Työpaikkailmoitus ja "oikea asenne" [ ? ]

Opiskelija-XYZ

Lainaus IT-alan työpaikkailmoituksesta:

"...työtehtävässä kompetenssin ja ominaisuuksien lisäksi oikea asenne."

Millainen tai millaista on työnantajien toivoma oikea asenne???

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asenteellinen

      Haenpa tässä itsekin työpaikkaa, jossa "ennen kaikkea asenne kohdallaan".

    • IT-esimies

      ...vinkkinä, oikea asenne; nykyään on kaikenlaista yrittäjää IT alalla, jos aika menee valittamiseen ja ei olla aloitekykyisiä vaan odotetaan käskyjä niin tällöin asenne ei ole kohdallaan.

      Mitään suurta ja kummaa ei vaadita vaan normaalia kanssakäymistä ihmisten kanssa.

      • ceeteeoo

        Kyllä, juuri näin. On paljon helpompi työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on asenne kohdalla. Se on monesti tärkeämpää kuin varsinainen kova tekninen osaaminen. Oikealla asenteella saa ratkottua monenlaista ongelmaa.

        Esim. tämän palstan vakivalittajan kuten "it-alaton" ovat esimerkkjä valittajista, jotka vain myrkyttävät ilmapiirin.


      • Kaikellakunnioituksella
        ceeteeoo kirjoitti:

        Kyllä, juuri näin. On paljon helpompi työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on asenne kohdalla. Se on monesti tärkeämpää kuin varsinainen kova tekninen osaaminen. Oikealla asenteella saa ratkottua monenlaista ongelmaa.

        Esim. tämän palstan vakivalittajan kuten "it-alaton" ovat esimerkkjä valittajista, jotka vain myrkyttävät ilmapiirin.

        Kyllä, juuri näin. Omassa entisessä työpaikassanikin oli erilaisilla asenteilla varustettuja työtovereita. Oikean asenteen omaavan kanssa oli tosiaan helppoa työskennellä. Toimeen tultiin hienosti niin kauan kuin toiset suostuivat tekemään oikea-asenteisen työt. Jos eivät suostuneet, esimies käski. Sillä aikaa oikea-asenteinen meni puhumaan pikkupaskat esimiehen kanssa. Missä oltiin matkusteltu lomalla, mitä olikaan tullut hankittua jne. Sitten tulivat yhdessä tarkastamaan, miten "apulainen" oli homman hoitanut.
        Joskus kävi niin, että kun oikea-asenteinen taas tuli tyrkyttämään omia töitään muille, ruvettiin pienessä ryhmässä selvittämään, miksi asianomainen ei tehnyt niitä itse, kun ei tolkuton kiirekään tuntunut painavan. Lopulta selvisi, että oikea-asenteinen ei osannut ja pelkäsi mahdollisen virheen pudottavan hänet esimiehen suosiosta. "Apulaisten" mahdolliset virheet kyllä huomattiin.
        Joten sanon, että ceeteeoo puhuu täyttä paskaa, koska asenteella ei ratkaista mitään ongelmia, vaan ollaan vain ratkaisevinaan. Jos ceeteeoo ei tätä tiedä, hänestä ei oikeasti ole tulosvastuulliseksi johtajaksi. (jos nyt sellainen onkaan). Raskaat ongelmat ratkaistaan vain ja ainoastaan rautaisella ammattitaidolla ja paskanpuhujat keskittykööt kevyempiin tehtäviin ja siihen paskanjauhantaan.


      • ceeteeoo123123

        ceeteeoo varmaan ei mitata asenteen perusteella, vaan miten tulosta syntyy (jos sitä vastuuta siitä on). Se, että kuka ja miten ratkaisee ongelmat on ihan toisarvoista siinä pelissä. Jos paskanjauhannalla tekee rahaa paremmin kuin rautaisella ammattitaidolla, ja mittarina on tuloksen tekeminen, niin mitäs hyötyä siitä rautaisuudesta sitten olikaan.

        Onko toki tehtäviä, jossa mittarointi ei perustu tuloksen tekemiseen - mutta sitten ei puhutakaan ceeteeoon tasoisesta johtajasta.


    • Voi tietty olla, että hakevat muodollisesti pätevää naisihmistä, jolla on asenne kohdallaan.

    • tällain

      Resurssin oikea asenne on sitä, että se on joustava ja kuuliainen. Tekee palkatonta ylitöitä tarvittaessa, että hommat valmistuu ja ei esitä tyhmiä kesymyksiä palkan tasosta tai urakehityksestä. Tälläiset on hyviä. Jossain vaiheessa hyväkin "resurssi" muuttuu sitten yleensä "kustannustekijäksi", mutta se onkin sitten eri juttu.

      • kjöljkk

        "Jossain vaiheessa hyväkin "resurssi" muuttuu sitten yleensä "kustannustekijäksi""

        Eikä siinä edes hyvä asenne auta, niin vaan käy, kun ikää tulee tarpeeksi...


      • IT-asiantuntija

        Ei muuten pidä paikkaansa, ketään ei ole velvoitettu tekemään palkatonta ylityötä. Tuohon ikärasismiin; meidän yritykseen palkattiin äskettäin pari yli 50v kaveria. Taitaa olla myrkyttäjät taas liikenteessä; ei kannata ihmetellä jos teitä ei kukaan palkkaa...


      • valitan
        IT-asiantuntija kirjoitti:

        Ei muuten pidä paikkaansa, ketään ei ole velvoitettu tekemään palkatonta ylityötä. Tuohon ikärasismiin; meidän yritykseen palkattiin äskettäin pari yli 50v kaveria. Taitaa olla myrkyttäjät taas liikenteessä; ei kannata ihmetellä jos teitä ei kukaan palkkaa...

        Taidat olla joku bigbossia nuoleskeleva pikkupomo joka ei halua totuuden tulevan julki. Turhaa työtä teet, fiksut näkee savuverhon läpi.


      • omakokemus
        IT-asiantuntija kirjoitti:

        Ei muuten pidä paikkaansa, ketään ei ole velvoitettu tekemään palkatonta ylityötä. Tuohon ikärasismiin; meidän yritykseen palkattiin äskettäin pari yli 50v kaveria. Taitaa olla myrkyttäjät taas liikenteessä; ei kannata ihmetellä jos teitä ei kukaan palkkaa...

        Meidän talossa taas kaikilla on kk-palkka ja aina tarpeen mukaan painetaan pidempää päivää tai käydään viimonloppuna tekemässä, että asiakas saa ajoissa sen mitä myyntimiehet on luvanneet. Ehkä liukumana voi osan ylitöistä pitää, mutta usein jää pitämättä kun ei ehdi ja toisaalta ei halua omien töiden kertyvän vuoreksi koska ei niitä muut hoida jos viikon on liukumalla.

        Yhtään uutta ei ole palkattu kolmeen vuoteen ja viimeksi yt:ssä irtisanottu olivat vanhemmasta päästä.


      • luottamusmiesitalalta

        Ei muutakuin työsuojelutarkastusta kehiin - tuolla hommalla ei lain kirjain täyty. Se, että kuinka mukavaa homma on - ei ole merkityksellistä, jos homma on laitonta.

        Onko tuntisaldoseuranta kohdallaan? Onko liukumista ja niiden purusta sovittu YT-neuvotteluissa tai luottamusmiehen kanssa? Onko asiat kunnossa?


      • Ekemeke

        Se on toisaalta jopa ihailtavaa, että kuinka mielikuvituksellisia keinoja on siivota yli 40v työntekijät pois palkkalistoilta. Meillä esimerkiksi muutamalle pidettiin kerran viikossa 2h tunnin työhakukoulutus. Esimies ja työntekijä meni neukkariin ja pomo näytti työpaikkoja mol:sta. Tokikaan esimies ei suoraan sanonut, että nämä sopisivat sinulle, tms mutta ajatus tuli kyllä selväksi.

        Toinen mikä näytti toimivan monta kertaa oli se, että matkalaskuista alkoi löytyä yllättäen toistuvasti virheitä ja huomautuksen jälkeen -> potkut. Samoin sitä näki, että vanhempia työntekijöitä varten perustettiin oma osasto, joka yllättäen sitten lopetettiin vuoden jälkeen ja kaikki irtisanottiin.


    • Nine_to_Five

      Tuo oli hyvin kiteytetty, ^Tekee palkatonta ylitöitä tarvittaessa että hommat valmistuu^
      Ja tulee toki mukisematta jo aamu seitsemältä sammuttelemaan kaikenlaisia tulipaloja..(jos esimies laittaa illalla viestiä) ,,, on myös aina tavoitettavissa.

      Valmis jatkuvasti opiskelemaan (myöskin omalla ajalla ja vapaalla) uusia tekniikoita ja työkaluja.

      Ja jos joku kollega saa Yt:ssä potkut, lopettaa, vaihtaa työpaikkaa, ottaa toki hänen työtehtävänsä ilman mitään lisäpalkkaa..taloudelliset ajat kun on nyt tosi huonoja...

    • SeniorStaff

      "Oikea asenne" viittaa siihen, että työnhaussa on jotakin pahasti pielessä. It-alalla pitäisi hakea osaajaa eikä ns. "hyvää tyyppiä".

      HR-puolella on suuri osa ihmisistä (naispuolisista) valmistunut taloushallinnon henkilöjohtamisen kursseilta. Ongelma näissä kursseissa vaan on, että niiden opeilla haetaan ns. miellyttävää henkilöä, joka osaa mainostaa itseään ja vastailla sujuvasti apina-kysymyksiin "kuvaile itseäsi 3 adjektiivilla", "mitkä ovat pitkän tähtäimen tavoitteet", "kerro vahvuutesi", "miksi sopisit organisaatiomme?" jne.

      Useampaa HR-naikkosta ärsyttää, jos ei halua vastailla moisiin kysymyksiin kuin muutaman sanan vastauksilla ja näytät lähes hapanta naamaa, kun kysellään "tärkeitä" lue typeriä kysymyksiä.

      Ylellä tuli joskus dokumentti, kuinka lievästi psykopaattiset ihmiset ovat parhaita miellyttämään ihmisiä; moni yritysjohtaja on psykopaatti (nyt ei puhuta massamurhaajasta). Tätä henkilöjohtamisen kursseilla ei kukaan ole kertonut. Ongelma lievästi psykoottisten ihmisten kanssa on, että he saattavat tehdä työkavereiden elämästä vaikeaa ja todellinen työnteko jää usein muiden harteille. Useimmilla psykopaateilla on lähes taivaalliset lahjat yrittää delegoida töitä, jotta itse ei tarvitsisi vaivautua.

      Ehkä parhaiten "hyvien tyyppien" metsästys näkyy, kun katsoo Tietoa, joka irtisanoo urakalla ihmisiä (jatkuvasti): Tiedolle palkattiin aikoinaan HR-toimesta paljon halpoja opiskelijoita ja ns. "hyviä tyyppejä".

      Tieto on sitten käteillyt projekteja aivan tajuttoman määrän - Tiedon kämmäily listalla on sitten yli 15 vuoden ajalta it-projekteja laidasta laitaan: liialliset kalastusmaksut (2002), eduskunnan äänestysjärjestelmä toimimattomuus (2007) ja sähköisen yhteishaun tökkiminen (2008) (toki Tiedolla on onnistuneitakin projekteja, mutta epäonnistumisten lista on vaikuttava).

      Ulkomailla Google on ottanut linjan, että he palkkaavat kaikki introvertitkin, kun lähes sulkeutunut ihminenkin saattaa olla loistava koodaaja.

      • psyko_patti

        Yritysjohtajat == psykopaatteja? Mikäs siinä, kun liksa juoksee. 10 k€/kk palkalla olisin minäkin ihan mielelläni psykopaatti.


      • LoistavaTulevaisuus

        No, Googlelle ei edes pääsisi Suomesta kuin ehkä 1 - 5 maan parasta koodaria.


      • Geskustellut

        Et ole tainnut juuri Googleen tutustua, kun väität heidän palkkaavan "kaikki introvertit". Googlelle pitää olla teknisesti ja sosiaalisesti taitava. Mutta ei se nyt kuitenkaan tasoa "1-5" maan parasta koodaria paikka ole. Päteviä ja intohimoisia ihmisiä siellä on, mutta on niitä Suomessakin paljon.


      • SeniorStaff

        http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/quotpalkataan ne kaikkiquot nain rekrytoi google/a1032117

        http://qz.com/180247/why-google-doesnt-care-about-hiring-top-college-graduates/

        Netistä kaivamalla löytyy lisää tarinaa kuinka Google on mullistanut työhakemisen, kyllä sinne pääsee sisälle, jos _taitoa_ ja halua löytyy. Aivan sama vaikka et suostuisi juuri puhumaan muiden kanssa. Googlella on haussa paikkoja jatkuvasti.
        ---
        Mitä tulee psykopaatteihin yritysjohtajina niin psykopaatit ovat useimmiten hyviä yritysjohtajia, täysin kylmäverisiä ja työntekijöistä täysin piittaamattomia ihmisiä, jotka ajavat omaa etuaan ts. samalla firman etua. Esimerkiksi pystyy nakkaamaan täysin kylmästi porukkaa suoraan leikkuriin, välittämättä mitä irtisanotuille tapahtuu. Ja perustelemaan "hyvin" miksi näin piti tehdä. Ylen dokumentti aiheesta oli varsin valaiseva.
        ---
        10 000 euroa kuussa? Täytyy sanoa, että aika pienellä palkalla suostuisit toimitusjohtaksi - tietysti, jos "nakkikioskin" johtaminen on tavoitteena.

        Kukaan vakavalla naamalla ota moisia karkkirahoja isomman it-yrityksen johtamisesta. 7-10kE saa pääkaupunkiseudulla suhteellisen helposti (etkä edes oikeasti vastaa yrityksen johdosta). Ja vertailun vuoksi katso vaikka mitä tavallinen vasta valmistunut lekuri saa palkkaa, yksityisellä puolella ollaan 10k ylemmällä puolella ja yhtiöittämisen jälkeen verotuskin on juuri sopiva.

        ... tulee mieleen Eduskunnasta eräs nimeltä mainitsematon Juristi-kansanedustaja, joka sanoi, että palkkauksen takia koko eduskunta on täynnä lapsia. Olisi kuulemma huimasti isompi palkka ja parempi toimisto eduskunnan ulkopuolella.


      • niinpäniin123122

        Totta. Oikea suhde työntekijän ja toimitusjohtajan välillä on mielestäni ei-pörssifirmoissa noin 1 suhde 20. Eli jos sille harjoittelijan apulaiselle maksetaan 1000 € / kk, niin toimarille maksetaan 20 000 € / kk.

        Sinänsä johtajien palkoillahan ei ole merkitystä. Yrityspuolella rahat on pois omistajien pussista, ei muualta - jos omistaja haluaa omiaan pois jakaa, niin mikäs ongelma se on.

        Julkinen puoli on sitten erikseen, siellä kun ei jaeta omistajan rahoja, vaan verorahoja.


    • Tolleen

      "Oikea asenne" työpaikkailmoituksessa = harrastuneisuus

      Eli halutaan himokoodareita, jotka tykkää koodaamisesta niin kovasti että tekisivät sitä harrastuksena vaikka kukaan ei siitä palkkaa maksaisi. Haluavat näyttää muille kuka on paras ja osaa.

      Kouluttaa itse itsensä vapaa-ajalla ja eittämättä on työnantajan kannalta hyvä työntekijä, koska tekee työtä intohimolla.
      Ongelma joillakin tulee sitten lähinnä ikääntymisen myötä kun elämään tulee muita asioita, jotka vievät mielenkiintoa pois koodaus-harrastuksesta. Tulee vaimoa ja perhettä, lasten harrastuksia, talon tai kesämökin rakentamista, puhumattakaan (hitto vie) jostain muusta harrastuksesta kuten vaikka kalastus tai moottoripyöräily....
      Silloin "harrastuneisuus" häviää ja tilalle astuu vähitellen aito virkamies.

      • ikärasisti

        Tuollai se karrikoidusti menee. Lähempänä neljää kymmentä on turha lähteä kilpailemaan nuorempien kanssa, teknisessä osaamisessa koodaamisen suhteen ei niille pärjää. Tällä hetkellä toivon että oma erikoisosaaminen riittäisi vielä kymmeneksi vuodeksi, sitten olisi kämppä maksettu ja niin väliä vaikka kenkää tulisi persiiseen.

        'Onnena' IT-alalla on se että oppilaitoksissa alaa opiskelee edelleen paljon jengiä joilla ei ole oikeaa intohimoa ja koodausharrastuneisuutta. Harrastajakoodareita ei riitä joka firmaan, laumana mennään sinne missä sattuu olemaan joku kaveri jo töissä ja nuorekkain meininki. Onnekseni saan tehdä edelleen ikäloppujen it-talossa klo. 8-16 duunia missä alle kolmekymppisiä ei näy.


    • sssssewwf

      Ylen dokumentti, kovasti nuorena hommaileet yritys johtajat psykopaatteja ylen suhteilla töitä saaneet lorviat hyviä ihmisiä

    • kehakettu50

      innokas ja kokenut 50-v koodari vastaa kahta 25-v koodaria

      • koodaripoodari1231

        Iässä joo, osaamisessa ehkä 50% yhdestä 25-v koodarista uusimmilla teknologioilla, joilla tuottavuus nousee nuorella 200% suhteessa vanhaan.


      • häh_mitäh

        Onko uudet teknologiat kielletty yli 25v.? Miksi olisi?


      • Fistiäperään
        häh_mitäh kirjoitti:

        Onko uudet teknologiat kielletty yli 25v.? Miksi olisi?

        Ilman muuta. Nuo 25v. ressukat luulee olevansa jotain rokkistaroja, vaikka oikeasti eivät osaa edes kusella käydä jos joku ei ole pitämässä mulkusta kiinni. Tai siltä se ainakin vaikuttaa kun lueskelee noiden rokkistarojen koodia. 90% noista rokkistaroista tuottaa sellaista oksennusta, että voi morjens.


      • Suomentilanne

        Paljonko sen 50v koodarin palkka on suhteessa 25v koodarin palkkaan? Vähintään 2x enemmän luultavasti pitääkin saada aikaan, että yritykselle yhtään kannattaisi. Tuohon kun laskee sen 50v työntekijän lisääntyneen sairaslomariskin (plösöytyneet jo istumatyössä plus selät ja hartiat ovat usein romuna) niin vähän on kyseenalaista hyöty. Eteenkin KUN tulee tekniikan muutostilanteita ja työntekijän tuottavuus laskee, koska joutuu opettelemaan juttuja uusiksi. Siinä tilanteessa kallispalkkainen 50v työntekijä on kallis kuluerä, joka kannattaa korvata halvemmalla uudella tekijällä, jolla useinkin voi jo olla varsin hyvä tietämys juuri siitä tekniikasta, mitä sillä hetkellä tarvitaan. YT:t vaan käyntiin ja kokeneet kallispalkkaiset ulos. Eihän tuo tietysti kovin eettistä ole, mutta IT-alalla, jossa osaaminen ei kerry työvuosien mukana kovinkaan hyvin, se on busineksen kannalta lähes ainoa ratkaisu. Varsinkin Suomessa, jossa IT-alan järjestäytymisaste on heikko ja kokeneen työntekijän irtisanominen ei aiheuta lisäkuluja kuten monissa kilpailijamaissa.


      • löeö3ös

        Nykyinen 50v on usein paremmassa kunnossa kuin 25v. Sairauslomista olen erimieltä seuratessani näiden 25v poissaoloja päivittäin, jos ei itse ole sairaana niin ainakin on sitten lapsisairaana tai sitte on vaan henkilökohtaisia menoja, ja enhän minä nyt kello 8.00 voi töihin tulla kun herään vasta kello 10.00.

        IT-alan kokemuksen arvoa on usein vähätelty, kun ei osata katsoa pintaa syvemmälle. Toki se amisen suorittanut javascript koodari voi osata paremmin javascriptiä, mutta ihan oikeesti, toimivien kokonaisjärjestelmien rakentaminen ei ole siitä kiinni, vaan ihan oikeasti kokemus karttuu myös IT alalla. Näköalaton räkänokka ekonomi ei tätä ymmärrä ja mistä hän voisikaan tämän tietää.

        50v. superkoodari, joka jatkuvasti opettelee uutta oppii uudet pikku javascript kikkareet kokemuksen pohjalta 50% nopeammin kuin se amislainen. Tulet huomaamaan tämän efektin ollessasi itse 50v., mutta silloin on jo liian myöhäistä kun olet jo sahannut oman oksasi poikki. Sori :)


      • suomentilanne
        löeö3ös kirjoitti:

        Nykyinen 50v on usein paremmassa kunnossa kuin 25v. Sairauslomista olen erimieltä seuratessani näiden 25v poissaoloja päivittäin, jos ei itse ole sairaana niin ainakin on sitten lapsisairaana tai sitte on vaan henkilökohtaisia menoja, ja enhän minä nyt kello 8.00 voi töihin tulla kun herään vasta kello 10.00.

        IT-alan kokemuksen arvoa on usein vähätelty, kun ei osata katsoa pintaa syvemmälle. Toki se amisen suorittanut javascript koodari voi osata paremmin javascriptiä, mutta ihan oikeesti, toimivien kokonaisjärjestelmien rakentaminen ei ole siitä kiinni, vaan ihan oikeasti kokemus karttuu myös IT alalla. Näköalaton räkänokka ekonomi ei tätä ymmärrä ja mistä hän voisikaan tämän tietää.

        50v. superkoodari, joka jatkuvasti opettelee uutta oppii uudet pikku javascript kikkareet kokemuksen pohjalta 50% nopeammin kuin se amislainen. Tulet huomaamaan tämän efektin ollessasi itse 50v., mutta silloin on jo liian myöhäistä kun olet jo sahannut oman oksasi poikki. Sori :)

        "Nykyinen 50v on usein paremmassa kunnossa kuin 25v. "

        Tuo on väite, jota ei tue yksikään tilasto tai fakta. Tilanne on täysin päinvastoin, sairasloma lisääntyvät tuntuvasti yli 50v työntekijöillä. Varsinkin pitkät sairaslomat.

        Vaikka jostakin voi löytyä yksittäisiä 50v superkoodareita, joilla ei ole muuta elämää kuin opetella eri kikkareita illat pitkät, he eivät ole kuitenkaan kuin äärimmäisen harvinaisia poikkeuksia.
        Sen takia yli 50v työntekijän on erittäin vaikea työllistyä irtisanomisen kohdataan (tsekkaa tilastot)
        Sori vaan, faktat eivät katoa yhtään mihinkään vaikka niitä yritätkin jääräpäisesti kieltää. Pelko omasta kohtalosta persauksissa kenties?


      • buha-haa

        vale, emävale, tilasto


      • hinurifago

        Ehkäpä sinun tulisi perustaa ennen 50v synttäreitä puolue, esim. "ikärasismiaktivisti", voisit päästä eduskuntaa noi hyvillä ajatuksilla?


      • suomentilanne
        buha-haa kirjoitti:

        vale, emävale, tilasto

        Kiitos tunnustuksesta, että argumenttisi loppuivat. ;-)


      • jokainenonyksilö
        suomentilanne kirjoitti:

        "Nykyinen 50v on usein paremmassa kunnossa kuin 25v. "

        Tuo on väite, jota ei tue yksikään tilasto tai fakta. Tilanne on täysin päinvastoin, sairasloma lisääntyvät tuntuvasti yli 50v työntekijöillä. Varsinkin pitkät sairaslomat.

        Vaikka jostakin voi löytyä yksittäisiä 50v superkoodareita, joilla ei ole muuta elämää kuin opetella eri kikkareita illat pitkät, he eivät ole kuitenkaan kuin äärimmäisen harvinaisia poikkeuksia.
        Sen takia yli 50v työntekijän on erittäin vaikea työllistyä irtisanomisen kohdataan (tsekkaa tilastot)
        Sori vaan, faktat eivät katoa yhtään mihinkään vaikka niitä yritätkin jääräpäisesti kieltää. Pelko omasta kohtalosta persauksissa kenties?

        Täytynee muistaa, että ihmiset ovat yksilöitä. Joku viisikymppinen voi olla fyysisesti ja psyykkisesti huomattavasti paremmassa kunnossa kuin parikymppinen ja päinvastoin. Itse ainakin kuntosaleilla törmään huippukuntoisiin viisikymppisiin miehiin ja naisiin, joilla vartalo ja kunto täysin huippukuosissa ja nostelevat isoja painoja ja vastaavasti parikymppisiä, jotka eivät jaksa nousta edes sängystä. Ei pidä yleistää, että kaikki viisikymppiset sitä ja kaikki parikymppiset tätä, jokainen on kuitenkin yksilö. Mitäpä sillä psyykkisellä ja fyysisellä kunnolla on kuitenkaan väliä jos motivaatio puuttuu täysin.


      • viiskymppinekoodari
        jokainenonyksilö kirjoitti:

        Täytynee muistaa, että ihmiset ovat yksilöitä. Joku viisikymppinen voi olla fyysisesti ja psyykkisesti huomattavasti paremmassa kunnossa kuin parikymppinen ja päinvastoin. Itse ainakin kuntosaleilla törmään huippukuntoisiin viisikymppisiin miehiin ja naisiin, joilla vartalo ja kunto täysin huippukuosissa ja nostelevat isoja painoja ja vastaavasti parikymppisiä, jotka eivät jaksa nousta edes sängystä. Ei pidä yleistää, että kaikki viisikymppiset sitä ja kaikki parikymppiset tätä, jokainen on kuitenkin yksilö. Mitäpä sillä psyykkisellä ja fyysisellä kunnolla on kuitenkaan väliä jos motivaatio puuttuu täysin.

        Oletko verrannut, että kuinka paljon kuntosaleilla on huippukuosissa olevia viisikymppisiä verrattuna huippukuosissa oleviin alle kolmikymppisiin. Väitän, että aika paljon vähemmän.

        Ihmiset ovat toki yksilöitä, mutta kun arvioidaan 50v kyvykkyyttää IT-alla 25v kyvykkyyteen, niin pitää katsoa kokonaisuutta eikä yksilöä. Ja löytyy niitä 25v huippukoodareita jota koodaa suohon ne 50v huippukoodaritkin - ja toisinpäin.

        Yksilöstä et voi päätellä mitään arviota koko kokonaisuudesta.


    • plc_kalevi

      teollisuudessa, automaatio firmoissa on vanhempia koodareita, jotka tekee MFC/C , NET/C#, PLC, SQL Server (T-SQL) kikkareita (logiikat, hallinta/valvonta näytöt, tietokannat). Noissa firmoissa monessa paikassa yli 45-v ei ole ikäloppu noissa hommissa .... voivat palkata koodariksi yli 45-vuotiaan, jolla on kokemusta ohjelmointi, elektroniikka, sähkötekniikka, automaatio ....

      • justjust--

        Näin just, ei kaikkien tarvi olla "kiva-kiva webbi-hipstereitä" joilla on kutrit, parta ja polkupyörä sekä latte kädessä.


      • muutosonpysyvää

        Hahaahaaa, Vähänkö nuo automaatiofirman tyypit on kusessa kun firma vähentää porukkaa, joutuu kilpailijan ostamaksi tai ajautuu konkurssiin.

        Eipä silti, webbi-hibsterit on myös aikanaan kusessa. Vuodet kuluvat nopeaan.


    • weppi-hamsteri1

      htmlcssangularnodereactscalajs-hipsterit viettää päivänsä koodailemalla kahviloissa lattea siemaillen, usein vanhempiensa taloudellisella tuella, viikonloppuiltaisin suuntaavaat muille tuntemattomien indie bändien keikoille

    • kallejunttieinari

      yli 50-vuotiaita työttömiä on todella paljon .... 50 työllistyminen on vaikeaa melkein kaikilla aloilla, ei vain IT-alalla.

      • dsfjkööjkfdasjköaf

        Suomessa ikärasismi toimii tehokkaasti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe