purkukuntoisen hirsitalon osto

terho_k

ole harkinnut ostaa purkukuntoisen

10

887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sori virhe lähetys... :(
      siis olen ostamassa purkukuntoisen hirsirakennuksen tontin hinnalla. ajatus olisi kuitenkin korjata nykyinen talo sillä tontilla. ajatus hinnasta olisi max. 1000€/m3. kysymys on, että kuinka huonossa kunnossa oleva hirsitalo on kunnostettavissa? myyntikuvista voi todeta että kivisokkeli on painunut todella kovasti toisestapäästä rakennusta. välittäjä ei tiennyt tässä vaiheessa mikä on talon tila nyt. aikoi ottaa selvää. oletus tässä vaiheessa on, että koko talo puretaan rungolle ja aloitetaan siitä. eli alapohja, yläpohja, seinä materiaalit puretaan ja hävitetään. mitään en voi hävitä. kaikki mitä voin hyödyntää on plussaa. se pitäisi saada selville rakennanko kokonaan uuden vai korjaanko vanhan. unelma on aina ollut hirsitalo.

      • 115

        Tuplatyömäärä verrattuna uuteen eikä tule välttämättä edes uutta halvemmaksi. Myyntikuvat helpottaisi suuresti hahmottamaan kuinka suuresta työmäärästä on kyse. Edelleen hintatason määrittää paitsi talon kunto myös se, aiotko asua villasukat jalassa vai tehdä talviasuttavan asunnon yms? Oman työnä tuskin (toivottavasti) kysymysten perusteella mikä kasvattaa menoja jos palkkaat ammatti-ihmisiä toteuttamaan projektin joko urakalla tai tuntityönä. Tuntityönä pelkät palkkakustannukset voi karata käsistä tasolle jossa pelkillä palkkakustannuksilla ostaisit uuden talon avaimet käteen periaatteella.

        Periaatteessa niin huonokuntoista hirsitaloa ei ole etteikö se olisi korjattavissa. Kysymys on vain siinä miten laajat korvaustoimenpiteet hirsitalo vaatii? Jos kehikkokin on läpilaho vaatien paljon kengitystöitä uusi tulee helposti halvemmaksi. Jos omalle työlle ei arvoa laske voi päästä halvemmalla.

        Unohdat edellisessä väitteessäsi ettet voi hävitä mitään sen, (jos talosta ei saa järkikustannuksilla asuntoa) että kehikon purku ja jätteiden roudaaminen on kaukana halvasta huvista.
        Tiedän juuri tälläkin hetkellä hirsitalon halvalla ostaneen jonka alkuinto lopahti alkumetreille talon ollessa arvioitua huonommassa kunnossa. Nyt yrittää päästä eroon tontista mikä ei onnistu koska viereiset vapaat tontit ovat paljon halvempia kuin tontti jolle rakentaminen edellyttäisi vanhan talon purkua kustannuksineen.


      • 115

        Jäi sanomatta se tärkein eli ota ammattilainen mukaan joka tekee arvion kustannuksineen miten laaja remontti on edessä.
        Välittäjien kuntotutkimuksilla voit yleistyksen tasolla pyyhkiä paikan minne aurinko ei paista. Välittäjä saa palkkionsa kaupoista joutumatta vastuuseen vaikka valehtelisi silmät ja suut täyteen saadakseen sinulta allekirjoituksen kauppakirjaan. Jos kauppakirjassa lukee myydään purkukuntoisena tms. sinä vastaat kaikesta etkä voi vaatia myyjältä senttiäkään korvauksia jos talo osoittautuu pommiksi.

        Kokoluokkaa tietämättä vanhoja hirsikehikoita valmiiksi purettuina ja numeroituina saa parista tonnista ylöspäin. Ongelma on vain siinä, että muualta tuotuna kehikkoa koskee kaikki mahd. rakennusmääräykset eristysvaatimuksineen jne. mutta paikalla oleva kehikko on kaikista määräyksistä vapaat (?) jolloin voit säästää todella paljon tosin tinkimällä asumismukavuudesta. Asia mikä kannattaa tarkastaa paikalliselta rak.tarkastajalta.


    • Hirsiäijä

      Olen hieman erimieltä eli sinulla on vielä mahdollista saada tontille asumismukavuutta. Kun korjaat vanhan talon, sun ei esim. tartte laittaa siihen koneellista ilmastointia, joka ainakin mun hengitysteille on pahaksi. Sun ei myöskään tarvitse tehdä siitä pulloa. Sokkelin painuminen on varmaan se hankalin homma, miten saat sen suoraan ja niin, ettei se painu enää lisää. Alimpia hirsiä saat kyllä vaihdettua, jos pehmeitä ovat. En osaa sanoa, tuleeko halvemmaksi kuin uusi, mutta tulee luultavasti parempi ja kestää vuosisatoja, jos vain alapohjassa ilma kulkee ja katto ei vuoda.

      • Se-että-talo

        on vanha ei ole se ainoa syy säilyttämiselle. Sen mitä minä olen nähnyt näitä vanhojen talojen ostajia heistä 98% korjaa talon uutta vastaavaksi ja kalliimmaksi tulee kuin se uusi vaikka ostoperuste on halpuus.


    • ohijio

      veikkaisin että jos talo on korjattavissa paikoillaan ja suurin osa rakenneosista hyödynnettävissä niin homma voi olla kannattava. jos puretaan pelkälle kehälle ja perustuskin on pettänyt niin on järkevämpää purkaa koko kehikkko ja pystyttää se kokonaan uusille perustuksille. hyväkuntoisesta rungosta koituu säästöä mutta toisaalta nykyaikainen rakentaminen on sen verta tyyristä että pelkkien seinien osuus jää vähäiseksi.

    • 45tyv345t

      Pura kaikki pois, osta uudet hirret ja kokoa niistä talo.

    • Se_ensimmäinen

      Ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkastaa, onko hometta. Homekoirat vain asialle, niin on ainakin yksi murhe vähemmän. Jos hometta löytyy, ainakin kunnostamisen voi unohtaa.

    • eikä

      Mistä teitä kusetettavia löytyy? Paljonko maksoit? Toivottavasti et yli 2000€....Kahden viikon liksan kun häviää ei niin kauhiasti kirpaise ,mutta jos maksoit enemmän niin tutkituta pääsi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe