Normipulliainen ostaisi miljoonan omakotitalon?

y2k6poe

Onko käytännössä mahdollista? Jos minulla on normityö, saan vaikka reilut 3000e kuussa, onko mahdollista saada asuntolainaa esim 1.3milj euroa maksavaa omakotitaloa varten? Tosin siinähän saisi lainaa maksella jo mukavan verran vuosia... Olen opiskelija ja tämä on vain pohdintaani, en todellakaan oikeasti ostamassa. :)

49

1614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • srtyistyi

      Lyhyesti ja ytimekkäästi : Ei ole mahdollista.

      • 5plus10

        Et todellakaan, varsinkaan tänäpäivänä kun pankit laskee ylivarovaisesti asioita.
        Äsken laskin että vaikka saisit tuon 3000e/kk käteen, et saa kuin 186k velkaa minkä lyhennys taisi olla 886e/kk. Tuosta voi saada käsityksen mitenkä varovasti lainaa annetaan.

        Ja jos haluat itse laskea niin tuossa laskuri;

        http://www.nordea.fi/Henkilöasiakkaat/Lainat/Asumisen rahoitus/Kuinka paljon voin saada lainaa/1475832.html?lnkID=d-box_laskimet_kuinka-paljon-voin-saada-lainaa_23-08-2012


      • rublanääri

        tuhat kuukautta ja tonnin lyhennys kuukaudessa on vasta miljoona.on muistaakseni 83.33 vuotta.ja siihen korot ja se 300000euroa lisää velkaa onko jo 1.300000 euroa.jos elät 200 vuotiaaksi on asunto jo maksettu.mutta olet jo elänyt vuosia tuosta 200 vuodesta.joten on mahdoton saada taloa.


    • lukihäiriöinen

      Ei edes yksin ostettaessa 200000e kotia.

      Mikäli ei ole alkusäästöjä useita kymmeniä tuhansia.

    • normipaketti

      Homma menee näin:

      - hanki vaimo jolla on jonka palkalla elätte
      - säästäkää 20-30% tulevan asunnon hinnasta => laske siitä tulevan asuntosi hinta
      - painakaa kaikki elämisen kulut alas: max. 1 halpa auto, ei kapakkareissuja, kaikki kulutus pois mikä ei ole täysin pakollista, mahdollisimman edullinen vuokra-asunto lähellä toisen työpaikkaa.

      • normimpi-paketti

        Puolet asunnosta kuuluu silloin tietysti vaimolle. Eli ei puhuta "asuntosi" hinnasta vaan asuntonne hinnasta. Toivottavasti kukaan nainen ei suostu elättämään miestä ja maksamaan yksin kaikki elinkustannukset kun mies maksaa asuntoa. Asunto molempien nimiin vaikka mies lyhentäisi yksin lainaa.


    • Hulluja_haaveita

      3000 euron kuukausipalkalla tienaa 40 vuoden työuralla noin 1,5 miljoonaa. Kun osa rahasta menee elämiseenkin, ei ainakaan yksin ole mahdollista maksaa noin kallista taloa.

      Pitää siis tienata enemmän. Siihen on kyllä keinoja, mutta tulos ei ole läheskään varma. Siksi asumisura on syytä aloittaa huomattavasti halvemmalta tasolta.

      • kassakaappimies

        Jos 15 vuotiaana alkaa ammattirikolliseksi, pystyy ko asunnon ostamaan 25-30 vuotiaana.
        Täytyy tietysti pystyä istumaan tuomiot, jos kärähtää.


    • On se mahdollista.
      Oletetaan, että olet nyt koulusta valmistunut, 25 vuotta.
      1.Osta ensin yksiö, sellainen, johon saat lainat ja vaikkapa vanhemmat takaajaksi.
      2. Hanki puoliso, mieluiten sellainen, joka käy töissä, sekä on myös ostanut aikanaan yksiön.
      3. muuttakaa kimppaan, ja laittakaa toisen yksiö vuokralle.
      4. kun tilanne sallii, ostakaa kaksio
      5. älkää hommatko lapsia, ovat iso kulu.
      6. maksakaa nopeasti kaksio sijoitusyksiö velattomaksi
      7. kun velattomia, sijoittakaa lyhennystä vastaava summa joka kuukausi.
      8. katsokaa tätä 20 vuotta, kaksio riittänee koska ei lapsia.
      9. ottakaa inflaatiotarkastettu tilanne. Paljonko yksiön hinta on noussut 25vuodessa? onko jo 200tuhatta? kaksio? 300tuhatta?
      10. Laittakaa läskit lihoiksi, myös sijoitukset (20 vuotta 1500Euroa/kk sijoittamalla (( inflaatio)) sijoituksissa lienee 400tuhatta?
      11. maksakaa Kässillä 900tuhatta 1.3 miljoonan omakotitalosta (inflaation takia maksoi tätä kirjoittaessa alle miljoonan) ja 400tuhatta lainaa, jonka maksatte pois pikkuhiljaa ennen eläkettä.

      Täysin mahdollista, mutta käytännössä pitää luopua vähintään lapsista, ja isosta pihasta 25vuodeksi, jonka jälkeen palkitseekin kivasti. Huomautan vielä, että 25vuoden päästä miljoonan asunto ei ehkä ole kovin harvinainen, Helsinki jo nyt täynnä 500-600tuhannen okt:tä, jotka jo inflaatiolla tuplaa hinnan 25 vuodessa, joten nopeampi lienee ostaa suoraan sellainen ja "asua se miljoonakämpäksi"

      • Anteeksi vain mutta sinulla tli pieni ajatusvirhe. Jos aloittaja nyt haluaa ostaa 1,3 miljoonan omakotitalon, niin 30 vuoden päästä se sinun laskuoppisi mukaan maksaisi 2,6 miljoonaa. Tosin tuo hintojen tuplaantuminen ei sekään ole realistista. Esim. Kulosaaressa myytiin vuonna 1991 120 m2 kerrostaloasunto 2,4 miljoonaan markkaan, tänä päivänä sen arvo on n. 450.000 € eli hinnannousu on ollut keskimäärin runsaat 0,5 % / vuosi. Elinkustannusindeksi on samana aikana noussut keskimäärin n. 2 % / vuosi. Eli jos sen asunnon olisi ostanut silloin ja myisi nyt, niin kyseessä olisi huono kauppa. Samanlainen asunto myytiin samasta yhtiöstä vuonna 1993 785.000 markalla, sen ostaja teki hyvän kaupan. Eli asuntokaupassa tili tehdään ostettaessa, ei myydessä, eivätkä asuntojen hinnat tuplaannu 30 vuodessa.

        Aloittajalla ei siis ole mahdollisuutta ostaa 1,3 miljoonan asuntoa, 15 % omarahoitusosuudellakin (195.000 €) lainan kuukaiseräksi tulee melkein 4.100 €/kk (kokonaiskorko 2 % ja laina-aika 30 vuotta.


      • Ai et tajunnut? No ihme.

        Aloittaja ei osta miljoona-asuntoa nyt, vaan aloittaa pohjalta niinkuin kaikki muutkin.

        Mainitsemasi Kulosaaren asunto, mitenniin huono kauppa? Kuka sen osti kun pystyt noin tarkkaan sanomaan silloisen ja nykyisen hinnan?
        Ja siinä on saatu asua 24vuotta, mitä maksaisi tuollaisessa asunnossa vuokralla asuminen 24 vuotta?

        " Eli asuntokaupassa tili tehdään ostettaessa, ei myydessä, eivätkä asuntojen hinnat tuplaannu 30 vuodessa."

        Väärin ja väärin.
        Kysy vaikka Winssiltä


      • Monimenettänyttalonsa

        Se ämmä on isoin riski menettääkkin se talo alle aikayksikön ja mistä löytää sellainen joka ei halua kakaroita kun niillä saa vielä kynittyä elatusmaksuja 18 vuotta.

        Kannattaa tyytyä halvempaan asuntoon ja maksaa se yksin pitäen ehkäisystä huolen.


      • Monimenettänyttalonsa kirjoitti:

        Se ämmä on isoin riski menettääkkin se talo alle aikayksikön ja mistä löytää sellainen joka ei halua kakaroita kun niillä saa vielä kynittyä elatusmaksuja 18 vuotta.

        Kannattaa tyytyä halvempaan asuntoon ja maksaa se yksin pitäen ehkäisystä huolen.

        No ehkä se kannattaa tehdä noin ellei perhettä halua.


      • ei_houkuta

        Ei Laupiaan ajatus oikein houkuttelevalta kuullosta. Lapset hankkimatta ja elämäntehtävänä jonkun miljoonalukaalin hommaaminen! Aika pälliä on sitten joskus 40v päästä siellä itsestään huhuilla? Tämäkin sitten koko elämäntehtävä! Kyllä aika itsensäpettäjäksi tuntisi, kun sinkulle ja parillekkin riittää enemmän kuin hyvin pieni kaksio, ellei sitten jotain homobileitä aio siellä pitää kuin ilotalossa? Varmaan siihen ajautuisikin, kun ei enää huonommin voisi mennä. Vielä jos on sinkku tai pari, niin harvalla on raha se elämän suurin tehtävä. Minulle se on aivan sama, kunhan se riittää ja normaalilla elämällä riittää.


      • sdewr
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Anteeksi vain mutta sinulla tli pieni ajatusvirhe. Jos aloittaja nyt haluaa ostaa 1,3 miljoonan omakotitalon, niin 30 vuoden päästä se sinun laskuoppisi mukaan maksaisi 2,6 miljoonaa. Tosin tuo hintojen tuplaantuminen ei sekään ole realistista. Esim. Kulosaaressa myytiin vuonna 1991 120 m2 kerrostaloasunto 2,4 miljoonaan markkaan, tänä päivänä sen arvo on n. 450.000 € eli hinnannousu on ollut keskimäärin runsaat 0,5 % / vuosi. Elinkustannusindeksi on samana aikana noussut keskimäärin n. 2 % / vuosi. Eli jos sen asunnon olisi ostanut silloin ja myisi nyt, niin kyseessä olisi huono kauppa. Samanlainen asunto myytiin samasta yhtiöstä vuonna 1993 785.000 markalla, sen ostaja teki hyvän kaupan. Eli asuntokaupassa tili tehdään ostettaessa, ei myydessä, eivätkä asuntojen hinnat tuplaannu 30 vuodessa.

        Aloittajalla ei siis ole mahdollisuutta ostaa 1,3 miljoonan asuntoa, 15 % omarahoitusosuudellakin (195.000 €) lainan kuukaiseräksi tulee melkein 4.100 €/kk (kokonaiskorko 2 % ja laina-aika 30 vuotta.

        paljonkohan olisi mennyt kulosaaren asunnossa vuokraan 24 vuodessa, minusta ei ollenkaan huono kauppa, jossakin on pakko asua


      • näinminä

        Kaikki väärin!Opiskelkaa suomessa hyvä koulutus ja sen jälkeen mäkeen välittömästi kunnon palkan perässä ulkomaille,eikä ikinä enää suomeen takasin.Näin voitatte sairaasti,ja tosiaan uskon sen että kukaan ei tee huonoa valintaa kuka täältä häipyy muualle.


      • Menitkö jo?


    • hmmmjooo

      No ei meillä miljoonan taloa ole mutta tavallisina ihmisinä olemme ajan myötä hankkineet reilut 600,000 euron talon.

      • helppoa_rahaa

        Tavallinen ihminen tienaa 1900/kk eikä saa mitään vanhemmiltaan.


    • Laatuako

      Tuo se justiinsa on niin sairasta että asuntojen, talojen, kiinteistöjen hinnat ovat aivan liian suuria. Monen talon arvo on oikeasti noin neljäsosa pyydetystä. Homeisia taloja, aliarvostetuista materiaaleista tehtyjä ja työn laatukin on ollut surkeaa. Työssäni rakennustarkastajana näen noita paska taloja päivittäin. En saatana ymmärretä miten talon rakentaminen voi olla noin kallis projekti? Paskatyö, paskat materiaalit, vittu että ihmiset on hulluja.

      • "Työssäni rakennustarkastajana näen noita paska taloja päivittäin."
        Pistä käyttökieltoon, jos hometta!
        Tosin, se nostaa hintoja entisestään...

        Jos hintoja halutaan alas niin turhaa byrokratiaa ja liian tiukoista rakennusmääräyksistä pitää vähän joustaa, TAI sitten verotuksella aikaansaada edullisempi asuntokanta joka "valuu" muuallekin.

        "Paskatyö, paskat materiaalit, vittu että ihmiset on hulluja."
        Olet itse osallisena tässä, työn kautta..


      • eiolehalpaa

        Rakennuskustannukset on mitä on. Paha niistä on tinkiä. Kaikki on maksettava eikös juu.


      • assssss
        eiolehalpaa kirjoitti:

        Rakennuskustannukset on mitä on. Paha niistä on tinkiä. Kaikki on maksettava eikös juu.

        Eiköhän ne helposti ole uudella talolla 2000 € / m2 tontti perustukset.


      • BauHerr
        assssss kirjoitti:

        Eiköhän ne helposti ole uudella talolla 2000 € / m2 tontti perustukset.

        Tuo 2.000 euroa per neliö tarkoittaa hartiapankkia. Ostettuna työnä hinta on 3.500 euroa per m2. Asian voi tarkistaa ARA;n tilastosta, jos minua ei usko. ARA:n tilastossa tonttikustannukset ovat poikkeuksellisen pieniä, joten okt:n hintaa on pks pakko korottaa.

        Suurin kustannuserä koostuu veroista, joten niistä ei voi neuvotella.

        Saksassa rakennetaan tonnilla per neliö.


      • röhönauru
        BauHerr kirjoitti:

        Tuo 2.000 euroa per neliö tarkoittaa hartiapankkia. Ostettuna työnä hinta on 3.500 euroa per m2. Asian voi tarkistaa ARA;n tilastosta, jos minua ei usko. ARA:n tilastossa tonttikustannukset ovat poikkeuksellisen pieniä, joten okt:n hintaa on pks pakko korottaa.

        Suurin kustannuserä koostuu veroista, joten niistä ei voi neuvotella.

        Saksassa rakennetaan tonnilla per neliö.

        Kallis torppa sulla,ei mun vaan tullut noin kalliiksi.Laskitko avioeron tohon hintaan mukaan?


    • BauHerr

      On se, jos rakentaa itse. Minulla on useampikin tuollainen talo.

    • Cajaus

      Kyllä valtio varmasti tallettaa kaikki rahani jotta saan miljoona asunnon kun isona saan työstä palkkaa

    • pulliainen30

      Normipulliainen saa työstä alle 2000€ kuussa tai jotkut sossu elättää. Taloja ei ostella.

    • EiTaidaOnnistua

      1,3 milj. euron lainassa 36 vuoden laina-ajalla pelkäksi lyhennykseksi muodostuu tasalyhenteisessä lainassa 3.009,26 euroa kuussa.

      1,3 milj. euron lainassa 2,77 prosentin korolla, joudut maksamaan pelkkiä korkoja 3000 euroa kuukaudessa.

      Yhtälö ei taida toimia.

    • Taistele

      Kun olet tyhjätasku niin kuin minäkin,elä täysillä ensimmäiset 15 aviovuotta ja
      älä pelkää tulevia lapsia jos on tullakseen,hanki vakityöpaikka ja se jälkeen oma
      asunto johon olette jo vähän säästänyt että saatte lainaa,tee työsi ja maksa velkasi
      tai käy sopimassa jos et pysty,ei haittaa jos eläkkeelle päästessäsi on vielä asuntovelkaa
      saat verohelpotusta koroista halvempi asua kuitenkin kuin vuokralla,jos ole tavallinen
      duunari esim. kuorma-autokuski sinun täytyy tyytyä siihen mitä saat älä kurkoita kuuta
      taivaalta ja älä missään tapauksessa eroa vaimostasi vaikka houkutuksia tulee varmasti.
      Asuntoa voitte vaihtaa esim isommaksi ja ketä se haittaa jos kuoltuanne jää vähän velkaa.
      Kun joudut ottamaan lisälainaa,älä hermostu pankkien ylisuuriin palvelumasuihin.

    • ApinaApina

      Kuinka saada hyvä asunto halvalla? Jos tahdot näyttävän asunnon niin katsot isoja taloja syrjäseuduilta. Syrjäseudulle rakennettu luksuslukaali on vaikeaa kaupata ja nyt etu on ostajalla. Sellainen maksaa Helsingissä helposti miljoonia, mutta syrjäseudulla siitä ei montaa sataa tonttua voi pyytää.

      Tietenkään miljoonan asuntolainaa ei noilla tuloilla saa. Se asunto ei itsessään ole miljoonan arvoinen vaan sijainti ratkaisee. Tuollainen 200.000€ talo maksaa sen mukaan minne se on rakennettu. Se on edelleen se 200.000€ talo oli se lyöty westendiin, Turkuun, Jyväskylään, Sumiaisiin tai Utsjoelle. Talo ei parane ollenkaan sijainnin mukaan.

    • RuuhkaSuomiKO

      Rakennustarkastaja puhui asiaa. Tämmösessä maassa jossa on VAIN 5 miljoonaa asukasta ja tilaa vaikka hevosille syöttää, hinnat on puliveivattu poliitikoiden, kaavoittajien, grundereiden ym mafialla JÄRJETTÖMIKSI. Vertaa: Manhattanissa asuvien keskiansiot on kolmin-nelinkertaset helsinkiläisiin verrattuna: Kämpät on Hesassa KALLIIMPIA. HALOO`!!!! Oiskohan jenkkien kilpailulaindäädäntö PIKKUSEN meitä edellä. Ja tuomiot korruptiosta ja kartelleista luokkaa 70-80v. Ja jotkut haaveilee muuttavansa 200.000e kämppään ja maksavansa siitä 1,3 milj. vaan siks et se on Eurooppalaisessa pikku-kaupungissa nimeltä Helsinki. Tosin saahan sillä rahalla mm. mykät vastaantulijat, vitun kalliit parkkimaksut, ja mamuilta turpaan samaan rahaan.

      • simpleasthat--

        Eiköhän ne kämpät oo just sen arvoisia kun joku niistä suostuu maksamaan. Jos ne teidän persaukisten mielestä on 200 000€ arvoisia niin sitten asutte muualla!


    • Argholio

      Kysypä arghinmäeltä, kun hän haluaa säästää asunnot tuliolioille..

    • Velattomassa-asuva

      Eipä se ihan noin mene käytännössä, että heti ostetaan noin pienillä tuloilla kallis talo. Käytännössä pienillä tuloilla hankitaan ensin vaatimattomampi omakotitalo hartiapankilla, se asutaan halvaksi ja myydään, samaan aikaan on rakennettu hartiapankin avulla toinen talo, johon muutetaan asumaan heti, kun edellinen talo on asuttu halvaksi (verovapaaksi), tämän jälkeen on rahaa rakentaa jo se "miljoonatalo" ja asutaan velattomassa taikka lähes velattomassa talossa. Aikaa on mennyt vähimmillään n. 5 vuotta, käytännössä hieman enempi.
      Homma toimii suhteellisen helposti, mutta vaatii lujan luonteen ja jonkunmoisen turnauskestävyyden, lisäksi näistä ensimmäisistä taloista ei saa tulla liian kalliita ts. talot tehdään mahdollisimman halvalla optimitonteille. Aina paremmin tietty pärjää, jos pystyy heti rakentamaan halvalla mahdollisimman kalliin talon, ei tarkoita kuitenkaan, että tehtäisiin huonoa työtä. Pitää olla silmää soveltaa edullisia materiaaleja näihin ensimmäisiin taloihin, kannattaa pyrkiä vaikka ilmaiseksi töihin jollekin pienelle grynderille, että oppii kaikki "pisaralla pidemmälle" konstit.

      • trollijuttu

        Oletpa viisas grynderi kun haet täällä ilmaista työvoimaa raksalle?Onko yritys menossa nurin?Vai onko virolaiset siivoojat ruvenneet pyytämään jo 4€ tunnille?


    • ei-huolta-huomisesta

      Vuonna 2000 ostettu 130m2 omakotitalo pienestä keskisuomen kaupungista maksoi 144t euroa, nyt se on maksettu ja talon arvo on nyt yli 250000. Yli tonnin lainan kuukausilyhennykset kasvattavat lomabudjettia ja vanhuuden turvaa, lisäksi kun ottaa käänteisen lainan taloa vasten eläkepäivillä, ei paljon huoleta eläkkeiden pienuudet, vaikka kuukausi nettotulot ei ole kuin n.4500 kuussa. Huomioikaa, että lyhennysten lisäksi itse asuminen maksaa myös, joskus paljonkin.

      • Mies-HKI

        Vuoden 2013 lopulla ostettu kok.alaltaan 155 m2 omakotitalo, rv. 1991 (sis. autotalli ja pieni varasto ja kuistit) maksoi 150000 € pienessä Varsinais-suomen kuihtuvassa kaupungissa. Asuinpinta-ala n. 115 m2 (loput tila mitä edellä kerroin).
        Meillä on hieman eri käsitykset hinnoista, sinullapa haluttu alue vaikka on kaukana PK-seudulta. Rahoitus OKT:lle oli pääosin perintövaroilla. Lainaa vain 30000 €. Meillä on kk:n yht.lasketut nettotulot hieman pienemmät, mutta Helsingissä on lisäksi kohtuuarvokas kauan sitten maksettu kerrostalokolmio. Olen itse jo lähes 60 v.


    • Lisäkulueriä

      Valitettava tosiasia on se että, omakotitalossa kulut eivät jää vain ja pelkästään asuntolainankuluihin? Pelkästään jo kiinteistöverot ja suunnilleen välttämättömät
      remonttikulut jopa lämmityskulut ja sähkölasku voi maksaa senverran jotta se saattaa
      tehdä merkittävän loven niin tiukalla budjetilla olevalle jolla ei olisikaa oikeasti varaa
      muuhun kun lainanlyhennyksiin ja elämiseen..parempi olisi olla kaiken varallekkin
      jotain ja melkovarmasti kulut eivät ainakaan vähene vaan hinnat ja velvoitteet
      senkun nousevat vaan..
      Sanotaan et pitää olla kyllä rahaa myös hoitaa ja lämmittää taloa mieluusti myös vakuutuksiin ja muuhun..joten kannattaisi huomata kokonaiskulu omakotitalossa
      asuessa ja muistaa sekin että, omakotitalossa on aina työtä ja tekemistä jos ei
      tee itse saa tai kykene niin on teetettävä..joko talkoilla tai maksettava siitä..

    • Ohjaan keskustelun nyt hiukan sivupoluille, mutta kysyn, miksi pitäisi tavallisena työntekijänä hankkia miljoonan talo. Saan ymmärrettyä, että yksille asuminen ja kotiympäristö ovat tärkeämpiä kuin toisille. Vaan onko oman asumuksen hankinta ja maksaminen sittenkään hyvä elämäntehtävä. Olisi ehkä hyvä hiukan eritellä suunnitelman motiiveja. Perustuuko mieliteko näyttämisen haluun vai mihin oikein? Sellainenkin riski on olemassa, että jos kalliiseen asuntoon lopulta pääseekin, niin kaikkien kulujen maksaminen ei tunnukaan vaivan arvoiselta. Lumous katoaa, kuten edellä on jo kerrottukin, kun asumislaskujen maksamisen jälkeen budjetti on erittäin tiukka ja vähäinenkin ylimääräinen maksu sekoittaa talouden pitkäksi aikaa.

    • RuuhkaSuomiKO

      Tässä keskustelussa näkee että Suomi on täynnä entisten kommarijohtajien (Lenin, Stalin jne) sanoin "hyödyllisiä idiootteja). KUKAAN ei kyseenalaista tätä asuntovelka-pakkoa. Esim. Saksassa asunnot, autot ym ostetaan KÄTEISELLÄ. Oisko työstä käteen jäävä liksa ja sen OSTOVOIMA jotain muuta kun täällä. (Ei autoveroa, alkoholiveroa ei sitä ja tätä veroa), ja ruokakaan ei ole 2 kartelliyhtiön hinnoittelun takana. Ottakaa ääliöt velkaa ja käännelkää asuntolainoja ja hilatkaa hinnat pilviin. Näissä 30-40 vuoden "seinien-hankintaprojekteissa" unohtuu semmonen asia monelta kun elämä.

      • Velattomassa-asuva

        Sinullako on sitten velaton talo Saksassa ja autot ym. ??
        Minulla on elämä täällä Suomessa ja velaton talo, autonkin voin hankkia, on Harrikka ja venettä. Voidaan matkustella perheen kanssa jne. Ja kaikki tämä suhteellisen vaatimattomilla ansiotuloilla!


      • Mies-HKI

        Ruotsissa vielä pahempaa: Asuntolainat joita ei makseta ollenkaan takaisin tai sitten otetaan 50 vuodeksi.
        Ihmettelen kyllä Saksan käytäntöä, jos sieltä ei saa asuntolainaa, vaan käteisellä ostetaan asuntoja. Sittenhän suurin osa joutuisi asumaan vuokra-asunnoissa. Tänne Suomeen sellaista ei kukaan halua.


      • BauHerr
        Mies-HKI kirjoitti:

        Ruotsissa vielä pahempaa: Asuntolainat joita ei makseta ollenkaan takaisin tai sitten otetaan 50 vuodeksi.
        Ihmettelen kyllä Saksan käytäntöä, jos sieltä ei saa asuntolainaa, vaan käteisellä ostetaan asuntoja. Sittenhän suurin osa joutuisi asumaan vuokra-asunnoissa. Tänne Suomeen sellaista ei kukaan halua.

        Ei pidä paikkaansa. Saksassa on asuntolainoja ja niitä saa pitkiksi ajoiksi sidotulla korolla. Tällä hetkellä 20 vuodeksi sidotun koron taso on 3 %. Asuntolainaa antavia laitoksia on todella paljon. Yleensä puhutaan 90 suurimmasta. Pqaikallispankkeja ei viitsitä laskea. Jos omaa rajhaa on 50 % ostohinnasta, niin paikallispankit tarjoavat rahaa 2,25 % korolla tai alle.


      • kerroppas
        Mies-HKI kirjoitti:

        Ruotsissa vielä pahempaa: Asuntolainat joita ei makseta ollenkaan takaisin tai sitten otetaan 50 vuodeksi.
        Ihmettelen kyllä Saksan käytäntöä, jos sieltä ei saa asuntolainaa, vaan käteisellä ostetaan asuntoja. Sittenhän suurin osa joutuisi asumaan vuokra-asunnoissa. Tänne Suomeen sellaista ei kukaan halua.

        Siis sinä et halua,koska pelkäät sitä että muut alkavat elää ja sinä näivetyt velkaloukkuun,niinkö?


    • roope-ankka

      jos sijoitat korkeariskiseen rahastoon mistä saa korkeaa korkoa korolle niin voit päästä unelmaasi kiinni 30 vuoden päästä. kannattaa aloittaa kuukausisäästäminen 250 euroa kuukaudesta

    • maanpinnalla

      Itsellä menee 2nuoreen poikaan harrastuksineen jo enemmän kuin 3000th/kk...missä noin huonoa liksaa saa?Kerro yritys etten tee samaa virhettä kuin sinä...

    • eitosi

      Otsikon kirjoittaja joku idiootti vai mikä juttu tämä on?Oletko nukkunut koulun kaikki matematiikan tunnit?

    • just_go

      No on mahdollista, jos nyt et mene tuohon yhtälöön ottaan mitään pikkupalkkaisia rouvia tai elätettävää jälkikasvua. Et satsaa muuhun kuin asunnon hankkimiseeen. Et matkusta, käy ulkona, vaan laitat rahan lainan kyhennykseen, niin olet ehkä nipasti 50 vuoden kuluttua, juuri ennen hautaan laskua maksanut talosi. Sitten voitkin jättää sen perikunnalle. Hieno elämä...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe