Toyotaa ei näy arvoalueilla tutkimuksen mukaan

kaupunkitutkimus__

HS verkkopalvelun journalistit tekivät tutkimusta ja tilastoivat suosituimmat kolme automerkkiä postinumeroalueittain Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

http://www.hs.fi/autot/a1305884047454

Tarkastellessani karttaa ja merkkien jakaumaa huomaan, että Helsingin arvokkaimilla alueilla (Keskusta ja eteläinen Helsinki, Töölö, Munkkiniemi, Kuusisaari/Lehtisaari, Katajanokka, Kruununhaka, Ruoholahti, Lauttasaari, Kulosaari, Tammisalo, Jollas jne.) suosituimmat automerkit ovat Premium-merkkejä.

ESIM.
TOP 3 Kuusisaari/Lehtisaari/Kaskisaari (Helsingin kalleimmat asunnot):
1. Mercedes-Benz 2. Audi 3. Bmw
TOP 3 Kaivopuisto ja Ullanlinna (Suomen korkeimmat neliöhinnat):
1. Audi 2. Volkswagen 3. Mercedes
TOP 3 Eira ja Munkkisaari
1. Bmw 2. Audi 3. Volkswagen
TOP 3 Kulosaari:
1. Volkswagen 2. Mercedes-Benz 3. Audi

Tässä vain muutamia arvoalueiden esimerkkejä. Toyota esiintyy suosituimpana merkkinä (myös Nissan suosittu) ns. "roska-alueilla" kuten itäisessä Helsingissä.

TOP 3 Kontula (vuokra-asuntojen kehto ja sosiaalisten ongelmien keskus):
1. Toyota 2. Volkswagen 3. Nissan

TOP 3 Mellunmäki (ongelmia, ongelmia...)
1. Toyota 2. Volkswagen 3. Nissan

TOP 3 Jakomäki (tämän maineen kaikki tietää...)
1. Toyota 2. Nissan 3. Volvo

Miksi rikkaat eivät siis halua Toyotaa, vaikka mielestänne valtakunnan älykkäimmät ja taloudellisesti tarkat menestyjät ajavat Toyotalla?

Miksi tutkimuksissa taloudellisen menestyksen ja korkeampi älykkyysosamäärä on kyetty linkittämään monissa tapauksissa toisiinsa? Silti Toyota jää arvoalueilla kaupan "hyllylle"

105

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tojotalaatu

      Rikkailla on aivansama vaikka VW tuote sippaa vähänväliä..rahaa löytyy.
      Vanhoilla ja köyhillä pitää olla kestävä auto.

      • katokutotanoinaa

        Mikä on Suomessa arvoalue, on Ruotsissa slummi. Serkut asuvat suomalaisittain kalliilla alueella Eirassa ja ajavat Toyota Land Cruiserilla. Mies on ohjelmoija ja vaimo lääkäri. Köyhiä ovat.


      • Anonyymi
        katokutotanoinaa kirjoitti:

        Mikä on Suomessa arvoalue, on Ruotsissa slummi. Serkut asuvat suomalaisittain kalliilla alueella Eirassa ja ajavat Toyota Land Cruiserilla. Mies on ohjelmoija ja vaimo lääkäri. Köyhiä ovat.

        Cruiseri onkin kallis auto, ja verottaja pitää huolen, ettei sen omistaminen, saati käyttäminenkään tule halvaksi.


    • omahyväinenstadilainen

      Eu-kiimaisilla ei voi olla muita kuin saksalaisia murheenalhoja,
      maksoi, mitä maksoi. Suomea tosin on muualla enemmän kuin
      hesan keskusta. Toyota on yleisin Suomen automerkeistä.

    • VonPetteri

      Valitettavasti varakas ihminen ja japanilainen tojota eivät kuulu samaan yhtälöön. On hemmetti, kun on saanut rahaa olkoon keino mikä hyvänsä, niin sitten joku vielä vinoilis, et mitä tero. Hei haloo jotaa rajaa.

      • Meidän_Toyota

        tai siis siksihän te Petterit Lexusta kutsutte, on uutena maksanut noin sata tonnia. Saatte säästää pitkään mikäli aiotte joskus sellaisen ostaa. Käytettynähän niitä saa tosin halvemmalla joten toivoa ei Petterinkään kannata menettää. Kun vain sinäkin saisit jostain töitä, ihan mitä vain.


      • kerrohan_Tero
        Meidän_Toyota kirjoitti:

        tai siis siksihän te Petterit Lexusta kutsutte, on uutena maksanut noin sata tonnia. Saatte säästää pitkään mikäli aiotte joskus sellaisen ostaa. Käytettynähän niitä saa tosin halvemmalla joten toivoa ei Petterinkään kannata menettää. Kun vain sinäkin saisit jostain töitä, ihan mitä vain.

        Paljonkos se sinun isi maksoi siitä -92 Lexuksesta?


    • Kauniaisista

      Köyhä aloittaja ihailee rikkaita ja haaveilee hienosta asuinalueesta. Sellaista on autottoman rupusakin arki.

    • ywtfdsffsdsdf

      Rikkailla on varaa maksaa saksalaisten autojen kalliit huoltokulut ja vaihtaa autoa aina edellisen takuuajan päättyessä jolloin TSI / DSG ongelmat eivät niin haittaa, siinähän se syy. Kyllähän näin tojo kuskina myönnän että saksalaisissa ajo-ominaisuudet ovat keskimäärin paremmat kuin tojoissa, luotettavuudessa sen sijaan varsinkin VW häviää Toyotalle aivan täysin.

      Jos itse päädyn joskus massimieheksi ostan kyllä Lexuksen enkä mitään tylsää saksalaista.

      • Huonomaku

        "Jos itse päädyn joskus massimieheksi ostan kyllä Lexuksen enkä mitään tylsää saksalaista."

        Aivan vitun väärä kommentti. Massisarjassa nimenomaan Lexus on se tylsä vaihtoehto.


      • Osakemiljonääri
        Huonomaku kirjoitti:

        "Jos itse päädyn joskus massimieheksi ostan kyllä Lexuksen enkä mitään tylsää saksalaista."

        Aivan vitun väärä kommentti. Massisarjassa nimenomaan Lexus on se tylsä vaihtoehto.

        Lexus, varsinkin iso ja tehokas on auto joka erottuu myös todella rikkaiden asuinalueella jopa paljon Suomea vauraammissa maissa. Jossain vaiheessa tärkeintä ei ole enää se paljonko auto on maksanut uutena vaan se ettei niitä tule joka mutkassa vastaan. Muista erottuminen on eräs varakkaan ihmisen merkki.


    • toyota_sopii_kontulaan

      EI näy itäritsa Leksa Lexustakaan juuri arvoautoilla. Fiksut tietävät sen tulevan jaappanin ihmemaasta eivätkä halua heikentää imagoaan. Mersuja ja Bemareita pihat täynnä arvoalueilla

      • Köyhääääääääää

        Mikisi ei näy Jaguaaria, Porchea, Rolls&Roycea, Maybachia, Ferraria, Lamorghinia?


      • Ois upeata omistaa 27 toyotaa corollasta camryyn ja cressidasta hybrideihin


    • SelkeäLogiikka

      Ei pitäisi olla mikään uutinen. Näillä parhailla alueilla ei myöskään myydä suuria määriä Edam-juustoa, lauantaimakkaraa tai Saludoa.
      Syyt voi jokainen miettiä.

    • kyllänauratat

      Audi=Volkswagen=Kansanauto=Skoda=kommari itäkottero.
      Kyllä pitää yrittää todistella tuollaisilla tilastoilla joilla ei ole käytännössä edes käytetyn vessapaperin arvoa. USAssa jossa on oikeasti rikkaita, Lexus myy kaalliista merkeistä paremmin kun sakemannit.

      • OtaEnsinSelvää

        Höpö höpö. BMW ja MB myyvät USAssa enemmän kuin Lexus.


    • MOT

      Katso neuvoja viestiketjusta "autonvalinta-asiaa".

    • 43243

      Mikä mahtaa olla aloittajan motiivi tuon lehden listan postittamiseen Tojopalstalle. On elämässä vaikeaa niin että pitää hakea edes jotain vastakaikua?
      Ristiinpostasitko sen kaikille muillekin merkkipalstoille? No miksi et?

    • kyllänauratat

      Alottaja luulee jakavansa ihmiset ensimmäisen ja toisen luokan kansalaisiin automerkkien perusteella. Monacon ruhtinaspari matkusti häissään valkoisen avo-Lexuksen takapenkillä ja Lexus on Toyota. monacon ruhtinaskunta on ilmeisesti alottajan mukaan samaa Myllypuron Jakomäen ja Kontulan kanssa.

    • audijäbä90

      Katkeria vastauksia tojoteroilta. surkeilla vuokrakasarmien pihoilla näkyy tojoterojen kipot. Niitä ei arvoalueilla näy, vaan siellä näkyy erinomaisesti toimeentulevien ja varakkaiden premium-autoja.

      • FordkillsAudi

        Jätkä sä olet naurettava. Kehen sä luulet tekeväsi vaikutuksen tuollaisella lapsellisella lässytyksellä? Sun asenteesi on sellanen ettet todellakaan ole mikään tekijämies sillä he eivät jauha paskaa vaan ansaitsevat teoillaan arvostusta. Sä olet pelle ja that's it


      • Vihattu

        Poikani käy töissä ympäri eteläsuomen ja todennut että mitä hienompi auto(Ja premium autojen omistajana lähes poikkeuksetta on jokin rahoitusyhtiö)ja vielä lippalakki iässä,sen suurempi marisija.Työmaalle tullessa pitää kalut ottaa esiin kuorma-auton kontista,mut nää nousukkaat alkaa marista jos pikkasenkin on tien tukkona vaikka vois kiertää toisen kadun kautta.Maalle mentäessä monasti isäntä tulee pihalle vastaaan ja pistää heti työt seis,emäntä on tehny aamupalat valmiiksi,eihän töitä tehdä tyhjällä mahalla.Illalla monasti vielä sämpylät evääksi.Pihalla ei useinkaan seiso Bemaria tai Audia.Ittelläkin on vaan Tojotan maasturi,silläkin rahalla ois saanu hulppean ns.premium auton.Mutta hankin vaan VIHATUIMMAN auton mitä maa päällään kantaa.Ihmetyttää ihmisten viha Toyotaa kohtaan.


      • loksuloksu

        Suomi-oligarkkien mautonta käytöstä. Ruotsissa heitä ei laskettaisi edes pihanurmea likaamaan.


    • tojotalaatu

      Usa sitten köyhiä pullollaan mutta missäs sielä skoda?

      • mitäpaskallakueipeltoa

        SKODA=VOLKSWAGEN=AUDI= SURKEA ITÄRITSA KAALIKÄRRY NATSIVANKKURI JA STALININ PERSEENSURISTIN. Ei ne lännessä sellasia kaipaa.


    • Firman__Piikkiin

      Olisi tutkinut saman tien missä autot on firmojen ja missä omia

      • tähti_sammui

        Edellisessä työpaikassa tuli tutkittua... Siellä oli alkuun varsin sekalaista autokantaa, esim. useampi kpl Renaulteja, Citroenia yms. yms. yms. Mutta suunta oli selvä - autoja kun vaihdettiin uusiin, valinta osui melkein poikkeuksetta eurooppalaiseen. Audi A4 oli käsittämättömän suosittu ja sen perässä tuli sitten Skoda ja Golf eri variaatioina. Näiden lisäksi n. sadan auton joukkoon osui muutama BMW, Opel, yhä pari Citroenia, yksi mersu jne, muttei enää ainuttakaan uutta Renaultia tai japsia. Noo, siellä vanhemman kaluston joukossa oli kyllä japsit "hyvin" edustettuina; 1 mulkosilmäcorolla, 1 Almera, 1 Micra, 1 Varis. Siinä kaikki.

        Nämä siis omista autoista puhuttaessa. Keskijohdolla oli käytössä työsuhdeautot ja niitä "pääsi" valitsemaan tojolootan valikoimista -> käytössä oli puolentusinaa anjovista ja pari ravistinta. Mutta esim Nauriksia edelleen 0 kpl.

        Tiedä sitten, kuinka isossa roolissa nuo autot oli, mutta ao. työpaikassa rupesi ovi käymään tiuhaan tahtiin. En ollut ainoa lähtijä... Mitä ex työkavereihin/pomoihin on myöhemmin tullut törmättyä, niin autovalinnat ovat menneet näin
        - työsuhde RAV4 -> joku muu katumaasturi (KIA tms.)
        - työsuhde RAV4 -> Citroen C5 (oma?)
        - työsuhde-anjovis -> Opel Insignia

        Sama on kyllä havaittavissa asuinalueiden parkkipaikoillakin. Asun itse uudiskohteessa = ei täällä montaa japsilootaa parkkipaikalla ole. Jos niitä haluaa nähdä, pitää mennä jonnekin vuokraslummeihin, missä autokanta on viime vuosituhannelta. Kuten tojon moottoritekniikka edelleen...


      • Toyota-palstan
        tähti_sammui kirjoitti:

        Edellisessä työpaikassa tuli tutkittua... Siellä oli alkuun varsin sekalaista autokantaa, esim. useampi kpl Renaulteja, Citroenia yms. yms. yms. Mutta suunta oli selvä - autoja kun vaihdettiin uusiin, valinta osui melkein poikkeuksetta eurooppalaiseen. Audi A4 oli käsittämättömän suosittu ja sen perässä tuli sitten Skoda ja Golf eri variaatioina. Näiden lisäksi n. sadan auton joukkoon osui muutama BMW, Opel, yhä pari Citroenia, yksi mersu jne, muttei enää ainuttakaan uutta Renaultia tai japsia. Noo, siellä vanhemman kaluston joukossa oli kyllä japsit "hyvin" edustettuina; 1 mulkosilmäcorolla, 1 Almera, 1 Micra, 1 Varis. Siinä kaikki.

        Nämä siis omista autoista puhuttaessa. Keskijohdolla oli käytössä työsuhdeautot ja niitä "pääsi" valitsemaan tojolootan valikoimista -> käytössä oli puolentusinaa anjovista ja pari ravistinta. Mutta esim Nauriksia edelleen 0 kpl.

        Tiedä sitten, kuinka isossa roolissa nuo autot oli, mutta ao. työpaikassa rupesi ovi käymään tiuhaan tahtiin. En ollut ainoa lähtijä... Mitä ex työkavereihin/pomoihin on myöhemmin tullut törmättyä, niin autovalinnat ovat menneet näin
        - työsuhde RAV4 -> joku muu katumaasturi (KIA tms.)
        - työsuhde RAV4 -> Citroen C5 (oma?)
        - työsuhde-anjovis -> Opel Insignia

        Sama on kyllä havaittavissa asuinalueiden parkkipaikoillakin. Asun itse uudiskohteessa = ei täällä montaa japsilootaa parkkipaikalla ole. Jos niitä haluaa nähdä, pitää mennä jonnekin vuokraslummeihin, missä autokanta on viime vuosituhannelta. Kuten tojon moottoritekniikka edelleen...

        trollipojun kommentti tämäkin, nyt sivupersoonansa nimissä. Nämä tunnistaa heti kun kohdalle sattuu. Ovat nimittäin niin noloja selvityksiä ettei noihin täyspäinen sorru.


    • Nippondensos

      Ahah, vai niin. No hyvä kun tiedotit tuosta asiasta. Minun liikumisseen Toyotalla se ei vaikuta. Sinut on vissiin pantu alulle Simcassa.

    • Reinott

      Kyl täytyy sanoo, jotta jos ihimsellä ei oo muuta tekemistä, ku tutkia jottai "automerkkiä", ni vähis o eväät.

      • tikueitaku

        naulan kantaan.


    • stadinbisnesmiehet

      Toyota-enemmistö = asuminen surkealla slummialueella = köyhyys
      Saksalaiset Premium-merkit = asuminen arvostetuimmilla ja kalleimmilla alueilla = varakkuus

      Sitten tojotero kyykkii duunihaalareissa duunariosastolla vuorotöissä sillä aikaa kun premium-porukka (yrityksen omistajat ja johtajat) hörppii iltapäiväteetä Kaivopuistossa tai Eirassa ihastellen uutta Bmw:tä pihallaan.

    • Laadun_ystävä

      Eiväthän varakkaat osta Kaukoidän rihkamaa.

      • Suomionköyhä

        Bill Gatesilla on Lexus LS460HS, Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso omistaa uuden Honda NSXn. David Hasselhoffilla löytyy Nissan GTR. Nuo kaverit on sen verran äveriäitä, että Suomen vaurain asuinalue on niille joku kälynen slummi.
        Suomessahan ollaan kaikessa aikalailla jälkijunassa ja muutenkin jälkeenjääneitä, sen takia luullaan että saksalaisauto on ainoa vaurauden ja laadun tae. Sitäpaitsi, näiden palstojen uhoajilla on lähes kaikilla todennäköisesti pelkkä tuulen pieksemä takamus, eikä tilillä kun muutama huntti työttömyyskorvauksia.


      • sdghhjkj

        Aikalailla jälkeenjääneitä joo Suomessa kun suurin osa autoista on jotain Toyotaa ja Skoodaa.


      • Toyota-palstan
        Suomionköyhä kirjoitti:

        Bill Gatesilla on Lexus LS460HS, Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso omistaa uuden Honda NSXn. David Hasselhoffilla löytyy Nissan GTR. Nuo kaverit on sen verran äveriäitä, että Suomen vaurain asuinalue on niille joku kälynen slummi.
        Suomessahan ollaan kaikessa aikalailla jälkijunassa ja muutenkin jälkeenjääneitä, sen takia luullaan että saksalaisauto on ainoa vaurauden ja laadun tae. Sitäpaitsi, näiden palstojen uhoajilla on lähes kaikilla todennäköisesti pelkkä tuulen pieksemä takamus, eikä tilillä kun muutama huntti työttömyyskorvauksia.

        trollipojulla on kuule Helkama Raisu joten elä yritä. Yh-äipän osamaksulla ja sosiaalisektorin tuella ostama kiivas ja kiukkuinen, julma ja hirmuinen.


    • merkille_pannut

      Makkaratehtaan duunarien parkissa näkee paljon Toyotia. Johtoportaan parkissa on sitten parempia merkkejä, Skodaa, Volkkaria, Volvoa ym.

      • Parempi

        Naapuri sai juuri uuden pikku Golfin(parempi merkki) jollakin turbolla vahvistettuna.Tavallisen näköinen,ei erotu massasta.Naisystävälläni on Volvo 50 2.4 aut 09(parempi merkki)aj.62tkm.Itellä on se surkea rotisko Rav 4/14/bensa cvt.Kulkupelinä kaikilla päästään eteenpäin ja takas.Käytännön autona Ravi on ylivoimainen näihin toisiin verrattuna.Kyytiin nousu,näkyvyys ulos,tilat.Ja hidastetöyssyistä pääsee helposti yli.Ja lopuksi stop and go autot pitäisi kieltää kaupungeissa.Aiheuttavat vain ruuhkia.Älytön systeemi


    • etteet

      Mutta tuo jutussa haastateltu Espoolainen herrasmies ajaakin Jaguarilla joka on edelleen hieno katsoa ja varmaan ajaakin vaikka jo 15 vuotta vanha. Toista se on muilla merkeillä:
      Premiumluokassa kun ikää on viisitoista vuotta niin yleisimmät premiumit eli nämä saksalaiset ovat jo rumaa massatavaraa ja pilalle tuunattuja rusinoita

      • jjjjjjggggggggrrr

        Jaguarin omistaa intialainen TATA ja dieselmoottorit siihen japanilainen Mitsubishi motors.


      • etteet

        kateus taas nousi tojoterolla pinnalle. Ei ole ikinä tainnut edes istua Jaguarin kyydissä, eikä todellakaan ole päästetty ajamaan. Tojotero vain tuhoaisi hienon brittiauton huolimattomalla ajotyylillään johonkin lyhtypylvääseen. Jaguarin omistaa kyllä TATA ja se on tehnyt vain hyvää merkin tuotekehitykselle ja laadulle (J.D. Power's tutkimukset joissa pudotti Lexuksen kärjestä). Mistubishi ei valmista dieselkoneita Jaguarille, vaan ne tehdään Wolverhamptonissa Englannissa. Siinä sinulle faktoja, tojotauuno.


      • syökakkia

        Helvetin vajakki, mulla ei edes ole Toyotaa, sitä paisti ne Jaggen dieselit tekee Mitsu halusit tai et.


      • etteet

        menes nyt nöpönenä nukkumaan ja ehkä unissasi pääset ajamaan Jaguarin kaltaisella laatuautolla, vaikka se ei todellisessa maailmassa ole mahdollista.


      • Leasing
        etteet kirjoitti:

        menes nyt nöpönenä nukkumaan ja ehkä unissasi pääset ajamaan Jaguarin kaltaisella laatuautolla, vaikka se ei todellisessa maailmassa ole mahdollista.

        En pidä kulosaarta kokonaisuudessaan 'arvoalueena', vaikka lähetystöjen pihoilla onkin hienoja autoja. Ketjussa haukuttujen lähiöiden postinumeroihin mahtuu myös omakotitaloalueita, joiden pihoilla on ihan samoja autoja kuin kulosaaressa.


    • Aslakkina

      Mersut ja Audit sopivatkin paremmin sinne Kehäkolmosen sisäpuolelle, ovatpahan korjaamopalvelut lähellä. Täällä pohjosessa ei muita autoja näe kun Tojotia ja nekin ovat Hiaceja.

      • hitsaushuoltoa

        Niin, afrikassakin noita 80-luvun tekniikan ihmeitä suositaan, kun paikalliset kyläsepät ovat tottuneet niitä rassaamaan.

        Tosin joissain maissa taitaa pösö olla edelleen suosiossa. Täsmälleen samasta syystä eli paikalliset nyrkkipajat ovat tottuneet sitä korjaamaan.

        Harjoitusta saanee molempien vaihtoehtojen kanssa riittävästi. Taitaa sullakin olla omat hitsivehkeet yms. tojolootan omistajan perusvälttämättömyydet tallisssa?


      • parastahalutaan
        hitsaushuoltoa kirjoitti:

        Niin, afrikassakin noita 80-luvun tekniikan ihmeitä suositaan, kun paikalliset kyläsepät ovat tottuneet niitä rassaamaan.

        Tosin joissain maissa taitaa pösö olla edelleen suosiossa. Täsmälleen samasta syystä eli paikalliset nyrkkipajat ovat tottuneet sitä korjaamaan.

        Harjoitusta saanee molempien vaihtoehtojen kanssa riittävästi. Taitaa sullakin olla omat hitsivehkeet yms. tojolootan omistajan perusvälttämättömyydet tallisssa?

        Miksi eivät "totu" vikavaageneita rassaamaan,vai eivätkö halua moista
        murheenalhoa raastamaan hermojaan?


      • Haisu_on_hyvä

        sillä kuljettaa muksut, muijat, mummot ja salakaadetut hirvet.


      • nykyajan_lada
        parastahalutaan kirjoitti:

        Miksi eivät "totu" vikavaageneita rassaamaan,vai eivätkö halua moista
        murheenalhoa raastamaan hermojaan?

        Jostain syystä näitä johjon ruostekasoja on sinne aikanaan dumpattu ja niillä mennään. Tai sitten niillä pösöillä. Aikansa se ottaa merkin vaihto. Meillä tohjoa ei enää näe parempien ihmisten alueilla, vaikka vuokraslummien parkkipaikoilla ja hiljaista kuolemaa tekevissä maaseutupitäjissä se vielä on "kova sana". 2025 lienee maailma eri näköinen näilläkin alueilla.

        Vrt. taannoin samat tyypit vannoi ladan nimeen....


    • Julli2

      Koska vähempiosaisilla ei ole vara ostaa skeidaa, vaan toimiva ja luotettava auto.

    • Ärvöalue

      Ai, arvoalueilla. Mitä luulet arvoalueilla tarkottavan? Mitä siellä tehdään, arvoalueilla? Onko siellä jotain parempia Suomalaisia siellä arvoalueilla? Onko siellä semmosia ihmisiä jotka istuu siellä arvoasunnoissaan näpräämässä nettiä päivät pitkät, vai mitä siellä tehhään? Saako siellä arvoalueilla tehä moottorisahalla esim. karhuveistoksia tai ukon ottamassa ryyppyjä. Mitä siellä sisällä hienoissa taloissa oikein puuhataan? Pitäsköhän laittaa tutkimusta liikkeelle.

      • tojoterolleExit

        Valitettavasti niihin piireihin sinulla ei tule ikinä olemaan pääsyä, joten jatka ihmettelemeistä ikuisuuteen asti.


    • Ei_ikinä_tojoa

      Tojoa näkee paljon kaupungin vuokrakasarmien pihassa.

      • tojotalaatu

        Köyhät ja pienituloiset tarvii luotettavan ja vähävikaisen.
        Ei vähällä rahalla esim VW konsernin autoja pidetä kunnossa.


    • Hendriksson

      Arvoalueelle ei edes pizzaa saa tuoda tojonromulla, johan siinä menee ruokahalutkin, jos pizza on tojossa lojunut.

      • TottaTuriset

        Näinhän se on.


      • ole.sitten

        nälissäsi.


    • tutkimusonvääristynyttä

      Sillä ajaa kyllä monet insinöörit duunarit ja melkeen minkä ammattikunnan edustajat hyvänsä joilla on hyvä ja terve itsetunto ja joilla ei ole tarpeen esitellä sekä näyttää naapurille santander rahoituksella hankittua tai työpaikan työsuhde edulla hankittua kallista saksalaista tai ruotsalaista mukamas preemiumia.

      • EiUskovainen

        Toyotaa näkee vain makkaratehtaan duunarien parkkipaikoilla ja kaupungin kerrostalojen pihassa.

        Tojouskonnon mukaan tutkimus on vääristynyt jos se ei ole mieleinen.


      • Dasdiesel
        EiUskovainen kirjoitti:

        Toyotaa näkee vain makkaratehtaan duunarien parkkipaikoilla ja kaupungin kerrostalojen pihassa.

        Tojouskonnon mukaan tutkimus on vääristynyt jos se ei ole mieleinen.

        Makkara on hyvää! Kiva että Suomen "toivoilla" on tällainen purkautumispaikka.


      • Niin_Volkswagenin
        EiUskovainen kirjoitti:

        Toyotaa näkee vain makkaratehtaan duunarien parkkipaikoilla ja kaupungin kerrostalojen pihassa.

        Tojouskonnon mukaan tutkimus on vääristynyt jos se ei ole mieleinen.

        makkaratehtaan parkissa ehkä. Ovat oppineet että töihin pitää päästä ajoissa ja ilman ongelmia.


    • Oikeaatietoa

      Leike Helsingin Sanomista:

      "Trafin mukaan pääkaupunkiseudulla runsaslukuisimmat automerkit ovat Volkswagen (noin 50 000 kappaletta), Toyota (noin 45 000 kappaletta), Volvo (noin 32 000 kappaletta) ja Ford (noin 30 000 kappaletta). Näitä automerkkejä löytyi runsaasti kaikilta alueilta, ja ne myös usein nousivat alueidensa suosituimmiksi merkeiksi."

      Pian tuo Volkswagen tuosta tipahtaa pois ja häviää Suomen teiltä yhtä nopeasti kuin Saabitkin.

      • ParasTieto

        Ei se Volkswagen mihinkään häviä. Toyotan myynti on sen sijaan pudonnut Suomessa 38 % muutamassa vuodessa. Ja putoaa edelleen kun ikääntyvä väestö luopuu ajokortistaan. Nuoremmat menestyvät eivät koske Tojoon pitkällä kepilläkään.


    • tässätotuus

      Toyota tekee luotettavia arkeen sopivia autoja työväestölle ja armeijalle.

    • Verso.S

      Persaukisten merkki !

      • 3323123

        Autoko on varakkuuden merkki? Kuka voi olla noin idiootti.


      • Tojo.jää.kauppaan
        3323123 kirjoitti:

        Autoko on varakkuuden merkki? Kuka voi olla noin idiootti.

        Hyvätuloiset ostavat kalliita merkkejä.


    • tojon.alueita

      Kontula, Jakomäki, Mellunmäki, huh huh...

      • fdfdfdfdfdfd

        Tojohan on persaukisten merkki!


      • kjshsjla

        Niin on.


      • se.on.jos

        Premium skeida kelpaa ja on rahaa maksaa siitä. VAG ja China= Vagina.


      • Tehdas_Kiinassa
        se.on.jos kirjoitti:

        Premium skeida kelpaa ja on rahaa maksaa siitä. VAG ja China= Vagina.

        nostaa väistämättä Volkswagenin laatua. Ehkä konsernilla on sittenkin toivoa paremmasta.


      • oletko.tosissasi
        Tehdas_Kiinassa kirjoitti:

        nostaa väistämättä Volkswagenin laatua. Ehkä konsernilla on sittenkin toivoa paremmasta.

        Vai että kiinan "laatu". Mitä se on? Muutakuin lähinnä kertakäyttöistä.


    • totuus.on

      Rikkailla on varaa Premium kuraan. Köyhillä ja keskituloisilla ei muuta kuin kestävään laatuun. Rikkaille voi myydä minkä tahansa kakun jos se vaan on tarpeeksi kaunis päältä. Vähän kiinalaista kimalletta pinnassa ja silleen.

    • premiumautoilija

      Arvoalueilla ostetaankin hyviä merkkejä.

      • arvoalueella.asuva

        Nimenomaan. Mikään aasialainen halppis itälintan olemuksineen ei kelpaa.


    • varonaapuriaVW

      Rikkaat korjaa audiaan omilla rahoilla häpeän vuoksi

      • Hetkonen-

        Rikkaat ajaa Audilla? Haloo?


      • arvojärjestys

        Niinhän he tekevät. Tai Volvoilla, Mersuilla, Volkkareilla ja Bemareilla.


    • köyhien.auto

      Pohjois-Karjalassa näkee.

    • arvoalueella.asuva

      Ei näy Tojoja täälläkään.

    • VWöljytuhoskodaudi
    • Vaihtaa.autoon

      Olisi tuon tiennyt tutkimattakin.

    • Anonyymi

      Kyllä omat kokemukset kertovat ihan samaa.

    • Anonyymi

      TUO ON SEITSEMÄN VUOTTA VANHA JUTTU.

      Tänä päivänä pääkaupunkiseudulla on ainosataan Toyotia.

      • Anonyymi

        Toyotia on vain Jakomäessä ym. tutkitusti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toyotia on vain Jakomäessä ym. tutkitusti.

        Samoin Nissaneita.


    • Anonyymi

      Toyotan omistajat ovat fiksuja.

    • Anonyymi

      En trollaa, kun sanon, että tällä omakotialueella missä asun ei ole ainuttakaan Toyotaa. Teslaa, Porchea, Polestaria, Mercedeziä, Volkswagenia ja jopa yksi Skoda on. Lexus oli vuosi sitten, mutta se vaihtui Teslaan.

      • Anonyymi

        No ei varmasti ole ainoatakaan Toyotaa.


    • Anonyymi

      Miksi tämä asia on tärkeä?

      Enkö vain saa ostaa autoa omiin tarpeisiin. pitääkö vielä käydä ajelemassa ympäri alueita ja ostaa sen mukaan auto?

      MIKSI?

      • Anonyymi

        Minä ainaki ostin skoodan ja ajelen punaisessa Kemissä ylpeästi.


    • Anonyymi

      On Helsingissä Toyotia, Jakomäessä, Mellunmäessä ja Itäkeskuksessa.

    • Anonyymi

      Fillaroin Kulosaaressa pitkästä aikaa taannoin ja miltei kaikki automerkit siellä oli saksalaisia. Mustikkamaan parkkipaikalla oli turistien japseja ja korealaisia.

      • Anonyymi

        Kyllä se näin on aina ollut.


    • Anonyymi

      Itäkeskuksessa on Toyota-liikekin.

    • Anonyymi

      Toyota on yleisin ja kestävin automerkki Suomessa ja maailmassa eli niitä löytyy kaikkialta, ajamalla se ei lopu milloinkaan

    • Anonyymi

      Kukapa hyvätuloinen ostaisi Tojotaa, joka ei lähde edes talvella käyntiin ja jos lähteekin niin pukkaa jäähdytinnesteet pakoputkeen! Ruostuukin pahoin!

    • Anonyymi

      Niin ei tietenkään arvoalueilla, mutta Kontulassa, Mellunmäessä ja Jakomäessä on paljon Toyotia.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eipä tietenkään arvoalueilla näy halpista itäritsa Toyotaa.

    • Anonyymi

      Arvoalueiden vakioauto on Toyota.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe