Kokkolan rauhanyhdistys tupakoivat äidit ?

ymmällään

Olen erittäin ihmeissäni lestadiolaisen äitien riippuvuudesta tupakkaan, Opettaako yhteisö siihen ? Uskoko suojaa terveyshaitoilta ? Senkö varjolla äidit lapsilleen voivat antaa esimerkkiä tupakoida. Naamat harmaana ja ruvella posket kurtussa kokoonnutaan äitien kesken polttamaan. Olen läheltä nähnyt teini ikäisten äidin tupakoinnin koko lapsuuden ajan. Jopa sikiöajat...mitä muuta nämä lapset voi oppia kuin tupakoida. oN järkyttävää että uskon lahko kieltää kaiken muun mutta antaa hyväksynnän ja toinen toisilleen tuen tupakoida.. Kunpa Kokkolan ry johtokunta ottaisi asian edes nuortensa suojaksi esille ja kuittaisi kylvää terveellisten elämäntapojen suuntaan jäseniään....Ajatelkaa edes lapsianne...ei tämän päivän trendi ole tupakointi. yhteiskunta on koittanut säätää ja kieltää myyntiä ja mainontaa ja rajoittaa...te uskovaiset äidit olette etunenässä esimerkkiä antamassa lapsille...

42

2874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Einsteinin_mielipide

      Tupakissa on harmala alkaloidia nikotiinin lisäksi. Harmala on maoA-B inhibaattori. Se lisää dopamiinia jaka saattaa herättää uskovaisten mielestä syntisiä tunteita ja noradrenaliinia joka saattaa herättää agressiivista eripuraa joka ei ole suotavaa lahkolaisille. Myös amfetamiini vaikuttaa dopamiiniin ja noradrenaliiniin eikä uskovaiset saa käyttää sitäkään niin on kaksinaismoralistista se että he käyttävät tupakkia.

    • Aivopesua

      Epäterve usko ahdistaa
      Uskon pitäisi tuoda iloa ja rauhaa eikä ajaa ihmisen mieltä ahtaalle. Pelottelu ja valmiit ajattelumallit eivät kuulu terveeseen uskonnollisuuteen. Ahdistavat ehdot ja vaatimus tietyllä tavalla uskomisesta eivät kuulu hyvää tekevään rakkauteen.
      Uskonto voi antaa voimaa, elämänsisältöä ja jopa terveyttä. Aina tilanne ei ole niin onnellinen. Maailma on pullollaan ahtaita ja vahingollisia uskonnollisuuden suuntia, joiden keskuudessa ei vallitse rauha vaan pelko.
      Pahimmillaan uskonto voi satuttaa, lamauttaa ja viedä elämästä kaiken ilon. Silloin ihmissuhteet ja mielenterveys ovat vaarassa.
      On aina hälyttävää, jos ihminen huomaa joutuneensa sellaiseen uskonyhteisöön, joka kieltää tietyt tunteet ja vaatii kritiikitöntä hyväksymistä. – Suostuminen tähän kutistaa ihmistä. Aina pitäisi olla mahdollista pohtia kriittisesti, mikä on minulle totta ja tervettä, ja mitä tarvitsen oman hyvinvointini takia.
      Terveessä uskossa on tilaa ihmisyydelle ja sitä kautta kaikenlaisille tunteille, myös ristiriitaisille ja raadollisille.
      – Tunteet ovat elämän virta ja voima. Niiden kautta olemme kosketuksissa itseemme ja todellisuuteen. On luonnollista, että jos jotkin tunteet määritellään kielletyiksi, niiden tukahduttaminen vaatii veronsa tavalla tai toisella.
      Aina pitäisi olla mahdollista pohtia kriittisesti, mikä on minulle totta ja tervettä, ja mitä tarvitsen oman hyvinvointini takia. – Yhteisön paine on usein valtava. Jos kaikki ympärillä ovat ”oikeassa” uskossa, ihminen alkaa helposti kysyä itseltään, mikä minussa on vikana, kun tunnen ja näen asiat toisin.
      Hengellinen painostus on pahimmillaan silloin, kun ihminen ehkä kovassakin ahdistuksessa, hauraana ja luottavaisena, hakee apua uskonnollisesta yhteisöstä, ja hänen eteensä isketään valmis paketti taivaaseen pääsyn ehtona: usko näin tai joudut kadotukseen.
      – Se on hengellistä insestiä, ja helvetillä pelottelu on hengellistä manipulaatiota. Eihän Jeesuskaan tullut puhumaan meille helvetistä vaan vapaudesta, elämästä ja ilosta

      • Ojasta_allikkoon_mennään

        Nykyaikana kun ihmiset alkavat heräillä uskonnollisesta aivopesusta alkavat he sitä mukaa vaipua samantien sosiaalisenmedian aivopesun valmiiksi pureksittuihin ajattelu malleihin.


      • Anonyymi

        Antakaa vaan naisten rauhassa pitää omia taukojaan tupakkaporukoissaan.
        Varmaan se on hetken hengähdystauko naisporukassa, ulkoilmassa ja ilman miehiään hetken arjen asioista rupatellessa.
        Saavat siinä vaihtaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan vapaasti, että noin sehän tuollainen pikkupalaveeraaminen on kautta maailmanhistorian jopa lopulta johtanut monen hankalassa asemassa olevan porukan kapinaan ja barrikadeille nousuun...


    • Tosion

      Ihmisten paheiden summa on vakio. Eiköhän tämä toteudu myös vl. kohdalla.

      • Tai_jotain_sinne_päin

        Totta turiset jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa moninaisissa aisoissa, mutta toiset vain ajattelevat että tarkoitus pyhittää keinot?


    • nosmoking

      Naapurustossa useita lestadiolaisperheitä (sukua keskenään). Serkukset iältään 14 vuodesta ylöspäin kokoontuvat tupakalle täysin julkisesti pihapiiriin, jossa myös perheiden pikkulapset ovat leikkimässä. Vanhemmat eivät puutu asiaan, kun itsekin tupakoivat. Oksettavaa kaksinaismoraalia.

      • ateistin_näkökanta

        Alkoholi tekee jotkut harvat käyttäjänsä agressiiviseksi mutta kaikki tupakoijat ovat kärttyisiä kuin pienet peikot kokoajan joten on siinä ihme kaksinaismoralismia päihteiden suhteen uskovaisillaa?


    • röökiälisää

      Mitä hittoo, en oo lessu ja vedän röökiä ihan omassa pihassa omien lasten nähden. Mitä sen on väliä mitä uskontoo tms edustaa, tupakoida saa kuka tahansa kun on tarpeeks vanha. Lapset näkee pahempaaki ku vanhempien tupakoinnin, riittää ku avaa telkun ni siellä sitä paskaa esimerkkiä on tuutin täydeltä! VMP!

      • Papilta_kuultua

        Joo o, mutta se ero siinä on että hihhulit pääsee näkemään pyhänpietarin saatuaan syövän ja kuoltuaan mutta sinut viikatemies vie suoraa reittiä helvettiin jossa joudut ikuisesti pummimaan nikotiini riippuvaisuuttasi tupakkia saamatta koko ikuisuuden aikana yhtäkään ;-D hehhehhee


    • tupakoimattomat

      Se vaan on niin että tässä uskossa saa polttaa ja jo aivan pentuna. Kysäisimme naapuriltamme että onko hän huomannut kun meidän ja heidän lapsensa ovat salaa tupakoineet. Hajusta sain heidät kiinni ja meidän lapsen tupakointi loppui siihen. Naapurin isäntä kertoi että on tiennyt ja ei he sitä kiellä. Eli täytyyhän se nyt joku kiusaus heillekin sallia.

      • Poppamies24

        Eikös se tupakin aiheuttama euforia saata aiheuttaa syntisiä tunteita vai laskevatko hihhulit sen tupakin aiheuttaman impotenssin varaan tuon asian?


    • Pietarin2

      Sukurutsassa älykkyysosamäärä laskee, eikä osaa ajatella mikä on terveydelle vaarallista ja mikä ei

      • Anonyymi

        Juurikin tämä! Kun lessu lähtee insestilahkostaan erille hän vapautuu huomattavasti. Yleensä lopettaa tupakinpolton kun se kuulemma rauhoittaa hermoja lahkon paineissa


    • kirkkouskova

      miten vanskut viettivät äitienpäivää

    • miksilestpolttaa

      Viinaa ei saa juoda mutta polttaa kyllä, senkö takia P-saaren seudulla on niin paljon ongelmia huumeiden kanssa kun nuoriso ei uskalla tulla kotiin jos viina haisee vaan turvautuvat sitten kannabis-tuotteisiin ja kotona tuoksut ok ???

      • hullut-pöpilään

        Voi saatanan että menee pitkälle tämä KYTTÄILY!!!!eiköhän se oo jokaisen oma asia mitä elämälleen tekee! siihen tarvi jumalia eikä helevettiä sekoittaa! en oo ikinä kuullu enkä lukennu että joku on tapettu tupakan takia mutta viinan takia on kyllä ruumita tullu!SAATANAN kusiaivot lopettakaa tämmeinen paskanjauhaminen!niin saatanan lapsellista jos ei homoja haukuta niin sitten tupakasta!painukaa helevettiin pää edellä siellä on savua teillekki tarpeeks!


    • Rakkausonin

      Rakkaus voittaa kaiken.

    • Anonyymi

      älkää tuomitko uskovaisissa on paljon myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvia

    • Anonyymi

      Ainut hyvä puoli on silloin etteivät ainakaan ne lisäänny kuin kanit jos ovat poikkeavia.

      • Anonyymi

        Se on näin mikä heille on sallittua niin sitä myös sitten harrastetaan kuten tuo tupakointi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on näin mikä heille on sallittua niin sitä myös sitten harrastetaan kuten tuo tupakointi.

        Kyllä lestadiolaisnaisen elämä on kovaa. Mies, tämä jumalan sanansaattaja kimpussa kuin kani kaiken aikaa. 3 kymppisenä jo parhaimmillaan toistakymmentä jälkeläistä. Parikymmentä vuotta aikaa vielä lisääntyä. Tällaiset lahkot pitäisi kriminalisoida. Sitten lisäksi vielä nämä kyseisen lahkon yritykset. Ihan omat säännöt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lestadiolaisnaisen elämä on kovaa. Mies, tämä jumalan sanansaattaja kimpussa kuin kani kaiken aikaa. 3 kymppisenä jo parhaimmillaan toistakymmentä jälkeläistä. Parikymmentä vuotta aikaa vielä lisääntyä. Tällaiset lahkot pitäisi kriminalisoida. Sitten lisäksi vielä nämä kyseisen lahkon yritykset. Ihan omat säännöt.

        Lestadiolaisen perusturva on seksi,,koska sitä kautta saa rahaa,,


      • Anonyymi

        No "poikkeavuus" ei ole niin yksinkertaista ja mustavalkoista, kuin sinäkin ja vieläkin monet muutkin luulevat, vaikka tietoa seksuaalisuuden eri muodoista on ollut saatavilla jo kauan. Biseksuaalit, vähemmistöön lukeutunevat hekin ja joita on kaikkiaan melko paljon, jatkavat sukuaan usein, ollessaan heterosuhteissa, jolloin eivät päällepäin erotu "normiheteroista" ja monet olettavat virheellisesti heidän olevan vain heteroja, koska olettavat heterosuhteissa elävien olevan automaattisesti vain heteroja.


    • Anonyymi

      Tupakasta on helppo ja suora linja kovempiinkiin poltettaviin huumeisiin. Ei ihme, että Kokkolassa on huumeiden käyttö riistäytynyt viranomaisten hallinnasta.

    • Anonyymi

      Sinulle ei ole siellä leipäjonossa kyllä järkeä edes jaettu, kun et osaa kirjoittaa äidinkieltäsi.
      Tupakointi on cool juttu, suosittelen sitä sinullekin. En tosin ole lestadiolainen, sitä en suosittele kenellekään. Praise Satan!

    • Anonyymi

      Sinulle ei ole siellä leipäjonossa kyllä järkeä edes jaettu, kun et osaa kirjoittaa äidinkieltäsi.
      Tupakointi on cool juttu, suosittelen sitä sinullekin. En tosin ole lestadiolainen, sitä en suosittele kenellekään. Praise Satan!

    • Anonyymi

      Sairasta sakkia! Oikeita pipipäitä koko sakki ja näitähän tässä kylässä riittää!!

    • Anonyymi

      Nämä pakettiautokauppiaat kusettavat vanhuksia paskalla ja ylihintaisella laadulla myydessään jotain ikkunapaskaa tai muuta lämpölux tyylistä huijausta

    • Anonyymi

      Sairasta touhua, perheessä kaikki saa tasapuolisesti.

    • Anonyymi

      landia nimiset yritykset välttäkää niitä nuori poika on erään kiinteistömyyntifirman pomona hänen isästään kirjoitettiin paljon tällä palstalla

    • Anonyymi

      ei kai kukaan uskovainen huijaa ja valehtele

      • Anonyymi

        Vanhoillislestadiolaisten johtajat voisivat joskus Suviseuroilla julkisesti kiittää yhteiskuntaa sen suurista tukiaisista suurperheille.

        Sillä sellaista isää eikä sellaista palkkaa olekaan, että voisi elättää 12 lasta isossa talossa, asuntovaunu pihassa ja uusia pikkupyöriä rivi seinustalla .

        Yhteiskunta maksaa tämän liikkeen elämäntavan.
        Itku tulisi miehille, jos tuet lakkaisivat.


    • Anonyymi

      hermo savut on aina paikallaan.

    • Anonyymi

      Tötsyt Jeesuksen nimeen, hallet sille! Jumalan rauha

    • Anonyymi

      Hermosavut on paikallaan ennen kuin mies tulee ja vetää varvit jeesuksen nimissä. Pian on parhaassa tapauksessa 16 kakara tulossa. Sitten omalla bussilla suviseuroihin kuulemaan muiden aikaansaannoksista. Siinä on parhaille parille jeesus antanut luojan armosta pari kakaraa vuoden takaisista seuroista.

    • Anonyymi

      Paheiden summa on vakio.

    • Anonyymi

      kokkolan vl nuoret käyttävät ehkäisyä kysykää vaikka juupelta

    • Anonyymi

      niil on isot vehkeet näkyy housujen läpi

    • Anonyymi

      Tupaakka viina ja villit naiset.

    • Anonyymi

      mitähän siellä nuorten autoissa puuhaillaan onko kellään kokemusta

    • Anonyymi

      asuntoauto kauppiaalla on iso

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe