Tehtaanniemestä ja Kuningattarenvuoresta

RistoKyhälä

Hei,

minulle soitettiin ja kerrottiin, että tässä foorumissa käydään keskustelua Tehtaanniemestä ja Kuningattarenvuoresta. Ja niin todella näyttää olevan. Olen itse siis henkilö, jonka tehtävänä on saada nuo mainitut hankkeet vietyä maaliin, joten vastaan mielelläni kaikkiin auki oleviin kysymyksiin parhaan kykyni mukaan. Joten olkaapa hyvä ja kysykää,

parh.terv.
Risto Kyhälä
toimitusjohtaja
Regatta Resorts Oy

170

1890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hankolainenforever

      Tsemppiä Regatta Resortsin porukalle. Toivottavasti rakentaminen alkaa mahdollisimman pian !
      Asiallinen keskustelunavaus Kyhälältä, toivottavasti hän saa myös asiallisia kysymyksiä.
      Hanko nousuun !

    • Tyhjentävästiplease

      Onko mahdollista, että Tehtaanniemelle rakennetaan vain kylpylä ja hotellin laajennus?
      Yksityisasunnot siis alkuperäisen informaation mukaisesti Kuningattarenvuorelle.

      Onko Hangon valtuustolla vielä mahdollisuus muuttaa asioita Tehtaanniemen suhteen?

    • asiallisuuttaodottaen

      Miksi olette suunniteleet yksityisasuntoja Tehtaanniemelle? Miksi ette ole suunnitelleet niitä Kuningattarenvuorelle joka on jo valmiina tätä tarkoitusta varten?
      Kenen idea tämä koko suunnitelma on ollut? Olette kuitenkin varmasti olleet selvillä Tehtaanniemen asemakaavasta.
      Miksi ette ole myyneet Kuningattarenvuoren asuntoja jo ennakkoon (kuten Tehtaanniemen) ja tästä saatavien varojen turvin rakentaneet Tehtaanniemelle kylpylähotellin? Rakentaminenhan olisi Kuningattarenvuoren kohdalla voitu aloittaa samanaikaisesti.
      Onko tarkoituksenne maksimoida voitot Tehtaanniemen nykyisellä suunnitelmallanne ja sen jälkeen jättää loput rakentamatta? Kuinka paljon olette laskeneet saavanne voittoa Tehtaanniemen nykyisestä suunnitelmasta?

      Teillä on aivan satavarmasti iso rahoituspohja olemassa; miksi ette siis voi toteuttaa Hankolaisten toiveita kylpylähotellista?

      Tämä koko suunnitelma on ollut aivan käsittämätön tavallisen hankolaisen näkökulmasta katsottuna. Miten ihmeessä te voitte myydä julkisesti ennakkoon yksityisasuntoja alueelta joka kaavassa on merkitty kylpylähotellin paikaksi? Oletteko saaneet ennakkoon joiltakin poliitikoilta lupauksen kaavan muuttamisesta?

      Olisimme kiitollisia jos vastauksenne eivät olisi ympäripyöreitä vaan asiallisia ja jokaiseen kysymykseemme pureutuvia.

      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksistä.

        Sopimus, jonka aikanaan Harkimon yhtiö neuvotteli kaupungin kanssa, edellyttää, että Tehtaanniemi rakennetaan ensin. Tämä sopimus on sellaisenaan siirretty yhtiöllemme. Näin Kuningattarenvuorta voidaan käytännössä meidän resursseillamme suunnitella vasta kun Tehtaanniemi on hyvässä vauhdissa.

        Tehtaanniemen idean pohjana on todellakin 18 vuotta vanha kaava, jonka pohjalta 7 huippuarkkitehtia antoi oman esityksensä. Päätimme näiden esitysten pohjalta, että vapaa-ajan asuntojen osalta suunnitelmasta vastaa arkkitehtipariskunta Tuua ja Sebastian Cedercreutz ja kylpylän osalta arkkitehti Pekka Helin.

        Toivottavasti saamme Tehtaanniemen rakennettua kannattavasti. Tämä auttaisi meitä kovasti tekemään Kuningattarenvuoren suunnitelmasta hyvän, toimivan ja laadukkaan. Liikevoitosta Tehtaanniemessä en vielä osaa sanoa mitään, mutta yleensä kiinteistöhankkeissa pyritään vähintään 5-10% liikevoittoon. Liikevoittohan on edellytys sille, että sijoittajat saavat rahoillensa tuottoa. Olisi Hangon kannalta tietenkin valtava sääli, jos Hankoon tehtävät investoinnit eivät tuottaisi.

        Yleisesti ottaen kylpylöiden rakentaminen on taloudellisesti todella raskas yhtälö. Tässä tapauksessa olemme keränneet jo nyt yli 100 yksityistä jotka osallistuvat hankkeeseen. Verovaroja ei ikävä kyllä ole tarjolla tähän hankkeeseen. Meidän rahoituspohja on 5m€. Se on riittävä, mutta tiukka Tehtaanniemen hankkeen läpiviemiseen.

        Toivottavasti pääsemme myös rakentamaan lisähotellikapasiteettia. Uskomme, että kylpylä tuo matkailuun potkua ja sitä kautta myös luo edellytyksiä hotellitoiminnan laajentamiselle.

        Tällaisessa projektissa voidaan julkisesti ennakkomarkkinoida rakennusluvan tarkoittamia huoneistoja siten, että varaukset eivät ole sitovia. Asuntokauppalaissa on säädelty tätä toimintaa.

        Kukaan poliitikko ei ole luvannut meille mitään.


    • RistoKyhälä

      Kiitos tsempeistä, mukava saada kannustustakin välillä.

      Kiitos myös Tyhjentävästiplease-nimimerkille kysymyksistä ja tässä vastaukseni:

      Ilman asuntoja ei ole mahdollisuutta rakentaa kylpylää, joka on valtava taloudellinen ponnistus. Yleensähän tällaiset hankkeet ovat vähintäin osin yhteiskunnan rahoilla sekä investoitu että ylläpidetty, tässä tapauksessa kaikki tehdään yksityisellä rahalla.

      Jo nykyinen voimassaoleva rakennuslupa oikeuttaisi rakentamaan yksityisomistuksessa olevia huoneistoja , joten siltä osin mitään muutosta ei ole luvassa. Niitä vain rakennetaan nyt vähemmän kuin aikaisemmassa suunnitelmassa, jossa ei ollut hotellia lainkaan. Samoin rakentamisen laatua on huomattavasti nostettu.

      Hangon valtuusto on 18 vuotta sitten jo hyväksynyt nykyisen kaavan ja rakennuslupa perustuu siihen. Eli se asia ei mene sellaisena uudelleen valtuustoon. Kaavan mukainen rakennuslupahan on nyt kaupungin toimesta hyväksytty ja siitä on tehty kaksi valitusta hallinto-oikeuteen. Kun hallinto-oikeus ja mahdollisesti korkein hallinto-oikeus aikanaan sitten ratkaisee asian, niin rakentaminen voi alkaa tai asia käsitellään uudestaan. Jos näin kävisi, on tietenkin aina mahdollista toteuttaa nykyinen rakennuslupa. Se ei vain olisi Hangon matkailun kannalta kovinkaan hyvä asia.

      Alueelle kuitenkin nyt laaditaan kaupungin toimesta uutta kaavaa. Itse ymmärrän tämän niin, että koska Hangon kunnallinen vierasvenesatama ympäröivine alueineen ja palveluineen on konsultin toimesta tehtyjen taustaselvitysten mukaan pudonnut muiden vastaavien kelkasta, kaupunki haluaa nykyaikaistaa kaavaa ja mahdollistaa uusien investointien tuloa alueelle. Tämä kaavamuutos tietenkin sitten menee aikanaan valtuustoon. Samalla nykyaikaistetaan myös Tehtaanniemen osalta kaavaa vastaamaan paremmin matkailun tarpeita ja ottamaan huomioon myös ehdottamamme hotellirakennusoikeus.

      • Kummaako

        Onko kysymys tiedonpuutteista vai väärinkäsityksistä, kun on näin paljon puhetta?
        Mikä on teidän käsityksenne siitä miksi Tehtaanniemen sopimusta ja kaavasta on nyt erilaisia käsityksiä?


      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksistä,

        on totta, että osa julkisuudessa esitetyistä väitteistä ovat huhupuheisiin perustuvia. Eiköhän nämä asiat pikkuhiljaa kuitenkin selviä kaikille kun asiasta saadaan keskustella riittävästi.

        Kaava on yleisohje johon rakennusluvan on perustuttava. Kaavaa myös tulkitaan, tällöin on mahdollista, että varsinkin maallikoille syntyy erilaisia käsityksiä. Hangon rakennusvalvonnassa ja kaavoituksessa työskentelee kuitenkin hyvin päteviä ihmisiä. Heidän tehtävä on tehdä asioista päätösesityksiä ja lautakunnan tehtävä niiden pohjalta päätöksiä.


    • Hankoforever

      Nostan hattua RegattaResorts,in halulle selvittää näitä kysymyksiä myös Suomi24 foorumilla. Toivottavasti foorumilaiset ymmärtävät tämän ja pysytään kerran asialinjalla kun kerran on saatu asiallisia vastauksia.

    • Hangonpuolesta

      Nykyinen Tehtaanniemen kaava on merkitty liikekiinteistölle. Aikanaan hotellista siirryttiin rakentajan toimesta ajatukseen huoneistohotelli, jollainen on hyvin tuttu nimitys monelle, jotka ovat vierailleet mm. laskettelukeskuksissa. Huoneistohotelli katsottiin täyttävän liikekiinteistön tunnusmerkit. Nyt Regatta Resorts myy vapaa-ajanasuntoja, arvoasuntoja yksityisille. Tällaiset asunnot eivät ole voimassa olevan kaavan mukaisia liikerakennuksia. Jokainen voi vuokrata oman asuntonsa, vuokrausmahdollisuus ei tee yksityisasunnosta huoneistohotellia. Hangon tarve on hotellikapasiteetin kasvattaminen. Kaupunki tarvitsee lisää yhden ja muutaman yön yöpymisratkaisuja edulliseen hintaan. Se on ympärivuotisen turismin kasvun edellytys. Lisäksi suuri pettymys on hankolaisille se, että uimahalli ei toteudu kaupunkiin vieläkään. Uimahalli on kaupunkien ja kuntien perusinvestointi, jossa kansa hoitaa kuntoaan useamman kerran viikossa noin 5 euron kertahintaan, eläkeläiset, työttömät ja lapset puoleen hintaan. Luxus-SPA ei sitä tarvetta täytä. Hankkeenne on ristiriidassa kaupungin tarpeiden kanssa. Ei hotellia, ei uimahallia, siitä suurin älämölöö, jos olette sitä ihmetelleet. Tehtaanniemen hyvin alhainen myyntihinta on osittain asetettu kompensoimaan hotellin ja uimahallin ei niin kaupallisesti loistavaa rakentamista. Suosittelen jo tässä keskusteluketjussa ja monessa muussakin keskusteluketjussa esitettyä ratkaisua: yksityisasunnot Kuningattarenvuoren alueelle ja Tehtaanniemelle kunnon hotelli. Se, että muutetaanko Tehtaanniemen käyttötarkoitus kaavassa nykyisestä toiseksi päätetään kaupunginvaltuustossa. Vastustusta esiintyy.

      • RistoKyhälä

        Kiitos kommentista. Tässä ei varsinaista kysymysta ollut, mutta kommentoin kuitenkin: keskitetty vuokrauspalvelu hotellin yhteydessä yksityisesti omistetuille vapaa-ajan asunnoille on nykyisin hyvin yleinen käytäntö maailmalla luoda matkailulle lisäkapasiteettia, varsinkin tilanteessa, jossa hotelli-investoinnit eivät ole mahdollisia. Kaupunki ja konkurssipesä ovat käsittääkseni hakeneet toimijoita, jotka haluaisivat alueelle rakentaa, mutta halukkaita ei vain ole löytynyt.

        5€:n uintikerta on hinnoitteluna sellainen, että suurin osa tämänhintaisesta uintikerrasta on tuettu verovaroin. Jos kaupunki haluaa tukea kansalaistensa uintia, sehän on edelleenkin tulevaisuudessa mahdollista.


    • oikeamatkailuyritys

      Hangossa ei ole turistin näkökulmasta katsottuna lainkaan kohtuuhintaista hotellia. Ei myöskään kesän paria kuukautta lukuun ottamatta oikeastaan minkäänlaista ohjelmatarjontaa. Kaupunki ei todellakaan ole satsannut matkailuun. Komea esite on vuosittain saatu aikaan mutta se palvelee vain kesäkautta. Kesän ohjelma on täysin erilaisten yhdistysten järjestämää. Kohtuuhintainen kylpylähotelli olisi hyvin hoidettuna ja oikealla tavalla mainostettuna sekä hinnoiteltuna todellinen yritys matkailun kehittämiseksi. Vetoankin RegattaResorts yrityksen rahamiehiin. Älkää tehkö kaupungista talven pimeiden ikkunoiden aavekaupunkia vaan rakentakaa kaupunkiin kunnollinen matkailuyritys.

      • RistoKyhälä

        Kiitos kommentista, vastakommentti:

        minunkin mielestäni olisi upeaa, jos Hangossa olisi kansainväliset mitat täyttävä hotelli ja lisäksi runsaasti edullista majoitustilaa. Uskon, että tällainen tilanne on usean vuoden määrätietoisen kehittämisen tulos ja jostain on aloitettava. Suurinvestontien tekijöitä ei vain tällä hetkellä ole näköpiirissä.

        Emme missään tapauksessa halua tehdä Hangosta aavekaupunkiia vaan päinvastoin tuoda asioita jotka lisäävät ympärivuotista matkailua. Sitä nyt toteutettava spa on mitä suurimmassa määrin.


      • kysymyksiä

        Hyvä, että RistoKyhälä on myös sitä mieltä, että kansainväliset täyttävä hotelli tulisi saada Hankoon. Kysymys 1: Mihin se rakennetaan, kun te aioitte rakentaa yksityiskämppiä Tehtaanniemelle ja viette hotellille varatun tilan? Meillä on Hangossa jo yksityiskämppien varausjärjestelmä. Lisätietoja saa turistitoimistosta. Esittämänne asia ei ole siis uusi. Uutta on, että sellaisia kämppiä nimitetään huoneistohotelliksi. Tässä asiassa ei sanan selitykset auta. Kysymys 2: Onko suunnitelmissanne rakentaa yksityisasuntoja Tehtaanniemelle? Kysymys 3: Kuinka suuri allas tai altaita on tulossa SPA-rakennukseen?


      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksistä. Tässä kysyjälle on syntynyt väärä kuva hotellirakennusoikeudesta. Me emme sitä ole vieneet, päinvastoin, olemme sen nyt voimassaolevaan lupaan nähden palauttaneet. Hotellirakennus tulee sijoittumaan kylpylän ja Merikadun väliin.

        En ole koskaan sanonut, että keskitetty vuokraus olisi jotain uutta. Päinvastoin, se on hyvin yleistä maailmalla ja hienoa kun sitä on myös Hangossa. Se palvelee hyvin matkailua, koska se investointina perustuu yksityiseen investointiin mutta mahdollistaa ympärivuotisen, laajalle ulottuvan vuokraustoiminnan.

        Olemme siis rakentamassa yksityisellä rahalla majoitusrakennuksia eli vapaa-ajan asuntoja Tehtaanniemelle, jotka tulevat osaksi keskitettyä vuokrausjärjestelmää. Tämäkin on parannus voimassaolevaan lupaan verrattuna, jossa oli vain yritysmökkejä ilman hotellia.

        Kylpylään tulee kaksi allasta, joista toinen on 25m allas ja toinen ns virtausallas.


      • lisätietoja

        Voimassa oleva lupa on ymmärtääkseni huoneistohotellille. Eikö totta? Rakennatte vapaa-ajanasuntoja, joita omistaja voi vuokrata edelleen, niinkö? Onko tietoa kuinka moni 43 asunnon omistajasta tulee vuokraamaan asuntoaan?
        Kuinka suuri hotelli on suunniteltu, kuinka monta huonetta?


      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksistä.

        Nykyinen voimassaoleva lupa mahdollistaa vapaa-ajan asumiseen tarkoitettujen majoitusrakennusten rakentamisen. Uudessa muutoslupahakemuksessa majoitusrakennusten tasoa on nostettu, asuinrakennuksia on vähennetty ja uutena rakennuksena on esitetty hotellirakennusta.

        Kaikki 43 huoneistoa ovat osana keskitettyä vuokrausjärjestelmää, jota jokainen huoneiston omistaja voi hyödyntää.

        Hotellissa on 1500 krsm2 ja 50 huonetta.


      • lisätietoja

        Tämä ei ole kai kannattamasi kansainvälisen mitan täyttävä hotelli? Voisiko mittoja suurentaa? Voisiko kolmannen talon muuttaa myös hotelliksi?


      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksistä,

        kuten olen aiemmin jo sanonut, uskon, että kansainväliset mitat täyttävä hotelli-investointi on varmasti usean vuoden päässä, eikä tämä suunniteltu hotellin laajennus tietenkään ole sellainen. Olisiko kuitenkin niin, että suurien investoreiden puutteessa pieniäkin Hangon matkailua kehittäviä yrityksiä kannattaa kannustaa.

        Hotellin mittoja ei tässä vaiheessa kannata suurentaa. Kolmatta taloa ei kannata muuttaa hotelliksi.


      • Seuraten
        RistoKyhälä kirjoitti:

        Kiitos kysymyksistä. Tässä kysyjälle on syntynyt väärä kuva hotellirakennusoikeudesta. Me emme sitä ole vieneet, päinvastoin, olemme sen nyt voimassaolevaan lupaan nähden palauttaneet. Hotellirakennus tulee sijoittumaan kylpylän ja Merikadun väliin.

        En ole koskaan sanonut, että keskitetty vuokraus olisi jotain uutta. Päinvastoin, se on hyvin yleistä maailmalla ja hienoa kun sitä on myös Hangossa. Se palvelee hyvin matkailua, koska se investointina perustuu yksityiseen investointiin mutta mahdollistaa ympärivuotisen, laajalle ulottuvan vuokraustoiminnan.

        Olemme siis rakentamassa yksityisellä rahalla majoitusrakennuksia eli vapaa-ajan asuntoja Tehtaanniemelle, jotka tulevat osaksi keskitettyä vuokrausjärjestelmää. Tämäkin on parannus voimassaolevaan lupaan verrattuna, jossa oli vain yritysmökkejä ilman hotellia.

        Kylpylään tulee kaksi allasta, joista toinen on 25m allas ja toinen ns virtausallas.

        Yritysökkejä? Mistä nuokin ilmestyivät?


    • winwin

      "oikeamatkailuyritys" on oikeassa. Ohessa llinkki alkuaikoihin, jolloin Harkimo-sopimus tehtiin. http://www.etela.com/vanha/uutiset/2009/091220-9.html

      Tehtaanniemelle on tarkoitettu (hyvinvointi)hotelli ja kerroalaa on kaavoitettu peräti 7200 m2. Jos Regatta Resorts ei ole halukas rakentamaan alkuperäisen tarkoituksen mukaista hotellia ja sopimus ei siltä osin toteudu, niin eikö kaupungin pitäisi myydä rakennusoikeus jollekin toiselle yritykselle? Turhaa kummankaan osapuolen on asiaa seisottaa. RR löytää 5 miljoonalleen parempaa käyttöä ja Hanko saa hotellinsa. Rakennusoikeus 1500 euroa neliöltä tekee n. 10 miljoonaa. Ei paha hinta Suomen parhaasta paikasta. Sillä rahalla hotelliyrittäjä saisi rakentaa Hankoon kunnon ympärivuoden toimivan hotellin ja Hanko rakentaisi rahoilla uimahallin, jäisi vielä ylläpitokuluihinkin rahaa useammalle vuodelle. Uimahalli ja hotelli yhdessä ovat toimiva parivaljakko hankolaisista lähtökohdista. win-win.

      • RistoKyhälä

        Kiitos kommentista, vastakommentti:

        Investoinnin taustalla on yleensä hyvin vakava pohdinta tuottomahdollisuuksista. Hotellirakentaminen on erittäin haasteellista tällä hetkellä koko Suomessa. Suurinvestointeihin ei tunnu olevan halukkuutta juuri muualla kuin Helsingissä. Toivotaan, että tilanne joskus Hangon osalta muuttuu. Sitå ennen Hangon matkailua kannattaa kuitenkin kehittää pieninkin askelin määrätietoisesti.


      • täti

        Hyvä win-win, selkeä vaihtoehto.
        Ja missä viipyy ne mahdollisen kylpylän altaan mitat?
        sekä esim pukeutumistilojenmitoitus?
        Kun olin kylpylän esittelytilaisuudessa Haagapuiston koululla, asia selvisi silloin minulle; tämä kylpylä ei ole tarkoitettu kuin osuuden maksaneille(12500e? ja 500 vuodessa) ja Regatta hotellin vieraille. Sittemmin esim. yksi kaupungin valtuutettu on huudellut sosiaalisessa mediassa "että siitä tulee kunnon kylpylä, kyllä siellä on altaita kuten Tammisaaressa", miten on? Aivan kuin sotkemalla sotketaan keskustelua?Tarkoituksellistako


      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksistä,
        kylpylään tulee kaksi allasta, joista toinen on 25m allas ja toinen ns. virtausallas. Pukeutumistilat on mitoitettu yhteensä 100 hengelle.

        Kylpylä on tarkoitettu kaikille. Kesällä, kun suurin osa suomalaisista uimahalleista on kiinni, Hangon kylpylää pidetään auki sen investointeihin osallistuneille. Investointeihin voi osallistua 200 osakkeenomistajaa, mukana jo nyt paljon hankolaisia, kiitos siitä.

        En osaa ottaa kantaa virheellistä informaatiota antavien henkilöiden motiiveihin.


      • khelllst

        Tullaanko kylpylää pitämään auki talvisin?


      • asenneratkaisee2

        Tuskin, kun siellä ei ole asiakkaita, niin miksi pitää valoja päällä? Kuinka monta hankolaista SPA-osakasta? Regatta on ollut keskitalvella suljettu monta viikkoa. Se kertoo asenteesta. Ei talvimajoittujien suhteen tilanne muutu miksikään. Regatan "sviitit" pysyvät pimeinä. Eri asia on, jos "Kokouskaupunki 2020" -hanke toteutuu, mutta Hangossa ei ole tiloja, joissa voi kokoustaa ja majoittua saman katon alle!


    • Hopeluskaja

      Rohkea veto avata keskustelu tälle palstalle. Toivottavasti hanke etenee maaliin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Suuri hiljainen enemmistö on tämän hankkeen kannalla.

      • RistoKyhälä

        Kiitos kannustuksesta. Kysymykset ovat olleet hyviä ja rakentavia.


    • pimeätäon

      Miten teillä on sellsinen käsitys että vapaa aikaansa viettävät ovat Hangossa kesäajan ulkopuolella? Bulevardin päässä olevissa kolosseissa on pimeät ikkunat paria lukuun ottamatta.

    • RistoKyhälä

      Kiitos kysymyksestä.

      Hankoon tullaan myös kesäsesongin ulkopuolella kunhan vapaa-aikaan liittyvää tarjontaa on riittävästi. Kylpylä on yksi tärkeä osa tässä tarjonnassa.

    • olioikeavastaus

      Aivan niin, vastasitte juuri niin kuin pitikin. Siksi kylpylähotelli olisi Hangolle tärkeä. Kun kaupunki vielä lisää kulttuuripuolensa kssutta ohjelmatarjontaa niin konsepti on valmis. Suosittelen lämpimästi teitä muuttamaan suunnitelmaanne. Suurin osa hankolaisista haluaa tätä. Sen varmasti olette huomanneet.

      • RistoKyhälä

        Kiitos suosituksesta.

        Jokuhan voisi jo ajatella, että Hotelli Regatta ja Regatta Spa yhdessä muodostavat mainitsemanne kylpylähotellin.


      • kiitosvastauksesta

        Eikös se Ragatta ole varannut 100 osaketta niistä 200 osakkeesta? Olenko oikeassa? Jos näin, niin Ragatan kylpylähän se onkin johon jo edellä viittasit. Mistäs se Regatta sen 100 x 12.500 euroa, siis 1,25 miljoonaa repii? Sillä rahalla saisi jo 83.000 kpl 15 euron kertalippua? Good busines is always a miracle.


      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksestä,

        Regatta Span osakkeita on 300kpl, joista 100 on varattu Hotelli Regatalle. Hotelli Regatalla on nyt 50 huonetta, joten alussa aktivoidaan heille 50 osaketta eli 1 osake per huone. Kun hotellin laajennus (50 huonetta lisää) valmistuu, aktivoidaan toiset 50 osaketta. Yleisölle on myynnissä 200 osaketta, joista jo yli puolet on varattu.

        Hotelli Regatta rahoittaa osakemerkinnät omasta kassavirrasta ja osakas/pankkilainoista.


    • kannattaisimiettiä

      Aamulla saimme television kautta kuulla miten ahvenanmaalaiset satsaavat hotelleihinsa ja lisäävät ohjelmatarjontaa. Ja että heillä on jatkuvasti lisääntyvää kysyntää.
      Eikö nyt todellakin olisi parasta rakentaa kylpylähotelli. Näin Hanko saisi kohtuuhintaista majoituskapasiteettia sekä kylpylän. Ja kuten edellinen kirjoittaja mainitsi; jos kaupunki lisäisi ohjelmatarjontaa, silloin todella olisi mahdollisuutta ihan oikeasti lisätä turismia kesäkauden ulkopuolellakin.
      On aivan turha puhua siitä, että uusien, todella hinnakkaiden asuntojen omistajat viettäisivät Hangossa pidempiä aikoja. Tuon hintaisten asuntojen omistajilla on varaa matkustella ympäri maailmaa ja piipahtaa Hankoon vain purjehduskaudella. Tilanne on aivan selvästi nähtävissä kahden ison rakennuksen kohdalla rannassa. Ikkunat ovat pysyneet koko syksyn ja talven pimeinä.
      Käsittääkseni tämän projektin takana on vain ja ainoastaan todellisten voittojen tekeminen rakennuttajien taskuun. On huomattu että Hanko on juuri nyt hyvin haavoittuvainen taloudellisten ongelmiensa takia ja hyvin helposti voidaan, juuri tällaisessa vaiheessa, saada poiitikot uskomaan tämän tyyppiseen projektiin. Matkailun todelliseen kehittämiseen tarvitaan aivan muunlaisia ratkaisuja.

      • RistoKyhälä

        Tässä ei ollut kysymystä mutta kommentoin silti:

        Hangon matkailun kehittämiseen tarvitaan monenlaisia ratkaisuja. Jos jollakin on vaikea uskoa vapaa-ajan asuntojen investoinnin tekevän mitään hyvää Hangolle, niin yksin se, että Hotelli Regatan kylkeen tehdään Regatta Spa, vie kyllä kiistatta omalta osaltaan Hangon matkailua eteenpäin.


    • UimaanToivova

      Kiitos rakennusprojektista! Milloin voimme pulahtaa Hankolaiseen kylpylään, osaatteko arvioida?

      • RistoKyhälä

        Kiitos kärsivällisyydestä. Siitä kun lupa tulee lainvoimaiseksi, rakennusaika on noin 18 kuukautta.


    • kohdeharkinnassa

      Hyvä nimimerkki RistoKyhälä. Olen seurannut tätä vilkasta keskustelua Tehtaanniemen kohtalosta ja haluan kysyä, että eikö olisi jo aika vastata rehellisesti?

      Ensiksikin haluan kiittää siitä, että entisen Regatan tilalle ilmeisesti te tai taustajoukkonne olette rakentaneet hienot rakennukset: on asuntorakennus ja hotelli. Korttelista löytyy myös viehättävä cafe. Vanhassa Regatassa oli muuten myös uima-allas, ehkä sitä ette tienneet. Siitä on niin kauan aikaa, kun se oli käytössä. Olen ymmärtänyt, että haluatte tehdä Tehtaanniemen projektin saman kaavan mukaan kuin Merikatu 1:n uusimisen, joka oli ykkösluokan projekti ykköslaadulla.

      Sama kaava eli ajatuksena rakentaa Tehtaanniemelle 43 asuntoa. Ja sitten vielä se Merikatu ykkösessäkin ollut allas. Lisäksi 43 asunnon tuloilla mahdollisesti rakennatte, mikäli taloudelliset edellytykset ovat voimassa, hotellin, jossa 50 huonetta. Tämähän se konsepti on. Ja hyvää laatua. Olenko ymmärtänyt oikein? Asuntoja voi käyttää vapaa-aikaan tai ympärivuotiseen asumiseen kuten Merikatu 1:ssä, missä asuu tällä hetkellä muutama hankolainen.

      Eikös se konsepti näin ole ilman sanahelinöitä? Parasta olla vain rehellinen ja katsoa kuinka pitkälle se kantaa. Tuleeko tehtaanniemelle myös jokin ruokapaikka tai kahvila?

    • RistoKyhälä

      Hyvä nimimerkki 'kohdeharkinnassa',

      voin vakuuttaa, että jo tähän mennessä antamani vastaukset ja kommentit noudattavat peräänkuuluttamaanne "rehellistä, ilman sananhelinää" -periaatetta.

      Kiitos tunnuksesta Merikatu 1:n ja Hotelli Regatan osalta. Mekin olemme niihin hyvin tyytyväisiä - laadukkuus näkyy kaikessa ja asukkaat/asiakkaat viihtyvät.

      Tiesimme kyllä Hotelli Regatan uima-altaasta, mutta sen palauttaminen ei olisi ollut järkevää.

      Konsepti Tehtaanniemellä on luonnollisesti se, että osin asuntorakentamisesta saatavilla tuotoilla rakennetaan kylpylää ja kun aika on kypsä, pyrimme toteuttamaan myös hotellin laajennuksen. Eli asuntorakentaminen on edellytys kylpylän rakentamiselle. Asunnot toteutetaan nykykaavan mukaan majoitusrakennuksina, jolloin ne ovat vapaa-ajan asuntoja eivätkä ympärivuotisia vakituisen asumisen asuntoja.

      Kylpylän yhteyteen tulee kahvila.

      • kohdeharkinnassa

        Kiitos osittaisesta vastauksestanne. Käyttämänne "majoitusrakennus" on sanahelinää, jota en ymmärrä. Voinko muuttaa teidän "majoitusrakennukseen", on kai ne ympärivuotiseen käyttöön? Tämän päivän Hangonlehdestä saa lukea, että Tehtaanniemen asemakaavaehdotukseen on WSP ehdottamassa merkintää AI (asuin-, liike- ja toimistorakennusten liikekortteli). "AI-I: vähintään 1/3 ja korkeintaa 2/3 korrospinta-alasta on joka rakennuksessa käytettävä asuntoihin." ? Liiketilankorttelista ollaan siirtymässä osittain asuinkortteliksi? Minkälaisia ne talot oikein ovat, jos osa on liiketilaa? Onko niissä rauhallista asua, ettei vaan tule discoa alakertaan?


      • RistoKyhälä

        Kiitos lisäkommenteista ja kysymyksistä,

        majoitusrakennus on Rakennuslain/ kaavasäännösten tuntema termi, joten en voi sen helisemistä ottaa vastuuta. Te voitte halutessanne asua pitkiäkin aikoja ko. majoitusrakennuksissa. Vakituista osoitettanne ei ko. majoitusrakennuksiin voi osoittaa.

        Kaupunki on todellakin nykyaikaistamassa kaavaa ja samalla tuomassa liikerakennusoikeutta hotellille Tehtaanniemelle. Asuinrakennuksiin ei olla erikseen liiketilaa sijoittamassa. Taloissa on erittäin rauhallista asua, discoja ei alueelle ole suunnitteilla.


    • kenenkeksintöä

      Tämä koko projekti on niin käsittämättömän sekava. Yksi sanoo yhtä ja toinen toista. Varsinainen soppa. Ei tässä tavallinen hankolainen pysy kärryjen kyydissä.

      Kylpylähotellille varattu niemi ollaan muuttamassa varakkaiden ihmisten rentoutumiskohteeksi. Turismin kehittämiselle annetaan piutpaut. Rakennetaan vain sellaista, joka on harvoille yksityisille ja tarpeeksi rikkaille tarkoitettua.

      Kuka on keksinyt tämän koko suunnitelman? Kuka?

      • winwin

        kenenekeksintöä, olet oikeassa: tarkoitettu harvoille, ei massalle. Meillä on muuten uima-altaita harvoille jo ennestään: Astreassa, Mannerin koulutustiloissa, Mannerheimintien yhdessä talossa ja Lappohjassa Högsandin kurssikeskuksessa. Kyllä massaturismi on Hangolle tärkeä ja ympärivuotinen sellainen. Sitä varten tarvittaisiin hotelli. Uimahalli auttaa paljon siinä ympärivuotisuudessa, siinä ketjun aloittaja on oikeassa. Kasnäsin konsepti pelittää!


      • RistoKyhälä

        Kiitos sekä 'kenenkeksintöä' että 'winwin'-nimimerkeille,

        uskoisin, että rajoittamalla tiedonlähteet faktatietoa antaviin tahoihin, tilanne selkiytyy huomattavasti.Turismin kehittämiselle laitetaan tässä projektissa huomattavan paljon painoarvoa.

        Suunnitelmien kehittämiseen ovat osallistuneet Hangon kaupunki (kaava, tosin aika vanha sellainen), Hangon Rantakiinteistöt (konkurssissa, taustalla mm. Harkimo ja Quattro, voimassaoleva rakennuslupa), arkkitehdit Cedercreutz ja Helin (rakennusluvan muutos).

        Uimahalli tulee olemaan auki kaikille ja hotellihuoneita voi varata kuka tahansa, asuntojakin vuokrataan hotellin kautta eli aika monelle tarjoutuu mahdollisuus hyödyntää Tehtaanniemelle rakennettavaa hanketta.


      • KimmoHellström

        "uskoisin, että rajoittamalla tiedonlähteet faktatietoa antaviin tahoihin, tilanne selkiytyy huomattavasti"
        Ja fakta tietoa ilmeisesti antaa ne tahot kenen miljoonat on pelissä? Pahoittelen että olen brutaali, mutta sinä Kyhälä puhut pääasiassa pelkkää paskaa. Luulin että projektia vastustaisi pelkät kaltaiseni vasemmisto vihreät ituhipit, mutta viime syksynä keskustelin asiasta entisten naapureideni kanssa, hyvistä töistä eläköityneitä Hankolaisia, Hangon paremmalla puolella, parhaalla alueella ja yllätyin että olivat aivan samaa mieltä kanssani teidän järjettömästä projektista.


      • turisminpuolesta

        Ei kovin moni ole projektin puolesta. Tiettävästi valtuustossa on vain yksi demari yksityisasuntojen rakentamisen edellyttävän kaavamuutoksen puolesta, muut 34 ovat vastaan kuten minä, naapurisi ja sinä itsekin KimmoHellström.


    • hankobo

      Kiitokset Kyhälälle vastauksista. Homma alkaa selkeytyä ja toivottavasti projekti etenee karikoitta kohti maaliaan.

      • kenenpuolesta

        43 asuntoa, kallis-SPA ja mahdollisesti 50 hotellihuonetta


    • Hankolainenforever

      Koko suunnitelma kuulostaa todella järkevältä. Kiitos että investoitte Hankoon. Niin kuin tuossa edellä joku mainitsikin, että suuri hiljainen enemmistö on projektin kannalla ja näinhän se on. Mutta aihe on kuitenkin joillekin niin tulen arka (vaikka ei kyseessä ole oma takapiha sentään), niin minäkin piiloudun nimimerkin taakse jotta voin kadulla rauhassa jatkossakin kulkea.

    • hauat2

      En ole seurannut kovinkaan tarkasti projektianne, mutta haluaisin tietää mitä tapahtuu sataman palvelukeskus Roxxille, iltatorille ja harmaille pienille myyntikojuille??? Kävelen usein eteläisellä alueilla koirien kanssa, ja on tosi surullista todeta kaikki pimeät ikkunat talviaikaan sillä alueella... Jos on varakas, on yleensä asunto myös etelässä ja Lapissa, joten aikaa ei voi riittää kovinkaan paljon Hangossa oleskeluun sesonkiajan ulkopuolella...

      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksestä.

        Olen ymmärtänyt, että Hangon kaupunki on tiedostanut Hangon vetovoimatekijöiden kehittämisen merkityksen hyvinkin voimallisesti. Ehkä juuri tämän takia kaupunki on käynnistänyt Itäsataman ympärille kaavoitusprosessin jossa ulkopuolinen konsultti on mukana. Kaupungilla on toki kaavoitusmonopoli, mutta nykyään on tapana kuulla kansalaisia ja yrityksiä hyvinkin tarkasti kaavoitusprosessin aikana. Aikanaan sitten valtuusto hyväksyy kaavan.

        En itse osaa yhtään arvioida kuinka erilaiset toiminnot aiotaan alueella sijoittaa.


    • kukamaksaa

      Kuka on luvannut maksaa kaavoitusprosesdin?

      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksestä,

        aikanaan on sovittu Regatta Resorts Oy:n ja Hangon kaupungin kesken, että jos Tehtaanniemellä tehdään kaavoitustoimenpiteitä, niiden kustannuksesta vastaa Regatta Resorts Oy ja muilta osin kaupunki. Näin nyt myös menetellään.


    • iki-kesähankolainen

      Kuinka olette ajatelleet hoitaa liikennejärjestelyt satamaan (Bensa-asemalle ja itämerenportin lautalle) jos/kun nykyinen tie poistuu - etenkin kun kesällä on iltatoreja kahdesti viikossa, sekä liuta muita satamaan sijoittuvia tapahtumia? Vai onko tämä Hangon kaupungin ongelma, jolle ei ole muuta ratkaisua kuin iltatorin siirtäminen jonnekin muualle..?

      • RistoKyhälä

        Kiitos kysymyksestä,

        sataman liikennejärjestelyt ovat todellakin vain ja ainoastaan kaupungin päätettävissä ja käsissä. Me emme ota kantaa niihin tai mahdolliseen toimintojen uudelleensijoitteluun, vaan keskitymme puhtaasti tässä vaiheessa Tehtaanniemen suunnitteluun.


    • gunnari8

      Hangon rantakiinteistön sopimus siirtyi RR.lle ja sen pohjalta lähdettiin. Eikö siinä "pakoitettu" aloittamaan kylpylähotellin rakennustyöt jotta olisivat sitten päässeet Kuningatarvuoren mansikkapaikoille. Onko sopimus muuttunut sen osalta?
      Tehtaanniemelle on oltu rakentamassa hotellia moneen kertaan onnistumatta. Se on hankolaisille tärkeää että sellainen siihen tulee.
      Ymmärrän kyllä teidänkin kantanne, talot ja spa täydentäisi mukavasti Regattaa ja toisi sinne ehkä asiakkaita talvikaudellakin.
      Sekin on ihan selvää että RR ei edukkaita yöpymisiä tarjoavaa kylpylähotellia rakenna oman jo olemassa olevan hotellin viereen yöpyjiä viemään. Kenen kustannukset nousee jos Regatta ei tuota?

      Miksi ei tota samaa konseptia voisi rakentaa Kuningatarvuorelle? Siistiä Tehtaanniemeä nurmikolla (tyyliin Stallörsparken Tammissaressa) ja pistää sinne vaikka joku Regatan rantabastu.
      Odotella sitten rauhassa parempia aikoja jolloin ehkä ne kylpylähotellin rakennuttajat löytyvät. Tai sitten eivät, mutta eipähän seiso talot siinä maisemia pilamassa ja muistuttamassa tästä farssista.
      Mielummin rakentamatta kun nykyinen suunnitelma.

      • RistoKyhälä

        Kiitos,

        sopimus ei ole muuttunut eli kylpylän rakentaminen on aloitettava ensi.

        Kaupungin tekemä kaava sanelee mitä minnekin saa/pitää rakentaa. Kysyjän ehdotukset olisivat kovasti ristiriidassa voimassaolevan kaavan kanssa.


      • hotellinpuolesta

        gunnari8:n kanssa samoilla linjoilla, että hyvä konseptinne sopii Kuningattarenvuoren alueelle. Se on asuntoalue ja sieltä löytyy sopivasti tilaa myös SPA:lle. Aiemmassa kommentissanne RistoKyhälä sanotte, että Tehtaanniemen kaavaa ollaan nyt sillä tavalla kehittämässä, että siihen tuodaan myös hotellitilaa. Tämä lausunto ei ole riidaton. Voimassaolevassa kaavassa on Tehtaanniemi varattu liikekortteliksi ja sille on ollut tarkoitus rakentaa nimenomaan hotelli. Nyt on teidän tarpeittenne takia suunniteltu kaavaa muutettavaksi siten, että sinne voitaisiin rakentaa asuntoja. Pieni hotelli on säilytetty kaavaan. Kaupunginvaltuusto vahvistaa uuden muutetun kaavan. Nykyisten suunnitelmienne suurimpia puolestapuhujia lienevät SPA-osakkeen ja asunto-osakkeen jo varanneet. Kuten olette huomanneet on myös paljon vastustusta. On mahdollista, että Tehtaanniemi tullaan tulevassa kaavassa varaamaan vain hotellirakentamiseen. Kuningattarenvuoren alueelle saa rakentaa asuntoja jo nyt.


      • RistoKyhälä

        Kiitos,

        kaupunki määrää kaavoilla minne saa/pitää mitäkin rakentaa, kommentoijan näkemykset ovat ristiriidassa voimassaolevien lupien ja kaavojen kanssa,

        kaavaluonnoksessa täsmennetään mm. hotellirakennusoikeutta, sen kokoa ja paikkaa, siinä ei olla poistamassa asuntorakentamista.


    • olenkmääsekaisin

      Minulla on sellainen muistikuva, että olisin nähnyt allekirjoitetun paperin jossa kaupunki lupaa varata 20(?) Venepaikkaa näiden ASUNTOJEN ostajille itästamasta sekä sitoutuu pitämään alueen melutason sellaisena ettei häiritse asukakaita. Olenko nähnyt unta.

      • RistoKyhälä

        Kiitos, ihan hyvin muistettu.

        Kaupunki on sitoutunut osoittamaan Tehtaanniemelle vähintään 20 venepaikkaa Itäsatamasta. Näitä paikkoja ei ole vielä määritetty.

        Sataman melutasosta on esitetty monenlaisia ehdotuksia, yksi suosituimmista ja yksimielisimmistä lienee se, että varsinkin perheet jotka yöpyvät veneissä, voisivat luottaa siihen, että johonkin aikaan myöhäisillasta melutaso mahdollistaa rauhalliset yöunet.


    • gunnari8

      Kiitos tosta.

      Saako RR nuo venepaikat kaupungilta?
      Aika arvokkaita noi Itäsataman paikat.

      http://www.tori.fi/uusimaa/Venepaikka_Itameren_Portti_17355052.htm?ca=18&w=1

      Kuulostaa hurjalle asiaan vihkimättömälle että miljoonan tonttikauppojen kylkiäisenä tulee puolen miljoonan venepaikat.

      Ei paljoa kaupungille jää sukanvarteen tehtaanniemestä sen jälkeen kun kadut ym. muut on rakennettu.

      En halua olla kehitystä vastaan mutta tästä konseptista on todella vaikea löytää yhtään hyötyä perushankolaiselle. Valitettavasti.

      • RistoKyhälä

        Kiitos,

        tässä kommentoijalla oli useita virheellisiä väittämiä.

        kaupunki osoittaa venepaikat, ei anna niitä - venepaikat on tietenkin käyttäjän kustannuksellaan rakennettava. Itämeren Portin osakevenepaikoilla eikä niiden hinnoittelulla ole mitään tekemistä nyt puheena olevien Tehtaanniemeä palvelevien pienvenepaikkojen kanssa.

        Kaupunki saa järjestelyllä maanmyyntitulojen ja erilaisten inframaksujen lisäksi uimahallin, ilman euronkaan investointia tai ylläpitomaksua.

        Nimenomaan perushankolainen hyötyy eniten nyt puheena olevista matkailuinvestoinneista.


      • hangonpuolesta

        Olen eri mieltä vastaajan kanssa siitä, että perushankolainen hyötyisi nyt suunnitellusta investoinnista.

        SPA on kallis. Sinne ei perushankolaisen, kuten eläkeläisten, työttömien, lapsien, lapsiperheiden, koululuokkien ole varaa mennä. Ikkunan takaa voi katsella. Jos kahvilassa on samat hinnat kuin Regatan talossa olevassa kahvilassa, niin sielläkään ei ole varaa ostaa; kahvikupin hinnalla saa marketista jo kaksi pakettia kahvia.

        Asunnot, 43 kappaletta, jotka kolmessa pienkerrostalossa, keskipinta-ala kaavasuunnitelmasta laskien 80 m2, eivät hyödytä perushankolaisia. Sellaisia kämppiä ei monellakaan turistilla ole varaa vuokrata, onko näiden arvoasuntojen omistajat edes niitä halukkaita vuokraamaan?

        Suunnitelmassa on 1500 m2 hotellilaajennus, johon 50 huonetta, siis keskiarvo 30 m2/huone. Siitä on perushankolaisille hyötyä, jos se toteutuu ja jos sitä hoidetaan hyvän liikemiestavan mukaan. Käyttöaste on tärkein kriteeri hyvässä busineksessä. Jos huoneen saa alle 100 euroa/yö, niin kyllä siellä turisteja asustaa.

        Nuo 43 asuntoa vievät 120 hotellihuoneen tilan. Niistä olisi hyötyä perushankolaisille. Ja oikeasta uimahallista. Uimahallista olisi hyötyä myös hotelleille.


    • uudetkyselyt

      Alottakaa nyt uusi keskustelu. Eihän kukaan jaksa seurata tätä litaniaa.

    • Sammapåsvenska

      Hej hangöbor, det är förstås fritt fram att fråga och kommentera på svenska också!
      Suomi24-forumet är tvåspråkigt!

    • olenkoväärässä

      Jos ajattellee asian näin, ostamalla spa-osakkeen voisi ehkä saada oman talonsa myytyä Hangossa nopeammin jos siihen sisältyy spa-osake..Taloja on jo kesäasuntoina Hangossa aika lailla. Moni talo on ollut myynnissä kauan mutta ehkä tämä olisi porkkana monille ostajalle.

      • onkohyväidea

        olenkoväärässä, paljon halvemmalla pääset kun laitat porkkanaksi 1000 euron lahjakortin Alkoon. Sitäpaitsi antamalla ostajalle kytkynä SPA-osakkeen, annat samalla hänelle laskun 500 euroa vuodessa. Siihen liittyy riski. Monet yrittävät päästä nykyisin eroon golf-osakkeista, kun pitää koko ajan maksaa vastikkeita, vaikka ei enää pelaakaan.


    • RistoKyhälä

      Kiitos hyvistä kommenteista.

      Spa-osakkeita on tarjolla enää alle 100kpl. Ne tulevat loppuunmyydyksi tulevana kesänä. 500€:n vuosimaksulla 2 henkilöä käyttää span palveluja rajattomasti. Spassa on saunojen ja altaiden lisäksi paljon muuta, mm. kuntosali.

      Golfosakkeiden ongelma on ylitarjonta sekä kentistä että osakkeista, tätä ongelmaa Regatta Spalla ei onneksi ole.

    • RistoKyhälä

      Vaikuttaa siltä, että suurimmat kysymysmerkit on nyt Tehtaanniemen ja Kuningattarenvuoren hankkeista esitetty ja käsitelty tämän viikon aikana.

      Haluan kiittää kaikkia osallistujia hyvistä kysymyksistä ja kommenteista, neuvoista ja kannustuksesta, oli hienoa saada kertoa myös meidän näkemyksiä tästä kiinnostavasta aiheesta. Lopetan tähän palstaan vastailemisen tähän.

      Toivotan kaikille myönteistä tulevaisuutta ja hyvää kevään jatkoa,
      Hangossa paistaa aina!

      • wordgenerator

        siirtyminen nimimerkkiaikaan


    • turismiunohdettu

      Kiitokset itsellesi. Vastaukset eivät muuttaneet käsitystä siitä että tämä projekti jollakin tavalla tuuppaisi Hankoa turistikohteeksi. Näin ei tule käymään. Harvat ja valitut, tarpeeksi varakkaat, viettävät Hangossa kesälomaa, käyttäen omaa kylpyläänsä. Myös varakkaalla hankolaisella on mahdollisuus viettää aikaansa näiden muiden hyväosaisten kanssa ostamalla kylpylälsakkeen.
      Sesongin ulkopuolella ikkunat pimenevät ja Tehtaanniemi muuttuu yhtä hiljaiseksi kuin nytkin. Tavallisella turistilla ja matkustelevalla eläkeläisellä ei ole varaa Regatan hinnoilla tulla nauttimaan 10-15euron kylpylälipusta. Ehkä kylpylä suljetaan kuten Regattakin keskitalvella.
      Jotakin tässä suunnitelmassa on mennyt pahasti pieleen kun tavalliset turistit on unohdettu. Eläkeläiset, jotka matkustelevat huomattavan paljon, myös kokonaan.

      • hangonpuolesta

        nimimerkki turismiunohdettu, olet oikeassa. Rahanhimo sumentaa ajatukset ja saa ihmeitä aikaan, MUTTA kaavaehdotus on menossa eteenpäin ja sen muuttamisesta päättää valtuusto tai jos ei luoteta poliiitikkojen tapaan tehdä päätöksiä ja riittävän suuri joukko hankolaisia haluaa, järjestetään kansanäänestys. Vanha kaava ei anna rakentaa asuntoja Tehtaanniemelle, vaikka Regatta Resorts niin yrittää väittää. Yksityisasunnot eivät täytä hotellitoimintaan verrattavan majoituksen tunnusmerkkejä. Vuokrausmahdollisuus ja sen keskitetty järjestäminen ei sitä asiaa muuta. Meillä on siitä esimerkkejä ihan omassa kaupungissa. Pitkäkadun kaupungin kerrostalot ovat keskitetyn vuokrausjärjestelmän piirissä, eivätkä ne ole huoneistohotelleja! Sen tietää jokainen hankolainen kadun professori!


    • hienohommamus

      Kiitokset asiallisista vastauksista. Toivotaan, että homma etenee ilman vastoinkäymisiä.

    • 1874

      Kyllä homma etenee poliitikot on joukolla pyllistämässä kuntalaisille rahakkaiden sokaisemana. Hanko siirtyy 150 vuotta ajassa taakseppäin Appelgrenintien huviloiden aikaan. Tulossa on moderni versio huvilakulttuurista, häiritsevät tekijät lakaistaan kyllä nurkkiin.

    • Hankolainen

      Kiitos hyvistä vastauksita ja toivottavasti projekti toteutuu!

      En voi olla kommentoimatta pari seikkaa. Olen paljasjalkahankolainen, olen jo yli 40 vuotta ollut talviuimari ja kun ajattelen minkänäköinen Tehtaanniemi on ollut kaikki nämä vuodet: roskaisia kallioita ja purkuvalmis Mekano-rakennus (nykyään onneksi purettu). Niin en oikein ymmärrä täällä ja muualla esiintyviä itkuja ja valituksia.

      Mitä uimahalliin tulee, niin jokainen järkevästi ajatteleva ihminen ymmärtää, ettei kaupunkiin kannata rakentaa uimahllia, kriisikunnasta tulisi konkurssikunta ja kaatuisi suoraan Raaseporin syliin. Ehkä haluattekin että Hanko liitetään Raaseporiin, mutta se asia voidaan hoitaa toisella tavalla. Käyn 4-5 kertaa kuukaudessa uimahallissa uimassa, minulla ei ole autoa, joten liikun yleisillä. Junien aikataulut sopivat hyvin. Harvoin näen hankolaisia siellä. Mutta hankolaiset valittavat mieluummin, kun tekevät jotain. Puhumattakaan siitä, että ovat niin laiskoja, että auto otettaisiin mukaan sisään kauppaan jos voisivat.

      Pidän peukkuja projektille ja toivon saavani nähdä kaiken tämän valmiina vielä joku päivä!

      • kunskapärenbörda

        Juuri näin =)


      • KylpyläJees

        Samaa mieltä avantouimarin kanssa. Olen itsekin avantouimari, mutta takuulla toisin kaikki vieraani kokeilemaan kylpylää. Eläkeläiset kävisivät myös viikolla. Jos tulisi isompi ryhmä kylään, (ja sellaisia ystäväpiirejä meillä on) voisivat vuokrata niitä kylpylän vieressä olevia hotelliasuntoja pariksi päiväksi.
        Se, että kylpylä ei ole yleisökäytössä kesällä, ei todellakaan haittaa. Kesällähän uidaan meressä ja nautitaan Hangon rannoista.
        Vielä kiitos Kyhälälle hyvistä ja asiallisista vastauksista.


    • huhhuhuuh

      Ollaan jo konkassa 10 milliä meni mehtäkauppoihin.

      • Huhuuuu

        Ja toiset 10 mennöö mehtätontin siivoamisseen,,


    • tulenkoHankoon

      Eihän tässä ole kyse ollenkaan tuosta uimahallista. Ei totisesti. Kyse on siitä halutaanko Hangossa ihan oikeasti panostaa turismiin. Rikkaat kiinteistön omistajat vastaan matkailija.
      Mihin siis Hanko on menossa? Uinuvaksi rikkaiden tyyssijaksi vaiko koko vuotiseksi matkailukohteeksi.
      Siinäpä jääräpäisillä, aivopestyillä poliitikoilla tuhannen taalan kysymys.
      Tulevaisuus näyttää löytyykö minulle sopivan hintainen kylpyläpaikka Hangossa.

    • tuplaäänestys19.4

      Tyylikkäästi Kyhälä vastasi kysymyksiin projektin vetäjänä. Kiitos siitä.

      Maallikkona jää itselle kuitenkin kaksi asiaa mieltä painamaan:
      - Palveleeko tämä Tehtaanniemen hanke RRn mukaisena Hangon turismia kovinkaan paljon?
      - Asia on saanut nyt laajemman "osanottajakannan" ja siitä puhutaan päivittäin kaduilla ja töissä. Se kansanäänestys ei tunnu enää ihan kaukaa haetulta. Ettei sitten jäisi vuosiksi tai -kymmeniksi jossiteltavaa ja syyttelyä. Nyt voisi neuvoa-antava olla paikallaan.

    • tummenur

      Onko joku jo puuhamassa tota kansanäänestystä? Miten toi käytännössä tapahtuu? Nimi johonkin listaan vai mitenkä?

      • kokohangonjuttu

        Kaupunki voisi Mäkisen johdolla järjestää sen pienin kuluin eduskuntavaalien yhteydessä 19.4 samassa äänestyspaikassa. Olisi fiksu ja demokraattinen lopputyö hänellekin, kun lähteekin jo kohta eläkkelle.


      • tummenur

        Miten me varjojen hiljaiset perusjampat voimme osoittaa kaupungille että tahdomme asiasta äänestyksen?
        Meidän tulee vaatia asiasta äänestys, ei toivoa että joku sellaisen järjestää.


    • gunnar8

      Järki käteen ja kaavamuutos niin että Kuningatarvuorelle saa rakentaa sen "span", onhan isoissa kaupungeissa kaikissa premium osake yhtiöissä oma allas. Ei kai se mitään suurempia kaavamuutoksia vaadi.
      Ne kämpät ja allas sinne. Saavat omat laiturit ja kaikki systeemit sinne. Kunnon portti siihen armeija laiturin kohdalle. Pääsy ainoastaan asukkaille (jos näin halutaan). Tämä sopinee hankolaisille.

      • hyvägunnar

        Juu Kuningattarenvuorelle. Tehtaanniemi maisemoidaan ja odotetaan hotellirakentajaa. Ei tartte kauan odottaa, kun rakennusoikeutta saa 150 euroa/m2 ja kaupungissa on tarve!


    • tyhmähankolainen

      En oikein ymmärrä tätä keskustelua haluaako kaupunki turisteja vai rikkaille asuntoja? Suurin osa turisteista käy Hangossa juhannuksesta elokuuhun, eli kaksi kuukautta 12 kuukaudesta. Mihin me niitä hotellihuoneita tarvitaan sen jälkeen? Kaikki tiedämme, ettei Hangossa tapahdu mitään syyskuusta kesäkuuhun, niin miksi turistit tulisivat tänne. Majoituspaikat ovat suljettuna talvella kun ei ole asiakkaita. Yritysten ei kannata järjestää kursseja ja seminaareja täällä, koska täällä ei ole mitään. Itse olen monta kertaa käynyt kursseilla Långvikissa, Ruissalossa ja Nokian Edenissa.
      Tehkää kierros torille, kauppakadulle ja kahviloihin lauantaisin, niin saatte nähdä mitä ei hankolaiset tekevät talvilauantaisin. Turisteja siellä ei näy. Monella on asunto Hangossa ja heitä näkee lauantaisin "meidän" kaupoissa, kun te lähdette muualle ostoksille. He käyvät kahvilla kahvilassa ja monesti myös syömässä ravintolassa. Tosiasia taitaa olla, ettemme pärjäisi ilman heitä. Hankolaisethan vievät rahansa muualle, mutta joka kerta kun joku liike sulkee ovensa ovat kyllä ensimmäisinä huutamassa: ettei kaupungista löydy enää mitään kun kaikki sulkevat ovensa.
      Jos ei kehitystä tapahdu Hanko kuolee kokonaan. Tänne kun ei saisi tulla ihmisiä, joilla olisi rahaa ja jotka voisivat piristää tätä meidän kaupunkiamme. Minun meilestäni mahdumme kyllä kaikki tänne, täältä löytyy kilometreittäin rantoja ja kallioita!

      • gunnar8

        Me halutaan turisteja ja asuntoja varakkaille.
        Jos tämän hetkinen suunnitelma toteutuu saamme vain asuntoja varakkaille.
        Hotellille varattu tontti menee asunnoiksi ja se olikin sitten siinä sen kylpylän osalta.

        Tapa millä tämä sopimus on luisunut pikkuhiljaa RR :lle suotuisemmaksi on myös hämäävä.
        Se on selvää että RR tehtaanniemelle Hotellitontille rakentaessaan eliminoi Regatan tulevaisuuden mahdollisen kilpailijan.

        Regatan porukka teki hienon työn kun remppasivat regatan ja se voisi täyttää sen sopimuksen "hotelli ensin, sitten kuningatarvuori" kohdan. Hyvä jos halutaan rakentaa ja kehittää.

        Mikä tekee Hangosta kylpylälle epäsuotuisemman kuin esim. Naantali, Ikaalinen, Nokia ja muut tämän hetkiset kylpyläpaikat? Kyseisistä paikoista ei olisi kuulutkaan jos ei kylpylöitä olisi, no ok, Naantali on aika tunnettu muista syistä mutta tajuatte kyllä.

        Voisin hyvin kuvitella jonkun Rantasipin kolossin siinä rannassa vetämässä taloa täyteen pitkin talvea. Liukumäet, merialtaat ja koko systeemit. Sopisi hyvin siihen.


    • vaikkamitäaikaiseksi

      Turisteja Hanko tarvitsee. Hankohan on upea merellinen kaupunki keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella.
      Kaupunki tarvitsee kylpylähotellinsa. Tavallinen suomalainen, eläkeläiset ja lapsiperheet viihtyvät kohtuuhintaisissa kylpylöissä vapaa-aikoinaan.

      Nykytilanteessa Hanko nukahtaa elokuun alusta seuraavan toukokuun loppuun. Eivät ole Merikadun ja Regatan lisärakennuksen asukkaat herättäneet Hankoa talviuniltaan. Pimeinä näkyvät ikkunat olevan. Jopa Regatta suljetaan joksikin aikaa keskitalvella. Kuvittelevatko hankolaiset todella että uudet vapaa-ajan omistusasunnot muuttaisivat tilannetta.

      Kylpylä ja sopivasti järjestetty esim.viikonloppuohjelma herättäisivät Hangon henkiin. Matkailutoimi ja kulttuuri voisivat yhdessä suunnitella erilaisille kohderyhmille soveltuvia kohtuuhintaisia paketteja. Kaupunkilaiset yhdistykset voisivat lähteä mukaan. Ja kaupungissa toimivat useat kauneuden ja terveydenhoidon yrittäjät. Ei muuta kuin hihat heilumaan; tarvitaan topakkaa toimintaa. Teidän itse täytyy tehdä se eikä odottaa että joku ulkopuolinen tulee homman hoitamaan.

      Tällaista toimintaa tulee kehittää pitkäjänteisyydellä. Mainontaa tulee tehostaa ja hintojen tulee olla selkeästi näkyvillä netissä. Yhdessä uuden kylpylähotellin kanssa voisitte saada vaikka mitä aikaiseksi.

      Mutta - raha ratkaisee. Muistakaa, että ylihinnoittelu ei teitä auta. Myykää peruspaketti kohtuuhintaan ja antakaa asiakkaiden itse paikan päällä päättää jos he haluavat esim. kolmen ruokalajin ruokailun tai kalliin kosmetologisen lisäpalvelun. Matkustaessa kun yleensä tuppaa ruokahalu kasvamaan.

    • kyllästynytvalittajiin

      Kyllä siihen varmaan sopisi joku Rantasipin kolossi, mutta kun isot hotelliketjut eivät halua tulla tänne. Järjestäkää vaikka mitä, mutta turistit eivät tule tänne syksyllä, talvella tai keväällä, se on jo huomattu ja todettu viimeisen 30 vuoden aikana. On yritetty yhtä sun toista, mutta kun ei tule väkeä niin ei tule. Majoituspaikat sulkevat talveksi kun ei ole tulijoita. Kesäkautta ei ole edes onnistuttu pidentämään parilla kuukaudella erilaisilla ohjelmilla kuten esim. elokuvafestivaalilla, valokuvausviikonlopulla, itämerenmaratonilla jne. Hankolaiset eivät halua osallistua mihinkään ja turistit tulevat vasta juhannuksen jälkeen ja lähtevät viimeistään kun koulut alkavat. Tätä faktaa ei markkinoinnilla tai mainonnalla muuteta, se ei riitä, että 20-30 henkilöä tulee Hankoon silloin tällöin, vaan joka viikko pitäisi tullaa suurempi määrä. On helppo kritisoida kaikkea, mutta tehkää itse jotain ....

      • mitäonyritetgy

        Mitä on yritetty? Tarkenns.
        Ei ole kunnollidta kokoustilaa.
        Ei ole tapahtumia.
        Ei ole kohtuuhintaista hotellia
        Ei ole kylpylää


      • meidänonpäätettävä

        Kylpylähotelli Tehtaanniemelle on mahdollisuus korjata edellä olevat puutteet. RR:n suunnitelmat eivät asiaa korjaa ja vievät sille mahdollisuuden.


    • turisminousuun

      hyvä kyllästynytvalittajiin, sitähän tässä yritetään juuri tehdä. Tehdä jotain. Ei me valiteta, me ollaan hankolaisten asialla, me ollaan ympärivuotisen turismin asialla. Me ollaan tuomassa julki, että jos Tehtaanniemen hotellitontti rakennetaan asunnoiksi, niin se sinetöi Hangon talvimatkailun arkkuun. Hotelli ja uimahalli tuovat turisteja myös kesän ulkopuolella, myös tammikuussa ja helmikuussa. RegattaResortsin hanke on tervetullut Kuningattarenvuoren alueelle. Kuningattarenvuorelle asuntoja ja miksei asunnoille SPA. Kyllä se tukee myös Regattaa, ei siihen kuvitellulle Tehtaanniemen SPA-rakennukseenkaan kylpytakissa olisi Regatasta menty. Mitä pitää tehdä? Tehtaanniemen kaava pitää säilyttää sallien vain liikerakentamisen.

    • työtälisää

      Kiitos mielenkiintoisesta keskustelusta. Osaatko tässä vaiheessa sanoa, mikä olisi työllistävä vaikutus Hankolaisille, rakennusvaiheessa sekä sen jälkeen? Kiitos.

      • kaavallaonväliä

        Syntyykö työpaikkoja? Rakentamisen aikana on työtä, kenelle se on oma juttunsa, mistä rakentajafirman miehet ovat kotoisin. Tärkeämpää on työpaikat rakentamisen jälkeen kymmeniä vuosia. Syntyykö uuteen systeemiin työpaikkoja?

        RR:n systeemi:
        - 43 asuntoa, ei tarttee työpaikkoja, Rosk and roll hakee roskat kerran viikossa kesällä, talvella ei tarttee tyhjennystä kuin jouluna ja hiihtolomalla.
        - luxus-SPA, hotelli Regatta hoitaa respasta käsin
        - mahdollinen? 50 huoneen hotellisiipi, hotelli Ragatan respasta käsin hoitaminen, yksi siivoustyövuosi lisää.
        - luxus-SPA:n yhteyteen tulee kahvila, kahvilanpitäjä ja apulainen, hommia silloin kun SPA auki ja siellä kävijöitä
        - yhteensä muutama työpaikka
        - turisteja lisää lähinnä hotellin siiven osalta, käyttöaste yli vuoden 50% 7500 yöpymistä vuodessa.
        - kaupungin 1800 vapaa-ajanasunnon lisävuorokaudet (sisältää myös 43 uutta asuntoa), luxus-SPA innostaa lähinnä eliittiä, lapsiperheet satunnaisia kävijöitä

        Vaihtoehtosysteemi, hotelli ja uimahalli:

        - hotelli 150 huonetta, respa ja siivoojat, 5 työpaikkaa
        - uimahalli - uintivalvojat, kuntohierojat, kampaamo, talkkarit, 10-15 työpaikkaa
        - uimahallin kahvila - pari työpaikkaa
        - yhteensä 15-20 työpaikkaa.
        - turisteja lisää uuden hotellin osalta, käyttöaste yli vuoden 50% 22500 yöpymistä, lisäksi uimahallin innoittamana 1800 vapaa-ajanasunnon lisävuorokaudet, kun lapset saadaan houkuteltua Hankoon. UImahalli koko kansan huvia.

        Laskelmat vain herättämään ajatuksia. Kumpi systeemi edistää enemmän turismia Hangossa? Eikä ole kysymys tästä vuodesta ja ensi vuodesta. Kysymys on ajasta 20-50 vuotta eteenpäin.


    • puhutaantulevaisuudesta

      Pahinta Hangossa on se, että oikeata yrittäjyyttä ei sitten rautakangellakaan saa esille. Kukaan ei viitsi, kukaan ei halua, valitetaan että kukaan ei tee mitään, kadehditaan jos joku onnistuu

      Juuri sen takia pääsevät tällaiset Regatta Resorts kaverit aivopesemään porukkaa.

      Miten ihmeessä Kasnäsissä, Siuntiossa, Naantalissa ja muissa kohtuuhintaisissa kylpylöissä on sitten onnistuttu. Siksi - että paikkakunnalla on hyvä meininki, yrittämisen henki. Mitä erityistä Naantalissa on Hankoon verattuna - ei sitten niin yhtään mitään?

      Kaupunginhallitus/valtuusto/isät ottakoon nyt ihan tosissaan itseään niskasta ja miettiköön asiaa toisemman kerran. Ei ole RR:n kaverien Tehtaanniemen valloitus oikein. Heidän paikkansa on Kuningattarenvuorella. Kaupungin edustajat ihan oikeasti nyt neuvottelemaan muidenkin yrittäjien kuin RR:n kanssa. JOS EI HETI ONNISTU NIIN EI PIDÄ ANTAA PERIKSI. MYYNTITYKIT ASIALLE. ITSEPÄISESTI.

      Kysymys kuuluukin, mitä ovat kaupunginisät tehneet Tehtaanniemen eteen viiden viimeisen vuoden aikana? Onko YHTEENKÄÄN hotellialan yrittäjään/muuhun yrittäjään kukaan ollut yhteydessä koskien Tehtaanniemeä?
      Miksi oikealle kylpylähotelliyrittäjälle ei voida antaa 10 vuoden vapaata vuokrasopimusta maa-alasta? Sen jälkeen voisi katsoa lunastushintaa. Eihän
      sieltä niemeltä nytkään tule euron kolikkoa kaupungin kassaan.
      MILLÄ TAVALLA TEHTAANNIEMEÄ ON VIIME VUOSIEN AIKANA MYYTY?
      FAKTAT ESIIN.

      Nyt tietenkin aletaan mesota, että eihän sinne kukaan ole koskaan tosissaan aikonutkaan rakentaa. Näinhän Hangossa aina tehdään. Ei ajatella tulevaisuutta vaan mössötetään menneitä.

      Puhumme tulevaisuudesta. Ei ole oikein, että ulkopuolisille myydään kaupungin paras paikka. Se paikka on tarkoitettu matkailualan yrittäjälle. Sellaiselle yrittäjälle joka palkkaa edes jonkun kaupunkilaisen hoitamaan hommia. Nämä henkilöt maksavat veronsa Hangolle. Sitä eivät RR:n asiakkaat tee.

    • JustNäin2015

      Kaupunginjohtajan paikka vapaana haettavaksi. Täältähän löytyy tieto/taito kaikkeen. Siis paperit vetämään, niin saamme pitkällä tähtäimellä just sitä, mitä me vaadimme muilta.

    • simmare

      Risto Kyhälä,
      "Uimahallin" mitoista puhuttaessa tulee ilmi ainoastaan pituus, entä se leveys? Kuinka monta rataa sinne tulee? Oikeissa uimahalleissa on 6-8 rataa plus rapuille varatut tilat. Yksi rata lienee normaalisti 2,5m.

      • PieniOn

        Näyttäisi olevan n. 7,5 m tuo altaan leveys jolloin siihen saisi 3 kpl 2,5 m leveätä normi rataa. Syvyys Astrean altaan luokkaa, joten ei se oikein uimahallilta vaikuta. Pikemmin taloyhtiön sauna.


      • eimassaturismille

        Jos niin syvä kuin Astreassa, niin ei lapsille. Tämähän on Suomen parhaalla paikalla olevien arvoasuntojen kylpyhuone. Turha odottaakaan löytyvän jotain kaikille sopivaa. Eihän sinne kaikkia odotetakaan häiritsemään. Koko kesän rauhoitettu osakkaille. Veneilijät saa mennä edelleen Roxxin suihkuihin ja leirintäalueella on rantasauna!


    • neuvottelutkäyntiin

      Minkä ihmeen takia kaupunki ei jousta tässä rakentamisasiassa. Voisi aivan hyvin antaa Kyhälän porukalle luvan aloittaa rakentamisen Kuningattarenvuorelle. Sinnehän voisi aloittaa rakentamisen vaikka huomenna. Luksusasunnot ja asunnoille oma pikku Spa sinne.
      Onko tähän joku este? Vai eivätkö halua sinne? Miksi haluavat juuri Tehtaanniemelle?
      Sinnehän saisi niitä venepaikkojakin pilvin pimein.
      Nyt joku neuvottelemaan tästä hopi hopi...

    • LisääTietoa

      18.3.2015 asiasta tiedoitustilaisuus kaupungintalolla valtuustosalissa kello 18. Kaikki mukaan asiaa selvittämään.

    • kansatietää

      Kansanäänestys eduskuntavaalien yhteyteen! Pääsee asiassa ryvettyneet kaupungin johto, hallituksen jäsenet ja ympäristölautakunta pälkähästä, menettämättä kasvojaan.

    • virkamiess

      Onhan kaikki tämän palstan keskustelijat ymmärtäneet, että Tehtaannniemessä on tällä hetkellä voimassa rakennuslupa, jonka nojalla Kyhälä voi aloittaa rakentamisen vaikka tänään. Sen luvan turvin hän voisi sulkea alueen, myydä sinne osoitetut huoneistot ihan kenelle vaan ja sinne luvassa osoitettu uimapaikka on kapasiteetiltaan paljon Kyhälän hakemaa muutoslupaa pienempi.

      Muutosluvassahan haettiin vain laatutason korotusta ja isompaa uimapaikkaa sekä osoitettiin hotellirakennukselle paikka. Samalla Tehtaanniemestä tehdään hieno puisto.

      Nyt siis ollaan herätty valittamaan muutosluvasta. Mitä jos nämä päättävätkin toteuttaa olemassa olevan luvan mukaisen hankkeen?

      • KummallistaOn

        Ei liene pelkoa siitä, että nyt varauksen tehneet RR.n asiakkaat tyytyisivät voimassa olevan rakennusluvan huoneistohotelliin. Tätä ei heille markkinoitu. Ei Hangon pidä muuttaa kaavamerkintöjä jos projekti ei sovi siihen. Alueelle on saatava /varattava tilat oikealle majoitustoiminnalle jonne voidaan saada myös tarvittaessa parinkymmenen hengen ryhmiä pitämään kokouksiaan. Nyt esitetty RR.n suunnitelma ei tätä oikeasti mahdollista.


      • tehdäänhangollehyvä

        KummalistaOn, olet aivan oikeassa. Parempi tehdä ajan kanssa hankolaisten kannalta hyvä ja tarpeellinen kuin tarkoitukseen huono ja ei-palveleva. Hangolla ei ole riskiä, riski on RR:llä ja sen he ovat tienneet. Hangon ei ole pakko muuttaa kaavamerkintöjä. RR ehkä joutuu perumaan tai siirtämään hankkeen Kuningattarenvuorelle. RR:llekin voisi kansanäänestys olla hyvä keino päästä pälkähästä. Tällä asialla ei ole mitään kiirettä. Ei tarvitse toteutua ennen Joukojen siirtymistä eläkkeelle. Hyvää kannattaa odottaa. Kysymys on, mitä 20-50 vuotta tästä eteenpäin.


    • TapioW

      hyvä virkamiess, olit sadas! Kyhälän aloittama jutustelu on ollut vilkasta. Saatkohan jonkin huomionosoituksen Kyhälältä?

      Asiaan. Rakennuslupa on huoneistohotellille. Jos sinne rakennetaan asuntoja, niin niiden status ei kestä oikeudessa huoneistohotelli-termiä. Onko Pitkäkadun kerrostalojen asunnot huoneistohotelleja, kun niillä on keskitetty varausjärjestelmä? Jos tulkinta menee läpi hovissa, niin virkamies, Pitkänkadun kämppien varausten hoidon voisi myös siirtää Regattaan. Saadaan ehkä parempi käyttöaste ja taloyhtiöiden talous kuntoon.

    • aivopestyvirkamies

      Kyhälähän vaikuttaa luxuskämppineen olevan Hangon pelastussenkeli virkamiehen mukaan. Miksi virkamies ei kyseenalaista sitä, että omistuskämpät eivät ole kylpylähotelli. Huono esimerkki.

    • eikaitässämuukaanauta

      aivotpestyvirkamies, olet oikeassa. Alue toimenpidekieltoon ja yleisöäänestys.

    • Hankoforever

      Aloite . Kuka tuo tähän keskusteluun ensimmäisenä jotain uutta ??????

    • äänestäoikein

      Regatta Resorts on pyytänyt kaupunkia muuttamaan Tehtaanniemen kaavan heidän tarpeittensa mukaiseksi. Hangon kehittäminen pitää lähteä hankolaisten tarpeista, ei niitä haastaen. Hangosta ollaan kehittämässä konferenssikaupunkia, minkä takia tarvitaan yli 150 huoneinen hotelli, Regatan lisäsiipi ei ole riittävä. Lisäksi hankolaiset tarvitsevat uimahallin.

    • Hangonpuolesta

      Tämän ketjun aloittaja antaa ymmärtää, että hankolaisilla olisi kaksi mahdollisuutta Tehtaanniemen suhteen ja että RR on päättänyt aloittaa rakentamisen ja hankolaiset saavat sitten huonompaa jos ei parempi kelpaa. Tällainen toisten syyllistäminen ei ole oikein. Ei ole valittajien, ei valtuuston eikä "urputtajien" syy, jos RR päättää rakentaa jotain huonompaa. Kyllä sen päätöksen takana on RR ja erityisesti kolme miljoonarahoittajaa. Asuntojen kauppaaminen on myös ollut RR:n riski, ei kenenkään muun. Sen verran kovan luokan yritysjohtajia on päättämässä, että luulisi löytyvän tähän heille pikkujuttuun kolmas ratkaisu, jossa saa miljoonansa poikimaan ja se on samalla myös Hangon tavoitteiden mukainen. On tehtävä sellaista, mistä voi olla ylpeä seuraavat 20-50 vuotta.

      • urputtajille

        Urputtajille vastaukseksi, että jos RR:n luonnos ei ole hyvä, niin voi esittää huomautuksen kaavoittajalle 15.4.2015 mennessä. Esitä kirjallisena parempi ajatus.
        Kaavoittajan yhteystiedot:
        Kukka-Maaria Luukkonen
        Kaupungingeodeetti
        puh. 040 1359 281
        s-posti: [email protected]


      • senmukaansitten

        RR:n aikomukset ovat selviä ja läpinäkyviä. Odotetaan kaavaehdotusta.


    • C_Grahn

      Huoneistoissa ei saa asua vakituisesti - hah! Kukahan tuotakin tulisi valvomaan?

      • sumutusta

        Saa asua, eihän tämä suunnitelma mikään mökkialue maalla ole, vaan asuntoalue pikkukaupungin keskustan parhaimmalla paikalla. Onko Hangon keskustassa asuntoalueita, missä ei saisi asua?


    • Turhaahöpinäätaasilmassa

      Kannattaa lukea nämä vastaukset uudestaan

    • Hankoforever

      Jaha, taasko lämmitetään vanhat asiat uudestaan. Viisampi mies (Albert Einstein) on joskus todennut "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former".

      • infinitewisdom

        Luin koko tämän pitkän litanian - sekä kaikki muut asiaa koskevat keskustelut tällä foorumilla - ihan vaan katsoakseeni, onko jäänyt mitään viisasta huomaamatta, kannattajien mielipiteistä. Ylilyöntejä tietysti molemmin puolin, mutta asiapohjalta kyllä vastustajien argumentin - ja muutosehdotukset - ovat mielestäni paremmin perusteltuja. Minua huolestuttaa yksi asia: kun olen sattumanvaraisesti puhunut joidenkin päättäjien kanssa, olen hämmästynyt etteivät he ole perehtyneet kaikkiin eri näkökantoihin. Miten tavallinen äänestäjä voisi olla varma että kaikilla päättäjillä on riittävät taustatiedot? Vaikuttaa siltä kuin ensin olisi tehty oma päätös ("musta tuntuu"-periaatteella, tai "nuo viisammat ((kukahan on vaikutusvaltainen/kaunopuheisin/ovelin?)) varmasti tietää paremmin kuin meikäläinen - turha itse kerätä lisää tietoa"-asenteella). Onko kenelläkään muulla samoja kokemuksia? Mitä pitäisi käytännössä tehdä nyt, ennenkuin lopullinen päätös tehdään?!


    • Hankoforever

      "Mitä pitäisi käytännössä tehdä nyt, ennenkuin lopullinen päätös tehdään?!" Oletan että kävit äänestämässä viime vaalissa. Siinä vastaus. Olisin suuresti pettynyt mikäli päättäjät osallistuisi keskusteluihin näillä palstoilla - nimittäin ne eivät johda mihinkään !!! Päätökset tehään niiden faktapohjatietoihin mitä päättäjät saavat, ryhmäkokouksissa, lautakuntatyöskentelyssä j.n.e. Toisaalta, mikäli olisit päättäjä, mitä vastaisit , kun tiedetään että kysyjän mielipide on "kiven hakattu", osittain populistisilla argumentilla. Parempi olla diplomaatti, ja uskoa omaan asiaan. Enkä ymmärrä tämä systeemi että "asiat" pitäisi keskustella avoimeisesti jo valmisteluvaiheessa. Minusta tuntuu että jotkut tahot ovat jo käsitellyt puolivalmisteluja "lopullisina totuuksina" ihan tarpeeksi. Ja HangonLehdessä valitetaan ettei tietoja tulee tarpeeksi yleisön tietoon. Muuten - missä muualla Suomessa, osallistuvat virallisesti kunnan päättäjät keskusteluihin esim Suomi24 palstalla ?????

    • whatAPitty

      Hankolaiset eivät tunnu nyt haluavan itselleen enää mitään Spa'ta, vaikka sitä on jo suunniteltu n.50 vuotta, 60-luvulta saakka on ensimmäiset piirustukset!

      • whatapity

        Hankolaiset kyllä haluaisivat kunnallisen uimahallin Hankolaisille, kohtuuhintaisine pääsymaksuineen. Mutta tiedämme ettei kunnalla ole varaa rakentaa sellaista. Ja Hankolaiset kyllä haluasivat kylpylähotellin - kovin tervetullut olisi - Hankolaisille ja turisteille. Mutta sopivaa yrittäjätahoa ei ole vielä löytynyt. Hanke, joka nyt on ehdolla, ei vastaa ollenkaan näitä kahta toivetta. Perustelut on annettu, tässä ja muissa Tehtaanniemeä käsittelevissä keskusteluissa. Eli luxus-Spa, johon Hankolaisella ei ole pääsyä (varaa) - ei kiitos. Erityisesti kun tämä on sidoksissa Hangon parhaan tontin luovuttamiseen toispaikkakuntalaisten yksityisasunnoiksi.


    • kansanvalta

      infinitewisdom, olet oikeassa siinä, että poliitikot usein vain kohkaavat eivätkä perehdy. Se on huomattu monestikin, muutama esimerkki. Eräs viisas kommentoi jo vuosia sitten, että kunpa olisi tiennyt minkälaisia ne golf-kentät ovat, niin ei olisi vastustanut sellaisen rakentamista Furuvikin alueelle. Toinen viisas oli sotkeentut tämän kevään kirkkoherran vaaleissa ajamaan vahvasti tiettyä ehdokasta ja jälkikäteen voivotteli, että ei hän tiennyt. Puolueet tekevät päätöksensä "porukalla" pienissä piireissä ja piirin ulkopuoliset nyökyttelevät. Tehtaanniemen hanke on parin demarin ajatus ja sitä yritetään viedä eteenpäin vaikka enemmistö on yksityisasuntojen rekantamista vastaan. Hyvät perustelut on tässäkin ketjussa asiasta esitelty. Turismin edistäminen yksi tärkeimmistä. Miten asia pitäisi hanskata? Politiikkojen päätöksentekotapa on vajaavainen, minkä takia asiasta pitää järjestää kansanäänestys.

    • ShameShame

      Sääli, sääli. Hankolaiset ja poliitikot eivät nyt halua edes sitä luxus Spata! Ovatko koskaan käyneet kylpylässä, kunnallinen uimalaitos on jo out, Kasnäs tms. Inn!

      • whatapity

        Taisin kirjoittaa epäselvästi edellisessä vastineessa, anteeksi. Tarkoitus oli sanoa että luxus-Spa'ta TEHTAANNIEMELLE ei haluta, koska se tällä hetkellä tarkoittaa yksityisasumisen hyväksymistä Tehtaanniemelle. Kuka tahansa yrittäjä saa tietysti omalla rahallaan rakentaa sellaisen muualle Hankoon - eihän itse SPA'ta sinäänsä kukaan voi vastustaa, jos sen rakentaminen ei ole Hankolaisten omista matkailun kehittämismahdollisuuksista pois. Kysymyshän on tässä kokonaisuudesta. Järkevä, ja luultavasti kaikkien Hankolaisten hyväksymä vaihtoehto, on jo monta kertaa ehdotettu koko projektin siirtäminen Kuningattarenvuorelle. Vaikka Hankolaisten enemmistöllä ei olisi sinne pääsyä, siirtäminen jättäisi itse Tehtaanniemen - Hangon upeimman tontin - vapaaksi toiminnoille, joista KAIKILLA Hankolaisilla tulevaisuudessa olisi hyötyä.


      • Uuttatietoa

        Näin sen tulee tapahtua. Ja uudet käänteet johtavat siihen.


      • juurikinnäin

        Juurikin näin.


      • Suomalaisetjuntturat

        Ei teille kukaan tulee edes riisuttua uimahallia tämän jälkeen rakentamaan!


      • tenunenä

        ei TEILLE sanoo nimimerkki suomalaisetjuntturat..ihanaa katkeran sulosta RKP uikutusta.ei TEILLÄ kohta ole pakkoruotsia eikä draksvik:kiä muahahahaha


      • whatapity

        Hyvät nimimerkit Suomalaisetjuntturat ja tenunenä, pysykäämme asiassa. On lapsellista haukkua vastapuolta sillä, mihin kieli- tai poliittiseen ryhmään kukin kuuluu. Kyllä molemmin puolin on sekä hyvin toimeentulevia että tavallisia tallaajia ja molemmilla kielillä olen väitellyt Tehtaanniemestä, kovinkin eri poliittisia näkemyksiä omaavien henkilöiden kanssa.


    • Tiredtithis

      Hoh Hoh...hoijaa

    • kalakoppimus

      No jos tämä Hangolle elintärkeä hanke onnistutaan valittajien toimesta jälleen kerran kaatamaan niin seuraavaksi valittajat valittavat Raaseporin alaisuudessa. Kukaan ei koskaan tule investoimaan Hankoon. Sen verran hankalan paikan maineessa tämä on kaiken maailman uikuttajien takia. Tehdään tästä mahdollisuuksien kaupungista suosiolla Raaseporin periferiaan kuuluva kalastajakylä, jossa uikuttajat voivat kaikessa rauhassa istua kalakopeissaan juomassa itse poltettua. Suurin osa hankolaisista kannattaa tätä hanketta ja tietää sen merkityksen Hangon tulevaisuudelle. Paikalliset palveluyrittäjät itkee jo tällä hetkellä hankkeen viivästymistä.

      • whatapity

        "Elintärkeä"? Meinaatko todella että tämä hanke korjaisi Hangon talouden pitkällä tähtäimellä? Kenen laskelmille perustat väitteesi? Ja tuosta väitteestä "suurin osa Hankolaisista kannattaa tätä hanketta"- mihin mielipidetutkimukseen viittaat? Kai pitäisi tehdä puolueeton gallup ennen tällaista väittämää? Paikallisille palveluyrittäjille tietysti aina soisi lisää bisnestä, mutta epäilen että juuri tämä projekti olisi autuaaksitekevä. Olisi hyvä jos yrittäjät voisi esittää arvioita liiketoimintansa kasvusta projektin myötä, niin tämäkin väite saisi konkreettisemman pohjan. Perustanahan voisi olla se kasvu jonka "Hjalliksen talot" ja Regatan kulmatalo on tuonut mukanaan Hangon yrittäjille.


      • Hankoforever
        whatapity kirjoitti:

        "Elintärkeä"? Meinaatko todella että tämä hanke korjaisi Hangon talouden pitkällä tähtäimellä? Kenen laskelmille perustat väitteesi? Ja tuosta väitteestä "suurin osa Hankolaisista kannattaa tätä hanketta"- mihin mielipidetutkimukseen viittaat? Kai pitäisi tehdä puolueeton gallup ennen tällaista väittämää? Paikallisille palveluyrittäjille tietysti aina soisi lisää bisnestä, mutta epäilen että juuri tämä projekti olisi autuaaksitekevä. Olisi hyvä jos yrittäjät voisi esittää arvioita liiketoimintansa kasvusta projektin myötä, niin tämäkin väite saisi konkreettisemman pohjan. Perustanahan voisi olla se kasvu jonka "Hjalliksen talot" ja Regatan kulmatalo on tuonut mukanaan Hangon yrittäjille.

        Mielipidetutkimus = "suurin osa Hankolaisista kannattaa tätä hanketta"- mihin mielipidetutkimukseen viittaat? Kai pitäisi tehdä puolueeton gallup ennen tällaista väittämää?" Useimmiten on saatu lukea tällä palstalla päinvastainen väite - mihin galluppiin se sitten perustuu ????? Ainoa selvä asia on että tällä palstalla esitetään jatkuvasti omia mielpiteitä "kansan" mielipiteinä - varsinkin tällä tread,illä. Selvä on myös, tällä palstalla kommentoi erittäin suppea joukko.


      • whatapity

        Olemme näköjään ihan samaa mieltä. Tällaisilla keskustelupalstoilla esitetään vain omia mielipiteitä, mikäli ei ole selviä tutkimiksia esitää. "Mää ja mun kaverit" ei ole kaikki Hankolaiset. Korkeintaan voi väittää että kaikki Hankolaiset haluavat kaupungin parasta, mutta se sitten on tuhannentaalan kysymys mikä se paras on. Siitä sitten keskustellaan tässä, yksityishenkilöinä.


    • pitypity

      Taitaa whatapity pelätä oman kalakoppinsa puolesta. Oma kalakoppi ennen hankolaisten etua on tärkeintä.

      • whatapity

        Voi, olisikin oma kalakoppi! Mutta riittää kyllä minulle ihan hyvin kun saa ihailla muitten ihania koppeja. Sehän täällä Hangossa juuri on se viehätys - kauniit luonnonrannat, perinteisine rakennuksineen. Modernit kolossit peremmälle rannasta - tai sinne missä luonto jo on raiskattu - kuten Kuningatarvuorelle.


    • pitypity

      Hangossa riittää suojeltuja mahtavia rantoja kilometri tolkulla. Whattöpity voi sinne mennä ihailemaan lokkeja ja auringonlaskuja. Kukaan ei häiritse. Keskustaa sen sijaan pitää kehittää ja perinteisestä kylpyläkaupungista pitää vuosikymmenien jälkeen saada perinteinen kylpyläkaupunki.

      • whatapity

        Ja mielestäsi "perinteinen kylpyläkaupunki" tarkoittaa luxusluokan yksityisasuntoja kaupungin parhaalle, hotellikylpylälle varatulle niemelle? Minulla ei ole mitään sitä vastaan että Tehtaanniemelle rakennetaan kunnon kongressihotellikylpylä. Tästä olisi Hangon turismille ympärivuotista hyötyä. SE olisi hyväksyttävä syy rakentaa Tehtaanniemelle, koska siitä hyötyisi kaikki Hankolaiset. Muuten - sinä haluat "perinteistä kylpyläkaupunkia"? Etkai ole tosissasi? Kylpylähangon kukoistuskaudella Hankoon tuli turisteja vain kesäisin. Jos Tehtaanniemelle rakennetaan ne yksityisasunnot, niin sama "perinne" jatkuu. Minä taas haluaisin modernin kylpyläkaupungin, missä turistit viihtyvät vuoden ympäri. TÄHÄN tarvitaan kunnon kongressihotellikylpylä. Vaikka sitten Tehtaanniemelle. Mielelläni ihailisin lokkeja ja auringonlaskua muitten Hankolaisten kanssa sen kattoterassilta!


    • pitypity

      Sinnehän on tulossa kongressitilat ja hotellihuoneita, sekä asuntoja joita vuokrataan etiä päin. Hyvä että tulee luxus spa. Ei me mitään karvalakkimallia tänne haluta. Kylpylä itsessään lisää pelkästään regatan kysyntää talviaikaan. Hyvä, että tulee rikkaita. Niillä on enemmän rahaa, jota jättää Hankoon. Hankolaiset palvelualan yrittäjät kiittää ja kumartaa.

      • whatapity

        ?Mistä olet saanut tiedon että "sinne tulee kongressitilat ja hotellihuoneita"? Eihän tämä ole missään vahvistettu. Eihän Regatta Resortsilla ole mitään velvoitetta (ja tuskinpa kiinnostustakaan) sellaista rakentaa. Hanko luovuttaa kaupungin parhaan ja keskeisimmän alueen yksityisasunnoiksi ilman minkäänlaista sopimusta että kongressitilat rakennettaisiin. Ja missä ovat "asunnot jotka vuokrattaisiin etiä päin"? Mene katsomaan asuntojen myyntimainoksia Oikotiellä ja Youtubessä niin selviää mistä on kysymys. Kuinka voit vielä olla niin naiivi. Kukahan vielä kehtaa syöttää sinulle tyhjää sanahelinää? Toivottavasti et ole yksi Hangon päättäjistä. Olen ymmärtänyt että sielläkin taholla ei faktat vieläkään ole mennyt kaikkien tietoisuuteen. Ota nyt ITSE selvää faktoista, hyvä mies! (tai nainen?). Luxus Spa toivottavasti lisäisi Regatta Hotellin talvikäyttökapasiteettia, mutta mahtaisikohan vaikutus olla niin suuri että se kompensoisi Tehtaanniemen luovuttamisen yksityismajoitukselle?


    • Hankoforever

      Viitaten tämän päivän HangonLehteen, kysyn vaan, olisiko syytä valita herrat RN ja TK työryhmiin jotka työskenetelvät tämän asian kanssa. Nehän edustavat "suurin osa Hankolaisista" (hehe....) , asiantuntemista sekä myynti-, kaava-, ja turistialalla j.n.e.. Eikä olisi enää "salainen sopimus" mikä on jo käsitelty jo ties miten kauan.

    • heinäkuunhelteet

      Hei morjens, Hangonlehdessä herra Kyhälä, RR:n toimitusjohtaja ilmoittaa, että ovat hakeneet rakennuslupamuutosta, että saavat rakentaa 25 metrin altaan 20 metrin sijaan. Siitä onkin kysymys! Kyllä sellaiseen muutokseen luvan saa, mutta ei asuntojen rakentamiseen. Siihen tarvitaan kaavamuutos. Tietääköhän hankkeen muut puuhamiehet, Hesarin 5.7.2015 sivu A14 mukaan "Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh sekä sijoittajat Esa Karppinen ja Henrik Kuningas" minkälaista vääntöä vastoin Hangon matkailutavoitteita ja Tehtaanniemen kaavaa RR oikein käy? Kuningattarenvuorelle hanke sopisi sellaisenaan kunhan sovittaa.

      • sumutustakokokaikki

        Mainitsi myös, että rakentavat uimahallin. Ei sinne mitään uimahallia ole tulossa, hyvätuloisten luxus-SPA. Liekö sen altaan mitoilla mitään merkitystä? Kunnon uimahallin kyllä pitäisi omata määrämittainen allas, että voi pitää kilpailuja jne.


      • Moneytalks1
        sumutustakokokaikki kirjoitti:

        Mainitsi myös, että rakentavat uimahallin. Ei sinne mitään uimahallia ole tulossa, hyvätuloisten luxus-SPA. Liekö sen altaan mitoilla mitään merkitystä? Kunnon uimahallin kyllä pitäisi omata määrämittainen allas, että voi pitää kilpailuja jne.

        Kateellinenko ????? Tammisaareen on matka 35 km - koska muuten siellä on järjestetty viimeksi kilpailuja ????


      • Hangöbyunge

        Tietävätköhän enää itsekään mitä ovat rakentamassa? Ehkä kaikki "turhat huhut" ja epäluulot Hankolaisten keskuudessa juurtavat juonensa juuri tästä, kun yhtenä kertana kerrotaan, että rakennetaan kylpylää (siis trendikkäämmin Spa:ta), ja toisaalta taas vingutaan palstamillimetrejä oikeudenmukaisuuden nimissä, ja saadaan paikallinen tiedotusväline julkaisemaan artikkeli, jossa julistetaan että uimahalliahan tässä tehdään koko kylän iloksi..... Huhhuh.... Ei ihmekään, että kaikki jotka ovat julkisesti hanketta kyseenalaistaneet, ovat siilinturkki niskassa ja huulet pyöreinä että mikä on oikeasti homman nimi. Itselleni on edelleen täysi arvoitus tämän vuoksi, että mitä lätäkköä Tehtaanniemelle ollaan byggaamassa. Nå, ei haittaa tuli sitten kumpi tahansa, uimahuoneelle saa avaimen kohtuuhintaan 20 egeä vuosi, ja mereen voi pulahtaa vuoden ympäri, oli siinä naapurissa sitten minkä niminen rotisko tahansa.


      • läpinäkyväärahastusta

        Lätäkön koko 20 x 7,5 m. "Vähän paremmat suihkutilat luxus-asunnoille."


      • ahneusmuutti

        Loistava! Kaikki oikeilla paikoilla ja tarpeeseen.


      • Moneytalks1

        Tämä suunnitelma kuten tämä myyjä/välittäjä on jo "kaatunut" aikoja sitten.


    • läpinäkyväärahastusta

      Västiksessä hieno ilmoitus Tehtaanniemelle myytävistä asunnoista, hinnat arvioilta puolesta miljoonasta reiluun miljoonaan euroon. Kukahan sellaista asuntoa vuokraisi edelleen? Tai minkälaisella turistilla olisi sellainen asunto varaa vuokrata yhdeksi kahdeksi yöksi? Ilmoituksesta selviää, että asuntoon liittyy SPA-osake. Niin, asunnoissahan ei ole saunaa. SPA on taloyhtiön yhteissauna. SPA-osakkeita voi ostaa erikseen, jolloin yhdellä osakkeella kaksi pääsee käyttämään SPA-palveluita. Onko osakkaat eri arvoisessa asemassa? Pitäähän asuntojen asukkaat ja mahdolliset käymässä olevat sukulaisetkin päästä saunaan, mutta jos vaan kaksi, isäntäpariskunta? Luxus-asunnon osakkaalla ehkä tasa-arvoisempi etuus? Taitaa erikseen osakeen ostava maksaa myös luxus-asunnon vieraiden saippuat ja pefletit! Moni asia ihmetyttää tässä hankkeessa.

      • Moneytalks1

        Ei ole pakko ostaa, ei asuntoa eikä SPA osaketta. Olen ymmärtänyt että kaupingissa on myynnissä asuntoja joka hinnoiltaan sopii jokaiselle. Ja kunnallinen uimahalli löytyy Tammisaarelta. Ottavat mielellään vastaan myös Hankolaisia, niin alijäämä jää pienemmäksi.


      • päätäseinään

        Siinähän se selvisi, minkä takia RR ei halua erotella SPA:ta ja asuntoja eri paikkoihin, kun SPA toimii taloyhtiön saunana. Koko hankkeen voi rakentaa Kuningattarenvuorelle. Kuningattarenvuoren kaavassa on varattu paikka myös SPA:lle. Tehtaanniemelle saa rakentaa vain SPA:n, ei asuntoja.


    • Moneytalks1
      • asenneratkaiseetässäkin

        Kun Regatta-korttelia uusittiin, niin vaikka toteuttaja oli paikallinen, luki lajittelulavoilla jollakin murteella, jota en tunnistanut. Ehkä oli puolaa. Asia, joka todella ihmetyttää on se, että myydään asuntoja Tehtaanniemelle vaikka sinne ei saa asuntoja kaavan mukaan rakentaa. Vaikka kaikki asunnoista olisi varattu, niin hankolaiset päättää, mitä sinne saa tehdä. Vähän niinkun ilmoittelisin, että aioin kaataa naapurin tontilta ison männyn, jonka latvus varjostaa meidän terassia. Vaimo antoikin siihen jo luvan, mutta vielä pitäis ehkä kysyä naapurilta ja saada myös kaupunki siihen suostumaan. Joko tilaan kaatajan? Tuleeko lupa? Jos Tehtaanniemelle tulee yksityisasuntoja, niin minä vaihdan vakuutusyhtiötä. Siihen on minulla lupa.


    • Kokokokkokokoo

      Hankolaisia viedään.

    • Viisastisanottu

      Ote eräästa kommenteista :
      "Hankolaiset eivät halua osallistua mihinkään ja turistit tulevat vasta juhannuksen jälkeen ja lähtevät viimeistään kun koulut alkavat. Tätä faktaa ei markkinoinnilla tai mainonnalla muuteta, se ei riitä, että 20-30 henkilöä tulee Hankoon silloin tällöin, vaan joka viikko pitäisi tullaa suurempi määrä. On helppo kritisoida kaikkea, mutta tehkää itse jotain ...."
      Mitään ei ole muuttunut kuluneen vuoden aikana.

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras paska, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras uloste, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Jopinpostia

      Kaikenlaista potaskaa on kirjoitettu. Harmittaa hankolaisten puolesta.
      Mökkikylä keskelle kaupunkia, Tehtaanniemen Predium on kyllä paras uloste, mitä tähän kaupunkiin on väännetty. Ja ihan 18 vuotta vanhan kaavan perusteella! Mitenköhän se liittyy liiketonttiin ja busineksiin?

    • Aikamoistapotaskaa

      Keskitetty varausjärjestelmä ja niin pois päin...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe