Millainen moottoripyörä A2-kortin hankkijalle?

noenkuulekeksi

Elikäs olen nyt kevään aikana hankkimassa A2-korttia. Netin syövereistä löysin sitten tälläistä: "A2-luokassa moottoripyörän sylinteritilavuuden on oltava vähintään 395 cm³ (polttomoottorit), teho/painosuhteen vähintään 0,15 kW/kg (sähkömoottorit), tehon vähintään 20 ja enintään 35 kW, teho/painosuhteen enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei saa olla muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli 70 kW".

Katselin jo vähän tarjontaa muttei kyseisillä määritelmillä tuntunut juurikaan mitään löytyvän.. eli jos joku haluaa olla ihana ja vaikka linkata tähän jotain sopivia tai ihan vaan kommentoida.

12

5862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Notuota, ennenkun suosittelee pitäis tietää hieman spexejä, ootko mies/ nainen, pituus, ajokokemusta, oletko kuuskymppinen vai parikymppinen, tarkoitus pyöriä nurkissa vai palloa kiertämään?

      • noenkuulekeksi

        Nii totta. Elikäs siis 20v, 175cm pitkä nainen. Ajokokemusta ei kaksipyöräisistä ole. Kovin pitkiä matkoja ei ole ainakaan alkuun tarkoitus tehdä. Katsoo nyt miten tämä tästä lähtee/miten kerkiää. Luultavimmin lähiseudulla pyörisin.


    • Noilla spekseillä sinun kannattaisi katsella jotain puolikasta(n.250cc) katuenduroa tyyliin honda xl, jammu xt jne... olet suht pitkä niin korkeus ei ole ongelma, erinomaisia opettelupyöriä, pääset myös soralle, halpoja ylläpitää, jos satut kaatumaan korvallesi saat pystyyn ilman hiiappia, ovat ketteriä kaupungissa, pitkien joustovarojen vuoksi mukavia ja pehmosia myös maantiellä. Toki jos haluaa ajaa mutkasia asfalttiteitä tappi maassa ni ei siihen vaan veikkaanpa jottei se...

    • Hyvänä tai huonona pulena, kui sen ny ottaa, tommosella katuendurolla todennäkösemmin tulet ajamaan enemmän ku sil jot pyörä sottaantuu sadesäällä ei o mitään väliä, sen voi pestä kerran vuodessa oli se paskanen tai ei, ei niitä tartte hinkata ja vahata.

    • Ja hox, sillä A2 kortilla saat ajaa myös pienenpää, suurenpaa et saa joten sen alarajan voit unohtaa.

    • noenkuulekeksi

      Kiitokset :)

      • Jos tarvitset apua pyöränvallinnassa niin kysy vaan. en tiedä missäpäin suomea vaikutat vaan minut tavoitat numerosta 040 8469171 ja jossei allekirjoittaneella ole aikaa ni minulla on "muutama" tuttu jotka saattaisiva kattoo jottet ihan katastroffia ittelles... Kimi


      • Ja tiedoks, EN myy moottoripyöriä!


    • enmuistaikärajaa

      Koskas se olikaan kun saa ajaa suoraan ison A:n? Maksaa nimittäin suolaisesti tuo A2 korttikin eikö kohta saisi ajaa sen ison suoraan? Toisaalta jos ei ole rahasta kiinni niin siitä vaan :)

      • ktm450excracingsmotovalk

        Ison Aan saa ajaa suoraan 24-vuotiaana. A2 saa korottaa Ahan kun A2 ollut 2 vuotta tai täyttää 24 vuotta. A1 saa korottaa A2seen 18 vuotiaana.
        Mennyt nykyään noi korttien ikärajat huonoon suuntaan. Ja nykyään A2 kortin kun korottaa A korttiin niin pitää mennä autokoulun kautta, ei enää riitä kun menee poliisi-asemalle hakemaan uuden kortin isommalla moottoripyörän kirjaimella.


    • Minäkuulekeksin

      Peruskatras aloittelijapyörissä on Ninja 250/300 ja CBR 250/500. Eivät ole mitään tajuttomia tykkejä, tosin ei viissatanen Cebari enää mikään mopokaan ole. Nämä on tehty varta vasten aloittelijoita ja pienitehoisempia kortteja varten. Isoista pyöristä löytyy ensimmäiset CBR600F:t, 500- ja 600-kuutioiset CB:t (Hornet on vähän siinä ja siinä, tehot vaihtelee lähteestä riippuen), Yamaha FZS600, ensimmäiset FZR600:set voi myöskin saada. Suzukilta löytyy mm. GSX650F (suht uusi pyörä) ja GPZ500. Kawasakilla on Ninjojen lisäksi esim. ER-5. Näissä on kuitenkin otettava huomioon että niitä joutuu sitten vähän kutittelemaan ennen kuin niillä voi ajaa.

      a2bikes.co.uk

      Tuolla on aika mukava lista vähän kaikenlaisista moottoripyöristä, joita saa A2-luokkaan. Huomaa kuitenkin, että kannattaa katsella tehoja muistakin lähteistä, ihan vaan varmuuden vuoksi.

      Ai niin, mitä tulee korotustunteihin, A1 -> A2 on ihan per%¤&een kallis verrattuna sisältöön!

    • Anonyymi

      "A2-luokan ajokortilla saa ajaa moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW ja tehopainosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muutettu ajoneuvosta, jonka alkuperäinen teho on yli kaksi kertaa suurempi (70 kW). Näin ollen esimerkiksi se, milloin teholtaan rajoitetun moottoripyörän muutoskatsastus on tehty, ei liity mitenkään siihen, millä ajokortilla kyseistä ajoneuvoa saa ajaa.

      Samalla kun ”väliteholuokan” moottoripyörän rajat teholle ja tehopainosuhteelle nousivat, rajoitettiin merkittävästi sitä, millaisesta pyörästä voidaan muuttaa A2-ajokortilla ajettava. Markkinoilla on edelleen liikkeellä runsaasti käytettyjä moottoripyöriä, jotka on kuristettu 25-kilowattisiksi, mutta joiden alkuperäinen teho on yli 70 kW. Tällaisia moottoripyöriä ei saa ajaa A2-luokan ajokortilla, vaikka monissa myynti-ilmoituksissa näin annetaan ymmärtää. 18.1.2013 tai aikaisemmin suoritetut väliteholuokan A-ajokortit noudattivat vielä vanhoja säädöksiä, mutta nämä ajokortit ovat nykyisen lain siirtymäsäännösten puitteissa muuttuneet jo vuosia sitten rajoittamattomiksi A-luokan ajokorteiksi.

      On siis täysin mahdollista, että myynnissä on käytettyjä moottoripyöriä, joiden teho on alle 35 kW, mutta joita ei A2-luokan ajokortilla saa ajaa. Mikäli näin tekee, syyllistyy rikoslain (39/1889) mukaiseen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, josta rangaistuksena on joko sakko tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Tämä koskee myös tilanteita, joissa ajetaan ajoneuvoa, jonka rekisteriotteen mukaan teho on muutettu ajokorttiluokkaa vastaavaksi, mutta todellisuudessa ajoneuvo on tehoiltaan alkuperäinen.

      Myös tehopainosuhde on huomioitava: siinä, missä vanhojen säädösten aikaan 25-kilowattisen pyörän tuli olla vähintään 156,25-kiloinen, pitää nykyisen lain mukaisen 35-kilowattisen pyörän olla vähintään 175-kiloinen. Muussa tapauksessa tehoa on rajoitettava pienemmäksi kuin mitä pelkkä tehorajoitus määrää. Tästä syystä erittäin kevyttä pyörää ei voi ajaa A2-kortilla, jos sallittu tehopainosuhde ylittyy, vaikka sallittu teho ei ylittyisikään. Siksi keveimmät A2-kortillisille tarkoitetut moottoripyörät ovat tehoiltaan alle 35-kilowattisia."

      Lähde: https://liikennevilkku.fi/2020/07/13/saako-moottoripyorakortillani-ajaa-mita-moottoripyoraa-tahansa/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1844
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1427
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1406
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1359
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1323
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1247
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      15
      1070
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1068
    Aihe