Tulen täällä toimeen, mutta kotipaikkaa Lapuasta ei ole minulle tullut. Toisaalta pitäisi tällaiseen kysymykseen vastata tosi positiivisesti, että saataisiin Hellanmaan paskaputket vedettyä esim.

      • kaskas4

        Tää on niin totta. Lapualaanen tutustuu vain toiseen lapualaaseen, pitkän ajan kulues. Muiren kans voi olla korkeintaan hyvänpäivän tuttu, mutta ystävää lapualaasesta on vaikia saara, ulkopaikkakuntalaasen. Monen kans on toki vaikia olla jopa hyvänpäivän tuttukaan. Joitakin poikkeuksia löytyy, mutta vähän.

        Lapualla on tapana olla turhia nostelematta kättä, tai tervehtiä. Pitää olla joku todella tuttu (=oma äitee), että kättä nostetahan, ja aivan varma kelle nostetahan. Jos jää epäselväksi kuka kädennostaja oli, niin kuuluu pysähtyä ja jäärä vahtaamahan pitkäksi aikaa, takaasi ei voi (mihinään nimes) nostaa kättä jos ei oo 100% varma kuka se oli.

        Lapualaanen tykkää olla lähinnä omiis oloos, eikä halua tutustua muihin, ainakaan julkisesti. Lapualla tehdään asiat mialuummin itte, kuin yhyres. Esim yhteistötapahtumia ei ole juuri ollenkaan, jopa pääsiäiskokot poltetaan itte eikä yhteisön kans, kuten muualla ep:llä on tapana kyläseurojen muodos.


    • smiles

      Höpö höpö. Olen asunut lapsuudesta saakka eri puolilla Lapuaa ja aina on ollut helppo tulla toimeen kaikkien naapurien ja vastaantulijoitten kanssa. Kukaan uusista naapureista ei ole tuntenut minua etukäteen muuttaessani, mutta silti joka paikassa on oltu ystävällisiä, avuliaita ja kohteliaita. Eli pääskää ihmiset yli noista ennakkoluuloistanne niin elämä on paljon valoisampaa. Joka paikkakunnalla on toki ihmisiä jotka viihtyvät mieluusti omissa oloissaan, mutta sekin kuuluu elämään. Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia, elämä hymyilee täälläkin jos sinäkin hymyilet...

    • sellasta.nähny.ja.kuullu

      Mitenkäs nämä paikalliset tummat, eikös ne ole hivenen omalaatusia ja röyhkeitä.

      • pyssymies7

        Mustalaasia, manneja. Roskasakkia koko poppoo. Haisoovakkin tunkkaaselle, ja rouvat suorastaan kuselle. Ristuksen mustalaaset joutaas siperiahan saatana. Pyssyä ne totteloo.


    • toinen_muuttaja

      Muutimme muutama vuosi sitten Lapualle. Hyvin ollaan mukaan päästy ja ihmisiin tutustuttu. Palvelut toimii, vaikka kaupunki kovasti nyt säästää. Pääsin jopa kunnalliseen hammaslääkäriin, mikä ei onnistunut edellisessä paikassa.
      Lapualla on yksi huono puoli: Täällä eksyy, jopa pienenpienessä keskustassa, kaikki tiet johtavat jonnekin muualle kuin kuvittelee.

    • Ellukelölu

      Ei kannata tulla etelästä Pohjanmaalle.

    • hetipois

      Pysykää pois!!! Menkää pois!!! Äläkää tuluko tänne!!! Meemmä tykkää teistä!!! POIS!!!

    • ulkoistettu

      Mieluummin Seinäjoki jos on päästävä etelä-pohjanmaalle, jos ette oo tai teidän sukua Lapualla,voi olla hankala päästä sisään niihin ympyröihin, vois sanoa että niiden kans pärjää niin kauan kun on samaa mieltä,aika suppea näköstä väkeä, joka paikassa hallinnossa ja sivistyskeskuksen alaisuudessa Lapualaisia töissä, eivät helposti ota ulkopuolelta varsinkaan etelästäpäin. Miettikää. Meidän perhe muutti sinne muualta ja asuttiin sen aikaa kun lapset kävi koulua ja muutettiin Seinäjoelle, helpompi hengittää huomattavasti.

      • ylfytui

        Tuosta ympyröihin sisään pääsystä oon samaa mieltä. Lapualainen ei helposti tutustu uusiin ihmisiin, eikä päinvastoin, kun puolituttujenkin kohdalla yritetään olla kuin ei huomaisikaan. Peruslapualainen on mieluummin omissa oloissaan, kuin höpöttelisi naapureiden tai tuttavien kanssa.

        Tuosta "pärjää jos on samaa mieltä", ei kyllä pidä paikkaansa, ei lapualaisella ole sen vahvempia mielipiteitä kuin normikansalaisella. Aika helposti lapualainenkin nyökyttelee, jos ei ole tuttuja vierellä.

        Körttiläisyys näkyy vielä tänäkin päivänä varsin hyvin Lapualla. Kai se johtuu osin siitäkin, ihmisten käytös. Se körttiläisyys hieman jakaa väkeä, ja on omiaan aiheuttamaan epävarmuutta, kehtaako kaikkia tuntea julkisesti. Sen takia ihmiset ovat hieman varautuneita, eivätkä kovin helposti ala tutustumaan keneenkään.


    • buaaaahhhhhhhh

      Espoosta Lapualle buahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    • 200

      Tervetuloa Lapualle ,palvelut toimii hyvä ja toimiva terveyskeskus ,harrastusmahdolisuudet lapsille ja aikuisille erinomaiset ,koulut korjattu ja yhtä uuttakin aloitetaan rakentaa. Naapurikunnat ja kaupungit myös maalaispaikkakuntia ja jos haluaa kaupunkii voi piipahtaa vaikka Vaasassa merimaisemissa.

      • nfmdytk

        Koskee ainoastaan sitten virkiäläisiä. Muut älkää haikailko.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe