Päteekö avioehto myös ulkomailla?

Tyhmiä_kyselen

Onko Suomessa tehdyllä avioehdolla mitään lainvoimaa ulkomailla asuessa? Vai onko niin, että jos muutamme maahan, jossa saa esim. mennä naimisiin usean naisen kanssa tai omaisuus jaetaan paikallisen lain mukaan eri tavoin kuin omassa avioehdossamme, ei Suomessa tehdyllä avioehdollamme olekaan mitään merkitystä?

Uskaltaako siis ulkomaille muuttaa, jos avioehto ei siellä pädekään. Ikinähän ei voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta joku perusturvan tunne kai tässä on hakusessa. :-)

7

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomen lain soveltamisesta puolisoiden varallisuussuhteisiin säädetään avioliittolain V osan 4. luvussa. Ulkomaille muuttavat puolisot voivat sopia, että heihin edelleenkin sovelletaan Suomen lakia (AL 130 §) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234#L4P129

      Jos kuitenkin asutte vaikkapa jossain arabivaltiossa tai Afrikan valtiossa, missä Suomen laille annetaan piut paut, ainakin tuossa valtiossa olevaan omaisuuteenne sovelletaan ko. maan omaa lakia.

    • oppeliini1

      Muissa kuin Skandinavian maissa kintaalla viitataan Suomessa tehdyille sopimuksille. Saatta olla että lain mukaan ne ovat ko maassa päteviä, mutta onko sinulla varaa, kielitaitoa ja ko maan lain tuntemusta alkaa taisella etujesi puolesta?
      Ota huimionn että vaikka vastaisisit positiivisesti yllämainittuihin, korruptio on yleinen "viidakon laki' liian useassa maassa ja joka monta kertaa menee kaiken muun edelle. Ja sinä jäät vain tyhjän päälle haikailemaan.

    • tyhmästi_luottanut

      En tiedä Suomessa vahvistetun avioehdon pätevyydestä ulkomailla. Mutta tiedän sen, että ainakin Marokossa sovelletaan omaisuuden suhteen marokkolaista lainsäädäntöä koskien omaisuus- ja perintöasioita, Family Law pohjaaa Koraaniin. Esim. kristitty vaimo, vaikka olisi kuinka virallinen todistus avioliitosta EI peri mitään omaisuudesta, joka on miehen nimissä Marokossa. Ellei siis omaisuus ole kirjattu molempien nimiin, ei kristtty vaimo peri mitään. Tyttölapset perivät vain 50 %:a isänsä jättämästä perinnöstä. Toinen 50 % menee isän miespuolisille sukulaisille. Kannattaa siis ottaa selvä asioista, eikä esim. luottaa perheen puheisiin. Mieheni kuoli Marokossa ja nyt en saa mitenkään taloamme omistukseen, koska perhe ei ole halukas sitä antamaan. Emme tehneet mitään sopimuksia, kun kaiken piti olla selvää. Eipäs ollutkaan. Eli kaikki kannattaa varmistaa ko. maan lakimieheltä. Ja sinun itse, älä usko sukulaisia. Monet eivät tiedä mitään maansa lainsäädännöstä, ja puhuvat mitä mututietoa totena. Tee kaikesta virallinen. laillistettu paperi. Etukäteen. Vaikka luottaisit mieheesi, ei sukuun kannata luottaa, vaikka kuinka siltä tuntuisi Ja oikeusprosessit islamilaisissa maissa ovat kyllä pitkiä, outoja ja hermoja vievää. Jos ei tunne maan oikeuskulttuuria, osaa kunnolla kieltäkään on kyllä pulassa noissa perheasioihin liittyvissä ongelmissa. Vaikka maa vaikuttaisi kuinka länsimaalaiselta (kuten Marokkokim vs. Saudi-Arabia) perheoikeus tuottaa ikävän yllätyksen. Kysyt fiksuja, et ollenkaan tyhmiä. Parempi kysyä etukäteen tyhmiä, kuin jälkikäteen kohdata tilanne, jota ei voi mitenkään hoitaa!!

    • Lesken-osa

      Miten lesken tai eronneen naisen elatus järjestetään Marokossa? Voiko tehdä työtä omin luvin? Saa kai pitää oman omaisuutensa, joka on tullut ennen avioliittoa? Entä avioliiton aikana puolisoltaan saamansa lahjat, esim. korut tai omasta suvusta tulleet lahjat ja perinnöt? Onko oma tai miehen suku (lesken tapauksessa) viimekädessä vastuussa naisen elatuksesta? Entä jos parilla on poikia, kai he isänsä perivät?

      • tyhmästi_luottanut

    • uteliasfinn

      Mitä jos puolisoni on eurooppalainen (ei-suomalainen), ja muutan hänen kotimaahansa? Päteekö Suomessa tehty avioehtosopimus sielläkin?

    • piparminttuli

      Jos sinä teet avioehdon suomessa ja sitten muutat pysyvästi ulkomaille niin tulee tarkistaa sen maan avioliittolaki. Toisessa maassa tehdyt sopimukset ei päde toisessa maassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe