Eläkkeet laskevat koko ajan

Eromummo2015

Miksi kahden miljoonan eläkeläisen asemasta ei Suomessa puhuta enemmän? jätetään pieni joukko suurituloisia eläkeläisiä omaan rauhaansa, mutta suurin osa eläkeläisistä elää todella pienellä eläkkeellä. Miksi taitettua indeksiä ei poisteta ja eläkkeitä sidota palkkatuloindeksiin? Elintarvikeindeksi ei mittaa niitä tuotteita ja palveluita joita eläkeläiset käyttävät. Suuri osa eläkeläisistä on todella köyhiä palveltuaan tätä isänmaata kymmeniä vuosia. Erityisesti pienipalkkaiset naiset saavat nyt eläkkeellä erityisen pientä eläkettä. Puhuttaisiin näistä asioista asiallisesti myös vaalikeskusteluissa. Eläkeläisten ostovoimaa pitäisi parantaa, se auttaisi myös Suomen talouden kasvua.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iso-häpeä

      HALOSEN täti järjesteli monilapsisten äitien talouspuolen jo 1987 voimaan tulleella uudella avioliittolailla, oli silloin sosiaali- ja terveysministeri ja Arajärvi eduskunnan sosiaalialan asiantuntijana.
      Avioero nopeutui, mutta liitännäiskysymykset työllistävät sossuja, tuomioistuimia ja lasten psykiatreja vuosikausia. Motto oli "kakarat tarhaan" - "siivellä eläjät" palkkatyöhön tai sossun luukulle. Isien laiminlyömiä lasten elatusapumaksujakin on jätetty perimättä uskomattomia summia.
      Keski-Euroopan sivistysmaissa työeläkkeet jaetaan puolisoiden kesken. Onhan päivän selvää, että mitä useampi lapsi, sitä enemmän se vähentää työvuosia ja tulevia työeläkkeitä.
      Erityisesti suomalaisten naisten eläkkeet ovat pieniä. Se on herättänyt huomiota jopa EU-koneistossa.

    • Muukalainen65

      Mikä on taitettu indeksi voisko joku vähän valaista...

      • Eläkkeitä korotettiin aiemmin niin, että korotuksesta 80% laskettiin palkkojen noususta (palkkaindeksi) ja 20 % kuluttajahintaindeksistä. Muutettiin toisin päin, niin että 80% tulee kuluttajahintaindeksistä. Palkat nousivat menneinä vuosina enemmän, jolloin ne myös nostivat eläkkeitä enemmän. Ja kuilu on kasvanut vuosien myötä "prosenttia prosentille" -kaavalla, mistä on seurannut eläkkeiden suhteellisen ja reaalisen ostovoiman heikkeneminen.
        Mitä kauemmin on ollut eläkkeellä, sitä pienemmiksi eläkkeiden ostovoima on laskenut verrattuna alkuperäiseen eläkkeeseen. Siis eläkeläiset ovat köyhtyneet.


      • Korjaan: Siis palkat nousivat menneinä vuosina kuluttajahintoja enemmän, mutta uuden laskutavan takia eläkkeet nousivat vähemmän, koska kuluttajahintaindeksin osuus korotuksesta on ollut 80%.


    • savolaesmummo50

      Nyt on joku näköjään kirjottanna kirjannii näestä eläkeläesasijoista ol kirjastossa en nyt muesta nimmee oesko ollunna joku Kiljunen.

    • kokoomus-oppositioon

      Kaiken kukkuraksi kokoomus haluaa alentaa tuloveroja [etenkin rikkailta] ja siirtää verotaakkaa yhä suuremmassa määrin kulutus- ja haittaveroihin. Ei mitään järkeä! Kaikki kallistuu ja pienellä eläkkeellä tai vaikka työmarkkinatuella elävä on entistä tiukemmalla, kun sähkö, ruoka ja liikkuminen on entistä kalliimpaa

      Siihen kun vielä lyödään päälle kokoomuksen ja osin kepunkin ajamat kiristykset hyvinvointipalveluihin ja lääkekorvausten ym. huonontamiset niin tavallinen kansa on taas laman maksumiehenä.

      Toki myös eläkeläisille luvataan verohuojennoksia, mutta kyseessä on huijaus, koskapa kukkarossa on hetkellisesti enemmän rahaa mutta kun kaikki hinnat nousevat niin miinuksella ollaan!

      Muistakaahan äänestää. Yleensä pienituloiset äänestävät laiskemmin ja se näkyy sitten siinä, että rikkailla on enemmän puolestapuhujia tuolla Arkadianmäellä!

    • pienituloinen_

      Eläkeläisten on syytä musitaa näissä vaaleissa, että kokoomus haluaa jäädyttää eläkeindeksin kenties pysyvästi ja verohelpotus, koskee lähinnä isotuloisia, eli kokoomus heikentää pienempituloisten eläkeläisten tuloja.
      Sdp lupaa, että indeksiä ei jäädytetä ja lupaa pienituloisille verohelpotuksia.

    • Muori72v

      Minä olen eläkeläinen ja tyytyväinen taitettuun indeksiin. Ajan vanhalla diesel kärryllä ja ostan ruoat Lidlistä tai S-marketista. Kaikissa näissä on halpaa. Diesel on halventunut 20% ja kun ruoan ostaa tarkasti, niin siinäkin tienaa ja mulle jää rahaa nyt muuhunkin. Olen onnellinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe