Korvaako raha isän ja äidin?

kokoomuss

Ei minusta.....

99

3643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gitta555

      Se mikä ensimmäisenä mieleeni on puhtaasti se että "idean" keksijä saa kirkkaamaan kruunun itselleen..........Joka tapaukassa heillä on talot,firmat,muut rahalliset avut sekä valtava joukko sukulaisia että tuskin ihan täysin rahattomaksi jää............En nyt oikein ymmärrä tuota rahankeräyhommaa.........mistä se ajatus pohjimmiltaan kumpuaa.....????Onko se totuuspohja ihan oikeesti siinä että vilpittömästi halutaan auttaa rahallisesti........Tämä perhe ei nyt ihan varaton ollut alkujaan sekä lapset saa nyt muualtakin rahaa ilman että tarvitsee tehdä mitään kansalais aloitetta..........Myös lapsilla oma suku joka varmaan auttaa.............Mitkään rahat ei tuo isää eikä äitiä takaisin.....eikä sitä muuta työntekijää...........raha tässä tilanteessa on ihan toisarvoinen asia.Olin lukevinaan että "lapset huomaavat sen että me muistetaan"..........vai onko toasia nyt kuitenkin niin että keräyksen idean perustaja haluaa että hänet muistetaan............Siinäpä sitä mietintä aihetta...........ihminen on nimittäin oikein hyvä valehteleen myös itselleen........

      • gitta555

        .........jatkoa vielä että sellaista rahaa ei olekkaan mikä korvaisi molemmat vanhemmat ja sukujuuret ovat aivan muualla..........


      • ihmettelijäiita

        juuri näin. samaa mieltä gitta555 kanssa


    • gitta555

      Tässä näköjään kirjoittaa "Laukaan ääliö"...........olen itse Laukaalainen ja suuresti ihmettelen tuota rahankeräystä..........T

    • zccghjjk

      Ei tipu eikä lirise suomessa on perheitä jotka tarttis apua nämä turkinpippurit voi palauttaa takasin sinne mistä on tullukin kyllä näillä rahaa ja sukulaisia riittää

    • gitta555

      Itse en henk. koht tuntenut mitään vihaa surmattuja (tunsin heidät)....tai heidän lapsiaan....miksi...???........Helkkarin hyvää ruokaa osasivat tehdä ja asiakaspalvelu kohdillaan..........Lapset eivät ole kysyneet vanhemmiltaan mihin maahan he haluavat syntyä.......lapset ovat niin syyttömiä koko episodiin kuin olla voi........Minusta heidän halveeraaminen kuulostaa täysin älyvapaalta...........Se mikä minust ei alun alkaenkaan ollut mikään kuningas ajatus että aletaan rahankeruuseen..........miksi.....????.........En usko että yksikään euro lasten surua pois vie.....ja muutenkaan lähiomaisten..........Ja kukaan ei lapsia ole heittämässä pihalle ja sanojen säestyksellä....."kun teillä ei ole huoltajia niin huolehtikaa itse itsestänne".........ei........näinhän se ei mene.......heistä kyllä huolehditaan muilta sektoreilta.................Ihmisluonto on vaan niin ovela.........tietyn tilanteen kohdatessa saattaa omahyväisyys "kilahtaa kupoliin" ja vedänpä pisteet siitä että pistän rahankeruun pystyyn.......Kuka silloin haluaa kerätä pisteet itselleen.........Onkohan kukaan surmattujen lapsista edes ehdottanut rahankeräystä.........??????............Nyt on vaan tämän "kuningas ajatuksen" kehittäjä kiivennyt itse pylly edellä puuhun..........

    • haloo_laukaa

      Näitä keräyksiä kyllä järjestetään kriisitilanteissa ympäri Suomen, ei tämä mitään ennenkuulumatonta ole. Keräyksen liikkeellepanija nyt vaan ymmärsi hyödyntää somen voimaa. Jokainenhan saa itse valita, mihin sitä rahansa laittaa. Veikkaan, että omaiset vaihtaisivat kaikki rahansa vanhempiinsa ihan koska vaan, mutta kyllähän keräyksen summa varmasti tarpeeseen tulee, sillä kuluja tuollaisessa elämäntilanteen muutoksessa lienee yllättävän paljon.

      Naurettavaa alkaa miettiä keräyksen aloittajan motiiveja, mistä te tiedätte vaikka hän/joku hänen läheinen itse olisi joskus ollut vastaavanlaisessa tilanteessa. Huomiohuorauksen tapoja on helpompiakin.

      Veikkaan myös että nämä uhrien suomalaiset lapset (kyllä, Suomen kansalaisia oletettavasti kaikki) hallitsevat äidinkielen paremmim kun tämän palstan vatipäät.

    • zfxcx

      Lässyn lässyn selityksiä riittää ei mene läpi

    • maalisvaalit

      Kuinka monta kuvaa on jo ollut lehdissä keräyksen "aloittajasta"?

      • kfr

        Aika monta.
        Onkohan tuo töissä vai keräilee kokopäiväisesti?
        Vihreät kysyneet jo vaaleihin ehdolle?


      • menijo

        On jo kokoomuksen jäsen. Ja valtuutettu?


    • dfttgghy

      Mikään ei korvaa äitiä ja isää ne kun kerran menettää uusia ei tilalle saa tyhmää koko rahan keräys tällä akalla ei ole muuta kun huomion haku päällä oli

      • osanottoOmaisille

        Aika törkeää hakea huomiota tuolla tavalla jos noin on :(


    • jookateellinenpersu

      Kerääjä ainakin tykkää esiintyä lehtien kuvissa mielellään :D
      Aikamoinen yllätys että myös aikuinen 22 vuotias poika saa osan keräyksestä?

    • neitihyyppä

      Tälläinen aika osuva kirjoitus löytyy murha.infosta.

      "Sinänsä ihan kannatettavaa ja en todellakaan vastusta keräyksiä, joissa vähävaraisten orvoksi jääneiden LAPSIA varten kerätään rahaa. Mutta nyt kyseessä on suhteellisen varakkaan perheen yksi yli 20 vuotias "lapsi" ja kaksi yläkouluikäistä. Mihin he vielä apua taloudellista apua Suomessa tarvitsevat, varsinkin kun ovat saamassa suhteellisen isot perinnöt? Varmasti olisi ihan oikeassa taloudellisessa tarpeessa olevia orpoja riittämiin, mutta hehän eivät keräyksen alullepanijoille tarpeeksi mediaseksikkäitä, en haluaisi uskoa, että noin typeriä ihmisiä olisi olemassa.

      Tuollainen varakkaille jälkeläisille järjestettävä keräys on itseasissa aika kuvottava siihen nähden kuinka paljon täysin varattomia orpoja Suomestakin löytää, sinne vain lastenkoteihin ja perhekoteihin tekemään taloudellista hyvää. Tukea vanhempansa menettäneille lapsille voi osoittaa monin tavoin ja tässä tapauksessa se olisi ollut varmasti paikallaan, mutta tällöinhän keräyksen järjestäjät eivät olisi saaneet itselleen julkisuutta."

    • gfhjjytty

      Kylillä kanssa ihmiset puhuu että keräys olisi tavallaan järjestäjän itsensä nostamista jalustalle.

    • vatonrask

      http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/pizzeriasurman-uhreille-keratty-jo-15-000-euroa-katso-video/2004361

      Nyt on kerääjä päässyt oikein KSML videollekin esiintymään.
      "kyllähän lapset tarvitsee sitä RAHAA kun ei ole vanhemmat tukemassa opiskelua"

      Kyllä hiukan särähtää korvaan, sillä suomessa opiskelu on ilmaista ulkomaalaisillekin.

      Paras on tämä lause; "Tämä osoittaa sen, ettei ole kyse vain rahasta"

      Niin minkä osoittaa? Se mitä kylällä puhutaan keräyksen motiiveista?

      Jos 22 vuotiaalta aikuiselta mieheltä kuolee vanhemmat niin voiko häntä sanoa enää orvoksi, jolle pitää kerätä rahaa ihmisten myötätunnon avulla?

      • wwwwwiuh

        hmm lukiolaisena voin sanoa että ei ne lukio kirjat ihan halpoja ole... ja sattumoisin heidät lapset tunnen ja he ovat hienoja ihmisiä jotka ansaitsevat rahat sanoitte te laukaalaiset juntit mitä tahansa.


    • Hfg28

      Toivottavasti KUKAAN ei lue tätä teiän "keskustelua" täälä! Joku hyvää hyvyyttään haluaa kerätä heille rahaa. Mikä varmasti tulee tarpeeseen?! Eikä varmaan ole ollu ekana tällä ihmisel mielessä että se raha korvais äidin ja isän. Voisitte ottaa mallia mielummin ja lopettaa täälä ton turhan syiden keksimisen ja valittamisen!

    • hyväähyv

      No uskoohan jotkut jumalaankin ja jotkut äänestää kokoomusta luullessaan että se ajaa oikesti tavallisen kansalaisen asioita.Asiaa kuin asiaa voi ajatella muutenkin kuin tunteella.

    • 12340

      Kokoomuksen profiilin nostatustako? Ollaan pienen ihmisen puolella, hyvä niin?

    • öööhhh

      http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=18441&start=240

      Murha.infosta lainattua.

      "Eipä ihmekkään, että kokoomuksen poliitikko päättää alkaa kerätä varakkaan yrittäjäperheen aikuiselle ja parille "lapselle" satojen tuhansien perintöjen päälle vielä ilmaista "autorahaa", samaan aikaan kun laitoksissa on lukemattomia lapsiorpoja joilla ei ole nyt eikä tulevaisuudessa senttiäkään. Helvetin oksettavaa,että joku ratsastaa tälläisellä ja luon itselleen media-aikaa, kokoomuspoliitikon härskiydellä se kyllä onnistuu."

      "Juuri tätä itsekkin tarkoitin, koko Laukaan keräyskeissi on täysin oksettava ja halveeraa todellista avustustyötä ja hyväntekeväisyyttä, siis monen sadan tuhannen perinnön saaville aikuiselle ja melkein aikuisille kerätään hyväntekeväisyyden nimissä rahaa "



      "Paikkallisilta saamien tietojen ja omien tutkimusten kautta keräyksen aloittaja on kokoomuspoliitikko, helppo selvitää kun henkilö esiinyy omalla naamallaan jokapaikassa. Ihmettelin tuossa miksi vihreät on sotkettu mukaan kunnes luin kerääjän lähipiiriin kuuluvan twiittauksia. Twiitit meni tyyliin näin: 1. hei nyt kaikki antamaan rahaa koska mamut ja velvollisuus 2. kerääjän nimi korostetusti tarvittavat tiedot 3. muuten jussi niinistö (vihr) laukaan siellä ja täällä #pakkoosallistua.

      Onhan tälläinen rikkaiden lapsille kerääminen suomen mittakaavassa niin poikkeuksellinen asia että mielestäni tätä kuuluukin kriittisesti tutkia. Kyynisyys on joskus ihan tervetullut asia. Kummastuttaa myös se kuinka joidenkin mielestä kaikki kritiikki pitäisi vaientaa ja asiasta negatiivinen puhuminen kieltää."

    • laitanTonnin

      Keräys täysi-ikäiselle ja aikuiselle orvolle joka saa vielä ison perinnön? :D

      Kai se on ihan oikein sitten Kokoomuslaisten mielestä.

      • kukluxlaani

        Iso petrintö? Mistä tälläin tieto?
        Vai kateellisten panettelua?


    • RahaaNekinTarvii

      No ei korvaa ei, mutta rahalla on kiva ostella mopoja, vaatteita, meikkejä, tietokonepelejä, kännyköitä... mitä nyt alaikäiset lapset yleensä ostelee...

    • kokoomus

      Parasta tuolla keräyksen facebook sivuilla on nuo naivistiset "suurmiesten" köykäiset lauseet heidän kuvien kera, jotka ovat joidenkin mielestä hienoja ja nerokkaita ajatuksia ainoastaan sen takia koska "suurmiehet" on ne joskus sanoneet.

      Samat ihmiset varmaan liimailevat seiniinsä näitä muodissa olevia typeriä englaninkielisiä lauseita talojensa sisäseiniin.
      Tyyliin "home is great and loving place"

      • kelpaismullekin

        melekonen milffi toi kuula


    • jooopati

      Kunta vaalit tulee, varapaikka muuttuu valtuusto paikaksi!
      Vaalityö aloitettava ajoissa ja tunnettavuus tehtävä, että paikka irtoaa.

    • otanosaa

      Kyllähän tälläinen keräys on suhteellisen älytön jo siinä mielessä että tälläinen kääntyy vanhempansa menettäneitä lapsia vastaan, vaikka ei pitäisi.
      Sen pitäisi kokoomuslaisenkin tajuta, vaikka kuinka tekisi mieli vouhottaa omalla naamallaan lehdissä "sydämistä paikallaan".
      Hyväntekeväisyyttä ja lahjoituksia voi tehdä vaikka kuinka paljon jokainen haluaa, se ei lopu kesken.
      Mutta eri asia saako sillä hankittua julkisuutta ja ihailua siitä kuinka "rohkea" ja "hyväsydäminen" on.

      Jos itse olisin joutunut noiden lasten asemaan, niin en olisi halunnut kyllä tälläistä julkisuutta keräyksineen vaan surra rauhassa.
      Varsinkaan että joku poliitikko alkaa tälläistä puuhamaan julkisesti poseeraten kuvissa,ei jumaliste.

    • silmäniaukesivat

      En ole koskaan äänestänyt kokoomusta mutta nyt äänestän Kuulaa (jos ehdolla) koska olen lammas, joka ostaa kaiken tunteella markkinoidun hötön.Kaikki jotka vähänkin erimieltä ovat kateellisia,ilkeitä,rasisteja tai tyhmiä vaikka en heitä tunne.Vihaan myös heitä koska heillä on kirjoiutusvirheitä vaikka itsellänikin on, tartun kirjoitusvirheeseen ja kateellisuuteen koska en muuten osaa ymmärtää miksi he ei tajua ihmisten hyvyydestä mitään.
      "There is life when kindness is will"

      Minusta tuli nyt kokoomuslainen ja muutenkin parempi ihminen.

    • tiedäsittensiitä

      Kaverini joka työskentelee toimittajana kertoi huhun että tämä kerääjä on päivittäin yhteydessä eri toimituksiin ja kyselee jatkuvasti lehtijutun mahdollisuutta.

      • Eiköjoriittäis

        Eikö suomalaisten kateudelle ja panettelulle tosiaan ole mitään rajaa???


      • eimuutenriitä

        Erikoista toimintaa kun alkuun kirjoittelijat kiistivät rahankeräyksen alkuunpanijan poliittiset kytkökset, seuraavaksi yritettiin vetää rasismikorttia pöytään. Nyt sitten tyydytään hokemaan mantraa ihmisten kateudesta ja halutaan lopettaa keskustelu heti. Herää vain yhä suurempia epäilyksiä että mikä tämän asian todellinen tausta oikein on?


      • olevainhiljaa

        Noniin rauhoittukaapas nyt. Kerääjä itse on fb leimannut kriitikot "ongelmiinsa apua tarvitseviksi" joten nyt hys hys ettei kylällä pian leimata hulluksi.


      • johndoehhhhhl
        olevainhiljaa kirjoitti:

        Noniin rauhoittukaapas nyt. Kerääjä itse on fb leimannut kriitikot "ongelmiinsa apua tarvitseviksi" joten nyt hys hys ettei kylällä pian leimata hulluksi.

        Vähän outo tämä keräyshomma kyllä...Jos esität kritiikkiä olet automaattisesti kateellinen tai ongelmallinen jne...


    • fyhjhjyhjtyyjet

      Tälläisen kerääjä kirjoitti facebookkiin.

      Keräys Midian uhrien orvoksi jääneille lapsille
      16. maaliskuuta kello 21:02 ·

      "Tuttavat ovat puhuneet minulle netin keskustelupalstoista lähes poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Minä olen tomerana tyttönä ohjeistanut heitä,että jättäkää lukematta ne; ei maksa vaivaa. Nyt erään linkityksen seurauksena kävin hölmönä lukemassa sieltä mm. itsestäni "faktoja" mitä eräät järjenjättiläiset ovat sinne kirjoittaneet keräykseen liittyen. Minä kyllä kestän kaiken loan mitä siellä kirjoitetaan minusta; ehkä jopa hymähdän ääneen yhdyssanavirheiden lisäksi asiavirheille. Mutta kysymys kuuluu kestääkö vanhempansa menettäneet lapset sitä lokaa? Miksi kestäisivät? He ovat menettäneet traagisesti molemmat vanhempansa ja joku vielä kehtaa haukkua heitä ja heidän tarkoitusperiään. HEIDÄN TARKOITUSPERIÄÄN! Jumalauta! He eivät ole keräyksestä olleet tietoisiakaan vaan ovat varmasti yrittäneet selvitä jokaisesta päivästä kaikin voimin kohdattuaan pahimman mitä lapselle voi käydä: menettää oman kotisataman, oman tukensa ja turvansa, jonne kääntyä niin iloissa kuin suruissakin. Jos tätä lukee yksikään ihminen joka ajattelee noin kieroutuneesti, toivon,että hän saa apua ongelmiisa tai vihatkoon minua niin paljon kuin tahtoo, mutta ettei koskaan löisi lyötyä. Se on raukkamaisinta mitä tiedän. Ps. Anteeksi kiroiluni.
      -Sonja"

    • itserusk3ttavaiih

      En muista nähneeni mitään lokaa lapsista kyllä kirjoitetun, enkä heidän "tarkoitusperistä".
      Tosin jos näin jossain onkin kirjoitettu niin ilman tätä keräystä sellaista ei olisi kukaan kirjoittanut tai edes ajateltu, tuntuu omituiselta että joku kyselisi muun kuin kerääjän tarkkoitusperistä.
      Niin ja pilkun jälkeen tulee välilyönti ja muutenkin pilkkusääntö on hyvä muistaa jokaisen, jos se on niin hauskaa.

      • loukkauskaikkiakohtaan

        Myönnän että itse olen paljon kirjoitellut kielteisesti tästä keräyksestä. En kuitenkaan missään kohtaa ole kohdistanut kritiikkiä uhrien lapsiin, en ole kateellinen ja olen henkisesti terve töissä oleva ihminen. Olenko minä nyt ongelmissa oleva apua tarvitseva ihminen? omasta mielestäni olen vain kriittinen tätä keräystä kohtaan. Miksi kerääjä alentuu tälläiseen että haukkuu häntä vastaan olevat sairaiksi? Minä olen perustanut väitteeni vain faktoihin ja en ole alkanut ketään haukkumaan.


    • lähipiirinnainen

      Pikkulinnut lailoivat että kohta tulee lehtijuttu tästä kritiikistä jonka sonja tuomitsee, odotellaan nyt julkaistaanko juttua.

    • kuvankanssa

      No ihan varmasti tulee lehtijuttu jos vaan siihen on mahdollisuus :D

      • siinäsitten

        Tulipas lehtienpalstoilla hiljaista kun mainittiin sana kokoomus ja tyrkky monessa eri paikassa.


    • tallinnsaniteet

      No tulihan se juttu viikonlopun Iltalehteen ainakin, tottakai kuvan kera.
      Kaikki kritiikkihän on rasismia, ja sellaistahan ei saa esittää niinkuin Stubb sanoi.

    • election-time

      Ei korvaa ei, mutta (vaali)näkyvyyttä sillä voi aina ostaa...niitä odotellessa...

    • niinkateellinenruma

      Vuitton huivi ja huomaamaton kotiesittely on aina paikallaan kun on tapahtunut kolmoissurma kylällä.

    • hiemanihmettelen

      Alusta alkaen olen kummastellut paria seikkaa. Siinä vaiheessa kun ruumiita oltiin vasta kuljettamassa pois, tämä kerääjä oli jo lehdissä antamassa haastatteluita tästä perheestä. Nyt koko tapahtuma pyörii tämän kerääjän ympärillä.

      Verityön tapahduttua jopa turkin lehdistöä myöden kurdien edustajat kertoivat että heidän järjestöt ja suuri yhteisö aloittaa toimet jotta orvoksi jääneet saavat henkistä ja rahallista apua. Nyt asiasta on vaiettu tyystin.

      Keräyksen alussa painotettiin että koko keräyksellä saatava summa lahjoitetaan lyhentämättömänä eteenpäin. Kuitenkin on muistettava että pelkkä lahjavero tässä tapauksessa on yli 5000€ euroa koska lahjoittajana toimii suvun ulkopuolinen taho, kenen maksettavaksi tämä vero jää? Myös rahan jakamisen toteutus on jäänyt täysin pimentoon, rahaa kerätään ja jossain vaiheessa koko summa annetaan jollekkin taholle. Kuitenkin muistettava että yksi keräyksen kohteista on aikuinen mies ja kaksi muuta ovat edunvalvojien holhouksessa, luovutetaanko rahat suvun hallintaan ja 30% tästä tälle uhrien aikuiselle miehelle?

      Koko surmatyö on täysin pimennossa ainakin julkisuudelta ja syitä tai taustoja ei ole kerrottu. Ainoat tiedot on että epäilty on passitettu mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana koska tuomio on lähes varma asia ja syytä tutkimukselle on. Lisäksi poliisi poikkeuksellisesti ei halua kertoa esitutkinnassa esille tulleita syitä tekoon ja mahdollista motiivia, yleensä nämä seikat kerrotaan jo ennen esitutkinnan valmistumista. Voisi jossitella asialla mihin en itsekkään usko, mutta kuitenkin. Entä jos teon taustalta paljastuukin raskauttavia asioita liittyen uhreihin? Nyt sitten käynnissä on kiireellä polkkaistu mediasirkus ja suuria summia pyörittävä rahankeräys. Entä jos oltaisiin odotettu vaikka siihen saakka että kaikki taustat ja motiivit olisi selvillä?

    • vihakspistää

      V*ttu mitä narsismia ja huomionhakua toisten kuolemilla. Pistää ihan ällöttämään. Sitäpaitsi onko näiltä lapsilta joita varten kerätään rahaa ees kysytty mitään???

    • hhuohhh

      Sama täällä :(

    • yhteenhiiileenrakkaus

      Kyllä joo nyt kannattaa äänestää taas kokoomusta, ihanaa ja sydämmellistä.
      Sydän paikallaan, hyvyys voittaa pahan, kaikki arvostelijat kateellisia.
      Kaikki vaan puhaltamaan yhteen hiileen hyvää ja ostamaan luxustavaroita että tuntuisi olevan elossa ja muita parempi.
      Onneksi sielullisen tyhjyyden voi korvata lukemalla Paul Coelhoa, joka on kuin halpamarketin tarjouskahvi.
      Sen nieleminen tuntuu samalta, olet voittaja omasta mielestäsi juotua sen kaiken, mutta silti oikeasti ajattelevien ihmisten mielestä vain typerys.

    • mittähemmettiä

      Iäkästä äitiäni painostettiin osallistumaan keräykseen koska muuten leimataan ongelmaiseksi. Onko tämä sitten oikein?

    • hellantuuteli

      Onko Tesomalla murhatun perheelle kerätty rahaa,toisaalta kyllähän noilla keräysten tuotoilla turkissa elää leveästi muutaman vuoden kun ottavat rahat mukaansa kun lähtevät kotiin.

    • jhgjhelwbg

      Alentuukohan nyt vakuutuskorvaukset tämän keräyksen takia :(

    • surullinentapauss

      Ollaankohan lähipiirisseäkään nyt kovin tyytyväisiä tämän rahankeräyksen johdosta???
      Tuskin.
      Kai se raharaha on joillekkin kaikki kaikessa, joka parantaa haavata ja tyhjyyden.Samalla kuvitellaan että muut tuntee samoin.

      • surullinentapauss

        Tässä hiukan kirjoiutus virheitä että sile saa nälviä ja naurraa jos tuntuu siltä :(


    • doyoyreq0znized

      Ei minustakaan. Miut myytii, mutt laki unohtu ennen kreikkaa.

    • fgyuhijkp

      Diipa daapa.........

    • kympinannoin

      Keräys loppui jo aikaa sitten, mutta ei ole tietoa paljonko kerättiin ja kuinka rahat jaetaan. Mikäs uutispimento nyt asian ylle on tullut? poliisi on hiljaa motiivista ja kerääjät ovat hiljaa keräyskohteesta.

      • hähhhh

        Keräyksen sivutkin poistettu??????????????????


      • mitäsihmettä

        Tässä yritin etsiä, niin edes tietoa keräyksen päättymisestä löydy mistään. Samoin keräyssivut ja ilmoitukset keräyslupanumeroineen on poistettu. Katsoin löytyykö keräyksen taustalla olevien fb-sivuilta infoa niin kahdella on edellinen päivitys 3 viikkoa sitten ja kolmas hehkuttaa keskustan vaalivoittoa. Mistään ei selviä edes keräyksen lopullista summaa.


    • lahjoittajat

      Nyt kyllä hiukan ihmetyttää?
      Ekaks kauhea hälinä joka lehdessä juttua, ja nyt ei mitään mainintaa missään.
      Ei edes summaa kerrota paljonko tuli ja miten ne lahjoitetaan.Olisi kohtuullista kertoa meille lahjoittajille jotain edes.

      • gterwgsxcv

        Syyttäkää itseänne kun haukuitte Sonjaa. Nyt hän ei halua enää kertoa julkisuudessa asioista "huomiohuorauksen" pelossa. Viranomaiset kyllä tietävät kaiken mitä tietää tarvitsee.


      • oikeustietää

        Täytyy sanoa että jos alkuun tämä keräys oli outo, niin kyllä oli loppukin. Väität että nyt julkisuudenpelon vuoksi ei sitten tiedoteta ihmisille keräyksen loppusummaa tai edes tietoja siitä että apu on mennyt perille. Kaikilla ei ole sitä fb-profiilia ja selkeästi osa ei tätä tietoa ole profiilista huolimatta nähnyt. Lisäksi kysyin muutamilta keräykseen rahaa antaneilta ja heillä ei ollut mitään tietoa keräyksen loppumisesta tai edes onko lahjoitusta tehty vielä.

        Enemmän tälläinen käytös herättää kysymyksiä ja huolta ihmisissä. Ontuva selitys että nyt sitten julkisuus olisikin syynä tähän että kaikessa hiljaisuudessa keräys on laitettu pakettiin ja tiedottaminen loppunut tyystin. Erikoinen veto että lahjoittajia rangaistaan tai jopa kostetaan osin negatiivisesta julkisuudesta. Todella ylimielistä käytöstä jos asia näin todella on. Jää turhan paljon kysymyksiä auki, kuitenkin avoimuus on suomalaisessa keräyskulttuurissa avain asia.


      • hahahahaha
        gterwgsxcv kirjoitti:

        Syyttäkää itseänne kun haukuitte Sonjaa. Nyt hän ei halua enää kertoa julkisuudessa asioista "huomiohuorauksen" pelossa. Viranomaiset kyllä tietävät kaiken mitä tietää tarvitsee.

        Höpö höpö!


    • Ihmetouhua

      Keräyksen loppusumma ilmoitettiin keräyksen facesivuilla ja sivut poistettiin viranomaisten pyynnöstä kun keräys loppui. Itse en keräykseen halunnut osallistua, juuri edellä mainittujen syiden vuoksi. Minunkin mielestäni keräyksen alulle panija oli liikaa julkisuudessa, olisi keräys onnistunut ilman julkisuuttakin. Omistajat tunsin ja arvostin heitä kovasti, mutta raha ei tuo heitä takaisin. Toivoisin jatkossa että tämän keräyksen alulle panija osoittaisi samanlaista aktiivisuutta muillekin, jotka laukaassa apua tarvitsevat vai eikö heillä ole tarpeeksi julkisuusarvoa?? Kyllä sillä kylällä on varmasti yh äitejä,vanhuksia tai perheitä, jotka apua kipeästi tarvitsevat. Miksi S.K et auta heitä?

    • essoltakuultua

      Kuulemma monia jo epäilyttää se että onko rahat menneet edes perille.

      • meikkivoidetta

        Tänään törmäsin sellaiseen epäilyyn että onko lapset ja tämä aikuinen poika edes suomessa tai ovatko he muuttamassa sukunsa luokse turkkiin/ruotsiin? Lapsilla oli kyllä suomen kansalaisuus, mutta kansalaisuus ei tarkoita samaa kuin identiteetti. Ymmärtäisin täysin jos uusi koti on jossain aivan muualla kuin keskisuomalaisessa pikkukaupungissa tai edes suomessa. Älytöntä pitää lahjoittaneita epätietoisuudessa ja sitten kiukutellaan kun huhut on jo liikkeellä.

        Keräyksen tilitykset tulee toimittaa viranomaisille 6kk sisällä keräyksen päättymisestä sisältäen lopullisen summan miinus menot ja korvaukset kerääjälle (max 25% summasta). Myös todellisen ns nettosumman lahjoittamisesta tulee antaa selvitys viranomaisille. Kuitenkin valtaosassa keräyksissä ilmoitetaan julkisesti jo ennakkoon keräyssumma ja avun toimittamisesta perille esimerkiksi lehtijutulla tai ilmoituksella.


      • entajua
        meikkivoidetta kirjoitti:

        Tänään törmäsin sellaiseen epäilyyn että onko lapset ja tämä aikuinen poika edes suomessa tai ovatko he muuttamassa sukunsa luokse turkkiin/ruotsiin? Lapsilla oli kyllä suomen kansalaisuus, mutta kansalaisuus ei tarkoita samaa kuin identiteetti. Ymmärtäisin täysin jos uusi koti on jossain aivan muualla kuin keskisuomalaisessa pikkukaupungissa tai edes suomessa. Älytöntä pitää lahjoittaneita epätietoisuudessa ja sitten kiukutellaan kun huhut on jo liikkeellä.

        Keräyksen tilitykset tulee toimittaa viranomaisille 6kk sisällä keräyksen päättymisestä sisältäen lopullisen summan miinus menot ja korvaukset kerääjälle (max 25% summasta). Myös todellisen ns nettosumman lahjoittamisesta tulee antaa selvitys viranomaisille. Kuitenkin valtaosassa keräyksissä ilmoitetaan julkisesti jo ennakkoon keräyssumma ja avun toimittamisesta perille esimerkiksi lehtijutulla tai ilmoituksella.

        Siis täh?
        "korvaukset kerääjälle (max 25% summasta)."

        Kuulakin siis saa korvauksia?


      • hiemanepäselvää

        Sen verran tarkennusta että rahankeräyslaki sallii lohkaista osan keräyssummasta kerääjien omiin menoihin ja yleisiin kuluihin. Julkisuudessa on tosin ilmoitettu että rahat menee lyhentämättömänä keräyskohteille, eli kulut pitäisi kärsiä omasta pussista. Kun luin rahankeräyslakia niin esille nousi pari seikkaa. 7 § mukaan keräjän tulee olla jokin järjestö tai yhteisö ei yksityinen henkilö, nyt mediassa on saanut hieman epäselvän kuvan kuka tai oikeammin mikä kerääjä oikein on. 16 § mukaan Yksittäisen henkilön tai perheen auttamiseksi toimeenpantavaa rahankeräystä koskevaan lupaan on aina liitettävä ehto, jonka mukaan keräys saadaan toimeenpanna ainoastaan yhden poliisilaitoksen toimialueella. (8.8.2014/652), Mitä tämä käytännössä tarkoittaa kun lahjoittajia on nyt ympäri suomea ja keräystä on mainostettu valtakunnallisesti? En ole mikään lakimies, niin en osaa sanoa mikä on sallittua ja mikä ei.


    • löpönhöpö

      Huomiohakuinen nimenomaan, muutoin ei kyllä kenenkään hyväksi mitään tee aidosti pyytettömästi. Kyllä toisten ihmisten huomiointi ja arvostus pitää kuulua elämään eikä niin että siitä pitää tunnustusta hakea. Tämä keräys olisi voitu hoitaa puhtaasti paikallisesti, sillä kohtaloita vastaavia löytyy. Se että tästä piti tehdä valtakunnan uutinen kertoo jo kaiken. Jos ihminen olisi aidosti niin ajatteleva niin olisi nöyrempi. Heti provosoituu kun palstoilla jengi alkoi hänestä totuuksiakin latelemaan. Valitettavsti arvostus on ansaittava. Ja tuota rahaa kannattaisi kerätä vaikka Mielummin vähävaraisille perheille, tulisi tarpeeseen heille heti.

    • fvc

      Eikö ole mitään tietoa summasta ja että menikö rahat perille???

    • tilannetietoa

      En tiedä sitten onko asiaa huomattu mutta uutisissa kerrottiin että perheen lapset ovat muuttaneet pysyvästi turkkiin sukulaisten luokse ja perheen aikuinen poika jatkaa opiskelua jyväskylässä. Lisäksi lapsille määrättiin korvauksia 30,000€/henkilö.

    • huolestunutlaukaalainen

      Onko mitään infoa kuulunut kuinka keräysvarojen kanssa meni? Kaksi lapsista on kuulemma turkkilaisen edunvalvojan alaisuudessa, pitääkö tämä tieto paikkansa?

    • veikkojkh

      Ei ole kuulunut.

    • GITTA555

      Onko totta että Sonja käytti kerätyn rahasumman Dubain matkoihinsa ja luksuselämäntapoihinsa, botox ym?

    • Gghgdi
      • ilonpilaaja

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän päivän seiskassa näkyy, minne rahat jaettu. Peräti keski-Suomen käräjäoikeuden, julkisessa selosteessa. Se siitä hyväntekeväisyydestä. Mutta tosiaan ne kalliit merkkivaatteet...

        No niin nyt on koko kylä sekasin mokomasta juorun aihetta riittää ja torstaina joka iikka seiskaa ostamaan.


    • Anonyymi

      Eikö Seiskassa ollut juttu liity omien lasten rahojen väärinkäyttöön?

      • Anonyymi

        Liittyy, lainannut omilta lapsiltaan rahaa ja maksanut takaisin, mutta yhteiskuntamme pitää sitä kavalluksena. Jutussa lukee myös että ei ole enää korvausvelvollinen koska velat on maksettu. Toisin sanoen kyse on oikeasti ollut lainasta mutta minkäs sille mahtaa, kun maassamme rahaan liittyvistä ”rikoksista” rankaistaan aina enemmän verrattaessa ihmisiin kohdistuvasta väkivallasta ja esimerkiksi raiskauksista. Luuserit tänne näitä kirjoittelee. Hyväntekeväisyys rahat meni sinne minne pitikin. Ottakaa luetunymmärtäminen haltuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liittyy, lainannut omilta lapsiltaan rahaa ja maksanut takaisin, mutta yhteiskuntamme pitää sitä kavalluksena. Jutussa lukee myös että ei ole enää korvausvelvollinen koska velat on maksettu. Toisin sanoen kyse on oikeasti ollut lainasta mutta minkäs sille mahtaa, kun maassamme rahaan liittyvistä ”rikoksista” rankaistaan aina enemmän verrattaessa ihmisiin kohdistuvasta väkivallasta ja esimerkiksi raiskauksista. Luuserit tänne näitä kirjoittelee. Hyväntekeväisyys rahat meni sinne minne pitikin. Ottakaa luetunymmärtäminen haltuun.

        Ai S. K. ihan ite kommentoi? :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai S. K. ihan ite kommentoi? :D

        Sai joku poistettua Vauva.fi:n keskustelun aiheesta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sai joku poistettua Vauva.fi:n keskustelun aiheesta...

        Voi kun jännää ihanko totta


    • Anonyymi

      Seiskassa oli juttu jossa kerrottiin kyseisen henkilön lainanneen rahaa lapsiltaan ja maksaneen takaisin eikä näin ollen ole korvausvelvollinen enää heille. Tuomio oli silti napsahtanut koska kyseessä lapset, mutta näinhän se Suomessa, meidän hyvinvointivaltiossamme menee. Rahaan liittyvät ”rikokset” ovat pahempia kuin esimerkiksi raiskaus tms. Kateelliset koirat haukkuu nettipalstoilla, mut hei tsemppiä sulle elämääsi. Toivottavasti säkin joskus pystyt pitää rimaa yhtä korkeella 😊

      • Anonyymi

        Rauhoitu j.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rauhoitu j.

        Diipadaapa liibalaaba trallallaa 🤱


      • Anonyymi

        Paljon sitä rahaa liikkui tileillä, tarkka euromäärä?


    • Anonyymi

      Ei korvaa

    • Anonyymi

      korvaa koska, raha voittaa aina pahan..

    • Anonyymi

      Venäläiset tulevat ja astuvat Sonjan

    • Anonyymi

      Niin siinä käy kuin Perliinissä 1945

    • Anonyymi

      Kyllä korvaa

    • Anonyymi

      No paljon se Sonja nyt puhalsi ,tarkka euromäärä?

    • Anonyymi

      Sonja on lihonut ihan saatanasti

    • Anonyymi

      Ei kyl

    • Anonyymi

      Kyllä minusta , rahalla saa sellaiset vanhemmat elämäänsä kun tarvitsee .

    • Anonyymi

      Minä oon nuorena päässy sen selekään, 5 työntöä kesti ,sitten ruiskahti..

    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe