KAHVIPIRTTI 103 / 2015

Niinpä taas uuden pirtin aloitus, vieläkin vaan, vaikka kaikenlaista hankaluutta on ollutkin;)
Uudistua on koettu ja ongelmia on ollut, jaksetaan uskoa, että ne poistuvat ja viestittely taas alkaa luistaa.
Enpä nyt mitään mullistuksia teekään pirtin suhteen, jos sitten pääsiäisen alla taas vähän paremmin siistin.
Kukat kuitenkin vaihdan pöytiin ja keltaiset kevät esikot väriä antakoon ja kahvin kyytipojaksi piirakka vadin pöytään laitan, munavoin kanssa, aamusta se tankkaus hyvin tarpeellinen.
Päivä on jatkunut jo melkoisesti, kuuden aikaan näin lehden lukea ilman valoja, nyt tähän aikaan täysi päivä.
Yöllä on satanut ohuen kerroksen lunta, lämmön puolella ollaan, että lyhyt aikainen puhtaus varmaan on.
Oikein tarkkaan kun katson sataa pienesti, räntää kai on, ainakin taivas harmaa, mutta saattaa se aurinko esiin tulla, ainakin joskus niin käy.
Katselin Tuubi ohjelmaa eilen ja kyllä se melkoisen tyhmältä tuntui, onko syy siinä, että näitä tämän tyylisiä niin paljon esitetään.
Valmiiksi naurettuja, minua se häiritsee ja se että ylinäyttelevät kaikki.
Olen kyllä huomannut jo kauan, että minuun ei enää tuon tyyppinen pure, mikä sitten olisikaan ohjelma, josta voisin sanoa, että tykkään.
Joskus sattuu kuitenkin mieleistäkin ja kun siinä käsillä näpräilen, puikkoja kilisytän, tulee ne huonommatkin katsottua.
Tänään tulevat uudet asukkaat tutustumaan tuohon uudistaloon, varmasti iloisin mielin uuteen kotiin astuvat.
Onnistuuko kotiutuminen kaikille se aika näyttää, varmaan omakoti talosta tuleville voi vähän oudolta tuntua.
Kadun äänet kuuluvat, hiljaisuuteen tottuneelle voi joku uneton yö tulla, minä en kyllä häiriinny, mutta aina olen kerrostalossa ja kadun lähellä asunutkin.
Kaikkeen ihminen sopeutuu, pakkohan se on, kun luopumaan joutuu entisistä.
Tänään taas niitä kisoja näytetään, sieltä muorin maisemissakin kisat käynnissä ja niitä voi töllöttää.
Nyt jätän puhtaan päiväkirjan pöydälle, siihen vaan viestejä laittamaan, ja niin taas pirtin uusi elo voi alkaa.
Tervetuloa kaikki joille pirttiin kirjoittelu maistuu, vilkasta päivää toivon tällekin saralle;)
Voikaa hyvin.

Kyllä tämä tupla kirjautuminen alkaa ärsyttää,,,,,mutta ei saisi kiihtyä, ihminen malta veren paineen nousu;)

213

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anlis1

      Kiitos Skillanille kutsusta saapua uuteen Pirttiin.
      Täälläpä on taas niin viihtyisää, niinkuin Pirteissä yleensä, vanhoissa sekä uusissa.
      Kevät tekee tuloaan, pöytäliinoista ja kukista huomaa, kaunista keltaista ja vihreää.
      Jatketaan mukavaa arkipäiväistä jutusteluamme, tytöt sekä pojat!

    • Huomasin aamulla uuden Pirtin ja piirakat munavoilla! Olen syönyt Lidlin piirakoita kauan ja nyt teki mieli sämpylöitä, joten mistä se energia tuli, mutta äkkiä vettä, öljyä, suolaa, jauhoja ja hiivaa sekoitin.

      Mutta, voi pahuksen´pahus! Olin ajatellut tekeväni seuraavat sämpylät piimään ja sitä olisi ollut, ..kerrankin.

      Onko teistä kukaan kokeillut sämpylöitä piimään? Letuista ainakin tulee maukkaita, tai sitten hapankermaa.

      Pilvistä on täällä, mutta huomiseksi on luvassa aurinkoa. Ensimmäiset siemenet on jo itämässä, vaikka viime keväänä päätin, että ei enää koskaan. Näin se mieli muuttuu.

      • Piti vielä lisäämäni, että kasvatatteko spakettikurpitsaa? Aion tilata (siemenkauppa) siemenet, koska toissa`kesänä ne onnistui hyvin. Täältä en ole löytänyt siemeniä, mutta aikaisin torilla on taimia myytävänä.

        Varmaan silloin kirjoitinkin niistä, koska ihastuin iki´hyväksi niihin. Sen sisus on kuin spakettia. Kypsennän sen uunissa, siis ensin toisesta päästä auki, siemenkodat pois, joukkoon voita ja homejuustoa! Nam!

        Ensimmäiset maistiaiset sain jo Espoon aikoihin silloisesta työpaikastani.


      • Löytihän se pirtti kun oikein selasi;)

        Niin on ollut märkäpäivä taas.

        Ei nuo kisatkaan inspiroi.
        kyllähän sieltä melua kuuluu jos sattuu ulkona olemaa,tänne sisälle ei ainakaan häiriöksi ole ollut.

        Vettä,rätää roiskinut. klo20 pitäisi ilotulitus alkaa,mutta ei huvita mennä tuonne taka partsulle,sieltä näkisi kyllä.

        Onhan noita tulituksia nähty jo tähän ikään;))

        Voikaa hyvin
        näkyillään...


      • Ei oikein suomalaisten päivä tänään. Kaisa epäonnistui, samoin Lahden kisoissa varsinkin Ahonen pisti pipariksi. Ei tietenkään tahallaan ,varmaan parhaansa yritti .Joukkuemäessä yksikin epäonnistuminen on ratkaisevaa. Mutta tulipahan katsottua. Ulkona työntää räntää ettei sinnekään sekaan sovi mennä. Joutaa vaikka kisoja tuijottamaan.
        Pirtti taas uudessa loistossaan, näkyvällä paikalla. Taidan ottaa munavoipiirakoita vaikka onkin jo ilta- siinäpä hyä iltapala. Sitten vatsan viereen on hyvä asettua oottelemaan uutta päivää.
        Itse en ole mikään viherpeukalo. Laittelen mökillä maahan kasvamaan minkä laitan ,kaikenlaista syötävää. En viitsi vehdata multapurkkien kanssa sisällä ja asustella niiden kanssa samoissa tiloissa ja juoksutella niitä paikasta toiseen. Niin laiskaksi olen tullut (tai aina ollut)). Mutta arvostan heitä ja kaikki kunnia niille jotka jaksavat niin tehdä. Ja nauttivat siitä.
        Mieluummin suuntaan energiani kokonaan muualle. Kesäisin se on kivaa ulko-oloissa ja tiloissa. Silloin kyllä kasvatan kaikkea mahdolista kuten sanoin.

        Huomenna vietetään naisten päivää. Joten Hyvää sellaista päivää meille kaikille naisille.
        Siinä sivussa toivotaan miehillekin mukavaa ja onnistunutta päivää naistenpäivänä !

        Heippa !


      • omituista

        Huomenta vaan sanon, taas sain kaikkea yrittää, mikään ei kelvannut, lopulta hävisi koko viesti, en jaksa uusia, hyvää naisten päivää kaikille, Skillan


      • Myös sinulle Skillan. OIkein hyvää naistenpäivää ! Itseäsi lainaten; jaksetaan ja yritetään: kyllä kaikki lutviutuu ajan kanssa ! Pimeästä ja räntäsateesta huolimatta pidetään mieli korkealla.


      • Iloista naistenpäivää Kahvipirttiin!
        Skillan ja Merikukka ovat olleet tavallista lyhytsanaisempia, niin laitan tämän oman viestini täydentämään sitä, varmaan teksti sopii heillekin kuten meille kaikille.

        " Naisasiaa : ;)
        NAISTEN HOMMAT
        Äiti ja isä istuivat katselemassa televisiota.
        Äiti sanoi: 'Minua väsyttää ja alkaa olla myöhä. Taidan lähteä nukkumaan'.
        Hän käveli keittiöön, heitti ohimennen pari tuolille jätettyä vaatetta pesukoneeseen, silitti yhden paidan ja ompeli irronneen napin. Hän teki muutaman voileivän valmiiksi aamua varten, otti pakastimesta sulamaan lihaa seuraavan päivän päivälliseen, tarkisti onko aamiaismuroja riittävästi ja täytti sokeriastian. Hän keräsi pöydälle jätetyn pelin palat laatikkoon, kattoi pöytään lusikat ja mukit aamiaista varten ja latasi kahvinkeittimen valmiiksi. Sitten hän laittoi keittiön puhelimen lataukseen ja pani puhelinmuistion oikealle paikalleen. Hän kasteli kukat, tyhjensi roskakorin ja ripusti pari pyyhettä kuivumaan.
        Hän haukotteli, venytteli ja suuntasi makuuhuoneeseen päin pysähtyen eteisen pöydän ääreen, jossa hän kirjoitti lapun opettajalle ja jätti rahaa retkeä varten sekä nosti tuolin alle pudonneen tehtäväkirjan pöydälle. Hän kirjoitti syntymäpäiväonnittelut perhetutulle, liimasi postimerkin ja sulki kuoren, kirjoitti kauppalapun ja laittoi molemmat käsilaukkuunsa.
        Kylpyhuoneessa hän puhdisti kasvonsa 3-in-1-puhdistusmaidolla, levitti yövoidetta ja harjasi hampaansa ja viilasi kyntensä. Isä huusi olohuoneesta: 'Eikö sinun pitänyt mennä nukkumaan?'
        'Olen menossa', hän vastasi, vaihtoi veden koirankuppiin, nosti kissan ulos, tarkasti että ovet olivat lukossa ja pihavalo syttyi. Hän kurkisti vielä lasten huoneisiin, sammutti yölamput, stereot, cd-soittimen ja television, ripusti lattialta nostamansa paidan naulakkoon ja keräsi likaiset sukat, sekä kävi lyhyen keskustelun yhden lapsen kanssa, joka vielä valvoi koulutehtäviään tehden.
        Makuuhuoneessa hän laittoi herätyskellon soimaan, otti esiin seuraavan päivän vaatteensa, oikaisi kenkätelineen ja lisäsi kuuden tärkeimmän tehtävän luetteloonsa kolme asiaa. Hän kävi makuulle ja lausui iltarukouksensa.
        Samoihin aikoihin isä sammutti television, sanoi - ei erityisesti kenellekään sanojaan osoittaen - menevänsä nukkumaan. Ja meni.
        Mitäs kummallista tässä nyt oli?
        Oletko koskaan ihmetellyt miksi naiset elävät miehiä kauemmin?
        Emmehän ME ehdi kuolla aikaisemmin kun on niin paljon tekemistä! "
        Hyvää naistenpäivää! :)


      • Tuossa lainaamassani tekstissä on annettu hommien valua illaksi, sellaista ruuhkautumista yritän aina varoa, ja siksi teen aina tarvittavat työt ajoissa.

        Kun on hyvissä ajoin keittiö valmiina seuraavaan aamuun,
        iltapesut tehty ja puettu yöpuku päälle, niin sitten on hyvä rentoutua
        ja viettää mukavaa iltaa.


    • Huomenta.

      Sataa sataa lotisee......

      En muista enempää.
      mittarissa 3c.

      Tiedättekö mitkä on PÄIVÄMÄT ?
      Minäpä kerron;Lähimmäis palvelu järjetää sellaiset.Toisilla on iltamat,mutta kun me ei niihin päästä,tai ei halut niin meille järjestetään Päivämät.
      On se tämä suomen kieli rikasta;)))))

      Näkyillään...

    • Naisille hyvää päivää! Ja toisille vähintäin sitä tavallista päivää.

      Kyllähän nämä lähetykset ajan kanssa ainakin joskus lutviutuu. Tulee vain mieleen, että testataanko näillä ongelmilla kirjoitushaluja. Jos oikein kovasti mieli tekee viestejä lähetellä, niin sitähän mennään sen kuuluisan "harmaan kivenkin" lävitse. Eipä se aina niin mene. Joskus yllättää kyllästyminenkin.
      Urheilua on tänäänkin runsaasti ohjelmassa. En enää kaikkia töllötä, vaan käytän valikointia. Liika on liikaa. Katsellaan...kuka mitäkin ja vaikka ajankulua.

    • Mukavaa naistenpäivää Pirttiin nro 103. Olen tarkkana jotta saan tämän viestin perille. Siis ensin kirjautuminen eikä yhtään ylimääräistä klikkausta missään välissä.
      Miten minun pitäisi naistenpäivää juhlistaa, enpä keksi. Odotan sitä meteorologi Matti Huutosen lupaamaa auringon esiin tuloa ja sitä kymmenen asteen ulkolämpötilaa. Silloin viimeistään nokkani ulos työnnän ja lähden kiertämään tuon kuntoradan. Ei näy metsässä lumen nokarettakaan, joten varmasti ladun pohjakint ovat sieltä sulaneet.
      Piti oikein seinäkalenterin sivua kääntää ja kurkistaa koskas pääsiäinen on. Siinähän se huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Pitäiskös kevätsiivousta aloitella, sano.
      Kolmen viikon kuluttua taas kellot kesäaikaan siirretään, en tykkää. jostain luin että voitaisi siirtyä länsi-Euroopan aikavyöhykkeeseen. En ole perehtynyt siihen miten se systeemin muuttaisi. Joku varmaan tietävämpi voisi minullekin sen kertoa.
      Nytpä tallennan tämän varmuuden vuoksi ja siirryn lähetysvaiheeseen. Heippa.

    • Ramoona_

      Päivämät kuulostaa kivalta, päivällä on virkeämpi juhlimaan ja saattaa saada päivänpaisteen bonuksena . Naistenpäivää ei meillä ole kotona juurikaan noteerattu, jokaviikonloppuista kukkakimppua lukuunottamatta. Muutama sähköinen viesti on tullut - nekin siskoilta ja entisiltä kollegoilta. Työpaikalle me naiset järjestimme ylensä kunnon nyyttikekkerit, miesten huomiona saimme laulutervehdyksen ja kukin yhden ruusun.

      Tämä joulunjälkeinen aika on mennyt talven odotteluun, mutta kun ei aikanaan tullut, pysyköön poissa , katseet kevääseen päin ! Minusta olisi hyvä, kun pysyttäisiin koko vuosi normaaliajassa eli talviajassa. Energian säästöllä ja valoisan ajan hyötykäytöllä sitä perusteltiin, mutta monenlaista sekaannusta se enemmänkin aiheuttaa. Suomihan kuuluu Itä-Euroopan aikavyöhykkeeseen, olemme yhtä itäinen maa sijainniltamme kuin esimerkiksi Puola. On erikseen Keski-Euroopan ja Länsi-Euroopan aika. Vastaako Suomen kesäaika Keski-Euroopan normaaliaikaa ? Keväällä ja kesällä Suomessa on joka tapauksessa runsaasti valoa aamusta ja illasta, mitä tuolla muutoksella tavoiteltaisiin ?

      Eipä näy luvattua aurinkoa täälläkään, suhjuisen harmaata ja kosteaa on, muutama likainen lumikasa siellä, minne lumia on kasattu. Päiväkahvilla on helppo herkku : rahkakermavaahdolla ja marjoilla täytetty kääretorttu. Täytettä tulee helposti liikaa, sitä vaan koristeeksi viipaleiden päällekin. Rahkaa muutenkin aina mainostan ja käytän paljon, me naisetkin tarvitaan paljon proteiinia. ( Sain muuten neljän kilon kahvakuulan, kohta on tällä mummolla "papua" :)

      http://birgitmummu.vikki.fi/Runous/Naistenpaiva/Bodymassage.htm

    • Hyvää Naistenpäivää, pirtin ja muillekkin naisille.
      Kyllä tässä näkee kun lukee, että meitä on monta kun ei tykkää tästä ylläpidon huolehtimisesta, kaikki menee päin prinkkalaa.
      Sumuinen ja pilvinen päivä, mutta aika lämmin kuitenkin, 6 astetta lämpimän puolella. Kilpailuja on tullut seurattua, hyvin ainakin Jauhojärvi hiihti, ja pari likkaa pääsi kymmenen parhaan joukkoon.
      Ampumahiihdossa ei tänäänkään kukaan pärjää Mäkäräinen jäi liikaa eilisellä pikamatkalla. Huomenna on päivä uusi. Yrittäkää pärjätä ylläpidon kanssa toivoo Late.

    • hurskainen

      Tihkusateinenkin päivä sulattaa tehokkaasti loppuja jäätiköitä meidänkin leveysasteilla. Vuorokaudessa jäitä ja loppulumia on huvennut vaikka lämpöä ei monta astetta.
      Hyvin pitää meikäläisen pukeutua, jos aikoo pihalla jotain verkkaiseen tahtiin tupsia. Jäisestä maasta henkii kylmää.
      Tuolla joku palstan naisista epäili vanhojen omenamehujen kuntoa kellarissani. Hain pari kyljelleen ladottua pulloa siitä 90 pullon pinosta.
      Hiukan outo maku niissä. Tarra kertoi mehun olevan vuodelta 2009. Pullollisen nautittuani olo kävi mukavaksi. 62 kiloiselle papparalle aineessa enemmän tehoa kuin keppana pullossa.
      Hipheijaa vaan...tästä se varsinainen kevät alkaa.

    • marja-liiisa

      Tänne ei kuulu muuta kuin surua, surua, ja surua!

      • hurskainen

        No. Marja-liisa. Onko omaisen lähdönpaikka tapahtunut vai tuloillaan. Itselläkin jo 3½ vuotta tässä ilmapiirissä. Olen vienyt jo vaimon vaatteet jätekeskukseen, kirppariin j UFF- keräykseen.
        Hyviä puolia siinä, ettei kuolema omalla kohdalla pelota. Otan sitä jopa päivittäin aktiivisesti vastaan.
        Jaksan kuitenkin latautua vielä vaikkapa lintujen soidinmenoihin valmistautumisesta.


      • No voi sentään, miten noin lohduttomalta nyt aina niin pirteä marja-liisa kuulostaa? Joskus kohtaa meitä jokaista suru. Lämmin tervehdys Sinulle kuitenkin ja myötätuntoni, mitä sitten onkaan tapahtunut.


    • Aurinkoista aamua ! Näin valoisaa ,onko tottakaan, monta pimeää ja hämärää päivää takana päin. Eilinen pitkä teksti TAAS häipyi taivaan tuuliin. Kommentoin tuota Meriilin kivaa ja tositarinaa. Noin se on, ihan tutun tuntuista. Miehet ja naiset vaan ovat erilaisia. Naisilla -ainakin minulla on usein monta hommaa menneillään. Miehillä taas monia hommia joista meikä-maija ei ymmärrä yhtikäs mitään, mutta Yks,kerrallaan.
      Paras lopettaa ja kokeilla mitä minä en ole tehnyt tai tehnyt väärin tai pistänyt väärät kirjaimet. Vaihtoehtoja sillä saralla löytyy...
      Aurinkoista kevätpäivää kaikille tasapuolisesti
      Marja-Liisalle: lohdutuksen sanoja ja myötäelämistä, olkoonkin tapahtunut mitä surulista tahansa.

    • marja-liiiisa

      Kiitos kaikille!

      Surun syy:

      Tässä aivan naapurissa asunut miniäni menehtyi syöpään. Neljän vuoden taistelun jälkeen. Ensin leikattiin rinta, sitten tuli etäispesäke selkärankaan, ja lonkkaan. Sitten maksaan, munuaisiin, pikkuaivoihin, ja haimaan. Loppujen lopuksi ei enää ollut mitään missä sitä ei olisi ollut. Monta viikkoa jo makasi silmät kiini, leposyke hakkasi 140 . Tukkakin ehti lähteä ja kasvaa monta kertaa, ja melkein joka viikko oli käynnit keskussairaalassa.
      Mutta ei periksi antanut, oli vaan koko ajan elämässä kiini, suunnitteli jopa keittiö remonttia sairaalan sängystä. Sitkeä sissi oli, eikä paljon valitellut.

      No nyt poika sitten asustelee yksinään talossaan. Hiljaista kuulemma on. Kävin juuri sielläkin siivoamassa, kun pojalla on nyt niin paljon muuta selvitettävää. Paljon tarvitaan todistuksia ja papereita joka paikkaan, Kun vainajalla oli vielä lopettamaton yrityskin.Niin kyllä siellä selvittävää riittää
      Ja hautajaisiakin pitää suunnitella.

      Kyllä sitä ei kannattais kuolla, alkaa siitä semmonen rumpa. Helpommalla pääsisi jos jotenkin elossa rämpisi.Mutta ei taida kukaan elossa selvitä.
      Mutta tästä viisastuneena pitää ruveta hoitelemaan asioitaan lähtökuntoon.

      No nyt minä sytytän yhden kynttilän ja menen pötkölleni vähän lepäämään ja miettimään tämän maailman tarkoitusta. Palaillaan!

      • hurskainen

        Kun syöpä on levinnyt noin pahasti, on tietysti hyvä, että pääsee pois, koska syöpäsolut etsivät aina vaan uutta tervettä kudosta.
        Syöpää tutkitaan molekyylitasolta alkaen, mutta saataneeko sitä koskaan ennakolta ehkäistyksi esim. rokotuksen keinoin.
        Äitini ja molemmat sisareni ovat olleet syöpäpotilaina, mutta nämä syövät eivät ilmeisesti olleet niin aggressiivista lajia. He toipuivat.

        Osanottoni Marja-Liisalle.



    • Marja-Liisa, lämmin osanotto miniäsi poismenon johdosta.
      Kun sairaus vie läheisen,
      silloin suru valtaa mielen ja lohdutusta tarvitsee.
      Kevään valo toivottavasti tulee apuun nyt,
      ensimmäisenä aurinkoisena maaliskuun alun päivänä.
      Voimia sinulle ja läheisillesi!

    • Ruiskukko

      Osanottomme meiltäkin Marja-Liisa!

      Koeta jaksaa elää jokainen päivä! Vaikka kuinka toivoisi, että jotenkin aika menisi nopeammin, ei sitä saa nopeutettua, jokainen hetki on vaan yritettävä elää. Aika tekee tehtävänsä tehtävänsä.

      Meillä on ollut täällä aivan upea päivä, pilvetön taivas, aamulla vielä tyyntäkin, mutta iltapäivällä tuuleskeli siitäkin edestä. Urakoitiin saunan pesu ja sittenpä olikin mukava kylpeä puhtaassa saunassa. Huomenna sitten pestään saunan matot ja suihkuverho, samoin makuuhuoneesta pikku matot. Uskon ja toivon että huomennakin on hyvä ilma kuivatella pyykkiä ulkona raikaassa kevättuulessa. Ainakin laskeva aurinko enteili hyvää huomista säätä.

      Oikein kauniita keväisiä päiviä kera lintujen laulun! paulamaria

      • Huomenta, aurinko jo korkealla meillä täällä Savossa ja hyvää päivää ennustaa, vaikka sää tiedotus räntäsateella uhkaili, saapa nähdä, kun päivä etenee.
        Taitaa ainakin täällä pyykki ulkona kuivaa, tuskin matot kuitenkaan päivässä ehtii kuivamaan, no enpä pese pyykkiä en mattoja, maton pesu jää vielä siivouksen jälkeiseen aikaan.
        Nuo ikkunat saa sormet syyhyämään, mutta on pääsiäisen seutua odoteltava, jos sitten tästäkin tuskasta pääsisi.
        Eipä se monta päivää kestä, kun sama halu tai tuntuma päälle iskee.
        Upea kappale tuo linkkisi esiin tulevana sini-sirkku, tulee aivan liian vähän tuota musiikkia sieltä kuunneltua, laaja kirjo, varmasti jokaiselle sopivaa löytyy YouTubesta.
        Erilaisia olemme naiset ja miehet, onneksi näin on, ei vain ulkoinen olemus vaan luonne ja toimet sen monesti esiin näyttää.
        Varmaan kuitenkin samaa mieltä olemme, ilman toisiamme (miehet ja naiset) emme toimeen tulisi, siis kiitos meille kaikille;)
        Tässä yksin elellen on huomannut, miten on asioita mihin kaipaisi miehen kättä, nuo tekniikka vempaimet ei meinaa istua oikein minun käteen.
        Naisen logiikka ei oikein osu aina kohdalleen, mutta joskus ihan onnistunkin;)
        Neuvojaksi ei minusta kenellekään ole, tyhmää huumoria yritän kevennykseksi väliin ehdottaa, varoitellen milloin mistäkin.
        Eihän sitä aina arvaa, jos vaikka loukkaa toisia, tarkoitusta ei sellaiseen ole.
        Tuo syöpä on niin pelottava jo sanana ja miten paljon sen taudin myötä ihmiseloja päättyykään.
        Sisareni kuoli myös syöpään ja hänellä elämän halu oli voimissaan, mutta eipä noutaja sitä kysellyt.
        Ikävä ja suru seuraa ja omaisten tuska sitä lisää.
        Tiedän Marja-Liisa, että sinun myötä vaikuttaen poikasi ja lapset tästäkin selviää, aikaa se vie, mutta ajan myötä elämä taas voittaa.
        Muistoissa miniäsi mukana kulkee.
        Tänään menemme vierailulle lauluryhmän jäsenen luo, hän myös syöpään sairastui ja aika heikkona on, mutta kaipaa ystäviään, sisarensa meidät sinne vie.
        Jotenkin niin voimaton olo on, kun ajattelenkin tätä kohtaamista, mitään en voi tehdä, toivottavasti kuitenkin vaihtelua päiväänsä viemme, sanat katoavat, osaamaton olen.
        Kun nyt jotakin osaisi, että hänen mielensä keventyisi, ainakin laulaa yhdessä voimme.
        Aurora on tänään nimipäivä onnittelujen saaja, vähän harvinaisempi nimi onkin.
        Vielä sää hyvältä näyttää jospa samana jatkuisi, olisi ilon aihetta siinäkin, tätä toivoen lopettelen taas tältä aamulta ja alan tuon tutuksi tuleen eipäs, juupas leikin;)
        Jääköhän tämä tälläseksi monta kertaa kirjautumiseksi,,,


    • Ruiskukko

      Tuulee tuulee!

      Harmaata tiistaita! Onpahan ulkona niin mahdoton tuulen hujellus, etten oikein muista milloin edellisen kerran on näin mahdottomasti tuullut, ihan selvästi sisälle asti kuuluu. Pikkuisen heittelee vettäkin, tosin ihan vaan tihkusadetta, eikä koko päivänä ole aurinkoa näyttänyt.

      Lumet ovat saaneet kyytiä, pellot ovat paljastuneet ihan mahdottoman nopeasti, metsän reunassa on vähän kasoissa ja pihassa muutamia kasoja, mihin on kolattu. Ja se aikomani pyykinpesu siirtyy huomiseksi, ei silti, kyllä tuota touhua on tällekin päivälle ihan riittävästi. Ja otettiin tuossa pienet nokosetkin, teki hyvää.

      Koko tämän päivän ovat kuorma-autot ajaneet lunta kaupungilta tästä kautta tuonne lumen kaatopaikalle, kiireesti ennenkuin ennättää sulaa. Mutta kyllä on niin likaista se lumi, ei voida edes puhua valkoisesta lumesta. Nyt lähden tästä tekemään perusteellista puhdistusta tuohon vessaan, pyyhin jokaisen purkin ja purnukan jne.
      Voikaa hyvin ja ootellaan huomista aurinkoista päivää.! paulamaria

    • Hiljaiseksi ja sanattomaksihan Marja-Liisan kertoma vetää. Mitäpä voin muuta, kuin toivoa suruun selviytymistä ja elämisen jatkamista.

      Tuulista ja vähän sateistakin on täällä, mutta kyllä tämäkin kevätpuolen kelistä menee, 5. Miesten ja naisten erilaisuuksista: ei kai siihen mitään sääntöä ole. Työt kyllä jakaantuvat vielä nytkin, ennen oli vieläkin selvemmin. Naisten käsissä hoivapuoli, taloustyöt ja niissähän on "monta rautaa" tulessa samaan aikaan, miehet tekevät enemmän yksiä, samoja töitä. Varsinkin ylettömän fyysisesti raskaat työt kirjautuvat miehille, jos ei muuten niin kohteliaisuudesta. Silti aina on poikkeuksia kumpaankin suuntaan.

      Olen kyllä harrastanut aina kaikenlaista näpräämistä käsitöinä, mutta en sukkapuikoilla, virkkuukoukulla tai koristeompeluita. Napit kyllä saan ommeltua tarvittaessa ja pienet paikkauksetkin käy, mm. avaimet kuluttavat taskun pohjan usein rikki. Parasta se on saada kursittua kiinni, ennen kuin kamoille kato käy. Yleensä teen aloittamani työn vitkuttelematta loppuun, enkä sekoa muihin hommiin välissä, ellei nyt joskus ole hiljainen pakko. Puhaltelut voi hoitaa sitten kun homma on valmis. Tosin on joitain harrastuksiani, jotka keskeytän siksi, että se vaatii työn arvokkainta osaa, suunnittelua. Suunnitteluhan taas ei pakolla onnistu, ei vaikka kuinka kiskoisi mietintämyssyä päähänsä ja kutsuisi "inspiraation" laskeutumista myssyn alle. Huilaaminen tekee terää, jos ajatus alkaa päässä vain kiertää. Oikein oksaisten pöllien pilkkominen kirveellä, on mainio välipala, mutta täällähän sitä ei ole. Korvikkeena käy kykyihin nähden rapakka puolen tunnin kadun tallaaminenkin.

      Nytpä yritys selviytyä lähettämisestäni. Jatkoja teille! (eipä se helpolla käy, uusiksi)

      • Katsoin 2 järkyttävää onjelmaa. Toinen oli eilinen MOT, toinen jokin aika sitten tv:stä tullut dokumentti Putinista ja hänen tekemisistään. En kommentoi sen enempää, en vielä ole selvinnyt järkytyksestä Ainoastaan: Putin pelaa nuorena oppimiensa sääntöjen mukaan- Kaikilta henki pois ketkä tulevat liian lähelle totuutta....Ja syyllinen on joku muu...

        Iloisempaa juttua. Kevät auringon pilkahdus sai mielenhäiriön aikaan. Ostin uudet verhot kolmen huoneen ikkunoihin. Ostin myös uuden ompelukoneen. Entinen oli vanha ja remppasi liikaa. Nyt olen verhoja ommellut.
        Ikkunat piti ensin pestä.... mutta pakko laittaa ennen sitä verhot ikkunoihin, enhän muuten tiedä näyttääkö ne siltä kuin luulen, Olohuoneen verhot on jo suurempi investointi. 6 m pitkä ikkuna ja lisäksi pätkä seinääkin. Kangas on yllättävän kallista.

        Kyllä nykyisin työt tasaantuu miehet tekevät ns. naisten töitä ja päinvastoin. Naiset ovat töissä yhtälailla mm.viikonloppuja. Kokkeja ja leipureita paljon miehissä, lasten ja sairaanhoitajia ja niin edelleen. Muotia tytöillä telläytyä armeijaan.
        Lähetys kokeilu seuraavaksi saas nähä miten mummon taas käy, MOI !


    • marja-liiisa

      Hei!

      Kävin tänään tuolla kirkkoherran virastossa ja ostin hautapaikan koko porukalle. Nyt on sitten jo tulenvaisuuden nukkumapaikkakin katsottuna, kävin ihan tallustelemassa paikan päällä. Ja kun siihen miniäni ensimmäisenä haudataan , niin saan jo ensikesästä lähtien hoitaa omaa hautaa.Kyllä ne varmaan tulee nyt kukat hoidettua ja kasteltua.
      En ole enää pariin päivään itkenyt, mutta kun äsken luin kirjoituksianne, niin itkua tuli, Tunsin, että ihan aidosti myötäelitte, vieraat ihmiset.
      En osaa muuta sanoa kuin KIITOS, Olette kaikki ihania!

      • hurskainen

        On tästä jo aikaa kun kävin pyynnöstä kastelemassa suukuhaudan kukkia minulle vieraalla hautausmaalla. Siellä ulkopuolella oli aattensa puolesta kuolleiden nurkkaus.
        Kävi ahdistamaan. Poistuin nopeasti "siviiliin". Arvelin että he elivät sisällis/vapaussotamme aikoina.

        Kun kävi selväksi, ettei vaimoni koskaan palaa kotiin, kävin seurakuntatoimistossa tiedustelemassa mahdollista haudan huoltosopimusta, sitten kun minusta siihen ei enää ole.
        Vaikka he tietävät, etten kuulu kirkkoon, he silti sanoivat, että minut voitaisiin aikanaan haudata vaimoni viereen. Olin myönteisesti hyvin yllättynyt.
        Otin sen huomioon, että oma vuoroni voi tulla ensin. Kas kun yksin eläessä ja ohkaistakin dementian kanssa eläessä, riskit ovat suuremmat kuin 7/24 saattohoidossa.

        Tekstini on hirmuista, mutta se on elämäntilanteeni huolimatta siitä ilmaisenko siitä mitään vai en.


    • Sinne meni kirjoitus.
      Kuitenkin osaanottoni Marja- Liisalle.

      • Huomenet pilviseen aamuun, lämmintä kumminkin on kolme astetta, kyytiä siis edelleen lumille.
        Hiekkojen putsausta jo aamulla jonkun taloyhtiön kohdalla huomasin, hyvin ehtii kadut puhdistaa vappuun mennessä tällä vauhdilla.
        Lukaisin muutaman ketjun palstalla ja huomasin, että keskusteluun vetäisty myös pirtin kirjoittajat, no eihän se uutta ole, mutta ihmetyttää aina vaan.
        Puolesta puhujia myös löytyi, en vain jaksa ymmärtää sitä, että samalla otsikolla aina olemme, helppo jättää lukematta, niin monet varmaan tekevätkin, joillekin punainen vaate jo otsikko.
        Oman tyylini olen monesti kertonut, en lyhyesti osaa kirjoittaa ja ihan lupakin on annettu kirjoittaa tuo 5000 merkkiä, usein puoleen jää.
        Ei minun taidoilla, aiheilla romaaniin asti, ei edes mielikuvituksen voimin.
        Mielikuvituksen puute näin aikuisenakin on harmi, elämä voi tuntua paljon mukavammalta, kun haaveita ja unelmia mielikuvin maalailee;)
        Lapsillekin satuja kerrotaan, mielikuvia luodaan, miksi ei myös aikuinen voi kuvitella vaikka mättään alle menninkäisen kodin, mikä siinä pahaa olisi;)
        Tämä nyt tästä ihmettelystä ja satuilusta, ollaan vaan järkeviä, virallisia aikuisia.
        Hurskainen, minusta aivan luontevaa seurakunnalta lupaus päästä vaimosi viereen, ei kai avioparia pidä kuoleman tullen erilleen uskon tai sen puuttumisen vuoksi pidä erottaa, kuuluipa kirkkoon tai ei.
        Toivon todella, että kirkko mihin kuulun minäkin, näin toimii.
        Hautapaikka on minullakin mieheni viereen odottamassa, äiti ja isä samassa haudassa myös viime untaan nukkuvat.
        En katsonut sitä ohjelmaa Putinista, mutta kuulin toisten kertomana niistä hänen vaiheistaan.
        Eikö historian kertomat kauheudet ihmisten mieliin muistu ja ne hirveydet joita eri maiden johtajat tekivät, vieläkö vaan tälläistä kuulee ja näkee.
        Ynnämuu puhuit puiden pilkkomisesta, siitä minäkin tykkään, vaikka niin sanottua miesten työtä onkin ja totta myös, että miehet pystyvät naisten töihin niin halutessaan, kaikki vaan ei halua.
        On tämä sukupuoli rooli töiden suhteen muuttunut, tyttären poikakin juhliin tarjoilun leipoo ja onhan miehet synnytyksessäkin mukana, lapseen heti tuntumaa saamassa.
        Silti elää vielä vahvasti se käsitys ja aika oikeutetusti, että nainen pystyy moneen asiaan keskittymään saman aikaisesti.
        Yksilöitä löytyy kumpaankin suuntaan.
        Eilen katsoin ikkunasta, kun kuollut orava oli ajotiellä, eipä kovin kauan mennyt, kun varikset tien puhdisti, sinnikkäästi autoja väistivät ja taas ruokailemaan, on ne varikset hyvä tuon luonnon puhdistamisen apureita.
        Ei tykänneet autoilijatkaan sen kuolleen päältä ajaa, mutkan tekivät sen kohdalla.
        Harvoin tuollaista näkee, vaikka usein tien ylittävätkin nämä pörröhännät.
        Lokit ovat jo viikon verran variksien kiusana olleet, samat ruoka apajat niilläkin.
        Nyt sitten piste tämän päivän "romaanille" ihan elämästä asiaa oli, ei mielikuvitusta, mukavaa päivän viettoa, aurinko ilmaantui taivaalle, kaunis päivä tästä tulee.


    • Ei romaania, vaan faktaa. Mutta huomenta ensin. Muistan kun omia läheisiä joutui täältä lähtemään, lähinnä äitini ja veljeni aika nuorena. Monesti mieleen nousi ,miten väärä tuo lähtöjärjestys on. Olisi hyvin vanhoja ja sairaita jotka jo toivovat lepoon pääsyä. Sitten otetaan nuoria, pienten lasten vanhempia ihmisiä joilla olisi vielä elämä edessä !
      Tuota lähtöjärjestystä me emme ymmärrä, pakko vaan ajatella että kaikella on jokin tarkoitus.
      Onhan se Sipilän poikakin aika yllätys ja kova paikka vanhemmille ja ystäville.
      Kunnioitus M-L kohti kasvaa kun olet jaksanut monta vuotta iloisena kertoa päivän tapahtumia ja kukkien kevät kasvua. Vaikka sydämessä on ollut tuommoinen raskas suru raastamassa.
      Varmaan on ollut hyvä ja läheinen "tukiverkosto" jolle on voinut suruaan purkaa ja asiasta puhua.
      Toivotaan sinulle edelleen voimia ja jaksamista ,aika on ainut joka parantaa, mutta muistot elää silti.

    • Päevee vuan tuas;)

      Marja-Liisalle myös osanottoni.

      Ei tule ihan joka päivä kurkittua pirttiä,tuppaa olemaan niin vaikeaa pästä,tiukka ovi;)

      Ja sitten kun on kirjoittanut muka jotain mukavaa,niin lentää taivaan tuuliin.

      Eilen oli Lähimmäspalvelun tyttö taas laulattamassa ja jumppauttamassa.
      nyt lupauduimme tekemään pienen näytelmän sinne iltapäivämiin.

      Upean näköinen on aamu mittarissa 4c,eikä paljon tuulta.

      näkyillään...

    • Voimia minäkin M-Liisalle toivon. Vaikka minäkin olen sinulle vieras ihminen, tosin palstatuttu kun meillä kummallakin on nimi täällä. Silti muistamme sinua murheessasi ja tunnemme myötätuntoa, miksi? No siksi koska jo tässä iässä jokainen on kohdannut henkilökohtaisesti surun omalla kohdallaan. Ei tarvita paljon mielikuvitusta ja eläytymistä sinun tilaanteesi ymmärtämiseen.
      Aina kuitenkin suru kouraisee silloin kun se omalle kohdalle sattuu. Jotenkin vielä tämä kontrasti kevään kanssa vahvistaa surua. Mutta luonto herätessään kukkaan, joita sinäkin rakastat antakoon voimia sinulle. Sinun surusi on myös äidin surua, sillä suret poikasikin tähden.
      Mutta elämä jatkuu tavalla tai toisella. Nyt on taivas sees ja sininen.
      Minä olen nyt lähdössä kuuntelemaan Työväenopistolle luentoa Suomen vaaran vuosista. Eikös niillä tarkoiteta sitä aikaa kun N-Liitto Suomelle nootin laittoi ja presidentti Kekkonen oli Havaijilla ja Honka oli pääministeri.

      • Tarpeellinen oli tuo luento minulle lähihistoriasta. Tuli historia päivitettyä. Vaaran vuodet sijoitin väärälle vuosikymmenelle, sillä niiksi lasketaan aika vv. 1944 - 1948, jolloin täällä oli mm. N-Liiton valvontakomissio.
        Noottikriisi ja Honka-liitto kuuluivat 60-luvulle. Ei ollut Honka ikinä pääministerinä vaan perustettu Honka-liitto oli asettamassa ko. herran presidenttiehdokkaaksi. Noottikriisihän siitä syntyi, sillä itänaapurimme halusi Kekkosen jatkavan.


      • E-lehdet

        Lehdissä kertoivat asumansa hotelli Kämpi kunnosta valvontakomission poistuttua. Kaikki irti saatu oli viety, pesualtaatkin. Eli täysremontti päälle.


      • E-lehdet kirjoitti:

        Lehdissä kertoivat asumansa hotelli Kämpi kunnosta valvontakomission poistuttua. Kaikki irti saatu oli viety, pesualtaatkin. Eli täysremontti päälle.

        Tuosta kerrottiin luennollakin,kuin sikolätti oli hotelli Torni näitten lähdön jälkeen.


    • Ramoona_

      Lämmin osanottoni Marja-Liisan suruun. Vanhojen ja elämään väsyneiden lähtö on helppo hyväksyä, nuoremman polven elämänhaluisen ihmisen poismeno on aina vaikea ymmärtää, saati hyväksyä. Mutta ei meillä ole vuoronumeroita, ei oikeudenmukaista poistumisjärjestystä, näin inhimillisesti katsoen elämä tuntuu jääneen kesken, kun parhaissa vuosissaan oleva temmataan pois. Aika on kuitenkin armollinen, ja jäljelle jääneiden pitää vain jatkaa elämää, tukeutua yhä enemmän toisiinsa. Varmasti miniäsi haudalla on aina kauniit kukat, haudan hoito on osa surutyötä ja siinä on hyvä viivähtää muistot lohtunaan. Miniät ja vävyt voivat olla kuin omia tyttäriä ja poikia, kälyt ja langot samaa perhettä myös.

      Huikean sininen on taivas etelärannikollakin, maa lumeton ja osin jo viheriöi. Sipulikukat puskevat lehdenkärkiään mullasta, merenlahtikin on jo jäätön ja veneitä ilmaantunut laituripaikoille. Laulujoutsenia on pieninä ryhminä näkynyt levähtämässä lahdella, ne tuntuvat eksoottisilta ja äänekkäiltä viestintuojilta täkäläisten kyhmyjoutsenien seassa. Varmasti takatalvisia päiviä vielä koetaan, mutta ihanaa kevään valoahan ei mikään kylmyyskään vähennä. Ikkunain pesuun pitäisi tormistautua, kun aurinko paljastaa pölyt ja sadejuovat, mutta ehkä lähempänä pääsiäistä siihen ryhdyn, nyt on liian kova tuulikin. Etelänpuolinen piha on jo kuivahtanut, pääsen harava-hartiajumppaan tuonne upeaan kevätaurinkoon.

      • hurskainen

        Nyt kai sitä sitten kaikki on nähty, maakotkakin. Yllätyin huikeasti kun taivaalle liiteli lintu, jonka yksi siipi oli metrinmittainen. Iso lintu liiteli sillä näkemällä siivillään melomatta.
        Lähes sen lentoreitin alla puussa oli naakkoja. Ei ne mitenkään reagoineet. Kai meinasivat sitä harmittomaksi mekaaniseksi liidokiksi.

        En kuitenkaan maailmanlopun enteeksi usko, edes henkilökohtaiseksi, ei Siihen tarvitaan väkevästi säkenöivän pyrstötähden näkeminen aamuyön selkeänä yötaivaalla.


    • Kyllä se komeeksi muuttui päivä, voisi sanoa " Pilven hattaraa ei näy" lämmintäkin toistakymmentä astetta. Tuulettelin petivaatteita parvekkeelta, lakanat ja tyynyliinat laitoin pesuun. Eiköhän ehdi vielä kuivaamaankin avoparvekkeella.
      Flunssaa olen potenut viikon, ehkä vähän ylikin, ei tehonnut tämänvuotinen rokotus.
      Muuten ei mitään oikeastaan ole tapahtunut, mailman politiikka jauhaa samoja aisoita, ei vähemmän voisi kiinnostaa, samoin kotimaassa luodaan uusia ohjelmia, kaikki puolueet lupaavat parantaa pienituloisten, vanhusten asemaa. Taisin sanoa väärin, mutta jotenkin noin se menee.
      Totuus paljastuu sitten vaalien jälkeen. Tähän ikään päästyä, voi sanoa. Pieniä on silakat joulukaloiksi.

      • Anlis1

        Meillä päin aurinkp näyttäyti aika säästeliäästi.Olin varannut tuolin takapihan aurinkoiselle seinälle ja ajattelin pikkuisen saada väriä talvenkalpeaan naamaani, mutta ei meillä voinut aurinkoa ottaa. Missähän lämpövyöhykkeellä tuo Late asuu

        kun aurinko porottaa taivaalta?


    • Skiiiilla

      Torstaiaamua, aurinko kipuaa taivaalla korkeuteensa ja kaunista nyt on luvattu melkein joka paikkaan.
      Vieppä Anlis1 tuolisi tänään seinän viereen, uskon että tänään aurinko sinuakin hellii;)
      Niinhän ne sanoo, että rokotus ei tähän flunssaan auta, se on vaan sairastettava.
      Olepa varoivainen siellä parvekkeella, kun kuntosi ei ole hyvä Late, kevät tuuli petollista, eilenkin melkoinen viima täällä meillä.
      Niin tuo vaalien aika taas edessä ja kaikki lupaa sataa hyvää, varmaan hyvä on aikomus, mutta eipä siellä yksi mies tai nainen helposti kuulluksi tule.
      Hyvä aloite, jos se on todella mahdollisuuksien rajoissa, voi saada porukan innostumaan ja jotain voi onnistuakin.
      Paljon tekemistä riittäisi.
      Ihanpa kaipaan noita kevät hommia, kun Ramoona haravoinnista puhuit, se mitä sitten kykenee tekemään onkin eri juttu.
      Otin tomaateista siemeniä ja nyt ne jo pienellä taimella, en olisi moista uskonut.
      Katleija kuuntelemassa historian havinaa, mielenkiintoista varmaan kuulla, jotakin siltä ajalta on mieleen jäänyt, mutta ei siihen aikaan kiinnostanut, olinhan vasta vajaa seitsemän vuotias, oli niin paljon muuta, tuo vuosiluku -44 oli aika jolloin kouluni aloitin.
      Sodan kyllä muistan ja sen tuoman puutteen kaikesta, ei tämän päivän ihmiset näitä asioita todeksi usko.
      Hyvää tekisi historiaa tutkia, jäisi tuo sotainen mieli vähemmälle, tässä ajassa leijuu sellainen uhittelun henki joka puolella.
      Muistelen kerrotun miten huonossa kunnossa oli Viro silloin kun venäläiset siellä suuremmin määrin asusti, taitaa olla jotenkin sen kansan tapa jättää jälkeensä ikävää jälkeä.
      Itse en ole mitään tälläistä kokenut, kuulo puheita ovat.
      No näin kyllä sen venäläisten talojen rakennus rivin Tallinnan kierto ajelulla, oli ikävän harmaita ne rakennukset.
      Kai asiat on muuttuneet siltä ajalta.
      Vai näyttelemään muori alkaa, mikäs siinä, tiedä minkälainen kyky paljastuukaan, eikun estraadille vaan;)
      Nyt minä lähden kokeilemaan vieläkö osaan kangaspuita paukuttaa, poppanaa meinaan kokeilla.
      Oikein mukavaa ja aurinkoista päivää kaikille.
      Jäi kirjautuminen, kokeillaan onnistuuko näin.

      • Myöhäisherännyt minäkin olen historian suhteen. Lapsia olimme noihin aikoihin, joista nyt tutkimuksia tehdään ja historiaa kirjoitellaan. Vuotta aikaisemmin kouluun menin kuin sinä SkillaN ja omia muistikuvia ajalta on mieleen jäänyt, ehkä siksi kun kuulun niihin iäksi synnyinseutunsa jättäneisiin. Elämä järkkyi sen verran rajusti.
        Tuolta ajalta olevat valokuvat ja kerrotut yksityiskohdat toivat nuo tapahtumat lähelle ja nyt kiinnostavat.
        Esimerkkejä:
        Sotasyyllisyystuomioistuntoa sai kuvata vaan syytettyjen selkäpuolelta. Kuitenkin kuvaaja oli kiivennyt seuraavaan kerrokseen ja kaivertanut puukolla pahviseinään kameran objektiivin suuruisen reijän, niinpä kuvassa näkyvät Risto Ryti, Tanner, Linkomies ja muut syytetyt etupuolelta kuvattuina. Luennoitsija sanoi NL:n kohdelleen näissä asioissa kuitenkin suomalaisia "rikollisia" lievemmin kuin muualla, sillä muuallahan sotarikolliset hirtettiin meillä tuli "vain" vankeustuomioita.
        Valvontakomission tuloa Suomeen ei ollut myöskään lupa kuvata. Valokuvaajat kuitenkin ovat sinnikkäitä dokumentoinnissaan ja niinpä sekin onnistuttiin kuvaamaan jostain katolta käsin. Näimme kuvan, siinä oli mm. Stalin.
        Suomessa oli oltava tarkkana sodan jälkeen itänaapurin suhteen, taisi se suomettumisen juuret olla jo siellä. Tässä on valokuva joka päästettiin julkisuuteen vasta 1970 luvulla. Kuvassa J.K.Paasikiven ja valvontakomission puheenjohtajan ilmeet ovat paljon puhuvia.
        http://www.antikvaari.fi/imagesproduct/1101_10009_201432018729.jpg
        Kerrottiin myös Kekkosen ja Hrustsovin olleen hyviä ystäviä, mutta kun edellinen oli poistettu vallasta ja Kekkonen pyysi NL käynnillään Bretsneviltä päästä tapaamaan vanhaa ystäväänsä Nikitaa Br: ei ollut pyyntöä kuulevinaankaan.

        ps. Käytin nyt palstatilaa näille ja tähän päivään palaan ja normaaleihin aiheisiin. Ihastelen tätä keväistä ilmaa, niinpä aukaisin taas korkeaselkänojaisen parveketuolin käyttövalmiiksi, johan siellä tarkenee kahvit juoda.


      • Tuli vielä mieleen yksi juttu. Kun Hrustsev joutui viralta syitä löytyi moniaita. Kuulema saunominen Kekkosen kanssakin oli suuri virhe, koska kunnon kommunistin ei olisi ollut sopivaa istuskella alasti porvareiden kanssa. Ainahan siellä lauteilla oli muutama kauppaneuvoskin. ;)))


      • Niin --muiti pettää tai valikoi -- Historia on vaan ollut --kuinka sitä jokainen koittaa muistaa halautullaan tavalla . Suomella on Porvarien takia ollut kansalla kurjat olot . Helsingin Lähellä Suomenlinnassa Kuoli parasta suomalaista kansaa --joita punikiksi haukuttiin ja vieläkin peitellään historiaa sielä kaukaisuudesta .
        Sinä vuonna kun saksalaisten apu Jatkosodassa loppui halutaan unohtaa -- mistääs syystä --on hämäränpeitossa Raiskasivat Pohjolan naiset ja polttivat heidän kotinsa --
        Nyt oikeisto Suomessas haluaa taas antaa Saksalle paljon --Suomen ilman sotimista --halvalla menee kun ei edes nuoria miehiä tarvitse uhrata .
        Täälä minä vaan Suomenkansalaisena ihmetteleen .
        Onneksi on pian vaalit .


    • Hieno uutuus on tullut sitten minun 2 viikkoisen sairasteluni jälkeen .
      Sivunkinsaa kelattua alkuun ,alapalkissa on 70 Tai mihinkä haluat palata . Tätä pidän hyvänä .
      Jos ei olis ollut niin vahva sydän olisin jo haihtunut täysin Kuollut , niinkun oikein sanotaan . Kuumetta oli 8 astetta ,
      Jerry sai helpotuksen tarvitse näitä vanhusten vaivoja kärsiä
      Sukulaiset auttoi ja Lääkäri teki Eutanasian .

      • hurskainen

        Minulle oli kova paikka kun monirotuinen, nelijalkainen ystävämme tuli viimeiseen päiväänsä. Eläinlääkäri sanoi sen munuaisten olevan ihan loppu.
        Antoi ensin rauhoitus ja sitten sen armopiikin. Popi nytkähti. Se on poissa sanoi eläinlääkäri rutiininomaisesti. Toin se kotiin ja hautasin pahvilaatikossa puutarhaan kuono portille päin.
        Pidä meistä edelleen huolta, sanoin käheästi .Hiljainen hetki - ja poistuin Jägermeister paukkua tekeen.


      • hurskainen kirjoitti:

        Minulle oli kova paikka kun monirotuinen, nelijalkainen ystävämme tuli viimeiseen päiväänsä. Eläinlääkäri sanoi sen munuaisten olevan ihan loppu.
        Antoi ensin rauhoitus ja sitten sen armopiikin. Popi nytkähti. Se on poissa sanoi eläinlääkäri rutiininomaisesti. Toin se kotiin ja hautasin pahvilaatikossa puutarhaan kuono portille päin.
        Pidä meistä edelleen huolta, sanoin käheästi .Hiljainen hetki - ja poistuin Jägermeister paukkua tekeen.

        Minä en ole Jerryn aikana 14 vuoteen tarvinnut hänelle hoitajaa , mitä nyt olen paripäivää kerralla Suomessa piipahtanut ,
        Nyt kun sain tämän elämäni kovimman ,oliko se nyt sitten oikein Influenssa -- Kuume nousi 38 ja ylikin -- ennenkun tytär tilas lääkärin ja sainki sellaset lääkkeet että Näin Hallusinaatioita , ja voi sanoa että ilman niitä en nyt istuis tässä teille naputtelemassa -- Ja harkittiin että nyt ,on paras saada Jerryjje kanssa helpotuksen --vanhuus näkyi jo hänessä
        Olen joka vuosi ottanut sen Piikin --nyt en sitä jostain syystä ottanyt , siinä se nyt sitte sai hyvän maaperän Viirus, meinas viedä hengen , onneksi on vahva sydän.


    • Skiiillai

      Huomenta, kaunis päivä tulossa, nyt aurinko hellii koko maata.
      Yö aikaan pakkanen kuivattelee ilman ja kaikki näyttää nyt hyvin keväiseltä, ei enää kuraiselta ikävältä.
      Onko Jerry siirtynyt koirien taivaaseen, oudolta varmaan tuntuu, kun ei ystävä enää lähellä olekaan, muistan tunteen.
      Nykyinen flunssa tiukille kuulemma ottaa, se pari viikkoa kestääkin, hyvä että taas olet kunnossa ullamirjami.
      Täällä meilläkin on yhteishauta sisällissodan kaatuneilla, 400 vainajaa henkensä antoi paremman toivossa.
      Paremmaksi on maailma tullut, vai onko, tänäkin päivänä tätä kahtia jakoa tehdään köyhät on köyhiä ei se muuksi muutu.
      Kakku ei todellakaan ole tasaisesti leikattu.
      Tietenkin olosuhteet tänä päivänä aivan toiset, mutta yhtä tiukkaa on pienituloisten selvitä velvoitteistaan ja tiukennuksia rahakkaiden suulla luetellaan.
      Usko paremmasta horjuu ja näin se menee sukupolvelta toiselle.
      Mieheni nuo evakko taipaleet kulki ja olin aina aistivinani pienoisen katkeruuden, kun asia esille tuli.
      Viisi vuotias oli, kun koti ja tutut maisemat oli jätettävä ja elämä ei suinkaan mukavaa läheskään aina ollut.
      Ilkeitä oli aikuiset ihmisetkin, pienille lapsille vihaansa purkivat, kun joutuivat jakamaan olojaan, ryssän pennun nimen sai usein kuulla.
      Kyllähän elämä kulki sitten samoja latuja kuin muillakin, mutta varmaan katkeruuden siemen takaraivoon jäi.
      Pitkän taipaleen kulkivat viimein tänne kotiutuivat ja sittenpä se perhe perustettiin, kummaa kohtalon kulku, sota tarvittiin meidän tapaamiselle.
      Salaperäistä on tuo naapurimaan toiminta ollut ja kaiketi on tälläkin hetkellä, erilaisina tiedot sieltä lähtevät, mihin uskoa, joskus kysymysmerkki perään on laitettava.
      Paljon jättivät pahaa myös saksalaiset poistuessaan, ikäviä kertomuksia heistäkin.
      Parempi kuitenkin on laiha sopu, kuin lihava riita naapureiden kanssakin, eikös näin vanhat sano.( siis ennen aikaan eläneet)
      Nyt lopetan nämä pulinat ja toivon, että tuolla palstalla kirjoitukset ja arvostelut ei pirttiin vaikuta, tehdäänpä nyt vaikka romaania, voihan olla, että kaikki ei siihen pystyisikään, heh,heh;)
      Hyvää ja aurinkoista viikon alkua.
      Ei parane nuo vaivat, kaksi kertaa kirjautumisen joudun tekemään;(
      Ei sittenkään,,,,,,

      • Tässä jälkiviisaiden juttuja odotellessa sai tuo Skiillai nimi hymyn syttymään.
        Sillai Skiillai me keinot keksitään, kiivetään vaikka raja-aitojen yli!

        Aamu tv:ssä Klaus Härö sai muistelemaan aikaa nuorimmaiseni syntymäaikaa, jolloin K.H:n isovanhemmat olivat naapureinamme.
        Tyttäreni n. 11 v. oli naapurin pojan kanssa suukottaneet paperinpalaa, jonka laittovat muistoksi peltipurkkiin ,ja juhlallisesti kaivaneet maahan ystävyyden merkiksi:D
        Pitääkin kysyä vieläkö, hän muistaa hetkeä, jolloin iloisena siitä äidille kuiskasi?


      • Kirjoittelemisiin

        Skillai onki hieno uus nimi.Ullapulalle sanon että ruvetaan ampumaan niitä rikkaita pois niinko sillon 1917 vai oliko se 18 SE ON AINOO KEINO MUU EI AUTA ja nyt jos koskaan on valtava ero Bjön Valruusin ja köyhän eläkeläisen ja vielä isompi köyhän työttömän perheen välillä .


      • sisällissotaSuomeen

        Ei ikunaan päivänä on niin isoa kuilua ollut rikkaiden ja köyhäin välillä kuin nyky-Suomessa on. köyhät ovat ahtaalla ja toimeentulo on huonoa.Ruvetaanko ampumaan niitä rikkaita?Vapaussota rikkaista.Suomalaiset suomalaisia ampumassa!!Mikä nimi sodalle?Ja pyydetään venäläiset apuun köyhäin puolelle.


      • vallankumous
        sisällissotaSuomeen kirjoitti:

        Ei ikunaan päivänä on niin isoa kuilua ollut rikkaiden ja köyhäin välillä kuin nyky-Suomessa on. köyhät ovat ahtaalla ja toimeentulo on huonoa.Ruvetaanko ampumaan niitä rikkaita?Vapaussota rikkaista.Suomalaiset suomalaisia ampumassa!!Mikä nimi sodalle?Ja pyydetään venäläiset apuun köyhäin puolelle.

        Asunnottomille voisivat antaa eikä veroparatiiseihin viedä valtavia rahoja,ja vaikka ei Venäjän vallankumous nyt olekaan innoittamassa,niin köyhät sairaat ja asuntoa vailla olevat suomalaiset pitäisi myös ottaa huomioon.


      • huumeidenkäyttäjät

        Huumeita ei saa tuoda maahan, Aarnio ja kumppanit telkien taakse isoine pankkitileineen.
        Alkkikset myös usein asunnottomina.


      • Ei.separatisteja.Suomeen

        Ei.separatisteja.Suomeen

        Suomalaiset ovat olleet "rakkaitten"naapureittensa valtaamana alusmaana melkein koko viime vuosituhannen ajan. Siksi sieluissamme on oman alemmuutemme tuntoa. Se on hyvä ymmärtää, niin voimme sen voittaa, tuhoamatta toinen toisiamme.
        ...

        Vastaan sinulle:

        Toit.esiin.tärkeän asian, joka piilee ehkä suomalaisen kateuden taustalla.

        Emme ymmärrä olleemme kaikki samassa veneessä,

        jonka naapurimme vuorotellen kaappasivat

        ohjaillen sitä omien etujensa mukaisesti.


      • sisällissotaSuomeen kirjoitti:

        Ei ikunaan päivänä on niin isoa kuilua ollut rikkaiden ja köyhäin välillä kuin nyky-Suomessa on. köyhät ovat ahtaalla ja toimeentulo on huonoa.Ruvetaanko ampumaan niitä rikkaita?Vapaussota rikkaista.Suomalaiset suomalaisia ampumassa!!Mikä nimi sodalle?Ja pyydetään venäläiset apuun köyhäin puolelle.

        Anteeksi kun olen näihin ikäviin Suomen kohtaloihin aina sillontällön kirjoittanut --- Mutta siittä olen varma , että me Skilla N ja minä ollaan eturivin Rauhaarakstavia -- minä ainakin Rauhanpuolustaja ,
        enkä siittä aatteesta luovu.


      • Siitä.vaietusta.sodasta

        Miks venäläisiä oli täällä, eikö se ollut suomalaisten sota suomalaisia vastaan?

        (Kouluissa ei tuosta sodasta puhuttu, eikä myöskään kotona.)

        Muuten tuli mieleen että kaikissa tuntemissani kielissä venäläinen on ryssä mutta ainoastaan suomeksi se on haukkumasana..miksiköhän?
        Kutsuivathan ne kyllä suomalaisia nimellä tsuhna, mitä se sitten tarkoittaakin.

        Katsotaanpas:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tšuhna...Näytä lisää
        Tšuhna – Wikipedia
        Tšuhna tai suhna (ven. чухна) on venäläisten käyttämä haukkumasana suomalaisesta, virolaisesta, karjalaisesta sekä inkeriläisestä. Se on peräisin venäläisten suomalaisille antamasta haukkumanimestä "tšuhonets" tai "tšuhonka", jota käytettiin eritoten suomalaisista.
        FI.WIKIPEDIA.ORG


        ( Sisällissodat ovat äärimmäisen harvinaisia.)


      • oksanen
        sisällissotaSuomeen kirjoitti:

        Ei ikunaan päivänä on niin isoa kuilua ollut rikkaiden ja köyhäin välillä kuin nyky-Suomessa on. köyhät ovat ahtaalla ja toimeentulo on huonoa.Ruvetaanko ampumaan niitä rikkaita?Vapaussota rikkaista.Suomalaiset suomalaisia ampumassa!!Mikä nimi sodalle?Ja pyydetään venäläiset apuun köyhäin puolelle.

        Kyllä verotus tasaa tuloja. Niillä verotuloilla sitten niitä työttömiä elätetään, niitä,
        jotka makoilevat vain ja hakevat luukulta rahaa.
        Kyllä ennen piti työ, kuin työ kelvata ja kiitollinen olla, että sai työtä. Nyt on vaara, että nuorista työttömistä tulee loisia, jotka oppivat, että voi vain makoilla ja hakea toisten hiellä ja vaivalla tienaamaa rahaa.


      • Historian.havinaa

        Suomalaiset häpeävät tuota sisällissotaa, siksi siitä ei puhuta ei kouluissa, ei kodeissa. Venäjän vallankumous innostutti »punaiset« tarttumaan pyssyihin ja ampumaan ihmisiä. Sitten he itkevät sitä kun lopussa punaisiakin ammuttiin. » Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.«

        Venäjän vallassa olisimme olleet kuin Viro vuosikymmeniä sitten. Tuo sota oli proxy-sota.


    • Huomenta.

      Kumma minä pääsen yhdellä kirjautumisella,tuonne yläreunaan kirjaudun ja näkyy kestävän.
      Eri asia sitten lähettämisen kanssa.;(

      Aurinko kilottaa tähän koneelle
      En raski verhoilla peittää ikkunaa,ei se kauan kestä,siirtyy nurkan taakse.

      Nyt tulossa jalkahoitaja koht sillään.

      näkyillään...

      • Kirjautuminen kyllä onnistuu, mutta ropotti väittää väliin toista, vaikka kirjautuminen on näkyvissä. En ole pariin päivään yrittänytkään kirjoittelua tänne. Ei se siitä johdu, ettenkö voisi keplotellen viestejä saada lähtöön. Ei sekään vaikuta, että Pirttiä ja tänne kirjoittelevia kyllä hiukan "muistetaan" kuten SkillaN mainitsi. Mitäpä tuo haittaa, jos kirjoitettuja rivejä lasketaan ja romaanin tekemistä epäillään. Hyvähän se on, että lukuharrastusta riittää, vaikka väitetään ettei kiinnosta.

        Kyllä minusta on turhauttavaa vehtailla näiden "uudistusten" jälkimaininkien kynsissä. Sitä paitsi, nyt on ollut muutama oikein kevääntuntuinen päivä. Hyvä on ollut kävellä kunnon keleissä. Iltapäivällä aurinko paistaa rojottaa täysillä parvekkeelleni ja lasit suojaavat tuulenvireeltä. Sielläpä on hyvin voinut oleilla, suunnitella, puuhastella ja väliin vain istua lojottaa auringon paisteessa. Täytyy napata näin hämärän tuijottamiseen kulahtanutta aikaa ikään kuin takaisin.

        Tälleen täällä menee ja tässä ilmoittautumiseni. Hyvää keväistä jatkoa teille!

        jk. vielä ropotti väittää, että en ole kirjautunut, vaikka vieressä näkyy. Uusi puljaus vielä: ynnämuu


    • Päivä ollut mitä kaunein kevtpäivä, aivan pilvetön oli taivas ainakin iltapäivällä, käväisin kylillä,vein yhden atressin kun oli yksi tuttava jättänyt tämän maallisen vaelluksen.
      No sellaista sattuu, kaikkihan me kerran katoamme.
      Tämä on ihmeellinen tämä uudistus, ei koskaan tiedä miten käy, joka kerran kun yritän on tuo tuttu kuva, ja Late Vaan näkyvissä, ei se silti aina onnistu menee minne menee.
      Noista sodista puhutaan aika usein milloin mikäkin merkkipäivä jonkun sodan alkamisesta tai päättymisestä tulee kuluneeksi määrätty määrä vuosia.
      Nyt muurasuivat peruskiven Suomen Itsenäisyyden 100 vuotis muistomerin jalustaa varten.
      Neuvostoliitto tunnusti Suomen itsenäisyyden Joulukuun 6 päivä 1917. Saa nähdä minkälaisen muistomerkin laittavat kun, tulee kuluneeksi 100 vuotta Kansalaissodan päättymisestä 1918.
      Minä säästän noita kirjaimia tulevia yrityksiä varten, jos ei mene, en uusiakkaan aio.
      Ehkä pienen muistokirjoituksen.

    • Ihmettelen jo hiukan tätä ' uudistusta' , vaikka alunperin päätin kärsivällisesti antaa heille aikaa ja katsoa, hiukan niinkuin lasten kanssa, ettei sano mitään muuta kuin ohjaavaa silloin, kun yritys on keskeneräinen. Ketkähän tässä oikein ovat asialla?

    • Neeasa

      En ole Pirttiinkään ehtinyt poikkeamaan, en tiedä missä se aika vain on niin nopeasti mennyt.
      Onhan sitä tekemistä monenlaista, nyt taas ulkonakin haravoimista näinä komeina, aurinkoisina päivinä.

      Marja Liisalle lämmin osanotto. Kevätaika on kuitenkin toivon aikaa, paremmin surutkin mielestä poistuu.

      Katsoin A-studioa äsken, jossa puhuttiin paperittomien sairaiden hoidosta.
      Parempi olisi heitä varmaan hoitaa kotimaassaan, varsinkin kun ottaa huomioon Suomen talouden tilanteen, velkaa on jo satamiljardia euroa.

      Suomen omatkin kansalaiset tarvitsisi hoitoa ja nytkin on jo täyttä terveyskeskuksissa.

    • Puskasuleima

      Isännys naputteli Puskasuleiman, kun kahtena ehtooina olen turhaan yrittänyt kirjaitua ihan virallisesti Venlastiinana. Meinasin kirjoittaa rimpsun kirosanoja, mutta mielestäni nykysuomen pahin kirous on mokkula, joka meillä nykyisin on, kun puhelinkosketinta ei enää ole.
      M pottuilee minulle kaiken aikaa ja on ilmeisesti liitossa jonkin siivousolion kanssa, ja kirjoitin mitä kirjoitin, taivaan tuuliin tekstini lentää.

      Mahtaakohan tämäkään läpäistä sensuurin, kun tässä on isännyksen kanssa tapeltu Suomen ja Neuvosto-Venäjän välisistä virallisista asioista eli päivämäärästä, jolloin Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden.
      Se tapahtui 31.12.1917, juuri ja juuri ennen vuorokauden ja vuoden vaihtumista. Taisivat V.I. Lenin ja toverit istuttaa suomalaisvaltuuskuntaa tulisilla hiilillä. kun Suomen pomomiehillä oli tarkoitus hankkia itsenäisyystunnustus muualta eikä lainkaan Venäjältä.
      Ne valtiot, jolta tunnustusta pyydettiin, vastasivat kaikki, että ne tunnustavat Suomen itsenäisyyden vasta sen jälkeen, kun Venäjä on sen tunnustanut.

      Merkillisen paljon netistä löytyi virheellistä informaatiota, mutta paljon parjatuista Tiedon portaista oli taas hyötyäkin. Jos joku on minun laillani langennut kahdeksanosaiseen tiiliskiviportaikkoon, niin vuoden 1967 painoksen osassa 2, sivulta 466 käsitellään Suomen itsenäisyyttä.
      Jokus vuosikymmeniä sitten muutamat tuttavani keskustelivat itsenäisyyttä seuranneen sisällissodan nimityksistä. Yksi piti tiukasti kiinni vapaussodasta, vaikka muitakin nimityksiä oli; punakapina, luokkasota jopa veljessotakin.
      Viimeksi manittu oli vapausotaa kannattaneesta kaverista liikaa. Hän iski nyrkkinsä pöytään ja karjahti: - Jumaliste! Mun pappani ei ainakaan ollu yhdenkään punikin veli!

      • Huomenta uuteen kauniina alkavaan lauantai päivään, aurinkoa nyt luvassa monta päivää.
        Tänään onkin aikomus mennä kesäpaikkaa katsomaan, miten siellä on asiat kohdallaan.
        Saa nähdä vieläkö kissa on meitä vastaanottamassa, pelkään pahoin, että ei ole.
        Kyllähän silloin sodassa mitä nyt kutsutaan myös vapaussodaksi, oli veli veljeäkin vastassa, ajatukset poikkesivat toisistaan.
        Muistan kerrotun, kun täällä meidän kaupungissa teloitettiin näitä hävinneitä, joka kymmenes sai kohtaloksi pois lähteä, isä oli yhdeksäs, poika kymmenes, isä vaihtoi paikkaa, poika jatkoi elämää.
        Varmaan monen kohtalo oli kuolla, toivoisi ettei koskaan mitään tällaista tulisi.
        Tuo paperittomien sairauden hoito olisi tullut kalliiksi meille, kuka vaan ulkomaalainen olisi päässyt hoitoja vastaanottamaan, kun papereita ei olisi vaadittu, hyvä Kari että teit tämän mahdollisuuden turhaksi.
        Toivottavasti tulevaisuudessakin löytyy kansanedustajista rohkeutta puuttua asioihin.

        Keskeneräisenä tämä uudistus tuli ja kysyy kirjoittajilta pitkää tahtoa, sama varmaan meillä kaikilla ongelmina, väitetään kirjautumisen puuttuvan, vaikka kirjautuminen onkin onnistunut.
        Sitä minäkin ynnämuu, ihan sama mitä pirtistä kirjoittavat, pakkohan heidän on tutustua pirtin antiin, kun osaavat arvostella, ei paljonkaan haittaa.
        Harvoin tulee luettua noita ketjuja, voivan sitä kritiikkiä olla paljonkin, totuttu on.
        Kun yritän kirjautua jollakin nimimerkillä, kun omalla en pääse, väittää että nimimerkki on liian lyhyt, vaikka vasta yhden kirjaimen ehdin kirjoittaa, että enpä tiedä millä nyt taas pääsen esiin.
        Nyt yritän Laten tavoin säästää merkkejä, jospa vaikka lyhenpänä lähtisi.
        Mukavaa, auringon ilosta nauttimista koko päiväksi teille pirtin ystävät.


      • Anlis1

        Lemmikistä luopuminen on kova paikka. Myötäelän Ullan ja Hurskaisen haikeudessa. Me, koiraihmisinä, ja yleensä eläirakkaina olemme joutuneet viemään "piikille" monta melijalkaista ystäväämme.
        Nimimerkille "sisällissota Suomeen" sanoisin, että höpö, höpö! Rikkaiden ja köyhien välillä on ollut paljon suurempi ero kuin nyt. Keneltäkään suomalaiselta ei puutu ruokaa ja kattoa pään päältä, kenenkään ei tarvitse olle toisen orja ja ammattiyhdistysliikkeet ovat ajaneet palkkauksenkin "päivittämistä"
        Vai, että sisäällisssota ja rikkaita ampumaan!
        Olen kyllä sitä mieltä , että Suomen torpparit olivat oikeutetut lähtemään kapinaan. Sille kapinalle oli tilaus, sillä jokaisella on oltava oma maatilkku, jos sitä on viljeltävä, eikä mitään taxvärkkipäiviä ja lainsuojattomuutta. Jos isäntä käski niin torpasta oli lähdettävä. Lex Kallio oli Suomen parhaita lakeja.


      • Olipa eilen "ihmetyksen sormi hämmästyksen suussa", kun aamulla koneen avattuani huomasin punaisella merkin "vaara". Koneessa ei ollut virusturva ja siinä sitten mietin, että mitähän nyt tapahtuu? Laitoin koneeni kiinni, kun ensin olin tarkastanut, että Merikotkalla on kaksi munaa.

        Nyt aamulla, kun katselin Merikotkaa, niin yht´äkkiä kuva hyppäsi toiseen laitaan, että puolet pesästä vain näkyi. Sitävastoin nyt ei ollut ilmoitusta, että koneessa ei olisi suojausta. Ihme vekotin. Onneksi en käynyt mihinkään "toimenpiteisiin", koska yleensä saan silloin koneeni totaalisesti sekaisin.

        Yön aikana oli kurkut itäneet 5 cm ja taas sellaisia honteloita, joten ilmeisesti taas menevät poikki pian. Voi tätä ihmisen elämää!

        Pian tämä ilmoittaa, että en ole kirjautunut, joten teen kuten toisetkin. Äkkiä vain "posiin"!


      • Hyvä krjoitus Anlis1.
        Noista koirista minäkin olen tykännyt, kolme koiraa ollu, yhden joku ampui kun äiti oli koiran kanssa marjametsässä yksi juoksi auton alle, kolmas jäi viimeiseksi, sille lääkäri antoi piikin. Sitten ei koiraakaan enään hankittu. Kissoihin kyllästyi kun kotona oli aina kissoja, niitä pentuja minä jouduin sitten tappamaan milloin mitenkin. samoin appivanhempien kissoja., en vihaa niitä, mutta ei meillä itsellä kissoja ole ollut.
        Kysyit kerran missähän Late asuu kun tuo aurinko porottelee, niinhän se nytkin tekee täällä A Kiven maisemissa ihan kirkkaalta taivaalta.
        Hyvää kevättä sinulle, ja muillekkin pirtissä kävijöille.


      • hurskainen
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta uuteen kauniina alkavaan lauantai päivään, aurinkoa nyt luvassa monta päivää.
        Tänään onkin aikomus mennä kesäpaikkaa katsomaan, miten siellä on asiat kohdallaan.
        Saa nähdä vieläkö kissa on meitä vastaanottamassa, pelkään pahoin, että ei ole.
        Kyllähän silloin sodassa mitä nyt kutsutaan myös vapaussodaksi, oli veli veljeäkin vastassa, ajatukset poikkesivat toisistaan.
        Muistan kerrotun, kun täällä meidän kaupungissa teloitettiin näitä hävinneitä, joka kymmenes sai kohtaloksi pois lähteä, isä oli yhdeksäs, poika kymmenes, isä vaihtoi paikkaa, poika jatkoi elämää.
        Varmaan monen kohtalo oli kuolla, toivoisi ettei koskaan mitään tällaista tulisi.
        Tuo paperittomien sairauden hoito olisi tullut kalliiksi meille, kuka vaan ulkomaalainen olisi päässyt hoitoja vastaanottamaan, kun papereita ei olisi vaadittu, hyvä Kari että teit tämän mahdollisuuden turhaksi.
        Toivottavasti tulevaisuudessakin löytyy kansanedustajista rohkeutta puuttua asioihin.

        Keskeneräisenä tämä uudistus tuli ja kysyy kirjoittajilta pitkää tahtoa, sama varmaan meillä kaikilla ongelmina, väitetään kirjautumisen puuttuvan, vaikka kirjautuminen onkin onnistunut.
        Sitä minäkin ynnämuu, ihan sama mitä pirtistä kirjoittavat, pakkohan heidän on tutustua pirtin antiin, kun osaavat arvostella, ei paljonkaan haittaa.
        Harvoin tulee luettua noita ketjuja, voivan sitä kritiikkiä olla paljonkin, totuttu on.
        Kun yritän kirjautua jollakin nimimerkillä, kun omalla en pääse, väittää että nimimerkki on liian lyhyt, vaikka vasta yhden kirjaimen ehdin kirjoittaa, että enpä tiedä millä nyt taas pääsen esiin.
        Nyt yritän Laten tavoin säästää merkkejä, jospa vaikka lyhenpänä lähtisi.
        Mukavaa, auringon ilosta nauttimista koko päiväksi teille pirtin ystävät.

        Oletko kokeillut SkillaN, kun tyhjää kohtaa klikkaa, niin sitten se nimimerkki kelpaakin. Hyvää ja huonoa on tämänkin uudistuksen saldo omalta kohdalta.

        Jokohan auringosta saa vitamiinia? Luulisi, että kun naama ruskettuu, niin joku ihme prosessi sen muuttaa iholla D-vitamiiniksi. Onha se tuolla googlessa selostettu.
        Kyllä lärvi sai tänään aurinkoo. Rusketun helposti. Kun hellekesinä oltiin paidatta, toiset korventuivat terveesti melko ruskeiksi; minulla iho alko kesimään ja kuorimaan pois sitä "liikaa".

        Muuten jonkun lajin asiantuntijat sanovat, että käsistä ja kasvoista elimistö saa tarvitsemansa vitamiini määrän, niin, ettei se paidan tai rannan puolinaku-oleilut auta terveyden kannalta mitään.


      • On.paljo.köyhiä.Suomessa
        Anlis1 kirjoitti:

        Lemmikistä luopuminen on kova paikka. Myötäelän Ullan ja Hurskaisen haikeudessa. Me, koiraihmisinä, ja yleensä eläirakkaina olemme joutuneet viemään "piikille" monta melijalkaista ystäväämme.
        Nimimerkille "sisällissota Suomeen" sanoisin, että höpö, höpö! Rikkaiden ja köyhien välillä on ollut paljon suurempi ero kuin nyt. Keneltäkään suomalaiselta ei puutu ruokaa ja kattoa pään päältä, kenenkään ei tarvitse olle toisen orja ja ammattiyhdistysliikkeet ovat ajaneet palkkauksenkin "päivittämistä"
        Vai, että sisäällisssota ja rikkaita ampumaan!
        Olen kyllä sitä mieltä , että Suomen torpparit olivat oikeutetut lähtemään kapinaan. Sille kapinalle oli tilaus, sillä jokaisella on oltava oma maatilkku, jos sitä on viljeltävä, eikä mitään taxvärkkipäiviä ja lainsuojattomuutta. Jos isäntä käski niin torpasta oli lähdettävä. Lex Kallio oli Suomen parhaita lakeja.

        Suomessa on nykyjään hyvin köyhiä asunnottomia joilla ei ole kattoa päänsä päällä nykyjään, sotaa aloittamaan heistä ei ole eikä kapinaa, eikä nyt ole vallankumoustakaan Venäjällä kuten silloin kun punakapina alkoi, se varmaan anto innostusta sotaan ja hyvä kunto oli ihmisillä että jaksoiva koko vuoden sotia.


      • torpparivapauslaki

    • Kiukuttaa lupausten pettäminen, kun aikoinaan pyysin tallentamaan tuon nimimerkkini ja salasanani, kun sitä esitettiin, niin nyt pitikin uusia taas molempien tallennukset. Ja siellä oli ensin aikaisempi nimimerkkini, joka ei nyt tämän uudistuksen jäleen / aikana edes ole ollut kertaakaan käytössäni. - No pikkujuttu, sellainenkin voi joskus kiukuttaa.

      Nyt kaivelen optimistin itsestäni esiin.


      Luin juuri uuden määritelmän optimistille ja pessimistille:
      Optimisti: "Aurinko ihanasti paistaa!"
      Pessimisti: "Ikkunat ovat pesemättä."

      • kylläs-tyttää

        Oletusselaimesta siirtyminen toiseen, saattaa aiheuttaa tuonkin ongelman. Tosin on myönnettävä tämän uudistuksen myötä tulleet kommerverkit ei selity muulla kuin vaillinaisella osaamisella kyhätty moninaisuus!


    • Ramoona_

      Kaksi rakasta koiraa olemme mekin joutuneet hyvästelemään, perheenjäseniähän ne ovat ja luopumisen suru on raskas. Onneksi eläimille voi tehdä viimeisen rakkauden teon, antaa armopiikin , kun niiden elämä kärsimystä ja kipua. Eläinlääkärimme ovat tehneet sen lempeästi ja arvokkaasti, lemmikit ovat saaneet nukahtaa pää emännän tai isännän sylissä, silittelyyn. Nykyinen koiramme on jo kohta 13, eli korkea ikä saksanpaimenkoiralle. Sen askel on hidastunut viime aikoina, näkökään ei ole enää kunnossa, se tarvitsee entistä enemmän omaa rauhaa ja lepoa. Uutta koiraa emme enää ota, sen olemme päättäneet, ja saamme esikoisen prheen koiraa "lainata" nytkin, kun ovat matkoilla. Pennun kasvatus on määrätietoista työtä, olen tämän ja edellisen sakemannin kanssa pentukoulun käynyt , ensimmäinen olikin itsepäinen mäyräkoira, joka koetti kasvattaa isäntäväkeään. Sitoohan koira, joskin sen antama ilo , seura ja kiintymys on moninkertainen sen aiheuttamaan vaivannäköön verrattuna. Hyvästä kunnostani saan paljolti kiittää nelijalkaisiamme.

      Oi tätä maaliskuun aurinkoa ! Nautitaan nyt, viedään toinen toisiamme kävelylle . Ullamirjamille lämmin osaaottava tervehdys.

      • Ramoonalle Kiitos osanotosta .
        Ehkä tähänkin taas tottuu . Mutta jerry oli elämäni viimeinen kotieläin . On niitä jo ollutkin monta - Oli aika tullut päästää rakas kumppani Entisten likkakaveriensa kanssa sinne jonsta ei ole paluuta .


    • Eipä ole koskaan ollut koiraa, eikä kissaa taloudessamme. Vanhemmillani oli, olihan siellä tilaa korvessa juosta ja vain pakkasöinä saivat sisällä olla, muutoin vaatimaton koppi ja pehkuja alusena. Ne eläimet olivat jalostamattomia ja pärjäsivät vaatimattomalla hoivalla ihan luonnolliseen tapaansa.

      Ei ole tullut mieleenikään hankkia kotieläimiä kerrostalomaisessa asumisessa. Eläimet olisivat tarvinneet hoivaa ja siihen en tuntenut olevan mahdollisuuksia sitoutua. Tietysti koira kyllä olisi vienyt kävelyllekin, mutta tuli luotettua siihen, että osaan kävellä myös omin voiminkin.

      Valistus alkaa raiteilla ja torilla lisääntyä. Lappusten tuputtajia riittää ja jaetaanpa kahvilappuja baareihin, jossa odottelee eduskuntaan työpaikanhakija esittelemässä tietojaan ja taitojaan. Enpä vielä lähtenyt tarjotulle kahville, mutta varmasti uusia tilaisuuksia tulee enenevässä määrin vielä vastaan. Hyvähän se olisi tietysti kuulla mitä hyvää on tulossa ja varmaan kilpailun kiristyessä ehdokkaiden ja puolueiden hyvät ominaisuudet lisääntyvät. Onhan se hyvä, että äänestyspäättäjälle on runsaasti valintaa tarjolla. Näitä tuli mieleeni kävelyreissullani kun juttusille tulijat pysäyttelivät, mutta pieniin jäivät tällä kertaa puheet.

      Aurinkoinen päivä oli tänään täälläkin, jos lie sitten Aleksis Kiven maisemissakin. Eipä välimatkakaan kovin suuri ole sääkarttojen merkeissä.

      • Sunnuntai aamua, nyt täältä keskempää suomea, jälleen tulossa kaunis päivä, niin oli eilenkin.
        Kävimme siellä kesä maisemissa ja yllätys oli iloinen, Killi tuli kun sitä huhuilin, totuttuun tapaan tepasteli keittiöön ja sai muikun päät ruuakseen.
        Sitä ruokkii talven ajan joku, kun ihan hyvä kuntoinen oli, pulskistunutkin oli, silitykseen ei antaudu.
        Kaiken kaikkiaan kiva tapaaminen, todistettua tuli taas, että hyvä muistisia on kissat ja koirat, kai muutkin eläimet.
        Koiria on meillä ollut kaksi ja halu olisi ottaa joko kissa tai koira, mutta järki vielä ainakin sanoo ei.
        Kaikki " tipsut " kyllä haastattelen, kun vastaan tulee.
        Pitää kokeilla tuota hurskaisen neuvoa myös, on tämä melkoista mesomista tämän lähettämisen kanssa.
        Meriliin lausumaan pessimistisesti yhdyn, lisään ikkunoiden pesuun mattojen haun vintiltä ja verhojen vaihdon.
        Kai sitä jaksaa, kun aurinko myönteisyyttä lisää.
        Olen samaa mieltä Anlis1 kanssa, tarve oli silloisissa oloissa asioita noinkin kauhealla tavoilla ruveta hoitamaan, olihan olot silloin todella torppareilla kuin tehtaan työläisilläkin huonot.
        Ammattiliitot ovat hyvin saaneet asioita hoidettua, nyt työ ja raha vastakkain ja rahan valta tahtoo aina voiton viedä.
        Noita kurkun taimia en ole aikoihin kasvattanut, laitan siemenet suoraan maahan, muovikehikko päälle ja hyvin ovat ehtineet.
        Viime kesä oli poikkeus, kolmet siemenet kylvin, satoa en saanut.
        Auringossa istuin eilen puolisen tuntia, tipottain sitä näin aluksi on otettava.
        Varmaan noin on, kun sanot hurskainen noista vitamiineista.
        Kyllähän sitä kaikkea hyvää nyt taas lupaillaan ja tarjoiluakin annetaan, kahvista hernerokkaan, toreilla ja kauppojen edustoilla.
        Nyt toivotan hyvää sunnuntai päivää ja pistän pisteen perään.


      • Anlis1

        Nytpä lähdenkin ottamaan naamalleni aurinkoa. Vien todellakin tuolin seinän viereen talon etelä seinustalle ja istuskelen siinä auringossa. Kauaa ei sovi olla ettei nenä kärähdä.Voikohan d-vitamiinia saada liikaa? Minulle on purkista saatavaa omega kolmosta ja syön kalaa kaksi kertaa viikossa,En ole oikein perillä noita suosituksista, mutta hampatkin näyttävät valkoisimmilta kun pärstäsä on väriä.


      • Tänään kyllä olisi voinut hyvinkin auringon väriä naamaansa tavoitella. Aurinko paistoi, 10 ja melko tyyntäkin. Vähiin silti ulkopuuhasteluni jäi, pari puolen tunnin pätkää, mutta eiköhän vielä ehtine korjaustakin tehdä. Tuskinpa auringosta saa liikaa d-vitamiinia, suurempi vaara on, että käräyttää nahkansa luovutuskuntoon. Olen kyllä siinä mielessä herkkähipiäinen. Kokemusta on ja pari kertaa leikkauksilla auringon aiheuttamia jälkiäkin onkin paikkailtu. Ei kai vielä aurinkokaan niin tulisena heloittele.

        Urheiluakin olen valikoiden seurannut. Eipä tainnut suomalaisten osalta Kontiolahden MM- kisat odotuksia täyttää. Mäkäräisen pronssi... no onhan sekin jotakin. Muuten päiväni on mennyt pikku juttujen kanssa tötterehtien. Samapa tuo, eihän olekaan suuria tavoitteita joiden perään kilvoittelisin. Näin tuntuukin sopivalta. Jatkellaan...


    • hurskainen

      Jouduin sahaamaan lehmuksesta oksan kun se oli tielläni tontin rajalla. Mahla siitä heti alkoi tippumaan. Niin, että niinkin pitkälle kevät on.
      Scillan, idän sinitähden idut ovat olleet jo viikon ainakin nousseet uhmaamaan mahdollista takatalvea. Ei ne kärsi lumipeitteestäkään.
      Mukava on lähteä aamulla ottamaan vastaan viikon 12 ellei nyt haasteita niin kuitenkin tuntematonta kohti. Niin minusta tuntuu.

      • Huomenta, aloitetaan nyt hurskaisen mainitsema viikko 12 iloisin mielin, aurinko paistaa, elämää hymyilee (toivottavasti kaikille) Ilkka nimisiä voi tänään onnitella.
        Idäntähti tai liljaksi myös kutsuttu, on sitkeä kasvi ja leviääkin reilusti, on kiitollinen ja kauniskin kukka.
        Eläkeläisasiaa oleva aloite sai minutkin allekirjoittamaan, näitä aloitteita on paljon, hyviäkin monesti ja kannatettavia myös.
        Auringon otto ei kai kovinkaan suositeltavaa herkkä ihoisille, hyvin ihoa suojarasvoilla suojaten kai vahinkoa ei välttämättä tule.
        Tulee mieleen lapsuus, ei silloin aurinkoa osattu varoa, koko kesä iho liki paljaana juostiin, en muista että vahinkoa olisi tullut kenellekään.
        Onko ihmisen iho jotenkin huonontunut, vai aurinko muuttanut säteisiinsä vahinkoa tuottavia säteitä, onko otsooni kerroksen väheneminen syypää?
        Istuin eilen parvekkeella, taisin badenbadeniin torkahtaa ja nenä on punainen, se mokoma väriä heti muuttaa, kun aurinkoa naamalleen yrittää saada.
        Muistan joskus lehti nenän päässä piti istua, kun vaan aurinkoiseen istumiseen alkoi. siis joku puun lehti nenälle.
        En muista oliko siitä hyötyä.
        Katselin maalla omenapuun oksia, olisi isoja oksia leikattava, no puut on vanhoja, olisiko mitään hyötyä leikkauksesta.
        Talo tuossa vastapäätä valmistuu, kahden viikon päästä muuttoautot pihan täyttää ja onnelliset ihmiset pääsevät uuteen kotiin.
        Nyt minä onnellinen aloittelen tätä vanhaa kotia hieman kohentelemaan ja sitten lähden käsitöiden ja ystävien pariin.
        Oikein auringosta nautittavaa päivää.


    • Huomenta täältäkin auringon seasta;)
      Porottaa tähän koneelle ettei tahdo mitään nähdä;)

      On mennyt kait pripäivää kun viimeksi kirjoittelin.

      Ei mitään ihmeempiä kuulu.
      Viime yönä sain taas tuon selkäni kanssa tapella;)
      Enteileekö jo ilmanvaihdosta.
      reagoin niihin herkästi,reumastahan se johtuu.

      Ei saa meillä lääkäriaikoja onneksi soittaa lääkäri minulle päin.
      jos jotai tolkkua tulisi asioihin.

      Paistatellaan nyt kun se paistaa;)))

      näkyillään...

    • Paistaa se meillekkin, nyt jo lämmön puolella mittari, yöllä vähän pakkasta.
      On se kummaa nuo talvet erilaisia, 58 vuotta takaperin oli kova pakkanen, ja lunta ainakin puolimetriä. Tuo päivä muistuu mieleemme, eihän noita päiviä muuten noin kaukaa muistaisi, mutta kävimme Tuusulan tuomiokunnan arkistossa Lutterinkadulla sanomassa kumpikin että tahdon.
      No elämä näyttää jatkuvan, tosin vain päivän kerrallaan, vaikeaa arvioida miten kauan, tosin viikot kuluvat nopeasti, taas on maanantai.
      Illemmalla taidamme ottaa pienet samppania ryypyt, nyt täällä kotona emme kuluta nurkkakaapin antimia.
      Kaunista kevätpäivää kaikille Lauri& Iris.

      • 53426

      • Laurille & Irikselle onnellisia vuosia jatkoon <3
        Ei tainnut olla sillon kun yhteenmenitte vielä Naistenpäivääkään ---samalla meille kaikille Naisille Paljon Onnea .


      • Anlis1

        Onkohan kukaan muu Pirttiläisistä kiinnostunut Snookerista? Minä odotan Cina Openin alkua . Siinä ei kolhita vastapeluria, niinkuin esimerkiksi nyrkkeilyssä, potkunyrkkeilyssä varsinkin. Mätkätän ukolleni aina, että pane kiinni tuollainen raaka peli, mutta tämä kuittaa, että kyllä tuomari lopettaa kun on menty liian pitkälle. Sanonpa, että ei mielestäni ole reilun urheilun sääntöjen mukaista. Raakalaismaista! En katso koskaan.


      • hurskainen
        Anlis1 kirjoitti:

        Onkohan kukaan muu Pirttiläisistä kiinnostunut Snookerista? Minä odotan Cina Openin alkua . Siinä ei kolhita vastapeluria, niinkuin esimerkiksi nyrkkeilyssä, potkunyrkkeilyssä varsinkin. Mätkätän ukolleni aina, että pane kiinni tuollainen raaka peli, mutta tämä kuittaa, että kyllä tuomari lopettaa kun on menty liian pitkälle. Sanonpa, että ei mielestäni ole reilun urheilun sääntöjen mukaista. Raakalaismaista! En katso koskaan.

        Joskus vuosia sitten näytettiin ison rahan pokeriturneitakin. Ne tuli katsottua. Myös huipputennisturneet. Jääkiekon Olympia, tai MM tasolla ratkaisu-ottelut vielä kiinnostavat.
        Yleisurheilun huippukisat jaksaa katsoa. Mielenkiinto urheiluun on kyllä hiipumassa.

        Vuorokausirytmi on päässyt sekoittumaan meikällä. Kun nukkumaan käyn pikkutunneilla, aamuisit heräämiset eivät käy ns. kukon laulun aikaan.
        Ok-talossa asuminen on niin hiljaista, ettei muu kuulu kuin lumikoneen ääni huikean pyry-yön jälkeen lumisena talvena. Ei tule mieleen näin vähälumista talvea kuin tää 2014-2015 oli.


      • Latelle jatkuvaa onnea puolisonsa kanssa. Olemme ilmeisesti löytäneet omamme, koska emme ole eronneet, paitsi minä muutin lapsenlapsieni lähelle toistaiseksi?

        Minä menin avioon v-63, ja sain lapseni v-65 ja v-67. Hassua, että mieheni täyttää nyt 80 vuotta ja vanhin tyttäreni 50 vuotta?

        Taas tuo, en ole kirjautunut? Kristiina23


      • Huomenta toisen kerran tänä aamuna, kirjoitin tapani mukaan pitkän viestin, kirjauduin kahdesti, et lähtenyt, yritin kolmatta kertaa, lähti viesti taivaan tuuliin.
        En nyt aloita uutta kirjettä, toivottelen vaan onnea Irikselle ja Latelle jatkossakin, pitkä on taipaleenne, toivon yhdessä olemisen jatkuvan vielä kauan.
        Kuusikymmentä vuotta olisi meilläkin ensi vuonna, mutta nyt yksin jatkan, kohtalo näin kuljettaa ja tuntematon on tulevaisuus.
        Tyttäreni on 56 ja poika täyttää huomenna 50 vuotta, mihin se aika onkaan kadonnut, eipä tässä itsekään ole kuin tyttönen, siltä ainakin väliin tuntuu, hyvä että lapset olemassa olollaan toista muistuttaa.
        Ehkä tämä kivuliaisuus joskus totuutta esiin tuo, mutta eipä sitä aina muista.
        Nyt lopetan, jospa tämä lähtisi näin lyhyenpänä, mukavaa päivää, tänään ainakin vielä aurinko paistaa kaikille;)


      • Noista vuosiluvuista näkyy kuinka samaa ikäluokkaa olemme. Minä naimisiin -57, laapsillakin jo ikääjonkin verran, tytär 57, pojat 54 ja 51. Eiks oo hassua että minä vaan heistä huolta kannan, hehh. Puolisoni kuoli kolme päivää ennen kuin olisi täyttänyt 49 vuotta. Siitäkin jo 33 vuotta, silti joka päivä häntä rakkaudella muistan. Kaikki lapsetkin jo isäänsä vanhempia. Olkaa onnellisia te jotka vielä olette toisenne saaneet pitää.
        Asiasta toiseen.
        Jos Ramoona tämän lukee niin hän varmaan osaa vastata minulle. Koska me olemme Luojan luomia niin koirat kuin ihmiset, niin oliskos meillä samanlaisia vaistoja. Olet varmaan huomannut kuinka se sinun ulkoiluttajasi tuntee ajankulun ilman kelloa. Se ei varmaan rajoitu yhteen vuorokauteen, vaan kai se elukka huomaa myös vuodenaikojen rytmin ja tietää jo etukäteen mitä sinäkin suunnittelet.
        Minä olen ihmetellyt kuinka olen näinä maaliskuun päivinä alkanut mennä aiemmin nukkumaan ja heräämään aikaisemmin virkeänä. Aikataulu on siirtynyt ikäänkuin jo valmiiksi kesäaikaan. Tuli vain mieleen että onko tuolla aivoissa jokin pitemmän aikajakson ajastus. Olen melkein varma että on.


    • Ramoona_

      Kesäaikaan on ennenkin siirrytty luonnostaan valon lisääntyessä ilman kellojen rukkaamista ja jopa ilman kelloja. Kun pimeän talven jälkeen kevättalven aamuina valoisuus antaa signaalin avata aiemmin silmät ja aloittaa päivän puuhat, tottahan illalla on aikaisemmin valmis yöpuulle. Unen tarve ei kai oleellisesti muutu vuodenaikoina, vaikka valoisina kesäöinä ei malttaisikaan nukkua. Keinovalotkaan eivät tätä luontaista rytmiä saisi pahemmin sekoittaa, onhan niin ihmisillä kuin muillakin luomakunnan olennoilla aikansa vireydelle ja levolle.

      Kukko laulaa aamun sarastaessa, joten valo senkin reviirikiekumisen laukaisee. Joskus kuulemma kukot äityvät kiekumaan kirkkaalla kuutamollakin . Eikös maalaistaloissa ennen kukko toiminut ihan herätyskellona.

      Koira taitaa olla niin ihmisiin leimautunut, että sen aikataulua säätelee paljolti ihmisten toimet. Meidän Kerttu tuntuu heräävän postilaatikon kolahdukseen kuuden maissa , mutta hipsii hiljaa, käy ehkä juomassa vesikupillaan, käy vilkaisemassa sängyn vieressä, joko isäntäväen silmät on auki, ei se ala herätellä, vaan kunnioittaa meidän unta . Muutenkin se tuntuu olevan vahtitehtävissään vuorotta, kuin nuori äiti, joka havahtuu pienimpääkin lapsensa äännähdykseen. Koira osaa lukea merkkejä. Autojen äänistä se tietää kun perheenjäsen ajamassa pihaan, kenkien valinnasta se tietää, mennäänkö lenkille vai töihin, jonne se ei pääse. Taluttimen esiin ottaminen saa sen riemunilmauksiin. Varmasti koirien virtsarakko ja mahalaukku kertovat ajankulusta, nehän eivät yleensä edes syö huvikseen . Koira on ihana siinäkin mielessä, että oli ihminen poissa lyheyn tai pidemmän ajan, aina jälleennäkeminen on riemastuttava. Mutta ylenpalttinen tapaamisen onni on silloin, kun olemme olleet matkalla ja se on ollut hoitopaikassa. Se myös "kertoo" pitkään, miten se on ikävöinyt ja mitä sille on sillä aikaa tapahtunut.

      Ei tullut ehkä vastatuksi siihen mitä Katleija kysyi, mutta kiitos kysymästä...ja terveisiä Kerttu Harmaakuonolta.

      • Kiitos Ramoona vastauksesta. Tuossahan se tuli, se aurinko ja valon lisääntyminen sehän se. Kellojen kesäaikaan siirtäminen tähän ajankohtaan on sattuma. Varmaan minulle tapahtui näin jo ennen vuotta 1981, jolloin kellojen siirtely alkoi. Oliko silloin se energiakriisi vai rukattiinko aikoja kaupankäynnin takia muun Euroopan kanssa yhteensopiviksi, en nyt ihan muista syytä.
        Minulla oli joskus pojan perheen koira hoidossa matkojensa ajan. Kyllä se Manta-koira seurasi sen ajan minua kuin hai laivaa ja tarkkailun alla olin yötä päivää.
        Totuttelua tuokin vaatii. Osasi valita paikan asunnossa mistä oli parhaat mahikset seurailuun. Siinä loikoili kuono maassa ja lunksutteli silmiään ja kun menin näkymättömiin takuulla tuli perässä.
        Nukkumaan kävi yöksi sänkyni viereen. Oli sillä kummalliset rituaalit siinäkin. Pyöri ja pyöri ensin siinä makuupaikan kohdalla ja lopulta käänsi maton kulman kuononsa kohdalle. Sitten näki kai jotain ajokoiran unia kun selvästi juoksi siinä makuulla nukkuessaan. Kummallisia otuksia nuo koirat.
        Minä ehdottomasti tarvitsisin koiran kävelyttäjäkseni, mutta olkoon nyt tässä elämässä ottamatta. Tiedä vaikka jäisi kuinka nopiasti kaipaamaan minua.

        ps. Pirtissä käynti oli vaan pieni lepohetki, sillä sain inspiraation kevätsiivoukseen. Se alkoi jo eilen huone kerrallaan ikkunoiden ja lattioiden pesulla ja mattojen tuuletuksilla. Sitä samaa toivon muillekin.


      • Minun pitää sanoa nyt tämäkin kun mieleen kerran putkahti. Kun tuommoisen pitemmän viestin kirjoittaa tulee tökittyä lauseisiin pilkkujakin. Kerran joku puskista huomautti että rakastan muka pilkkuja. ;))
        Valitettavaa onkin etten hallitse kunnolla pilkkusääntöjä ja varmaan menevät välillä vääriin paikkoihin. Toivottavasti se ei jokaista haittaa.


    • hurskainen

      Tuo lienee jo tuiki harvinaista. Säätoimittaja sanoo, että Varsinais-Suomen alueella on jo noussut korvasieniä,kuitenkin ollaan vasta maaliskuun puolella.
      Voisi olla että vaikkapa hakkuuaukion auringon puoleinen karike, jossa sienirihmastot elävät, on sulanut. En ole moisesta ennen kuullut että näin aikaisin.

      Isäni kertoi, että v. 1929 kevät tuli helmikuussa niin, että Etelä- Suomen rannikkoseudulla viljelijät aloittivat jo peltotyönsä. Tuli kuitenkin ankara, oikea takatalvi. Kaikki kylvötyö meni hukkaan.

    • wiiwidear1

      Hei pirttiin.
      Piskin kanssa ollaan pirtin läheisyydessä pikku lenkillä.
      Päivät kuluu hiljaiseen tahtiin, mitäs tässä muutakaan. Sulhon kanss käyvvään kirpparilla ja välil baaris ruokailemassa tai kahveilla.
      Käsitöitä syntyy toisinaan, torkkupeitto projektiin otin osaa ja lähetin omat tekeleeni peittojen kokoajalle, Kellokosken sairaalaan niitä toimittavat, potilaiden iloksi.
      Mie seurasin tv 1 Doc Martin- sarjaa ja äsken esitettiin viimeinen osa, mut jatkoa kuulema on luvassa, myöhemmin.
      Mukavaa kevään tuloa kaikille.
      Hei hei

      • ynnämuu

        Iltaa ja hyvä aurinkoinen päivä olikin. Koetin ottaa siitä hyödyn pyörimällä ulkona sen minkä kiireiltäni ehdin. Paljon meni aikaani silmälääkärissä. Tulipahan sitten kunnollinen tarkastus, välillä odottelin tökötit silmissäni odotussalissa ja lääkäri hoiteli liukuhihna työnä toisia potilaita. Eipä tullut pahoja uutisia. Paineita vähän liikaa, mutta eivät kuulemma ole ehtineet vaurioita silmiini tehdä. Tippoja kerran päivässä ja sen pitäisi tehota. Sain lausunnon että ajokorttiin näköni hyvin riittää ilman apuvälineitä. Se on jo paljon, jos nyt korttihakemuksen pyrin lähettämään. Muilta osin se vaatii vielä yleislääkärin mielipiteen.

        Doc Martin sarjan olen melkein kokonaan katsonut. Mielenkiintoinen lääkäripersoona onkin rakennettu, äreä nopea päättäjä ja kiirettä riitti. Ei mielestäni ollenkaan hassumpi sarja viihteenä katsottavaksi.

        Vähän hassuksi meni myös _Putiinin kaipailu mediahössäkässä. Arvailuja ja "luotettavia tietolähteitä" riitti. Näin se menee monissa muissakin asioissa. Räväköillä otsikoilla haetaan julkisuutta, ehkä myös mielipiteiden muokkausta loppujen lopuksi melko tyhjästäkin. Tuleehan sitä lukijoillekin vastuuta siinä mitä todeksi ottaa.

        Hurskainen ihmetteli uutisia korvasienien aikaisesta kasvusta. Niin ihmettelen minäkin, mutta voihan olla kyllä jo merkkejäkin. Tuskinpa ison korin kanssa tarvitsee vielä metsään mennä korvasieniä hamuilemaan. Huhtikuussa kyllä saattaa jo satoa ollakin. Normaalina olen pitänyt noin kahden viikon etumatkaa kesän tulossa eteläisessä osassa maata Pohjois-Karjalaan verrattuna. Voihan vaihtelut olla suurempiakin.
        Johan tässä ilmoittautumien verran kirjuttelua tulikin. Saa nähdä kuinka lähetykseen kelpaa.


      • Eetun päivän huomenet ja onnittelut, kauniina vaan vieläkin päivä valkesi.
        Valoisuudesta ja unen tarpeesta, en tuota kellojen siirtoa ole ymmärtänyt, valoisuus tulee omana aikanaan, näyttipä kello mitä tahansa ja kukon kanssa(tai oletetun) olen aina herännyt ja iltauninen olen.
        Kesäaikana valon riittäessä läpi yön, ehkä iltakin venyy sen nukkumisen suhteen.
        Siivouksesta Katleija puhuit, kyllä se vaan askarruttaa minuakin ja useamman päivän olen minäkin ajatellut siihen uhrata, jospa ensi viikolla toteutuisi, kun ei ole kuin kaksi meno päivää.
        Noista pilkuista, ei ne satu kohdalleen minullakaan, sen tipautan siihen mihin ajatus katkeaa;)
        Tuo koiran ilo omistajan paikalle tullessa on tosi ihana vastaanotto, se sai aina hyvälle tuulelle vaikka olisi mieli maassa kulkenut ja surullinen oli koira, kun ei jostakin syystä mukaan päässyt, häntä koipien välissä alistui osaansa.
        Eilen lähti viesti eka kerralla, kun lyhemmäksi jäi, toisaalta pitäisi kyllä toimia aina, kun lupa tuohon 5000:n merkkiin on.
        Onhan niitä aikaisia keväitä ollut ennenkin, mutta useimmiten sitten kylmä tulee ja tuhoaa aikaiset kylvöt ja muut istutukset.
        Lienee kuitenkin joku kaarnan pala se korvasieni ollut;)
        Mukavaa kuulla, että hyvin siellä teilläkin menee wiiwidear, tuo Doc Martin on mukava sarja, mistä tuollaisen tohtorin ovat löytäneetkään, vakava kuin mikä, ei turhia höpötä arkisista ei romanttisistakaan asioista.
        Toivottavasti pian saamme uudet jaksot nähtäväksi.
        On se hyvä asia, että näkö on säilynyt ja kohtuullisena pysynyt ynnämuu, niin minullakin on, kaksi vuotta syksyllä tulee täyteen ja silloin olisi tutkimusten aika.
        Kuulokin aika hyvä, ainut harmi tuo sihinä, mikä hiljaisuudessa paisuu, mutta näkyy oppimaan senkin vaivan kanssa elämään.
        On kuin ennen sähköt pientä suhinaa piti, tämä vaivani.

        Nyt on kuitenkin pitkästä aikaa iso kerho, kevätkokous ja pullaa olisi leivottava, nyt varmaan kato käy osallistujissa, ei kiinnosta kovinkaan monia se miten asiat on hoidettu.
        Uskovat kaiketi, että hyvin se menee ja onhan ne tilintarkastajat asiansa hoitaneet.
        Tietenkin olisi paikallaan kuulla nämä selvitykset ja kantaa ottaa tarvittaessa.
        Hallitus on asiakirjat alle kirjoittanut, nyt sitten vapautusta odotamme kevätkokoukselta.
        Iloa ja valoa päiväänne, nautitaan sillä kylmää on tulossa, heippa!


      • Katsoitteko eile revontulia, tai ei niitä tuliksi voi sanoa. Olipa vain leijuvia valkoisia juovia taivaalla.


    • Niinhän tämä riivatun kone hukkas minun viestin;(((((((

      Kirjoiti ;aamun virkku,illan torkku,se talon pystyssä pitää,sanoi vanhat ennen.

      Kirjoiti muutakin ja en jaksa enää uusiksi laittaa.
      On se kumma ettei ne saa tätä toimimaan.
      näkyillään.
      ent.muori.

    • Päivää Kahvipirttiin, sekä tutuille että tuntemattomille!
      Kaunis ilma ulkona ja olen haravoinut pienen tonttini siistiksi ennenkuin kahden päivän talvi iskee tänne meidänkin seuduille viikonloppuna. Toin pääsiäisliljoja ja mustikan varpuja, kun en löytänyt pajunkissoja.

      Huuhailin täällä Suomi24:llä ja purin sydäntäni politiikkaa käsittelevässä ketjussa.
      Nyt istahdan tänne kahvipirtin puolelle ja rauhoitun vähän, ennenkuin jatkan matkaa.
      Kahvipirtin tuntee entisenlaiseksi vaikka harvemmin tulee täällä käytyä.

      Toivottelen jo hyvää pääsiäistä ja lämmintä kevättä kaikille!

      • Hei minultani niin tutuille kuin tntemattomillekin, jopa tutseille ja hutuillekn! Jossain, en kerro missä, kuulemani mukaan elää tutui ja hutsui.

        Minulla tulee näemmä joskus vauhdissa hiukan kummallista huumoria, en tarkoita loukata ketään, pyydän anteeksi etukäteen.

        Taidankin jättää nyt kirjoittelun vähemmälle, sillä ruokaa olen menossa tekemään!

        Hyvää illan jatkoa!


      • Iltaruskon aikaa aurinkoisen ja lämpimän päivän jälkeen!

        Tutut ja hutsit? No ainakin Ruandassa ottivat sisällissodassa yhteen näitä nimityksiä käyttäneet kansanryhmät. Kansanmurhissa, joissa kai lähes miljoona ihmistä päätti päivänsä. Näitä ko. nimityksiä kyllä käytettäneen muihinkin ryhmiin eri merkityksissä, mutta tuskinpa lienee aiheellista merkata 70 poppoita...pieniähän täällä ovat nämä joskus ilmenneet tapahtumat. No miksei huumorilla.

        Eipä ole minulla suuria kerrottavia. Normi päivä lisänä jo melko pitkään jonoon. Pistänkin ilmoittautumiseni lähetykseen. Jospa näin menisi eka kerralla. Hyvää jatkoa teille!


    • Ruiskukko

      Ehtoota!

      Luontoa olen seurannut nyt hyvinkin tiiviisti parina päivänä. Pihlajasta jotkut siivekkäät olivat pudottaneet marjoja maahan jo aika päiviä sitten. Nyt sitten tuli valtava parvi tilhiä ja putsasivat nurmikon, eilen ja tänään. Onneksi ne pitävät hyvin pientä ääntä, sirinää vain kuului.

      Eilen kävimme tuolla "vitosen sillalla", toiveena nähdä joutsenia. Vielä mitä, muutama vesilintu siellä näkyi sulan päässä etäällä. Ajettiin lisää ja onneksi huomasin melkoisen lauman joutsenia pellolla, niitä oli lähemmä 100 pitkäkaulaa, mukana viime kesän poikasia, ruskehtavan harmaita. Kiikarilla siellä sitten katsoimme, kyllä siellä kosimariittejä oli menossa, pitkät kaulat kurkottelivat moneen suuntaan. Täytyy sanoa, etten koskaan ennen ole nähnyt noin paljon joutsenia samalla kertaa.

      Meidän pihalla on auennut jo muutamia krookuksia ja sinivuokkoja. Ja tulppaanin lehdet ovat hyvinkin 10 senttiä korkeita, pian varmaan nousee kukkiakin. Narsissitkin ovat venyneet kummasti, useamman sentin muutaman päivän aikana.

      Revontulia emme vahtineet, en jaksanut uskoa että niitä näillä leveyksillä näkyy. Toisin oli Kuopiossa ja muuallakin Savossa. Aikoinaan olin usein lasteni luona Pellossa tai Ylitorniolla, siellä saatoin yölläkin tuijotella pimeässä taivaalle, ja näky oli henkeä salpaavan komea!!

      Vielä muutama havainto: eilen ja tänään näin sitruunaperhosen, samoin hämähäkin seittejä puitten ja pensaiden välillä tuulessa heiluivat. Entäs sitten, kun on viikonvaihteessa luvattu lumisadetta. Parempi olisi kun ei sataisi. Nyt hyviä öitä! paulamaria

      • Huomenta ja vieläkin vaan kauniilta sää näyttää.
        Minna Canthin päivää liputamme ja muistoissa kauas taakse päin siirrymme, ihan toinen oli aika Minnan aikaan.
        Esimerkkinä kaikesta naisten asioista, tasa-arvosta, ym hän puhui ja asiaa eteenpäin vei.
        Tähän on tultu, vieläkin töitä joka saralla riittää, ei kai valmiiksi maailma koskaan tule tasa-arvonkaan kohdalla, kakkua ei todella jaeta tasaisesti.
        Katselin eilen puheenjohtajien keskustelua, yhteen puhumista ja ei kovinkaan suurta arvosanaa saa kukaan, samaa jauhamista kaikilla.
        Joutsenia näin pari jäätikön reunalla, kun pyhänä kotiin matkustin, kyllä niitä kohta Huutokosken pellot ovat täynnä.
        Tuota sadetta minä taas kaipaan, sitoisi vähän tuota katupölyä, mikä nyt runsaana leijuu ja pääsisivät katuja puhdistamaan, ilman kastelua se on jotakin aivan kauheaa.
        Päivällä paistetta ja yöllä sadetta, sehän se toive olisi:)
        Revontulia en edes katsellut, unten mailla varmaan olin.
        En ole huomannut ketään loukanneesi merilii, huumoria on monen sorttista, voihan joskus toisen huumori olla toiselle totista totta.
        Muuttuminen on vaikeaa tällä iällä, siksi kai pirttikin samanlaisena pysyy, kiva kun piipahdit ja muistit meitä MdK-MdK, pajukissat kumma kyllä ei vielä kissojaan ole aukaissut, kauniita on pääsiäisliljatkin, kiitos vaan.
        Siellä sinun maisemissa jo kukat hyvinkin kukassa ovat, sen verran etelämpänä asustat.
        Kokous meni hyvin, väkeä noin 70, huomaa hyvin, että kiinnostusta ei talouden hoidon suhteen ole, no kai luotto on hyvä hallituksella.
        Pullat teki hyvin kauppansa, vaikka jäi paljon tarjoilun osalta, myyntiä oli.
        Meillä on kaunis, herkistävä tapa sytyttää kynttilät jokaiselle edellisen vuoden rajan taakse siirtyneille, nyt oli yhdeksän kynttilää, kuoromme lauloi tilanteeseen sopivan laulun.

        Tänään menen taas hiuksien leikkaukseen, kasvaa ja harmaantuu, eipä väriä viitsi laittaa, olen mielestäni harmauteni ansainnut ihan rehellisesti, mitäpä niitä muuttamaan;)
        Mukavaa päivää, unohdetaan puheet takatalvesta ja elellään auringon paisteessa.


      • Iltaa! Hiljaista on Pirtissä näemmä ollut. En nyt minäkään kovin ahkera ole ollut. Hiipuneelta näyttää koko 70 palstakin.

        Seurasin eilen vaalikeskustelua. Eipä siinä kehumista ollut kuten SkillankiN totesi. Ehkä lievä vaalikuume puheenjohtajiakin vaivaa. Paljon jäi tekemättömiä töitä tuleville edustajille ja miten äänestäjät toimivat. Siitähän pitäisi pisteiden keruuta järjestellä. Ei näytä hyvältä.

        Tuppelehtii minunkin hommat. Ne nyt ei kovin vaarallisia olekaan. Eilen menin renkaiden vaihtoon ja samalla oli tarkoitus uusia. Ei löytynyt varastosta sopivia, vaikka oli kyseessä melko suuri liike. Tänään olisi pitänyt olla, näin luvattiin. Eipä tullut luvattua soittoa. Sinnehän jäivät vaihtoon tarkoitetut pyörät valmiiksi. Mistä mättänee, Jos en olisi pyöriä sinne liikkeeseen jättänyt, en olisi sen koommin kysellytkään. Huomenna käyn hakemassa - tulipa renkaat sitten vaihdettuna tai ilman. No pieniähän nämä murheeni ovat, mutta tykkään että asiat hoituvat luvatusti.

        Jokohan kirjoitin liian pitkäksi? Lyhyet jutut lähtee menemään paremmin.
        (liikaa tuli, en muka ole kirjautunut, vaikka olen, niinpä uusiksi)


    • hurskainen

      Navakka tuuli nosti taajamamme ainoan liikenneympyrän alueella oikean pölymyrskyn. Olin tyytyväinen kun olin pyörteen ja tuulen yläpuolella. Köhitti jo ennestään ilmankin valmiiksi.
      Sairaanhoitaja sanoi Ventoline Diskus lääkemääräystä vääränä hengenahdistusta potevalle. Auttaa se kuitenkin. Myös Karmoliittamunkin tipat helpottavat hengittämistä.
      Aikaisemmat siitepölykaudet eivät ole muodostuneet vielä ongelmiksi asti. Etelän ja lounaan puoliset tuulet toisivat enemmän ainakin lepän siitepölyä jopa kaukokulkeutumina.

      • Hei kahvipirttiin!
        Kevätaurinko on saanut tarttumaan siivouspuuhiin, niinkuin joka kevät se paljastaa pölyn kirjahyllyissä ja lasiesineissä. Niinpä siivoustyttöjen selvitettyä lattiat, jatkoin kaikkien pintojen siistimisellä. Siinä aika kului kuin siivillä, ja silmät kulkeutuivat jo pihalle, missä työtehovilkaisulla oli hetkessä selvää mitä pitää parin päivän aikana kohentaa :D

        Tuo Ventoline Diskus oli miehelläni astammaan, mutta käsitin sen olevan vain keuhkoja avaavan. Itselläni on siitepölyaikaan käytössä Symbicort inhaler, jossa on pieni määrä kortisonia rauhoittamaan allergiaoiretta ja avaavaa myös.

        En tarvitse kuin kerran illalla ennen nukkumaan menoa, vaikka pitäisi 3-4 kertaa vuorokaudessa.
        Hyvä kun jo siitä uskoo, ja niin minäkin kevätaurinkoon!


      • Puskasuleima
        sini-sirkku kirjoitti:

        Hei kahvipirttiin!
        Kevätaurinko on saanut tarttumaan siivouspuuhiin, niinkuin joka kevät se paljastaa pölyn kirjahyllyissä ja lasiesineissä. Niinpä siivoustyttöjen selvitettyä lattiat, jatkoin kaikkien pintojen siistimisellä. Siinä aika kului kuin siivillä, ja silmät kulkeutuivat jo pihalle, missä työtehovilkaisulla oli hetkessä selvää mitä pitää parin päivän aikana kohentaa :D

        Tuo Ventoline Diskus oli miehelläni astammaan, mutta käsitin sen olevan vain keuhkoja avaavan. Itselläni on siitepölyaikaan käytössä Symbicort inhaler, jossa on pieni määrä kortisonia rauhoittamaan allergiaoiretta ja avaavaa myös.

        En tarvitse kuin kerran illalla ennen nukkumaan menoa, vaikka pitäisi 3-4 kertaa vuorokaudessa.
        Hyvä kun jo siitä uskoo, ja niin minäkin kevätaurinkoon!

        Tervehdys!
        Ei aavistustakaan kuinka pitäisi menetellä tänne pyrkiessäni. Anteeksi, jos möhlin.
        Ventoline discus -keskusteluun kannan minäkin ketoni. Minulle sellainen määrättiin jo vuosia sitten, ja kyllä se röörien aukaisijana on tehtävänsä täyttänyt.

        Mitä tässä meikäläinen muuta kuin jabadaa jabaduuta vain kaikille.
        Ja nimimerkki on se mikä on ja ihan alkuperäisen omistajan luvalla, kun en saa oikeaa nikkiäni millään hyväksytyksi.


      • Huomenta tähän pilvipoutaiseen päivään ja tänään se aurinko vielä pimenee tai piiloutuu, onhan auringon pimennyspäivä.
        Älkää nyt vaan katsoko aurinkoon paljain silmin, on kuulemma vaarallista.
        Tuo katupöly lisää vielä allergia oireista kärsivien tuskaa ja astmaa sairastavat saavat myös vaikeita hengitys vaikeuksia.
        Ei taida olla vielä sellaista lääkettä joka tuon vaivan pois pyyhkäisisi.
        Suvussani on monessa polvessa kärsitty astmasta ja siihen loppui isäni ja mummoni elämä tukehtumiseen.
        En vielä ole oireillut, omat hengitys vaikeudet johtuvat palleaan kertyneestä "pulleudusta", näin ainakin on kokeet osoittaneet.
        Kun nuo jalat suostuisivat yhteistyöhön paremmin voisi tämä vaiva poistua, jo pienen liikkumisen jälkeen sen olen huomannut.
        Siivousta aloittelin minäkin, tosin en vielä mitään suursiivousta, ehkä ensi viikolla pesen ikkunat, kun nyt saisivat nupo kadut puhdistettua, ehtisi vähän aikaa nauttia puhtaista ikkunoista.
        Olen noiden tomaatin taimien kanssa puuhastellut, niitä tuli niin tuhottomasti, piti jo kylvöstä harventaa.
        Ne on nyt itse kuivatettuja siemeniä, saapa nähdä tekevätkö hyvin myös satoa.
        Se on taas tuo joka vuotinen renkaiden vaihto autoilevilla, menee yksiin ikkunan pesun kanssa, keväällä ja syksyllä nämä molemmat hommat melkein pakollisia;)
        Olen ynnämuun kanssa samoilla linjoilla, en yhtään tykkää jos joutuu lupauksien perässä aina uudelleen ja uudelleen juoksemaan.
        Nyt jännään tuleeko postin mukana tieto, että tilaamani synttäri lahja postiin on tullut, sunnuntaina olisi tarkoitus lahja antaa.
        Täpärälle meni tilaus, mutta lupasivat yrittää joutua, tuntuu kummalta, että ei voi vaan pakettiin panna ja lähettää, tarvitseeko viikkoja tilauksen hoito eteenpäin.
        Kai se nyt on tätä tietokone aikaa, moneen kohtaan on kirjattava.
        Jos ei joudu, on kuva vietävä lahjan saajalle, onneksi on oma poika lahjan saajana.
        Kamalan vaikea oli yleensä lahjaa keksiä ja kun mielestäni sen keksin, nyt sitten ei taida joutua, rahana olisi tietysti voinut antaa, mutta halusin muiston tästä vuosipäivästä jättää.
        Mutta, nyt yritän taas lähettää, tiedän melko varmasti, että en muka ole kirjautunut, varmuuden vuoksi kai vaativat uusinnan.
        Nyt odottamaan sitä pimenevää hetkeä, jotenkin muistan, että se oli kolkon tuntuista, kaikki jotenkin hiljeni, se oli kesällä mikä muistissani on.
        No sieltä se sitten aurinko esiin tulee ja elämä jatkuu.


    • Neeasa

      Aurinko loistaa melkein jo täydeltä terältään, mutta en ole sitä pahemmin vilkuillut, koska en
      omista hyviä aurinkolaseja, enkä ole viitsinyt lasin palasta ruveta nokeamaan.
      Lenkin aamulla kuitenkin tein, keväistä on, joutsenia suuri parvi oli istahtanut lepäämään,
      äännellen toisilleen.

      Monenlaisia ilmiöitä onkin nyt taivaalta näkynyt, hienot revontulet alkuviikosta, eilen illalla
      kauniita tähdenlentoja. Ja nyt tuo auringonpimennys tänään.
      Kuu siinä menee osittain aurigon eteen.
      Luonto oa mielenkintoista, aina vaihtuvaa vuodeaikojen mukaan.
      Hyvää päivän jatkoa!

      • hurskainen

        Puolen viikon maissa näin ensimmäisen hanhiparven rientävän pohjoista kohti. Harvakseen ääntelivät lentäessään.
        Niin se auringonpimennys. Etsin tilaajabonuksena saamiani laseja. Ei tietenkään löytynyt. Eikä hitsausmaskiakaan. Hyvimpä tuo sujui ilmankin. Aattelin, että lehdistä tai telkasta näkee sen auringon sirpin.
        Nyt vasta kuulin telkasta, että tää on ollut ihan YK;n julistama onnellisuuden päivä. Niin no se työpäivän osuus meni melkosen tummissa fiiliksissä.
        Joku sellanen kun olkapään kiertäjänkalvon kipuilu pilasi päivää. Työikäiset tai rahasta rikkaat panaman konsulit niitä voi leikkauttaa. Ehkä en sitten ala.


      • Enpä seurannut auringonpimennystä kun ei ehtinyt parvekkeelleni nähtäväksi kiertää. Oli sen verran pilvistä, että tuskinpa se täällä näkyi edes vajavaisena.

        Rengasliikkeen ropleema selkeni kun aamulla soittivat. Valittelivat kovasti, että heistä johtumattomista syistä heidän tilauksensa ei saapunut sovittuun aikaan. Eihän asialla ole hätää, kunhan selitys tuli. Sovittiin että ilmoittavat heti kun homma hoituu.

        Minullekin on päänsärky lahjojen hankinta. Jos kimpassa hankitaan, toimin vain osuuteni maksajana. Muutoin en haluasi mahdollisesti sopimatonta tavaraa rojuksi lahjoitella. Mieluummin pistän rahana ja saaja voi itse käyttää kuten hyväksi näkee. Avuttomuuteni näissä lahja-asioissa johtuu varmaan siitä, että ennen vanhaan ei ollut meillä lahjojen jakamisperinnettä. Välttämättömiä käyttötarvikkeita sain sikäli kun niihin oli varaa. Samaa tyyliä jatkoin minäkin, mutta nuorempi polvi on kyllä omaksunut lahjojen jakoa mm. synttäreillä ja joulun tienoissa.

        Teille hyvää jatkoa, nyt taas ryhdyn yrittämään postitusta!


    • Piti tulla ne saunaterveiset kertomaan;))

      Niin meni "pimennykset",sun muut.
      Netistä katselin sitä pimennystä ja hyvin näkyiki,eikä silmäkään käesineet,luultavasti.

      Nyt lähettää sänky terveisiä,on mentävä pötkölleen.
      Näkyillään...

    • Melkein pilvinen päivä, ei siitä aurinkon pimennyksestä mitään selvää saanut, pilventakana sellainen kirkas valoilmiö. Eihän minulla mitään noettua lasiakaan ollut. silloin kun viimeksi oli oikea aurinkonpimennys olimme Pohjois Karjalassa, aamulla ajoimme Ilomantsiin siellä senverran pilvet rakoili, että nähtiin se koko pimeydessään, oli oikeat lasitkin sellaiset hitsarin käyttämät. Onhan siitä vuosia kulunut, ja paljon vettä Vantaassa virrannut.
      Nyt tein saman kuin mummeli77 netistä katselin.
      Nyt taitaa ilmat viiletä, lupaavat päivälläkin pakkasta, eihän se maaliskuu oikea kevään aloitus olekkaan useimmiten lunta ja pakkasta.
      Tänään tuli tehtyä kotihommia kaikenlaista mitä kotona tehdään. eli siivousta pyykinpesua ruuan laittoa tiskausta.
      Sitten illansuussa tapahtui ihme, lähdimme pienelle lenkille, siellä oli oikein raikas ilma, tuntui mukavalta pitkästä aikaa. Kotiin kun tultiin ajateltiin, että eiköhän mennä lähiaikoina uudestaan.
      Nyt on kokeiltava lähteekö juttu liikkeelle.

      • Huomenta viikonlopun alkuun, sää vielä ihan kauniina ainakin näin aamusta pakkasta seitsemän astetta.
        Lupailivat lunta koko maahan, ehkä sitten huomenissa tännekin.
        Niinhän siinä kävi, että ilman lahjaa juhlimaan joudun lähtemään, harmittaa, palautetta annan, luulisi että kahteen viikkoon ehtii kotimaassa paketin laittaa, kun tavaraa varastossa on.
        Kotihommissa meni minullakin eilinen, siistiä on vaikka vieraita tulla;)
        Pimennyksen huomasin varjojen pidentymisestä ja oudon hämäräksi veti, en uskaltanut aurinkoon katsoa, kun ei suojalasi ollut.
        Eihän tuohon lahjomiseen ollut ennen varaa monellakaan, hyvä kun ruokaan johonkin aikaan riitti ja todella tarpeellista annettiin jos annettiin.
        Muistan kun sain ensimmäisen turhamaisen lahjan, se oli nenäliinapussi, sisällä muutama pitsireunainen nenäliina, sisareni oli jo työssä ja hän tuhlasi rahojaan saaden minut onnelliseksi.
        Pienestä sitä ilostui.
        Olikohan se eilinen mitenkään onnellisempi päivä, en huomannut, kai tätä onnea on tälläisenä joka päivä.
        Voimistele hurskainen, minäkin joka aamu vuoteessa sen teen ja olen saanut olkapääni pysymään kohtalaisessa kunnossa, vakka välillä oireilee, kun niin paljon noiden puikkojen kanssa aherran.
        Kyllä tätä ihastelua maassamme riittää, kuten Neakin huomioit, nämä vuodenajat niiden vaihtelut ihmettelyä ja ihastusta tuottaa.
        Minulta menee hermo niin kuin joskus muorilta, nämä näppäimet suostuvat kirjaimen oman tahtonsa mukaan laittamaan ja aina saan korjailla puutteita, en pikakirjoittaja muutenkaan ole;(
        Nyt sitten se tupla kirjautuminen taas edessä, kivaa päivää toivottelen, heippa!


      • Olipa vaikeeta, into viestittelyyn vähissä,,,


      • hurskainen

        Sen olen hyväksi huomannut, ettei aamulla unesta heräiltyään pidä pulssin sykettä nostattavasti rynnätä jalkeille vaan enemmän vaivaistalovauhdin edellyttämällä vitkastelulla.
        Aikanaan kun piti lähtä aamuvuoroon, ajastin laittoi kylmänä aamuna lokilämmityksen päälle. Aamuvoimisteluun olen yksinkertaisesti liian laiska.
        Sillälailla kuiten osafakiirien heimoa, että maaru pyytää lautasellista kaurapuuroa mikrolämmitettynä. Beceliä silmäksi.
        Se tähän jää; 1½ palaa ruisleipää monilla lisukkeilla. Niillä sitä jaksaa päivän pienemmän erkkoaviisin lukea.
        Talon huoltotöissä ei enää kannata rypistää, kun huonot on jo lahkeessa. Rämäkästi ottaminen aiheuttaa silloin seuraavaksi päiväksi vetämättömän olon.

        Ei se ole mitään juhlaa olla 77v.


    • Tänään on ainakin vielä taivas kirkas ja nyt olisi auringonpimennys helppo nähdä. Näkyi tuo ilmiö eilenkin vaikka taivaalla oli ohut pilvikerros. Meinasin unohtaa siinä mattojen tuulettamisen lomassa, mutta puoli yksi muistin ja mustan lasin läpi auringonsirppiä katselin. Tosiaan maisemat olivat valottomammat pimennyksen ajan ja tuossa isossa koivussa istui iso naakkaparvi ihan äänettömänä.
      Ihmettelen vieläkin mistä sain tämmöisen siivousinspiraation, että kaikki ikkunat on nyt pesty, isot matot ylhäällä tuuletusparvekkeella puhdistettu ja lattiat pesty ja puunattu.
      Nyt voi tyytyväisenä ottaa rennosti, kun raskaimmat työt on tehty. Paikoissani tuo tuntuu, mutta sehän on vaan terveellistä kun työstä paikat kipeytyy. Kyllä se kuitenkin notkistaa.
      Saapa nähdä saavatko ne tämän palstan tekniikan sujuvammaksi, ellei niin kyllä käynnit täällä vähenevät rajusti.

      • Huomenta pitkästä aikaa. Pilvetön oli päivä eilen- pimennykset näkyi kyllä ,ken katsoi. Itse tei leipomishommia keittiössä. Huomasin sen omituisen hämärän,kun oli aurinko pimeimmillään. Ei ollut sopivaa lasia millä katsoa joten se jäi. Onhan niitä nähty ennenkin- tyyliin ohitin koko jutun.
        19.3, kuten olen sadasti kertonut, oli lapsemme synttärit. kaunis kukkakimppu ja se oli siinä.
        Kohta 50:llä on jo moni asia niin kohdallaan. Joutavaa krääsää on jokaisella, ei sitä lisää tarvitse kukaan. katsotaan sitten vuoden päästä jotain oikeaa lahjaa. Tärkeintähän on käydä tapaamassa synttärisankaria eikä lahjominen ole pääasia. Minun mielestä. Nuo pyöreät vuodet on vähän eriasia! mutta miten kukakin asian näkee.

        Minuunkin iski tuo ikkunanpesu tauti. Ikävä kyllä se ei saanut yhtään kannatusta. Kuulema ;vielä ehtii, vielä ehtii.... Muuten vaan siivousta ja mattojen tuuletusta, se onnistui.
        Kaupungin torilla on Soini parhaillaan pitämässä palopuheitaan. PIIIIITkä soppajono (hernekeittoa) kiemurteli pitkin toria. Toinen oli kahvijono. Molemmat jonot käveltiin sujuvasti ohitse. Taas sata hyvää ja tuhat kaunista luvassa. Mikäpä meidän on elellessä.
        Nyt kuuluu kutsu :::joten heippa.


    • Kokeilen vain hyväksyykö ylläpito minun kirjoitukseni. Venlasiina aamulla kokeili, ei mennyt vaikka itse katsoin, että oli kirjautunut, ennen kuin aloitti kirjoittamisen.
      Aurinko paistaa, kylmä tuuli, ei haitta kun sisällä istuu.

      • Siinäpän Laten kokeilu on onnistuneesti. Kumman kauan uudistusongelmat kestävät, joskus toimii - useimmiten ei.

        Joo...kyllähän nyt vaaleihin saakka äänioikeutettuja hellitään, rokkaa, kahvia ja karkkia tulee tarjolle. Harvoin tulee tarjouksia otettua, ainakaan en niitä haeskele. Joskus olen sanonut, että parasta on olla ottamatta ehdokkaiden tarjouksia. Eihän äänestäjäpäättäjän pidä olla "ostettavissa."

        Kyllä siitä lievä takatalvi näyttää koittavan, tänäänkin kieppui mittari nollassa tai vähän miinuksella. Aika kovasti tuulla viuhotti ja kummasti raitisti ilmaa. Tosin paikoin pölykin lenteli. Tässäpä vähemmän tärkeät ja hyvää menoa teille!


      • satunnainen.vierailija
        ynnämuu kirjoitti:

        Siinäpän Laten kokeilu on onnistuneesti. Kumman kauan uudistusongelmat kestävät, joskus toimii - useimmiten ei.

        Joo...kyllähän nyt vaaleihin saakka äänioikeutettuja hellitään, rokkaa, kahvia ja karkkia tulee tarjolle. Harvoin tulee tarjouksia otettua, ainakaan en niitä haeskele. Joskus olen sanonut, että parasta on olla ottamatta ehdokkaiden tarjouksia. Eihän äänestäjäpäättäjän pidä olla "ostettavissa."

        Kyllä siitä lievä takatalvi näyttää koittavan, tänäänkin kieppui mittari nollassa tai vähän miinuksella. Aika kovasti tuulla viuhotti ja kummasti raitisti ilmaa. Tosin paikoin pölykin lenteli. Tässäpä vähemmän tärkeät ja hyvää menoa teille!

        Kun ei ole tiedossa yöajoja, jätän kesäkumit alle päiväpakkasista huolimatta. Kaipa päivistä vaan kysymys kun jo lämpenee.
        Kumpa lunta ei sataisi, että säästyttäis pahoilta kolareilta. Liian aikaisin tänne muuttaneet hyönteissyöjät kokisivat lumipeitteisen takatalven pahana ylimenokautena.
        Laitoin pökköä pesään ja uunipossua pannulle uuniin muhimaan. Ei tässä iduilla ja salaatinlehillä pärjätä


      • Sunnuntaiaamun rauhaa, Marian päivää ja Vihtorin päivää tänään juhlistamme.
        Oliko ennen sanonta, Mariana katoilloilla, Vappuna vaolla, lumesta kyse, ei ole katoilla ei juuri maassakaan.
        Tänään lupailivat lunta tulevan, mutta eikös senkin sanota olevan entisen surmaa.
        Aina niitä vahinkoja tulee, kun liian aikaisin ne auton renkaat vaihtaa, yllättäviä tilanteita tuon sään suhteen aina saattaa tulla, nyt on kyllä kuivaa, pakkasta kymmenen astetta.
        Ihan tänne asti tuo uunipossu tuoksahtaa;)
        Hyvin raikas oli tuuli eilen täälläkin nyt näyttää tyyneltä, taivas aivan selkeä, eipä uskoisi lumisateen uhkaan.
        Ei paljon naurata tämä tilanne kotomaassamme, velka vaan lisääntyy ja porukka riitelee, jostakin kun löytyisi henkilö, joka sanoisi mitä tehdään ja saisi tilanteen korjattua.
        Nyt olisi kaikkien laitettava suu säkistä kiinni ja etenkin niiden joilla rikkautta on tultava reilummin taloisiin osallistumaan, pienituloiset jo äärirajoillaan.
        Katsoin eilen kaupassa päärynöiden hintaa, viikossa nousut 11 senttiä kilohinta, pikkuhiljaa niitä senttejä joka tuotteeseen lisää tulee, aina edes ei huomaa.
        Olikos hjurskaisella synttärit, ei minusta tämä 77 niin kamala ikä ole, melkein täysillä tässä van mennään, iloa silmänurkkaan;)
        Krääsää en minäkään halua lahjaksi viedä, pysyvää ja sopivaa, sitä yritin katsoa, mielestäni onnisuin, mutta näillä seurauksilla mistä jo kerroin.
        E tiedä olenko ilkeä ihminen, mutta palautetta annoin.
        On tämä melkoisen hankalaa tämä kirjoitus ja nyt olen huomannut, että tämä ongelma vain Suomi24:ssä, muualla kirjottaen onnistuu, vai onko vain sattumaa?
        Muualla viestien laitto onnistuu näppäimien kanssa hyvin.
        Nyt sitten taas yrittämään saada kirjoitus näkyviin, eilen ei kelvannut mikään, oli liian lyhyt nimimerkki, en ollut kirjautunut, tai nimimerkki oli jo käytössä.
        Imettelen ettei Suomi24 löydä ammatti ihmisiä laittamaan hommat kuntoon, ei edes ilmoiteta mistä vika johtuu, voisi aivan hyvin tietoa joka palstalle tuoda.
        Jospa nyt sitä lumisadetta odottelemaan auringon paisteessa, tiedä vaikka ohi menisi;)
        Lupsakkaa sunnuntai päivää, kun ei nyt verenpaine nousisi, kun tätä viestiä matkan laitan;)


    • Taidan lopettaa höpinät täänne pirttiin, ja muuallekin, taas häipyi sepustukseni, takuulla olin kirjautunut niin nytkin. Eikä tuo Late Vaan kelpaa, joku muu käyttää sitä, laskennossa olin tosi hyvä.

    • Hei, SkillaN ja muutkin pirttiläiset!

      Jäin tuonne juttelemaan ja aika menee niin nopeasti, että tämä viestini jää nyt vajaaksi. Laitan viestini jatkeeksi tuon onnellisuus- ja tyytyväisyystutkimuksen. - Mitenkähän pirttiläiset vastaisivat, hekin varmaan olisivat tyytyväisiä?


      Sunnuntai 22.3.2015 klo 09.55 Tyytyväisyystutkimuksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle. Lähde: Eurostat
      [email protected]

      " Suomessa asuu terveys ja onni
      EU-kansalaisten vertailussa ykköspaikan jakavat suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset, kun tutkimuksessa selvitettiin kansalaisten tyytyväisyyttä omaan elämäänsä.

      Onni elämään tulee terveydestä, ihmissuhteista, työstä, rahatilanteesta, nuoruudesta ja eläkkeelle pääsystä, kartoittaa tutkimus.
      Onni elämään tulee terveydestä, ihmissuhteista, työstä, rahatilanteesta, nuoruudesta ja eläkkeelle pääsystä, kartoittaa tutkimus.
      (MOSTPHOTOS.COM)

      Asia käy ilmi Eurostatin tutkimuksesta, jossa tyytyväisyyttä omaan elämään piti arvioida asteikolla 0-10.

      Nolla merkitsi tutkimuksessa sitä, että vastaaja ei ollut elämäänsä lainkaan tyytyväinen. Täysi kymppi merkitsi puolestaan täyttä tyytyväisyyttä.

      Bulgarialaiset, kreikkalaiset, kyproslaiset ja unkarilaiset antoivat omalle elämäntyytyväisyydelleen lähes surkeat arvosanat.

      Kun bulgarialainen arvioi omaa tyytyväisyyttään elämäänsä lukemalla 4,8, erottuivat suomalaiset, ruotsalaisten ja tanskalaisten ohella, asteikolla positiivisesti.

      Suomalainen arvioi tyytyväisyyttään elämäänsä lukemalla 8.

      Tutkimuksen mukaan elämäntyytyväisyyteen vaikuttavat ihmisen sosiaaliset suhteet, työllisyys ja oma taloudellinen tilanne. Miesten ja naisten tyytyväisyydessä ei näkynyt merkittävää eroa.

      Sen sijaan vastauksissa korostui merkittävästi ihmisen terveys. Terveys koettiin niin tärkeäksi elämänlaadun kohottajaksi, että sen taakse jäivät hyvä elintaso ja oma työllisyystilanne.

      EU-kansalaisten nuoret ja nuoret aikuiset (16-24-vuotiaat) olivat elämäänsä tyytyväisimpiä. Tyytymättömimpiä olivat yli 75-vuotiaat.

      Vertailussa huomattiin, että tyytyväisyys elämään laskee ihmisen ikääntyessä, kunnes päästään ikävuosissa 65-74-vuotiaiden kansalaisten pariin.

      Tutkimuksen mukaan tässä joukossa tyytyväisyys hetkellisesti nousee, koska ihmiset pääsevät eläkkeelle. "

    • Ramoona_

      Perjantai oli YK:n onnellisuuspäivä, näitä kyselyjä näkyi paljon lehdissä. Hyvinhän Suomi pärjäsi 7. ja 8. tilalle ankeasta taloustilanteesta huolimatta. Eihän raha onnellisuutta takaa, mutta rahalla voidaan kyllä hyvinvointia lisätä, ja hyvinvointihan on onnellisuutta. Hanke on lähtöisin Himalajan pienestä köyhästä kuningaskunnasta Bhutanista, jossa haluttiin onnellisuusindeksi bruttokansantuotteen edelle.
      Tässä näitä Bhutanin ajatuksia :

      "Bhutanin onnellisuusindeksi koostuu yhdeksästä muuttujasta. Niiden joukossa on vanhoja tuttuja käsitteitä kuten terveys, koulutus ja elintaso. Mutta bhutanilaiset mittaavat myös luonnon tilaa, kulttuurin monimuotoisuutta ja psykologista hyvinvointia.
      Mittareiden painopiste on ennemminkin ei-materiaalisissa kuin materiaalisissa arvoissa. Buddhalaisen uskonnon keskeinen pyskimys mielenrauhaan heijastuu selkeästi onnellisuusindeksin muuttujissa.
      Onnellisuustutkija painottaa, että tavoitteena ei ole mitata sitä, miten onnelliseksi joku tuntee itsensä jollakin hetkellä. Kyse on pikemminkin siitä, miten hyvin valtio on onnistunut luomaan mahdollisuudet onnellisuuden saavuttamiseksi."

      Bhutanilaisten ajatuksiin on helppo yhtyä, osa meille jo itsestäänselvyyksiä, kuten koulutus. Mielenrauha on suurimpia onnellisuuden tekijöitä, sopusointu itsensä, lähimmäistensä ja myös ympäröivän luonnon suhteen.

      Kolea tuuli on keväälle aiheuttanut takapakkia, aamulla oli monta pakkasastetta, mutta kevättä kohti käydään, kevätpäiväntasauskin oli. Auringonpimennystä ei kunnolla näkynyt, hitsaajanlasit oli kyllä otettu esiin siltä varalta.

    • 1263789

      Ajattelin kirjoittaa ihan summassa, jotain numeroita laitoin nimmariksi. nyt ilmoittaa että laskutoimitus on väärin vaikka selvät luvut 12 15=27.
      Pakkasta koko päivä, ja tuuli vähän tuulee.
      Varmaan joudun uuden laskutoimituksen tekemään.
      Late Vaan on hyvin vihainen.

      • Alkoi naurattaa tuo vihainen, vaikka yhdyn täysillä samaan, ihan raivostuttaa, kun on oikea oppisesti kirjautunut ,kyhännyt pitkät sepustukset. Sitten alkaa se luettelo : et ole kirjautunut,, väärät kirjaimet, väärin laskettu, viimeisin villitys: haluatko poistua tältä sivulta. Jos sanot ei, palkki pysyy paikoillaan. Jos kyllä, taas kaikki on taivaan tuulissa.
        Mitkähän juoksupojat siellä operoivat näitä sivuja-ei ainakaan osaavat henkilöt,


      • Koheltajat_asialla

        Allekirjoitan tuon arvostelun, se on ihan nappiin.
        Jos alkaa kirjoittaa nikkiään, niin ekan kirjaimen kohdalla jo menee punaiseksi, liian lyhyt ja n.e. - Ei fiksujen tekoa.-
        Siksi useimmiten sinisellä.


      • hurskainen
        meri-kukka98 kirjoitti:

        Alkoi naurattaa tuo vihainen, vaikka yhdyn täysillä samaan, ihan raivostuttaa, kun on oikea oppisesti kirjautunut ,kyhännyt pitkät sepustukset. Sitten alkaa se luettelo : et ole kirjautunut,, väärät kirjaimet, väärin laskettu, viimeisin villitys: haluatko poistua tältä sivulta. Jos sanot ei, palkki pysyy paikoillaan. Jos kyllä, taas kaikki on taivaan tuulissa.
        Mitkähän juoksupojat siellä operoivat näitä sivuja-ei ainakaan osaavat henkilöt,

        Minulla just kävi näin. Kun ilman rekisteröitymistä kirjoitetut viestit eivät lähde, eivät rekatutkaan jos kirjoitukseen käytetty aika on s-24 nörttien mielestä liian pitkä.


    • Johan Latella tökkii pahasti. Tosin ei ole kehumista minunkaan selviytymisestä kirjoitusteni lähettämisessä.

      Tässä onkin aasinsilta edellä oleviin onnellisuustutkimusten esittelyyn. Näillä kirjoitusongelmilla tuskinpa on paljon painoa "onnellisuuteen." Nämä ovat kuitenkin melko pieniä asioita elämän menossa eivätkä kaada maailmaa vaikka lopahtaisivat kokonaankin.

      En kyllä anna kovinkaan paljon painoa koko onnellisuustutkimuksille. Ehkä propakanda-arvo lienee suurin -" sittenkin meillä menee hyvin." Itse määritelty onnellisuus ei ole mielestäni kovinkaan luotettava. Käytännön elämässä olen monesti tavannut ilmiöitä, kuinka joku on todella onnellisuuden hurmiossa ja antaa sen kuulua ja näkyä. Eikä ole mennyt kauaa kun itku ja pettymys on tullut.on tullut. No näkemäni ei tietysti ole tilastokelpoista, mutta merkkejä kuitenkin.

      Monestihan ihmiset tekevät valintoja tietäen, että se ei lisää onnellisuutta. Voi olla kokonaan muitakin tavoitteita. Yleensäkin onnellisuuteen liittyvää on vaikea verrata toisiin. Tarpeet tyytyväisyyden täyttymiseen ovat hyvin erilaisia.

      Pohjoismaiden ihmisten tyytyväisyys kyllä tuntuu luonnolliselta. Onhan täällä kohtuullisen vakaat olot verrattuna moniin muihin maihin ainakin toistaiseksi. Eläkeläisenä elokin menettelee, jos on onnistunut olemaan työelämässä ja saanut sen mukaisen eläkkeen, eikä ole edes tottunut hulvattomaan elämään. Tosin pienipalkkaisessa työssä ansaittu eläkekin voi olla riittämätön. Työttömyys on uhka toimeentulolle ja myös mielenterveydelle. Jatkuvat satojen ja tuhansienkin työntekijöiden irtisanomiset tulevat yhä enemmän rasittamaan ihmisjoukkoja ja myös yhteiskunnan palveluja. Eikä jatko näytä hyvältä.

      Henk. kohtaisesti en oloani suuresti valita, mutta en myöskään kersku. Ei ole ollut suuria kohokohtia, vastoinkäymisiä on ollut ja niistä olen yli päässyt. Eikä siinä ole mitään erikoista, näinhän se on hyvin monilla mennyt. Olenko onnellinen? Parempi sanoa, että kohtalaisen tyytyväinen. Se on tullut, minkä on ansainnut.

      • Huomenta viikonalkuun, maa on valoisena ja pilvinen taivas, onhan se väliin tälläistäkin oltava, olemmekin liian hyvälle tottuneet.
        Akseli nimipäivä sankari, onnea kovasti.
        Onnellisuudesta, aivan oikein onkin suomalaisen olla onnellinen, kun vertaa muuta maailmaa, olosuhteemme on hyvät, vaikka nyt tuo talouden kunto harmittaakin.
        Tuo vanhemman väen tyytymättömyys voi johtua pienistä eläkkeistä ja suurista vaivojen määrästä, itse katson kuuluvani 8 onnellisten joukkoon.
        Pieni on eläkkeeni, tarkasti eläen riittää juuri ja juuri kuluihini, olisihan se joskus mukava mennä kauppaan ja ostaa heräte ostos, mutta kun ei, niin ei.
        Tekisikö se lisää onnellisuutta, tuskin, kunhan saisi terveenä kuolla.
        Työn puuttuminen on varmasti yksi suuri tyytymättömyyden aihe ja myös terveys, mukava jos nuorilla kuitenkin on uskoa elämään ja onnellisuuteen, vaikka niin monella työtä ei olekaan.
        Mielen tasapaino on myös yksi onnellisuus tekijä, olla hyvä itselleen, hyväksyvä, näin on helpompi myös hyväksyä ympäristö ja olosuhteet.
        Onnellisia ei olla tämän Suomi24:n toimintaan, sen on jokainen varmasti kokenut ja allekirjoittaa.
        Lähetin palautetta, onko siitä apua, toivon ainakin.
        Tämä kirjoittaminenkin on hankalaa, melkein joka sanan saa korjata, muualla kirjoittaen ei näin ole.
        Ei nyt vielä periksi anneta, pakkohan tämän on parantua, tai kohta väki vähenee ja mainostajat palstat jättävät.
        Jäädäänpä nyt katsomaan tätä talven jatkumista, lunta vaan sataa, ei taida mielialaa kohentaa sekään, mutta kyllä se siitä vielä muuksi muuttuu, iloa viikon alkuun.
        Veivataanpa taas kirjautumisen kanssa, kirjautunut jo olen, mutta varmasti toista väittää, voi sentään.


      • Eräillä_on_millä_mällätä

        Björn Wahlroos kävi kerskailemassa, miten hän on alusta asti saanut elää juuri niinko on tahtonutkin.Ja nyt saa sata miljoonaa rahaa muuttaessaa Ruotsiin eikä tarvihe Suomeen veroja maksaa.


    • Huomenta täältäkin päin.

      Maa on uudelleen valkoinen ja talojen katot.
      Sitä se tiesi eilinen selkäsärkyni.

      Tänään on sitten ne Päivämät tuolla Reumayhdistyksen tiloissa,HIHH......

      Nyt menen aamukahveelle ihan livenä.
      näkyillään...

      • Lumista aamua kaikille.
        Kun saisi suhteelisen "terveenä elämänsä elää". Siinä se olisi. Kun ei lasketa näitä jo olemassa olevia, jotka on hallinnassa.
        Kuten siinä tarinassa: papparainen käveli hautausmaalla nuorikonsa kanssa (joka oli ikäisensä mummeli). Esitteli hänelle: tuonnehan sitä myökii jouvutaa, jos eletään ja terveenä ollaan.
        onnellinen olen jos leipää ja lämmintä riittää, läheisiä ympärille. Voin nauttia luonnon muutoksista ja keväästä, kesästä, kaikesta. Ja tämäkin terveys.
        Surua ja vastuksia kaikille tulee vuorollaan. Niistä pitää vaan päästä yli. Oma pikkuveljeni menehtyi ihan yllättäen ns. terveenä kotiinsa. Viikko sitten. Shokki oli valtaisa, Itkut ja mielen ajatukset ja liikkeet heittää mielessä laidasta laitaan. Mutta elämänkulku semmoinen se on. Jokainen vuorollaan. Surusta selviää suremalla ja ajan kanssa, vaikka miten kipeää tekisi.

        Nuo kaikenlaiset tutkimukset, miten ja kuka on ne tehnyt ja missä tarkoituksessa. Niille ei paljon arvoa anna. Sitäpaitsi monta asiaa päivien päästä tutkitaankin toisin.
        Paras taas kokeillä lähetystä...


    • hurskainen

      Ikävännäköinen ja oloinen oli ikkunanäkymä tänä päivänä. Ilman myrtsinlaatua piristää tieto, että olemme aloittaneet puolivuotisen valoisan osuuden auringonvalon säälotossa.
      Säätoimittaja näytti kaaviota pikku kevättalvestakin ennen ensi viikon lämpenemistä. Kyllä se tästä.

    • Huomenet tähän talviseen olotilaan, lunta sohjoksi asti, mittari plussan puolella kaksi astetta.
      Meri-kukka, osanottoni, tuollainen äkkiä pois lähtö on yllättävä ja niin valmistelematon, miten sen kestääkään.
      Voimia sinulle ja omaisillesi, pakon edessä sitä vaan on jaksettava, aika se paras hoitaja on.

      Toivotaan, että tämä niin sanottu takatalvi ei pitkäksi aikaa seuraamme jää, aurinkoon totuimme ja sitä kaipaamme ja kyllä se jostakin aikaa lämmin takaisin tulee.
      Onhan se niin helppoa kertoa miten olisi elettävä ja mitä tehtävä, kun ei tarvitse miettiä näitä pienellä eläkkeellä toimeen tulemisia, kuten ei Wahlroossin tarvitse tehdä.
      Olen joskus kuullut kerrottavan, että jokainen on oman onnensa seppä, näin ei kuitenkaan aina ole, kohtalo hoitaa asioita sattumin ja aina ei kaikilla luista.
      Alku viivaltakaan ei tasalta lähdetä, toisilla jo perinnöt elämän takeena, kun hyvä tuuri on sattunut, lisää vaan karttuu.
      Toisille taas kovasti yrittäville kaikki vastukset tahtomattaan eteen tulee.
      Tasan ei todellakaan ole onnen lahjat.
      Niin, nyt sitten päivä vaan pitenee, sitä seuraillen sitten taas alkaa päivä lyhetä, mutta eipä nyt mietitä, vietetään pitkä ihana kesä ensin;)
      Tänään taas laulellaan ja koulaan noita tomaatin taimia kasvamaan isoiksi ja vahvoiksi.
      Huomenna alkaa sitten suursiivous, lupasivat aurinkoista, olen jo työjärjestystä suunnitellut, hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty.
      Voimia tänään kerään ja sitten.
      Mukavaa päivää räntäsateeseenkin jos sellainen kohdalle sattuu, huomenna sitten auringon paisteesta nautitaan.
      Tavaksi on tullut tämä tupla kirjaus#####

    • Minulta ei tuplakirjaus onnistu, sanovat heti et ole kirjautunut, eilen ei edes laskentoakaan ollut, sinne se hukkui. Nytkin olen kirjautunut.
      Aurinko kuitenkin paistaa, lämmintäkin melkein 5 astetta.
      Terve vaan, ja onnea.

    • Lämmin osanotto suruusi, Merikukka.


      Olemme kaikki täällä saattamassa toinen toistamme kotiin.

      Olemme kaikki jo elämäntiemme puolivälin ylittäneitä,
      kuka pitemmälle kuka vähemmän.
      Tämä yhteinen kirjoittelumme toivottavasti tasoittaa tietämme hiukan.

      Monet meistä ovat moneen kertaan joutuneet muuttamaan
      asuinpaikkansa elämänsä aikana.
      Pakkomuuttoja ovat olleet minun elämässäni ensin koulun takia pentuna,
      kesätyöpaikkojen takia, sitten opiskeluiden takia, työpaikkojen takia, avioliiton ja yhteisten (molempien) työpaikkojen takia, pienen asunnon
      isommaksi... en jaksa luetella.
      Ja helppoja eivät muutot ole olleet ikinä.

      Silti parhaani olen koettanut aina tehdä itseäni säästämättä.

      Koti-ikävä on ollut sydämessä aina.

    • kiitos teille, te ihanat ja ystävälliset ihmiset.Niin, kaikkihan me olemme vuorossa aikanamme. Yllätykset sattuvat eniten kun ei osaa valmistautua.
      6 vuotta nuorempi veli, muistan kun puin häntä tytöksi kun ei siskoa ollut. Muutenkin paljon häntä hoitelin pienenä. Välit oli aina niin läheiset ja lämpimät.. Mutta surutyöhönhän kuuluu kaiken muisteleminen ja kertaaminen moneen kertaan
      Semmoista elämä on. Kukaan kuollut ei koskaan ole tullut kertomaan, millaista sitten on.
      Vaikka veljeni pappina kirjoitteli ja pohti sitä itsekkin.
      Mutta elämä jatkuu sen verran kun sitä jokaiselle.suodaan.

      • Merikukalle myötätunnon ajatukset veljesi äkillisen kuoleman johdosta. Kova paikka se on läheisille, "Kun sammui sydän läheisen, on aika surun hiljaisen".
        Minullakin on pikkuveli minua kaksi vuotta nuorempi, joka lapsuuden leikkikaverini oli. Kaksi pallolaajennusta jo tehty sydämeen, toivon saavani pitää vielä tämän veljen, vanhempi veli on ollut poissa jo monta vuotta.
        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
        Tänään sain lähdettyä metsään sauvojen kanssa. Voi kuinka paljon siellä oli kaatuneita isoja puita. Runkoja oli polun poikki, en meinannut saada jalkojani niiden yli. Voi kuinka hyvää tuo metsässä kävely tekee. Yritin suunnistaa siilin pesälle, mutta n sattunut sitä nyt löytämään. Viime keväänä osuin sen kohdalle. Oli kannellinen puulaatikkko ja päälle oli kirjoitettu että se on siilille tehty talvipesä. Sauvat ovat siellä tarpeen muuten kompastelisin puun juuriin ja kaatuisin.
        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
        Kehuin pesseeni ikkunat viime viikolla. Silloin oli pilvinen päivä ja hyvältä työni tulos näytti. Mutta kun tuli auringonpaisteinen päivä paljasti ison ikkuna yläosassa huonon työn jäljen. Pakko minun on amppelikukat siirtää ja avata ikkunat uudeleen ja korjata huonosti tehty työ. Kun ei aurinko ruutuun paista likaa ei huomaa yhtään.


    • Ruiskukko

      Puolta päevee pirttiläeset!

      Välillä paestaa ja sitten tuas ee. Uamulla sato vettä ja tuolla taevaar rannassa näkkyy olovan sen näkösijä pilivijä, että suattaapa heetellä vaekka luntakii, lämpöasteeta taetaa olla siiinä kolomen paekkeella. Varmaan tuntuu kylymemmälle, ku ottaa tuo tuulj joka puolelta.

      Lämpöset osanotot meeltäkii Merikukalle, muistetaa Sinua ja perettäs iltarukkooksessa! Enkeleetä sinne!

      Öölössä päevänä ostettii uuvet kaejuttimet tähäm minu konneesee, ja voe että on hyvä kuuluvuus, ihan priimoo! Ompa ilo kuunnella mussiikija.

      No eepä siinä kaavam männykkää, ku alako heetellä räntärökäleetä. Ja sitte urheesti aarinko näättäätyy, sitähä se tää kevät on. Tilhiparvi siitä pyyhäls tuonne mehtään päe, kymmenijä niitä tuas olj.

      Illalla männää kirjastoo, vien männessänj kaks oekeev vanahoo käsjlaakkuva, siellä
      yks naestoemittaja keksii runoja, ootan mielenkiinnolla, mitä sieltä tulloo!!!

      Kohta tulloo töllöstä tuas kotmaene elokuva, pitänöö lopettoo tää, että sua kahtoo alusta asti. Mukavoo tiistapäeväj jatkoo!!! paulamaria

      • Päivää - ihan hyvä päivä olikin. Reilusti lämpimän puolella, aurinkokin näyttäytyi ja tuuli puhalteli sen verran että ilma reilusti vaihtui.

        Merikukan kertomaan: sellaistahan elämä on, yllätyksiäkin tulee. Toivon että muistelut ja surutyö tulee tehdyksi ja elämäsi jatkuu tavalliseen tapaan.

        Nyt taas tökkii viestien lähettämien. Haaskasin kirjoittamani pilviin. Yritän nyt nopeammin lähettää, ettei ropotti pitkästy.


      • Kaunista keskiviikko aamua, pakkasta seitsemän astetta ja taivas aivan pilvetön.
        Odottelen nyt pakkasen lauhtumista ja sitten ikkunan pesuun, verhojen vaihtoon, matot jo eilen vintiltä toin ja käytössä olleet sinne kuskasin.
        Pitää "ripsua " ensin, pölyt katosta ja seinistä, niska tiukilla, kun kattoa yritän, onneksi on sellainen Svaipin pitkävartinen moppi.
        No eiköhän sitä pikku hiljaa kaikki kuntoon tule tämä loppu viikko tälle hommalle on laskettu.
        Piti ihan laskea raput, kun kolme kuormaa ylös ja alas kannoin, 126 askelmaa tuli, ihan kuntojumpasta kävi;)
        Pitäisi laittaa uusiksi, siinäpä kunto kohenisi;)
        Muuttoja tehtiin minun lapsena ollessa, mutta koko naimisissa olon olen samalla paikkakunnalla asunut, välillä vaan asuntoa vaihtanut, tähän kai sitten eloni päättyy.
        Nuo yllättäin tulevat pois lähdöt ovat kyllä shokkiin vieviä, näin kävi mieheni kohdalla.
        Aamulla käveli neljätoista kilometriä, joka aamuinen tapa, illalla sitten kuoli, lääkäriin jouduin turvautumaan.
        On aika ilon, on aika surun, kaikki joudumme kestämään, joskus ilokin voi suruksi kääntyä.
        Elämän kaarisillalta katselemme tuntemattomaan, mikä siellä odottaneenkaan itse kutakin.
        Tuo ikkunan pesu on taito laji, minullakin iso ikkuna olohuoneessa, on osissa pestävä ja aina sinne meinaa niitä likaisia kohtia jäädä, auringon paistaessa lasiin, ei sitä voi pestä ja sitten kun urakan on tehnyt, auringon valo tuloksen paljastaa.
        Metsässä kävely on yhtä urakointia sekin, kun jalka ei meinaa nousta, aina on nenälleen menoa pelättävä, no marjareissuja olen yrittänyt vielä tehdä.
        On se myönnettävä, että rajoituksia ikä eteen tuo.
        Eikö Late onnistu niin tuo lähettäminen, että tuolta miinuksesta kirjoituksen palkkiin pienennät, sitten uudelleen Suomi24 ja uusi kirjautuminen, sen jälkeen palkista kirjoitus esiin ja lähetys, niin minulla onnistuu, hankalaa kyllä on.
        Auttaisiko tuo ynnämuun nopea lähettäminen paremmin, toisaalta, miksi noin monta merkkiä on annettu, jos sitä viestiä ei voisi noin moni merkkisesti kirjoittaa.
        Tuntuu, että ylläpito hymyilee vinosti meille kirjoittajille, eikä ole huomaavinaankaan näitä valituksia.
        Mainoksia kyllä tulee, hyvin pelittävät viestien välissäkin, mites sitten jos kirjoittajat katoaa, kuka niitä lukee?
        Eiköhän tässä jo olekin taas tälle aamulle, on valitusta ja siivoamista, nyt laitan pisteen perään, kuitenkin hyvän päivän toivotukset tähänkin viestiin;).


      • Kyllä sen pitäisi kirjautumiseksi riittää kun kirjaudun ennenkuin mitään kirjoitan. Sinne tulee tuo oma kuva, ja Late Vaan. Eihän sille mitään voi jos eivät huoli en minä väkisin ala jatkamaan.
        Lunta tuli aamulla, maa ihan valkoinen, saa nähdä, lupasivat kuitenkin aurinkon paistetta, aika kylmä kuitenkin 2 lämpöastetta.
        Tuo keväsiivous onhan se jotenkin tehtävä, en tiedä tarviiko ikkunoita pestä, ovat vielä niin puhtaat, ehkä sisäpuolelta.
        Meillä on kellarissa säilytyskomero, sinne sitten talvi vaatteet, ja tuoda kesäisempiä tilalle.
        Meillä oli täällä Facebookisssa ilmoitus. Myyjäiset Uotilan koululla, tekisi mieli mennä se on tuossa 8 km päässä, sama koulu jossa kouluni kävin, aloitin 1941. Oppilaiden hyväksi tulot menevät. Luulen, että menen. Koululaiset tekevät retkiä jotka maksavat, yleensä on oppilaita joilla ei ole varaa maksaa matkoja, näillä varroilla niitä korvataan tai ainakin pienennetään.
        Saapas nyt nähdä lähteekö, minä ainakin nään.


    • Voi että nukuin pitkät yöunet, kun eilen siellä metsässä samoilin puolitoista tuntia. Sieltä tullessani keitin ensimmäisen kerran bataattisosekeittoa. Laitoin vain sipulia joukkoon ja keitin pehmeiksi soseuttamista varten. Suurustin vähäisellä määrällä vehnäjauhoja ja maustin suolalla ja kermalla. Olipa makuhermoja hyväilevä keitto, teenpä takuulla toistekin.
      Kaunis päivä tulossa tänäänkin, mutta mittari näyttää tasan nollaa.

      • hurskainen

        Makuasiat ovat mitä ovat. Bataatista tehtiin laatikkoruokia. Amerikan pekonia ja anjovista mukaan. Hyvää oli. Pitäisi taas tehdä.
        Yks mieliteko oli elikoiden sisäelimistä tehty pata. Maksaa. munuaisia ja jotain lihaa. Onko niissä joitain.
        Miks se puhuu menneistä? Niin no paino on nousussa...mitään ei sais syödä. Kahvileivän olen heivannut jo aikaa sitten.

        Jostain taas eilen luin, ettei ikä-ihmiset saisi laihduttaa. Ei tartte kun seuraa painon nousua ja nipistää perunasta, leivästä. sokeria sisältävistä suuhunpantavista.
        Tänään käynti oli jo kuin michelinukolla. Jos hapenottokoneista on sekundaa, on tehä omia sääntöjä, puuskutus on niin dramaattista.


    • Päivää.

      Täytyy kokeilla tuota Katleijan keittoa.
      Pidän bataatista,paistan sitä foöiosa ja on hyvää leivän päälä ei tartte voitakaan.

      Tänä aamuna oli lumisade,kun siistjä tytöt tuli,ei viety mattoa ulos.
      Nyt paistaa aurinko ja miitarissa pari astetta plussaa.

      Jänittävää on joka kera lähteekö viesti.
      näkyillään...

      • Huomenet kauniiseen torstaiaamuun, pakasta yli kymmenen astetta.
        Lumet ne viimeksi sataneet ovat kadonneet, likaiset lumikasat maisemaa rumentaa.
        Eilinen oli rankka päivä, mutta kaksi huonetta puhtaana, katosta lattiaan, tänään jatkuu.
        Tulipahan taas kerran mieleen, miten helpolla pääsisi, kun ei omistaisi yhtään taulua, ei mitään pölypesää, joita joutuu siirtelemään ja pesemään.
        Tikkaiden kanssa kun joutuu keikkumaan, tietää mitä on huonot jalat
        Eipä ketään muita voi syyttää, omia on aikaan saannokseni.
        Bataatti on vähän käytetty minun huusholissa, muita vihanneksia olen sosekeitossa käyttänyt, pitääpä kokeilla myös bataattia.
        Perunalaatikko kerroslihan kanssa on myös hyvää, sipulia, suolaa, hiukan vehnäjauhoa ja vettä pieni määrä, ne ruskistuneet lihat maistuvat makeilta.
        Olen minäkin jostakin lukenut tuon hurskainen, eipä laihdutella;)
        Minä aloitin koulun -44, olin kuusi vuotias, jouluna sitten tuli seitsemän täyteen.
        Minä kirjaudun myös ennen kirjoittamista, uudelleen sen joudun tekemään, kun ei usko, että kirjautunut olen.
        Nyt sitten jatkamaan kiipeilyä, eiköhän illan tullen taas jotakin valmista ole tullut, keväistä päivää kaikille;)


    • Huomenta.

      Aurinko herätti.
      Paistoi suoraan silmiini.
      Tuo mittari tiedä mitään,sen anturaan kun paistaa myös.

      Ihme ja kumma kun on lätenyt viestit ihan temppuilematta.
      Minä myös kirjaudun jo tuolla ylhäällä ja on nyt kelvannutkin,kun luovuin siitä muorista.

      Tänään on sitten en tee mtään päivä.
      Kerhohuoneelle menen iltapäivällä.

      näkyillään...

    • Näyttää viesti lähtevän lyhyenä paremmin, vaikka merkkiraja on melko pitkillekin kirjoituksille. Sateeton tuulinen päivä oli ja aurinkokin näyttäytyi.

      Enpä ole bataattia syönyt. Potaattivelli on kyllä hyvää kun se tarkasti keittää niin, että hieman pohjaan karahtaa ja vellistä tulee vaalea beessi väriltään. Ei väri tärkein ole, mutta sellaiseen tulee niitä makuja.
      Nyt lähettämöön ettei ropotti ehdi pitkästyä!

    • Neeasa

      Meri-kukalle lämmin osanotto. Näin valoisana kevätaikana on varmaan helpompi kestää nuo
      suruviestit, vaikka eihän se koskaan helppoa ole.

      Amusella innostuin kohta lähtemään lenkille, mutta tuuli oli ihan hyytävän kylmää, siksi vähän lyhensin matkaani ja tulin puolijuoksua sisälle.

      Ajattelin, että nyt täytyy tehdä jotain lämmintä puuhaa ja rupesin leipomishommiin.
      Suklaakääretortun ja solmupullia, jotka ovat nopeita tehdä.

      Vielä pussitan ja pistän pakastimeen, siellä on sitten pääsiäiherkut.

      Huomenna kampaajalle tukan leikaukseen, kasvaa niin nopsaan!

      Hurskaisella on kiva tyyli kirjoittaa, joskun oikein hyvät naurutkin saan, kiitos!

    • Hei Pirtin lämpöön!

      Nuo solmupullat on minullekin ollut mieleisiä ja nopeita solmia, ja aina niistä tulee niin hauskan näköisiä :) Tosin en enää usein pullaa leivo, kun syöjiä harvemmin käy, enemmänkin voileipäaineksia suosivat.
      Eilen ajattelin leipoa mustikkapiirakan, mutta sitten teinkin pannukakun johon kaadoin mustikoita runsaasti. Voi kuinka se onnistui ihan lonkalta, hunnutin sen tomusokerilla jäähtyneenä ja herkuttelin maidon kanssa illalla. Kylmällä ilmalla onkin niin kodikasta laittaa uuniin jotakin hyvää paistumaan!

    • Kyllä se minun sepustus oli liian pitkä, ei se sopinut ylläpidon piirustuksiin.
      Piirakkaa mekin teimme, oli pakkasessa omenaviipaleita, kyllä tulikin hyvää
      Lyhyesti virsi kaunis, joten menisköhän tämä ilmoittautuminen.
      Terveisiä tutuille: Late.

      • Perjantaiaamu, kirkas on taivas vielä ainakin, soisi kyllä olevan muutaman päivän, että saisi katsella puhtaan ikkunan läpi ulkoista maailmaa.
        Eihän ne ikkunat monta päivää puhtaalta näytä, kun tässä kadun vieressä asustaa, joka viikko saisi pestä.
        Siivoukset tehty, voin olla ylpeä itsestäni, jaksoin kuin jaksoinkin, tuli siinä tikkaille joku kerta noustua, kun taulut ja kaappien päälliset puhdistin, voitto on minun;)
        Ennen sain päivässä tämän urakan tehtyä, nyt meni kaksi päivää ja vielä kolmattakin tarvitaan, kylpyhuone vielä pestävä.
        Nopeasti on kuntoni hidastunut, mutta eipä tässä niin kiirettä ole mihinkään.
        Viime syksynä en muistanut noita omena siivuja pakkaseen laittaa, en nyt sitten piirakkaa voi tehdä, (jos en osta kaupasta) mutta mustikoita on ja vattujakin, jos kuningatar piirakkaa tekisi, siihen molempia marjoja laitetaan.
        Huomasin että joku viesti oli poistettu, kyllä ylläpito pirttiäkin seuraa, jospa nuo kirjautumisongelmat huomioisivat.
        Katselin rahkapiirakan ohjetta, kai sitä sellainen pitäisi leipoa pakkaseen, joku kakkukin kenties, vähän tulee leivottua enää kotona, kun nuo kerho leipomiset suurimman innon vievät.
        Perunavelli on hyvää, minä teen peruna muussia sen verran, että sitä jää yli ja siitä sitten vellin keitän, harvoin tulee vain noin tehtyä, joskus sunnuntaina hieman suuritöisemmän ruuan valmistan.
        Jännä kun punakynä alle viivaa, nuo muussit ja jonkun muunkin sanan, kai murresanoja ovat, vai yritänkö suomenkieltä rikastuttaa;)
        Heti minäkin kirjaudun, mutta kahdesti se pitää tehdä joka kerta.
        Jos nyt tarkoitus on, että lyhyemmin pitäisi kirjoittaa, niin miksi tuo 5000 tuolla seisoo, enhän osaa lyhyesti kirjoittaa, pitänee tehdä loppu koko kirjoittelulle.
        Tänään aion noita pelakuita laittaa parveke laatikkoon, kahdessa isossa ruukussa ovat kasvaneet, ovat niin painavia, että vaikea on siirrellä.
        Olen jo juurruttanut monta oksaa niistä kellarista hakemisen jälkeen, hyvin ovat kasvaneet.
        Tänään saavat avaimet uuteen kotiinsa ihmiset, jotka saivat tuon paljon kysytyn talon uudeksi kodikseen.
        Ehkä jo illalla ikkunoista valot näkyvät.
        Nyt kuitenkin päivän askareihin, hyvää ja lupsakkaa viikonlopun alkua.


      • Huomenta vaan Pirttiin.
        Olet kyllä ahkera Skillan, kun olet tehnyt siivouksen katosta-lattiaan, vaihdellut verhot ja pessyt ikkunat. En minä vaan, mutta asuntokin on pieni, että kerran kun kääntyy rivakasti, niin pölyt on pyyhitty, tai ainakin lattialla.

        Nuo poistetut viestit ovat ilmeisesti sen joukkopostittajan, joka kauppaa sexiä, tarjoaa Keventäjiä ja sähkötupakkaa y.m.. Ilmoitan heti ylläpidolle, kun huomaan moista massapostitusta. Ärsyttää, kun se nostelee vanhoja ketjuja.


      • Sateista iltaa!

        Asioiden perässä hyörien on päiväni huventunut. Ansiolistaani mattojen hakkaaminen ulkotelineillä ainakin valohoidon verran ja sain nyt kesäkumit kulkuvehkeeni alle. Kauan se kesti rengasliikkeessä kunnes saivat lupaamansa kumit. Muutamia muita juoksuja rutiini asioiden perässä ja sitten kunnon päivänokoset. Siinä päiväni saldo.

        Eihän oikolukija-automaatti kaikkia luonnollisia sanoja ymmärrä, mutta täydestä menee kun ei välitä. Teen kyllä tahallani näitä "virheitä", mutta tulee niitä vahingossakin.

        Saman olen huomannut kuin Kristiina, mainostaja on ollut puuhakas. Nyt näyttää siltä että tähän on puututtu.
        Eipä muuta kuin hyvää jatkoa teille!


      • hurskainen

        Missähän kirjoittajat lymyilevät? Mut on niin tuulistakin, että ehkä tuulen tyynnyttyä metsän laidoilta palailevat sormet ja nivelet kohmeessa.

        Ja reuma se pelmuaa meikänkin tukirangassa kuin ilahtunut porsas kesäisessä vatukossa.
        Jollain periskoopilla se löyti v. 1969 haljenneen, kipsatun ja parantuneen peukalon pienen luun. Sitä se riemukseen rytyyttää; kipu on ajoittain kova.

        Ja yöllähän tule saderintama kovan tuulen myötä joka kestää useamman päivän. Kelloja siirräämmä eteenpäin, mutta valossa kylvemmä.
        Kuten muinaisen Iltalypsy-ohjelman veijarit toivottivat; tästäkin huolimatta hyvää viikonloppua.


    • eimikään

      Laitan puumerkkini pirttiin minäkin. Päivät menee kaikenlaista puuhaillessa. varsinkin nyt pitää olla tekemistä..... Hyviä ulkoilusäitäkin on ollut- paitsi nyt lupailivat muuttuvan kosteiksi- vesisateita.
      Tänään leivoin minäkin pääsiäistä silmällä pitäen.

      Hautajaiset jäävät pääsiäisen jälki viikolle. Aina , useimmiten kotona yksin asuvalle tehdään ruumiinavaus ,jos on yllättäin menehtynyt. Se viivyttää hautajaisia. Mutta kaikki ajallaan.
      Neeasalle vielä kiitos.
      Kaikille oikein hyvää viikonvaihdetta. Muistetaan ne kellot kesää kohden siirtää, valokin lisääntyy ja kesä lähenee.

    • Tulikin ihan uudenlainen versio tuosta edellisestä... laskutehtäviä ja nimimerkkejä... ja kirjautumisia.... mutta minä se olin

      • Otan osaa Merikukka veljesi poismenoon!

        Just tässä istahdin koneen ääreen hurskaisen kaivatessa kirjoittajia, ihmetellen miten pimeää näin pilvisenä iltana onkaan. Muutenkin on hiljaiseloa pidetty tänään, kun mahaparkani suuttui hernekeitosta, ja väänsi mut sänkyyn päiväunille. Toinen kerta jo reagoi,... jos nyt en jo usko on päässä vikaa :D

        No, ohihan se meni ja sitten teinkin maukkaan aladoobin. Keitetyn kinkun pienen pienet suikaleet kiehautin hyvässä mauste ja valkosipuliliemessä, ja ladoin laakeaan vatiin. Kirpeän rapsakoita pikkukurkkuja viipaloin sekaan, ja hyytelöliemi päälle.
        Ah, mitä herkkua se oli Emmerdalia katsoessa, toisen leivän päälle sujautin vielä Hesburgerin mainiota salaattikastiketta :D ja mums!
        Ei tietoakaan enää mistään rokanväänteistä, voiko tässä olla muuta kuin iloinen? Luovaa onnistumista voi kokea itse suunnitelluista resepteistäkin.
        Nyt onkin sitten säkkipimeää, päivä kun meni mahaa pidellessä, onkin keksittävä illaksi hauskempaa:D
        Ai että oli kivan näköistä sateella, kun omppupuu oli kuin lasihelmillä koristeltu, rivissä ne kimalsi kuin lasipallot tiheään, kuviakin otin, mutt'en saa suurennettua kohdetta terävänä, menee utuiseen.
        Taidankin pulata Photoshopissa hetken jos keksis konstit kuin entinen likka, moikkaa,..


    • Puskasuleima

      Niinpä niin. Tärkeää on, että tämä pirtti on olemassa, vaikka sisäänpääsyongelmia on muillakin kuin minulla. Kiitos Skillan sisukkuudestasi!
      Lukemaan pääseminen onnistiuu paremmin kuin kirjoittaminen.
      Täytynee taas lainata Puskasuleiman nikkiä, kun tänne olen päässyt vain kerran pujahtamaan Venlastiinana. Puskasuleima (viitaten kielitaidottumuuteeni) ohimennen lausahti seuraavaa: - Ruven nyv vaa kirjottaaj jollakim muulla nimellä, ku siä et osap paikkalista kiältäkä. Rupevat tuttavat luulemaa, et miä olen tulluv vanhaks ku em muka osaa enää kotokiältäkä.
      Minä epäilen, että olisi tarpeen lopettaa, mutta kun tekstini ei ole virsi, niin ei voi sanoa, että lyhyestä virsi kaunis.

      Varmuuden vuoksi terveiset Puskasuleimaltakin ja Venlastiinalta myös.

      • Huomenta, vettä sataa, tätähän pelkäsin, aina näin on käynyt urakkani päätyttyä.
        Kyllähän luonnolle hyvää tekee tuo vesisade, pitkän kuivan jakson jälkeen.
        Itsepäinen tunnetusti olen, todistaa kai tämä kohta kaksitoista vuotta pirtin aloituksia tehneenä, myös tapojeni orja olen, päivä ei ala, jos en koneen ääreen istahda.
        Joskus varmaan on älyttävä lopettaa, tämä toimimattomuus painetta lisää siihen suuntaan.
        En tiedä aina onko syy koneessani, vai Suomi24:ssä.
        Onkos tuo Puskasuleiman kotikieli sieltä Turun suunnasta?
        Enpä ole tuollaista hyytelöä koskaan tehnytkään, mistä sini-sirkku kerroit, paljon isotöisempää aladoobia (lihahyytelöä) ole syönyt, äitini tekemänä.
        Hernerokka tulikin tässä mieleen ja vesi kielelle, sitä pian aion tehdä, minun masuni kestää kaiken, ehkä pienet kivetkin;)
        Noin se menee, kun kotiin kuolee, minunkin mieheni peltiarkussa vietiin ja poliisitkin paikalle tuli, tuntui jotenkin pahalta, mutta näin se menee.
        Pienikin särkyminen ihmiskehossa muistuttaa sateiden alla kolotuksilla, muutenkin iän myötä nuo kolotukset lisääntyy, sen olen kokenut.
        Verenkierto kai heikkenee ja sen myötä ne säryt tulee.
        Nivelrikot yksi kenkkumainen vaiva, kyllä kipuilu siltäkin osin tuntuu.
        Minä en oikein jaksa ymmärtää, kun tuo koneen punakynä ei selvää suomea ymmärrä, minusta on ihan oikeita sanoja, mitä täällä Savossakin käytetään, kaikkihan ne nyt ymmärtää,,,, vai eikö?
        Piti minun saada siivoukset tehtyä ja huonekalut taas eri paikkoihin siirtää, tuli kuin uusi koti, olisiko tuo vastapäiseen taloon muuttajien tyhjään asuntoon pääsy inspiroinut,,, ei missään tapauksessa kateutta ole;)
        Järki, se vähäinen sanookin, että onneksi en sinne päässyt, vuokra olisi noussut puolella, nykyiseen yhtiövastikkeeseen ja muutenkin asuntoni sijanti parempi, puistoa saan ihailla parvekkeelta.
        Pitäähän sitä aina huuhailla, vaikka ei tarvetta olisikaan.
        Ikävä vaan sen suhteen, kun nyt on kaiketi säleverhoja alhaalla pidettävä, ainakin valojen aikaan, siitä en tykkää.
        En tiedä onko minulla ahtaan paikan kammo, haluan taivaan näkyvän ikkunasta.
        Jospa nuo muuttavat ihmiset pitävätkin verhonsa alhaalla, silloin ei minun tarvitse;)
        Tänään menen juhlimaan ystävättären 80- vuotis päivää, muuta ihmeellistä en sitten teekään.
        Pidetään sadetta ja odotellaan aurinkoa, ei muuta kuin onnellista päivää.


    • Huomenta tuas tiältäkkii päen,

      vettä on tullut iha kahmalo kaupalla;)

      Onneksi en vielä pyytänyt noita siistijätyttöjä pesemään partsun laseja.
      Jospa ens kuun puolella sitte.

      Se punakynä liehuu tässä minunkin kirjoituksissa,mutta en välitä liehukoon;)

      Kumma se on noiden kipujen kanssa,nyt kun alkoi satamaan,niin helpotti.

      Kevväinen siä ajjaa seihtemällä hevosella,sanoi anoppini aikoinaan ja niin se näkyy menevän.
      Eilen oli se saunapäivä,mutta jäi ne terveiset kertomatta.;(Olin niin puhki.

      Voikaahan hyvin .näkyillään...

    • Ramoona_

      Seihtemän hevosen siä, sitä tää on toenperrään olluna, ja huhtikuun siähän on tunnetusti oikullinen kun...naenen.

      Ikkunoita en pese kuin kesän alkajaisiksi, sitten kun siitepölykausikin on ohi. Vesisadetta tervehdin ilolla, se sitoo pölyjä ja jospa alkaisi viheriöidäkin. lämmin kausi herätti jo muutaman krookuksen kukankin, pienet pionien punervat alutkin pilkistävät. Leivon tänään lusikkaleipiä, joiden herkullinen maku syntyy hiukan ruskistetusta voista, ja minulla on omia marmeladisokerilla tehtyjä kiinteitä hilloja väliin laitettavaksi, pyöritän vielä kidesokerissa, niin ovat nättejä kuin pienet kananmunat ja aina tekevät kauppansa. Melkein niiaan kunnioituksesta, kun sini-sirkku on itse tehnyt lihahyytelöä, se on lapsuuden herkkuja varsinkin kesäisessä ruokapöydässsä, kaupasta ei saa ollenkaan samanlaista.

      Huomenna on taas virpojien päivä, ja varasin Pandan pieniä pääsiäisaiheisia suklaapatukoita, suklaamunissa suklaa ei aina ole kovin hyvää ja lelut roskaa, näin valisti minua juuri pienin oma virpoja, nuorin lapsenlapsemme, 7-vuotias poika. Hän sanoi lähtevänsä virpomaan 10-vuotiaan siskonsa kanssa, pukeutuu milloin tiikeriksi, milloin teräsmieheksi.

      Meri-kukalle osanotto suruun. Eihän meillä ole vuoronumeroita poislähdön järjestyksessä, aina tuntuu erityisen murheelliselta kun nuoremmasta päästä lähtee omaisia.

      Pajunkissojen hakuun tässä sonnustaudutaan, kumisaappaat ja vedenpitävä takki, pärjätään kyllä. Ostin jo pikkunarsisseja ulos, hyvin ne kestävät muutamassa pakkasasteessakin ja viileässä kukkivat pitkään.

      Hyvää palmusunnuntain aattoa !

    • PuskASULEIMA

      Tervehdys!
      Kiittäkää sitä uutteraa sensoria, joka jälleen poisti tekstini. Siinä ei ollut pornoa eikä politiikkaa, eikä se ollut pitkäkään. Muutama sana palmuista eli pajunkissoista ja hankikannolla hiihtämisestä.
      Oli juuri tarkoitus lopettaa kertomalla SkillaNille, että Puskasuleiman murre on etelähämäläistä.
      Nyt varmuuden vuoksi alan lopetella ja toivotan kaikille oikein hyvää palmusunnuntaita ja erittäin iloista pääsiäistä! (Venlastiina)

    • Puskasuleima

      En malta olla kertomatta, että tämä masiina pottuilee vielä rekkaamattoman nikin tarkistuslaskussa. Ensin oli ynnättävänä 20 6, ja se Kallion laskuopin mukaan olisi 26.
      Vaan eipä osaa tietokone ynnätä vaan väitti, että vastaus ei ole oikea.
      Sitten tulivat uudet niumerot: 19 6. Ynnäsin sen 25ksi, ja nyt kelpas.

      Saman tempun se teki jo aiemmin. Taitavat olla liian viisaita kaikki tietokone-experetit, kun eivät osaa yksinkertaistakaan ynnäystä.

      Moikka!

      • ihimityttää

        Rekisteröipä Puskasuudelma oma nimimerkkisi. Sitten soitat yotubesta jonkun mielikappaleesi. Sen jälkeen kone ikäänkuin "avautuu". Se hyväksyy myös rekkaamattoman nikin paremmin.
        Ei tietysti aina. Sinulla taustalla näkyy rekisteröity nimimerkkisi. Silti kone väittää, et ole kirjautunut.
        Ylläpito suosittelee kuvakaaappauksen ottamista tälläisesta kehoituksesta. En hallitse tuota kuvakaappausta vaikka se on neuvottu ylläpidon email-viestissä.


    • Näillä nurkilla on aika vähän pieniä lapsia, joten ei ole virpojia käynyt. Onneksi kaksi varmaa virpojaa tulee kuitenkin. Nämä pienet pojanpojantytöt tottakai. Citymarketista ostin ihan tähän tarkoitukseen tehdyn pussin virpojille, suklaamunia.
      Isompi osasi jo viimevuonna virpomislorun nyt varmasti pienempi kaksivuotiaskin, kun puhuminen jo sujuu sukkelaan. Hienot virpomisvitsat on tallessa kahdelta vuodelta, aina vain hienommiksi käyvät.
      Kyllä se muuten tietää minulle ruoanlaittoa tietenkin.

      • Panenpa tämän päivän töppäyksenikin tähän perään tiedoksi. Näinkin höperöitä täällä joukossanne pyörii. Ajattelin että jos muilla samanmoisia oireita niin voihan tämä lohduksikin olla.
        Menin bussilla citymarkettiin ja siinä kaupan ulkopuolella olin ottamassa kassikärrystäni lompsan taskuuni, vaan eipä ollut lompsaa. Kottiin jäi tietysti siihen kassiin jonka ensin ajattelin ottaa mutta sitten otinkin tämän pyörällisen.
        Onni oli että satuin ajoissa huomaamaan, ettei se tilanne tullut kassalla jolloin ostokset olisi jo kassakoneeseen lyöty. Aina pitää nähdä asian lohdullinen puoli.
        No pittää sannoo et sama pää kesät talvet. Liikuntaa tämmöinen lisää, nyt vaan pyörällä cittariin polkemaan jahka tässä ensin vähän huilailen.


      • eikirjautunut
        Katileija kirjoitti:

        Panenpa tämän päivän töppäyksenikin tähän perään tiedoksi. Näinkin höperöitä täällä joukossanne pyörii. Ajattelin että jos muilla samanmoisia oireita niin voihan tämä lohduksikin olla.
        Menin bussilla citymarkettiin ja siinä kaupan ulkopuolella olin ottamassa kassikärrystäni lompsan taskuuni, vaan eipä ollut lompsaa. Kottiin jäi tietysti siihen kassiin jonka ensin ajattelin ottaa mutta sitten otinkin tämän pyörällisen.
        Onni oli että satuin ajoissa huomaamaan, ettei se tilanne tullut kassalla jolloin ostokset olisi jo kassakoneeseen lyöty. Aina pitää nähdä asian lohdullinen puoli.
        No pittää sannoo et sama pää kesät talvet. Liikuntaa tämmöinen lisää, nyt vaan pyörällä cittariin polkemaan jahka tässä ensin vähän huilailen.

        Hymyilytti tuo kassinvaihtosi :) minä taas kun käytän vain enimmäkseen suljettuja taskuja maksuvälineille. Muistui mielee kun pankkikortti oli kiinnittynyt Nokiani taustaosaan, onneksi sen löysin sentään kassalla!

        Ramoonalle kertoisin, ettei se sellaiselle, joka lihantuottajana on aikanaan tehnyt monia aladoopejakin ollut kuin pientä verryttelyä ja kekseliäisyyttä vaativaa hauskuutta. Monet kalahyytelöt tuli tehtyä saaristovuosina, juhlapyhien vieraille sitä mielellään valmisti kun raaka-aineita oli. Arkena syötiin helpommmin tehtyjä, vaikka sormin savukaloja kallioilla istuskellen. Silloin miehet hoitivatkin savustushommat, niistä kun en ymmärrä mitään.

        Mitä tulee keittiötaitoihin, olen lukenut monia leipomuksia Ramoonalta ja muilta, järkeviä oikoteitäkin jälkiruuissa. Itse kun en niitä arkena harrasta. Silti nuo perinne pikkuleivätkin ihan hellyyttävät :)
        Oikoteitä keksin nykyään, se inspiroi kokelemaan erilaisuutta yhden hengen taloudessa. Poikani Filippiiniläinen vävy tuo jännittäviä reseptejä Face'en kauniine kuvineen annoksista. Korianteria näkyi olevan kirkkaan lihaliemen pinnalla, lihan ja pienen riisimäärän lisäksi ja lankamaista punaista kasvisnippua. Skoijasin kysymällä rullalankaako se oli?

        Avara Luonto käsitteleekin kädellisiä kohta, kiva nähdä keillä kaikilla on se tarttumaetu.

        Lauantai-iltaan iloa toivotellen!

        sinisirkku


      • eikirjautunut kirjoitti:

        Hymyilytti tuo kassinvaihtosi :) minä taas kun käytän vain enimmäkseen suljettuja taskuja maksuvälineille. Muistui mielee kun pankkikortti oli kiinnittynyt Nokiani taustaosaan, onneksi sen löysin sentään kassalla!

        Ramoonalle kertoisin, ettei se sellaiselle, joka lihantuottajana on aikanaan tehnyt monia aladoopejakin ollut kuin pientä verryttelyä ja kekseliäisyyttä vaativaa hauskuutta. Monet kalahyytelöt tuli tehtyä saaristovuosina, juhlapyhien vieraille sitä mielellään valmisti kun raaka-aineita oli. Arkena syötiin helpommmin tehtyjä, vaikka sormin savukaloja kallioilla istuskellen. Silloin miehet hoitivatkin savustushommat, niistä kun en ymmärrä mitään.

        Mitä tulee keittiötaitoihin, olen lukenut monia leipomuksia Ramoonalta ja muilta, järkeviä oikoteitäkin jälkiruuissa. Itse kun en niitä arkena harrasta. Silti nuo perinne pikkuleivätkin ihan hellyyttävät :)
        Oikoteitä keksin nykyään, se inspiroi kokelemaan erilaisuutta yhden hengen taloudessa. Poikani Filippiiniläinen vävy tuo jännittäviä reseptejä Face'en kauniine kuvineen annoksista. Korianteria näkyi olevan kirkkaan lihaliemen pinnalla, lihan ja pienen riisimäärän lisäksi ja lankamaista punaista kasvisnippua. Skoijasin kysymällä rullalankaako se oli?

        Avara Luonto käsitteleekin kädellisiä kohta, kiva nähdä keillä kaikilla on se tarttumaetu.

        Lauantai-iltaan iloa toivotellen!

        sinisirkku

        Tuon tänpäiväisen tilanteen estämiseksi onkin järkevä olla vaikka näpsäkkää olkalaukku, jossa olisivat lompsa, silmälasit ja bussilippu. Minulla tuohon tarkoitukseen sopiva 25 vuotta vanha nahkainen pikku laukku onkin kaapissa.


    • Sattuuhan tuon tapaisia kömmähdyksiä nuoremmillekin. Muistan tehneeni montakin mokaa silloin kun elämä oli mukamas normaalissa mallissa. Nyt kun tiedän, että muistissani on puutteita ja hajamielisyyskin on lisääntynyt, sitä on täytynyt paikata ylimääräisillä tarkistuksilla. Taskut täytyy vielä kerran tutkia ovenraossa ennen kuin tyrkkää oven kiinni, lompakko on tarkastettava että tarpeellinen on mukana ja vielä muu muistelu että kaikki suunniteltu on koossa. Tärkeätä on myös että tavaroilla mm. avaimilla, on tietty paikka johon ne aina tökkää. Tämähän kuulostaa jo sairaalloiselta, mutta jos ongelmien välttäminen tätä vaatii, lopputulos on kuitenkin parempi. Niinpä nyt olen huomannut mokanneeni vähemmän kuin nuorempana koheltajana. Toisin valmistautumien vie enemmän aikaa, mutta onhan sitä eläkeläisellä.

      Tänään oli synkän pilvinen päivä ja iltapuolella tuli jatkuvaa sadetta. Niinpä ulkoiluhommanikin lyhentyi. Eipähän se päivä tai pari haittaa, vaikka ei säännöllistä toistoa tulekaan. Huomenna ehkä paremmissa keleissä jo sujuu. Sitäpä odottelemaan ja ajan muutoskin vielä välissä. Turha homma ajan rukkaaminen, mutta eihän tunti pahasti rytmiä riko kun ei ole "seitsemäksi töihin" aikataulua. xxxJaksaa se lähetys temppuilla!

      • Tyttäreni muistaa vieläkin isänsä ohjeen ennenkuin kouluun lähtiessään kotioven sulkee: "liput, rahat, avaimet".


      • hurskainen
        Katileija kirjoitti:

        Tyttäreni muistaa vieläkin isänsä ohjeen ennenkuin kouluun lähtiessään kotioven sulkee: "liput, rahat, avaimet".

        Lähdin lähikauppaan polkupörällä. Rahapussi oli kassissa, joka unohtui tietysti pyörän sarveen. Kassalla huomasin ja syöksyin ulos. Joku nappasi sen kassin.
        Maksukortit ja kaikki meni. On tästä jo aikaa, mutta kallista opetusta tuo oli olla huolellisempi.
        Kuoletin maksukortin. Sitä oli yritetty käyttää, mutta aika kai loppui kesken sen kuoletuksen ansiosta.


    • marja-liiisa

      Hei kaikki! Pitkästä aikaa. Ensin osanottoni Merikukalle läheisen poismenon johdosta! Sitä samaa surua täällä meilläkin on ollut. Mutta täytyy vaan yrittää elää elämää eteenpäin.
      Siksipä olen järjestänyt huomiseksi juhlat. Juhlitaan Jounia, ja kesäajan alkamista. Ruuat on jo puolivalmiina, ja kakku koristelua vailla.. Ihan vain tämä oma jälkikasvu kavereineen tulee .Mutta ollaan kuitenkin kaikki yhdessä pöydässä syömässä.

      Tänään oli sitten suuri ja odotettu päivä, taimet kannettiin kasvihuoneeseen, ja sain laiteltua huushollia entiselleen, kun kaikki lisäpöydät vietiin pois. Alkoi ollakkin jo täyttä, sentään parisataa karkkilaatikollista, kantaminenkin kävi jo työstä. Nyt alkaa sitten vahtiminen ja huolehtiminen, että kaikki vehkeet pelaa, ja hyrrät pyörii. Ja sähkökatkoihin ei ole varaa.ne täällä meilläpäin on ihan tavallisia, jos vähänkin on tuulista, niin niihin täytyy varautua. Tulee liian suuri vahinko jos kaikki menee. Yölläkin on muistettava katsoa, että sähköt on päällä. On kyllä ollut niin hyvä tuuri, että vain kerran on muutama laatikollinen ahkeraliisoja mennyt, kun mummo vaan nukkui, ja sähköt oli poikki. Mutta se on vähän se, kun olen näitä kuitenkin jo kasvattanut montakymmentä vuotta. Ja nukuttaa sitä mummoakin joskus.
      Vaikka toissa talvena, kun oli pakkasta yhtenä yönä 17 astetta, niin silloin ei mummoa yhtään nukuttanut. Mutta kun vein kaasusäteilijän lisä lämmönlähteeksi,, niin siitäkin yöstä selvittiin. Mutta myöntää täytyy, että oli kyllä kylmärengas pyllyn ympärillä

      Ensiviikolla pääsenkin sitten istuttelemaan kaikkea jo isompiin laatikoihin. Joten täystyöllisyyttä on tiedossa. Ja ihan mukava, minusta mielekästä hommaa niinkauan kun jaksaa. Ja tuntuu, että sieltä minä niitä voimia saankin. Tuvassa nyhrääminen on taas vähäksi aikaa loppu.

      Tässä meidän kylällä oli tänään onkikilpailut, ja isäntä poikineenkin osallistui. Kuulemma ihan vähällä oli, että eivät voittaneet. Sanoin, että niinhän minullakin aina ihan vähällä että en voita lotossa. Kohta taas jännätään.Minulla on se kaksi riviä aina kymmeneksi viikoksi ostettu, mutta kyllä niillä aina mallit piisaa, ei ole minulle mitään osunut.

      Nyt odotellaan aamua, ja niitä virpojia, aina ne kylän lapset minutkin muistaa. Pussukoita on tehty valmiiksi iso kasa. Jos ylitse jää, niin papan kanssa popsitaan loput. Palaillaan!

    • Ei taaskaan kelvannut sepustukseni.
      Vekkarin siirsin varmuudeksi jo nyt.
      Hyvää yötä.

      • Huomenta, kesäaikaa taas eletään, muutama päivä menee totutellessa.
        Pilvinen päivä on alkamassa ja hiljaista on kaupungin raitilla.
        Marja-Liisa aloittaa taas pihan kaunistuksen ja hyötykasvitkin kohta voit kasvihuoneeseen laittaa, täyspäiväistä urakointia riittää, mutta työn tulos on nautittavaa kaunista.
        Harmillista tuo kirjautumisen kenkkuilu, miten eivät saa kuntoon, kun koko ajan jotakin uutta keksitään, viisautta ja taitoa pitäisi olla.
        Voi miten tuttua nuo muisti jutut onkaan, jos olen lähdössä niin usein palaan tarkastamaan, onko virta pois hellasta ja muistakin laitteista, avaimia kopeloin oven raossa ym. teidänkin mainitsemia varo toimenpiteitä.
        Olen muutaman kerran oven taakse jäänyt, mutta maksullista oven aukaisua en ole tarvinnut, puheenjohtaja yleisavaimella avun on antanut.
        Kasseja vaihtaessa on syytä olla tarkkana, silloin voi vahinko tapahtua.
        Puskasuleimalle kiitos tiedosta tuon murteen suhteen;)
        Pajunkissoja ei ihan lähellä ole, joten ne jäävät minun pöydältäni puuttumaan, unohdinpa virpo munatkin, ei minulla kyllä virpojia ole moneen vuoteen käynytkään, ehkä rahalla selviää, jos joku tulee.
        Juhlat tuli juhlittua ja ystäviä tavattua, mukavaa sekin oli, tarjoilu oli herkullista ja naurua riitti.
        On se kyllä kumma miten nuorekkaita tämän päivän 80:set ovatkaan.
        Taidan pötkähtää vielä sänkyyn, kun tässä ei mitään puuhastelua tälle päivälle ole, hyvää palmusunnuntaita teille kaikille.


    • hurskainen

      Sitä lumisadetta ei sitten saatukaan sohjoineen täällä etelämpänä päin suomea. Yöllä lie ollut hiukan pakkasen puolella. Nyt taivas ei niinkään paksussa pilvipeitossa.
      Kellot on siirtämättä, mutta ehtiipä nuo. Päivästä tulee ikään kuin lyhempi, tunti on nipsastu pois.

      Päiväkahvi on tippunut. Nykyään ainoa kahviannos. Vanillateetä ehkä illaksi mikrokuumennettuna, vaikka sanovat, että se mikrosäteily tuhoaa kaiken elämän. Vaikea tuosta on luopuakaan.

      Ehkä ensiviikon lopulla leskenlehdet nousevat esiin aurinkoisilla paikoilla. Idän sinililjojen piikit ovat näkyvissä olleet jo pariviikkoa näkyvissa. Säikähtivät kai ilman kylmenemistä.
      http://www.suomela.fi/piha-puutarha/Kukat-taimet/kevat-tuo-nurmikolle-kauniin-kukkamaton-66901

    • Ruiskukko

      Hepskukkuu!

      Samanlaista harmaata meilläkin. Ja harmaita ovat nuo linnutkin talipallojen kimpussa, eli melkoinen parvi naakkoja. Hyvin usein tässä kirjoitellessani seuraan pihan lintujen liikehdintöjä, sain muutama päivä sitten kaksi pesäpönttöä hyvälle näköetäisyydelle, eli autotallin seinälle. Tuolla kadun puolela taas eilen huomasin puukiipijän ruokailevan talipalloilla, sitä tapahtu tosi harvoin, yleensä se vaan kierrellen kiipeää runkoa ylös, lennähtää maahan ja aloittaa taas alusta nousmisen.

      Tänään on se sunnuntai, kun pikkunoidat soittelevat ovikelloja, meillä on nyt aamupäivällä käynyt kolmet noidat. Paras oli naapurin pikku-Elsa, täyttää heinäkuulla 3 vuotta. Äiti oli apuna, he vasta harjoittelivat. Mutta kyllä oli pikku-neiti puettu viimeisen päälle sievästi, pisamia myöten. Tottahan piti ottaa muutama kuva ensiesiintymisestä.

      Kuulin muutama päivä tositarinan: isot pojat olivat kierrroksella ja heille piti antaa vähintään vitonen. Minusta se vaikuttaa jo kerjäämiseltä. Antamisen vapaus mielestäni kuuluu lahjoittajalle.

      Ollessani lapsi, Savossa ei ollut tapana kiertää talosta taloon, ei ainakaan Rautalammilla. Ehkä jossain muualla, mutta ei ainakaan meillä. Tuossa puolen viikon maissa huomasin tuolla pellon laidalla pikkutytön puukon kanssa ottavan pajunoksia, joissa oli paljon "kissoja", ne saattavat olla nyt matkalla naapureihin.

      Jahas, ukkofasaani taaperteli tuolta pellolta meidän pihaan, meni tuonne kadun puolelle, siellä on paremmat eväät. On se tosi kaunis noine värikkäine sulkineen, ja jos olisi aurinkoinen päivä, näkyisivät ne vielä komiammin. Tämmöisessä harmaudesa vietämme tätä sunnuntaita, ei ole tietoakaan auringonpaisteesta. Ei auta, toiste sitten. Mutta nurmikko kyllä jo pikkuisen vihertää, on se tosi!!! Mukavaa palmusunnuntaita! paulamaria

    • Tummia pilvenmöhkäleitä vyöryi päivän aikana, mutta malttoi sittenkin olla satelematta. Hyvä keli oli pyhäpäivän kävelyt tehdä.

      Virpojia ei ole näkynyt. Voi tunnuksilla avautuva ulko-ovikin olla esteenä. Lisäksi tässä rapussa ei ole virpomisikäisiä. Eipä tuosta ainakaan minulle vahinkoa tullut, jos jäinkin virpomatta.

      Hiihtojakin pätkittäin seurasin ja kyhnin joutavanpäiväisiä puuhiani, joista ei muuta tullut kuin ajankulua. Onhan sekin jotakin. Eihän aina tarvitse pingottaa tulosten perään. Ei ainakaan virallisena lepopäivänä. Huomenna sitten arkeen taas, jos nyt silläkään on kovin suurta eroa.

      • satunnainen.vierailija

        Ei millään uskois, että muutaman tunnin päästä alkaa jo pääsiäisviikko. No sen takia kun vasta oli helemikuuta. Aika kiitää niin nopsaan.
        Rankan talviturkin ja ja karvahatut vein jo eteisestä pois. Vähän koita torjuvian palikoita pukupussin pohjalle.

        Parin viikon päästä vappusimat tekeytymään, jos vähän vahvempaa haluaa. Rauhallista ja hyvää! Samaa teillekin.


      • sinisirkku
        satunnainen.vierailija kirjoitti:

        Ei millään uskois, että muutaman tunnin päästä alkaa jo pääsiäisviikko. No sen takia kun vasta oli helemikuuta. Aika kiitää niin nopsaan.
        Rankan talviturkin ja ja karvahatut vein jo eteisestä pois. Vähän koita torjuvian palikoita pukupussin pohjalle.

        Parin viikon päästä vappusimat tekeytymään, jos vähän vahvempaa haluaa. Rauhallista ja hyvää! Samaa teillekin.

        Helmikuu ? Maaliskuuta minä elän ainakin, ja huhtikuu on jo ovella:D


      • satunnainen.vierailija
        sinisirkku kirjoitti:

        Helmikuu ? Maaliskuuta minä elän ainakin, ja huhtikuu on jo ovella:D

        Niin se vaan ihmetteli tätä ajan hurjaa menoo. Kohta se on aprillinpäivä. ja tätä menoo vappukin. Liekö joku aivohäiriö kun aika rientää niin lujaa.
        Oli sellainenkin aika työelämän aikana, että aika kävi pitkäksi kun ei ollut työtä eikä harrastuksia. Hyvähän se on ettei aika tunnu pitkältä.


    • Tussalulla

      Illan päätteeksi meinaan kirjoittaa muutaman sanan, nyt en kirjaudu, uskon yhteehlaskutaitooni.
      Ei minulla oikeastaan mitään asiaa ole, puolenpäivän maissa kävin kotikyläni koulun myyjäisissä, ihmettelin miten pienen kylän koululle myyjäisiin tuli tosipaljon ihmisiä.
      Minä kai vanhemmasta päästä, siellä oli myytävää vaikka mitä, sai ostaa tavaroita, kahvia, arpoja, leivonnaisia, pihalla oli krillimakkaraa. Luettelo vaikka kunka pitkä, no ostinhan minäkin jotain.
      Koulu oli sama missä minä aloitin koulunkäynnin 1941, Koulu on Nurmijärven vanhin koulu pitkälti yli sata vuotta.
      Tapasinhan minä siellä tuttujakin sellaiisiakin jotka olivat samaanaikaan koulussa kuin minäkin.
      Paljon tietysti niitäkin joita tunsin, vaikka olivat nuorempia.
      Muuten päivä mennyt menojaan voisi sanoa en tee mitään, mitä nyt kotona jotakin.
      Täytyy tähän laittaa nimimerkki Late Vaan ei hyväksy tuossa ilmoittautumisessa sitä.

      • Puskasuleima

        Katotaanpas miten mamman käy. Minä runoilin tuon Tussalullan, kun kumppanipoloinen oli naputellut ainakin puoli tusinaa kelvottomia nikkejä.
        Kahteen kertaan tuli huomautus, että yhteenlasku on väärin, mitta kolmannella kerralla Tussalullani luotsasi tekstin perille asti.

        Eipä tässä muuta kuin aa tussalulla vain kaikille eöli oikein kauniita unia!


      • Huomenta viikon alkuun ja toiseksi viimeiseen päivään tätä kuuta, Uskon päivä, onnittelut.
        Sää taitaa olla koko maassa harmaa ja sateinen, oletteko laittaneet merkille, että aika usein tämmöstä pääsiäisen aikaan.
        Tussalulla onkin hauska nikki, jospa se jatkossa kelpaisi ongelmitta.
        Late Facebookissa noidan kanssa poseerasi, nätti noita olikin;)
        Satunnaisella vierailija elää aikaa yhtä nopsaan kuin minäkin, vastahan se oli helmikuu ja kohta todella vappua juhlitaan, pidetään nyt kuitenkin aprillipäivä välissä, jokohan joutuu ihan juoksemaan;)
        Ei käynyt virpojia, en edes kadulla ketään noidan näköistä nähnyt.
        Majanmuuttajia sen verran enemmän kylläkin, vilskettä oli tien toisella puolen ja tänään näkyy jatkuvan.
        Eipä tarvitse minun säleverhoja laskea, aika arkaa väkeä näyttää olevan, verhot tiiviisti alhaalla ovat.
        Tupakan poltto on kuulemma kielletty koko talossa, hankalaa varmaan tulla kadulle tupakoimaan.
        Meidän talossa saa parvekkeella ainakin vielä polttaa, en kyllä pahakseni pistä, näitä sääntöjä tuppaa nykyisessä yhteiskunnassa olevan aika tavalla, mitenkähän se onnistuu tuon alkoholin kanssa, miten sen juonti taloissa voidaankaan kieltää.
        Itselleni ei haittaa kummastakaan, jokainen saa tehdä mielensä mukaan.
        Tuleepa mieleen nuoruuteni asumiset, siellä ei liikoja sääntöjä ollut, hyvin kuitenkin pärjäiltiin, kai suvaitsevaisuus vielä silloin oli suurempaa.
        Onhan se alergisille ja astmaatikoille varmaan hyvä kielto.
        Lumet on saaneet kyytiä, nurmikko ei vielä vihannoi, ei liioin leskenlehtiä näy, mutta ilman lämpiäminen se luonnon räjäyttää.
        Sitäpä tässä odottelemaan ja pyykin silitykseen alan, pesin kaikki liinat talven jäljeltä pöydiltä ja nyt laitan syksyä odottamaan.
        Näin sitä eteenpäin vaan elämää suunnitellaan;)
        Kivaa viikon alkua, kyllä se tästä aurinkoseksi joskus muuttuu;)
        Kyllä tämä kahdesti kirjautuminen vaan jatkuu,,,,,pitäisiköhän itse lähteä komentoa lukemaan;(


    • Puskasuleima

      Jospa Pirttimme emäntä saisikin kurin ja järjestyksen sille söheltäjäjoukolle, joka täällä kaiken aikaa luo uusia systeemejä ja pilaa vanhat, tutut mukavasti pelanneet systeemit.

      Se sitten taas talvikin tekee tuloaan. Maa on kauttaaltaan valkoinen, ja tätä vauhtia paikoitusalueella on autojen sijasta luminen möykkyrivistö.
      Saa nähdä, sairastuuko meidän automme flunssaan, kun sitä ei ole rokotettu.
      Olen ristinyt kärryn aivastukseksi sen rekisterikilven mukaan.

      Piti juuri kirjoittaa miten masentava näkymä tuonne kaupan pihaan on, mutta juuri silloin puoli tusinaa variksia järjesti näyttävän ohimarssin kaupan katon reunassa olevalla vesirännillä. Oli se lystikästä, kun linnut taapersivat pienin välein peräkanaa kuin paraatissa ainakin.
      Lentäen ne kuitenkin palasivat ja katosivat näkymättömiin.
      Nyt on sitten näkyvissä lunta, lunta, lunta vaan niin kuin laulussa lauletaan. Hanget syvät eivät ainakaan vielä peitä maata, mutta tällä vauhdilla niinkin saattaa käydä.
      Aikoinaan isäni piti tapananaan keväisen lumisateen aikana lohduttaa, että uusi lumi on vanhan lumen surma. Ainahan kyllä vanha lumi on sulanut pois ennen suven tuloa. Kai se tänäkin vuonna onnistuu.
      Täällä oli ainakin yhtenä päivänä oikein keväinen sää ja keli. Samanlaista odottelen hartaasti nytkin, kun on oma lehmä ojassa. Rollaattori nimittäin. Sisällä sillä ei paljon hurjastella, mutta yhtenä päivänä teimme oikein reippaan lenkin, kun kevyen liikenteen väylät olivat kuivat ja ihanteelliset rollailu-urheilulle.
      Ihan tuli reipas mieli. Oma osuutensa siihen oli kylläkin aurinko, joka porotti taivaan täydeltä.

      Osaako kukaan kertoa, olenko tulossa vanhaksi vai onko syyllinen koneellinen ilmastointi?
      Samanlainen systeemi oli työpaikassani ja oireetkin samantapaiset kuin nyt. (Tosin kaikenlaisia kremppoja nykyisin on paljon enemmän.Silloin oli lähinnä nuha, köhä ja väsymys.)
      Ikkunoita ei saanut avata, ettei järjestelmä sekoa koko talossa.
      Mieheni peitti ilmastointiaukon, ja sen jälkeen sain raitista ilmaa avoimesta ikkunasta. Kummasti sitä sen jälkeen virkistyi ja reipastui.

      Onneksi täällä voi tuulettaa parvekkeen oven kautta, ettei happi pääse loppumaan.
      Odottelen vain sitä aikaa, jolloin pääsen parvekkeelle istuskelemaan hurjasteltuani sitä ennen piiiiiitkän reippaan lenkin rakkaalla rollaattorillani.

      Meillä on kellojen siirto vähän sekoittanut vuorokauden aikoja, ja liittomme toinen osakas jopa meni ottamaan päivänokoset. Minä taidan seurata esimerkkiä.

      Moikka!

      • Juu, ei koneellinen ilmastointi korvaa suoraa tuuletusta, oireitaan kannattaa kyllä uskoa. Nehän kerää ilmaa imaistessaan:D kaikkea töhnää, siitepölyjä kai lähinnä.

        Varustelen täällä lumen keskellä kumisaappaita ja muita vermeitä esiin, kauppaan on lähdettävä pikapuoliin. Toppatakitkin pestyinä siirsin jo vaatehuoneen perälle, sukkakorissa sormikkaat ja villakaulurit hakusessa.

        Aamuaikasella kun vilkaisin ulos oli lunta jo 7 sm terassinkaiteella,...ja lisää pyryttää.
        No, uutisten lomassa unisuus valtasi kuin karhuemon, ja kääriydyin lämpimään villahuopaan, ja omaan unikanavaani, jossa järjestelin uutta kotia ah' niin innolla:D
        Mutta mitä unessani Sipoon exmies oikeastaan hääri, vaikka tuntui se unessa oikein mukavalta se apukin :D

        Nyt tämä lähtee kauppoihin pyryn sekaan, jos vaikka piristyisi ja heräis oikein kunnolla, moi moi!


    • hurskainen

      Uutta lunta meilläkin noin 3 sm ja lisää satelee hiljalleen. En ole käynyt asvaltilla, onko liikenne liukastuttanut etenkin risteysalueita. Linnut näkyivät etsivät ruokaa paikalta, josta talvella sitä saivat.

      Se on selvää, että päivän mittaan kolaroidaan, kun niitä ilmankin tapahtuisi. Ei tuo lumi päiviä kestä.
      On hyvä aikaa tänään tehdä pieniä sisäkorjauksia ja siivoamista.

      • Lunta on työntänyt koko päivän ja samaa jatkuu. Eiköhän lähelle 10 sm liene.

        Kävellä rumppasin reilun tunnin lenkin. Kyllä se siitä meni kun alkuun pääsln. Sohjona lumi jalkakäytävillä oli. Ei taida kenkäni ykkösluokkaa olla koska sukkani ja jalkani kastuivat. Olisi pitänyt vaseliinilla kenkiä hivellä. Meneehän se jalkaterien kastuminen tehohoitona. Tuskinpa tuosta köhätautia tulee kun ei kuitenkaan paleltanut.

        Muutama rollaattorikuskikin oli liikenteessä. Näytti sohjokeli haitan puollella olevan, mutta hyvin matka jatkui. Erästä tuntemaani rollaattorilla ajelevaa jututin. Kovin kehui ilmoja ja kulkupeli hyvin menee kun etunojaa aisoissa lisää. Eihän pölytkään haittaa ja lumihattaroiden lento kasvoille vain piristää. Niinhän se on, aina hyväpuolia löytää kun on oikea asenne ja miksipä ilmat surkuttelemalla muuttuisivatkaan.

        Siirynpä nyt lukuhommiin. Lainaamani kirja on kesken ja huomenna olisi palautuspäiväkin. Näkyviin!


      • hurskainen
        ynnämuu kirjoitti:

        Lunta on työntänyt koko päivän ja samaa jatkuu. Eiköhän lähelle 10 sm liene.

        Kävellä rumppasin reilun tunnin lenkin. Kyllä se siitä meni kun alkuun pääsln. Sohjona lumi jalkakäytävillä oli. Ei taida kenkäni ykkösluokkaa olla koska sukkani ja jalkani kastuivat. Olisi pitänyt vaseliinilla kenkiä hivellä. Meneehän se jalkaterien kastuminen tehohoitona. Tuskinpa tuosta köhätautia tulee kun ei kuitenkaan paleltanut.

        Muutama rollaattorikuskikin oli liikenteessä. Näytti sohjokeli haitan puollella olevan, mutta hyvin matka jatkui. Erästä tuntemaani rollaattorilla ajelevaa jututin. Kovin kehui ilmoja ja kulkupeli hyvin menee kun etunojaa aisoissa lisää. Eihän pölytkään haittaa ja lumihattaroiden lento kasvoille vain piristää. Niinhän se on, aina hyväpuolia löytää kun on oikea asenne ja miksipä ilmat surkuttelemalla muuttuisivatkaan.

        Siirynpä nyt lukuhommiin. Lainaamani kirja on kesken ja huomenna olisi palautuspäiväkin. Näkyviin!

        Laitoin ne kevyet jäykkävartiset muovipintaiset kengät. En muista niiden nimeä. Pitävät vuorillisina hyvin lämpimän.
        Jalkakäytävät oli aurattu niin että siellä fillarillakin pääsi. Meidän katuosuutta ei tietenkään oltu aurattu. Ei siinä silestoneilla pääse kuin vikkelästi nurin.

        Jostakin erityisestä syystä johtuen, pinna oli tänään meikällä aika tiukalla. Pienistäkin vastoinkäymisistä jaksoin mouruta ja manailla.
        Vein kuitenkin tuohipintaisen linnunpöntön sadevaatteissa puuhun. Vain noin 2 metrin korkeuteen. Ostopönttö, K-Raudan tarjouksesta toin.

        Toivottavasti se 10 sentin lisäennuste lisälumesta ajautuu sinne, missä lunta on ennestään sulamatta. Saattoi sitä 6-7 sm parhaillaan olla. Tänäistä.
        Kuulin jo, että rengasliikkeissä oli reagoitu niin, että piikkejä oltiin laitettu alle uudestaan.


    • Tussalulla

      Enpä tänään ainakaan ulkona ole käynyt, koko päivän lunta tullut, ei nyt mahdottomia, mutta ajnakin 6 cm. Parvekkeela sentään ravistelin mattoja, ja joitain vaatteita.
      Tänään oli siivouspäivä, näyttää paremmalta kun ei aurinko paista. No tuntuuhan se mukavemmalta kun on jotain tehnyt.
      Tässä on hyvä näköala paikka, tuossa hyvinmenestyvä pieni K Market, siinä käy vilske aamu 7, ilta kymmeneen, pyhäsin aukee kymmeneltä muuten sama sulkemisaika.
      Sieltä mekin melkein kaiken ostamme, matkaa vain kadun yli, ei kun vain kärry mukaan.
      Nyt kaikki kevät istutukset siirtyy varmaan monilta, saa nähdä tuleeko meidän parvekkeellekaan mitään laitettua, ehkä joitakin kukkia, ne taitaa jäädä ainoiksi.
      Kohta tuo ilmakin alkaa hämärtyä, surkeelta näyttää, aina vain sataa, ei taida lumi lisääntyä sulaa ehkä toisesta päästa, Jos yöllä pakastaa voi lunta olla enemmänkin, no aamulla nähdään. Terkkuja Late.

      • Huomenta, lumiseksi on maisema muuttunut yön aikaan, mutta ei aikaakaan kun likainen sohjo taas ympäristön muuttaa.
        Pitää taas aamusta aloittaa tämä moittiminen, on niin tavattoman hankala tämä Suomi24, muualla kaikki toimii, täällä ei mikään.
        Joka toinen kirjain jää välistä pois, niitä kun korjaat aika tärvääntyy ja hermot menee.
        Yritän nyt jotakin viestiä aikaan saada.
        Lonkka tuntuu niin kipeältä, olisi varmaan hyvä tuo rollaattori kävelyä tukemaan.
        Lintupöntöt olisi pitänyt puhdistaa, mutta eipä tullut tehtyä saavat itse asukkaat homman hoitaa.
        Ei tule mitään tästä kirjoituksesta, uskon oikealla, katsotaan miten jatkossa, päivän jatkoja toivotelen kumminkin.


      • hurskainen
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, lumiseksi on maisema muuttunut yön aikaan, mutta ei aikaakaan kun likainen sohjo taas ympäristön muuttaa.
        Pitää taas aamusta aloittaa tämä moittiminen, on niin tavattoman hankala tämä Suomi24, muualla kaikki toimii, täällä ei mikään.
        Joka toinen kirjain jää välistä pois, niitä kun korjaat aika tärvääntyy ja hermot menee.
        Yritän nyt jotakin viestiä aikaan saada.
        Lonkka tuntuu niin kipeältä, olisi varmaan hyvä tuo rollaattori kävelyä tukemaan.
        Lintupöntöt olisi pitänyt puhdistaa, mutta eipä tullut tehtyä saavat itse asukkaat homman hoitaa.
        Ei tule mitään tästä kirjoituksesta, uskon oikealla, katsotaan miten jatkossa, päivän jatkoja toivotelen kumminkin.

        Lonkkanivelen huonohappi on pahempi hoidettava kun nivel on niin iso. Voi olla, että nämä epävaiset säät vaikuttavat näihin kehon kuluneisiin osiin herkemmin.

        Itsellä kulunut olkapää aiheuttaa erikoisesti leposärkyä. Toisella unisiivulla sitä alkaa särkeä, niin että siihen herää.
        Eilen varhainaamulla heräsin unesta, jossa olin sairaalan leikkauspöydällä. Lääkäri avustajiensa kanssa hääräsi ympärilläni. Eräs hoitaja kirjasi tapahtumia ja puhui taukoamatta.
        Hyvällä mielikuvituksella tuosta olisi voinut uskoa, että henkimaailman ryhmä siinä työskenteli.
        Viime yönä kipu antoi nukkua.
        Oletko kokeillut näitä kipugeelejä Skillan. Etenkin kylmägeelistä olen kokenut niin ihmejutun, että polviproteesin kuntoutusvaiheessa, kylmägeelikäsittelyn jälkeen liikerata kohentui kuin hyppäyksellä. Toivotaan kaikki vaivaasi lievitystä.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, lumiseksi on maisema muuttunut yön aikaan, mutta ei aikaakaan kun likainen sohjo taas ympäristön muuttaa.
        Pitää taas aamusta aloittaa tämä moittiminen, on niin tavattoman hankala tämä Suomi24, muualla kaikki toimii, täällä ei mikään.
        Joka toinen kirjain jää välistä pois, niitä kun korjaat aika tärvääntyy ja hermot menee.
        Yritän nyt jotakin viestiä aikaan saada.
        Lonkka tuntuu niin kipeältä, olisi varmaan hyvä tuo rollaattori kävelyä tukemaan.
        Lintupöntöt olisi pitänyt puhdistaa, mutta eipä tullut tehtyä saavat itse asukkaat homman hoitaa.
        Ei tule mitään tästä kirjoituksesta, uskon oikealla, katsotaan miten jatkossa, päivän jatkoja toivotelen kumminkin.

        Hei, SkillaN ja kaikki! - Valkoisena oli maa eilen aamulla täällä, ja lunta sen verran, että pyörällä liikenteeseen lähteminen hiukan hirvitti, luistaako vai ei, se se jännitti.
        Eipä pahemmin kuitenkaan lipsahdellut varsinkaan niillä pikku teillä, missä sora oli vielä siellä lumen alla. Nyt on jo aika paljon sulanut pois.

        Onneksi hyvääkin löytyy tästäkin takatalvesta, nyt se kuivan ajan pölyisyys on taaksejäänyttä elämää ainakin ' tällä haavaa'. <- Osaakos kukaan selvittää tuon ilmaisun alkuperää?

        Hyvää jatkoa Kahvipirttiin, niin tähän kuin pian uuteenkin!


      • hurskainen kirjoitti:

        Lonkkanivelen huonohappi on pahempi hoidettava kun nivel on niin iso. Voi olla, että nämä epävaiset säät vaikuttavat näihin kehon kuluneisiin osiin herkemmin.

        Itsellä kulunut olkapää aiheuttaa erikoisesti leposärkyä. Toisella unisiivulla sitä alkaa särkeä, niin että siihen herää.
        Eilen varhainaamulla heräsin unesta, jossa olin sairaalan leikkauspöydällä. Lääkäri avustajiensa kanssa hääräsi ympärilläni. Eräs hoitaja kirjasi tapahtumia ja puhui taukoamatta.
        Hyvällä mielikuvituksella tuosta olisi voinut uskoa, että henkimaailman ryhmä siinä työskenteli.
        Viime yönä kipu antoi nukkua.
        Oletko kokeillut näitä kipugeelejä Skillan. Etenkin kylmägeelistä olen kokenut niin ihmejutun, että polviproteesin kuntoutusvaiheessa, kylmägeelikäsittelyn jälkeen liikerata kohentui kuin hyppäyksellä. Toivotaan kaikki vaivaasi lievitystä.

        Jos lonkan kipu on jo paha, ei voi liikkua heti paljon, vaan varovasti pienestä alkaen, selällään maaten ''polkupuöräilyä'' ilmassa, jotta ei kuormitusta nivelen päällä tule, mutta liikuntaa, jolloin nivel saa verenkiertoa lisää, silloin veri vie pois kuona-aineita, ja tuo niveleen tärkeitä kivennäis- ja ravntoaineita tullessaan.
        Sitten vähitellen liikuntaa lisäten.

        Elimistöään ei saa yllättää yht'äkkisellä kovalla liikunnalla, sillä elimistöllä pitää olla aikaa sopeutua, mukautua uuteen tilanteeseen pikkuhiljaa.


      • Merilii kirjoitti:

        Jos lonkan kipu on jo paha, ei voi liikkua heti paljon, vaan varovasti pienestä alkaen, selällään maaten ''polkupuöräilyä'' ilmassa, jotta ei kuormitusta nivelen päällä tule, mutta liikuntaa, jolloin nivel saa verenkiertoa lisää, silloin veri vie pois kuona-aineita, ja tuo niveleen tärkeitä kivennäis- ja ravntoaineita tullessaan.
        Sitten vähitellen liikuntaa lisäten.

        Elimistöään ei saa yllättää yht'äkkisellä kovalla liikunnalla, sillä elimistöllä pitää olla aikaa sopeutua, mukautua uuteen tilanteeseen pikkuhiljaa.

        Vesijuoksu on hyvä, sillä vesi ottaa pois ihmisen painoa, jolloin kuormitus nivelen päällä vähenee ja nielen liikkuvuus paranee.

        Minulle ainakin lääkäri jo vuosia sitten sanoi selvästi, että lisäkilot pitää pitää poissa nivelten terveyden takia, siitä ei pääse mihinkään.


    • No nii nyt sitten tämä perhanan SUOMI24 teki temppunsa.meninkin sanomaan kuinka olen onnistunut.ÅÅÅÅÅRRRRRRR...

      kaikki lensi bitti taivaaseen. en ala uudelleen kirjoittamaan.
      näkyillään...

      • Huomenta pika pyrähdys, leipomahommiin tästä lähden.
        Lumet sulaneet ja taivas ihan kirkkaalta näyttää, taitaa olla sateilta välipäivä.
        Samat ongelmat näkyy kirjoittelun suhteen olevan, eipä innosta.
        Hurskaiselle vastaan en ole kylmägeeliä käyttänyt, mutta pakkasesta jäisellä mehu pullolla sain kantapään rauhoittumaan, ehkä kylmä olisi hyväksi myös lonkalle, pitää kokeilla.
        Tuttu on sanonta merilii, mutta alkuperää e tiedä.
        Kyllä tämä kirjoittelu loppuu, jos ei parane nämä hommat, joka sanalle saa korjauksen tehdä.
        Vaikka eläkkeellä olenkin, ei tätä jaksa.
        Muualla kirjoittaessa ei ongelmia ole
        Kaikesta huolimatta sateetonta päivää toivotan oka puolelle.


    • Auringolle näyttävät pilvet hieman tilaa antavan ja se tekee maiseman valoisammaksi. Pisaroinnin merkit on kuitenkin iltapäivälle Forecan tuntiennusteen mukaan tälle päivälle. Katsoin netistä Citymarketin aukiolot, huomenna arkiaukiolo, pääsiäislauantaina norm. mutta kauppa suljettu molempina pyhinä.
      Eiköhän tuota ruokaa ym ole tarpeeksi jääkaapissa ja pakasteessa, ainakin tiedän niiden sisällön kun siivosin ja sulatin ne. Voisi yhden Kymppi-mämmiropeen ostaa.
      Rahkapiirakka on leivottu ja hyvä tuli.
      Mitä ihmettä sitä pojanpojan avokille ostaisi 30v syntymäpäivälahjaksi. En kyllä muuta keksi kuin kauniin ruusun ja Stockmannin lahjakortin. Ei mene ainakaan pahasti pieleen valinta.
      Älkää nyt vähästä hermostuko ja kirjoittakaahan toki, ettei tuo SkillaN pistä pirtin ovea säppiin.

    • Kokeilen nyt omalla nikilläni. terveisiä vain pirttiin, älä Skillan pienistä hermostu, vaikeeta on muillakin. Aina omat tuskat päästä tänne, en nytkään voi varmasti sanoa tuleeko perille.
      Tuli mieleen se jokavuotinen Pääsiäislentokin sinne Kyöpeliin, mitäs nyt tehdään, vieäköhän innostussta riittäisi. Mietitään!

    • Ruiskukko

      Jälkeen puolen päivän, hei hei!

      Aika tanakasti pilvikerros pysyttelee taivaankannella. Ei toivoakaan auringosta, räntää heitteli tuokio sitten. Siihenhän sitä on viime aikoina saanut tottua.

      Kyllä minunkin kirjoitusten jälkeen on lähettäminen ollut joka ainoa kerta vaivalloista, vaikka aivan varmasti olen askenut ihan oikein, alaluokkalaisten laskuja. Näköjään on edelleen epävarmaa, katsotaan nyt.

      Meillä avattiin uusi kenkäkauppa, käväistiin avajaiskahveilla, itse join mahua. Täytekakun palanen oli ihan liian kovakuorista, meinasi kertakäyttölusikka mennä poikki. Siellä sai täyttää pienen lipukkeen omalla nimellään ja puhelinnumerollaan varustettuna, arvotaan asiakkaan valitsemat kengät, katsotaan onko onni myötä.

      Tuon kohta tuoreita korvapuusteja, olen niitä tässä kohta leipomassa, ja taatelikakunkin meinasin leipoa. Maitorahka unohtui kauppaan ja muuta en sitten leivokaan.

      Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille!!! leipoja-noita paulamaria

      • Ruiskukko

        Eikä varmasti eka kerralla onnistunut, vasta toisella, ensin oli 19 2 ja sitten oli 2 19. Samat numerot, eri järjestyksessä vaan, ihan älytöntä touhua. paulamaria


    • PUSKASULEIMA

      Eipä kovin keväiseltä näytä, mutta ajotie ja kevyen liikenteen väylät ovat ihan lumettomia.
      Nyt olisi mukava lähteä ulkoilemaan, kunhan saisi kaverin jostakin.
      Tosin minulla on paistamista odottamassa melkoinen määrä taikinaneliöitä. On vain pitänyt sulatella kolme pakkausta valmiiksi viipaloituja omenia. Ainakin kerraksi on vieläkin pari pakkausta odottamassa seuraavaa omenapiirakan himoa, vaikka viime viikolla leipomani satsi meni kuin kuumille kiville. Toivottavasti tämänkertainen saa yhtä hyvän menekin.
      Ainakin petikaverilleni kelpasivat kulhosta omena-kaneli-sokeri -seoksen rippeet.
      Ettei vain ukkorukkakin olisi tulossa alakuloiseksi, kun makea maistuu. Valitettavasti en voi kehua itsekään olleeni viime aikoina järin yläkuloinen. Kun siihen vielä ynnätään orastava mökkihöperyys, niin saattaa siinä olla ukolla kestämistä...

      Tosin on meillä silloin tällöin jotakin lämmintäkin niin kuin juuri nyt leivinuuni.
      Omenapaakelssien tuoksuiset terveiset kaikille.
      Nyt alkaa viimeinen taisto. Saa nähdä, onnistunko. Jos en, ei siitä maailmankirjallisuus horjahda.

      • Ongelmia riittää lähettämisessä ja myös kirjoittamisessa. Saman olen huomannut kuin SkillaN mainitsi, ei näitä vaikeuksia muualle kirjoittaessa tule. Kyllä siitä johtopäätökset voi vetää.

        Täytyyhän sitä mukana rimpuilla, vaikka hankaluuksiakin näyttää riittävän. Tänä aamuna ajattelin kirjoittaa aprillijutun. Kävin koneella vilkaisemassa säät ja uutiset. Sitten tuli enkehtuuttamis- tauti ja napsasin koneen kiinni. Tuntui jotenkin turhauttavalta kirjoitteluhomatkin.

        Ihan hyvä päivä oli asioilla ja joutavaakin kävellä. Kirjastoonkin olivat uusineet lainausautomaatit. Ainakin kolmannnet eri versiot nämä nyt ovat. Kyllä niissä edellisissä takkuilua olikin. Nämä ovat tietokoneen malliset näppäimillä ja viivakoodin syötöllä. Hyvin toimi ja helppo päästä omin avuin toimintaan käsiksi. Todisteena se, että jopa minäkin sain lainauksen ilman neuvontaa tehtyä.

        Nyt pitää kokeilla joko ropotti on hylännyt vai onko kärsivällisyys riittänyt odottaa lähettämistä. Koetetaan jotennii pärjätä. Ai niin...Late kyseli Köypelin lennoista. Minähän olen muutaman kerran yrittänyt, mutta lentoon lähtö ei ole onnistunut. Joten ...en osoo sanoo mittään.
        (kyllä ropotti väittää että en ole kirjautunut vaikka tuuman yläpuolella on "kotini" kusiaispesä ja nimi ynnämuu)


      • Onneksi hyvääkin löytyy tästäkin takatalvesta, nyt se kuivan ajan pölyisyys on taaksejäänyttä elämää ainakin ' tällä haavaa'. <- Osaakos kukaan selvittää tuon ilmaisun alkuperää?
        - Kotus vastaa :http://www.kotus.fi/index.phtml?s=2270


    • hurskainen

      Laiskamato ja lorvikatarri iski päälle tänään. Nyt se johtui siitä, että eilen illalla otin ensimmäisen erän rintarangan skolioosin lisätaipumisen estämisopeaatiossa.
      Voimavenyttelyt lämpimällä alustalla sekä sattuvat lujaa, että vievät mehut kyllä useammaksikin päiväksi.
      Kuitenkin myös palkinto on hyvä; sallii kävelemisen, istumisen ja lepäämisen pienemmällä kivun määrällä.

      • Uusi pirtti onnistui hyvin, mutta lyhyt taisi ilo olla, kun nyt jo kirjaimet tippuvat.
        Jospa se nyt rupeaisi tuolla uudessa kaikki pelittämään, sinne vaan kaikki yrittämään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe