Iltalehti maaliskuu: kokomus 14,4 % putos

menimainekok

jo neljänneksi. Keskusta porskuttaa kärjessä 26,6%. SDP vankasti kakkosena 18,9 % ja PS kolmantena 14,5 %. Vasemmistokin jättää vihreet jälkeensä lukemalla 9,2%.kun kokmuksen puisto-osasto kerää 7,2 %. Näyttä hyvältä,etenkin keskustan vauhti. Uuden suomen jälkeläinen IL galupissaan joutui noin toteamaan. Nyt alkaa kiriviikot,mikähän puolue ottaa loppukirin,viko jatkuuko patiopuolueen alamäki edelleen,kyselee liikkuva äänestäjä. Ainakaan eläkeleikkauksilla ei puoltatoista miljoonaa eläkeläistä houkutella,vaikka stubi sitä hehkuttaakin.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VesaKaitera

      Jälleen kerran jollakin on otsaa esitää täysin hatusta vedettyjä gallup-numeroita. Todellisuudessa Iltalehden viimesin gallup antoi Keskustalle johtoaseman, joskin sen kannatus oli selväst laskenut. Kokoomus oli toisena ja kannatustaan kasvattanut PS oli ohittanut SDP:n.

      Olin eilen työministeri Lauri Ihalaisen vaalitilaisuudesa. Paikalla oli alle 50 henkeä, eli ei järin paljon, kun kumminkin oli kyseessä oli ehkä SDP:n paras ministeri. Meitä työttömiä oli muutama ja lähes kaikki muut olivat eläkeläisiä. Täytimme nimittäin osallistujalistan, jossa kysyttiin ikäämme ja asemaamme, ja katsoin listaa tilaisuuden lopussa. SDP:n vankin tuki löytyneekin hautausmailta.

      • uskotkohan_itsekään

        Miten luulet tämän loppuviikon sekoilujen lisäävän Kokoomuksen kannatusta. Stubb ei ottanut taaskaan vastuuta mistään. Ihalainen on kuule 100 kertaa viisaampi kuin polvihousupoika Stubb.


      • VesaKaitera

        Oppositio jarrutti yhden paketin osan yli vaalien. Kokoomus olisi hyväksynyt paketin toisen osan eli koulutussäästöt, koska lakihan oli tulossa voimaan vasta vuoden 2017 puolella. Uusi eduskunta olisi voinut helposti hyväksyä tuon osion, jonka oppositio onnistui jarruttamaan, mutta demareita loppui taas sekä usko että kantti ja niin he kaatoivat koulutussäästötkin. Piti hyväksyä ILO-säännös, joka olisi parantanut saamelaisten asemaa. SDP ilmoitti kaatavansa sen (miksiköhän ?) ja RKP, joka on pyrkinyt luomaan tiiviin yhteyden saamelaisiin, hrmostui tuosta täysin ja.ilmoitti puolestaan kaatavansa opintotuen rajaamisen yhteen tutkintoon. Sen jälkeen sekä kokoomuslaiset että demarit luistivat tuon epäsuositun lakiehdotuksen takaa. Mutta ratkaisevan askeleen otti RKP, koska ilman sen tukea homma olisi joka tapauksess kaatunut, ja RKP:n motiivina lienee ollut enemmänkin kosto demareille kuin sinänsä opskelijoiden edun ajaminen.

        Tämä kaaos ei varmaan nostanut Stubbin osakkeita pääministeripörsissä, mutta on lievästi sanottuna ennenkuulumatonta, ettei valtiotaloudesta keskeisesti vastaava valtiovarainministeri Rinne pystynyt eikä ilmeisesti edes tosissaan yrittänyt pitää joukkojaan kurissa ja jo aiemmin sovittujen säästöpäätösten takana. En ole koskaan nähnyt ihan tämmöistä vaalipaniikkia.


    • Tärkeintä

      Ihan sama kuka vaalit voittaa, pääasia on että kokoomus häviää.

      • kokkareilletappio

        Totta. Onpa sanottu tiiviisti ja napakasti äänestäjän suurin toive.


    • Ilottiopikseen

      Heil

    • onollaonolla

      tärkeintä

    • kaksjakaheksa

      saane

    • paneeopposiittio

      Joo

    • aaakili

      hauskkaa

    • putosihyyty

      hyyty

    • analyysitehty

      Kaiteralle tiedoksi: Stubbin ura politiikassa ohi. Stubb työskentelee tästä eteen päin homobaarissa hinttipoikien persereikien rasvaajana. Muihin tehtävään Stubb on täysin soveltumaton. Kuolasi eilen Merkelin naaman. Ällöttävää. Mautonta. Tyylitöntä. Geneettisesti mätää alaluokkaista hölmöilyä.

      • Sihteeri_Hämeestä

        Mitähän tuo ylläoleva vuodatus edustaa? Ainakin siinä aliarvioidaan raskaasti tämän saitin lukijat.


    • tällaisiakokkareet

      Kyllä eläkeläisiä ottaa päähän Kokoomus. Eläkeläiset, jos ketkä, ovat tämän maan hyvinvoinnin luoneet ahkeralla työllään. Nyt yksi puolue (kok.) vetää vessasta alas kaikki heidän isänmaalleen tekemänsä uhraukset. Pahempaa hyvinvointivaltion purkajaa kuin Kokoomus ei muistu mieleen.

      Kokoomuslainen on henkilö, joka koittaa päästä suoraan rahalähteelle tekemättä siinä välissä yhtään työtä - maksamatta veroja - osallistumatta yhteiskunnan yhteisen hyvän luomiseen - hajottamalla yhteisöllisyyden - tehden kaiken vain oman, egoistisen - minulle - minulle - kaikki - heti - pyyteiden saattelemana

    • täsfactat

      Tilastot kertovat faktat: Talous sakkaa kokoomuksen ja erityisesti Stubbin vuoksi. Stubb hoitaa vain ja ainoastaan rikkaiden ruotsinkielisten homojen etuoikeuksia, muut Stubb hirttää kuoliaaksi.. Se on Stubbin politiikan sisältö.

    • uuiteensuomeen

      Mahtavaa

    • uuteenalakuun

      Joo

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe