Etsintäkuulutus.

OikeuttaKiitos

Ystäväni mies on syyllistynyt petoksiin, oltiin menossa käräjille 10.1 mutta hän ei tullut paikalle joten peruuntui. Käräjät olivat nyt 20.2 ja sai ehdollista. On tehtaillut viime syksynä lisää petoksia ja myös siskoni teki rikosilmoituksen hänestä. Häntä ei ole vielä edes kuulusteltu (?!) näistä viime syksyn petoksista vaikka ovat ihan selviä tapauksia. Eikö hänelle tosiaan laiteta jotain etsintäkuulutusta tms, miten pitkälle tämä paska venyy? Eikö mikään laki ole meidän puolella ketä on kusetettu!!

15

5734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OikeuttaKiitos

      Ja eniten vituttaa että minä menetin lähes 600e ja siskoni 390e.. Ja tämä paskiainen on tällä hetkellä lomalla Turkissa.. En ymmärrä miten, koska ainakin 13 ihmistä on syksyllä hänestä rikosilmoituksen tehnyt., ARGH!!

    • Minua_ei_huijata

      Miksi annoitte miehen huijata teitä? Vastaisuuden varalle kannattaa katsoa vähän peiliinkin.

    • oikeuttaKiitos

      Kauppasi netissä tavaroita, sain mm.kännykän jonka ostin. Uskalsin onnistuneen kaupan jälkeen tilata toistekin, taas tuli tavara perille. Vasta kolmas kerta kosahti ja sitten paljastui että en ole ainut :( hyvin toimi alkuun hommat..

    • gh54tgh

      Yhteensä siis joidenkin tuhansien vahingot, jos 13:lle on tuollaisia samanlaisia summia velkaa? Luuletko, että poliisilla on voimavaroja etsiä jokaista tällaista pikkuhuijaria kissojen ja koirien kanssa kun yhtäaikaa on 10 000 muuta vastaavaa helposti höynäytettävän uhrin juttua pöydällä? Peräti hakea kenties Turkista asti?

      Kyllä hänestä hyvinkin voi olla jo haku päällä, mutta ilmeisesti oletat sen tarkoittavan sitä, että poliisi aktiivisesti etsisi häntä mahdollisesti useamman partion voimin tai peräti ripustelisi puihin ja valopylväisiin etsintäkuulutuksia palkkionmetsästäjiä varten. Niin ei käy, vaan etsintäkuulutus käytännössä tuottaa hedelmää siinä kohtaa kun venkula osuu poliisin kanssa tekemisiin mistä tahansa muusta syystä, olkoon vaikkapa ylinopeussakko. Tuolloin vilkaistaan poliisin tietoihin, ja sieltä se haku hyppää esiin ja asia ehkä etenee.

      Näin se vaan menee. Edelleen paras keino saada itselleen oikeutta on olla mahdollismman vaikea rikoksen kohde. Esimerkiksi katsoa vähän kenelle lainaa, tai ottaa ainakin lainalle vakuus.

      • Anonyymi

        Joo tai niinkuin minä elän, jokainen etelä suomen rosvo tuntee minut jo sukunimestä ja tietää olen valmis istuun kaheksannen kerran "vahingonlaukauksesta". En ikinä ole antanut täällä tai tuolla puolen rajaa kenenkään tai järjestäytyneen ryhmän hyppiä silmilleni. Olen aina valmis mihin vaan, en mä tänne kumminkaan jää.


    • oikeuttaKiitos

      Kiitos paljon, tuo vähän selvensi asiaa. Saako mistään tietää onko hänellä etsintäkuulutus päällä? Kysyin ystävältäni (enemmänkin vain tuttu,,) ja ei kuuluma ole edes kirjeitse tullut vielä kutsua kuulusteluun.. Siksi ihmettelin että miksi menee näin kauan. Mutta voiko etsintäkuulutus olla päällä vaikka ei kutsua kuulusteluun olisikaan tullut? Ainakin ylinopeudesta luulisi otettavan kiinni, kaasujalka on aika raskas,,

      • 10-4

        Mies on tyypillinen petosmies. Erittäin lievän lain vuoksi lievähköihin petoksiin syyllistyvät voivat jatkaa toimiaan vaikka vuosia. Kun poliisille kertyy ajan mitaan teoista rikosilmoituksia, poliisi kokoaa ne yhteen ja lähettää syyttäjälle. Syyttäjä laatii syytteen ja petoksia käsitellään ehkä vuoden - kahden sisällä oikeudessa. Koko ajan petosmies tietysti jatka toimintaansa. Kun oikeuden tuomio on yleensä ehdollinen petokset eivät lopu oikeuden tuomioonkaan.
        Jos yksittäinen petos olisi satojatuhansia, tai miljoonia, niin tekijä tietysti silloin otettaisiin kiinni, pidätettäisiin ja myöhemmin vangittaisiin. Mutta lievemmissä tapauksissa piiri pieni pyörii, kunnes oikeus lopulta päättää tuomita ehdotonta, mutta siihen saattaa mennä vuosia. Linnareissun jälkeen petomies tietysti taas jatkaa samalla lailla ja piiri pieni pyörii jälleen.

        Etsintäkuulutukset eivät ole julkisia ja riippuu tutkivasta poliisista, millä tavalla hän asian hoitaa, kutsuuko kulusteluun kirjeellä, puhelimella, vai etsintäkuuluttaako.


      • gh54tgh

        Kyllä hänet voi olla kutsuttu kuulusteluihin ja etsintäkuulutettu. Homma menee niinkuin 12-7 kuvailee, eli tilanteen mukaan, mutta pikkupetoksissa ja muissa vastaavissa mennään lievemmän kautta ensin, eli kutsutaan kuulusteluun, ja sitten etsintäkuulutetaan, jos ei rupea kuulumaan.

        Kuten myös todettu, et saa etsintäkuulutuksesta tai sen puuttumisesta mistään tietoa. Kyllä tämäkin venkula on luultavasti jo vähintään kuulusteluihin kutsuttu, ja entisyys huomioiden etsintäkuulutettukin, jos ei ole kutsuun vastannut. Sinä saat tietoa asiasta todennäköisesti seuraavan kerran kun (jos) on onnistuttu tavoittamaan ja kuulemaan, ja tutkinta on edennyt.

        Siinä tosin voi mennä aikaakin kun ei se etsintäkuulutuskaan vielä mitään aktiivisia toimia tarkoita tällaisissa pienissä massajutuissa, joita on pöydällä vino pino koko ajan. Se on vain merkintä rekisterissä, joka pomppaa esiin kun kaveri poliisin kanssa seuraavan kerran asioi. Sitten päästään selvittämään tätäkin. Aikaa tosiaan voi mennä pelkästään siihen, saati sitten siihen milloin ollaan oikeudessa ja milloin ehkä (ulosoton kautta) omiaan voi saada pois.


    • oikeuttaKiitos

      Kiitos taas. En tosiaan vain ymmärtänyt että miksei häntä ole etsintäkuulutettu tai kutsuttu kuulusteluun. Mutta tuo taas selvensi sitäasiaa, luulin että aina pitää kutsua ensin kirjeellä kuulusteluun ennenkuin voi etsintäkuuluttaa :) olin siis väärässä. Kai se ehdollinen muuttuu nyt vankeudeksi?

    • 20142015

      Kyllä kutsu kuulusteluun pitäisi ensin tulla, ennen etsintäkuulutusta.

      • 12-7

        Älä nyt viitsi, kun et asioista mitään tiedä. Jos jotain epäillään esimerkiksi murhasta, niin ei hänelle ensin lähetellä kuulustelukutsuja, tai häntä etsintäkuuluteta, kyllä hänet otetaan kiinni heti, jos tiedetään missä hän on.

        Syyttäjä ei voi syyttää ketään, ellei poliisi ole häntä ensin epäiltynä kuulustellut. Kuulustelua varten taas voidaan kutsua, etsintäkuuluttaa, tai ottaa kiinni ilman kutsua, tai etsintäkuulutusta. Mitä keinoa käytetään riippuu, mistä rikoksesta epäillään ja tekijästä. Onko hänellä vakituista asuin-, tai työpaikkaa, vai onko hän ns. lentojätkä, joka asuu ja liikkuu milloin missäkin, joko Suomessa tai muualla maailmalla.

        Yhdellä epäillyllä saattaa myös olla kymmeniä etsintäkuulutuksia. Jos hän on tehnyt rikoksia ympäri Suomea, niin tutkinta joko keskitetään yhteen paikkaan, tai niitä tutkitaan jokaista erikseen tekopaikan mukaan. Kun etsintäkuulutettu sitten tavataan, niin toki kaikki silloin hoidetaan samalla kertaa.


      • Anonyymi

        Pitsi jos on "vailla vakinaista osoitetta", silloin on automaattinen haku perässä. Eli etsintäkuulutus.


    • OikeuttaKiitos

      Saavatko asianosaiset (eli mm.Minä) tiedon siitä että mitä hän on kuulusteluissa sanonut? Käräjille varmasti menee asia, mutta kai tässä välissä jotain informaatiota tulee? Sama herra käytti hyväkseen siskoni henk.tunnusta ja jäi kiinni kun tilattujen palveluiden laskut tulivat siskolleni. Poliisi oli jotenkin nuivan oloinen eikä antanut oikein vastauksia mihinkään, siskoni ei kuuluma ole jutussa asianosainen vaan nämä firmat. Pitääkö tuokin sitten paikkansa? :O

      • 17-3

        Koska olet asianomistaja, niin sinulla on esitutkintalain perusteella oikeus saada tietää vielä esitutkinnan kestäessä, mitä siinä on käynyt ilmi, ellei se haittaa asian selvittämistä.
        Asianomistaja voi kuitenkin ilmoittaa tutkivalle poliisille, että hän tilaa esitutkintapöytäkirjan. Se on ilmainen ja toimitetaan heti, kun tutkinta siirtyy syyttäjälle.

        Pöytäkkirjan saa kuka hyvänsä maksua vastaan sen jälkeen, kun syyttäjä on esittänyt syytteen, tai tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen, ellei sitä ole julistettu salaiseksi. Samalla lailla myös pöytäkirja on kaikille julkinen, jos poliisi on tehnyt tutkinnan lopettamispäätöksen. Silloinkin pöytäkirja on asianosaisille ilmainen, muille vain maksua vastaan.

        Mitään erillistä informaatiota poliisilta ei tule, ellei sitä erikseen pyydä. Myöskään syyttäjä ei informoi, mutta lähettää syyttämättäjättämispäätöksen, jos hän sellaisen tekee. Jos taas syyttää, niin silloin asianosaisia lähestyy haastemies.


    • Anonyymi

      Ei, ei todellakaan mikään laki ole uhrin puolella, vaikka epäillyn ja tuomitun oikeudet suojaa rikoksesta epäiltyä ja tuomittua rikollista. On vähän sairas järjestelmä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe