opastusta vanhuuteen

vm__39

101

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalaisakka

      Aika minut ainakin vanhentaa, ei ohjeet!

      Jos tässä iässä vielä alkaa seuraamaan ja noudattamaan jotain ohjeita, silloin on jäänyt elämä elämättä!

    • kylläsyttäääää

      Tunge ne ohjeesi sinne mihin ei päivä paista. Mistä näitä valistajia oikein sikiää. Seksi taitaakin olla ihan trauma sinulle, useimmille luonnollinen asia, mutta ei tarvitse huudella ympäriinsä. Mutta unohdit viinan tuosta luettelosta. Sitä et antaisi kenenkään muunkaan nauttia.

      • iglu

        Alotuksessa ei ole päätä ei häntää, jos nyt vasta alkaa ohjeita satamaan ja vain pelkkä linkki, voihan se olla aarre alottajalle.
        Kun lähelle 80 ikävuotta eletään ja kunto on hyvä, muisti näkö ja muutama muu aisti pelaa
        tuollaset ohjeet voi ohittaa laulellen.


      • reippaastipoljä

        Ilman muuta laulellen, seurana viini ja naiset. Siinä ei tarvitse sen enempää päätä eikä häntää.


    • juoksejuokse

      Juokse joka päivä pari kymmentä km, niin pysyt minttuvirtasena koko ikäsi. Ei tarvitse laihduttaa koskaan, kunhan muistat juosta ja unohdat syödä. Muista se että ei viinaa koskaan , ei pisaraakaan.

      • 21-11

        Samoin seksi kuuluu luonnollisesti asiaan.


    • vm__39

      Asiallisia ohjeita.
      Joku näkyy olevan katkeroitunut elämäänsä ja surkea.
      Helpottaisi kun pystyisi noudattamaan kyseisiä ohjeita.

      • Niin, enpä näe mitään valittamista ohjeissa minäkään. Niitä onkin ollut paljon liikenteessä viimeaikoina, ja hyvähän se, joskus saa vahvistusta omille kokemuksilleenkin kivasti. Positiivisuus ja pientä hullutteluntaitoakin suosittelevat, mikä ettei:D hauskaahan se, ja nauraminen, se vasta hyvää tekee!
        Siinä kun on se puoli, että voi nauraa itselleenkin, jos ei aina onnistu,...nähdä itsensä huvittavana toilailussaan.
        Hyvää jatkoa meille! kunnioitettavan ikäisinä, kunhan vaan muistamme elää juuri itsellemme hyvää tekevällä tavalla, moi mooi,..


    • Lorena

      Ilmeisesti joku taho haluaa valmentaa meitä ikääntyviä kun ravihevosia vain ruoska kädestä puuttuu. Olemme elämän aikana läpikäyneet monta aurinkopäivää, vuolasta virtaa, aina olemme kuivin jaloin esteistä selvinneet, niin miksi nyt emme selviytyisi.

      Tiedämme tasan tarkkaan mistä tietoa ja apua etsimme jos joku paikka tahdistusta kaipaa. Näen aivan punaista näistä ikäihmisten terveysterroristien ohjeista, me jok´ikinen tiedämme, tiedostamme oman tilamme ja osaamme toimia tarpeen mukaan, jos apua tarvitsemme tiedämme mistä sitä voi etsiä.

      Me jotka olemme vielä omatoimisia kodeissamme selviytyviä antakaa meidän jatkaa elämää sellaisena kun sen olemme itselle parhaana valinneet. Toinen pointti onkin sitten joille terveysterroristitkaan ei mitään näytä mahtavan pitkäaikaishoitolaitokseen joutuneet
      asiakkaat.

      Elämme omaa elämäämme onnellisina kun voimme herätä aamuisin uuteen päivään, täynnä energiaa kohdata päivän haasteita. Tänään on ohjelmassa viedä auto pesuun ja ip:llä ehtiä kerhoon jossa käsitellään aihetta asiantuntijan luennoimana "Mitä ilmeet ja eleet kertovat meistä". Nyt vaihdan vaihdetta parempaan suuntaan malliin, "Olemme kaikki niin tärkeitä yhteiskunnan verojen maksajina, iloa ja toimintaa etsimme omatoimisesti niistä kohteista jotka elämään uutta rikkautta antaa ja päiviä virkistää.

      • havumetsien_mies_

        Ei noista ohjeista ole syytä pahastua. vaikka elämässä nuo artikkelissa mainitut asiat olisivatkin kunnossa.
        On vain niin, että kaikilla ne eivät ole kunnossa.


      • otaksuu_hämeen_hitain

        "... me jok´ikinen tiedämme, tiedostamme oman tilamme ja osaamme toimia tarpeen mukaan, jos apua tarvitsemme tiedämme mistä sitä voi etsiä...." Noin korostettiin edellä

        Terveydenhoidon alan asiantuntijat tietävät hyvin, ettei kyseinen väitös pidä paikkaansa edes 50-vuotiaista, saati sitten kaikista 80 ikävuottaan lähestyvistä, joilla höppänyyskin kieltämättä voi luoda itsevarmuutta.

        Oikeampi ilmaisumuoto olisi "... luulemme tiedostavamme oman tilamme ja osaavamme ..."


    • omillaopeilla

      Ettäkö vielä ohjeitakin. En viitsinyt edes avata linkkiäsi, mutta kerronpa, että jos ilman neuvoja olen selviytynyt pitkälti yli 70 vuotta, ilman mitään lääkkeitä ja pysyviä vaivoja tai tauteja, en avaa niitä vieläkään.
      Syön mitä laita, liikun ja nukun, elän onnellista elämää eikä minulle tarvitse seksiinkään enää vanhana ohjeita kenekään antaa, kun ei niitä jaettu nuorenakaan ja osaan kaiken mikä on tarpeen ja uutta opettelen jos kumppani niin haluaa.
      Tämä yksi seksivouhottaja jakelee näitä linkkejä ja ohjeita kun tykkää puhua siitä moistä ilmeisimmin eniten on puutetta ja tiedontarvetta itsellään.

      Kiitos jos palstat pysyis meille kirjoittajille, ei tiedonjakajille.

      • 11_21

        "Kiitos jos palstat pysyis meille kirjoittajille, ei tiedonjakajille."

        Ei täällä tietoa saakaan jakaa. Riittää kun kukin hölöttelee omiaan.


    • Ramoona_

      Nuo linkissä ovat sentään aika rentoja ohjeita , mutta eipä niissä mitään uutta ole, käyvät sitäpaitsi nuoremmillekin, emmehän me eläkeläiset mikään muista ihmisistä poikkeava ryhmä ole. Samat tunteet, kiinnostuksen kohteet ja nautinnon lähteet, mikä ihmeen rajapyykki eläköityminen tai tietty ikä muka on. Kun hyvinvointiyhteiskunta on murenemassa (ainakin niin toitotetaan joka tuutista), niin holhous vaan lisääntyy. Emmehän me ole nuorenakaan holhoamiseen tottuneet, hyvinvointimme on ollut oman työn ja aherruksen tulosta.

      Kaihdan eläkeläispoppoita ja -järjestöjä, on paljon mukavampaa etsiä omin päin tekemistä ja menoja, eri-ikäisten ihmisten pariin. Kaikki kunnia eläkejärjestöille, ne tekevät hyvää työtä ja moni löyttää niistä sisältöä päiviinsä. Kaikille sellainen toiminta ei vaan sovi, ja nyt jos koska on elettävä omalla tyylillään, vapaaehtoisesti harrastaen tai vaikka mitään erityistä harrastamatta, työn pakkotahtia on jo tarpeeksi koettu.

      Ravintosuosituksista olen huomannut, ettei enää niin tiukasti ihannepainoa toitoteta, vaan myös ruokailun nautittavuutta. Itse olen jättänyt punaisen lihan lähes kokonaan, mutta vain sen takia, ettei se enää maistu, kaipa elimistö ilmoittelee, mitä se tarvitsee. Proteiinia muistan kyllä runsaasti nauttia , oi miten ihania välipaljoa teen marjoista ja rahkasta, jugurteista ja hedelmistä...jäätelöäkin joskus. (valitsen kyllä lähes aina rasvattoman rahkan ja jugurtin, jäätelön pitää olla kermajäätelöä ;)

    • Yhdyn ainakin kolmeen viimeiseen mielipiteeseen enkä siis ala toistelemaan niitä. Linkissä kerrottiin Ilmarisen tutkimuksesta, jossa todettiin että suurin osa 80-vuotiaista asuu omassa kodissa tyytyväisenä ja toimintakykyisenä eikä tarvitse palveluita selvitäkseen arjesta.
      Kuulun tähän enemmistöön, vaikka vielä olenkin vajaat parin vuoden päässä tuosta iästä. Jatkan siis entiseen malliin elämääni hyviksi koetuin valinnoin ja tavoin minäkin tyytyväisenä.
      Iloitsen aina uuden kevään tulosta ja sen kokemisesta.

      • Nii, millanenha minäki olisin, jos ohjeitten mukkaan oisin eläny, oonhan niin hillittömän hillitty kaikkinensa. Sen ainaki oon oppinu, että ittelleen saapi nauraa vähintään kerran päivässä.


    • jakolasku

      Ennenkin on eletty pitkäikäiseksi ilman erityisohjeita.

      • havumetsien_mies_

        " ... ilman erityisohjeita ..."
        Mitähän erityisohjeita tuossa aloituksessa sitten oli?

        Kyllä siinä on aika tunnettuja asioita, mutta ei niitä jokainen vain tule noudattaneeksi.Tosin lienee sellaistakin, mikä ei jokaiselle ole mahdollista tai on ainakin hankalaa. Nämä ovat kai sellaisia, jotka tulevat vanhoiksi ilman että noudattavat ohjeita.


      • omillaopeilla
        havumetsien_mies_ kirjoitti:

        " ... ilman erityisohjeita ..."
        Mitähän erityisohjeita tuossa aloituksessa sitten oli?

        Kyllä siinä on aika tunnettuja asioita, mutta ei niitä jokainen vain tule noudattaneeksi.Tosin lienee sellaistakin, mikä ei jokaiselle ole mahdollista tai on ainakin hankalaa. Nämä ovat kai sellaisia, jotka tulevat vanhoiksi ilman että noudattavat ohjeita.

        Joo, ihmiset elivät niukalla ja yksipuolisella ravinnolla, mutta he tekivät työtä niin pitkään kuin jalka nousi ja sormi taipui.
        Ohjeita ei ollut syömioseen eikä juomiseen, ei erityis- eikä normiohjeita.

        Emme kai me ole hunompia kuin vanhempamme ja isovanhempammekaan?
        Moni ei voi ja moni ei halua olla ohjeitten orja enää äillä vuosilla!

        Perkele kun neuvoisvat missä meitä joku hoitais kun emme enää eds noiden ohjeiden orjina eläneinä kykene itse itseämme hoitamaan?
        Siitä minä enemmän olen huolissani, en siitä kuinka vanhaksi elän jonkun toimittajan laatimien listojen mukaan.

        Lapsellista touhua, sanon minä ja jokainen olkoon mitä mieltä tahansa.
        Joku juoksee ratikankin perässä, vaikka viiden minuutin sisällä tulis seuraava.
        Kiire on kaiken perään, onhan nyt kokeiltava jotain kynsin hampain elämässä kiinni pysyäkseen, vaikka ne ohjeiden mukaan tekemiset voi tappaa huonokuntoisen!

        Tänäänkin teen kymmeniä punnerruksia, kyykkään kymmeniä kertoja ihan syvään, kävelen vähintään sen tunnin reippaasti tuolla ulkona, ja kotitöissäkin aikaa ja energiaa kuluu, eikä kukaan ole antamassa ohjeita, näin olen tehnyt vuosia ja näin jatkan, elän tai kuolen, en yhtään liian aikaisin, elämä on silloin eletty ja asiat koettu.

        Kiitos tästäkin terveestä päivästä ja kiitos elämästä joka on tarjonnut niin monta mahdollisuutta valita omat tieni ja tehdä omalla tavallani, opin ja erehdyksen kautta kulkee elämä hamaan hautaan asti. Aivoille riittää työtä kun tämänkaltaisia asioita tuputetaan tuputtamalla joka kanavalla, ikäänkuin ihmiset eivät osaisi valita mitä tekevät, mitä syövät ja missä aikansa kuluttavat.
        Koskahan tulee se aika että meitä ohjeistetaan ostamaan joku pilleri joka takaa pitkän iän ja terveen elämän?
        Moniko ostaa senkin, kun sitä oikein netissä suositellaan?
        Netissähän se elämä on parasta ja kaikki tieto siellä oikeaa ja suositeltavaa.

        Pyh, sanon ja siirryn jatkamaan tätä oikeaa elämää jossa on haasteita tässäkin.


      • vielävirkeä

    • flegu

      Kuka arvostaa mitäkin. Miten kukin kokee elämänsä laadun? Parempi kun ulkopuolinen ei yritä sovittaa sitä omaan arvomaailmaansa.
      Tyytyväisyys tai tyytymättömyys on osittain rakentunut sisikuntaamme eivätkä ulkoiset, havaittavissa olevat tekijät selitä kaikkea.
      Omista vanhoista hyvistä kavereistani vain yksi tavoitti eläkeiän ja hän saattoi olla koko porukan tyytymättömin elämäänsä.
      Muut olivat valinneet toisenlaisen elämäntavan ja olivat ilmeisen tyytyväisiä omassa porukassaan. Saman henkistä seuraa ja perustarpeet tyydytettyinä janoa myöten.

      • sus.morsian

        Kuolemahan on kuitenkin edessä, siihen suhtaudun kuin ystävään, ihan levollisin mielin.
        Seitenkymppistäni juhlittiin, kun minusta oli jo itsestäänselvyys, etten elä tähänkään ikään kuin nyt olen. Ilmeisesti kesäkuussa juhlitaan 75-vuotisuuttani. Se on kivaa.
        Monet pakenevat juhlapäiväänsä, onhan se tavallaan myös sellainen luonnejuttu.


    • vm__39

      Noihin ohjeisiin olisi voinut lisätä vielä yhden ohjeen: Älä ylenkatso niitä ohjeita, joita sinulle annetaan vanhuutta varten. Ohjeista piittaamattomuus vetoamalla siihen, että on tähänkin mennessä eletty, nimittäin on yleisesti varsin selvä henkisen vanhuuden merkki.
      Tietenkin lähtökohdat ovat erilaisia. Joku liikkuu tympeänä rollaattorilla, joku taas liukuu tanssilattialla satumaan prinssistä unelmoiden. Jonkun elämään sisältyy seksi , jonkun ei ja niin edelleen.
      Eletään sen mukaan. Ei kaikkea sa, mitä haluaisi.

      • eiksollutarpeeks

        Eikö vieläkään ollut tarpeeksi ohjeita, vaikka loppulauseesi on kuin testamentti asialle.
        Ellei saa kaikkea, on ilman. Seksi yksi niistä, ja sekin sinun piti tuoda esiin, muut ohittivat sen asian.
        Näkee mistä on puute kun on vanha? Ei se vaittamaöla parane, omin käsin onneen!


      • tunnetaan

        Siitä puhe mistä puute, mitä useammin seksin mainitset, tiedetään että senkin puutetta kärsit. kyllä tuo 39 vuosimallin muutkin nikit tiedetään, kun aina samaa levyä pyörittää.


      • 11__3
        eiksollutarpeeks kirjoitti:

        Eikö vieläkään ollut tarpeeksi ohjeita, vaikka loppulauseesi on kuin testamentti asialle.
        Ellei saa kaikkea, on ilman. Seksi yksi niistä, ja sekin sinun piti tuoda esiin, muut ohittivat sen asian.
        Näkee mistä on puute kun on vanha? Ei se vaittamaöla parane, omin käsin onneen!

        Loppulause kruunasi kaiken, kun lyötiin pöytään vilpittömästi ja mitään salailematta oma kokemus.


    • 11_3

      Salailun kulttuuri on juurtunut vanhempiin ikäluokkiin. Kun sitä rikotaaan vaikkapa täällä, tulee pian närkästyneitä mielipiteitä.
      Seuratkaapa nuorempien keskustelupalstoja, niin näette pian, kuinka avoimesti siellä keskustellaan monen keskustelijan henkilökohtaisista ongelmista.

      • voi.ikiongelmiako

        Mikä salailu?
        Minusta täällä on puhuttu salailematta ja saatu kuraa niskaan, mutta tuo jatkuva seksistä ja sen puutteesta valittaminen alkaa kyllästyttää.
        Vaikka naisi joka yö ja päivällä päälle, ei sitäkään kannata täällä kehua, saa vain muut kateelliseksi ja väittävät valehtelijaksi.
        Omilla vehkeillään kukin tekee mitä haluaa ja kykenee. Puutteessa olevat valittaa jos tuntee puutetta, mutta ei sitäkään täällä kukaan tyydytä, pitää mennä tuonne seksichattiin ja netissä sitten tyydyttää mielikuvilla, kun ei aidosti voi tai kykene.

        Vie luoja halutki kun veit kyvytki, sanoi entinenkin äijä.

        Jos nuoremmissa puhutaan avoimemmin, voihan sinne mennä avaamaan salaisuuksiaan, ei siellä ole ikävaatimuksia paremmin kuin täälläkään.

        Oi mitä ruikutuksia. Jos puhuu, siitä moititaan, jos ei puhu, sanotaan salailijaksi. Voi meitä luojan pieniä kerjäläisiä. Kärpäsenpaskan kokoisia ongelmia, kuivat paikat ja seksin puute, ihan liian pieniä asioita jauhettavaksi yhä uudelleen.

        Kuivaksi sen kaikki saa, mutta kosteeksi, kysyi tyttö pojalta,taisi olla oikeassa.


      • vapaus

        Ihan selvästi näillä on hinku alkaa puhua alapään jutuista tyypillistä joillekin.Saa kait ne kiksejä siitäkin paremman puuttessa.Vanhat tädit voivat olla hyvinkin 'vapaita' ikääntyneinä,onhan niitä jonkun saanut lopettamaan utelunsa toisten elämään. Seikkaperäsesti selostelevat omia juttujaan,ei kiinnosta tippaakaan.


      • 11_____3

        Siinäpä (= nimim.vapaus) löytyikin alalle omistautunut palstalainen, joka lukuisia puheenvuoroja huolellisesti luettuaan ja eriteltyään esittää arvioita jopa kirjoittajista. Ei voi muuta sanoa, kuin että kiinnostus on siinä korkeimmillaan.


      • asialla_hämeen_hitain

        Nuo rohkeitten ja ennakkoluulottomien "vanhojen tätien" alalta laatimat aloitukset ovat tämän palstan suola, joka antaa makua palstalle.
        Ilman niitähän tämä 70 olisi jokseenkin mielenkiinnoton. Jos he eivät kirjoittelisi, niin kyllä yksi jos toinenkin valittelisi palstan surkeaa tilaa.


      • pilkkuviiva

        Niin varmaan nuoret ovat sopeutuvaisempia ja ymmärtävät ettei jokainen ole vuoltu samasta puusta vaa jokainen on yksilö
        Meidän porukassa on yksi risa yksilö joka ??


      • juuretonhilda
        asialla_hämeen_hitain kirjoitti:

        Nuo rohkeitten ja ennakkoluulottomien "vanhojen tätien" alalta laatimat aloitukset ovat tämän palstan suola, joka antaa makua palstalle.
        Ilman niitähän tämä 70 olisi jokseenkin mielenkiinnoton. Jos he eivät kirjoittelisi, niin kyllä yksi jos toinenkin valittelisi palstan surkeaa tilaa.

        ........ valittelisi palstan surkeaa tilaa:

        Juuri sitä tässä valtetaan, kun palstalla pitää olla linkkejä, palstalla pitää puhua seksistä. palstalla puhua kaikesta mikä vähänkin viittaa siihen, että ME emme tiedä emmekä ymmärrä kuinka pitää elää!

        Mitä helvettiä näitä linkkejä tänne vetää, kaikki osaavat lukea netistä itsekin uutisia ja iltalehtien mainosarvon vuoksi julkisemia TERVEYSUUTISIA!

        Täällä jossain vaiheessa väitettiin jonku kirjoittajan keräävän suomi24 mainosrahoja kun ärsyttää kirjoittajia.

        Tämä linkkien levittäjä kerää iltalehtien sivuille linkittäjiä, eli lehdille mainostuloja.

        En avaa yhtäkään linkkiä terveyteen viittavissa uutisissa!
        En avaa yhtäkään seksiin liittyvää linkkiä!

        Juuri noista linkittäjistä, heidän aktiivisesta polemiikistaan seksin ja kaikkien avoimien tietojen perään huutamiset juuri ovatkin köyhdyttämässä palstaa.

        Harvoin tulee poikettua vielä harvemmin linkkejä avattua.

        Kukin taaplaa tyylillään, nauttii seksistä ja elää kuin opetetaan, mutta oppiminen tuntuu olevan yhä kesken ja kirjoottaa sentään 70 palstalle.


      • kiusaantunut
        11_____3 kirjoitti:

        Siinäpä (= nimim.vapaus) löytyikin alalle omistautunut palstalainen, joka lukuisia puheenvuoroja huolellisesti luettuaan ja eriteltyään esittää arvioita jopa kirjoittajista. Ei voi muuta sanoa, kuin että kiinnostus on siinä korkeimmillaan.

        Täällä en minä ainakaan tunne ketään, kokemukset on taas reaalielämässä muutamista tyypeistä, joiden seksikehuskeluista olen vetäytynyt muihin aiheisiin.


      • säkeniä_savosta

        Kyllähän tuollaiset linkit lehtiartikkeleihin ja monelle henkilökohtaisesti läheisiin aiheisiin rikastuttavat palstaa.

        Eihän palstaa oikeastaan mikään köyhdytäkään. Tosin on sanottava, että valtaosa aloituksista samoin kuin niitä seuraavista aivan joutavista puheenvuoroista ei rikastutakaan sitä. Niiden ainut etu on siinä, ettö ne tyhjänpäiväisyydestään huolimatta ylläpitävät palstaa.

        Sama koskee myös musaiikkilinkkejä, jotka eivät vaadi edes lukutaitoa..

        Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, sanoo sananlaksu


    • kaakonketterä

      Oliskin omaa laatimaa, mutta kun aina näitä linkkejä lehtijuttuihin. Ja aina sitä samaa . Onhan tähänkin kyllä monta fiksua vastausta tullut, vaikka ei aloitus niitä ansaitsisi.

      • paikalla_hämeenhitain

        Aloitus on ollut erinomainen. Siihen on kuitenkin tullut eräitä katkeroituneita, asiattomia ja tuomitsevia kirjoitelmia, joita se ei ansaitsisi.


      • si_tä_sa_maa-
        paikalla_hämeenhitain kirjoitti:

        Aloitus on ollut erinomainen. Siihen on kuitenkin tullut eräitä katkeroituneita, asiattomia ja tuomitsevia kirjoitelmia, joita se ei ansaitsisi.

        pitäähän omaa aloitusta aina kehua,sekin tavan mukaan.


      • urpunen

        yli 70v nainen kertoi, minusta oli kiinnostunut m i e s vuosimallia 39. Siinä sitten tutustuttiin, yökylän aika seurasi mutta mitä kummaa, ei hän muistanut että perikaveri on pirtsakka nainen, pyjaman hän kyllä päälleen änkesi. Jatkoa seurasi, narskutti hampaitaan joten oli hankittava purentakisko, sitten aamuyöllä alkoi kova ääninen kuorsaus, majoittajalta oli palaa käämit.

        Aamu sana ääressä siitä tuli, Selitti olevansa tietyn uskonsuunnan kannattaja, olen saanut jo 100 ihmistä kääntymään tähän uskoon, joten sitten joskus saan 130 neitsyttä ympärilleni kun kutsu kuuluu. Majoittaja kysyi, mitä sinä teet niillä viehkoilla tytöillä, vastaus tuli onhan niitä kaunista katsella kun en enää taida sitä koskettelua, onhan minusta sentään taivassalongin arvokkaita mattoja piiskaamaan jos ei muuta.


      • hilema__

        Onpa hauska ja paljastava tarina yhdestä näkyvästä palstan kirjoittajasta.


      • 3__21

        Joku valittaa linkeistä lehtijuttuihin. sitä vastoin juuri kukaan ei valita linkeistä musiikkikappaleisiin, joitaon mielin määrin youtubessa.

        Syyn ymmärtää. Lehtiartikkeli vaatii lukemista, musiikkikappaleelle riittää pelkkä kuuntelu. Helpompaahan se on eikä vaadi kannanottoa.


    • vetlana

      Joku ottaa tvlähetyksen linkillä aloitukseksi ja sitten pääsee kehumaan alotusta.
      L O I S T A V A A, suorastaan neroa ;-DDD

    • vm_____39

      On mielenkiintoista huomata, miten vilkkaan keskustelun on pannut alulle se, että aloituksen ensimmäisellä rivillä mainitaan sana seksi.

      Yhtä ryhmää kirjoittajista voidaan luonnehtia sananlaskulla Sydämen kyllyydestä suu puhuu, toista sananlaskulla Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista

    • luontevastiparasta

      Aivan kun pissamatotaan ei enää kunnolla toimi on tuotava seksi tekstiin, kuules meitä et harhauta.
      Kun seksistä ei voi enää muuten nauttia ei siitä nauti tänne kirjoittamalla, olisi vaan panni kestänyt vielä, toivotaan että joku apu saadaan.
      Yksi mies ja kymmenen nikkiä, saahan sitä uskotella että täällä halutaan sekstistä keskustella, sillä sitä ei kuitenkaan hoideta vaan aivan luonnollisestí ilman että siitä täällä yritetään keskustella kirjoittamalla.

      • luontevasti_hämeenhitain

        Siinä ("luontevastiparasta") on yksi, joka vimmatusti haluaa jatkaa keskustelua aiheesta. Sehän ilman muuta sopiikin.


    • piutpaut

      Olen aina ollut oman tieni kulkija annan piut paut neuvoille. Jos elelen loppuvuodet ihan yksikseni, kun tuttavat ja ystävät ovat lähteneet sinne jonnekin, taidan siihenkin olla tyytyväinen. Jokainen hetki on ollut elämää, miksi siis ottaa vastaan neuvoja?

      • havumetsien_mies__

        Ei mikään estä elämästä onnellisena ilman toisten antamia neuvoja. Se on hyvä periaate, kunhan vain osaa muuten toimia järkevästi.
        Sekin on muuten syytä muistaa, että ylpeys voi käydä lankeemuksen edellä.
        Neuvot annetaan yleensä mahdollista tarvetta varten, siksi, että joku kenties katsoo aiheelliseksi turvautua niihin. Sellaisiakin neuvoja on ja on sellaisia ihmisiä, jotka haluavat käyttää niitä hyväkseen.
        Jollakulla näkyy olevan päällimäisenä ajatus: Jos minä en tarvitse neuvoja, eivät muutkaan saa tarvita niitä. Annetaan vanhan periaatteen mukaan kaikkien kukkien kukkia, noidenkin.


    • hilema__

      Yhdet ovat veitikoita, toiset tosikoita. Tuossa edellä sen näkee.

      • r.vika

        Ketjun aloittaja ruunella on eniten kirjoituksia. Kaikki lähes sivunikeillä, kehutkin.


    • Älkääpäuhotko

      Joo, ja kun kaikki syövät terveellisesti, liikkuvat ja harrastavat aivotoimintaa,virkistystä ja seksiä, mitä siitäkin tulee kun kaikki elävät satavuotiaiksi? Huoltosuhde räjähtää.käsiin.

      • havumetsien_mies_

        Siinä on aiheellinen huomautus, jossa tulee korostetuksi yhteiskunnan näkökanta.

        Yhteiskunnallehan olisi periaatteessa eduksi sellainen eläkeläinen, joka menehtyisi viimeisenä työpäivänään, jolta saa vielä palkan. Hänelle ei tarvitsi maksaa eläkettä lainkaan.

        Toisaalta herää kyllä kysymys, kuka huolehtisi isovanhempien puuttuessa vaikkapa niistä lastenlasten hoitotehtävistä, joita niin moni vielä hyväkuntoinen eläkeläinen, kunnostaan huolehtiva mummu tai vaari, moni varmaan tästäkin joukosta, suorittaa ilmaiseksi jopa täyspäiväisesti ja viitenä päivänä viikossa.

        Kuten näkyy, asiassa on monta puolta.


      • susmor

        Hohhoijaa ja huhhuh. Jos ei noita ´ohjeita´ ole jo vuosia sitten itse oivaltanut, niin aika myöhässä on opettelemaan. Poiminut itseään miellyttävät, suht.sopivat tavat vanhenevaa itseään siinä muun elämisen ohessa ´huoltaa.´ Kuka pöhkö nyt enää lasten ja lastenlasten lapsia hoidettavakseen ottaisi. Ne ajat ovat jo menneet, nyt voi jo vain iloita ja nauttia jälkikasvusta. tai funtsia heidän kanssaan elämän probleemeja.
        Yhden yön valvoin tässä 16-vuotiaan kanssa jutellen, se yö oli antoisa yö.


      • susmor kirjoitti:

        Hohhoijaa ja huhhuh. Jos ei noita ´ohjeita´ ole jo vuosia sitten itse oivaltanut, niin aika myöhässä on opettelemaan. Poiminut itseään miellyttävät, suht.sopivat tavat vanhenevaa itseään siinä muun elämisen ohessa ´huoltaa.´ Kuka pöhkö nyt enää lasten ja lastenlasten lapsia hoidettavakseen ottaisi. Ne ajat ovat jo menneet, nyt voi jo vain iloita ja nauttia jälkikasvusta. tai funtsia heidän kanssaan elämän probleemeja.
        Yhden yön valvoin tässä 16-vuotiaan kanssa jutellen, se yö oli antoisa yö.

        Kyllä siinä karhunpalveluksen tekisi aikuisille lapsilleen, jos niin nynny olisi, että vielä jälkipolvetkin hoitaisi.
        Hyvä lukea susmor'inkin elämän realismia, näiden joka tuutista tulevien ohjeiden lomassa!
        Oma kirjoitukseni livahti lentoon eilen, enkä nähnyt tarpeelliseksi itseäni toistaa.

        Yllättävän valoisaa onkin aamuseitsemältä, ihan tässä virkistyy pitkän pimeän kauden jäädessä kestetyksi, ei olisi minusta Lapin asukiksi:D

        Opastusta vauvasta vaari/muoriin o°O,.. ärsyttää jo otsikollaan.


      • havumetsien_mies_

        Joku pöhkö hoitaa lastenlapsia, joku kirjoittelee 70 -palstalle.


      • Kylläpä heitä tulikin ´hoidettua´ vielä kymmenisen vuotta sitten, mutteivat 16-17-vuotiaat enää muuta tarvitse kuin viisaita keskusteluja isoäidin kanssa. Lastenlasten lapsia ei vielä ole, mutta tosiaan meillä isoäideillä on jo oikeus nauttia lastemme lapsien seurasta, luotettavat välit ovat hyvät keskenämme.


      • 11-27-

        Nykyaikana monetkaan vanhemmat eivät halua panna lapsiaan päiväkotiin. Niissähän hoito on välinpitämätöntä ja lapset oppivat kehnoista kotioloista tulevien lasten seurassa pahoille tavoille ja rupeavat käyttämään sopimatonta kieltä.

        Niinpä on ymmärrettävää, että monet vanhemmat katsovat paremmaksi kotihoidon ja useamma lapsen keräämisen yhteen kotiin, jossa käy työssää palkattu hoitaja.

        Siinä työssä voi isovanhemmillakin olla tärkeä tehtävä.

        Panee todellakin ihmettelemään erään täkäläisen kirjoittajan tokaisu muutamaa ketjua aikaisemmin:

        "Kyllä siinä karhunpalveluksen tekisi aikuisille lapsilleen, jos niin nynny olisi, että vielä jälkipolvetkin hoitaisi." - Tuolla tavoin kirjoitti vähän ylempänä eräs palstankäyttäjä.Koska nikillä ei ole merkitystä , se saa jäädä mainitsematta,

        Mikähän karhunpalvelus se on, kun auttaa omia lapsiaan ja näiden lapsenlapsia ja pyrkii antamaan lapsenlapsilleen niin onnellisen lapsuuden kuin mahdollista (ja olisi vielä nynny!)?

        Sääliksi käy lapsia, joilla on heihin nuivasti ja välinpitämättömästi suhtautuvat isovanhemmat, lapsia, joiden suhde isovanhempiin on rakkaudeton. Sellaisilla vanhemman vanhemmilla (ei ole edes aihetta puhua isovanhemmista) ei ole varaa tulla tänne antamaan ohjeita oikeille isovanhemmille, jotka todella ansaitsevat tämän ylevän nimityksen.


      • 11-27- kirjoitti:

        Nykyaikana monetkaan vanhemmat eivät halua panna lapsiaan päiväkotiin. Niissähän hoito on välinpitämätöntä ja lapset oppivat kehnoista kotioloista tulevien lasten seurassa pahoille tavoille ja rupeavat käyttämään sopimatonta kieltä.

        Niinpä on ymmärrettävää, että monet vanhemmat katsovat paremmaksi kotihoidon ja useamma lapsen keräämisen yhteen kotiin, jossa käy työssää palkattu hoitaja.

        Siinä työssä voi isovanhemmillakin olla tärkeä tehtävä.

        Panee todellakin ihmettelemään erään täkäläisen kirjoittajan tokaisu muutamaa ketjua aikaisemmin:

        "Kyllä siinä karhunpalveluksen tekisi aikuisille lapsilleen, jos niin nynny olisi, että vielä jälkipolvetkin hoitaisi." - Tuolla tavoin kirjoitti vähän ylempänä eräs palstankäyttäjä.Koska nikillä ei ole merkitystä , se saa jäädä mainitsematta,

        Mikähän karhunpalvelus se on, kun auttaa omia lapsiaan ja näiden lapsenlapsia ja pyrkii antamaan lapsenlapsilleen niin onnellisen lapsuuden kuin mahdollista (ja olisi vielä nynny!)?

        Sääliksi käy lapsia, joilla on heihin nuivasti ja välinpitämättömästi suhtautuvat isovanhemmat, lapsia, joiden suhde isovanhempiin on rakkaudeton. Sellaisilla vanhemman vanhemmilla (ei ole edes aihetta puhua isovanhemmista) ei ole varaa tulla tänne antamaan ohjeita oikeille isovanhemmille, jotka todella ansaitsevat tämän ylevän nimityksen.

        11-27

        Et tainut ihan tajuta tuota "karhun palvelus tarkoitusta.
        Sillähän tarkoitetaan aikuisten lasten hemmottelua, koska luotetaan mummon ja vaarin hoitavan lapset, ja pientä kodinhoitoakin siinä samalla.

        Pitkään olin työelämässä vielä lastenlasten syntyessä, valtaosa naisista ovat samoin.
        Käytännössä se ei noin sujuisi, niin rakkaita kuin lastenlapset ja lapsensa ovatkin, se ei olisi oikein Tietenkin lastenlapset saivat kyllä tulla milloin sovittiin, monia hauskoja muistojahan siitä onkin.

        Vastineen antaja elää kuin maaseudun menneisyydessä,.. nykyaikahan odottaa isovanhempien jatkavan omaa työuraansa yli eläkeiän, silti haavelematta minkäänmoisesta ylevästä sädekehästä, työnsä tai lastensa
        a i k u i s i k s i kasvattamisesta.


      • 11-27- kirjoitti:

        Nykyaikana monetkaan vanhemmat eivät halua panna lapsiaan päiväkotiin. Niissähän hoito on välinpitämätöntä ja lapset oppivat kehnoista kotioloista tulevien lasten seurassa pahoille tavoille ja rupeavat käyttämään sopimatonta kieltä.

        Niinpä on ymmärrettävää, että monet vanhemmat katsovat paremmaksi kotihoidon ja useamma lapsen keräämisen yhteen kotiin, jossa käy työssää palkattu hoitaja.

        Siinä työssä voi isovanhemmillakin olla tärkeä tehtävä.

        Panee todellakin ihmettelemään erään täkäläisen kirjoittajan tokaisu muutamaa ketjua aikaisemmin:

        "Kyllä siinä karhunpalveluksen tekisi aikuisille lapsilleen, jos niin nynny olisi, että vielä jälkipolvetkin hoitaisi." - Tuolla tavoin kirjoitti vähän ylempänä eräs palstankäyttäjä.Koska nikillä ei ole merkitystä , se saa jäädä mainitsematta,

        Mikähän karhunpalvelus se on, kun auttaa omia lapsiaan ja näiden lapsenlapsia ja pyrkii antamaan lapsenlapsilleen niin onnellisen lapsuuden kuin mahdollista (ja olisi vielä nynny!)?

        Sääliksi käy lapsia, joilla on heihin nuivasti ja välinpitämättömästi suhtautuvat isovanhemmat, lapsia, joiden suhde isovanhempiin on rakkaudeton. Sellaisilla vanhemman vanhemmilla (ei ole edes aihetta puhua isovanhemmista) ei ole varaa tulla tänne antamaan ohjeita oikeille isovanhemmille, jotka todella ansaitsevat tämän ylevän nimityksen.

        Et tainut ihan tajuta tuota "karhun palvelus tarkoitusta.
        Sillähän tarkoitetaan aikuisten lasten hemmottelua, koska luotetaan mummon ja vaarin hoitavan lapset, ja pientä kodinhoitoakin siinä samalla.

        Pitkään olin työelämässä vielä lastenlasten syntyessä, valtaosa naisista ovat samoin.
        Käytännössä se ei niin suju, niin rakkaita kuin lastenlapset ja lapsensa ovatkin, se ei olisi oikein Tietenkin lastenlapset saivat kyllä tulla milloin sovittiin, monia hauskoja muistoja siitä onkin.

        Vastineen antaja elää kuin maaseudun menneisyydessä,.. nykyaikahan odottaa isovanhempien jatkavan omaa työuraansa yli eläkeiän, silti haavelematta minkäänmoisesta ylevästä sädekehästä, työnsä tai lastensa
        a i k u i s i k s i kasvattamisesta.


      • vm--39

        Sillähän (=karhun palvelus, pitää muuten olla: karhunpalvelus) tarkoitetaan aikuisten lasten hemmottelua, koska luotetaan mummon ja vaarin hoitavan lapset, ja pientä kodinhoitoakin siinä samalla.

        Jos pystyy auttamaan ja auttaa aikuisia lapsiaan, joiden työpäivä ei rajoitu aikaan kello 8-16, näiden lastenhoidossa, vaikeaa sitä on nimittää hemmotteluksi. Se tietenkin helpottaa heidän elämäänsä ja siitä iloitsevat lapsenlapset. Samalla saa isovanhempi itsekin siitä iloa. Todettakoon että tämä on aika yleinen tilanne. - Jos isovanhempi on vielä työssä, tilanne on tietenkin toinen, mutta tässä onkin lähtökohtana se, että hän on jo eläkkeellä

        Kyllä siitä huolimatta isovanhemmalle omaa aikaa jää. Voi kutoa puikoilla, veistellä kirveenvartta, tehdä kiljua, lukea vieraita kieliä, laulaa kirkkokuorossa, käydä kulttuuritilaisuuksissa, hattuilla 70 -palstalla, virkistyä tansseissa, hakea romansseja jne.

        Taannoin kerrottiin tiedotusvälineissä, miten päiväkodeissa olevat lapset purevat ja lyövät hoitajia ja epäilemättä myös muita lapsia.

        Yhteiskunnan ylläpitämä päiväkoti, johon tullaan kodista kuin kodista, on kaiken henkisen roskan keruupaikka, jota kotona syntyy, ja huonojen käyttäytymismallien omaksumisen paikka.


      • Niinpä-juuri
        sus.morsian kirjoitti:

        Kylläpä heitä tulikin ´hoidettua´ vielä kymmenisen vuotta sitten, mutteivat 16-17-vuotiaat enää muuta tarvitse kuin viisaita keskusteluja isoäidin kanssa. Lastenlasten lapsia ei vielä ole, mutta tosiaan meillä isoäideillä on jo oikeus nauttia lastemme lapsien seurasta, luotettavat välit ovat hyvät keskenämme.

        Pullopostia lapsuudesta!


      • nikkipelle

        "Et tainut ihan tajuta tuota "karhun palvelus tarkoitusta.

        Sillähän tarkoitetaan aikuisten lasten hemmottelua, koska luotetaan mummon ja vaarin hoitavan lapset, ja pientä kodinhoitoakin siinä samalla." - Noin edellä eräs nimimerkki.

        Mitä pahaa siinä on, että omia aikuisia lapsiaan tuolla tavoin "hemmottelee". Mieluumminkin tuossa tilanteessa on tosin kyse pitkää työpäivää tekevien vanhempien auttamisesta, josta hyötyvät myös lapsenlapset.

        Miksi omia lapsiaan ei saisi auttaa, niin kauan kuin siihen pystyy?


      • kataja_marjo
        nikkipelle kirjoitti:

        "Et tainut ihan tajuta tuota "karhun palvelus tarkoitusta.

        Sillähän tarkoitetaan aikuisten lasten hemmottelua, koska luotetaan mummon ja vaarin hoitavan lapset, ja pientä kodinhoitoakin siinä samalla." - Noin edellä eräs nimimerkki.

        Mitä pahaa siinä on, että omia aikuisia lapsiaan tuolla tavoin "hemmottelee". Mieluumminkin tuossa tilanteessa on tosin kyse pitkää työpäivää tekevien vanhempien auttamisesta, josta hyötyvät myös lapsenlapset.

        Miksi omia lapsiaan ei saisi auttaa, niin kauan kuin siihen pystyy?

        Ei tainnut ymmärtää nikkipellekään, että aikuisetkin ihmiset oppii ottaamaan avun vanhemmiltaan kuin luonnostaan lankeavana.
        Totta maar saa "jeesata" tehdäkseen elämän helpommaksi lapsilleen, onko se viisasta, sitä voi kukin miettiä esim mistä tulevat nämä avuttomat nykyihmiset.


    • vm-39

      Leppoisa kahvipöytäkään ei taida estää vanheuden äreyden ilmentymiä.

      • huhhej

        Neuvo neuvo sitten kiireesti meitä, olemaan lempeän suvaitsevia, ei poikkinaista sanaa oman mielipiteen ilmaisuun, kaikkeen auliisti ja rakastettevasti myöntyviä ihanteita:D
        Näinköhän olisit tyytyväinen.


      • vm-39

        Ehdottomasti, olisi ihannetapaus.
        (Olisi kirjoittaja huhhej voinut hyvin käyttää vakionikkiään, se kun joka tapauksessa paljastui tuosta kovin helposti.)


      • dolce
        vm-39 kirjoitti:

        Ehdottomasti, olisi ihannetapaus.
        (Olisi kirjoittaja huhhej voinut hyvin käyttää vakionikkiään, se kun joka tapauksessa paljastui tuosta kovin helposti.)

        Ei ole ollutkaan tarkoitus piiloitella, vain hauskutella :D))


      • vm--39

        Synkkämielisistä tosikoista täällä ei tosiaankaan ole ollut puutetta.


    • ohjeitalukevapoljä

      Ketjussa on tullut useammankin kirjoittajan taholta näkemys, että vanhusikäisen - tai ainakaan asianomaisen itsensä - ei ole tarpeen vastaanottaa neuvoja ja ohjeita, jotka liittyvät kyseiseen ikäkauteen.

      Tämän kirjoittaja sai liikkuessaan taannoin kotikaupunkinsa eräässä virastossa kokonaisen kirjasen, jossa käsiteltiin vanhuuteen liittyviä ongelmia ja keinoja niiden ehkäisemiseksi sekä yhteiskunnankin vastaantuloa näissä asioissa mm.terveyden- ja sairaudenhoidon osalta,

      Kirjanen oli kaiken lisäksi painettu kalliille paperille.

      Kirjasessa mainittiin varmaan kaikki nekin seikat, joita korostetaan aloituksessa mainitussa lehtiartikkelissa.

      Lieneekin loppujen lopuksi tarpeetonta laatia tällaisia opaskirjasia vanhuksille, koska he tietävät jo asiat ja osaavat toimia siten kuin heille on parasta. Yhteiskunnan varoja kuluu niihinkin turhaan.

    • Tyhjäpäistenkuoro

      Muutaman ensimmäisen vastauskommentin luettuani täytyy kyllä enemmän kuin ihmetellä, mitä iäkkäältä ihmiseltä on jäänyt elämässä väliin, jos eivät hyvät ohjeet saa minkäänlaista tulta alleen. Ymmärryskö ei yllä vai taju ei kulje tilanteen, ajan ja elämän mukana. Vai kuvittelevatko olevansa esimerkki-ihmisiä eli hyviä ja kunnollisia tietämättä mistään mitään.

    • vm_39

      Kun aloituksessa mainittu artikkeli herätti noin pitkän ja hedelmällisen keskustelun ja osoitti siten suurta kiinnostusta vanhuuden ongelmien hoitoon, annettakoon samaan ketjuun uusi artikkeli, jossa myös käsitellään aivojen toimintaa ja mielenvirkeyden ylläpitämistä.

      Sen alla on linkkejä erilaisiin muistia koskeviin artikkeleihin.

      Varoitettakoon että täällä enimmäkseen videokuvalinkkejä katsovista (mm.virolaiset villisiat;verrattavissa kolmivuotiaaseen lapseen, joka katselee mielellään kuvia osaamatta lukea ) artikkeli on luultavasti hyödytön..

      Artikkelin osoite:
      http://www.studio55.fi/terveys/article/eiko-ajatus-kulje-nain-virkistat-aivojasi/4892150

      • nikkipelle

        Muisti tekee monelle tepposet.
        Täälläkään kaikki eivät muista aina vakionikkejään. Sen seurauksena he kirjoittelevat juttujaan ties milä nikeillä varustettuina.


    • ei_neuvo_hämeen_hitain

      Palstaa lukiessaan tulee siihen tulokseen, että lehdet kaikesta arvostelusta huolimatta ovat luotettavampia elämänohjeiden antajia kuin palstan kirjoittajat.

      • eikelepoo

        Lukekaamme siis itse kuten ennenkin, miksi tuputatte jo luettuja linkkejä kuin lukutaidottomille!


      • "...miksi tuputatte jo luettuja linkkejä kuin lukutaidottomille!.."

        Miksi ihmeessä luettuja linkkejä pitäisi tuputta lukutaidottomille? Eiväthän lukutaidottomat niistä sen enempää saa irti, vaikka niitä linkkejä kuinka olisi luettu!!


      • 3__21

        Lukutaidottomille ja -haluttomillehan täällä on omia ketjujaan: musiikkilinkkiketjut ja luontokameraketjut.


      • milisandra
        3__21 kirjoitti:

        Lukutaidottomille ja -haluttomillehan täällä on omia ketjujaan: musiikkilinkkiketjut ja luontokameraketjut.

        Usein joku vain tuplaa aiheensa itsepintaisesta toistaen, eikä ymmärrä turhan sinnikkyyden vain ärsyttävän. Sanomiin jotka kyllä ovat hyviä, mutta ohjaavia, patistavia joskus jopa syyllistäviä nousee usein opposiitio.


      • nikkipelle

        Ärsyttäviä seikkojahan täällä on paljon. Mikä ärsyttää ketäkin.
        Jos täällä nousee esiin oppositio, niin sehän herättää keskustelua ja on siksi tervetullutt ilmiö.


      • valitsenhuolella
        3__21 kirjoitti:

        Lukutaidottomille ja -haluttomillehan täällä on omia ketjujaan: musiikkilinkkiketjut ja luontokameraketjut.

        Sulle tärkeet
        Uinti, puinti ja nainti
        viinan keitto ja kuran heitto &::& näyttöä on


      • litteä-taskumatti
        valitsenhuolella kirjoitti:

        Sulle tärkeet
        Uinti, puinti ja nainti
        viinan keitto ja kuran heitto &::& näyttöä on

        Mitenkääs se olee? Onko temä palsta eräille loppuelämän opetustyömaa? Siltä vaan laittaa vaikuttaen.Yhdeksättäkybää jo kulutetaan, mutta nuoremmille vaan ohjetta satelee!


      • kukinkaitavallaan
        litteä-taskumatti kirjoitti:

        Mitenkääs se olee? Onko temä palsta eräille loppuelämän opetustyömaa? Siltä vaan laittaa vaikuttaen.Yhdeksättäkybää jo kulutetaan, mutta nuoremmille vaan ohjetta satelee!

        Kaikkein koomillisinta / aliarvioivaa on aloittajan odottavan osallistujien vain ottavan vastaan ilman omaa mielipidettä, kuin hyvinkäyttäytyvä ryhmä ihailijoita tai kannustajia.
        Toista mieltä ei saa olla, eikä kyseenalaistaa näitä ennen muka lukemattomia artikkeleita.
        Meitä on niin monenlaisia, eikä se maailmaa silti kaada.


    • vm___39

      Eräs vanhuuteen kuuouva ongelma on se, että vanha ihminen ei siedä liikoja ohjeita. Se katsoo, että se on jo oppinut elämään ja selviää jokapäiväisen elämän asettamista tehtävistä siten, kuin se on selvinnyt aikaisemminkin. Se voi ylittää kadun missä tahansa kohtaa,koska se saattoi niin tehdä 1950-luvullakin, jolloin liikenteen uhat olivat paljon vähäisempiä.

      Sille joka pilkkasi ketjun aloituksessa mainittuja ohjeita, voi hyvällä syyllä todeta, että se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

      • huomionkipeätuo

        Sinusirkku huomio!
        Täällä on yksi nostaja, nostaa omia vanhoja.


      • joku-hoksaa
        huomionkipeätuo kirjoitti:

        Sinusirkku huomio!
        Täällä on yksi nostaja, nostaa omia vanhoja.

        Sinisirkulla toimii hoksnokka vielä hyvin. Oikea oivallus massapostittajastakin, joka ilmeisesti kyrsintynyt palstan muutoksesta ylläpitäjälle.


      • sinisirkku
        joku-hoksaa kirjoitti:

        Sinisirkulla toimii hoksnokka vielä hyvin. Oikea oivallus massapostittajastakin, joka ilmeisesti kyrsintynyt palstan muutoksesta ylläpitäjälle.

        Voi, että on hyvä kun lakisäädös on nyt tehty lapsiperheiden oikeudesta saada hätätilanteissa kodinhoitoapua:D Ihan ilahduin, kun eivät kaikki isoäidit jaksa eikä osaa nykypolvien lastenlapsia käsitellä. Tavaraa on kuin helppoheikeillä:D ja lisää kiinnostavia vempeleitä tulee jatkuvasti.

        Kaikki vanhemmat ihmiset eivät kestä lasten riehumista sadepäivinä sisällä, ja tuskastuneena, monilla on yhtä kieltoa ja hillintää hermoillen.

        Aikanaan oli itselläni onni olla maaseudulla vintteineen, ja ulkorakennuksineen, jossa lastenlapsilla riitti tutkimista ja seikkailua Ameriikan tynnyrikirnuakin pyöritellessämme. Pari kesäpoikaakin viihtyi 3 kesänä Pelastakaa Lapset ry: kautta. Pekka ja Jukka kaksoset lie jo aikaa sitten aikuistuneet:D Teini-iän jälkeen ei yhteyttä ole pidetty, jaa joulukortti on vanhemmiltaan tullut.
        Tosi hyvä kun valtiovalta huomioi lapsiperheet <3


      • 21-11

        Eräs täällä ilmenevä dementian piirre on sekoilu puheenvuorojen aiheissa.

        Siitä tuore esimerkki: Kun aloituksen aiheena on vanhusten omatoiminen kunnon ylläpitäminen, joku tulee ketjuun kirjoittelemaan "lapsiperheiden oikeudesta saada hätätilanteissa kodinhoitoapua". Mitä se aloituksen aihepiiriin kuuluu?

        Tuo emmental, ei kun dementia, on huolestuttava vanhuusiän sairaus.


      • 21-11 kirjoitti:

        Eräs täällä ilmenevä dementian piirre on sekoilu puheenvuorojen aiheissa.

        Siitä tuore esimerkki: Kun aloituksen aiheena on vanhusten omatoiminen kunnon ylläpitäminen, joku tulee ketjuun kirjoittelemaan "lapsiperheiden oikeudesta saada hätätilanteissa kodinhoitoapua". Mitä se aloituksen aihepiiriin kuuluu?

        Tuo emmental, ei kun dementia, on huolestuttava vanhuusiän sairaus.

        Liian kapea aihe ketjun pysyä studio 55 jo katsotuissa ohjelmissa. Ketjun puolivälistä jo siirtyi aihekäsittely isovanhempien muihinkin tehtäviin, mm. kodinhoitoapu jälkipolvilleen.
        Sopisi seurata keskustelua, ettei lankeaisi noin avuttomaan herjaukseen!


      • 21--11
        sini-sirkku kirjoitti:

        Liian kapea aihe ketjun pysyä studio 55 jo katsotuissa ohjelmissa. Ketjun puolivälistä jo siirtyi aihekäsittely isovanhempien muihinkin tehtäviin, mm. kodinhoitoapu jälkipolvilleen.
        Sopisi seurata keskustelua, ettei lankeaisi noin avuttomaan herjaukseen!

        Sopisi seurata keskustelua, ettei lankeaisi noin avuttomaan harhaanjohtavien näkemysten esittämiseen.
        "... ketjun pysyä studio 55 jo katsotuissa ohjelmissa..." - Mitä tuolla halutaan ilmaista? Mikä ihmeen studio 55?


      • No mutta, aloituksen linkkihän on MTV 3 :N Studio 55 julkaisema, liittyen ikäihmisten hyvinvointiin! Siinä nyt ei lienee ole mitään epäselvää. Aikanaan kuunneltukin.


      • hämeen_hidas

        Yksi ja toinen katselee televisiota - ja luulee kaikkien muidenkin katselevan sitä ja tietävän, mitä sieltä tulee.
        Meitä on kuitenkin jo monia, jotka eivät vähääkään välitä tuosta toimettomuuteen ohjaavasta laitteesta eivätkä edes omista sitä.


    • jotainrotia

      On tullut huomattua että muutama sana ja pitkä linkki jonnekin.
      Sellaisen aloituksen ohitan sujuvasti.
      Jos aloitus on linkki mielestäni vastauksetkin on annettava linkillä.

      • nikkipelle

        "Jos aloitus on linkki mielestäni vastauksetkin on annettava linkillä."

        Erinomainen ajatus. Saataisiin kokonainen arkisto kyseiselle aiheelle omistettua hyödyllistä aineistoa.

        Linkkien sisältämissä artikkelleissa esitetyt näkemykset ovat useimmiten sisällöltään painavampia kuin tämän palstan tavanomaiset pölötykset . Siitä syystä onkin ymmärrettävää, että eräillä ei ole voimia linkkeihin tutustumiseen


      • havumetsien_mies_

        Noita vanhusiän oman terveyden hoitoa käsitteleviä linkkejä olisikin hyvä saada kokoon. Niitähän sentään julkaistaan aika usein eri lehdissä . Niissä on hyödyllisiä asioita ja neuvoja.


      • jakolasku

        Täällä korostetaan keskustelua mutta pitkät aloitukset tai kirjoitukset ei ole keskusteluja ne on kertomuksia jostakin sattuneesta asiasta. Livenä tuskin kukaan kertoo tapaamalleen tuttavallensa heti kohta päivän tekemisiänsä laaja-alaisesti. Ei sellainen suuresti kiinnosta.


    • 21-11

      Tämä ketju on osin aika havainnollinen siinä suhteessa, että se osoittaa, millaisiin "vastaiskuihin" kirjoittelu voi johtaa.

      Muuan kirjoittaja kirjoitteli ylempänä ketjussa puheenvuorossaan Pelastakaa lapset ry:n toiminnasta liittämättä asiapiiriä mitenkään ketjun aloitukseen.

      Toien ketjun kirjoittaja totesi - mitään nikkiä mainitsematta - että sekoilu kirjoittelussa, omituiset hyppelyt aiheiden käsittelyssä, voivat olla merkki dementiasta.

      Ensin mainittu kirjoittaja otti itseensä ja totesi:
      "Sopisi seurata keskustelua, ettei lankeaisi noin avuttomaan herjaukseen!"
      - Vanhuusajan sairauden mainitseminen on siis "avutonta herjausta"!

      Nimimerkit, palstalla suhteellisen tuntemattomat, ovat tässä yhdentekeviä, eikä kyseisiä puheenvuoroja kannata ruveta etsimään.

    • hilema__

      Jos joku näkisi kuvan tänne kirjoittavien joukosta, niin varmaan toteaisi, ettää kirjoittajissa on joukko ikäisekseen huolitellun näköisiä meneviä naisia ja muutama miehennynnykkä, joita ei kiinnosta vanhenemisen ilmiöiden ehkäiseminen.
      Vanheneminen voi nääs vaikuttaa niin eri tavoin

    • att2

      Apinan ohjeita apinoille!!!

    • nikkipelle

      Kun on ravintoa, liikuntaa ja seksiä, niin muisti ja virkeä mieli säilyvät luonnostaan. Ihmissuhteista ei ole niin väliä, jos ei haluta olla ehdottomasti täydellisiä.

    • kretonkiinnojaileva

      Hyödyllinen ja piristävä ajanviete ja harrastus aloituksessa mainittujen ohella olisi kaikille vanhusikäisille tanssi.

    • meillä_menee_lujaa_hip-

      Kyllähän tästäkin ketjustakin näkee, että vanhusikäiset voivat aika hyvin ja ovat tyytyväisiä..

      Ihan turhaan ne marisevat muka pienistä eläkkeistään. Ovat vain toisilleen kateellisia, kun joku saa eläkettä enemmän , joku vähemmän. Kaikki kuitenkin saavat sen, minkä tarvisevat toimeentuloon.

      • havaitsi_totinen_poika

        Yleinen havainto on, että eläkeläisillä on rahaa, millä mällätä. Voi elää pelkällä kansaneläkkeellä ja tehdä pari etelänmatkaa vuodessa,aikaa kun on.
        Parhaiten voivat yksineläjät. Surkeata onkin niillä, joilla on paikalla puoliso nalkuttamassa joka päivä.


      • nikkinikki
        havaitsi_totinen_poika kirjoitti:

        Yleinen havainto on, että eläkeläisillä on rahaa, millä mällätä. Voi elää pelkällä kansaneläkkeellä ja tehdä pari etelänmatkaa vuodessa,aikaa kun on.
        Parhaiten voivat yksineläjät. Surkeata onkin niillä, joilla on paikalla puoliso nalkuttamassa joka päivä.

        Kaikki tutkimukset ja havainnot todistavat päinvastaista.

        http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Pääkirjoitukset/2014/09/30/Yksin ei ole hyvä olla/2014217975657/67


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe