apua migreeniin

rt471

Onko kellään samanlaista migreeniä,ja miten olette päässeet siitä eroon? minulla diaksonoitu krooninen migreeni,mutta apua ei sit ole saanutkaan,,lääkekokeilijana olen ollut jo 15v,eiköhän tämä jo riitä..siis migreenipäänsärkyä esiintyy joka päivä ja jopa kahdesti päivässä,täsmälääkettä on nyt nostettu imigranissa 100mg,kolme tuntia särky on pois mutta sama taas seuraavana päivänä,,toivottomalta tämä tuntuu,estolääkkeet olen kaikki läpi käynyt,mistään ei ollut apua,,ei vielä ole sisäkalut menneet,mutta kauanko vielä ennen kuin jokin pettää...

11

1979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kvht
    • mnopjklo

      Itselläni on ollut samanlainen tilanne koko hedelmällisen iän. Kaikki mahdollinen on tehty. Olen tällähetkellä 55-v ja nyt vasta tilanne on ruvennut pikkuhiljaa helpottumaan.
      En ole oikein koskaan pystynyt elämään ilman migreeniä ns.normaalia elämää kuin joskus pikkulapsena. Tätä on paha sanoa,mutta olen sitä mieltä,ettei tätä mikään lopeta ainakaan hedelmällisessä iässä.
      Minua on ainakin tutkittu ja kokeiltu kaikki mahdolliset lääkkeet,eikä sellaista ihmelääkettä ole vielä tullut. Pientä helpotusta joistakin,mutta siinä se on sitten ollutkin. Toivoa voi kuitenkin,että uusia lääkkeitä tulisi tulevaisuudessa. Minulle neurologit ovat nostaneet kädet pystyyn.
      Ruokavaliolla olen yrittänyt omaa kroonista migreeniä(basilaari) helpottaa. Yrittänyt syödä melko yksinkertaista ruokaa,ilman lisäaineita. Maitotuotteet ovat itselleni pahimpia ja herneet,pavut,suklaa ja tavallinen sokeri. Liikuntaa sopivassa suhteessa. Itselläni vaan usein pahenee kovan liikunnan jälkeen.Ei voi sanoa,että tulee kohtaus,kun kokoaika on joku oire päällä,mutta pahenee. Tähän ikään mennessä on oppinut hyväksymään tämän sairauden,eikä välitä muiden sanomisista. Olen järjestänyt oman elämän mahdollisimman ressittömäksi. Tietysti se on rahallisesti köyhää,mutta sitäkin ennemmin kuin ihan hukassa muuten. Olen lakannut selittelemästä tavallisille ihmisille sairauttani,koska sitä ei ymmärrä sellainen kenellä sitä ei ole.

    • Maikkuv

      kokeilin Cefaly pantaa ja ostin sellaisen netistä, toimii melkohyvin ja sen saa palauttaa jos ei ole tyytyväinen. verivita.fi tai joku sellainen myy sitä

    • kroonikko

      Kärsin myös kroonisesta migreenistä. Atacandilla saatu tilanne rauhoittumaan aina muutamiksi kuukausiksi, mutta sitten lääkkeen teho loppuu vaikka annoksia nostaisi. Beetasalpaajat ei sovi. Mitä muita ap tai joku muu on kokeillut migreenin estoon ja miten lääkkeet ovat toimineet ja millaisia sivuvaikutuksia on?

      Nythän on markkinoidaan Terveystalon puolelta (jos muistan oikein) botuliinia krooniseen migreeniin, mutta se on todella kallis hoito kun vielä se ei ole korvattava hoito (varmaan on lähitulevaisuudessa tulossa). Eli jotain KELAkorvauksia kai saa, mutta hinta on siinä lähellä 400 korvauksien jälkeen ja ennen päälle 500 euroa. Taidanpa ruveta säästämään kyseistä hoitoa varten vaikka on epävarmaa senkin teho.

      Akupunktiotakin on tullut kokeiltua muutamaan otteeseen, mutta ei ollut minulle mitään apua.

      • botuliini

        Botuliini on sitten erikoinen aine. Kysykää lääkäreiltä ja hoitajilta, että mistäs se oikein valmistetaan ja saatte, kuten minä, hyvin vältteleviä vastauksia ( tähän asti kukaan ei ole kertonut sitä).
        Arvaatteko miksi?
        No, koska BOTULIINI ON LIHAN MÄDÄTTÄJÄBAKTEERIN ULOSTETTA.
        Tietysti tahdotte tarkistaa näin ruman asian, sen voi tehdä ottamalla selvää aiheesta nimeltä botuliinitoksiini. Tätä valvotaan tarkasti ettei sitä pääse ruokaan kehittymään. Tietoa löytyy, vaikka terveystarkastajilta, Eviralta yms.
        Valmistus ei taida olla ihan laboratoriohommaa, mutta mädännyttä kudosta löytynee riittävästi, luulisin.


      • åftyu

        Samoin minulla kokeiltiin atacandia . Migreeni muutti vain muotoaan kohtaukselliseksi. Halvausoireet pahenivat. Eipä ollut apua.


    • Olen nyt 21 -vuotias ja minulla on ollut krooninen migreeni siitä asti kun täytin 10. Itse olen todennut (tähän mennessä) parhaaksi kohtauslääkkeeksi tuon 100mg Imigranin. Se vaikuttaa n. puolessa tunnissa ja aiheuttaa muutamia ikäviä sivuvaikutuksia (tuskahiki, puristus kaulalla ja päässä, lihasherkkyys, lievä pahoinvointi).. Ei vie kohtausta pois tosin kovin pitkäksi aikaa vaan välillä saan kuuden-seitsemän päivän putkia, jolloin saattaa mennä joskus kaksikin lääkettä päivässä. Toiseksi käytän sellaista lääkettä kuin Migard, mitä suosittelen jos pelottaa että uusi kohtaus alkaa esim. seuraavana aamuna. Migardin voi ottaa etukäteen ja ns. "turhaan", sillä aika, milloin se alkaa vaikuttaa on 2-4 tuntia mutta ehkäisee kohtauksen aika hyvin.
      Itselleni yksikään migreenin estolääke ei tehoa, vaan on aiheuttanut sivuvaikutuksia esim. masennusta.
      Minulla epäiltiin myös hormonaalista, kuukautiskiertoon sidoksissa olevaa migreeniä, jolloin estolääkkeeksi annettiin yaz-merkkisiä e-pillereitä, mutta nämä aiheuttivat jokapäiväistä paineen tunnetta päässä ja onneksi tajusin ne omin päin lopettaa, sillä juuri sen jälkeen uutisoitiin niistä pillereiden aiheuttamista veritulpista.. En suosittele siis synteettisiä hormoneja kellekään joka kärsii minkäänlaisesta migreenistä!

      Tällä hetkellä pidän parhaani mukaan migreenini kurissa terveellisellä ruokavaliolla (säännöllinen, paljon kasviksia) ja juon PALJON vettä ja välttelen alkoholia, erityisesti viiniä.. Jos juhlin niin mahdollisimman kirkas viina aiheuttaa vähiten migreeniä (järkevissä määrin otettuna siis).. Säännöllinen unirytmi on tärkeä ja harrastan säännöllistä liikuntaa, mikä ei rasita liikaa niska-hartiaseutua ja joogaan sivussa. Jooga on minulle paras tapa saada lihakset vetreytymään ja veren kiertämään päässä. Yritän myös minimoida kaikki stressinaiheuttajat, koska olen kova stressaamaan. Jos elämän onnistuu pitämään rutiininomaisena ja mielekkäänä ja välttelee suuria muutostilanteita mitkä aiheuttaa painetta mielelle, niin todennäköisyys migreeniinkin vähenee.

      Migreenistä ei pääse eroon kyllä muuta kuin iän myötä, mutta nämä ovat mun hyväksi todettuja keinoja pitää migreeniä loitolla mahd. pitkään.

    • Valoisampielämä

      Itse olen sairastanut migreeniä niin kauan kuin muistan, ensimmäiset muistot n. 4 vuotiaana. Täyttäessäni 12 migreenini kroonistui. Olen kokeillut lukemattoman määrän estolääkkeitä, ja kaikki kohtauslääkkeet lävitse eikä mikään tuntunut auttavan. Olin jo siinä pisteessä, että lähden ulkomaille hakemaan eutanasiaa kun eläminen ei ollut elämisen arvoista. Onneksi ehdin löytää botox-hoidot ennen tätä. Nyt olen käynyt 2 kertaa ottamassa botoxit, ja niiden yhteydessä vaihdettu estolääkkeeksi Olmetec. (olen nyt 21-vuotias) Jokainen päivä tuntuu uskomattomalta, yhtäkkiä huomaan olevani kivuton. Murruin kyyneliin, kun huomasin voivani viettää aikaa auringonpaisteessa. Ihmisenä joka ei muista elämästään aikaa, joka olisi muuta kuin tuskaa, on tämä uskomatonta. Migreenin lisäksi tosin minulle epäillään myös hortonin neuralgiaa, mutta se onkin jo eri tarina. Botox on siis äärimmäisen kallista, eikä tosiaankaan riskitöntä, mutta avun saatuani hinnalla ei ole enää merkitystä. Elämisen arvoinen elämä on kultaakin arvokkaampaa

    • KirsiH

      Itse olen sairastanut migreeniä lapsesta saakka ja kaikenlaisia lääke- ja muitatakin hoitoja olen vuosikymmenten varrella kokeillut. Lääkkeistä on tullut mitta täyteen niiden moninaisten haittavaikutusten takia ja huonon tehon.

      Oman neurologini (Aavan läääri) suosittamana hakeuduin Helsingissä Jyrki Mäkelän (vastaanotto on Aleksanterinkadulla) pakeille. Sain sellaista infoa jo puhelimessa, mitä en ole saanut yhdeltäkään lääkäriltä edes vastaanotolla. Vastaanotolla käytiin taudinkuva ja historia läpi ja koko terveystilanne hyvin kokonaisvaltaisesti. Paljon tuli uutta tietoa migreenin vaikutuksista kehoon ja psyykkeeseen. Tutkimus oli perusteellinen ja hermokartan avulla sain nähdä missä on ongelmia ja miten ne vaikuttavat. Sain myös erinomaiset itsehoito-ohjeet, joita en ole mistään muusta paikasta saanut. Minulle oli myös todella iso positiivinen asia, että saan soittaa ja tai laittaa tekstiviestiä/sähköpostia jos tulee jotakin kysyttävää.

      Itse hoito on ollut erittäin miellyttävän tuntuista ja ensimmäisestä hoitokerrasta jo tunsi, että nyt taisi löytyä itselle se sopiva hoitaja. Kävin ensin kahden viikon aikana yhteensä neljä hoitokertaa ja sen jälkeen kahden viikon sisällä käynti per viikko. Oma migreenini on roikkunut kauan kroonistuneen rajamailla, joten kärsitty on paljon. Nyt voin elää normaalia elämää, kiitos mahtavan hoidon ja itsehoito-ohjeiden. Joitakin kertoja migreeni on syksyn aikana koittanut iskeä päälle, kun töissä on ollut hullunmyllyä mutta itsehoidolla olen saanut kohtaukset pysäytetyksi ihan itse.

    • arkeani

      Itsellänikin migreeni kestää monta päivää ja kun loppuu, ei ole poissa kuin muutaman päivän. Helpottaa kuulla etten ole ainut. Olen jo epäillyt ettei kyse olekaan migreenistä sillä omaa migreeniäni on ollut vaikea diagnosoida sillä kärsin säryttömästä migreenistä.

    • Anonyymi

      Linkkejä vitamiineista ja migreenistä.

      https://www.psmuisti.fi/uutiset.html?a200=75

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yksi-vitamiini-voi-puolittaa-paansarkyjen-maaran/6485458#gs.f2iuqi

      https://www.pispalanwoima.info/40662
      "Markkinoilla on valtava määrä erilaisia vitamiinivalmisteita, hinnaltaan ja laadultaan kovinkin erilaisia. Monissa vitamiinivalmisteissa on kuitenkin se ongelma, että niiden vitamiinipitoisuudet ovat yksinkertaisesti aivan liian pieniä jos kyseessä on esim. huippu-urheilija, kolmivuorotyöläinen, kova tupakoitsija tai raskaan fyysisen työn tekijä, niin silloin kyseinen vitamiiniannos ei yleensä riitä antamaan riittävää antioksidanttisuojaa, eikä muutenkaan riittävää tärkeimpien vitamiinien saantia."

      https://tieku.fi/laaketiede/migreeni-johtuu-vitamiinien-puutteesta

      http://ruohikolla.blogspot.com/2008/12/apua-migreeniin.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe