Turkuun avoimen yliopiston väylän kautta hakevia?

opiskelija-avoimessa

Olen opiskellut Turun avoimessa yliopistossa oikeustieteen opintoja. Olen harkinnut hakemista oikeustieteelliseen tiedekuntaan avoimen väylän kautta.

Onko kenellekään tietoa tai käsitystä, kuinka tukossa kyseinen väylä on? Avoimen väylän kautta otetaan sisään vuosittain vain kaksi opiskelijaa, ja Turun avoimessa yliopistossa on mahdollista opiskella oikeustieteellisiä opintoja pitkälti yli 120 op.

http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/opiskelu-avoimessa/tavoitteena-tutkinto/avoimen-yliopiston-vayla/oikeustieteellinen-tiedekunta/Sivut/home.aspx

27

4748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskelijazxz

      Tällä hetkellä "jonossa" noin 10 henkeä, kaikki 120 suoritettu ja nelosesta vitoseen arvosanat

    • ei_voi_olla

      Kova on vaatimustaso, jos käytännössä tulee olla suoritettuna 120 op:ta reippaasti yli nelosen keskiarvolla. =(

      • noojoopaas

        Niin, mutta aika monella se on tehtynä. Tosin jotkut näistä hakevat (myös) päävalinnan kautta ja ylittävät riman reippaasti.


    • Turhauttaa

      Turun avoimen oikiksen väylä on pahasti tukossa. Avoimen yliopiston kiintiö tulisi nostaa viiteen (kuten Helsingissä on), sillä muuten pian vaaditaan 120 op vitosen keskiarvolla, että yltää parhaaseen kahteen hakijaan. Siihen vaadittaisiin lahjakkaaltakin 2-4 vuoden ankara opiskelu.

      • pääsykokeenjautra

        Eikö sitten kannattaisi hakea päävalinnan kautta? Eikä tää nyt ole mitään vittuilua, vaan että jos on paukuttanut lähemmäs 120op 4-5 arvosanoilla avoimessa, niin kuvittelisin pääsykokeen olevan "helppo" nakki. Ennemmin kokeilee kokeen kautta kuin odottaa vuosia paikkaa avoimen kautta? Kyllähän ne opinnot sitten sisällä hyväksiluetaan joka tapauksessa.


    • avoimessaoik

      Onko mitään tietoa millä tasolla tänä vuonna tulee olemaan Turun avoimen väylän raja? Tämän vuoden hakuun en aivan ehtinyt, koska en saanut 60 op kokoon vuoden opinnoilla. Uskon kuitenkin 2018 haun mahdollisuuksiini. Kuinka paljon on edellisinä vuosina pitänyt olla niitä väyläpisteitä? Toivottavasti 2018 haussakin on viisi paikkaa.

      • Fender1961

        Olen hakemassa ja "väyläpisteitä" 66, opintopisteitä kaikkiaan 175, joista väyläehdot täyttäviä 106. Viime vuonna väylän alaraja oli 57 "väyläpistettä".


    • Joopajuu

      Ja mistäköhän revitte näitä tietojanne että väylä tukossa ja nämä keskiarvorajat kun eivät ole missän julkisessa tiedossa? Vai onko joku kysynyt tiedekunnalta?

    • Mikäpiste

      Mitä ovat väyläpisteet? Niitä jotka ovat yli 3 keskiarvon?

      • Fender1961

        Väylähaussa ei millään keskiarvolla ole mitään merkitystä. Kolmoset, neloset ja vitoset lasketaan yhteen ja siitä tulee joku luku. Minulla se on tässä haussa 66. Kurssit, jotka arvostellaan hyväksytty / hylätty huomioidaan siten, että hyväksytty on kolmonen. Elikkä, jos olet suorittanut kolme kurssi arvosavoin 3,4 ja 5, on sinulla 12 "väyläpistettä".


      • Fender1961

        Jatkoa
        Voidaksesi hakea väylän kautta täytyy olla näitä 3, hyv, 4 tai 5 arvosanoin suoritettuja kursseja olla vähintään 60 opintopisteen edestä.


    • Jaksakaa

      Mie olen jo muutaman kurssin suorittaneena täysin burn out. Ei taida olla tämä mun ala. Enää en ihmette sitä, että vain harva avoimessa aloittaja pääsee sitä kautta tiedekuntaan. Hyvästi. Respect ja jaksamista teille muille.

    • faktojaplease

      Kolmoset, neloset ja yhteen ja saadaan väyläpisteet ? Eli yhden opn kurssista voi saada 5 väyläpistettä jos saa vitosen ? Varmaan nyt ymmärrän väärin edellä olleen selostuksen ... Miten tää menee ?

      • Fender1961

        Se menee juuri noin ja se on melkoinen epäkohta. Kurssien keskinäistä laajuutta ei huomioida ainakaan Turussa mirenkään.


    • faktojaplease

      Miten 175 op voi tuoda vain 6 väyläpistettä ? Vai monenko opn kursseja oikiksessa on ?

      • Fender1961

        Siinä lukee kyllä 66. Kieli- ja viestintäopintoja ei huomioida väylähaun pistelaskussa mitenkään, vaikka niitäkin avoimessa voi suorittaa. Tiedekunnassa sitten aikanaan ne kyllä huomioidaan, kuten ne ykköset ja kakkosetkin.


    • mietivähä

      Suoraan sanoen ja vakavasti puhuttuna varsinaisessa normihaussa on niin paljon helpompi päästä opiskelemaan, että väyläopintojen varaan rakentaminen on omituista.

      Toinen on asia silloin, kun avoimen opintoja on kertynyt paljon ihan silkasta harrastuksesta tai työn vuoksi tms., silloin on luonnollista täydentää opinnot tutkinnoksi. Mutta tähtääminen alusta pitäen väyläopintojen kautta tutkinto-opiskelijaksi on vaikein ja epävarmin tapa päästä tiedekuntaan.

      • Fender1961

        Oikein poikani, oikein. Juurikin näin.


    • T-T-

      Olen todennäköisesti Turun väylähaussa viides tai kuudes 54 väyläpisteellä. Hieman jännittää, olenko tuolla tuloksella ensimmäinen putoaja. Ensi vuonna sitten aika varma läpäisy...

      • Fender1961

        Asiaa seuranneena ja muita hakijoita, sinun ja itseni lisäksi, haastateltuani sanoisin suoranaisena käsityksenäni, että olet tiedekunnassa, mikäli otat paikan vastaan.


    • Fender1961

      Tänään tuli vahvistus elikkä sisällä ollaan väylän kautta.

      • Taguo

        Joko tuli oikeasti? Onnea hurjasti, toivottavasti pian tulee muutkin tulokset tänne.


    • Adessavoice4

      Onneksi olkoon! :D

      • Fender1961

        Kiitos, taidan laittaa juhannukseksi.


    • väylällemenossa

      Millä väyläpisteillä on viime vuosina päässyt sisään turkuun? ja onko niin että jos hakijoissa on vaikka 100 op suorittanut ja 60 op suorittanut niin lähtökohtaisesti enempi parempi ja tällöin se 100 suorittanut pääsee sisään ja 60 ei?

      • avoimenpääsijä

        Avoimen väylän haku mittaa nimenomaan pitkäjänteistä motivaatiota. Lahjakas pitää olla, mutta mitään erityistä neroutta ei vaadita. 100 op hyväksyttyjä väyläopintoja riittää aika todennäköisesti tiedekuntaan, jos joukossa on kolmosten lisäksi myös useita nelosia ja viitosia. 60 opintopisteellä ei taida päästä edes teoriassa sisään nykytilanteessa, vaikka kaikki suoritukset olisivat viitosia. Uskon väylärajan olleen tänä vuonna 54 väyläpistettä tai hiukan alempi.


      • Fender1961

        Alaraja oli 52 väyläpistettä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe