Oulun vai Kuopion lääkis??

abiNa96

Kertokaas kokeneet kumpi on parempi: Oulun vai Kuopion lääkis ja miksi? Abiturientti ei osaa itselleen perustella kumpaan hakisi joten apu olisi tarpeen

15

2404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • megaabina

      Kumpikin on surkea

      • 234gg234

        Totta!


      • mummo6666

        kummassa olet opiskellut?


    • LKKK

      Harva on opiskellut molemmissa ja pystyy noita aidosti vertaamaan.

    • Oulunlääkis

      Hammas ois ehkä Oulussa parempi rakenteilla olevien tilojen vuoksi, pieni ryhmä on myös eduksi sitten kliinisessa vaiheessa. Yleinen puoli ja kaikille sama oleva prekliininen vaihe on kyllä aika köyhää. Luokkiin ei välttämättä mahdu ja opettajia on liian vähän. Johtuu lähinnä siitä että tiedekunta on saanut rajuja leikkauksia samalla kun opiskelijoiden määrä on nostettu. Itse en ole tyytyväinen opetuksen tasoon.

      Joku muu saa kuvailla Kuopiota kun en ole opiskellut siellä.

      • opiskelija-

        Sanoisin, että nuo resurssiongelmat eivät nimenomaan ole kovin merkittäviä prekliinisessä vaiheessa. Se on lopulta sama, kuinka täynnä ne opetussalit ovat. Luennot näkee netistä ja saleihin mahtuu, kun viittsii edes 10-15min etukäteen mennä paikalle. Luennolla taas oppii yhtä hyvin, on siellä sitten 50 tai 100 ihmistä.

        Eri asia onkin sitten kliinisessä, jossa se määrä suoraan vaikuttaa siihen, kuinka moni pääsee harjoittelemaan toimenpiteitä potilailla ja kuinka moni ne kunnolla edes näkee.


      • Oulunlääkis

        Harmi vain että tuo netti juttu ei toimi käytännössä. Opettajat eivät osaa/viitsi laittaa mikin kunnolla, patterit loppuu yms. "saleihin mahtuu, kun viittsii edes 10-15min etukäteen mennä paikalle." No mitäs helvettiä tämä on? Entäpä heille ketkä eivät sitten ehdikkään esim liikenteen takia? Miksipäs joku ei pystytä sinne samantien telttaa yön yli että voin varmasti päästä "ajoissa".

        Nyt on kyllä kriteerit opetuksen laadun suhteen aika nollilla.


      • opio

        "Entäpä heille ketkä eivät sitten ehdikkään esim liikenteen takia?"

        Älä sinä muista välitä. Pidä huoli, että pääset itse ajoissa paikalle. Se ei voi olla mahdotonta nykyäänkään.


      • opiskelija-
        Oulunlääkis kirjoitti:

        Harmi vain että tuo netti juttu ei toimi käytännössä. Opettajat eivät osaa/viitsi laittaa mikin kunnolla, patterit loppuu yms. "saleihin mahtuu, kun viittsii edes 10-15min etukäteen mennä paikalle." No mitäs helvettiä tämä on? Entäpä heille ketkä eivät sitten ehdikkään esim liikenteen takia? Miksipäs joku ei pystytä sinne samantien telttaa yön yli että voin varmasti päästä "ajoissa".

        Nyt on kyllä kriteerit opetuksen laadun suhteen aika nollilla.

        En missään nimessä väitä tuota tilannetta Oulussa hyväksi, mutta minkäpä tuolle mahtaa. Melua pitäisi koittaa pitää ja nimenomaan sinne päättäjien suuntaan.

        Kuitenkin olen yhä sitä mieltä, että tuo tilanne prekliinisessä vaiheessa on siinä mielessä siedettävä, että tuosta ylisuuresta kurssista voi vielä selvitä hiukan enemmän itse panostamalla asioihin. Juurikin esim. ajoissa paikalle tulemalla. Se on tietenkin sääli, jos se ei onnistu, mutta toisaalta tuo luentojen videointi auttaa juurikin niitä kiireellisiä, jotka eivät paikalle pääse ajoissa tai eivät lainkaan.

        Vaikea tietenkin verrata, miten hommat ovat sujuneet vaikkapa 10 vuotta sitten, mutta ei tuo nyt niin kamalalta ole vaikuttanut, mitä etukäteen itse pelkäsin. Kliininen vaihe on vielä itselläni edessä ja sen tosiaan luulen olevan paljon pahempi resurssipulan takia. Siellä oma paikkaaminen on huomattavasti vaikeampaa/mahdotonta.

        Vastuu videoinnin onnistumisesta taas on nimenomaan opiskelijoilla. Me vastaamme siitä, että homma toimii. Opettajiahan resurssipulasta ei muutenkaan pidä syyttää.


    • UUEEÄFVÄ

      Molemmat ovat hyviä paitsi Oulun lääkis.

    • opiskelija--

      Hmm, miksen ole itse huomannut sellaista tilannetta ollenkaan, että esim. ryhmäharkoissa ei olisi mahtunut Oulussa? Ehkä oon sitte ollu ihan silmät kiinni muiden suhteen, mutta aina sinne on mahtunut. Preklinikassa tosiaan on mielestäni mennyt ihan hyvin, vaikka resurssit onkin vähillä. Klinikan suhteen on ollut paljon pelottelua, mutta saas nähdä. Fakta lääketieteen opetuksessa nyt on kumminkin joka kaupungissa se, ettei kaikkea ehditä opettaa luennoilla tai harkoissa, ja kuten muuallakin yliopistossa, niin vastuu oppimisesta on itsellä. Eniten huolestuttaa ehkä tämä oikeusasiamiehen missio, josta syystä kuulemma varsinkin klinikkavaiheen opetuspotilaat ovat vähentyneet, kun opiskelijoiden läsnäolon kieltämisestä on tullut ikävä trendi potilaiden parissa. :(

      • Niimpäniin

        "Fakta lääketieteen opetuksessa nyt on kumminkin joka kaupungissa se, ettei kaikkea ehditä opettaa luennoilla tai harkoissa, ja kuten muuallakin yliopistossa, niin vastuu oppimisesta on itsellä." Jep jep, tosiaan mennyt ihan hyvin. :) Sustako sitten lääkäri tuolla koulutuksella? Aika naurettavaa antaa vastuun oppimisesta itse opiskelijalle sillä alalla. Varmaan siitä syystä arvauskeskusissa sitten buranaa annetaankin joka ongelmaan. Kyllä se tiedetään että siellä on hyväveli kerhoilua meneillään, mutta luulisi että viimeistään opetuksessa olevia ongelmia kommentoidaan muulla kuin että "mennyt ihan hyvin".


      • opiskelija--

        Sulla ei kyllä ilmiselvästi ole mitään käsitystä lääketieteen opiskelusta. :D Aika hauska läppä, että kaiken oikeesti voisi opettaa, mm. anatomian kurssilla jokaisen rakenteen latinankielisen nimen, tai biokemian kurssilla jokaisen tunnetun reaktion. On aivan utopiaa, että kukaan ihminen voi painaa mieleensä lyhyessä ajassa tuhansien sivujen sisältämän tiedon ja pitää sen muistissa samaan aikaan kun opettelee uusia tuhannen sivun tenttialueita. Mä tarkoitin nimenomaan informaation massiivista määrää, kun sanoin, ettei kukaan missään tiedekunnassa opi kaikkea. Koulutuksen tehtävä on alleviivata tärkeitä asioita, eritoten niitä, jotka on välttämätöntä osata potilaan hyvän hoidon varmistamiseksi, sekä auttaa ymmärtämään olennaisimmat sisällöt lääkärin ammatin kannalta. Oma oppiminen on olennaisessa osassa kaikkialla, sillä nykytietämyksen perusteella kukaan ei voi laittaa tietoa sun päähän, ellet ole sille vastaanottavainen. Oppiminen on tehokkainta, kun opetuskertojen välillä kerrataan ja ennen luentoja tutustutaan huolella aiheeseen omatoimisesti. Jos tätä ei tee, on oppiminen huonoa, oli ryhmäkoko opetuksissa mikä tahansa. Olennaista on se, mitä itse tekee oman oppimisensa eteen. Toki toivon jokaiselle tulevalle lääkärille parasta mahdollista opetusta.

        Voidaan sanoa, että joka lääkiksellä on opetuksessa hieman erilainen painotus. Vanhempien kollegojen kanssa keskustellessa (koulutustapahtumassa, jossa oli kollegoita ja opiskelijoita monesta kaupungista, keskustelussa mukana valmistuneita lääkäreitä Oulusta, Helsingistä, Turusta ja Kuopiosta) on tullut ilmi, että Oulussa painotetaan paljon kliinisessä työssä pärjäämistä, minkä takia opetuspotilaiden puute ja suuret kurssit aiheuttavat suurimman älämölön juuri täällä, vaikka muualla tilanne olisi samassa jamassa. Lähtökohtaisesti kuitenkin Oulu opettaa lääkäreitä Pohjois-Suomen alueelle, jossa monesti välimatkat ovat pitkiä ja terveyskeskuksessa joudutaan joskus tekemään toimenpiteitä, jotka muualla tehdään sairaalassa, sillä matka-ajat ovat pitkiä. Tämän vuoksi täällä pidetään erityisen tärkeänä, että valmistuttua valmiudet oikeasti ovat itsenäisen työn vaatimalla tasolla.

        Resurssien vähyydestä pitää medisiinarien yhteisesti pitää meteliä, jotta varmistetaan, että meistä tulevista lääkäreistä tulee kykeneviä hoitamaan potilaita hyvin. Kyse ei ole vastakkainasettelusta tiedekuntien välillä, vaan siitä, että meistä kaikista tulee niin hyviä lääkäreitä, kuin vain mahdollista.


      • Niimpäniin

        Joo o, voisit ensinnäkin itseksesi opetella tekstin tiivistämistä ja pysyä olennaisessa. ;) Rahoitus on pienentynyt ja vastavalmistuneiden lääkäreiden osaaminen on heikkoa. Se sinun litanias ei selvästikkään toimi kun kerta tilanne on tälläinen, vaikka sä nyt siellä kitiset että koulutus mukamas pelaa. Lääkäreiden koulutuksussa on tehtävä enemmän kuin alleviivata "tärkeitä" asioita ja olisi suotavaa integroida kaikki mahdollinen teoreettinen opetus käytäntöön ja vähentää opiskelijan oma vastuu jotta laatu säilyisi ja olisi tiedekunnan kontrollissa.


    • opiskelija--

      Kerron siis tietysti vain oman näkökantani asiaan. Tottakai on oleellista keskustella lääkärinkoulutuksen resursseista kun sisäänottomääriä on kasvatettu samaan aikaan kun rahaa opetukseen on vähemmän inflaation, palkkojen ja tilakustannusten kasvaessa.

      Kiinnostaisi tietää, mikä on sinun taustasi ja mitä oikeastaan tiedät koulutuksesta tai sen tason muutoksesta? Vaikuttaa siltä, että sinulla on aiheesta paljon sanottavaa, ja näkökantasi tulisi selkeämmin esille, jos kertoisit missä asemassa olet suhteessa lääkärinkoulutukseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe