kokemuksia ef kielimatkoista/kursseista?

ensikerta

oisin mahdollisesti lähdössä vuonna 2016 kielimatkalle/kurssille kaverini kanssa joten olis kiva jos kertoisitte omia kokemuksia ja hintoja

17

8556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kielikeskelläsuuta

      Liikaa kokemuksia näin nuorille naisille.
      Lue ja viisastu, älä hyppää suhteeseen ikävään.
      Kondoomi ei estä huonoa kokemusta.
      Pelasta itsesi välttelemällä irstaita karva kouria.

    • rotari

      Kannattaa hakea rotarien kautta kesävaihtoon, on paaaljon edullisempaa.

    • muutamavuosisitten

      Hei, olin itse briteissa muutama vuosi sitten, etelarannikolla. Siskoni oli myos aikaisemmin ollut kielikurssilla samassa maassa. Nain jalkeenpain se oli kylla ihanaa, vaikka silloin kylla vitutti aikalailla useaan otteeseen. Perheessa tarjottavat ruoat olivat huonot, mutta kaytiin aina syomassa kaverin kanssa sitten muualla myohemmin illalla. Evaat oli perinteiset eli pieni sipsipussi, leipa jne. mutta se on normaali valipala kaikille britti lapsille ja nuorille, ja sen tiesi jo etukateen. Kaupassa oli hyva kayda ja muutenkin ostaa muualta ruokaa. Se mika eniten kuitenkin arsytti, oli se kuinka kaikki oli aikataulutettu, meilla ei nimittain ollut kunnolla omaa aikaa kayda esimerkiksi kiertamassa kauppoja, ostoskeskuksia ym. normaaleja nuorison ajanviettotapoja. Koulun ja ns. pakollisten aktiviteettien ja ilmoittautumisien lomassa ei kerennyt kunnolla minnekaan, mika oli typeraa, silla muistaakseni EF ohjelmaoppaissa juuri mainostetaan mm. shoppailuaikaa. Eli sinne lahtivat lahes kaikki siina uskossa etta siella todellakin olisi oikeasti omaa aikaakin, muuta kuin niita 45min kiireisia taukoja jolloin piti kereta kulkea paikasta toiseen, kayda ruokakaupassa ym. teki sen lahes mahdottomaksi. Loppujen lopuksi kuitenkin kolmen viikon aikana kylla kerkesi koluta kaupungin ostoskeskukset ja kaupat kuitenkin lapi, eli loppu hyvin kaikki hyvin. Silti paljon miinusta niin rajoitetusta ajasta. Mukavia oli myos vierailut muihin kaupunkeihin, mm. pariin suurkaupunkiin ja lahella olevaan kylaan ja luontoalueeseen kalkkikallioiden tuntumassa. Negatiivista palautetta koko kurssista viela olisi se kuinka oppilaat jaoteltiin heti maahan saapuessa opetusryhmiin lyhyen testin perusteella. Se hajanainen kielitaitotaso oli jarkyttava. Oli oppilaita jotka hadin tuskin puhuivat englantia, eivat kyenneet edes kysymaan ohjeita ym. yksinkertaisia asioita, ja sitten niita jotka puhuivat ja ymmarsivat loistavasti. Kaikki nama olivat samassa ryhmassa. Ja kyseessa oli keskitason ryhma. Eihan siella oppitunneilla opittu mitaan, mutta onneksi itse en ollut edes odottanut oppivanikaan. Halusin vain nahda ja kokea kyseisen maan tapoja, paikkoja... Kurssin lopulla on taas sitten toinen taso koe. Mista sitten saakin sitten, yllatys yllatys, sen uuden oman tason joka onkin sitten korkeinta mahdollista. Sen takia kylla vituttaa vahan etta eiko oikeasti ihmisia voi jakaa eritavalla kurssin alussa ryhmiin. Kympin englannilla, nykyisella laudatorilla ja englantia puhuvien sukulaisten keskelta jouduin samaan ryhman ihmisten kanssa jotka taisivat todella heikosti kielta, mika taas tarkoitti sita etta tunnilla opiskellut asiat olivat liian helppoja. Mutta loppujen lopuksi suosittelen silta. Hieno kokemus, hieno maa. Ei kaduta loppujen lopuksi. Kolme viikkoa maassa, jota rakastaa on jattanyt niin hyvan muiston.

    • Kielimatkalla2015

      Ehkä elämäni paras päätös! Mietin paljon itsekin ja epäröin, sillä hinta oli aika korkea. Täytyy sanoa et joka sentti oli sen arvoista. Matkalla itsenäistyy niin paljon, varsinkin jos lähtee yksin. EF teki kaiken hyvin ja liiderit oli ehkö parhaimpia. Meistä pidettiin huolta hyvin. Aktiviteetit oli jotain niin huippuu. Käytiin disneylandis , universal studiosil, santa monical... Joka päivä jossain!:) mulle voi tulla juttelee kikissä @huijuaann tai säpo: [email protected]

      2015californiassa.blogspot.com

    • Veeraef

      Oon ite ollu ef:n kautta Lontoossa. Suosittelen! Oli hintansa arvoinen ja kaikki sujui hyvin :) tuu puhuu kikis (efveera)
      Tai snapis (veerakatariina) jos haluut kysellä lisää tai kuulla mun matkasta :)

    • iirisEfMalta

      Olin tänä kesänä Ef kielimatkalla Maltalla juniorkurssilla mun kaverin kanssa ja se oli mun elämäni paras kesä! Tehtiin kaikenlaista! mm. vesipuisto, nähtävyydet, uimarannat, discot, shoppailu... Sain matkalta paljon kavereita eri puolilta Suomea ja olen yhteydessä heidän kanssaan joka päivä. Meillä oli sopivasti vapaa-aikaa ja meidän hotellin lähellä oli tosi hyviä kauppoja joista pystyi ostamaan mm. evästä kouluun. Kannattaa katsoa ef:n sivuilta lisätietoa ja voit toki tulla kyselemään ja juttelemaan kielimatkoista kik messengerissä: iirissuu

      • Anonyymi

        Onko kellekään tullut peruutusulmoituksia EF:n kesän 2020 kursseista Koronan takia? Ei viitsisi itse peruuttaa ettei joudu maksamaan normaaleja peruutusmaksuja. Tämä pulju ilmeisesti viivyttää peruutuksia viimeiseen asti vaikka muut matkatoimistot jo peruvat matkoja oma-aloitteisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kellekään tullut peruutusulmoituksia EF:n kesän 2020 kursseista Koronan takia? Ei viitsisi itse peruuttaa ettei joudu maksamaan normaaleja peruutusmaksuja. Tämä pulju ilmeisesti viivyttää peruutuksia viimeiseen asti vaikka muut matkatoimistot jo peruvat matkoja oma-aloitteisesti.

        Totta puhut. Jos rajat avautuvat, eikä ulkoministeriö anna vahvaa kielteistä matkustuskielto suositusta....niin se on lähtö. Tai sitten joutuu maksamaan kalliin maksun peruutuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kellekään tullut peruutusulmoituksia EF:n kesän 2020 kursseista Koronan takia? Ei viitsisi itse peruuttaa ettei joudu maksamaan normaaleja peruutusmaksuja. Tämä pulju ilmeisesti viivyttää peruutuksia viimeiseen asti vaikka muut matkatoimistot jo peruvat matkoja oma-aloitteisesti.

        Hei! EF seuraa tilannetta edelleen kurssien ja matkojen osalta. Voit myös siirtää sen kesälle 2021. :)


    • Anonyymi

      Suosittelen todellaki efää !! Ef huolehtii lähtijöistä ja kaikki onnistuu hyvin ! :)

      • Anonyymi

        Olin 1980 kesällä 6vko:a Hastingsissa , Briteissä. Asuin yksin perheessä, perhe oli mukava ja ruoka oli hyvää. Matka oli ihan viihdematka, kieltä en oppinut yhtään enempää, sanoisin että rahat menivät vanhemmiltani aivan hukkaan.


      • Anonyymi

        Olin 1980 kesällä 6vko:a Hastingsissa , Briteissä. Asuin yksin perheessä, perhe oli mukava ja ruoka oli hyvää. Matka oli ihan viihdematka, kieltä en oppinut yhtään enempää, sanoisin että rahat menivät vanhemmiltani aivan hukkaan...


      • Anonyymi

        Olin 1980 kesällä 6vko:a Hastingsissa , Briteissä. Asuin yksin perheessä, perhe oli mukava ja ruoka oli hyvää. Matka oli ihan viihdematka, kieltä en oppinut yhtään enempää, sanoisin että rahat menivät vanhemmiltani aivan hukkaan......


    • Anonyymi

      Olin 1980 kesällä 6vko:a Hastingsissa , Briteissä. Asuin yksin perheessä, perhe oli mukava ja ruoka oli hyvää. Matka oli ihan viihdematka, kieltä en oppinut yhtään enempää, sanoisin että rahat menivät vanhemmiltani aivan hukkaan.........

    • Anonyymi

      En suosittele.
      Meillä oltiin kielimatkalla kesällä 2021, eikä kyllä ole kovin hyvää sanottavaa EF:n toiminnasta. Jos kaikki menee hyvin niin varmaan ihan kivaa mutta.. Suomen toimiston henkilö oli auttavainen ja ystävällinen, suomenkielinen palvelu vain loppui käytännöss samantien kuin kurssi. Oli vain myös yksi ihminen, joten kiinni saaminen hyvin hankalaa.
      Meille vanhemmille ei tullut tietoa koronatilaneteen pahentumisesta ja nuoret peloissaan päättivät lähteä kesken kurssin pois, meille vanhemmille ei tullut mitään tietoa mikä todellinen tilanne on, niin vaikea on estää kotiin lähtemästä.
      Reklamaatio on tehty heinäkuussa ensin suomeksi ja se on kuitattu vastaaotetuksi, mutta se piti kääntää englanniksi/ruotsiksi ja lähettää Ruotsin toimistoon. NÄin on tehty. Mutta, vieläkään 4 kuukauden päästä, ei ole mitään vastausta saatu. Rahat jotka nuoret ovat laittaaneet EF:n sivuilla koronatestiä varten ovat edelleen siellä, palautusta pyydetty useamman kerran. Mitään vastausta ei saa, etkä saa rahoja takaisin.
      Nuoren ystävä, joka ei päässyt lähtemään edesn matkalle sairastumisen vuoksi, ei ole saanut penniäkään takaisin vieläkään. Voidaan luvata vastaus 45 vuorokauden sisällä, mutta ei vastausksia kuitenkaan saa.

      • Anonyymi

        onko rahat palautettu?


    • Anonyymi

      En suosittele missään nimessä matkustamaan EF:llä, sillä kun itse matkustin kielikurssille maksoimme ruuasta, siirtymisestä, aktiviteeteistä, lennoista, majoituksesta ja ohjaajan matkan. Kuitenkin jouduimme matkalla maksamaan siirtymisestä koulun ja aktiviteettien ja majoituksen välillä, johon kului muutama sata euroa.

      Jouduimme myös ostamaan itse suuren osan ruuistamme (varsinkin jos on kasvissyöjä.) Osa aktiviteeteistä oli meille ilmaisia, mutta eivät kaikki ja siihenkin meni paljon rahaa.

      Osa ryhmäläisistämme myös vaihtoi ryhmämatkasta itsenäiseen, sillä heillä ei ollut aikaa syödä ja nukkua kunnolla koulun ja aktiviteettejen vuoksi, joihin oli pakko mennä vaikka ne oli suurimmaksi osaksi odottelua ja jotkut jopa tyhmiä. Kuten esim. se että kasvis syöjä joutui mennä kana päivälliselle eikä saanut mitään ruokaa.

      Myös yksi VAROITUS EF OTTAA KENET TAHANSA HOST PERHEEKSI. He sanovat, että heillä on haastattelut ja että he käyvät tarkastamassa asunnot, mutta tämä ei ole totta he ei myöskään erota ketään, sillä kun matkalla tutustumani henkilön host perheessä asui hänen kanssaan mies joka ei antanut hänelle kunnon ruokaa ja ahdisteli he eivät tehnyt asialle muuta kuin vaihtanut host perhettä eikä erottanut kyseistä perhettä.

      Jotkut oppitunneista ovat ihan hyödyttömiä, sillä niillä ei opi oikein mitään. Eikä suurin osa opettajista puhu englantia eli he eivät osaa selittää opettamaansa. Ja kun olemme käyneet puhumassa toimistolle vaivaistamme he eivät tehneet asialle mitään!

      Hyviä puolia on kuitenkin ollut että olemmet oppineet kulttuuria ja tuntustuneet ihmisiin. Olen myös parantanut englannin kielen taitojani ja ryhmä ohjaajamme on ollut tosi avulias ja mukava.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe